Sparta bude hájit pozici na čele v Boleslavi, Slavii čeká derby s Bohemians

27.10.2023, 18:22
Aktuality

Obhájce titulu Sparta bude v nedělním zápase 13. kola FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi hájit dvoubodový náskok v čele tabulky před Slavií. Červenobílé ve stejný den čeká vršovické derby na stadionu Bohemians 1905. Oba pražští rivalové v tomto ročníku nejvyšší soutěže jako jediní ještě neprohráli. Třetí Plzeň bude rovněž v neděli hostit nováčka Karvinou. Poslední Zlín po domácím debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví a konci trenéra Pavla Vrby v sobotu nastoupí v Olomouci a při ligovém debutu ho poprvé povede nový kouč Bronislav Červenka.

Sparťané ve čtvrtek navzdory velké převaze v utkání Evropské ligy doma remizovali s glasgowskými Rangers bez branek. Letenští se pokusí vrátit na vítěznou vlnu v Mladé Boleslavi, kterou v nejvyšší soutěži sedmkrát po sobě porazili. Domácí Středočechy vede jako trenér bývalý sparťanský útočník Marek Kulič.

"Čtvrteční zápas s Rangers v Evropské lize musíme brát optimisticky. První poločas se blížil dokonalosti, druhá půle už nebyla tak dobrá. Teď nás čeká Mladá Boleslav. Minule dala ve Zlíně devět gólů, takový zápas jsem v kariéře nezažil," podotkl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.

Slávisté ve čtvrtek v Evropské lize prohráli v Římě s AS 0:2 a utrpěli teprve druhou soutěžní porážku v sezoně. Proti Bohemians by rádi potvrdili příznivou vzájemnou bilanci. S vršovickým sousedem v lize sedmkrát za sebou neprohráli, z toho šestkrát zvítězili. Kouč červenobílých Jindřich Trpišovský v začátcích kariéry trénoval v Bohemians mládež.

"Při minulé výhře v Jablonci jsme měli štěstí, které nám přálo poprvé od úvodního kola v Pardubicích. Podržel nás brankář Jedlička, spoléhat na něho budeme i tentokrát," podotkl trenér Bohemians Jaroslav Veselý, jehož svěřenci prohráli v jediném z posledních pěti kol.

Plzeň má po čtvrtečním vítězství 1:0 v Záhřebu nad Dinamem blízko k postupu ze skupiny Evropské konferenční ligy. Západočeši potřebují uspět i v domácí soutěži, neboť prohráli dva z posledních tří zápasů. Proti Karviné by se jim to podle papírových předpokladů mělo podařit, nebodovali totiž jen v jediném z 12 vzájemných ligových duelů. Slezský nováček pod staronovým slovenským trenérem Jurajem Jarábkem vyhrál dva ze tří ligových zápasů, venku ale ještě v sezoně jako jediný nebodoval.

"Karviná odehrála tři utkání pod novým trenérem, takže už nějaké informace máme. Věřím, že budeme na soupeře stoprocentně připraveni. Není důvod myslet na jakékoliv podcenění, máme jasně stanovený cíl - zvítězit před našimi fanoušky," prohlásil plzeňský asistent trenéra Marek Bakoš.

Bývalého záložníka Zlína Červenku čeká po středečním příchodu z druholigové Kroměříže náročná premiéra v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži na stadionu čtvrtého týmu tabulky Olomouce. "Ševci" míří na Hanou s negativní sérií šesti kol bez vítězství a na posledním místě tabulky ztrácejí dva body na patnáctou příčku.

"Jsem si vědom, v jaké situaci jsem převzal tým. Ale já ani hráči se nechceme babrat v minulosti a soustředíme se jen na to, co bude. Jedeme včetně poháru třikrát ven, dnes se ale už rozdíly mezi domácími a venkovními zápasy stírají. Pro nás bude hlavní soustředit se na vlastní hru," řekl Červenka.

Pátá Ostrava přivítá předposlední Jablonec. Slezané doma v ligovém ročníku ještě neprohráli, z toho čtyřikrát zvítězili. Severočeši, jejichž trenér Radoslav Látal působil v Baníku jako hráč i kouč, naopak venku v nejvyšší soutěži už dvanáctkrát za sebou nedokázali vyhrát.

Slovácko se doma utká s Libercem, který porazilo ve čtyřech z posledních pěti ligových duelů. Tým z Uherského Hradiště doma naplno bodoval třikrát po sobě a je sedmý. Devátý Slovan by rád navázal na minulou výhru 3:0 nad Plzní.

Jedenáctý Hradec Králové po dvou ligových porážkách za sebou vyzve doma desáté Teplice. Severočechy vede bývalý trenér "Votroků" Zdenko Frťala. Čtrnácté České Budějovice v dalším souboji sousedů v tabulce přivítají třinácté Pardubice, s nimiž v šesti duelech v nejvyšší soutěži ještě neprohrály a pětkrát zvítězily.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Freedo

Ahoj, sepsal jsem report z návštěvy kodaňského derby Brondby vs FCK a také zápasu Nordsjaellandu. V článku je popsaná celá cesta včetně krátké návštěvy Malmö. Pokud by si někdo chtěl zkrátit čekání na ligu, tak k přečtění zde: https://zahranicivapna.blogspot.com/2023/10/dansky-dvojboj-na-skok-pres-most-do.html

Reagovat
Freedo

A zapomněl jsem dát na začátek OT, za to se omlouvám.

Reagovat
eder

Není za co se omlouvat, norská liga je určitě atraktivnější než kopaná v podání Sparty...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele