Stojíme za Domenechem, říká Gallas

08.10.2008, 17:45
Aktuality
Pod obrovským tlakem je trenér francouzského národního týmu Raymond Domenech, jehož kritizují média, veřejnost i hráči. Domenech má ale i své zastánce a jedním z těch, kteří mu vyjádřili podporu, je kapitán londýnského Arsenalu William Gallas...

"Stojíme za trenérem. Kvalifikaci jsme s ním začali a také jí s ním zakončíme. On sám ví, že je pod tlakem a potřebuje výsledky," prohlásil Gallas.

Francie vyhořela na evropském šampionátu, kde v základní skupině získala jenom jeden bod a dala pouze jednu branku. Velkým překvapením pak bylo, když Domenech zůstal ve funkci.

Trenéra veřejně kritizují někteří opomíjení hráči. Známé jsou jeho spory s Davidem Trezeguetem, který podobně jako brankář Sebastien Frey pod Domenechem již nebude reprezentovat. Do kouče se opřel i brankář Gregory Coupet, ten Domenecha označil za diktátora.

Francii se vůbec nevyvedl vstup do kvalifikace o postup na MS 2010 a v úvodním duelu podlehla v Rakousku 1:3. Daleko lepší už to bylo v dalším zápase, kdy doma porazila Srbsko. Nyní jí čeká duel s Rumunskem, čtyři dny po něm se pak sejdou členové Francouzské fotbalové federace a rozhodnou, zda Domenecha ponechají i nadále ve funkci, nebo ho nahradí někým jiným.

"Ano, po zápase s Rumunskem uděláme hodnocení, ale proč ho neudělat hned po dvou zápasech? Pokud změníme trenéra, bude to lepší? Kdo to může zaručit? Nikdo. Kvalifikaci s někým začneme a také jí s ním dokončíme. Pokud se nedostaneme na mistrovství světa, poté ano, uděláme změnu. Ale ne dříve," dodal Gallas.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domenecha už bylo až až.Měl by odejít, než ho fakt vyhodí

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že tam Domenech zůstane, každá prohra Francie totiž potěší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

DOmenech uz tam nemnel byt po euri a a mozno aj pred

Reagovat
jtbs

ranieri ma podporu, domenech ma podporu...no co je to s tymto svetom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele