Sparta získala dvě posily, defenzívu vyztuží Ross a García de Albéniz

16.07., 20:41, aktualizováno 16.07., 21:34
Aktuality
Mathias Ross (© AC Sparta Praha)

Sparta na jaře bojovala proti Galatasarayi o postup do další fáze Evropské ligy, nyní s tureckým klubem pro změnu obchodovala. Na hostování přišel dánský stoper Mathias Ross, český mistr si zajistil i opci na trvalý přestup za 1,2 milionu eur. Další novou tváří je Imanol García de Albéniz.

"Mathias je hráč s velmi dobrými fyzickými parametry. V tomto ohledu vhodně doplní naši skladbu defenzivní části kádru," říká sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický.

23letý fotbalista svou kariéru začínal v domovském Aalborgu a za Galatasaray naskočil jenom ke dvěma zápasům. Na hostování putoval již před rokem, když si ho vypůjčil nizozemský Nijmegen a 190 centtimetrů vysoký stoper si na své konto připsal 25 soutěžních startů a v nich dvě branky.

"Mathiase určitý čas trénoval Lars, a tak zná jeho schopnosti a charakter. Jsme rádi, že dáváme hlavnímu trenérovi další možnosti, jak složit obranu pro náročnou část sezony, ve které nás čeká hned třináct zápasů," upozorňuje Rosický, že důležitou roli v příchodu nejnovější akvizice sehrál kouč Lars Friis.

Sparta před náročným podzimem potřebuje posílit soupisku a do kabiny před Rossem dorazili Jakub Uhrinčať a Ermal Krasniqi, v přestup pak bylo změněno hostování Petera Vindahla Jensena z Alkmaaru a nové smlouvy podepsali Jakub Pešek s Davidem Pavelkou.

Na Letné se během uplynulých měsíců vytvořila dánská kolonie a Ross je jejím pátým členem. Do základní sestavy patří zmiňovaný Vindahl a obránce Asger Sörensen, z lavičky týmu šéfují nový trenér Lars Friis a jeho asistent Jens Askou.

Ross byl nejnovější posilou Sparty jenom několik desítek minut, krátce po něm soupisku doplnil Imanol García de Albéniz. 24letý levý krajní obránce přišel za 500 tisíc eur z baskického Athleticu, novému chlebodárci se upsal na čtyři roky.

"Imanol je technicky vyspělý hráč. Svojí schopností adaptovat se na kombinační hru se velmi dobře hodí do našeho stylu hry. Budeme chtít využít jeho rychlost, pohyb a dobrý centr," říká Rosický.

Autor: Tomáš Pavlík / sparta.cz

Komentáře (265)

Přidat komentář
PalibrkUros

No jeden takovej už tu byl, tak snad tenhle dopadne líp

Reagovat
kilobyte

Tak Kaya byl úplně jiný případ. Turek, který vyletěl nahoru a pak z ničeho nic (zranění) dropnul. Tohle je Dán, kterému se nepovedlo angažmá v Turecku, kde to je vždycky složitý, zvlášť pro cizince.

Myslím, že už jenom motivaci bude mít o dost větší než Kaya.

Reagovat
PalibrkUros

Tak to je jasný nicméně Káya byl snad jedinej komu jsem z tich megaposil přál aby se prosadil

Reagovat
Simas92

Hlavne je asi o 10 let mladsi a tak 3x levnejsi nez Kaya, ten to sem rozhodne nepujde jen nejak prosedet a dohrat jako tehdy Kaya za ranec, kteremu to bylo uz jedno protoze stejne koncil karieru

Reagovat
PalibrkUros

Tak Kaya byl hlavně furt zkurvenej co si vybavuju a výkony, že by ho strčilo do kapsy polovina stoperů v lize... žádná sláva na to jakou bral raketu

Reagovat
mayday

Jemu se nepovedl hned start, už první zápasy byl naprosto šílenej.

Jsem si tehdy říkal, to není možný, koho to přivedli

Reagovat
Elliasson

A to se spekulovalo, že ho chtěli Atletico a Man United.

Reagovat
kilobyte

Kaya nebyl zas tak starý. Bylo mu 26, když přicházel. Ale byl dost zraněnej a bez formy. Ani bych se nedivil, kdyby byl vyhořelej.

Reagovat
Me2win

Legenda Galatasaray

Reagovat
Bocian15

Reagovat
mario23

No tak ještě ten Španěl minimálně.

Reagovat
Luka3enko

to bylo rychle přivolané

Reagovat
Rudnevs

V Aalborgu to bol veľký talent. Za mňa si teda Sparta môže gratulovať.

Reagovat
Simas92

Je to hodne dobry prestup pro Spartu

Reagovat
deiw

Bývalý reprezentant v U21, minulou sezonu základ v Holandsku, zná se s trenérem, vypadá to na zajímavou posilu neví někdo kolik by měla být ta opce?

Reagovat
kilobyte

1,2 mega. Ale z článku to nemám.

Reagovat
Luka3enko

Já jsem všude četl 1,5 mega, ale i tak by to i tak byla úplně vphodě cena.

Reagovat
naheCZ

Já viděl 1,2M + 300K v bonusech, takže vlastně máte pravdu oba.

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
dave30

Klasika českých týmů ty uváděné ceny. Když prodávám, tak s bonusy, když kupuji, tak bez bonusů. Aby fanoušek viděl, že levně nakupuji a draze prodávám.

Reagovat
didosh

Reagovat
Grupma

Jak se chtěl pochlubit, že nečte články

Reagovat
deiw

Teď to vidím na první dobrou, ale předtim jsem to tu proste nenašel

Reagovat
Grupma

Však tady to přece patří k bontónu nečíst články

Reagovat
Cotton

Tím by se měl chlubit každý

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

Reagovat
Simas92

1,2m ale to hostovani asi bude take neco stat, neprekvapilo by me kdyby hostovani + prestup + bonusy byly ke 2m

Reagovat
Greny

A rovnou představili i toho levyho beka

Reagovat
Simas92

Toho Spanela jak ma usi jako di Maria? Omlouvam se nemam twitter

Reagovat
doshcz

Dva hraci dohromady cca za 2m v eurech (pokud se vyuzije opce), tak snad to vyjde jako treba s Asgerem a Lacim

Reagovat
Simas92

Tihle jsou lepsi, minimalne Ross teda, to je jistota

Reagovat
Txapeldun

Lepší bude Imanol

Reagovat
Simas92

Nevim jak za rok nebo za dva ale v tuhle chvili je Ross rozhodne daleko vice hotovy hrac, Nijmegen byl hodne dobry minulou sezonu a on nastupoval pravidelne. Hodne by me prekvapilo kdyby nehral okamzite v zakladu jako Sörensen.

Leveho beka to samozrejme chtelo taky ale nejsem si uplne jisty zda Imanol pojede bomby uz od zacatku, na nejvyssi urovni toho minulou sezonu moc neodehral.

Reagovat
Txapeldun

To bych úplně netvrdil. Imanol byl od svých deseti let v jedný z top akademií v Evropě (která měla mimochodem nejvíc zástupců ve finále Eura). Ano, do áčka se nedokázal prosadit, ale kdyby dokázal hrát v La Lize o Ligu Mistrů, tak nejde do Sparty. Ale předtím odehrál dvě hodně dobrý sezóny v druhý lize, která bude kvalitativně podobná Eredivisii. Může se stát, že Imanolovi nesedne adaptace, nikdy nehrál v cizině, atd. Ale jinak si myslím, že má vyšší strop, než Ross.

Reagovat
Simas92

Tak akademie bych do toho uplne nepletl, ani vykony par individualit na repre urovni, dle tehle logiky by Gil z Realu Madrid nemel shoret jak papir v ceske lize, vypadal ale ze ma sotva na CFL. Navic nevim kde vidis ze hral 2. ligu? Prijde mi ze minulou sezonu nehral na vyssi urovni vubec nic az na nizsi souteze a obcasna stridani v LaLize.

Ja je neznam, ale kdyz si vezmu Rosse ktery odehral slusnou porci zapasu za tym ktery skoncil o 3 body za Ajaxem, a pak si vezmu Spanela co nehral na nejvyssi urovni minulou sezonu skoro nic, tak je v tuhle chvili vetsi posila Ross. Nerikam ze jsou nejaky zazrak, kdyby byli tak Spanel alespon hostuje zase v nejakem tom Eibaru a hraje o postup ve druhe lize, nebo Rosse by vykoupil uz Nijmegen....ale evidentne se ani jeden z nich naplno neprosadili, kdyby jo tak nejsou ve Sparte.

Ale Rosse navic zna trener, myslim ze sanci dostane a adaptuje se hodne rychle, Spanel je podle me spis projekt na par let.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kucka

Jak píše Txapeldun, Albeniz odehrál sezony 21/22 a 22/23 v LL2 na hostování v Mirandesu a Eibaru s hodnocením Livesportu 7+, což jsou dobré zkušenosti.

Reagovat
Mr.Mike

Nepochybuju, ze minimalne jeden z nich bude fakt delo a opora

Pod timhle realizakem je dost vysoka sance, ze hrac, kteryho privedou zapadne dobre

Reagovat
Txapeldun

Imanol je snad první Bask v historii český ligy. Pro Spartu to vypadá na super kauf.

Reagovat
Luka3enko

Přichází jako vítěz španělského poháru, kdy tam loni odehrál sice jen 1 zápas, ale asi jsem nikdy neočekával, že přijde do Sparty držitel tohoto titulu.

Reagovat
bruchy

Z toho obřího počtu zahraničních posil v české lize jsem poněkud nesvůj. Kde jsou naši?

Reagovat
Simas92

Nasi jsou take v zahranici - Dansko, ted i Spanelsko, nevidim problem

Reagovat
M.Vaza

Ve druhý německý

Reagovat
Simas92

Stejne tam z nich nakonec bude hrat nejvic Karafiat s Kalocem, vubec bych se nedivil

Reagovat
didosh

Reagovat
Sosi

Chory ve Slavii

Reagovat
Zaschrona

Čím dál tím víc českých klubů zapracovalo na skautingu, i má na nějaké slušné zahraniční posily peníze. A pomalu naštěstí vymírají trenéři neschopní komunikovat jinak než česky. Logicky pak na české hráče zůstává méně prostoru, když kvalita a profesionální přístup často chybí nebo není nijak vyšší než u zahraničních hráčů, kteří i mnohdy jsou levnější.

Reagovat
aaronramsey

Lip bych to nenapsal

Reagovat
Lojd

Reagovat
LyEX

A potom sa to pekne odrazí na reprezentácii, na jednej strane nevidím problém dopĺňať hráčov zo zahraničia, ale práve naopak väčšinu skautingu by som upriamil na domácu mládež a podpisoval trénerov akadémii zo zahranićia, kedže práve tam je strašne veľký rozdiel v kvalite u domácich, zahranicní nastavia systém fungujúci roky inde (napr. španielsko) aby sa na neho už mladí pripravovali a prinieslo to ovocie do budúcna a myslím si, že to bude aj lacnejšie, lebo takto sa nikdy SK ani CZ nikam neposunie, môj názor.

Reagovat
Luka3enko

Jenomže tam je docela zásadní problém, že takhle kvalitní hráče, za takové peníze, bys v ČR hledal hodně těžko. Když přicházel Sorensen, tak Rosický později přiznal, že za ty prachy by takového hráče v lize nesehnal a byl by výrazně dražší.

Reagovat
delfin

Šádek by ho možná sehnal.

Reagovat
r.mrazik

a je to dobre,protoze nasi hraci budou muset vice zapnout,aby byli lepsi

konkurence je dobra vec

Reagovat
Mr.Mike

Az na to budou mit vykonost, budou i nasi

Reagovat
Lojd

Reagovat
Kucka

Reagovat
Grupma

Třeba si naši všimnou, že být hvězdou dorostenecké ligy nemusí v dospělém fotbale znamenat skoro nic. A přestanou mít nosánek nahoru. A třeba budou v tom dorosteneckém věku odcházet do zahraničí, když budou mít pocit, že je domácí soutěže neposouvají. Je to hodně náročná cesta, uznávám, ale kdo ti v životě bude umetat cestičku v tak prestižním povolání jako je top fotbal?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Si pamatuju, jak v EKL dva tri roky zpatky hrala Slavia nejaky zapas jen asi s dvema Cechy. Myslim, ze neco podobnyho ceka i Spartu v blizke budoucnosti, tak jak maji ted nastavenou prestupovou politiku.

Reagovat
Simas92

A co je na tom spatneho? Tohle jsou super posily, ja jsem hlavne rad ze prestali davat rakety duchodcum co si to sem na vychod chodili bez respektu dosedet, ale naopak jsou Sparta i Slavie schopni prilakat i tyto mladsi ambiciozni cizince, kteri uz navic maji zkusenosti z top lig a treba jim to jeden rok nekde nesedlo

Prilakat tenhle typ talentu drive nebylo normalni, zacala s tim par let zpet obcasne Slavia a ted Sparta jede vylozene bomby timhle smerem.

Radsi se budu divat na mlade motivovane, jedtli je Cech nebo neni je mi jedno, vic Rossu, mene Pavelku

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No ja taky nic nehodnotim.

Reagovat
Simas92

Aha pochopil jsem to trochu spatne

Reagovat
mayday

To sice jo, ale taky to znamená mnohem méně prostoru pro domácí odchovance a mladý hráče obecně. A aby se rozvíjeli s výhledem pro repre, potřebujeme aby i hráli ve Spartě a Slavii.

Reagovat
Simas92

Staci kdyz Plzen necha odehrat pul sezony Panose, coz asi necha, a mame vychovano na generaci dopredu.

Reagovat
kilobyte

Repre potřebuje kvalitu a ne kvantitu.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
mistr129

No, když to převedu třeba na Slavii, repre potřebuje, aby hrál Jurásek a ne Olayinka.

Reagovat
kilobyte

Zas od Olayinky se Jurásek může dost naučit a klidně můžou hrát spolu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Simas92

Nepotrebujeme, napr Gabriel neodehral ve Sparte skoro nic, Mydtjilland ho kupoval z Hradce a dnes ma uz v Dansku titul Schick, Baros i Gebre byli podobny pripad a takovych hracu bys vyjmenoval 30 jen za poslednich 10 let

Reagovat
zorz767

České kluby potřebujou jít kvalitou nahoru. A pokud se místní hráči a odchovanci nedokážou přes tyhle cizince prosadit, pak tam prostě nepatří a musejí jít hrát jinam. Klub, co chce bejt na evropským levelu, nemůže "dávat šance" podle občanky.

Reagovat
zorz767

A co se týče repre, tak pokud chceme, aby šla nahoru, tak opravdu není podstatný, kolik Čechů hraje ve Spartě a Slavii. Pro repre je podstatný, kolik Čechů se prosadí v zahraničí.

Reagovat
mayday

Repre dlouhou dobu těží z práce Sparty a Slavie. Copak máme desítky kluků, kteří odchází v sedmnácti do zahraničí, tam se prosadí a my si pak můžeme když mají 21-22 z těch desítek vybírat, kdo bude hrát za repre?

V zahraničí máme jednotky kusů po ligách, máme naopak problém udělat sestavu z hráčů, co hrají.

Kdyby vypadli Češi ze sestav Sparty a Slavie, tak bych byl opravdu zvědav, co bysme dělali na úrovni repre.

Reagovat
zorz767

Máš pravdu, ale to skládání repre z hráčů Sparty a Slavie, kteří se sice vyhráli, ale nikam dál se nedostali, je spíš z nouze ctnost, na kterou bychom se neměli upínat. Spíš by se mělo systémově řešit, proč se mladí hráči, kteří jsou bráni jako top české talenty, nedokážou v zahraničí a ani ve Spartě a Slavii prosadit. Karabec a Ševčík nehráli ne proto, že by Priske tlačil cizince, ale proto, že se prostě neprosadili. Cíl by měl být, aby ve 20ti uměli dokonale s balonem a dokonale anglicky. Pak bych je poslal do světa, ať se snaží. Není žádoucí, aby je české kluby piplaly do 25 let, kdy konečně začnou něco hrát. V tom věku by už dávno měli hrát venku a prosazovat se, pokud má repre někam růst.

Reagovat
ratusek

Když se u nás bere mladík i ve 23 letech, tak je to těžké. Jak tu někdo psal, tak by Yamala u nás dávali hlavně do béčka a semtam na lavičku do Ačka čuchnout

Reagovat
mayday

A jak si to tedy představuješ, s ohledem na reprezentaci?

Ty davy mlaďochů, kteří jsou v mladém věku v zahraničí, nemáme. Pokud je nebudeme mít ani v našich top klubech, aby se vyhráli pod nějakým tlakem atd. a pražská S budou hrát víceméně s cizinci, tak to za nějaký ten rok pocítí i ta reprezentace.

Píšeš cíl je, aby uměli dokonale s balonem. My takové hráče ale neprodukujeme a těžko budeme produkovat.

Reagovat
Luka3enko

A co jako, ve Spartě můžeš hrát super a stejně tě do repre neberou, tak je to pro repre snad jedno. Nevzali Ryneše, Zeleného, Panáka, Sadílka, kdy všichni z nich mají na repre kvalitu i formu...I ten Wiesner nemám ho úplně v lásce, ale umí být rozhodující a formu měl taky.

Reagovat
kilobyte

Wiesner fakt ne. Ten je dobrý tak do zápasů s Pardubicemi apod.

Reagovat
naheCZ

Sadílek kvalitu i formu Wiesner Ryneš teda na jaře zrovna formou taky neoplíval. Zeleného měl vzít určitě a Panáka mohl taky, i když chápu, že chtěl jít jinou cestou u stoperů (mladý plus zkušenej Holeš).

Reagovat
doshcz

kdyz tam mohl byt Doudera, Vlcek, Jurasek atd tak je to jedno, to sou vsechno hraci na stejny urovni..samozrejme v idealnim svete by tam nikdo z tehle vasich ani nasich nebyl

Reagovat
Luka3enko

a zima...jako být wiesner ve Slavii tak už tam dávno je...Myslím to prostě hlavně tak, že je fakt jedno jací ti kluci hrajou ve Spartě, protože na ní ta repre fakt dlouho už nestojí

Reagovat
Kucka

Reagovat
r.mrazik

repre tezi z prace sparty a slavie jen proto,ze cesi nejsou tak kvalitni,aby z tech klubu odesli do zahranici

Reagovat
KnoxXx

a zaroven su v tych kluboch v sucasnosti take dobre podmienky, ze ked ten hrac nie je prirodzene ambiciozny (hrat v tych najlepsich ligach a kluboch, byt "najlepsi"), tak vlastne nema jediny dovod odchadzat (lebo financne si bud nepomoze vobec alebo minimalne s tym, ze je "doma", v totalnom pohodli ...)

Reagovat
r.mrazik

to mas pravdu, podminky maji skvely

kazdopadne do spanelska/italie/anglie by odesel kazdy rad...ale...

Reagovat
mayday

S tím souhlasím, to je samozřejmě pravda.

Ale můj první koment byl o tom, co bude s repre, když v pražských S vicemene vytlačí cizinci české hráče.

Reagovat
r.mrazik

ja to chapu

jen dodavam,ze ta kvalita se v klubech zvedla

takze bud ti cesky hraci budou muset jit nahoru a nebo pomazou do liberce a dalsich klubu

Reagovat
mayday

No s ústupem českých hráčů/řekněme i stěžejních hráčů z Prahy půjde dolů i kvalita repre, protože repre z hráčů Liberce/Plzně/Baníku bude jen horší a jak se již napsaly stohy papíru, ze zahraničí repre taky nesložíme.

Reagovat
r.mrazik

musi se proste zlepsit

a vyssi kvalita a konkurence je k tomu snad donuti

Reagovat
mayday

No uvidíme, jak se to vyvine.

Reagovat
kilobyte

Ale reprezentace nepotřebuje, aby v eskách hrálo každý rok 10 Wiesnerů, ale potřebuje, aby každý rok vyprodukovali jednoho Ryneše.

Reagovat
Likan7

Rosický tvrdí, že Daňka a Suchomela chtějí letos zapracovat do áčka.

Reagovat
ratusek

U Daňka jsem přesvědčen, že na A tým má. ale že by i Suchomel? To by mě překvapilo velmi

Reagovat
Luka3enko

V přípravě byl Suchomel hodně solidní a tuším, že dokáže hrát na obou stranách obrany.

Reagovat
Freedo

Sorry, ale jak to můžeš vědět? V kolika zápasech Nijmegenu a Bilbaa jsi je minulou sezónu viděl hrát? Třeba budou dobří, uvidíme, ale s hodnocením bych byl opatrný.

A na tý otázce počtu cizinců něco bude. Mě to taky hned napadlo, jak jste se nám před pár lety smáli kvůli počtu zahraničních hráčů a teď budete mít jen pár Čechů v základu.

Za sebe můžu říct, že budu chtít, aby vždy ve Slavii bylo český jádro, kolik kterýho se budou cizinci točit a určitě mi nebude jedno, jestli tam Češi budou nebo ne. Je to českej klub a kdybychom měli hypoteticky celou základní sestavu z cizinců, tak se s tím asi těžko ztotožním.

Reagovat
Simas92

Videl jsem je v 0 zapasech, super posily myslim ve smyslu ze me bavi koukat se na 23lety kluky kteri byli top talenti a nevysel jim 1 rok v top klubu, tak se rozhodli ze se zkusi ukazat v poharech s top tymem z vychodni Evropy.

Pro ne je ted prosazeni se naprosto klicove pro budouci karieru, proto je jasne ze do toho daji vsechno. Divat se tady na Ben Chaima s Biabianim co si prisli do Sparty vydelavat ctyrnasobek toho co tam brali hraci pred nimi, a chovaji se jakoby ae ocitli v zaopatrovacim ustavu protoze chteji jen nejak prezit delku svoji lukrativni smlouvy, na to me fakt koukat nebavi.

A mam pro tebe jako Slavistu asi blbou zpravu ale uplne stejne to bude i s Chorym, ktery uz nema duvod makat. Nerikam ze bude neco vypoustet kdyz bude na hristi ale necekej ze se nejak prosadi ve Slavii kdyz uz ma vydelano tim podpisem a vi ze na stara kolena ho nikdo ze zahranici kupovat nebude i kdyby dal 20 golu.

Reagovat
Freedo

Jo, tu část s posilami beru. Taky bych radši bral mladší talenty než nějaké vyhaslé hvězdy, o těch přešlapech pod Stramou se nemá ani cenu bavit. Nejlepší by ale bylo, aby dostali šanci mladí kluci. My s tím máme problém delší dobu a doufám, že se to teď bude postupně měnit. U vás to taky moc nevypadá, že by někdo nový z akademie víc hrál. To je pak špatný pro český fotbal celkově a Euro podle toho vypadalo.

S Chorým uvidíme. Já jsem ho nechtěl, byl jsem spokojený s Mojmou a Filou, ale když už přišel, tak mu dám šanci se předvést. Furt má motivaci vyhrát znovu ligu, dostat se do LM, ukázat se v lepším týmu. Nemyslím si, že by zrovna on byl typ, který na to bude srát.

Reagovat
Mr.Mike

V akademii ted neni moc hracu co by meli na acko..ale na tomhle Rosa hodne pracuje a verim ze za par let se to projevi..holt to chce cas

Ale zas na druhou stranu prvni titul pod Brianem sme meli snad nejmladsi tym v lize

Reagovat
kilobyte

V akademii jich nebude nikdy moc. Najít tam třeba 3 za rok by byl velký úspěch.

Co jsem viděl, tak doufám, že se prosadí Penxa z u19. Ten by mohl být náhrada za Haraslína. A klidně by mohl být nejdražší přestup.

Reagovat
Nuno čomes

Tak tam by bylo ideální, kdyby letos už hrál za B druhou ligu a příští rok do áčka. Ale to je nereálné.

Reagovat
kilobyte

Zatím se nikdo z béčka rovnou do áčka nedostal. Buď šli rovnou z dorostu a nebo z béčka na hostování.

Reagovat
doshcz

docela verim Mokrovicsovi kdyz se nezrani a v becku za me vypada dobre i Penxa starsi na wingbeku.. jinak to pro ty kluky bude tezky no

Reagovat
ACSeRw!n

Mokra je skvelej

Reagovat
doshcz

misto prodlouzeni Peska mohl to pate kridlo do rotace kdyby bylo potreba zastat on no

Reagovat
kilobyte

Myslím, že kvůli počtu cizinců jste se smáli první vy.

Pár domácích hráčů by v sestavě být mělo. Ale pro mě je třeba důležitější, aby hráč byl sparťan.

Reagovat
Simas92

Ja se nikomu nesmal a nefandim ani Sparte ani Slavii. Jen me nebavi se divat na nekoho kdo tomu nedava 100 procent i kdyby tvrdil ze ho rodice pocali uz ve sprchach na Strahove.

Tihle vyslouzilci typu Chory proste uz to maji v hlave nastavene jinak.

Reagovat
Mr.Mike

Me je uplne jedno jestli je to Spartan..musi chtit za Spartu hrat a musi makat a nechat na hristi vsechno..Birma taky nejapis nebude nikdy srdcem Spartan a takova bude vetsina hracu, hlavni je ale, ze se na hristi na to nevysere

Uplne asi nepotrebuju aby se kazdej placal jakej je to velkej srdcar i kdyz to je samozrejme pekny.

Reagovat
kilobyte

Tak takhle jsem to myslel. Prostě aby mu klub nebyl jedno. Nemusí dělat nějaký prázdný gesta, jako třeba líbat znak. Stačí když ro předvede na hřišti a třeba i trochu mimo hřiště.

Pro mě Birma sparťan je.

Reagovat
Luka3enko

Jako za mě jeden z největších sparťanů co byl ve Spartě, tak byl třeba Costa a ten se tu ani nenarodil ani není odchovanec...ten by na tom hřiště klidně pro Spartu umřel

Reagovat
doshcz

Reagovat
verv

Reagovat
exot12

Je zaujímavé, ako sa na to pozeráš.

Vlastne si povedal, že najdôležitejšie je české jadro a úspech tvojho obľúbeného klubu je až niekde na nižších priečkach.

Ja by som úspech svojho klubu rozhodne nevymenil za to, aby tam hrali hráči z krajiny z ktorej pochádza klub.

Reagovat
Simas92

Bohuzel to ze nejsi xenofob jeste neznamena ze to tak maji vsichni...

Reagovat
Freedo

Škoda, že jsem tuhle blitku neviděl dřív. Mohl jsem si ušetřit reakci, ty xenofobe

Reagovat
Simas92

Tak pardon ale to tve lpeni na narodnosti k tomu vybizelo Ja to stejne nechapu jak se nekdo muze vice ztotoznit s nekym jen proto ze je to Cech, nez s nejakym Eskymakem z Danska. Podle me je to spis o pristupu a ambicich, Chorymu ani Pavelkovi me proste nebavi fandit.

Reagovat
Freedo

Akorát to nedávalo žádný smysl. Xenofob by napsal, že nechce v klubu žádné cizince. Já bych to jen chtěl stavět na českém jádru, zároveň jsem naše zahraniční hráče vždy měl rád. Nevidím na tom nic špatného. Myslel jsem si, že fanoušci všech klubů si přejí, aby za jejich tým hráli místní kluci, kteří prošli akademií, mají k tomu klubu a městu vztah a ví, za co se bojuje.

A jo, pokud by místo toho hrála jedenáctka žoldáků, kterým je to úplně fuk, tak mi to prostě vadit bude. Samozřejmě že pokud jsou tu ti cizinci déle, tak už se jim nějaké hodnoty taky dostávají pod kůži, ale furt se to nevyrovná odchovancům. Kdyby byl ten Eskymák s dánským pasem v naší mládeži od 10 let, tak taky budu rád, když se prosadí do áčka.

Reagovat
kilobyte

Teď pleteš hrušky s jablky. Domácí hráč automaticky není odchovanec, zvlášť u Slavie. Cizinec taky není hned automaticky žoldák. Spousta cizinců má ke klubu lepší vztah než domácí hráči.

Podle mě to nemůžeš brát takhle všeobecně, ale u každého hráče to brát individuálně. Jeden z největších žoldáků ve Spartě v poslední době byl Hašek, český odchovanec.

Slavie zrovna na odchovancích moc nelpí.

Reagovat
Freedo

To sis domyslel ty sám. Podle mě jedno bez druhého není možné. Když už byl nějaký český klub v nedávné době úspěšný v evropských pohárech, ať to byla Plzeň pod Vrbou nebo Slavia ty titulové sezóny s Trpišem, tak to bylo postavené na české kabině a cizinci se na to jen úspěšně nabalovali. Ostatně i Sparta měla to jádro český, ale teď odešel Krejčí, na kterém to hodně stálo, další Češi možná taky skončí. Nemyslím si úplně, že by v našich podmínkách bylo možný nakoupit 11 Brazilců a dominovat.

Reagovat
Simas92

Je to mozne uplne vsude, jde jen o to jaka kvalita prijde, posöednich 5 let chodi lepsi hraci ze zahranici nez chodili predtim, proto to na nich muze Slavia i Sparta stavet

Reagovat
exot12

Ja by som nepredbiehal Freedo sem určite dá šatistiku podloženú dátami a ukáže nám, že klub môže uspieť jedine s českými hráčmi

Reagovat
kilobyte

Nezvládli by českou kabinu.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Luka3enko

Tak možná je potřeba to konečně profesionalizovat a netvrdit blbosti o specifikách české kabiny. Proč by nebylo možné nakoupit 11 zahraničních hráčů a dominovat (11 je samozřejmě extrém)? Pokud s nima budeš umět pracovat tak je to úplně vklidu. Shakhtar taky hrál s armádou brazilců v podobné lize a měl obrovské úspěchy v Evropě. Problém v ČR je že se obecně neumí extra pracovat s cizincema a jejich mentalitou, protože po nich primárně chceme aby hráli, jako češi.

Reagovat
exot12

Vždy som si myslel, že za výkonmi hráča sa skýva kvalita hráča a ono to súvisí s národnosťou

Keď už je za úspechom národnosť, to vždy keď nejaký český klub neuspeje je preto, že tam bolo veľa cudzincov

Hoď nám sem nejaké príklady a štatistiky

Reagovat
Freedo

Já už jsem tu příklady uváděl. Když Plzeň hrála 2x skupinu LM, tak tam pokaždé měla 1-2 Slováky a zbytek Čechy. Slavia hrála skupinu LM se 2-3 cizinci a zbytek byli také Češi. Máš nějaký protiargument?

A nepsal jsem, že úspěchu se dá dosáhnout jedině s českými hráči. Celá pointa je, že je potřeba mít český jádro a k němu dokoupit kvalitní cizince.

Je vidět, že sis nick zvolil vhodně.

Reagovat
exot12

Ešte stále si nedal štatistiku národností, keď české kluby neuspeli

Reagovat
verv

Jojo zlatí čeští srdcaři. Třeba trakovej Chorý, kterej se ještě pár let zpátky prohlašoval za kovanýho Sparťana.

Reagovat
Petr325

Na druhou stranu, neztotožníš se víc se Slávií, kdyby měla v sestavě Olayinky, van Bureny, Schranze, Traoré, než třeba Krmenčíky, Choré, Jurečky?

Mělo by to být právě o tom srdíčku, což mohou mít i zahraniční hráči a čeští naopak ne

Reagovat
Freedo

Tak pokud vybereš ty nejvíc sympatické cizince z celého zástupu hráčů, tak určitě jo. Byli tu dlouho a fanoušci si je zamilovali. Když ale přišli do kabiny, tak bylo třeba, aby jim někdo vysvětlil význam derby, vedl je v zápasech atd. A to měli za úkol spíš čeští hráči, kteří tu tehdy byli jako Souček, Coufal, Bořil, Masopust, Tecl.

Aby bylo jasno, já netvrdím, že bychom měli hrát bez cizinců, ale ať je třeba 5-6 Čechů v základu a doplní je opravdu kvalitní cizinci. Taky bych byl rád, kdyby víc prostoru dostali odchovanci na úkor nákupů v rámci české ligy.

Reagovat
Mr.Mike

Ja cekam ze v nejakym horizontu nekolika let bude i dost mladych z becka a juniroky..na tom pracuje Rosa, ale je to holt beh na dlouhou trat a jeste je spousta prace pred Spartou

Reagovat
Uwe háže buly

Snad ne

Reagovat
ACSeRw!n

snad jo, cesi jsou proste ted kopyta

Reagovat
Uwe háže buly

Jo tak ty ofenzivní posty, na ty třeba hráče nemáme.

Reagovat
Nepracuji-Sázím

BRAVO. BRAVO!!!

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Sosi

Co to je za dite?

Reagovat
Simas92

Dokdy je podle tebe clovek jeste dite? Do 2 metru?

Reagovat
Sosi

Podivej se na oblicej

Reagovat
Coutinho10

tak máte Shamrock...ale co Reykjavik nedal v poslední vteřině za penaltu

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
srandamač

To jako v 97. minutě někdo takhle brání ve vápně?

Reagovat
Coutinho10

j, to je další věc

Reagovat
kilobyte

Takhle se připravit o šanci hrát se Spartou.

Reagovat
Coutinho10

jako troufám si říct, že kdyby to vyrovnali na 2:2, tak to v prodloužení otočí, protože hráli proti 10, Shamrock hrál asi 20 minut o jednoho míň no a pak dostaneš takovouhle příležitost a on se pořádně ani nepodívá, kam to kope....kapitán si hrál hodně na nějakýho borce a takhle jim to zazdil

Reagovat
kasparko

Budes delat Fantasy na isportu nebo nekde jinde?

Reagovat
Grupma

Reagovat
Greny

Tak jsem postavil isport a nechápu jak mám měnit náhradníky na lávce na mobilu mě to vůbec nejde...

Každopádně ta má sestava je tak šílená že to buď buď strašný dělo nebo strašnej pruser

Reagovat
Coutinho10

jako na isportu se mi to skládalo daleko líp, ale zatím jsem udělal jenom nástřel, takže úplně jsem to netestoval ty střídání atd., ladit to ještě budu, ale spíš na notebooku

jinak mě štve, že mě to není schopný automaticky přihlašovat, ještě na to musím taky koukat...to je hrozný zdržování

Reagovat
Greny

Taky ještě možná sestavu doladíme ale pokud bych to udělal jak mám v plánu tak mě ještě cca 2.5 mega zbyde

Reagovat
Coutinho10

může se hodit...na sport.cz jsem měl myslím větší problémy

Reagovat
Greny

horší bude až uvidíte ty jména co tam mam dost možná v třetím kole překopávám celej tym

Reagovat
Coutinho10

já to tak většinou mám ve fantách, že to 1. kolo netrefím a pak překopávám podle toho, jak to vidím po tom 1. kole

chtělo by to nějaký template, aby člověk nebyl moc mimo na úvod a nemusel vyplácat hned wildcard

Reagovat
Grupma

Tobě to jede? Mně se tam 3 minuty točilo kolečko při přihlašování, tak jsem se na to vybodl. Včera jsem se zaregistroval, to ještě šlo, i když to nebylo nejrychlejší. Dneska prostě hrůza.

Reagovat
frezi

To, že Dánsko s 5,9 mil. obyvateľmi dokáže produkovať toľko prof. športovcov naprieč spektrom nikdy nepochopím

Reagovat
ACSeRw!n

a co teprve takovy Slovinsko

Reagovat
Nadržený šimpanz

Doporučuji podcast Vládci Prahy. Celkem podrobně tam tyhle 2 posily rozebírali

Reagovat
Selänne

Reagovat
Me2win

Reagovat
ACSeRw!n

pokud budou dobri, tak to jsou za ty prachy opet kradeze.. Rosa

Reagovat
kilobyte

Za cenu jednoho Chorého hráče máme 3 zdravé.

Reagovat
Grupma

Reagovat
Lemond Laws

pěkná úvaha

Reagovat
Sigma Olomouc

Klub chce samozřejmě nejlepší hráče, ale tyto přestupy moc rád nemám. Za chvilku nebude v základu Sparty žádnýho Čecha.

Reagovat
Coutinho10

OT: včera Slavia představila nové dresy...hlavně ty venkovní za mě top a obrovský posun k lepšímu

domácí: https://pbs.twimg.com/media/GSnzQU0WAAQ9bbu?format=jpg&name=large

venkovní: https://pbs.twimg.com/media/GSn0XuZWAAM8Qvq?format=jpg&name=large

Reagovat
guzman

Co si budeme, skvělé načasování s vaší černo-zlatou kombinací

Reagovat
Coutinho10

tak vyste taky kopírovali...např. před časem naší sešívanou a nedávno i dresy Dukly

Reagovat
guzman

Tak mě je jedno ve výsledku co máte vy, jen mi to přijde úsměvný, že hned po naších úspěšných výročních dresech s tím přispěcháte vy

Reagovat
Coutinho10

tak třeba to přinese ovoce...já podobnou kombinaci chtěl už dřív...ty poslední byly slabý

Reagovat
KingMaster13

Super, je i třetí sada?

Reagovat
Coutinho10

zatím jsem jí neviděl, ale možná nebude ani potřeba, když máme mezi domácí a venkovní takový kontrast

Reagovat
delfin

Reagovat
Luka3enko

Hele Vám to nepřijde divný si vzít jako kombinaci upravený dres rivala? Jako udělat tohle Sparta tak se ptám, jestli se tam někdo neposral. Když k černé barvě nemá Slavia žádný vztah....

https://pbs.twimg.com/media/GSod_J4XEAA7v_d?format=jpg&name=small

Reagovat
delfin

Neměli jsme černý dresy už 2 sezóny zpátky?

Reagovat
kilobyte

Měli, ale bez zlatých doplňků. Tohle už je fakt čínská kopie.

Reagovat
delfin

No tak k černý už moc barevných variant, který by se hodily, není.

Reagovat
kilobyte

A zlatá není jediná. Jako tuhle kombinaci má více klubů. Ale je minimálně divný si zvolit takovou kombinaci rok poté, co rival tuhle kombinaci zvolil pro výroční dresy.

Reagovat
naheCZ

Mohli to nechat, tak jak to bylo, mě se ty černý předtím strašně líbily. Ale tak nemůže to být pořád stejný no.

https://www.gazzasport.cz/upload/52964-1606465024.jpg

Každopádně černou jsme si přál já a myslím, že i spousta dalších našich fanoušků. Že se tak stalo je jednoznačně

Reagovat
delfin

Jj souhlas.

Reagovat
Luka3enko

Tak tenhle je teda 10X hezčí, než s čím přišli teď no. Prostě mi to přijde osobně nešťastné to udělat teď. Rozumím, že každý může mít jaký dres chce, ale udělat úplně stejnou kombinaci, pouze tam přidat nějaký vzor (který jsem moc nepochopil co má symbolizovat) mi přijde hloupé.

Reagovat
Mass

Tyhle venkovní se mi líbily ze všech nejvíc.

Reagovat
Coutinho10

tak vyste taky kopírovali...např. před časem naší sešívanou a nedávno i dresy Dukly

Reagovat
kilobyte

Tak vždycky budeš s někým podobný. Tady nejde o to, že je to okopírovaný, ale že jste "okopírovali" naše výroční dresy hned po roce. To mi přijde dost nešťastné z vaší strany.

Mě se třeba ty naše sešívané z toho důvodu moc nelíbili a kdyby to byla kopie vašich výročních potom, co jsme vám koukali 2 roky na záda, tak bych byl dost naštvaný.

Reagovat
Coutinho10

ok, já to tak neberu, ale chápu, že to tak někdo vidět může

Reagovat
Luka3enko

Jako je to 3. sada, ale hrálo se v nich letos taky

Reagovat
Freedo

Nechci ti brát iluze, ale o tomhle fakt nerozhoduje klub. Je to vše v roli sponzora. Puma udělala dresy v barevný kombinaci, kterou poslední roky mělo spoustu klubů, nejen Sparta. V ČR třeba Jablonec, Baník, v cizině toho bylo taky dost. Originální to není, ale vypadá to dobře.

Venkovní černý dresy měla Slavia už před lety, točí se s bledě modrými pravidelně.

Reagovat
Luka3enko

Co já vím, tak do toho klub mluvit může jakou barevnou kombinaci budou mít a může ho poměrně dost ovlivnit.

Reagovat
Luka3enko

ok tak se Slavii omlouvám, pravděpodobně ani o těch našich v té době nevěděla. Netušil jsme že se to řeší až takhle dopředu.

https://x.com/KamilVeselyACS/status/1813551660079174136

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kilobyte

To bych teda neřekl, že řeší dresy 2 roky.

Reagovat
ratusek

Kluby neuvedou jedny dresy, ani ty další, ale už musí řešit ty následující. masakr

Reagovat
Grupma

S černými venkovními dresy začal už jiný klub dřív než Sparta (nevím, Teplice?) a pamatuji si, že se mi to moc líbilo. Berme to tedy jako novou módu. Má to šmrnc

Reagovat
kilobyte

Černé dresy už mělo víc klubů, dokonce i se zlatými doplňky. Ale my jsme tuhle kombinaci měli loni jako výroční. Takže je trochu nešťastné, že jí má Slavia teď.

Reagovat
Luka3enko

Jako o to mi jde, rozumím, že na ně nemá Sparta patent. Prostě mi to přijde zvláštní.

Reagovat
Coutinho10

my kašlem, jestli jste měli nějaký výročí nebo tak

to, že nějaký tým má nějakou kombinaci neznamená, že jiný tým musí mít odlišnou, takže nám to smysl dává, museli jsme dát něco, co dává smysl i v porovnání a domácí sadou a to se povedlo

Reagovat
Grupma

Třeba tu černou zavedou jako povinnou barvu venkovních dresů pro všechny a bude po hádání

Mně je Slávistů líto, když musí nastoupit v té bleděmodré U Sparty zase nemusím tu kombinaci a la Dukla.

Hlavně že v derby můžeme hrát ve svých hlavních barvách Na to se koukám moc dobře

Reagovat
Coutinho10

začnu od konce, j derby klasika a občas mě štve třeba v PL, že tam se hodně na ty venkovní kombinace nebo 3rd tlačí a kolikrát by člověk nějaký derby či zápas chtěl vidět domácí sady obou, pokud se to samozřejmě nekříží jako LFC vs MU a není to tak

jako úplně bych se nezlobil, ale pak už by to nebyla tak speciálně hezká kombinace, pokud bys jí viděl v každým druhým zápase

j, ta Dukla u vás byla vtipná no

Reagovat
Coutinho10

tak vyste taky kopírovali...např. před časem naší sešívanou a nedávno i dresy Dukly

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Coutinho10

nesměj se, vyste taky kopírovali...např. před časem naší sešívanou a nedávno i dresy Dukly

Reagovat
Luka3enko

Kterou sešívanou myslíš? Tak Dukla byla v druhé lize a není to zase takový rival jako Slavia a pořád to bylo v našich barvách.

Reagovat
Coutinho10

hele tak 3-4 roky nazpět, taková bílo-šedá

Reagovat
Luka3enko

Slavia měla takový dres rok předtím? :D Vždyť to vůbec nic nekopíruje. Sparta měla černý dres se zlatými prvky a Slavia k tomu přidala jen nějaké strašné ornamenty.....To už bych za slavisticky dres označil spíš něco takového:

https://isport.blesk.cz/galerie/fotbal-1-liga-rocnik-2014-15/165726/galerie-sparta-pouzila-poprve-novy-dres-jak-se-menil-driv?foto=20

Reagovat
ACSeRw!n

ty si dokazes obhajit vsechno, co vedeni Slavie udela

Reagovat
doshcz

Reagovat
Coutinho10

rozporovat to nemůžeš....já bych neměl potřebu to nějak srovnávat, pokud by se nevyrojily komentáře, že vás kopírujeme

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nuno čomes

Domácí pořád stejná nuda ne? Tam nic nevymyslíte nového.

Reagovat
Freedo

Na nejhezčím dresu na světě není co měnit. Jsem rád, že ho neprzní nějakými inovacemi. Experimentovat lze na venkovních či třetí sadě.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte

Jen ať si Jurásek zvyká na černý dres se zlatými doplňky. Ještě by to chtělo třetí sadu rudou.

Reagovat
delfin

Rudou Vám necháme, v čem byste hráli v derby.

Reagovat
Grupma

Hele, s tvým výběrem klubů si fakt nemůžeš dovolit psát "my"

Reagovat
delfin

Já mám rád všechny týmy, co se první ligy týče, i když si z nich občas dělám srandu. Ale jo, některý mám radši.

Reagovat
Coutinho10

má se nejlíp, titul slaví každej rok

Reagovat
kilobyte

Ale nemůže z toho mít ani radost.

Reagovat
delfin

Ale jo, trefil jsi, Já nemám radost jen když poslouchám třeba tuhle kulturní vložku:

I know you don't want to hear me crying

An I know you don't want to hear me deny

That your satisfaction lies in your illusions

But your delusions are yours an not mine

We take for granted that we know the whole story

We judge a book by it's cover and read what we want

Between selected lines

Reagovat
naheCZ

Konečně je zpátky černá venkovní, kterou jsme si přáli snad všichni.

Reagovat
Coutinho10

je fakt top..ty pokusy v minulých sezónách byly slabý..toto je jediná správná varianta

Reagovat
Mass

Ale líbila by se mi víc s červenejma prvkama, ta zlatá mi přijde taková ohraná.

Reagovat
r.mrazik

a videl jsi dneska ty venkovni sparty? takovy bude mit slavie pristi rok

Reagovat
Coutinho10

teď na ně koukám

pro ostatní: https://pbs.twimg.com/media/GSrJAAAWsAA4MvT?format=jpg&name=medium

nicméně pro nás to určo nebude téma, protože jako světlou máme domácí, vy tmavou, takže jediný správný řešení pro oba je to, jak to bude teď tuto sezónu

Reagovat
r.mrazik

neboj, kopirka se da pouzit i pristi rok

Reagovat
r.mrazik

samozrejme. tyhle dresy dostaly pekny kour od fanousku

to jen ted na twitteru cinanu tak fanousci ucuravaji z te kopirky

Reagovat
kilobyte

Ještě jsou na to hrdí.

Reagovat
rufus

No přesně, to byly naše jedny z nejhorších dresů, většina fanoušků na ně nadávala a tady borec to bere jako obhajobu toho, že kopírování dresů je v pohodě, šílenost.

Reagovat
Mass

Kopírování dresů? Neměla by teda Sparta žalovat všechny ty velký kluby jako Barcu, ManCity, Bayern, Arsenal a další, že si dovolili ještě dřív používat stejnou kombinaci barev, jako měla Sparta nějakou svojí výroční sadu?

Reagovat
Luka3enko

Slavia měla takový dres rok předtím? :D Vždyť to vůbec nic nekopíruje. Sparta měla černý dres se zlatými prvky a Slavia k tomu přidala jen nějaké strašné ornamenty.....To už bych za slavisticky dres označil spíš něco takového:

https://isport.blesk.cz/galerie/fotbal-1-liga-rocnik-2014-15/165726/galerie-sparta-pouzila-poprve-novy-dres-jak-se-menil-driv?foto=20

Reagovat
delfin

Křeťa má taky "J and T", což může klidně znamenat taky "Jindra a Tvrďa". Takže, kdo tu kopíruje?

Reagovat
kilobyte

Asi Slavia, když J&T měl Křeťa dřív.

Reagovat
delfin

To byla ironie. Jen jsem chtěl poukázat na to, jakej je to s tím kopírováním nesmysl.

Reagovat
KoryVCF

Odporný

Reagovat
Coutinho10

ale taky se mi ta kombinace bílé a zlaté nelíbí

Reagovat
delfin

Náhoudou, chybí tomu ještě zlatý řetězy kolem krku, do ruky devítku, a dalo by se to použít jako reklama na GTA.

Reagovat
Coutinho10

já věděl, že mi to něco připomíná

Reagovat
KoryVCF

To bude tím že je to od Adidasu, věřím že Bílo-zlatá kombinace v rukou někoho šikovnýho nebude takovej grc

Reagovat
Coutinho10

možná jo, možná ne...můžeme pak porovnat, až na něco narazíme od jinýho výrobce

Reagovat
Mass

Levná čínská kopie dresů Bayernu nebo ACM?

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Hlahart

každopádně komentář na twitteru i dresy top

Reagovat
r.mrazik

jojo, povedlo se

Reagovat
deporpepa

neměli ted nedávno takové černé venkovní spartani??

Reagovat
Coutinho10

podle tohoto infa to nešlo ovlivnit, ale i tak něco dobrýho bylo potřeba, protože ty poslední venkovní sady byly slabý

https://x.com/KamilVeselyACS/status/1813551660079174136

Reagovat
deporpepa

No že by nešlo asi šlo, ale asi by to něco stálo.

Reagovat
Coutinho10

jako nutně to překopávat kvůli jinýmu týmu by mi přišlo takový moc striktní....řešíme naše dresy, je to naše volba a ne se rozhodovat podle ostatních, že oni to měli a my to pak kvůli tomu musíme měnit, to ne

Reagovat
deporpepa

Jo mě je to úplně jedno, my máme třetí sadu jako Bolka

Reagovat
Coutinho10

i Plzeň je zkopírovala

Reagovat
deporpepa

Jen chybí skodovackej znak

Reagovat
Coutinho10

OT: od 14:00 má Slavia předsezónní tiskovku

Dnes ve 14:00 proběhne tradiční předsezonní tisková konference.

Účastnit se budou předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, hlavní trenér Jindřich Trpišovský a za A-tým Tomáš Holeš s Filipem Prebslem.

bude klasicky na YT link ještě není

Reagovat
Me2win

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10

Diskuze pod Saňákem

Reagovat
goodbay

Rozumím tomu, že chce Sparta kvalitně posílit. Ale také to značí, že kvalita v ČR prostě není. Když si vezmu kolik hráčů ze Sparty může potenciálně posílit naši repre. Moc jich není.Je škoda, když mistr země je schopen dodávat méně hráčů do české repre, než 3. Plzeň. V blízké budoucnosti se to nezmění.

Reagovat
Luka3enko

Tak jako aktuálně pravděpodobně sezónu v áčku začne Daněk a Suchomel. Rossi podle mě přichází, aby se aklimatizoval a za rok nahradil Vitíka, nebo Sorensena (příští rok mu končí smlouva), protože minimálně jeden z nich podle mě, po další sezóně odejde. Ještě je tu Vydra, ale u něj chtějí vyšší herní vytížení tak šel na hostování. Hráče jako Krasniqi v ČR fakt Sparta zatím nesežene.

Reagovat
r.mrazik

jenze utocny cesky hraci moc nejsou

vsak si vem treba jeden cas extra tlacenyho Kuseje po 10 minutach v repre...ten sel celkem do prdele

ono neni kde moc brat

Reagovat
ratusek

Kušej šel uplně do hajzlu. To jsem se v něm tehdy trefil, že je ostuda ostatních, že byl jednu chvíli nejlepší střelec.

Na druhou stranu za pár korun bych mu umožnil nastartovat kariéru u nás

Jinak souhlas, že není kde brát. To "nejlepší" útočné české má Slavia a Plzeň, což je nereálné, že by k vám třeba Jurečka, Šulc, Chytil nebo další šli. A toho dalšího (Kuchtu) už máte

Reagovat
r.mrazik

prave, ono to je fakt bida a zadny takovy hrac jako haraslin nebo birma tu proste neni...protoze uz by byl v zahranici

uvidime,jak vyrostou mladi v plzni a treba jurasek,jestli dostane vic sanci,kdyz ted berou zpatky Oleje

Reagovat
kilobyte

Vitík, Ryneš, Kuchta.

Panáka nechtěli, Zelený už je starý.

Poslední 3 sezóny jsme prodali Krejčího, Čvančaru a Hložka.

Do budoucna můžou být Vydra, Suchomel, Daněk.

Podle mě je lepší, když dokáže tým prodat jednoho, dva hráče do top ligy za rok. Než mít v týmu třeba 6 hráčů pro repre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele