Spalletti: Celý tým si za tuto výhru zaslouží velké uznání

04.04.2016, 13:14
Aktuality
Jednoznačný výsledek nakonec přineslo včerejší římské derby, v němž si na své konto další zklamání připsalo Lazio. Od AS inkasovalo hned čtyři branky a jeho fanoušci museli skousnout porážku 1:4, trenér vítězů Luciano Spalletti byl přesto spokojen především s defenzivní prací svého týmu...

Giallorossi nasměroval ke třem bodům již v 15. minutě Stephan El Shaarawy a v 64. minutě jim výhru ještě více přiblížil Edin Džeko. Lazio sice nesložilo zbraně a snížilo zásluhou Marca Parola, to ovšem bylo z jeho strany vše, na druhé straně se naopak v závěrečné desetiminutovce prosadili ještě Alessandro Florenzi a Diego Perotti.

"Celý tým si za tuto výhru zaslouží velké uznání. Všichni přistoupili k zápasu perfektně, a to včetně situace, kdy se Lazio vrátilo do hry. Přes takové situace se potřebujete dostat a v našem případě to bylo přirozené, pomohla nám ještě lepší defenzíva. Každý si v tom momentu vedl dobře, výjimeční pak byli Kostas Manolas a Antonio Rüdiger," chválil Spalletti své svěřence.

Před Giallorossi se díky nedělním výsledkům otevírají zajímavé možnosti. Díky ztrátám Interu Milán a Fiorentiny mají na čtvrtou příčku k dobru už sedm bodů a dobře pro ně vypadá i pohled tabulkou směrem vzhůru - jelikož Neapol včera nestačila na Udinese, činí rozdíl mezi druhým a třetím týmem tabulky jenom čtyři body.

"Pochopitelně potřebujeme sledovat dění okolo nás a ujistit se, že jsme připraveni na všechno. Čtyři body na Neapol představují velkou ztrátu, i když ji stále čeká cesta na Olympijský stadion. Je to skvělý tým a nebude snadné je porazit, kvůli výhře budeme muset být ve špičkové formě," uvědomuje si Spalletti.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (64)

Přidat komentář
Pipo123

V obrane hrali fakt dobre, jedine Florenzi mal problemy po nastupe Keitu. Inak ta trojica Rudiger, Manolas a Radja bola super.

Reagovat
danko10

On je Florko dlhodobo bohužiaľ dosť problematicky zaraditeľný do základnej zostavy. Na beku sa proti lepším krídelníkom u neho naplno ukazujú medzery v pozičnej hre, na halva nemá hernú inteligenciu a na krídeľníka je slabý v hre jeden na jedného. Ja ho mám strašne rád, ale reálne je vo všetkom pri najlepšom priemerný, čož z časti eliminuje bezodným fyzickým fondom a drinou v každej situácii.

Pre mňa je ideálny dvanásty hráč. Keď tečieš, napcháš ho na beka, aby sypal lopty ľuďom nasťahovaným vo vápne a keď brániš výsledok, pošleš ho, ako brejkového hráča, na krídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, bojovnosť je jeho najsilnešou stránkou, ale pre AS je jeho bojovnosť a obetavosť (spolu s Nainggolanom) hnacím motorom. Proti slabším tímom je tá jeho pozícia beka ideálna, vtedy hrá za dvoch.

Reagovat
Alberto Aquilani

Pred takými 5 mesiacmi by som neveril tomu, že to poviem, ale Rudigera musia vykúpiť!!! Je výborný. Fyzicky silný, rýchly, dokonca mi príde, že začal používať aj mozog. Oproti tomu jeho začiatku, kde ako sám hovoril, nebol na 100% fit je to ako nebe a dudy.

Biondini hral včera fakt hrozne vysoko, a vpodstate to ani nevadilo, lebo vzadu nechýbal, keĎže Lázio bolo fakt 90% zápasu úplne bezzubé. Naopak, mu to skvele sedelo. Saba ak v lete naozaj odíde tak vďaka jeho posledným nákupom Faraona a Perottiho aspon so cťou, jeho asi najlepšie nákupy.

Reagovat
danko10

Pravda, defenzívne to tam z halvov stihol 55 minút šéfovať storočný Keitič s prstom v zadku a spauzou na kávu. Lazio bolo fakt ostudné. Škoda, že si Biondini takto nemôže dovoliť hrať proti súperom, ktorí hrajú fotbal. Krásne sa to ukázalo, keď prišiel na pľac Baldé. Nebyť toho, že tam Luciano poslal Zukanovića, dostali by sme podľa mňa aj druhý kus.

Reagovat
Emmett Brown

Posily tuto zimu naozaj vyborne. Naseru ma ked pustia po sezone Radju alebo Manolasa, lebo teraz je ten tim poskladaný fakt dobre, ked kúpime beka a vratia sa mladíci z hosťovaní, povedal by som že takmer ideálne.

Spal tomu dal tvár a posledné zápasy hráme naozaj dobre, škoda že neprišiel ešte trochu skôr a že v LM sme dostali Real s ohromnou individuálnou kvalitou, i keď ani s ním to nebol prepadak a to sme ešte nemali formu ako teraz...

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím sa výpredajov hráčov ako Radja, Pjanič, Manolas. Amíkom ide len o prachy.

Reagovat
Largo

Rozhodně ne všechny tři. Vidím to na Pjaniće.

Reagovat
Lech

Ale tech 35 je k pláči...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Rudiger se asi blikanců nezbaví nikdy, ale rozhodně šel nahoru a vypadá pod Spalem dobře.

Reagovat
Pipo123

Taký lepší Mauricio

Reagovat
danko10

Trololo

Reagovat
10

dá se to tak říct, Mauricio je taký horší Nesta

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

to nevíš, že za pár let se vyhraje, s Hoedtem alias novým Stamem bude stoperská dvojička na 15 let vystaraná

Reagovat
Pipo123

Hoedt by sa mohol, ale do Stama to bude ďaleko, Mauricio nech sa vyhraje niekde v prdeli, u neho som aj já stratil trpezlivosť

Reagovat
smazaný uživatel

trochu jsem tě parodoval, neber mě ted vážně prosim

Reagovat
10

vím, někdo to tady říkal

Reagovat
Largo

Tak to ani nahodou, jako nejlepsi nakup vidim Strootmana. A Ninju, i kdyz se tam tahlo to hostovani. Jinak samozrejme Tebou zmineny taky super.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger išiel hore asi najvýraznejšie, dokonca aj s tou rozohrávkou je to o čosi lepšie, aj keď stále žiadna sláva. Výsledok s Laziom očakávaný a to sme mali ešte značné medzery v hre.

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta jim dala taky trojku, takže žádné velké překvapení tento výsledek.

Reagovat
Houfi

Nejde srovnávat výkony italských týmů v EL a rámci domácí soutěže bohužel ten přístup je úplně někde jinde...

Reagovat
Pipo123

Zrovna u Lazia ten prístup bol v derby aj v EL rovnaký, lenže Sparta hrala výborne a proti tej našej obrane by sa presadila aj Horná Dolná.

Reagovat
wiggum

Tak to by jim dalo potom Slovácko šestku.

Reagovat
Pinturicchio

Chiello out na další 3 týdny.

Reagovat
10

Stoper asi bude v létě nová priorita, tohle nejde. Barzovi bude 35, Martín jde pryč, Chiello je zraněnej čím dál víc, navíc už taky není nejmladší. Tonelli se jeví jako zajímavá varianta.

Reagovat
Pinturicchio

Určitě, stoper a záskok za Lichtyho. Nad Tonellim jsem taky uvažoval, to by mohla být docela trefa do černého, zvlášť kdyby fakt šel za těch 9-10 milionů. A zájem Juve o něj potvrdil i Corsi.

http://www.football-italia.net/82025/empoli-juve-want-tonelli

Reagovat
Largo

Jeste by se mi k vam do obrany hodil Vrsaljko nebo Widmer...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

O oba je zájem.

Reagovat
10

Právě, jeho progres se mi líbí, v mnoha ohledech připomíná herně Cannavara (Fabia )

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, nekompromisní tvrďák, který s tím, jak "stárne", začíná u toho fotbalu víc myslet (mně se u něj párkrát vybavil i Montero ). On už teď patří k tomu nejlepšímu v Itálii, je mu 26 a vsadil bych krk na to, že v Juve by ještě vyrostl.

Reagovat
DelPiero137

Tak to ho chcem k nam urcite

Tito mladici mi davaju chut do dalej a dalsej sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ligu moc nesleduju, ale posledni kolo jedu mrknout na AC vs. AS. Bude to stat za to?

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zápas sis vybral asi nejlepší atmosféra možná jen Juve by to trumflo. Jak znám italskou ligu bude se rozhodovat právě v posledním kole o pohárech tak to bude řežba

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu parádní zápas,vždyť AC je úplně mimo, dokonce nepůjde ani do Eropy.

Průměrný zápas ve Španělsku má mnohem větší úroveň.

Reagovat
Slejdy

dej si facku

Reagovat
smazaný uživatel

přeju pěknou cestu do Andalusie trolle na tu větší úroveň Cesta do Milana na pěknej zápas voe navíc Milan jak je vidět bude hrát o tu evropu do posledního kola a AS chce urvat víc než 3 tak co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Priemerný zápas v španielsku je niekedy pekná tragédia, tým by som neargumentoval.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec, už jen výlet do Itálie je top, fotbal kolem toho všeho je třešnička na dortu

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Už máš vstupenky? Taky jedu na tenhle, ale ještě jsem je neřešil..

Reagovat
Largo

OT: mercato Říma:

Máme zájem o Joaa Moutinha, Axela Witsela a Jordyho Clasieho, kterej teď hraje v Southamptonu. Toho jsem do AS vždycky chtěl a Spalletti ho vidí jako ideální režiséra á la Pizarro. Jsem pro, cena nebude tak vysoká. Zároveň mě těší zpráva o vykoupení Rüdigera a snaze získat natrvalo Digneho, oba vyrostli a hrajou skvěle. U Digneho je problém, že nemá konkurenci a hrozí utavení. Takže k němu Criscita, nebude drahej, je to Ital a zkušenej, zná Spallettiho.

Co mě ale štve, jsou klepy o tom, že první volbou na pravýho beka má být i v příští sezoně Florenzi. Toho bych radši viděl v útoku k Salahovi, ale Saba chce koupit Dembeleho z Rennes, takže tak. Pochybuju, že nám bude v případě Ligy mistrů stačit Florenzi/Nura proti silnějším soupeřům. Tam bych viděl slabý místo, který potřebuje jasnou jedničku jako Bruno Peres. K němu Nura ideální, odejít Torosidis a Maicon.

Pak se ještě hodně řeší střed obrany, protože se stále neví, co s Castánem. Pokud na to nemá, a podle Spallettiho zatím asi ne, tak pak chápu tu potřebu koupit mladýho stopera jako dvojku, trojku. Ale pokud by na to měl od příští sezony, tak zůstat a k němu je tam ještě Zukanović, popřípadě mladej Elio.

No, bude ještě hodně práce. Hlavní je, aby se Sabatini podřizoval názorům Spallettiho. Zatím to dělá a vychází to.

Reagovat
GEGE

Kdo vi jestli u vas Saba jeste v lete bude...Pred casem se psalo,ze by mohl nahradit Gallianiho proto tyhle prestupni spekulace,nejen o ASR,zatim nejde brat moc vazne...

Reagovat
Lech

K odchodum bych přidal ještě Iaga. Witsel bude zbytečně drahý, stejně jak Rabiot. Clasie, Moutinho, Dembele Digneho nějak udělat ale víc jak 12 m€ určitě ne.

Reagovat
danko10

Witsel podľa mňa drahý nebude. Končí mu zmluva. To skôr za Clasieho budú pýtať angláni palicu. Každopádne oni dvaja by zapchali dieru po Ninjovi a Lemmym.

Criscito si rozhodne nepríde sadnúť do Ríma na lavicu. Nerozumiem, prečo nedostal väčši ice time malý Emerson. Keď už vyliezol na pľac, rozhodne nevyzeral ako žobrák.

Ideál by bol, keby sa vytrieskali prachy z Paredésa a Sanabriu a áčko by zostalo pohromade, ďalej sa zohrávajúc pod Spallettim. Dopolnil by som to akurát o Perésa a Tonelliho a zbavil sa aspoň časti odpadu (Dumbo, Turbo, Toro, Maicon, Keita, Noro... Dú, ale ich je).

Reagovat
Lech

Končí mu smlouva az po příští sezoně. Kolem 25m bude. Paredesa bych určitě nechal + minimálně jednoho z dvojce Turbo/Doumbia

Reagovat
danko10

Ved tak som to myslel. To ma Zenit poslednu sancu za neho nieco dostat, inak ho v zime podpise niekto predbezne zadarmo. Takze 20 stat urcite nebude. Turbo s Dumbom dufam skoncia niekde v Turecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Emersonovi by som dal šancu aj ja.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Moutinho je za zenitem. Jen by bral čas Paredesovi. Jordi Clasie znamená prodej Miry a Leo na ofenzivní zálohu.

Dembeleho jsem v životě neviděl, na co pak máme Gersona?

Reagovat
Lech

Já u Dembeleho koukal tady na čísla, vypada dobře a myslel jsem ze by byl k mani treba i levne kdyz jde z L1.. No a pak jsem se docetl ze pujde minimalne za 20, takze palec byl spis za tu myslenku ho mit v AS, ve vysledku za 20+ urcite zbytecnost.

Reagovat
smazaný uživatel

V L1 se měl lovit Jordan Amavi místo Lucase, možná Umtiti místo Mapoua, ale ten už je teď drahý.

Jinak nevidím hráče, kteří by nás za rozumnou cenu mohli posunout.

Reagovat
smazaný uživatel

Saba prý bude podávat nabídku za Ben Yeddera z Toulouse

La Repubblica píše, že Van Der Wiel dal souhlas k přestupu. Zadarmo.

Reagovat
Largo

To by znamenalo, že by Spall definitivně odepsal hru s hrotem a přešel na rozestavení s falešnou devítkou (Perotti i Ben Yedder)....

Reagovat
danko10

Čož je asi dobre, lebo ten systém funguje o poznanie lepšie, než ten s Džekom. Aj keď on skôr nefunguje Džeko sám o sebe.

Reagovat
Largo

Myslím, že být tam místo Džeka takový Icardi, rychlejší, techničtější, že by to taky bylo jiný kafe.

Reagovat
Lech

mohl by se dát prostor Doumbiovi

Reagovat
smazaný uživatel

Na Doumbiu musí dřít deset hráčů. Edin takový není.

Radši osobně naleštím kopačky Okakovi, než aby ten cyp Icardi hrál za Řím. Jsou určité typy hráčů, které v týmu nechci vidět.

Reagovat
Largo

Teď se píše ještě o Sabatiniho zájmu o holandskou enklávu (a překvapivě ne o Clasieho, což mě mrzí). Chce van der Wiela (zadarmo), Vilenhu (zadarmo) a Wijnalduma (za dost). Z těch tří bych bral první dva, protože hrají na postech, kde potřebujem posílit. Ale prachy jedině za Clasieho. no, uvidíme, jsem na to zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Přidej Jetro Willemse.

Wijnaldum nebude tak drahý, když spadnou. Ale nepotřebujeme ho.

Ten Vilenha, není trochu divné, že holandský klub neprodlouží 21-ti letého ofenzivního záložníka s 22 starty za repre U-21? Zase zbytečný nákup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele