Sparta prodloužila s dalším zkušeným hráčem, na Letné pokračuje Pavelka

28.06., 15:48
Aktuality
David Pavelka (© AC Sparta Praha)

David Pavelka ještě neřekl poslední slovo v dresu pražské Sparty. Zkušenému záložníkovi na Letné končila smlouva, s vedením ale dnes prodloužil kontrakt o dalších dvanáct měsíců.

"David Pavelka zažívá malé déjà vu. V červnu 2023 se po zisku titulu dohodl se Spartou na nové smlouvě. O rok později, s druhým titulem a pohárovou trofejí v kapse, dochází k dalšímu prodloužení spolupráce," uvedl český mistr v oficiálním prohlášení.

33letý fotbalista je odchovancem Sparty a po působeních v Liberci a turecké Kasimpaşe se do hlavního města v říjnu 2020 vrátil. Před rokem se spoluhráči slavil zisk mistrovského titulu, k němuž letos vedle dalšího mistrovského poháru přidal i triumf v MOL Cupu, přestože za celou sezonu posbíral jenom deset soutěžních startů.

Pavelka má na svém kontě 25 startů za českou reprezentaci a je druhým zkušeným fotbalistou, který ve Spartě prodloužil končící smlouvu, už před ním svou další budoucnost se Spartou spojil Jakub Pešek.

Autor: Tomáš Pavlík / sparta.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

David je dobrej kluk, ale aspoň je vidět jak je Křeťa prachatej, když vysází 300 tisíc měsíčně borcovi sedícímu na tribuně

Reagovat
Martin9719

Tak ne asi, pro něj je to asi jako pro člověka s průměrným platem 30 Kč.

Reagovat
delfin

Cože, Já bych Křeťovi nedal ani dvacku.

Reagovat
Luka3enko

to si nemyslím, že by měl zase tolik 100-150 bych čekal, ale 300 je podle mě moc.

Reagovat
Simas92

100-150 maji mladi hraci typu Kristan kdyz prestupuji z Teplic do Slovacka, je jasne ze Pavelka pod 300 ve svem veku nejde

Reagovat
FC Porto FC

Asi neee

Reagovat
Kily

heh, to v tom případě jako náhradník ve Spartě bere víc než asi čtyři nejlépe placení hráči v Pardubicích

Reagovat
Simas92

Tak to je snad jasne

Reagovat
dave30

Co je k tomu vedlo? Mají s ním nějaké plány do budoucna?

Reagovat
Luka3enko

Tak Sparta má málo třicátníků (Pavelka, Zelený, Pešek) a vždycky potřebuješ starší zkušené hráče jako mentory. Ještě k tomu je Kairine zraněný, tak asi nikoho nebudou kupovat do středu a přinejhorším jako 4. bude Pavelka, než se Kairinen vrátí. Myslím si že tam byly nějaké plány, že by se posunul jako mentor do béčka.

Reagovat
dave30

Něco jako Vácha?

Reagovat
Luka3enko

jo přesně tak

Reagovat
doshcz

U nej jsem cekal ze zustane, po odchodu Krejciho bude v kabine dulezitej. U Peska uz tolik ne.

Reagovat
Witcher

A káněja zase nic

Reagovat
Effenberg

Ale že to baví jeho - peněz má přece dost, tak proč nejde někam, kde by hrál (Liberec, Boleslav apod ). To musí být přece hrozná otrava, být ve 33 letech 20. volba trenéra. To jsem třeba nikdy nepochopil u Váchy, ten snad během roku úplně rezignoval na kariéru.

Reagovat
Luka3enko

Tak to fakt nevím, jestli si za 5 let v Turecku a 3,5 roku ve Spartě vydělal do konce života. Předpokládám, že před odchodem do Turecka nebral v Liberci nějaké šílené peníze.

Reagovat
VP85

Řekl bych, že to tam bude mít návaznost na další kariéru po skončení té hráčské. A třeba už ani tolik zdraví neslouží, aby byl ve stálém herním vytížení, tzn. náhradník s královským platem vlastně výhra. Ale jsou to jen mé spekulace....

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
Simas92

95% jde hlavne o penize a nevzdali by se dobrovolne 2/3 mzdy jen proto aby hrali ve 33 (tj bez perspektivy to hrani pozdeji zpenezit) zaklad jinde v lize. Mezi ty patri i Pavelka.

Tech zbylych 5% je bud uz zajistenych nebo z rodinnych duvodu nechteji menit pusobiste.

Reagovat
Effenberg

Asi ano, nějak mi nedocvaklo, že se venku nezabezpečil. Navíc to není žádný gamechanger, aby dostal někde na venkově raketu. Tím spíše vyniká ta ujetost českého prostředí, že mu kreta dá třeba 300+ za proslovy v kabině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele