Sparta bude posilovat. Potřebujeme nové hráče, ohlásil trenér Friis

05.07., 19:40
Aktuality
Lars Friis (vlevo) se svými svěřenci. (© Profimedia)

Zatímco Slavia i Plzeň jsou na přestupovém trhu akční a posilují kádr o nové hráče, mistrovská Sparta se zatím drží zkrátka. Zatím přivedla pouze jednoho - Ermala Krasniqiho. Podle trenéra Larse Friise však další posily přijdou.

Dánský kouč, který převzal otěže po Brianu Priskemu, jenž odešel do Feyenoordu, má za sebou dva přípravné duely, dvě výhry a skóre 6:1. Sparta navíc nehraje v plné síle, protože hráči, kteří se zúčastnili Eura v Německu, mají volno.

Obránce Angelo Preciado navíc reprezentuje na Copa America. Týmu tak kromě Preciada schází například Veljko Birmančevič, Lukáš Haraslín, Martin Vitík, Qazim Laci. Pryč je také kapitán Ladislav Krejčí, jenž se stal hráčem Girony.

Trojice Václav Sejk, Adam Karabec s Michalem Ševčíkem zase zamířili na hostování do Zaglebie Lubin, Hamburku a Norimberku.

"Jedná se o tři hráče, kteří jsou velmi talentovaní a kvalitní. Všichni jsou nadějí směrem do budoucna. Bohužel nebylo možné jim momentálně poskytnout dostatek herního vytížení. Konkurence v týmu je příliš vysoká, takže jsme se rozhodli, že pro ně bude vhodné najít zahraniční angažmá. Všichni odchází do velkých klubů, tedy do prostředí, kde mohou růst pod velkým tlakem. Přesně to potřebují, aby mohli sbírat cenné minuty a rozvíjet se," uvedl Friis.

Letenští do zápasů nastupují v kombinované sestavě s mladými hráči z druholigové rezervy a navrátilci z hostování. Kádr však Friis nevidí jako kompletní. Po utkání s Trnavu pronesl, že očekává další posily.

"Určitě potřebujeme posílit kádr o další hráče. Chceme mít každou pozici pokrytou dvěma až třemi hráči. Momentálně nedokážu říct, o které pozice půjde, ale určitě se to týká i defenzivy."

Řeší se navíc kdo zacelí díru po Krejčím. "Řekl bych, že na pozici levého stopera zatím podává dobré výkony Jaroslav Zelený, který by mohl být jednou z variant na tento post. V tento moment je ale těžké přesně říct, co a jak bude. Když se na stejnou otázku zeptáte v září, určitě budu vědět víc," dodal dánský trenér.

Autor: eFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Mirek na tenisu

Vždy jak toho chlapa vidím vybavím si film Mlčení jehňátek

Reagovat
Pablos

Vašulína jste nestihli

Jinak on mi (FRISSke) moc sympatickej nikdy nebyl na tý lavičce… jsem zvědav.

Letos to bude fakt zajímavá liga Těším.

A jsem zvědav co ten Lingr… infotbal mlčí, tak tomu moc nevěřím.

Reagovat
Pablos

FRIISke …ss jsem mu přivlastnit nechtěl Ale Priskeho jo.

Reagovat
Coutinho10

k Lingrovi, tak kdyby se ho Feyenoord hned zbavil po tom, co nám za něj museli zaplatit tu povinnou opci, tak jedině za +- podobnou částku, co jsme obdrželi a to si nemyslím, že Sparta bude takhle vyhazovat za náhradníka...

Reagovat
Mr.Mike

Hostovani s opci..to uz mame ozkouseny

Reagovat
Coutinho10

jako je to možnost, ale dali byste za něj třeba 4-5 mil eur ?

jako za Kuchtu jste něco podobnýho dali, ale tam byl jasný předpoklad, že jste útočníka potřebovali a on vám pomůže, ale Lingr není úplně hráč do základu a kupovat za tolik hráče, který má efekt jenom jako střídající, tak to ho asi taky bavit nebude

Reagovat
Mr.Mike

Tak ted se zkouselo na dva hrotaky a jeden pod nima..pokud by se to v nejakych zapasech planovalo hrat, tak muze bejt klidne i v zakladu

Reagovat
Coutinho10

j, jako je fakt, že pokud ho budete chtít dostat k vám, tak asi budete chtít mít nějaký systém, variantu, aby jste ho využili i v základu

Reagovat
Luka3enko

Jako Rosa prý o něj hodně stojí a jako jemu fakt věřím, že ví co dělá. Tak třeba Kuchta odejde a budeme hledat řešení situace změnou rozestavení, ono je teď těžké odhadovat jak budeme vůbec hrát když někdo z Birma, Haraslín, Kuchta, nebo třeba Laci můžou odejít.

Reagovat
Coutinho10

j, je fakt, že to se predikovat úplně nedá a kdykoliv někdo může odejít, takže třeba místo se mu uvolní, ale asi není náhoda, že dlouhodobě to není hráč, který by hrával základ (Slavia, Feyenoord či repre)...naposledy Karviná

Reagovat
Mr.Mike

Tak zmenu rozestaveni bych tak jako tak zkousel..at mame vic variant

Reagovat
ondrvo

Chce to primárně levonohýho stopera, sice tam může hrát Zelí, ale pak zase nemáme k Rynešovi druhýho wingbecka. Nebál bych se Spáčila z Hradce, fakt se mi moc líbil na jaře, víc než Pojezný. Nebo někdo ze zahraničí no.

Reagovat
Luka3enko

Tak jako varianta je, že přivedou levého wingbacka a Zelí se stáhne na levého stopera. Nezapomínat, že máme ještě Suchomela, tak tam může být s Rynešem, ale nevím jaké s ním mají plány.

Reagovat
ondrvo

Jojo pravda, na Suchomela jsem zapomněl, ale zatím mě úplně nepřesvědčil, resp. ať klidně zůstane v áčku, ale stejně bych ještě po někom šel, zahraje si dost.

Reagovat
ratusek

S tím Pojezným je to fakt pravda? Vy o něj máte doopravdy zájem?

Reagovat
ondrvo

Četl jsem to někdy v zimě, ale nevím co je na tom pravdy. Asi už to nebude tak horký.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele