Sparta bude hájit ligové vedení v Ostravě, Slavia hraje v Olomouci

10.11.2023, 19:45
Aktuality

Sparťané se v nedělním šlágru 15. kola první ligy představí na hřišti čtvrté Ostravy. Úřadující mistři budou hájit dvoubodový náskok v čele tabulky před Slavií, kterou ve stejný den čeká zápas na stadionu páté Olomouce. Třetí Plzeň před reprezentační přestávkou rovněž v neděli přivítá sedmé Slovácko.

Sparťané ve čtvrtečním utkání Evropské ligy prohráli v Glasgow s Rangers 1:2 a zkomplikovali si situaci ve skupině. Letenský tým před cestou do Ostravy může povzbudit, že v nejvyšší soutěži nepodlehl Baníku třináctkrát po sobě od dubna 2018. Slezané, které vede bývalý hráč a trenér Sparty Pavel Hapal, minule po obratu ve druhém poločase vyhráli v Karviné 3:1.

"Zápas s Rangers si rychle zanalyzujeme, už se ale soustředím na Baník, což je pro nás klíčové. V průběhu dneška se přesouváme do Prahy a o víkendu do Ostravy. Bude to tam těžké," uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske, jenž odkoučuje 50. utkání v české lize.

Slávisté naopak v Evropské lize zdolali AS Řím 2:0 a zvedli si sebevědomí po nedělní domácí porážce 1:2 s Plzní, své první prohře v sezoně nejvyšší soutěže. "Proti AS Řím si kluci ukázali nějaký potenciální výkonnostní strop. Musejí pracovat na tom, abychom to zopakovali třeba hned v nedělním zápase," řekl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Jeho mužstvo porazilo Olomouc v šesti z posledních sedmi ligových duelů. "V neděli se na nás soupeř samozřejmě bude chtít vytáhnout, ale když chce být člověk nejlepší a dělat body, musíte to potvrzovat. Musíme najít cestu, abychom podobné parametry přenesli i do domácí soutěže," doplnil Trpišovský.

Ve čtvrtek v pohárech doma zvítězila i Plzeň, která si díky triumfu 1:0 nad Dinamem Záhřeb zajistila postup do osmifinále Evropské konferenční ligy. Podle trenéra Miroslava Koubka bude náročné přepnout na domácí soutěž.

"Utkání se Slováckem bude velmi těžké. Nemám rád, když se po pohárovém čtvrtku hraje v neděli. Tam prostě chybí den. Lepší je neděle, čtvrtek. Ale regenerace se samozřejmě dělá lépe, když jste v domácím prostředí," uvedl Koubek, jehož svěřenci poslední dva ligové zápasy se Slováckem nevyhráli.

V sobotu je na programu pět zápasů 15. kola. Šestá Mladá Boleslav přivítá třinácté Pardubice. Východočeši naplno bodovali v jediném z posledních sedmi kol, ale na boleslavském stadionu v lize dvakrát po sobě vyhráli. Středočeši doma v nejvyšší soutěži aktuálně drží třízápasovou vítěznou šňůru.

Poslední Zlín bude hostit čtrnáctý Jablonec, na který ztrácí dva body. "Ševci" pod novým trenérem Bronislavem Červenkou ve třech soutěžních zápasech neinkasovali. Zlínští v lize neporazili Jablonec už dvacetkrát za sebou od dubna 2008, posledních šest vzájemných soubojů skončilo nerozhodně.

Liberec nastoupí v Hradci Králové. Osmý Slovan v ligovém ročníku venku ještě nezvítězil, jedenáctí "Votroci" doma získali 12 z celkových 15 bodů v sezoně. Hradec minulý vzájemný zápas vyhrál, ale předtím Liberec v lize neporazil třináctkrát po sobě.

Bohemians 1905 v Ďolíčku vyzvou karvinského nováčka, s nímž v dosavadních sedmi domácích duelech nejvyšší soutěži neprohráli. Pražanům po porážkách se Slavií a Spartou patří devátá příčka, Slezané jsou dvanáctí.

Předposlední České Budějovice budou hrát doma s Teplicemi. Jihočeši, kteří mají stejně bodů jako Zlín, prohráli poslední tři kola bez vstřelené branky. "Skláři" minule udolali Mladou Boleslav 1:0, naplno bodovali po pěti zápasech a poskočili na desáté místo.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele