Soulé opouští Juventus, argentinský křídelník přestoupil do AS Řím

30.07., 18:50
Aktuality
Matías Soulé vyměnil Juventus za AS Řím. (© AS Řím)

AS Řím do úspěšného konce dotáhl příchod Matíase Soulého z Juventusu. Giallorossi za mládežnického reprezentanta Argentiny mohou i s bonusy zaplatit 30 milionů eur. Rodák z Mar del Plata v hlavním městě Apeninského poloostrova uzavřel pětiletou smlouvu.

Juventus dostane základní odstupné ve výši 26 milionů eur a zbývající čtyři miliony jsou ve hře na bonusech. Soulé si za sezonu přijde na dva miliony eur čistého bez započítání bonusů.

"AS Řím s potěšením vítá Matíase Soulého v rodině Giallorossi," stojí v oficiálním prohlášení italského klubu, jenž musel o 21letého ofenzivního hráče bojovat s Leicesterem City.

Soulé do "Staré dámy" přišel na začátku roku 2020 z Vélezu Sarsfield a postupem času se posunul do prvního týmu, výrazněji však na sebe upozornil až na hostování ve Frosinone Calcio. Talentovaný hráč za loňského nováčka zasáhl do 36 zápasů Serie A, v nichž si připsal 11 gólů a tři asistence, ani to však Canarini nepomohlo a po roce se museli s nejvyšší italskou soutěží rozloučit.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (62)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Dybala, Baldanzi, Soulé - všetko ľaváci, k tomu aj Solbakken, ale ten snáď pôjde preč. A aby toho nebolo málo, ľavák je aj Dovbyk, po ktorého si dnes priletel Depardieu do Girony. Každopádne, mladej, dynamickej, vie 1 na 1, čo je vec, ktorú u nás nevie nikto. Cena síce vysoká, ale keď sa na ňu pozrieme očami tej bizarnosti na Ostrovoch, tak tam za túto cenu odchádza z Arsíku týpek, ktorý má za 2 sezóny 0 gólov.

Capitana sa snáď podarí upratať naľavo alebo do nejakého Al Ittihadu.

Dovbyk (Dybala)

Pellegrini (Sharaawi) - Dybala (Baldanzi) - Soulé (Dybala, Baldanzi)

Keby sa podarilo priniesť nejaký peniaz za Karsdorpa s Tammym, bolo by to vynikajúce. Bohužiaľ si myslím, že sa ich podarí upratať maximálne na hosťovačku s nejakou nepovinnou výkupkou.

Reagovat
pastal

Abrahama bych si nechal žádný jiný útočník není

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja nie, ono to s tým Dybalom na 9 vyzerá celkom reálne a ked príde za hentie prachy Dovbyk, mať ďalšieho drahého útočníka na lavici je úplne zbytočné... túto úlohu navyše s prehľadom zvládne najlepší uzbecký futbalista ever, ktorý je stále náš ( a stál nás 17 mega) !

Reagovat
pastal

Eldor by za nějakých 5 mohl jit a Abraham zůstat Dybalu pěkně v záloze nechat nejlépe kdyby dostal volnost

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nemůžeme s tou mzdou a smlouvou, která za dva roky končí.

Reagovat
Largo

Prý dal košem PL i Arabovi a chce do Milána. Klasicky na hostování s možností odkupu.

Reagovat
Largo

Nejak tusim, ze jeste jedno kridlo nalevo prijde a Dybala bude hrat podhrot/falesnou devitku.

Reagovat
pastal

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nějaký dravý mlaďoch ještě dojde.

Reagovat
Largo

Rád bych Bogu. Ale píše se i jinejch, mladších (a dražších) typech.

Reagovat
danko10

No, lenze Daniel sa snazi hrat 433, co znamena len jedneho z tych troch zazracnych lavacikov v zaklade a Capitana bud v najpomalsej zalohe v lige s Paredesom a Declanom, alebo na lavom kridelku a pod nimi furt s najpomalsou zalohou v lige, akurat s tou Ghisolfiho nevestou na Lolovom mieste.

Podla mna ten tim nama ani hlavu, ani patu a v Januari sa zas budu ludia cudovat, preco dalsi 40 milionovy utocnik nedava goly.

Na Souleho sa ale tesim. Uz pod Difrom mi z neho celkom brnelo v rodidlach.

Reagovat
pastal

No ten střed zálohy je už problém několik let tam vy to chtělo všechny poslat do .... maximálně jen jeden v základu a to asi za mě Paredes

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

To rozestavení:

1. není nikde dané, Dani něco chce, ale zatím spíš zkouší všechno možné. Aktuálně třeba Conteho přípravu, tak aby nás nepřekvapil i herním modulem. Z přípravných zápasů se nedá nic určit.

2. je napsané na papíře před zápasem, ale je to o pohybu hráčů. Nenávidím rigiditu současného fotbalu.

3. Soule nastupoval na křídle, ale stejně zahraje i SS, není typický křídelník. Dybalovi je podobnější než Baldanzi, který je spíš záložník.

Na míči bude stejně:

Paredes mezi stopery nebo Mancini výše vedle Paredese/Ndicka poslední

Angelino vysoko

Le Feé (doufejme, že bude hrát) bude hrát to, co Mkhi než odešel, spojku mezi DM a útokem a Pelle, pokud bude na hřišti, se bude snažit k něčemu přimotat z levé strany, ale větší aktivitu by v tomto mít neměl. Taková ta jeho klasika, kdy musí mít k sobě další dva tvůrce hry, aby něco vymyslel a slízl smetanu nahrávkou nebo gólem, protože z něj nic jiného není.

V takovém případě bude tlačit hore i pravý bek a Soule a Dybala spíš jako SS pod hrotem. Nebo se pravý bek posune na stopera a zbytek se dostane vysoko včetně Paredese.

Paulo dal loni pár super gólů zprava, prostě bych se nějakým rozestavením neomezoval.

Dovbyk je kladivo, patří do vápna.

Ve finále to na balonu může být podobné jako 3-4-2-1 pod Fonsecou se Zaniolem a Mkhim, akorát hermanos argentinos budou rotovat a měnit pozice, protože jinak je to waste. Musí být u sebe.

Dozadu to bude nevyvážené, ale Enzo, když se dostane do formy, sám odbrání víc než Bryanko s Pellem dokupy.

Vzít Souleho bylo naprosto správně. Takový oportunismus bych od nás chtěl.

Dovbyk bude v pohodě.

Reagovat
Largo

Reagovat
danko10

Tak aspoň, že sa z prípravných zápasov nedá nič určiť.

Reagovat
Pozor skluz!!!

A dá, když hrají děcka se zatavenýma nohama s klubem, co má za týden začátek ligy?

Reagovat
danko10

Bojím sa ťa kŕmiť, aby si to tu náhodou zas dramaticky nepoložil, ale myslím si, že dá. Radšej hodnotím to, čo vidím, než to, čo si ty predstavuješ.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Truffaldino

Proč myslíš, že bude Dovbyk v pohodě? Mluví 32+6m a platu 3,5m, což je v hrubém víc, než má Tammy. Náklady budou strašně vysoké, bude neprodejný v případě, že se neosvědčí.

Tímto přestupem na mě Ghisolfi dělá dojem, že ještě nemá nastudovanou Serii A ani naše zápasy. Tak trochu Monchi 2.0, doposavad se mi vlastně přestupu líbily resp. si je dokážu sám pro sebe bez problémů obhájit, ale tento ne.

Jaká tedy bude preferovaná sestava? S Dybalou na devítce a s 75m chlapem na lávce? Conteho příprava a pak začne Spalletiho evropský šampionát? Nemám z toho dobrý pocit

Reagovat
danko10

To s tou zostavou som sa chcel tiez spytat, ale potom som si tu fabulacnu fantasmagoriu precital este raz a vyslo mi, ze na ihrisku bude 12 ludi a dostaneme 170 golov, tak som zostal len pri tej ustipacnej poznamke.

Celu minulu sezonu sa riesilo, ze ten tim nema ziadnu dynamiku a je fyzicky slaby. Coz o to, ono by sa to mozno dalo vyriesit aj so stavajucimi zaloznikmi. Ked sa pozries na taky Leverkusen, tak ti ich stredack tiez nie su ziadne rakety. Lenze maju bekov, ktori su schopni obehat asi sto kilometrov za zapas a asi tridsat prepracovanych sablon, ako sa efektivne pohybovat.

Rim nic z toho nema a prilepit na to strelca za 40 milionov zavana skepsou, ano.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ty kritizuješ vždycky všechno. Jako správný Říman. Já jsem převážně kritik, životním názorem,a skeptik, ale s AS si to kompenzuji, takže chci věřit, že se to podaří nějak odladit navzdory všem zbývajícím nebo nově vzniklým překážkám, které vnímám, ale nebaví mě to omílat furt dokola. Aspoň máš na co nadávat.

Tým byl fyzicky otřesně připravený. Pokud budeme mít kondici, můžeme hrát lépe. Nebo aspoň mít sílu hrát více než 20 minut.

Nevím, kde si viděl těch 30 šablon Leverkusenu, já viděl dvě. Jednu dělá Theo už 5 let v AC a druhá byla o tom, že Frimpong přesprintuje protivníka a pak spálí tutovku.

Tammy byl fail, ani to není devítka, musel by hrát s druhým útočníkem, je měkký, nepodrží balon a je palič. Dovbyk proměňuje šance, udrží míč zády k bráně, přetlačí beka a má dostatečnou rychlost, hodí se klidně proti tyčce, když tam poletí centr. Stojí ranec? Stojí. Jsou to tvoje prachy? Nejsou.

Romanisti si stěžujou vždycky, bez ohledu na okolnosti. Půlka oprávněně, půlka ne.

Reagovat
danko10

"Ty kritizuješ vždycky všechno."

Nie, to len ty radšej píšeš, než čítaš.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Možno.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Roční náklady jsou o něco menší než na Tammyho. Asi nebudeme hrát jako Girona, ale on je zakončovatel a umí si své šance připravit i sám, navíc je to dříč a má dost síly, aby se potkával se stopery. To Tammy nemá.

A myslím si to z toho, co jsem viděl a četl. Což je stejně málo jako všichni tady, dokud tu nebude hrát, odpověď není, i Mbappe může selhat v Madridu a no name zazářit někde jinde.

Je to drahý přestup, ano. Ale jako nevím, co ještě chceme, Moratu? Edin teď nikde není, Dovbyk má 27, když ho za 2-3 roky prodáme za 20+, je to v pohodě, pokud bude dávat góly. Já vím, že naše záloha chce větší přestavbu, nechci vidět na hřišti ani Cristanteho, ani Lolka, ale máme víc kreativity vepředu.

Hoši zbytečně berete všechno moc vážně. Psalo se že jedeme dvoufáz podle Conteho schématu, Dani možná říkal, že miluje LE, Spala, ale nakonec bude muset stejně vytvořit něco svého, protože ten kádr je prostě jiný než byl tehdy, je jiný než měl Spal v Neapoli, AS, jiný než má LE v PSG. Takže jde o tom aby byl tým v bloku a balon chodil.

Dovbyk bude samozřejmě hrát. Máme Souleho, takže když nebude Joya, nejsme úplně v hajzlu s improvizací a kreativitou. Pelle ještě rok přežije, nějak, když kolem něj bude létat balon k něčemu se vždycky přimotá. Pod ním i kolem je tvořivosti dost. Rozestavení nevím, 4-3-3 s inverted wingers/inside forwards je stejně spíš 4-3-2-1, když se beci tlačí vysoko a Paredes zasouvá mezi stopery. Je to jen schíma na papíře, hra je o něčem jiném.

Můžeme být rádi, že k nám někdo chce po letech bídy.

Prachy jsme vždycky měli. Jen nešly utrácet bez následků, letos jdou.

Reagovat
Truffaldino

Zkusím ti přiblížit vlastní pohled na celou situaci. Prvně číselně, Tammy stál 41m + 5x5,9m plat; u Dovbyka se bavíme v rozmezí 32-40m + 5x6,4m (předpoklad). Náklady dokonce může Abrahama předčít. Důvod, proč to zmiňuji je ten, že máme určitou zkušenost s Patrikem a Tammym, kdy se nám přestupy nevyplatily, nicméně v době přestupu šlo o mladé kluky, kteří měli/mají na trhu hodnotu. Tammyho prodáme cca za těch 20-25m, za Patrika jsme dostali slušnou cenu. Další zkušenost nám dal Nzonzi, který si nesl vysokou přestupovou částku a plat, ale byl ve vyšším věku a nakonec jsme ho, podobně jako Pastoreho, vypláceli.

Podle mě bychom principiálně neměli dávat za starší hráče takto vysoké částky, roční rozpočet se lehko zahltí a je potřeba mít i plán B. Samozřejmě to nejsou moje peníze, jen si s každým takovým přestupem říkám, kolik by třeba stálo spustit béčko. Já bych se nejvíce přikláněl k někomu jako Weghorst, třeba na tři roky, do 10m, zbylé peníze použít na levé křídlo, na Gabriela Saru, Huijsena, Amrabata?, Anguissu nebo právě mládež.

Duvbyka jsem viděl jen v pár zápasech, v malém vzorku, ale nelíbil se mi, nepřišel mi silový, rychlý ani technický, proto mám z tohoto přestupu největší obavy. Odpověď nám dají až soutěžní zapasy.

Největší úskalí bude pravá strana z pohledu defenzívy. Nový bek/Celik, zprava hraje Cristante, před ním Soulé/Baldanzi popř. Dybala, na stoperu pomalý Mancini. Nový bek by měl hlavně umět bránit. S Dovbykem na středu nevím, jak to poskládat, odpovědí není "stejně jako na jaře s Lukakem", protože Baldanzi si loni moc nezahrál a Soulé by jen alternoval s Dybalaou.

"Prachy jsme vždycky měli. Jen nešly utrácet bez následků, letos jdou." Už loni jsme mohli utrácet, jen jsme nemohli využít Abrahama s Kumbullou a potřbovali jsme náhrady, vyplácli jsme patnáct mega za Romela a pak jsme šli cestou kvantity, která byla složená z bývalých fotbalistů. Letos zatím utrácíme, ale neznáme důsledky, potřebovali bychom vědět, jak dopadl loňský rok. Podle mě jsme zase nastaveni na povinnost Ligy Mistrů, alternativou by mohl být prodej Boveho s Ndickou na konci května.

Soulé, Feé, Sangaré a Dahl, všechny beru jako dobré přestupy, byť trochu pozdní. Dovbyk vybočuje věkově i cenou. Pokud to bude nový Edin, tak je to v pořádku, ale momentálně je to 27letý kluk z Ukrainy s jednou sezónou v La Lize.

Reagovat
Largo

Popisuješ Dovbyka trochu jako starýho hráče, kterýho už dál neprodáme, viz Nzonzi, Pastore atd. Ale jemu bylo před dvěma měsíci pořád ještě 26. I kdybysme ho prodali po třech letech, nebojím se, že ho prodáme se ziskem, zvlášť bude-li se mu dařit. Taky jsem z něj trochu nervózní a ta cenovka ho bude tížit, ale co jsem ho viděl v LaLize, tak to je hráč, kterej je schopnej táhnout na zádech celou ofenzivní skladbu týmu. Nicméně je pravda, že mu hodně vyhovují rychlostní typy na křídlech (ať to byli Sávio nebo Cyhankov), který mi zatím tak úplně nemáme. Ale uvidíme, dejme mu čas. Pravda je, že z posil má na základ zatím jen Soulé.

Reagovat
Truffaldino

Doufej, že máš pravdu. Ale nemyslím si , že bychom ho ve třiceti měli prodávat se ziskem. Příští léto mu bude 28 let, bude mít vysoký plat, je tu prostě určité kdyby. Ale nehádejme se o hypotetické situaci, protože to ani není pointa.

Mě to vadí principiálně. Sorloth přicházel do Španělska za 10m, Dovbyk za 7,8m. Po roce mají oba hodnotu 30+. Tyto hráče potřebujeme přivádět včas, jinak za ně nesmyslně zaplatíme. Podobně to bylo i s Patrikem, před Dorií se psalo o zájmu AS za pět až sedm, o rok později šel ve splátkách za 42. Většina drahých přestupů nám nevyšla, nemůžeš mi mít za zlé, že mám obavy.

Reagovat
Largo

Ale ne, ja to uplne chapu. Urcite bychom meli ty hrace kupovat vcas, prave kolem tech 10 mega treba. A to si myslim, ze by Ghisolfi mohl umet. Dlouhodobe se nam to nedari, takovyhle prestupy bych spocital na prste jedny ruky. Nevim cim to je, ale dlouhodobe to je u nas spatny. Mozna je v tom urcita hrdost, pomyleny mysleni, ze AS je tak velkej klub, kterej nema zapotrebi kupovat takhle levny hrace. Skauting podle me spatnej nemame, nevim, v cem je problem. Touhle cestou umi jit zvlast kluby v LaLize a Eredivisie, kde ma kuprikladu prave Ghisolfi hodne znamosti a kontaktu. Tak treba se to zlepsi. Zatim to u me dokazuje Dahl.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Otázka ještě je, zda by ti hráči vyrostli stejně u nás jako v té poslední sezoně před námi.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Béčko nedovolí kluby z C. v každé divizi je jeden Next Gen, vic nepustí.

Reagovat
Truffaldino

O tom rozhoduje FIGC, týmy SA mají právo ucházet se o místa klubů, které nesplní licenční podmínky pro další ročník. Céška jsou příliš široká, profesionální fotbal v Itálii má nejvíce klubů v Evropě, řada z nich balancuje na hranici finanční udržitelnost, některé týmy se v minulosti vyhýbaly play off, protože měly peníze jen na základní část, každý rok se někdo odhlásí. Je to jen o tom včas se o místo ucházet a uvolnění licence se případně dá jít i naproti. Celá fotbalová Itálie ví, že next gen týmy potřebuje.

Nevím, zdali stále platí příspěvek 1,2m od klubů majících b-tým, velké kluby tlačily na jeho zrušení, v Římě se mluvilo o tom, že jde o jednu z hlavních překážek. Peníze se rozdělovaly mezi céčkové kluby, mělo by tomu být stále. Rovněž by Řím mohl přitáhnou pozornost, diváky, a tím i peníze. B-týmy přináší i výhody pro kluby hrající třetí nejvyšší úroveň italského fotbalu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Chápu to, skepse je v AS vždy na místě.

Mi se to prostě líbí, Tammy se nelíbil, Schick nemohl dopadnout dobře, stejně tak Iturbe.

Když bude na hřišti Cristante, chtělo by to i oba Joyu se Soulem. Ale kdo pak bude bránit.

Asi bude Danilandia. Ale letos mě to fakt netrápí. Nevím, proč. Možná už jsem unaven a odmítám tomu věnovat výraznou emoční investici. Prostě to beru jak to je, věřím a chci si ročník konečně užít.

Reagovat
Truffaldino

Mě to letos taky netrápí, ten tým může jen překvapit, všichni nás vidí nejlépe na šesté místo. Danielův fotbal mě po dvou a půl letech očistce bavil, i když to nebylo nic moc. Těším se na mladé tváře, celkově jsme omladili a až na to italské duo/trio mi v týmu nikdo nevadí, Soulého si oblíbím, Baldanziho jsem v zimě hodně chtěl, v předchozích letech jsem v Římě neměl skoro žádné oblíbence. To se zase mění. Dovbykovi dám šanci, kdyby přišel za patnáct mega, ani neceknu.

Na Cristanteho budu zase nadávat, ale třeba se zlepší Bove a získá více času na hřišti na úkor Bryana.

Reagovat
Pozor skluz!!!

S tím se mohu pouze zcela ztotožnit.

Reagovat
10

€ 25.6m ve 4 splátkách + € 4m v bonusech. Se soudy radši počkám, až uvidím náhradu, protože pokud to bude Adeyemi, tak na tenhle přestup budu koukat trochu jinak.

Jsem zvědav, kam to Soulé dosáhne, jsem docela rád, že bude na očích v lize. Klidně může být novým Berardim.

Reagovat
Raffaello

Adeyemi si myslím nedopadne, protože BVB chce nesmyslný odstupný.

Když zmiňuješ Berardiho, počkej na poslední den mercata.

Reagovat
10

taky mě to napadlo, když jsem to dopsal

Reagovat
Largo

Cena vysoka jen zdanlive. Kdyz si vezmu, ze pred lety prisel Juan Iturbe za 25 mega (a ty ceny byly tehdy uplne jinde), tak to zas tak hrozny neni.

Reagovat
Truffaldino

Po zkušenostech s Underem, Kluivertem či Perezem si stojí za to připlatit. Dokázal bych si představit trochu nižší plat než 2,5m ročně, protože při kvalitních výkonech není tolik prostoru na navýšení. Celkově budou jeho náklady lehce pod 10m první sezónu, takže nahradí Spinu.

Jediné drobné negativum bych viděl v tom, že celý přestup trval poměrně dlouho.

Reagovat
Largo

Ma 2 cistyho ne?

Reagovat
Truffaldino

Dle Calcioefinanza 2,5m. Jinak levé křídlo bude vázané na prodej Zalelewskiho, pokud by tedy měl někdo přijít.

Reagovat
Truffaldino

Jinak si od něho slibuju i pozitivní vliv na Dybalu, celkově by nás mělo táhnout právě argentinské jádro.

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Nebo Schick.

Reagovat
Largo

Schick je historicky nejdražší posila AS, 42 milionů.

Reagovat
Nuno čomes

Šílenost.

Reagovat
danko10

Cela ta vtedajsia Monchiho spending spree je tragedia, ktorej nasledky sa sanuju doteraz.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Sigma Olomouc

Proč si ho nenechali?

Reagovat
M11

Reagovat
Emmett Brown

Tu zálohu potrebujeme nutne celú vymeniť, bez toho sa nikam nepohneme

Reagovat
Largo

Celou ne, PAredese bych si na ten rok nechal, Le Feého samozřejmě taky. Ale kromě nich bych oželel všechny ostatní. A místo nich Prati, Sara a podobný dynamický, běhavý hráči.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Raffaello

Juvemercato - Giuntoli po slušném úvodu dostává nakopáno ze všech stran, od Soulého, přes Huijsena až po Chiesu

Todibo - z nepochopitelných důvodů se to táhne, snad už to ale konečně dojde do konce

Koopmeiners - nekonečný příběh s Atalantou, první oficiální nabídka Juve na 45m, pod 55m to ale nepůjde ani omylem

Chiesa - chce někam, kde bude LM, se Spurs a Chelsea to zjevně ochladlo, co ta výměna za Raspadoriho? Už odmítl Galatasaray.

Caviglia a Barbieri - v případě obou zájem Benátek trvá

Rugani - zájem z Ajaxu i z Violy

McKennie - Viola ho chce, snad i za 12m, ale problém je jeho výplata, nečekaně

Djalo - dost možná ho pošlou hostovat

Křídla budou fakt poděl. Ať se napíše jakékoliv jméno, univerzální mantra je "chceme za něj 40m"

Galeno (Porto)? Domluveni na podmínkách s hráčem - 30m?

Adeyemi (BVB)? Domluveni na podmínkách s hráčem - pokud bude BVB trvat na 50m, tak bez šance

Gonzáles (Viola)? Pokud padne Adeyemi, půjdou po něm.

A kom se dál píše? Berardi (poslední dny mercata to jistí), Beier (Hoffenheim), Conceicao (Porto), ...

Sponzor na dresy - dvouletá smlouva, ročně 20-25m, odtajnění před začátkem ligy

Reagovat
Largo

Tak podle Romana a Di Marzia nakonec 30,5 + 5,5 v bonusech a 10% z dalsiho prodeje. To vubec neni tak strasny.

Reagovat
10

takže i stejná cena jako Piatek

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele