Sparta hlásí ztráty, během reprezentačních povinností se zranili Kairinen, Ryneš i Laci

08.09., 10:39
Aktuality
Qazim Laci (© AFP)

Reprezentační přestávka a start nového ročníku Ligy národů zasadil krutou ránu pražské Spartě. Letenský tým se po dlouhých 19 letech dostal do Ligy mistrů, ale vinou mezinárodních povinností by se mu drasticky mohla rozšířit marodka o klíčové hráče. Zranění hlásí finský středopolař Kaan Kairinen s českým obráncem Matějem Rynešem, zatímco otazník se vznáší také nad albánským záložníkem Qazimem Lacim.

Pokud by Sparta přišla o všechny tři hráče, byla by to citelná rána. Ryneš musel po nepříjemném pádu v sobotním utkání Česka proti Gruzii (1:4) střídat již v první půli. Na první pohled bylo očividné, že jeho záda inkasovaly tvrdý náraz a talentovaný mladík není v pořádku.

Přitom v nové sezoně patřil k nejzajímavějším tvářím Sparty a mnozí jej označují za nejlepšího levého obránce v české lize. Premiéra Ryneše v národních barvách tak nedopadla podle představ. Kouč Ivan Hašek jeho zranění po utkání potvrdil a nechal se slyšet, že na utkání s Ukrajinou bude muset udělat změnu v nominaci.

Tím však trable Letenských nekončí. Mimo hru je i pětadvacetiletý finský středopolař Kairinen, který se vinou zranění ruky nedostal ani do zápasové nominace. Sparta jej delší dobu nemohla využívat kvůli zlomenině v noze a pouhý měsíc po návratu na trávníky by mohla čekat klíčového muže souboru trenéra Larse Friise další nucená pauza.

Aby toho nebylo málo, otazník se vznáší také nad zdravotním stavem albánského záložníka Laciho. Jeho země sice zdolala Ukrajinu v pražském azylu 2:1, sparťanský záložník ale opouštěl své domovské hřiště v 73. minutě a některé albánské zdroje uvádí, že za střídáním může stát i zranění. Pokud by se informace potvrdila, jednalo by se o další citelnou ztrátu pro Spartu, která po reprezentační přestávce kromě ligových povinností zahájí 19. září působení v Lize mistrů domácím duelem proti Salcburku.

Autor: eFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
Ross Geller

Pitomý repre srazy, fakt je nesnáším. Fakt nejlepší je, když hráče ze Sparty nenominuji do repre viz Panák, aspoň se pak nezraní.

Reagovat
Rezignuj

Pásovče, víš o tom že Panáka v repre neuvidíš nikdy?

Reagovat
Aldeano

S nimi ta možnost neodešla. Samozřejmě je to krajní řešení, ale pokud by FIFA /UEFA chtěla, tak může.

Reagovat
Firkraag

Ten se toho vzdal včas

Reagovat
r.mrazik

Tyhle repre srazy jsou hrozny peklo. Soutěž úplně k hovnu.

Reagovat
Csaplárova past

Soutěž k hovnu ale jak se prohraje, emoce vřou na celém internetu a ve všech hospodách

Reagovat
r.mrazik

Tak o čem by novináři jinak psali?

Reagovat
Grupma

Jestli by nebylo nejlepší, kdyby ti hráči nenastupovali ani v lize a ani v pohárech. To je strašný, kde všude se hráč může chudák zranit

Reprezentace vlastní země je přece nejvíc, ne? A že se člověk může v zápase zranit je prostě fakt. A že nejlepší týmy mají nejvíc reprezentantů je taky přirozené.

Takže čemu se divíme? Co nám vadí? Vítejte v životě.

Reagovat
Y.N.W.A

asi tak

Reagovat
Rezignuj

včera to byla krásná prezentace reprezentace naší/jejich země

Reagovat
Grupma

Ryneš byl rád, že tam je a na hřišti patřil k nejlepšímu. Do něj bych zrovna nekopal. Ale možná se zranil právě proto, aby tam zbytečně nevyčníval.

Reagovat
Mass

Nic proti Rynešovi, je to dobrej hráč, ale když zrovna on je nejlepší v repre, tak je tam něco špatně.

Reagovat
Pankrac

Ja mám repre fotbal vlastně radši než klubový, ale taky si myslím, že už jsou hráči fakt přetěžováni a tyhle repre okna mě moc nebaví, právě kvůli těm nadměrným zraněním. Ta liga národů je podle mě zbytečnost. Kvalifikace podle mě dostatečné... a ty vzájemné zápasy nejlepších repre se začínají trochu přejídat. Kvůli lize národů mi trošku opadá ta výjimečnost MS a ME.

Reagovat
Grupma

Jj, dobrého pomálu. Mně třeba fakt stačí dvě derby za sezónu. Plus tedy třeba prémiové v poháru. Nadstavba může být někdy atraktivní, ale pak je třeba zkrátit hlavní soutěž - třeba snížením počtu týmů v lize.

Nahradit přáteláky ligou mistrů taky může zvýšit atraktivitu. Navíc hrajeme s týmy na obdobné úrovni, což dává smysl. Ale vytratila se obyčejnost přáteláků, kde se dalo víc zkoušet. Takže roste tlak na hráče i na trenéry.

Ale FIFA a UEFA to budou tlačit, protože reklamy, vysílací práva... Jeden ani neví, kudy a kam ty peníze tečou. A hráči jsou pak jen skvěle placení otroci. Dobře, že se ozývají. No, a na EF to stejně schytají, že za ty prachy si nemají právo stěžovat

Reagovat
Pankrac

Dobrého pomálu

Pravda, přáteláky mi také trochu chybí.

Celkově si myslím, že ta přeplněnost termínů a přetěžování hráčů vede ke snižování kvality výkonů. Z čehož zase na druhou stranu mohou těžit slabší ligy a snad i teoreticky slabší repre.

Pro mě byl jakýsi imaginární vrchol fotbalu asi tak před 15-20 lety. Ale samozřejmě, že ne vše bylo lepší

Reagovat
Salfovic

Kvalifikace na MS je taky zbytečná, klidně by se na něj mohlo postupovat na základě výsledků kontinentálních šampionátů.

Reagovat
Pankrac

Mohlo , ale často tam končí cykly. Nový trenér, několik odchodů. Tam mě kvalda smysl dává.

Reagovat
Mass

Právěc proto asi Hašek staví repre z nahrádníků v klubech.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Petr325

Reagovat
BaggioRoberto

Co nam vadi? Ze se hraje cim dal vic zapasu, hraci jsou pretezovani a kupi se zraneni. Tady nejde o to kolik berou penez, ale ze telo potrebuje regeneraci. A co se tyka repre, tak nejaka liga porodu nezajima nikoho. Kvalifikace na Euro, kdyz tam nakonec stejne postoupi skoro vsichni uz v soucasne podobe taky nema smysl, chce to zmenu

Reagovat
Grupma

S tím přetěžováním souhlasím. Ano, organismus, který nerelaxuje dostatečně má větší náchylnost na zranění. Dneska co vím mají hráči i rozpis jak se chovat mimo tréninky, aby regenerovali co nejúčinněji. To už je pakárna. Copak může někdo strávit 15 nejlepších let svého života jen tréninkem a regenerací? A to že za to berou peníze hráči je na druhém místě. Především za to berou peníze ti, co ten fotbal organizují a ti nemají důvod hráče šetřit.

Ale k naší polemice: Hráč se může zranit kdekoliv, takže zrovna repre zápas je spíš náhoda a součást toho celku. Vinit repre není úplně fér.

Reagovat
7kaka7

nejen, že nestíhají regenerovat ale vlastně nemůžou stíhat ani pořádně trénovat...i to vede ke zranění. Když hraješ půl roku, každé 3 dny, těžko můžeš mezitímní kvalitně potrénovat. A např silový trénink je v prevenci zranění klíčový..

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

Tak to se jí to hezky sešlo.

Reagovat
Beči

Zranění tolika klíčových hráčů kvůli naprosto zbytečné Lize národů... To fakt nasere.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jsem tu několikrát psal že je potřeba i střední záložník. Stačí že jen jeden z dvojice Kairinen nebo Laci vypadne a je problém...

Reagovat
Rizek

Zkurvený reprezentace.

Reagovat
JurajPyc0

ja bych se na nějakou repre vykalel.

Reagovat
Larsa28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Martin2626

Pokud to hráči nedává smysl, může reprezentaci odmítnout.... jako profesionál bych velmi zvažoval kde a proč budu podávat svůj výkon.

Reagovat
dave30

Jediné když se vzdáš reprezentace úplně. To ti udělá nějaký třicátník (a přesto ho bude spousta fanoušků kritizovat), ale 25 letý hráč to neudělá (s tím že myslí na své zdravi a další kariéru).

Reagovat
Martin2626

Repre k ničemu nepotřebuješ. Je náhoda, když seš hráč co je v domácí soutěži nadprůměr kolem 25 let, že se v repre dostaneš na hřiště a okolnosti budou ve tvůj prospěch....cesta vede přes suprvýkony v lize. To je větší jistota menší riziko. Repre je nepodstatná a velmi riziková záležitost. Navíc nominace probíhá přes komunikaci mezi hráčem repre managementem......hráč vysloví svoji neochotu a pak se hledá jak z toho mediálně ven.

Reagovat
kilobyte

Když ho trenér nominuje a on odmítne, tak dostane trest.

Reagovat
Firkraag

Jak tohle funguje? Kadeřábek už třeba nechtěl. Takže kdyby ho Hašek povolal a on nepřijel, tak se stane co?

Reagovat
kilobyte

Buď by musel přijet a nebo by dostal trest. Ale trenér by pak byl za čůráka.

Reagovat
Sosi

A neni to jen kdyz te nepusti klub?

Reagovat
kilobyte

Ne. Pokud repre trvá na povolání, tak jediná omluva je kvůli zranění. Jinak hráč musí přijet.

Reagovat
Aldeano

Když by na tom vedení repre trvalo, dostal by trest asi na 3 zápasy v soutěžích FIFA/UEFA. Takže by stál v BL.

Reagovat
Firkraag

Takže když by si třeba Hložek řekl, že s debily jezdit nebude. Tak bude mít repre pauzu a pak další volno. Cool.

Reagovat
didosh

Jebat repre pauzu,jebat Spartu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele