Soutěž zaslíbená českým hráčům? Do 2. Bundesligy by mohl zamířit Karafiát, je na testech

08.07., 14:16
Aktuality

Michala Ševčíka už Norimberk získal na hostování. Nyní v Bavorsku zkouší dalšího českého fotbalistu. S týmem, který vede legendární Miroslav Klose, trénuje stoper Ondřej Karafiát. Pokud by si devětadvacetiletý obránce řekl o přestup, vyzkoušel by si první zahraniční angažmá v kariéře.

Karafiát uplynulou sezonu odehrál v Mladé Boleslavi, kde při absenci Marka Matějovského nosil kapitánskou pásku. Ve městě automobilů se ale nedohodl na nové smlouvě a od 1. července je bez angažmá.

V Norimberku je od pondělí na zkoušce, ze které by mohlo vzejít první Karafiátovo angažmá mimo Českou republiku. Někdejší mládežnický reprezentant v nejvyšší české soutěži odehrál přes 200 zápasů a dal pět branek.

Kromě Mladé Boleslavi nastupoval také za Liberec a Slavii a v dresu obou týmů si vyzkoušel základní skupinu Evropské ligy.

Odchovanec pražské Sparty by v případě podpisu smlouvy v Norimberku nastupoval se Ševčíkem, který na jih Německa zamířil z letenského klubu na hostování s opcí. Pokud Karafiátovi zkouška vyjde bude už třetím Čechem, který si nově vyzkouší 2. Bundesligu. Za Hamburk bude od nové sezony nastupovat další bývalý sparťan Adam Karabec.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (7)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Ten Karafiat ma vazne skvelyho agenta , v Liberci a hlavne zezacatku to byl meme stoper

Reagovat
Rudnevs

Kaloč je v tomto určite super príklad, pekne mu to reštartovalo / naštartovalo kariéru i život (určite lepšie žiť v DE než v Ostrave) a Česi skrz neho očividne objavili čaro 2. BL

Reagovat
dontcallmeandre

Ostrava je fajn místo pro život, spousta měst v DE je na tom možná i hůř. Hlavně teda ve východním a dál od berlína. To je fakt periferie, kde chcípl pes. Norimberk a Bavorsko, stejně jako Hamburk je samoyřejmě úplně jiná pohádka. Nějakou dobu jsem pracoval v IT ve východním německu, ale schopní mladí jdou do Berlína nebo do západního německa, ve východním je hromada poláků (díky za ně, aspoň někdo rozumný akční), těch míň schopných turků a plno neschopných a starých němců. Díky dotacím ze západu jsou tam sice ta města často krásně opravená, ale ty lidi v nich jsou děs.

Ostrava je proti tomu super kulturní město, kde to žije, a myslím to smrtelně vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Hamburk je pohádka, třeba v Altoně je to úplná paráda. Byl jsi tam vůbec někdy?

A tyhle formulace - staří a neschopní Němci... To jsou pindy jak z pražské kavárny.

Reagovat
dontcallmeandre

Tak on by nebydel v Altoně. A myslel jsem to spíš, jestli tam je co dělat z pohledu fotbalisty. Kluby, restaurace, kultura, modelky atd.

A to, že na východě němacka je mezi mladými němci brain drain ve prospěch západního německa není žádný můj výmysl, ale fakt. Zůstávají tam ti neschopní, líní a staří.

Reagovat
mirdagwutang

Za mě blbost to co říkáš, žiju tu (Berlin) 6 let a pracuju tu jako HR Manager takže hodně pracuju s Lidmi a musím ti říct, že Berlin je top město kde máš rozmanitost a můžeš tu dělat co chceš. A najdeš tu cokoliv, máš tu i Bavorskou zonu kde žijou převážně lidi z Mnichova, Stuttgartu atd. Je hodně lidí co se stěhují do berlina protože prostě život v Bavorsku a Hamburg, není prostě pro lidi co nejsou Němci. Vždy tě budou brát jako Auslandera a vždy se budou brát nadřezeněji atd. + není tam tolik práce to je prostě fakt. To je typický pro Hamburg + Mnichov a ty I když tam jsi narozen ale ne německé rodině vždy se tě budou ptát na tvůj přizvuk. Takže fakt úplná pohádka to není, jediný co je tam pohádka je asi Plat, zas tak ruůžově bych to nebral.

Mě se Praha třeba libí mnohem více než Ostrava, ale nesouhlasím rozhodně, že spousta měst v DE je na tom hůř.

Reagovat
dontcallmeandre

Však právě o Berlínu jsem nepsal. Berlín je super evropské top město.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele