Srby pobouřili chorvatští a albánští fanoušci, hrozí odstoupením z ME

20.06., 11:00
Aktuality
Fanoušci Chorvatska (© AFP)

Středeční utkání mezi Albánií a Chorvatskem nenabídlo jen parádní fotbalovou podívanou plnou branek, ale také kontroverzní chování obou fanouškovských táborů. Balkánské národy se však tentokrát nepostavily proti sobě, nýbrž proti společnému nepříteli a na adresu Srbska se sneslo několik velmi urážlivých pokřiků. Srbský fotbalový svaz nyní požaduje tvrdé tresty. V případě, že se tak nestane, jsou Srbové dokonce připraveni zvážit svou další účast mistrovství Evropy.

Při setkání balkánských národů na fotbalovém trávníků obvykle dochází k vypjatým situacím, které někdy přerostou až v násilné střety. Ve středu, kdy Albánie nakonec remizovala 2:2 s Chorvatskem, tomu tak ale nebylo.

Naopak, mnoho přítomných albánských a chorvatských fanoušků totiž našlo společného nepřítele. Během zápasu hlasitě skandovali: "Ub*j, ub*j, ub*j Srbina", což v překladu znamená: "Zab*j, zab*j, zab*j Srba".

Srbský fotbalový svaz na násilné skandování reagoval důraznou výzvou, aby UEFA potrestala Albánii i Chorvatsko. "To, co se stalo, je skandální a žádáme UEFA, aby fanoušky sankcionovala, i kdyby nás to mělo stát další účast na turnaji," uvedl podle srbských médií Novosti Jovan Šurbatovič, generální sekretář Srbského fotbalového svazu FSS.

Šurbatovič si při té příležitosti stěžuje na trest, který UEFA udělila Srbskému fotbalovému svazu po prvním kole, kdy mu dala dvě pokuty v celkové výši asi 360 tisíc korun za vhazování předmětů na hřiště a za "vysílání provokativních zpráv, které se na sportovních akcích nehodí".

"Žádáme UEFA, aby potrestala fotbalové svazy obou týmů. Nechceme se toho účastnit, ale pokud je UEFA nepotrestá, musíme zvážit, jak postupovat dál," řekl Šurbatovič.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Andreas Würtz Adamsen

Komentáře (223)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
HOAX

LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Být to naopak, tak je tady nablito.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ratusek

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
clinger

a bylo by to správně. spojenci Putina si nic jiného nezaslouží

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Majk91

Reagovat
Tlustej Pedro

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neon

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
Mass

Tak snad těm patolízalům dneska fans Srbska nedají příležitost.

Reagovat
meril

Tak to jsem fakt zvědavý, jak se k tomu UEFA postaví.. Být to naopak, že by Srbové skandovali o zabití Bosňáků, Albánců, nebo Kosovců, tak je z toho obrovskej skandál..

Reagovat
AjaxFans

Přesně

Reagovat
ACSeRw!n

a co bys chtel resit ? daji pokuty a jede se dal.. srbove muzou bejt radi, ze jsou porad clenem UEFA

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Selänne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Marisic

a proč by nebyli členem UEFA?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

tak ich ucast uz bola parkrat pozastavena a boli diskvalifikovnai z eura (aj ked nie ako sucasne srbsko). jasne, dokial zas nezacnu vyvrazdovat okolie jak ich majster ruSSko, tak ich uefa nevyluci, ale chapem ako to mysli. ved s nimi su nonstop problemy, ci uz pravidelne sa opakujuce agresivne alebo rasisticke spravanie fans, bitky v lige, na stadionoch, v repre. kam srbi pridu tam je problem. jasne, povies si ze podobne sa spravaju aj ostatne staty. ale ani jeden neporusuje hadam VSETKY nariadenia naraz, tak casto a v takom rozsahu ako srbi. keby si uefa vyclenila oddelenie len na riesenie tych srbskych prasiat, tak to oddelenie bez problemov uzivi a bude mat prace nad hlavu

Reagovat
pistacik11

Chorvátsko ? Albánci tiež niesu žiadne srdiečka. A žeby sme neostali len na východe, fans Madridu, psg tiež vedia si pekne zaskandovať. V taliansku tiež bežná vec.

Reagovat
fenixLFC

oproti srbom to je stale nic a to mam vyhrady aj k chorvatskym a najma talianskym fans. ale to co vystrajaju srbi pravidelne zdaleka prekonava cokolvek co robia kdekolvek inde.

Reagovat
Marisic

tak diskvalifikovaný z eura byli kvůli vyvražďování, to se tam teď nekoná. Já moc nechápu prostě hlášku že můžou bejt rádi, že jsou členem UEFA. UEFA velmi neochotně zakázala start Rusům, který doslova začali válku proti jinýmu členovi UEFA, natož aby nějak takhle řešila pokřiky.

Reagovat
ACSeRw!n

podpora genocidy

Reagovat
Benfica

Reagovat
Cotton

Reagovat
mistr129

Srbové o tom neskandovali, ti se jen hrdě hlásí k tomu, když se to skutečně dělo a zobrazují mapy s územím cizího státu.

Myslím že Albánci a Srbové si v tomhle nemají moc co vyčítat, stejní cvoci.

Reagovat
Selänne

Reagovat
oli9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
verv

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kepy_FCB

Kosovo v barvách Srbska, stále tam žije dost Srbů a jsou tam utlačovani

Reagovat
Benfica

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
zorz767

Už se aspoň omluvili za chování srbských diváků v prvním zápase? Ať se jdou vycpat. Vůbec se nedivím, že zbytek balkánu je nesnáší.

Reagovat
Kepy_FCB

Kecy s Rumuny, Řeky jsou přátelé, problém nemají ani s Makedonci, Černohorci a Bulhary

Reagovat
clinger

přátelé jsou i s Putinem...

Reagovat
Kepy_FCB

Ještě že ho máte a mmch ten je z Balkánu?

Reagovat
Mönchengladbach

Ne, ten je z bažin lejnogradských.

Reagovat
TomášM

A co jim Putin provedl, že by nemohl být jejich přítel? Rusko Bělehrad nevybombardovalo.

Reagovat
Zemun

Ani do chladničky nechoď aj tam ho uvidiš

Reagovat
Gedofrey

S Černohorci možná problém nemají, ale Černohorci mají s nimi.

Reagovat
pistacik11

Pokiaľ viem problém majú len s Chorvátmi a Albáncami, ostatok je bez problému.

Reagovat
Shevchenko

Jojo Bosňáci je určitě milují.

Reagovat
fenixLFC

este s Bosnou (jak s bosnakmi, tak s bosenskymi chorvatmi). teda so vsetkymi co nie su srbi

Reagovat
pistacik11

Tak to je fakt celý Balkán

Reagovat
GjøvikFF

Mají problém s Albánci, Kosovskými Albánci, Bosňáky a Chorvaty. Do toho se podvratnými akcemi snaží rozvrtat i Černou Horu. To mi nepřijde zrovna málo.

Reagovat
pistacik11

Albáncov a kosovských Albáncov beriem za jedno. To iste ako Rusi na Dombase.

Ak mali kosovský Albánci nárok na vlastný štát tak mali by mať rovnako aj Srbi v Bosne respektíve Rusi na Ukrajine.

Rovnako, len trochu viac nenapadne to robia cez dotácie aj Maďari u nás, Rumunsku, Ukrajine ci Srbsku.

Predstáv si čo robia USA ak sa ublíži ich občanovi na území cudzieho štátu a ako by reagovali, keby mali takú menšinu v iných štátoch.

Tiež by sa nespravali ináč, respektíve by to bolo ešte horšie.

Izrael robí prakticky to iste s golanskymi vysinami a v palestine a nikomu s predstaviteľov západu to nevadí ani tuna nikto sa nejde z toho dogrcat, ale ak ide o Srbov a Rusov tak je tu hneď nablito.

Reagovat
fenixLFC

ked sa ublizi obcanovi USA v inom state tak to riesia diplomaticky (a v krajnom pripade spravia nejaku tajnu operaciu a la Argo napriklad ), nie ze tam napochoduju s celou armadou jak ruSSi alebo Srbi. a najma teda riesia realny problem, nie vymyslene kraviny o pravu na samourcenie alebo vykrikovanie o genocide a utlaku danej mensiny ako to robi ruSSko alebo srbi. a najma (napriek tomu ze sa to trumpovci snazia podavat inak) v USA zdaleka nemas tak vyhroteny nacionalizmus az sovinizmus ako u madarov, srbov a najma russakov

nikomu z predstavitelov izraelu nevadi co robili izraelci na golanskych vysinach? nie, vobec nebol izrael cele roky kritizovany aj za to, ako napriek dohodam buduje nove vesnice v uzemiach kde nemali byt.

a je sokujuce ze v clanku riesiacom srbsko nikto nebude zakoncovat kazdy argument "a izrael blabla" alebo riesit x dalsich veci. slusny whataboutizmus

Reagovat
pistacik11

A sú dávané na ten Izrael nejaké sankcie? Lebo nejak mi to uniká. Je pekné verejne pokarhať a reálne s tým nič neurobiť.

Veď aj Rusko tam malo na Ukrajine najprv tajnú operáciu, keď sa preukázalo, že Ukrajinci tam robia čistky s rusmi. A prístup tam bol rovnaký, ešte sa podporovala Ukrajina.

Ten dvojaký meter potom dáva priestor Ficovcom, Orbanovcom a podobne zmyslajucim ľudom po celej Európe aby sa dostali k moci.

Nárast moci takýchto ľudí nielen u nás ale aj vo Fr, Nemecku a pod. nieje dôsledok ruskej propagandy ale dvojakého metra západu.

Reagovat
Breze

"Veď aj Rusko tam malo na Ukrajine najprv tajnú operáciu, keď sa preukázalo, že Ukrajinci tam robia čistky s rusmi. A prístup tam bol rovnaký, ešte sa podporovala Ukrajina."

Reagovat
fenixLFC

?

Reagovat
Shevchenko

Přečti si znova co si před tím za hovadinu napsal a pak se koukni znova na jeho reakci.

Reagovat
pistacik11

Čo to mení na fakte, že sú rozhádany s menšinovou častou Balkánu? Zle vzťahy majú s 3 národmi, zbytok je neutrálny až priateľsky? 3:5 mi nepríde ako zbytok Balkánu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pistacik11

Ináč poviem ti postreh z 8 ročného žitia v Nemecku, ako sa Srbi, Albánci, Chorváti, bosniaci reálne nenávidia. Asi tak že jeden by na balkane zabil druhého ale v Nemecku idú po robote spolu na pivo, zahrať futbal a ešte si urobia mužstvo jugoška vs zbytok (Nemci, Turci, Maďar a jeden Slovák )

Sú radi za sa môžu skoro v jednej reči porozprávať, keďže albanec tiež vedel po srbský.

Reagovat
Breze

Jop, zle vztahy maju iba s tymi par krajinami, s ktorymi viedli vojnu a kde vykonavali genocidu...Dozvie preco ich nemaju radi...

Reagovat
fenixLFC

hlavne to ie su vsetky krajiny ale iba niekolko takze vlastne v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

to je pořád menší část Balkánu, moc ti to nevychází

Reagovat
fenixLFC

mne? ja niekde pisem o vacsej/mensej casti balkanu? nehovoriac o tom ze ked maju problem so 4 statmi z ostatnych siedmych byvalej juhoslavie tak to je vlastne v klidku

Reagovat
smazaný uživatel

> teda so vsetkymi co nie su srbi

Myslel jsem, že to myslíš tak, že mají problém se všemi Balkánci, co nejsou Srbové, ne že to je pokračování té věty. Fakt je ten, že to je prostě problematická země (region), s kolika dalšími zeměmi mají problém až tak podstatné asi není no.

Reagovat
fenixLFC

nene, to bolo na tu bosnu, ale chapem ze som tam posral zatvorku ale nesuhlasim s tym ze nie je podstatne s kolkymi krajinami maju problem, prave naopak to o niecom vypoveda

Reagovat
GjøvikFF

A Republiku srbskou, co má v Bosně separatistické tendence, nepočítáš?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jelikož jsme tu všichni maximálně objektivní za každé situace tak chceme vyloučení Chorvatska a Albánie z turnaje, že ano?

Reagovat
ratusek

Reagovat
AjaxFans

ano

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli se nám to bude hodit do minitabulky o třetí místo, tak jednoznačně.

Reagovat
pistacik11

bohužiaľ nejedna sa o Rusov ani Srbov, takže nie

Reagovat
dextroza_m

Aby to bylo fér, vyloučil bych i Srby, Angličany a hkavně Portugalce!

Reagovat
Breze

Preco by mali byt vyluceni. Ved nech ich pokutuju, pripadne nech im zatvoria stadiony na dalsie zapasy.

Reagovat
IgorMičinec

Můžou si aspoň otřit slzy do těch ruskejch vlajek, ktery tahaj na stadion

Reagovat
oli9

Reagovat
clinger

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Majk91

Reagovat
Mateo16

Reagovat
naheCZ

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Cotton

Reagovat
lajka30

Reagovat
Breze

Reagovat
Tlustej Pedro

Slzy do ruské a prdel do ukrajinské.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Neon

Reagovat
Moshe Dajan

Proč je "ubij" a " zabij" s hvězdičkou?

Reagovat
Igli

aby nás to psychicky nezničilo

Reagovat
Mass

Asi kvůli cenzuře.

Reagovat
Salfovic

Nutno ale uznat, že ten chorál hezky zní

Reagovat
fenixLFC

žádáme UEFA, aby fanoušky sankcionovala, i kdyby nás to mělo stát další účast na turnaji,"

roztomile ze sa vyhrazaju neucastou na dalsom sampionate jak keby tam byvaju pravidelne, ked naposledy boli na eure pred 24 rokmi. a este vtipnejsie je ze sa vyhrazaju odstupenim z turnajak z ktoreho uz dnes mozu vypadnut tak ako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Breze

Reagovat
Kepy_FCB

UEFA kozojeby a ustašovce nepotrestá to je jasné

Reagovat
fenixLFC

UEFA udělila Srbskému fotbalovému svazu po prvním kole, kdy mu dala dvě pokuty v celkové výši asi 360 tisíc korun

kozojebov uz potrestala

Reagovat
Breze

Reagovat
Jordi Alba

I vy máte někoho, komu nadáváte do mrdání zvířat?

Reagovat
sokar

tsss my máme svojich. Taký mr. Baranomidlič, bývalý podpredseda parlamentu, toho dokonca posielame až do europarlamentu, nech každý vidí čo nám tu vládne

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
Benfica

Nechal by som tak, nech si hraju ME s Ruskom

Reagovat
clinger

Reagovat
Breze

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Han střelil první

Ať jdou hrát s Ruskem

Reagovat
Blasphemer

To je hrozný, jak tyhle balkánský kundy dělají z každého šampionátu přehlídku svých historických křivd a aktuálních problémů.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DelPiero137

uz len Madari chybaju

Reagovat
Mass

Slováci by zůstali klidní?

Reagovat
DelPiero137

Myslis zakarpatsku rus? Slovaci to ani zdaleka neprezivaju. Kdezto Madari su trianonom posadnuty.

Reagovat
Mass

Nemyslím. Spíš obecnou nevraživost k Maďarům.

Reagovat
DelPiero137

No v sucasnsti to tak nevyzera, teraz su nejlepsi partery pre nasich v boji proti celemu svetu.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Kang & Kodos

To out of context skandování je mi dost odporný, zároveň je mi proti srsti se zastávat největších rozkuřovačů Ruska v Evropě, když nebudu počítat Bělorusko. Takže akorát doufám, že se budou všichni dobře bavit

Reagovat
Kucka

Reagovat
Coutinho10

citlivky , kdyby to bylo nastavený, jak chtějí, tak by se skoro nic nedohrálo, ani naše pražské derby

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kepy_FCB

Krom toho tam byly vlajky UĆK, FCK SRB, vlajka s mapou Albánie kde je připojen kus Řecka,Makedonie,Černé Hory, Bosny a Hercegoviny,Srbska a samozřejmě celé Kosovo , dále vlajky Kosovo is Albania (K.přeci chtělo nezávislost, né? )

Reagovat
andrew96

Však Kosovo má nezávislost.

Reagovat
Mass

Jelikož třeba Španělsko neuznalo nezávislost Kosova, tak by mě zajímalo, jak by se "Kosovo je Srbsko" řešilo právě kdyby se euro hrálo ve Španělsku.

Reagovat
pistacik11

Jak sa tuna moralisti odbavovali na srboch, ale ak majú Srbi žiadať o rovnaký mater ako je použitý na nich, tak zrazu sa im smejú, že sú plačkovia. Pekný dvojitý meter.

Pritom skandovať smrť celému národu je objektívne horsie ako vyvesiť starú vlajku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GjøvikFF

Možná kdyby začali tím "Omlouváme se za nepřístojné chování našich fanoušků při zápase s Anglií, zároveň upozorňujeme na nepřijatelné chování části Chorvatů a Albánců při jejich vzájemném zápase...", tak by člověk možná i věřil, že nejsou jenom ukřivdění.

Reagovat
Benfica

asi tak.. srbci su posledni co by sa mali stazovat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pistacik11

To ma byt argument dvojakého metra? Dosť chabé rovnaké previnenie by malo mať za následok rovnaký trest. Okolnosti sú tiež rovnaké. Nevidím dôvod prečo by sa mali zatvárať oči. Len to dá viac dôvodov srbom nenávidieť západ a ešte viac dôvodov obracať sa k Rusku.

Reagovat
fenixLFC

tvl a ten pripad je uz uzavrety/vyrieseny ked mas tak jasno ze ziaden trest pre federacie nepride?

Reagovat
GjøvikFF

Jaký dvojí metr? Oni teprve dali na UEFA podnět, tak by bylo asi lepší počkat na reakci UEFA. Ale přesně tohle předjímání a plačkování ještě před tím, než je věc nějak uzavřena, je pro ty Srby naprosto signifikantní.

Jejich fanoušci dělali bordel, byli potrestaní. Teď teprve dali podnět na prošetření jiného zápasu, ale zase se k tomu staví naprosto klasicky ukřivděně a ani nepočkají, až věc UEFA projedná - vyplakávají rovnou v tom podnětu "...jestli je nepotrestají, tak...".

Tohle, mimo dalších věcí, je na nich úplně odporné.

Reagovat
celeb

uz je tolko ludi zaslepenych nenavistou, ze az strach co nas dalej caka. Mier je zly, vsetkych Rusov, Srbov, ... zabit. Tu by sa hned mnozstvo ludi rado pridalo ku genocide.

Ale tak media robia svoju robotu, ktoru im ich vlastnici stanovili. Taky Bellingcat zalozil the Eastern Frontier Initiative vo 4 hranicnych statoch EU, kde clenske media (SME, Gazeta Wyborcza, 444 (HU), PressOne (RO)) siria nenavist ako to len ide. Napr. v diskusiach napriek kodexom su bezne tolerovane nenavistne, az genocidne prispevky voci Rusom a vyzvy o zastaveni bojov a zaciatky mierovych rozhovorov sa z diskusii mazu - cenzura aku by aj komunisti zavideli.

Ale zas da sa to pochopit. Pokial budes vidiet obyvatela statu, proti ktoremu sa planuje vojna ako cloveka, tak bojovat nebudes. Ked ti ho vykreslia ako netvora pijuceho krv, tak je to samozrejme nieco ine. Inak ziadna novinka, staci si pozriet dobove noviny z Nemecka/Francuzska/UK/Rakusko-Uhorska - historia sa opakuje, akurat vsetci na nu kaslu, tak si ju zda sa budeme musiet zopakovat.

Reagovat
pistacik11

Klinec po hlavičke.

Reagovat
Stannis Baratheon

Po hlavičke asi dostal no

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
naheCZ

"vyzvy o zastaveni bojov a zaciatky mierovych rozhovorov sa z diskusii mazu - cenzura aku by aj komunisti zavideli."

Až na to, že to ve většině případů nejsou výzvy k mírovým jednáním, ale k tomu, aby se Ukrajina vzdala. Navíc, kde to cenzrují? Vždyť to čje toho neustále plný FB.

Reagovat
celeb

nie, ziadne vyzvy o vzdani Ukrajiny v tomto pripade. Len konstatovanie, ze takmer kazda vojna v poslednych storociach sa skoncila za rokovacim stolom, kde skonci aj tato. Vysledok zbytocnych bojov su statisice mrtvych na oboch stranach + zdevastovana UA a narod, ktory uz pred vojnou mal tazke demograficke problemy (co je dovod, preco bojovali 27+ rocni a preco priemerny vek UA vojaka je cez 43 rokov).

Rusko dlhodobo konstatovalo, ze nedovoli vstup UA do NATO a o zaciatku vojny napr. americke spravodajske sluzby informovali uz na jesen '21. Kto na nu bol lepsie pripraveny, nech si kazdy spravi nazor sam, kolony techniky nicene Bayraktarmi, javelinmi a dalsimi ATGM hovoria za seba, tie straty boli na Ruskej strane sialene vysoke ... neviem, co toto je charakteristika necakaneho bleskoveho utoku proti nepripravenej armade 2. statu, ale rad sa necham poucit.

Inak Rusov tu nechcem, a prave preto nevidim nic dobreho v tomto masivnom masirovani mas cez media a priprave verejnej mienky na mozne zapojenie sa do konfliktu, kedze zapadni planovaci zas ukazali, aki su efektivni. Po vyse roku sa situacia uplne obratila, rusi sa rychlo adaptovali a momentalne maju v dronovej vojne jednoznacne navrch, na tisice starych bomb v skladoch vymysleli jednoduchty kit, ktory z nich spavil glided bombs, ktore nicia Ukrajinske opevnen pozicie aj moralku. Co sa tyka municie, Rusi pootvarali/poprerabali zopar zavodov za Uralom a uz chrlia nasobne viac municie, nez cela EU, USA, Kanada, AUS, Korea a Japonsko dokopy. Kym im sa (urcite aj propagandou) podarilo presvedcit narod, ze je to zastupna vojna s NATO, od ktorej zalezi ich buducnost, na zapade sa kazdy stat stavia k tomu podla svojich potrieb, nalad verejnej mienky (tu maju z velkej casti pod kontrolou), cielov a zaujmov roznych politikov (a cez nich lobujuci vojensko-technologicky komplex, ktory sa neboji verejne chvastat obrovskymi ziskami).

Napriek mazaniu komentarov s realnym stavom z vojnovych online map (kludne aj ukrajinskych, rozdiely medzi nimi a ruskymi su minimalne, akurat negativne veci jedni aj druhi zakresluju s istou pauzou) sa nakoniec musela pravda ukazat aj pri minulorocnej UA ofenzive, ktora nakoniec skoncila mizerne a postupne presli do obrany, kde aj tak neubranili klucovu Avdijivku, Rusi utocia po celom fronte a momentalne je otazkou casu, kedy padne Chasiv Jar a tym v podstate aj cely Doneck.

Nakoniec (tipujem) na jesen bude dalsia mierova konfera (uz aj s Ruskom) a ci uz na nej, alebo na dalsej sa ta zvratena vojna aj tak ukonci. Rusko si necha Krym, UA sa zriekne vstupu do NATO a zaviaze neutralitou na X rokov a ako dopadnu uzemia na vychode ... verim tomu, ze ak by Johnson nesabotoval konferu v Istanbule, tak by bola sanca na nezavisle uzemia s plebiscitom o cca 20 rokov, ci chcu ist k UA, Rusku, alebo samostatne. Teraz? Po tolkych obetiach Putin bude velmi tazko pustat tie uzemia pokropene krvou. Aj ked na 2. strane znicene a s mamutim investicnym dlhom a velkou financnou zatazou pre buducich majitelov, takze az skor si postrazia nejake strategicke cesty na Krym, zoberu DonBas a zvysok bude na jednanie.

Chudaci Ukrajinci, ked sa neskor dostanu aj k spravam a interpretaciam z 2. strany, este moze mat Europa problem. Ale zatial Ukrajinci poriesili demograficke problemy Europy (bielym, vzdelanym, krestanskym obyvatelstvom s blizkou kulturou), takze uz ani migrantov tak netreba.

Jo a neschopnost EU sa prejavila v tejto vojne v plnej nahote. Pre masivne zisky par subjektov sme sa ako celok dostali do recesie, geopoliticky upadok Europy je neodskriepitelny, nespokojnost obyvatelstva s nanutenym ultra-liberalizmom, neustalou LGTB+ masazou, pokryteckou korektnostvou, atd vystuje v nastup krajnej pravice aj lavice a amen-tma ked sa ti dostanu k moci. Lakmusovy papierik je SK, kde narod bol taky znechuteny s vladou prozapadnych stran, ze Ficovi sa 1. krat podarilo resurektovat jeho pochovanu politicku karieru (vdaka Matovic, Heger, Dzurinda, ...), aby sa mohol dalsiu resurekciu podstupit o par mesiacov neskor. A nam tu vladnu hayzli z SNS, SMERU a pod. Preco? Lebo pocuvali co hovori narod a zariadili sa tak. Klamanie a sladke reci im idu, tak len otocili kabat na stranu proti vojne a vyhrali. Skoda, ze taku agendu nemala nejaka rozumna strana. Ale to len svedci o tom, ze sucasny politicky system z minulych storoci uz je davno obsolete v case internetu, mobilov, AI a uz davno tu malo byt nieco uplne ine.

Reagovat
naheCZ

Že ta válka skončí nakonec někde za jednacím stolem se třeba stane. Ale já narážel na to, že většina lidí, co hlasí o míru, si ho představuje tak, že Ukrajina se má přestat bránit. Což jsou přesně výzvy k tomu, aby se Ukrajina vzdala, to ani jinak interpretovat nejde. První krok k nějakým mírovým jednáním musí prostě udělat Rusko, nikdo jiný.

A pokud ta jejich představa o míru má být taková, že dostanou území, o které si řeknou, konec momentální demokraticky zvolené vlády a defakto rozpuštění armády, tak se opět nemáme o čem bavit. To jsou prostě podmínky kapitulace.

Reagovat
Stannis Baratheon

Musel jsem si normálně zkontrolovat, jestli jsem na Eurofotbalu nebo na Infovojna.sk

Reagovat
Benfica

mier nie je zlý, ale mier si treba vybojovať.. tvoj posledný odsek úplne sedí na ruskú propagandu voči ukrajine

Reagovat
Stannis Baratheon

A první taky. A prostřední taky.

Reagovat
verv

Reagovat
Shevchenko

Ty pico jeste napis ze jsou rusove obet

Reagovat
Benfica

no veď to aj sú.. sú obeťou skoro nepretržitej krutovlády ich "vodcov"

Reagovat
Salfovic

V prvních volbách si Putina zvolili dobrovolně.

Reagovat
Benfica

tak Putin sa v tom čase tvaril anielikovsky, až tak, že ho aj na západe mali radi

Reagovat
celeb

obetou su bezni Ukrajinci, bezni Rusi a vlastne cely svet az na par subjektov, ktori z toho extremne profituju a mozu si dovolit nekonecnu masaz v mediach. Ta spolahlivo funguje na bezneho obcana, ktory nema hodiny casu na overovanie si informacii a tak sa rozhodne, ze nejakemu zdroju (spravy na oblubenej TV stanici, internetovy portal, radio, ...) bude doverovat. Cast populacie zasiahnuta silnou propagandou z casu na cas zisti na nejakom konkretnom pripade, ze boli klamani a nasledne zblbnu uplne, prestanu verit vsetkemu a stavaju sa z nich plochozemci, ktori zrazu neveria nicomu co ide z oficialnych kanalov. Par ludi vie, ze sa klame na oboch stranach a treba vsetky informacie overovat, zistovat ake budu mat nasledky dane informacie, kto z nich bude profitovat a pod.

Lenze je to extremne casovo narocne a uprimne - dost devastacne, ak ma niekto nejake idealy ci uz voci USA, Rusku, Cine, NATO, ci EU vedenej Ursulou vlkobijkou ... tie zmizmu v podste okamzite. Clovek vidi len spinu na oboch stranach. Lenze taka je aj bola realita uz davno. Ako vojna medzi Hitlerom a Stalinom - kto bol z nich ten dobry?

Ludia prirodzene chcu vidiet aj tento konflikt ako suboj dobra so zlom. Lenze tam nie je ziadne dobro. Ide o konfikt upadajucej moci zapadu s mocnejucim novym Ruskom a predzvestou novej globalnej vojny medzi USA a jeho vazalmi a Cinou s jej spojencami. Bolo treba vyprazdnit sklady od starej techniky a nastartovat nove zbrojenie. Co sa uz stalo a tato vojna sa pomaly stava zbytocnou ... a preto verim/dufam, ze skonci uz tohto roku.

Reagovat
pobody's nerfect

Ať odstoupí, uefa jim pozastavi členství a mohou zapomenout i na MS a další euro.

Reagovat
alias

Já bych naopak z UEFY vyřadil ukáčka a ustašovce a bude klid...

Reagovat
Shevchenko

wow ty si boreček

Reagovat
Mateo16

Europske Rusko nepatri na ME mali ist do prdele

Reagovat
pistacik11

Do prdele by mali ísť všetci moralisti, čo používajú dvojaký meter. Kamarát - nekamarát trestať rovnako bodka. Nie niekoho viac lebo je Srb/ Rus iného menej, lebo bije s nami partiu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nebreč.

Reagovat
O.Giroud

ten už neprestane

Reagovat
alias

Banderovci a Ustašovci také ne

Reagovat
Breze

Reagovat
Huprecht

Musí se spolu porvat, když je ten Srb a on Chorvat

Reagovat
lampas

Srbsko je sice spojenec Ruska, což samo o sobě je notně diskvalifikující, ale pořád nejsou taková chátra, jako Albánci. Jejich adoraci tedy beru na stejné rovině progresivního pokrytectví, jako v případě Palestiny.

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Stannis Baratheon

Kdo je adoruje?

Reagovat
Benfica

Reagovat
Breze

O akej adoracii tocis prosim ta?

Reagovat
Mateo16

Palestincania si za svoj stav mozu sami.

Zvolili si teroristicku teokraticku vladu ? = zvolili

Pouzivaju nemocnice pre raketove utoky na Izreal ? = pouzivaju

Pouzivaju humanitarnu pomoc na nakup zbrani ? = pouzivaju

Kolko protestov bolo proti Hamasu ? = 0

To je len propaganda ako si strasne neviniatka = uplne rovnaka propaganda ako ta Ruska a tiez funguje

Reagovat
Mass

Chceš jako tvrdit, že v Palestině neexistuje Fatah, organizace která aktivně bojuje proti Hamásu?

Chceš tvrdit, že volby z roku 2006 jsou ještě dnes relevatní? Chceš tvrdit, že Palestinci bombardují Izrael nemocnicemi nebo je spíš pravděpodobnější, že je Hamás zneužil? Myslíš, že když Izrael způsobil 3x víc civilních ztrát v Palestině než Rusové na Ukrajině, tak sou pořád v právu a dělají jen policejní akci? A tady máš protest Palestinců proti Hamásu: https://www.timesofisrael.com/new-footage-purportedly-shows-gazan-civilians-protesting-against-hamas/

Reagovat
Han střelil první

Neskutečná analýza.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kuba408

Nikomu by to nevadilo :D

Reagovat
John Obi Mikel

To je divný, Srbsko dává ultimátum. Zrovna to brzy bude 110 let, co to bylo naopak a ultimátum dostali.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Čenda

Reagovat
Godwinson

Vsak je to od Chorvatska az po Albanii stejna verbez.

Reagovat
ratusek

Tatínek vám vyhlásí válku!

Reagovat
Man__United

Ale jejich fanoušci můžou vyvolávat Putina?

Reagovat
pistacik11

Trošku rozdiel oproti “zabi Srba” nie?

Reagovat
fenixLFC

Nie, jedno reflektuje minulost a druhe adoruje masoveho vraha ktory snad skonci prinajlepsom ako milosevic

Reagovat
fenixLFC

(Prinajlepsom z jeho pohladu )

Reagovat
pistacik11

Jedno adoruje vraha, čo je hnusne, ale to druhé je podnecovanie k nasilu a je to trestný čin, nielen u nás ak sa nemýlim

Neskončí, ten tam v tom kresle už zomrie. A snáď nepríde niekto ešte viac prepnuty.

Reagovat
Vinci

Ano, vyvolávat Putina je horší

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty máš dnes na pilno.

Reagovat
pistacik11

Na dnes zarobené, a nuda, čo ti poviem.

Reagovat
Kepy_FCB

To byli Rumuni

Reagovat
fenixLFC

To ze oba zvazy dostanu pokutu sa da cakat. Ale ked si chxe uefa zachovat aspon nejake zdanie nezavislej organizacie tak musi jasne deklarovat ze jej srbi ani nikto iny nema co davat ultimata a tym ich poslat do pice

Reagovat
Pablos

Mně to tedy je něják úplně někde hodně ...fakt mě zajímají jen fotbaly a pokud se tam nezačnou bít a přerušovat zápasy... tak mi to fakt žíly netrhá. Ale někdo koukám, to má skoro jako zájmovou činnost a potřebuje to tu vyřešit v diskuzi

Reagovat
Seydou Doumbia

dneska se řeší daleko větší hovna na internetu, stačí se jít podívat na twitr a tam lidi vymyšli takové problémy co by mě nikdy nenapadli

Reagovat
Pablos

proto tam nechodím prakticky

Reagovat
pistacik11

Ináč, taká otázka, bolo by tiež na pokutu, ak by si tam Česi, Moravaci, Slovaci vyvesili vlajku s mapou Veľkej Moravy?

Reagovat
pistacik11

Repsktive mapou 1. Česko - Slovenskej Republiky

Reagovat
Breze

Uplne rovnaka situacia, vsak? Lebo ceski a slovenski nacionalisti tuzia po obsadeni jednej alebo druhej krajiny.

Reagovat
Mass

Žádná 1. Česko - Slovenská republika neexistuje.

Kdybys vyvěsil vlajku tzn. Česko - Slovenské republiky tzv. Druhé republiky, tak by si spíš Němce a Maďary potěšil.

https://amo.ostrava.cz/wp-content/uploads/2019/05/540vv.jpg

Reagovat
Shevchenko

Ne, protože by to nebyla cílená provokace.

Reagovat
Breze

Reagovat
dextroza_m

Tyhle národy nikoho nezajímají, bohužel

Reagovat
ZJEV

Kdyby ji vytahli Moravaci na nejakych “premyslovskych hrach” kolem roku 1000 tak jo

Reagovat
Salfovic

Myslíš třeba Hry bez hranic ?

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Benfica

nie, lebo nikto sa nesnaží o obnovenie Veľkej moravi.. z čias kedy o slovákoch a čechoch ešte ani vtaky nespievali hodně slabé prirovnanie

Reagovat
Mass

Kdyby jí vyvěšovali Slováci, potomci podrobeného Nitranského knížectví, tak by spíš sklidili posměch.

Reagovat
Fakt

Táhněte, nikomu chybět nebudete.

Reagovat
DelPiero137

Nemyslim si ze by sme mali ignorovat spravanie Albancov ani Chorvatov. A je jedno kto je na druhej strane. Jasne, Srbi su magori a zjavne ich krivda bude prenasledovat dalsich 100 rokov. Ale toto nie je cesta. Takto sa len dostavame do spiraly nenavisti, krvidy a odplaty ktora nikdy neskonci. Nenavist sa da porazit aj inak.

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Breze

Ved nikto to ani neignoruje a neschvaluje. Akurat zopar rusofilov ma konecne o com pisat.

Reagovat
DelPiero137

Mne skor vadi ta ignoracia Albenskych vlajok v predoslych zapasoch

Reagovat
Pablos

Srbové zatím zkušeně lepší, Slovinci se tím hurá nekvalitním útočením vyběhá… a Srbové jim pak v klidu naloží.

Reagovat
Shevchenko

Srbsko a zkušeně je to poslední co by mě napadlo. Poserou to jako vždy, už teď si hodně koledovali.

Reagovat
Pablos

Ono to bylo omylem sem. A nebylo to myšleno vážně

Reagovat
Axelrose

Tvl, sem už patří snad jen Zákopčaník a jeho "přeji vám slunce v duši".

Reagovat
JavierZanetti4

Tak se mějte a čus.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele