Straka má posilu pro trenérský štáb, České Budějovice angažovaly asistenta Jirkala

07.08., 13:26
Aktuality
Miroslav Jirkal (© SK Dynamo České Budějovice)

Novým asistentem trenéra Františka Straky u českobudějovických hráčů se stal Miroslav Jirkal, osmašedesátiletý bývalý brankář a pozorovatel u reprezentace. Jirkal je stejně jako Straka rodákem z Českých Budějovic a právě v Dynamu, jemuž v ligové tabulce patří poslední místo, jeho trenérská kariéra před 30 lety začala. Jihočeši o novém členovi realizačního týmu informovali na webu.

Straka na konci července nahradil Jiřího Lercha, jehož klubové vedení odvolalo po pouhých dvou kolech ligové sezony. V prvním zápase Strakovi svěřenci podlehli 1:3 Pardubicím a bilance Dynama je po třech zápasech nula bodů a skóre 1:9. Do pozice asistenta měl původně přijít bývalý kapitán české reprezentace Jiří Němec, který však nabídku odmítl. Strakovi nakonec bude vypomáhat Jirkal.

V české lize působil jako asistent nebo trenér brankářů už dříve v Dynamu, Brně a Slavii i Spartě. Dělal také analytika a pozorovatele týmů soupeře v Liberci, obou pražských "S" a v současné době také v českém národním mužstvu. U reprezentace zůstane.

"Míra je špičkový odborník, má mnoho zkušeností a je velmi pracovitý. Já jsem osobně za to rád, že bude působit v Dynamu, protože bude mít ještě větší přehled o hráčích v lize. Jsem rád, že jsme se s klubem domluvili, že bude uvolňován v reprezentačních přestávkách pro potřeby národního týmu," uvedl trenér české reprezentace Ivan Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Martin2626

To tomu Jirkalovi musel nekdo penezma naridit, protoze nikdo tam jit nechtel

Reagovat
schuby

Vypadá nadšeně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

aspoň ho člověk nebude muset poslouchat ve studiích LM

Reagovat
ACSeRw!n

tezka zoufalost.. oni prej premlouvali i Kotrbu s Tobiasem, aby sli do sportovniho useku delat chytry nastesti oba meli soudnost a odmitli to

Reagovat
Miguel19

Určitě byli i na hřbitově za Ciprem…

Reagovat
Studna

Je strašná škoda, že se Budějce dostaly opět tam, kde byly dříve, a to je přivádění trenérů dinosaurů a vyčpělých hráčů za zenitem, který nikdo nechce. S Horejšem a Vozábalem to vypadalo, že odeznělo době Otepků, Hunalů a podobných a poslední roky se vrátilo vše do starých kolejí. Od nového majitele vše platí dvojnásob. Přitom mládež je tu skvělá, akademie funguje a s rozumnými majiteli a schopným sportovním manažerem by to tu mohlo fungovat, potenciál tu je. I kdyby to mělo znamenat strávit zase rok nebo dva ve druhé lize. Škoda.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Akademie je super, protože mají top 5 zázemí v ČR a nemají široko daleko konkurenci, tak si prakticky stahují to nejlepší z jihu. Ale dostat ty kluky do dospělýho fotbalu už je těžší

Reagovat
Studna

To souhlasím, ale tak by to i mělo fungovat. Máš top zázemí, zajistíš kvalitní trenéry a stáhneš hráčsky to nejlepší z regionu, ale pak jim musíš dát šanci hrát. Teď se to možná bude dít jen proto, že nejsou peníze a nikdo tam nechce. Přitom ty hráči se v mládeži celkem dokáží porovnávat na mezinárodní úrovni, ale tady se hraje na zásluhy a přispívá tomu i nekončící kolotoč vysloužilých trenérů.

Reagovat
Martin2626

Ty seš těma dinosaurama posedlej.

Reagovat
Pepe1911

Já jsem byl taky ve školce

Reagovat
Witcher

Na to že nemaj prachy tak tam natahali dost lidí

Reagovat
Lemond Laws

A ještě nový skaut.

https://infotbal.cz/dosavadni-spravce-a-udrzbar-dynama-bude-pro-klub-sledovat-hrace-presouva-se-do-skautingu/

Je to docela clickbait - jasn, pusobí to na první hrozně vtipně, ale...

Tohle udělalo to nové vedení docela dobře, že takového člověka chtějí jinde

Reagovat
Houfi

A co nějaké fotbalisty?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele