Southgate má za to, že vrátil Anglii na mapu. Budoucnost si ale dovede představit i mimo fotbal

12.09., 16:04
Aktuality
Gareth Southgate (© Profimedia)

Gareth Southgate (54) v polovině července po mistrovství Evropy, kde Albion podruhé za sebou nezvládl finále, složil funkci trenéra anglické reprezentace a zvyká si na život mimo fotbal. Jak nyní sám prohlásil, na opětovné usednutí do fotbalového kolotoče zatím netlačí. A možná se do něj nevrátí vůbec.

Anglie v posledním zápase pod Southgateovým vedením prohrála ve fiále Eura 1:2 se Španělskem. O tři roky dříve neuspěl Albion v souboji o svůj první kontinentální titul proti Italům v penaltovém rozstřelu po remíze 1:1 v řádné hrací době.

Southgate, který vedl národní tým osm let, byl po odchodu z lavičky Three Lions spojován jak s Manchesterem United, tak s pozicí pozorovatele v UEFA.

"Lidé vědí, že teď potřebuji nabrat síly a užívat si života. Nehodlám nic uspěchat, chci udělat správné rozhodnutí. Mám spoustu možností a jsem otevřený i něčemu mimo fotbal," citovala Southgatea agentura AFP.

Jeho dočasný nástupce Lee Carsley dovedl tým ke dvěma vítězstvím v Lize národů, z čehož má Southgate podle svých slov radost. Zároveň však poznamenal, že to byl právě on, kdo národní tým "vrátil na mapu" velkých turnajů.

Kromě dvou finále na ME postoupila Anglie pod jeho vedením do semifinále mistrovství světa 2018. Podařilo se jí to potřetí v historii a poprvé od MS 1990. "Ničeho nelituji. Rozhodovali jsme na základě dostupných informací a snažili se vytvořit vítězný tým. Své práci jsem dal vše, překonali jsme očekávání," shrnul.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (13)

Přidat komentář
Jason_

Hm...

Reagovat
Laliga

Reagovat
GjøvikFF

Na to, co s tou reprezentací předváděl, jsou ty výsledky malý zázrak. Reálně pod TOP koučem měli na víc.

Reagovat
Laliga

presne, veď tak ako niekto dokáže z hráča vyzdimat maximum, tak Southgate zvládol u mnohých opak

Reagovat
Čenda

Jo? Máme se zeptat Jacka Grealishe?

Reagovat
fabec1222

Co za to teda má?

Reagovat
Talker

Měl obrovský štěstí na timing. Ve chvíli, kdy se dostal k repre, tak zrovna dorostla asi nejlepší generace od té na začátku století.

Kdyby se k repre dostal o 2 roky dříve, tak by 2018 končil, protože tam ta kvalita chyběla a co si budeme povídat, Southgate takticky nebyl genius, který by je posunul o úroveň výše.

Reagovat
eder

Nejlépe pro Albion by udělal, kdyby se na to vykašlal ještě dříve, než vůbec začal. Teď snad ať už radši drží hubu...

Reagovat
Salfovic

Až lidé zapomenou na tu sračku, kterou pod ním hráli, tak bude za ty dosažené výsledky hodně ceněn.

Reagovat
O.Giroud

Možno by bolo zaujímavé vrátiť aj ManUtd späť na vrchol

Reagovat
Rezan

A proto by tam neměl chodit

Reagovat
Neutron

Si zvrateny

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele