Souhrn kvalifikace Eura 2012 - úterý 6.9.

06.09.2011, 19:17, aktualizováno 06.09.2011, 23:52
Komentáře a souhrny
Slováci si dnes doma uřízli ostudu s Arménií, které podlehli 0:4, a výrazně si zkomplikovali situaci. Vítězství nad Finskem naopak zajistilo postup Nizozemsku a stejnou garanci dal Španělsku debakl Lichtejnštejnska. Švédové rozstříleli San Marino a Shaqiri hattrickem vykřesal naději pro Švýcary. Tu drží po výhře nad Litvou také Skotové...
Skupina A

Rakousko - Turecko 0:0

06.09.2011 20:30

Góly: -

Důležitý zápas skupiny A se odehrál v Rakousku, kde domácí celek přivítal Turecko a pokud chtěl myslet na baráž, musel zvítězit. Ve vyrovnaném zápase však Turecko dokázalo v Rakousku uhrát bezbrankovou remízu a udrželo si tak druhou pozici v tabulce. Rakousko už ztrácí na Turecko čtyři body a v závěrečných zápasech je jeho šance na baráž už pouze spekulativní.

Utkání mělo poměrně rychlý spád a hrálo se nahoru dolů. V první šanci se ocitl rakouský David Alaba, ale jeho střelu z pokutového území zblokovala obrana Turecka. O pár minut později zkoušel z podobné pozice štěstí Scharner, který naproti tomu nemířil přesně. Turecko nehrálo v Rakousku pouze dozadu a také mělo několik povedených akcí. V jedné z nich zakončoval po přihrávce Turana Umut Bulut, ale ani jeho střela neměla potřebné parametry.

I přesto, že nepadaly góly, bylo se na co koukat. Rakousko hrálo zejména po zemi a dostávalo se do zakončení poměrně často, Turecko naopak hrálo na brejkové situace a také předvedlo pár kvalitních kombinací. Žádná z šancí se však neujala gólově a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého dějství vstoupily oba kluby v podobném duchu jako do prvního a znovu byl k vidění zejména tvrdý boj o každý balón a hodně fyzicky náročný styl fotbalu. Ve 47. minutě si Rakousko vypracovalo solidní příležitost. Schimer si naběhl na centr Arnautoviče a svou hlavičku poslal jen těsně vedle turecké branky.

V 69. minutě byla k vidění jedna z největších šancí v celém zápase a na svědomí ji měli hosté. Burak Yilmaz si naběhl na centr Turana a svou hlavičkou orazítkoval břevno branky Rakouska. V další akci poté znovu zahrozili hosté, ale střela Selcuka Sahina nemohla domácího gólmana ohrozit.

V závěrečné dvacetiminutovce si domácí vytvořili mírný tlak, ale branku se jim vstřelit nepodařilo a tak nakonec mohli udeřit hosté. V nastaveném čase Grunwald fauloval ve vlastním pokutovém území a Turecko zahrávalo pokutový kop. Balón si postavil Arda Turan a nedokázal penaltu proměnit. Utkání tak skončilo bez branek 0:0.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Kazachstán 3:2

06.09.2011 17:00

Góly: 53. Rauf Äliyev, 62. Mahir Şükürov (pen.), 68. Vaqif Cavadov - 20. Sergej Ostapenko, 77. Vitalij Jevstignějev

Fotbalisté Ázerbájdžánu navázali na svůj překvapivý výkon z minulého kola, kdy dokázali o body obrat Belgii a remizovali s ní 1:1. Teď totiž zvládli v domácím prostředí přestřílet konkurenční Kazachstán, se kterým bojovali o páté místo. Díky této výhře si před ním vytvořili čtyřbodový náskok a ten se soupeři bude dvě kola před koncem dohánět vskutku obtížně. Přitom hosté vedli do 53.minuty, od této chvíle inkasovali třikrát během 14 minut.

Ázerbájdžán se letos postaral ještě o jedno velké překvapení, když v domácím prostředí dokázal porazit Turecko a kdyby třeba ještě vyhrál v Kazachstánu, nemusel by být boj o barážové místo vůbec marný. Nyní se Ázerbájdžán dostal do hry o čtvrté místo Rakouska, na které ztrácí pouhý bod, a právě v příštím říjnovém duelu ho přivítá před vlastními fandy. Kazachstán naopak bude chtít dohrát kvalifikaci se ctí.

Kazachstán v minulém kole přišel o cenný bod s Tureckem, když mu podlehl těsně 1:2 kvůli brance v nastaveném čase. Lepší start do zápasu měli domácí, už ve 2. minutě se odvážil ke střele obránce Mahir Shukurov a svou dělovkou rozezvučel břevno. Hned na to vyslal Vagif Javadov svou navštívenku gólmanu Alexandru Mokinovi, který ale neměl větší problémy balón zachytit.

Poté už začali útočit hosté a ve 20. minutě vsítili úvodní trefu. Nejprve v 11. minutě předvedl ještě domácí gólman Kamran Agayev skvělý zákrok proti Sergeji Ostapenkovi, o devět minut později už ale nestačil po centru Alexandra Kirova na jeho hlavičku - 0:1. Do konce poločasu pak toho příliš k vidění nebylo, vše se rozjelo hned po přestávce. V 53. minutě bylo srovnáno, když Rauf Aliyev umístil svou hlavičku.

Za necelých devět minut domácí otočili díky pokutovému kopu, který po faulu Marka Gurmana na Aliyeva s přehledem proměnil Shukurov. Za necelých pět minut mohli být domácí ještě klidnější, když po pasu Branimira Subasiče rozvlnil síť přízemní ranou Javadov. Hosté se zmohli necelou čtvrthodinu před koncem na snížení, gólová trefa však stála za to. Vitaly Yevstigneev pobyl na hřišti jen 60 sekund, jeho rána z pětadvaceti metrů opravdu byla parádní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo880028:524
2.Turecko842211:814
3.Belgie833216:1112
4.Rakousko822412:168
5.Ázerbájdžán82159:217
6.Kazachstán81075:203
Skupina B

Slovensko - Arménie 0:4

06.09.2011 20:15

Góly: 57. Jura Movsisjan, 70. Henrich Mchitarjan, 80. Gevorg Ghazarjan, 90+1. Artur Sarkisov

Slovensko nezvládlo ani svůj druhý kvalifikační zápas s Arménií. V Žilině pod Dubňom nezachytili svěřenci Vladimíra Weisse úvod druhé půle, což se jim nakonec krutě vymstilo. Výsledkem černého dne je potupný debakl 0:4 a především velká komplikace postupových plánů.

Slováci začali, jak jim koneckonců povinnost velela hned od začátku hodně aktivně. První možnost přišla již ve třetí minutě hry. Po akci dvojice Hamšík - Stoch se do zakončení dostal druhý jmenovaný, z úhlu ale branku přestřelil. O chvíli později předvedli domácí parádní akci, na jejímž konci stál Hamšík, jenž se výborně zorientoval v arménské obraně a následně ještě přistrčil do strany Weissovi, ten ovšem v tísni trefil pouze boční síť.

Po čtvrthodině hry se k hlavičce v pokutovém území protlačil Hološko, ve stoprocentní šanci ale mířil nad břevno arménské branky. Vzápětí zahrozili i hosté. Mezi stopery se protáhl Movsesjan, na poslední chvíli ale jeho střelu stihl zablokovat Ďurica. Arménci byli najednou při chuti. Hned dvakrát se ke střele dostal aktivní Pizzelli, zacílit mezi tři tyče se mu však nepodařilo.

V další sérii šancí neuspěli nejprve hlavičkující Hološko, Hamšík následně napálil pouze hráče stojící na brankové čáře a celou akci nakonec po odraženém míči zakončil Škrtel v tísni nad břevno. V závěru prvního dějství potom pálil z výborné střelecké pozice Hamšík, trefil ale přesně prostor, kde stál připravený Berezovskij. V nastaveném čase potom mohla jít překvapivě do vedení Arménie, Pizzelli ovšem Muchu neprostřelil.

Po změně stran se pokračovalo tam, kde se před odchodem do kabin skončilo. Arménie měla pod Dubňom více ze hry a ihned mohla jít z ničeho nic do vedení. Dobře umístěnou dělovku Mkrtčjana ale pohotový Mucha ještě stihl vyrazit. Takové štěstí už ale Slováci neměli v 56. minutě. Po odvráceném rohovém kopu se míč vrátil zpátky do vápna, kde se Movsisjan šikovně vyhnul ofsajdu a křižnou střelou k levé tyči překonal bezmocného Muchu - 0:1.

Domácí se po inkasované brance snažili rychle odpovědět. Hološko se prodral z pravé strany do pokutového území, následně sice tvrdou střelou překonal Berezovskije, míč ležící na brankové čáře ale stihli před Hamšíkem odvrátit dobíhající obránci. V další možnosti se ocitl sám Hamšík, ve vápně si efektně a hlavně efektivně zpracoval centr hrudníkem, branku ovšem potom vysoko přestřelil.

V sedmdesáté minutě potom přišel pro Slováky další nečekaný úder. Mchitarjan neatakovaný postupoval středem hřiště, až doběhl na hranici pokutového území, odkud následně zamířil přesně - 0:2. Okamžitě odpovědět mohl střídající Jež, skvělý Berezovskij byl ovšem znovu proti. Další rána přilétla deset minut před koncem. Mchitarjan si z Ďurici udělal solný sloup, potom ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na volného Ghazarjana, pro kterého už nebyl problém dostat míč do odkryté brány - 0:3. Dílo zkázy bylo dokonáno v nastaveném čase. Mchitarjanovu střelu sice ještě zastavilo břevno, dobíhající Sarkisov už měl ale snadnou práci - 0:4.

Více informací k zápasu

Makedonie - Andorra 1:0

06.09.2011 20:00

Góly: 59. Mirko Ivanovski

Po čtyřech kvalifikačních prohrách s Irskem a Ruskem se Makedonii pod vedením zkušeného waleského trenéra Johna Toshacka, jenž už šéfoval třeba i slavnému Realu Madrid, konečně podařilo zvítězit. Souboj s trpaslíkem a posledním celkem tabulky Andorrou rozhodla jediná trefa Mirka Ivanovskiho z 59. minuty.

Že si domácí alespoň chtějí spravit reputaci, dokazovali soupeři již od úvodních minut. Ten jako ve většině zápasů vzadu hodně betonoval, takže se Makedoncům k jeho brance těžko dostávalo. Hostující gólman Josep Gomés byl na pozoru po 24 minutách, kdy musel kontrolovat střelu z přímého kopu od Popova.

Ve druhém poločase si již Gomés na míč sáhl více, likvidovat musel šanci Ivanovskiho. Hlavou po centru Ibraimiho se pokoušel překonat gólmana Andorry také Mojsov, jenže rovněž neuspěl a mířil jen vedle. Největší šanci hostů měl asi v 56. minutě Óscar Sonejee, jenž se snažil usměrnit do brány center Valese, jenže taky střílel pouze mimo.

O tři minuty později se již Makedonie přece jenom radovala z jediné branky utkání, jakmile se Ivanovski z vápna po rohovém kopu Trajkovskiho tentokráte se svým pokusem nemýlil. V 67. minutě ještě mohl skórovat a zvýšit na 2:0 Tričkovski, ovšem svůj únik po levé straně zakončil jen do míst boční sítě u bližší tyčky.

Více informací k zápasu

Rusko - Irsko 0:0

06.09.2011 17:00

Góly: -

Rusko nedokázalo navázat na čtyři dny starou výhru s Makedonií, proti Irsku vyšli tentokrát svěřenci Dicka Advocaata střelecky naprázdno a na své konto si tak připisují pouze bod za bezbrankovou remízu. Zaváhání Rusů tak mohou večer využít Slováci, kteří by se v případě výhry nad Arménií na svého soupeře bodově dotáhli.

Domácí byli od úvodu aktivnější a dávali tak jasně najevo, kdo bude diktovat tempo hry. První příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Psala se osmá minuta, O'Dea příliš dlouho váhal, míče se tak chopil pohotový Aršavin, přízemní střelou z 20 metrů ovšem na Givena nevyzrál.

Ruské úsilí se mohlo zúročit ve 21. minutě. Keržakov našel parádním křižným pasem rozběhnutého Semšova, ten neváhal a pohotově vypálil, Given byl ale znovu na místě a balón vyrazil. Poslední velká šance první půle přišla po půlhodině hry. Žirkov předal do běhu na agilního Semšova, ten opět vystřelil, tentokrát ovšem jeho ránu zablokoval obětavým zákrokem Dunne.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Otevřít skóre mohl záhy Širokov, v ideální palebné pozici ale příliš dlouho váhal, a když už se konečně rozhoupal ke střele, tak se mu do cesty postavil O'Dea a jeho projektil ve vápně zablokoval. Domácí byli i nadále lepší, ale nějakou vážnější příležitost si dlouho vytvořit nemohli. A když už si šanci, tak jako po standardce Aršavina vypracovali, tak Ignašević hlavičkoval pouze do boční sítě.

Největší možnost domácích potom přišla minutu před koncem řádné hrací doby. Celou akci rozjel Širokov, který následně našel přesným centrem v pokutovém území hlavu Zyrjanova, ten hlavičkoval přesně, Given byl ovšem pohotový a míč mířící do branky na poslední chvíli vyškrábl, čímž uchránil pro svůj tým důležitý bod. Irsku se tak v závěru kvalifikace, kdy má z postupových aspirantů jednoznačně nejlehčí los rázem dostává možnost zaútočit i na přímý postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko852110:417
2.Irsko843111:615
3.Arménie842217:714
4.Slovensko84226:814
5.Makedonie82156:97
6.Andorra80081:170
Skupina C

Itálie - Slovinsko 1:0

06.09.2011 20:45

Góly: 85. Giampaolo Pazzini

Italové jasně dominovali v utkání proti Slovinsku, které potřebovalo zvítězit, aby si udrželo dobrou pozici ve své kvalifikační skupině. Navíc díky gólu Pazziniho v závěru utkání si svěřenci kouče Prandelliho připsali zasloužené tři body.

Do začátku utkání domácí fotbalisté vlétli jako uragán. V první pětiminutovce uvnitř pokutového území Handanoviče prověřili dvakrát De Rossi a jednou Andrea Pirlo, vždy však neúspěšně. Slovinští fotbalisté naopak nejspíše zapomněli, co to je slovo ofenzíva, protože jejich kombinace končily zhruba pětatřicet metrů od branky Italů.

Ti byli neustále aktivní, zejména v záložní řadě si dobře měnili pozice, doplňovali se a tím dělali slovinským obráncům obrovské problémy v organizaci obrany. Prakticky všechny italské akce šly přes stratégy Pirla, De Rossiho a Montoliva, kteří dobrě měnili jak těžiště hry, tak také tempo.

Na hrotu se navíc dobře pohyboval Rossi, který se neustále nabízel do kombinace a bylo vidět, že je na utkání hodně nažhavený. Do konce prvního poločasu měli Italové několik dobrých příležitostí a náznaků, ale ani jeden z nich brankou neskončil.

Ani ve druhém dějství se obrázek hry nijak výrazně nezměnil. Italský výběr Cesare Prandelliho se snažil svého soupeře donutit rychlými kombinacemi k chybám a vstřelit tak první gól, který by mohl být i vítězný, jelikož Slovinci toho dopředu udělali opravdu málo.

Pět minut před koncem řádné hrací doby přišla pro domácí výběr odměna za jeho aktivitu po celou dobu zápasu. Giuseppe Rossi krásnou přihrávkou ve vápně našel dobře Pazziniho a střídající forvard střelou na přední tyč vstřelil jediný gól utkání.

Italové si tak tímto vítězstvím definitivně zajistili účast na evropském šampionátu 2012, který se odehraje v Polsku a na Ukrajině.

Více informací k zápasu

Srbsko - Faerské ostrovy 3:1

06.09.2011 20:30

Góly: 6. Milan Jovanović, 23. Zoran Tošić, 69. Zdravko Kuzmanović - 37. Fródi Benjaminsen

Srbové si potřebovali splnit povinnost a získat proti Faerským ostrovům tři body. Díky brankám Jovanoviće a Tošiće se domácí dostali rychle do vedení a prakticky po celou dobu měli také utkání ve své režii.

Už ve čtvrté minutě se do velice dobré střelecké příležitosti dostal Stanković, ale jeho pokus byl zblokován na roh. Už o dvě minuty později ale Srbové mohli slavit první branku. Aleksandar Kolarov velice dobře nacentroval z levé strany, na míč si skvěle naběhl Jovanović a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0.

Pro domácí fotbalisty to byl takřka ideální scénář, jak by mělo utkání vypadat. Ve své aktivitě však Srbové nepolevili a hosté prakticky nevěděli, co mají dřív bránit, aby neinkasovali podruhé. Vstřelit druhou branku postupně zkoušeli Jovanović, Pantelić a Kuzmanović, ani jednomu se to však nepovedlo.

Skóre zápasu se měnilo až ve 23. minutě, kdy opět z levé strany centroval Kolarov, míč přistál přesně na noze Zorana Tošiće a záložník ruského CSKA Moskva neměl větší potíže se zvýšením skóre pro domácí fotbalisty. Utkání bylo prakticky rozhodnuto už v takto brzké době, ale Srbové udělali chybu, že polevili.

Po půlhodině hry se totiž hostující fotbalisté pokusili o pár rychlých útoků a ve 37. minutě se jim povedlo snížit. Christian Holst našel přesným pasem Benjaminsena a ten dobrou střelou překonal domácího brankáře Jorgačeviće - 2:1. Po návratu ze šaten si tak Srbové dávali pozor, aby o své vedení lehkomyslně nepřišli.

Ale bylo vidět, že zkušenější domácí tým ví, jak s tímto výsledkem naložit. Hráči kolem kapitána Stankoviće totiž byli ve druhém poločase ještě více aktivní a svého soupeře tak prakticky nepustili do žádných nebezpečných akcí. Naopak v 69. minutě přišla pojistka vítězství.

Zdravko Kuzmanović dostal dobrou přihrávku na hranici pokutového území a přesně mířenou střelou nedal Rene Torgardovi nejmenší šanci. Na světelné tabuli tak svítilo skóre 3:1 a bylo jasné, že Srbové v tomhle utkání své povinné tři body neztratí.

Více informací k zápasu

Estonsko - Severní Irsko 4:1

06.09.2011 20:30

Góly: 28. Martin Vunk, 32. Tarmo Kink, 60. Sergej Zenjov, 90+3. Kaimar Saag - 40. Raio Piiroja (vl.)

Severní Irsko zřejmě definitivně přišlo o naději zahrát si alespoň baráž o ME a i když má ještě teoretickou šanci se na druhé místo probojovat, tak by ostatní soupeři museli opravdu hodně zaváhat. Irové totiž ztrácejí na Srby pět bodů a vzhledem k horším vzájemným duelům by jejich soupeř nesměl získat ani bod. To sice není nereálný cíl, sami by ale museli porazit Itálii, což rozhodně nebude jednoduchý úkol. Naopak Estonci povstali z mrtvých.

Jejich šance dostat se do baráže je o mnoho větší, i když mají o zápas navíc než Srbové a o bod méně. Avšak Srbové narazí na silnou Itálii a také houževnaté Slovinsko, které by ještě i před posledním kolem za určitých okolností mohlo myslet na baráž. Estonsku hodně pomohla výhra ve Slovinsku a v domácím prostředí proti Severnímu Irsku nemělo sebemenší problém zvítězit. Nadělilo mu čtyři branky a určitě se připravuje na poslední souboj na jeho půdě.

Estonci mají lepší vzájemné souboje se Srbskem i Slovinskem a pokud Srbové ve dvou zbývajících soubojích s těžkými protivníky nezvítězí a Estonsko na závěr porazí Severní Irsko, může se těšit na baráž. Teď rozhodla o své výhře až před hodinou hry. Během tří minut se domácí dostali v úvodním dějství do dvoubrankového vedení, avšak hosté ještě do pauzy snížili. Pak ale přišel třetí gól Estonska a v nastavení ten čtvrtý.

Estonci dokázali poprvé skórovat po necelé půlhodině hry, kdy na levé straně unikl Dmitri Kruglov po nedorozumění Chrise Bairda s Garethem McAuleym a Martin Vunk poslal k tyčí přízemní ránu. Ve 32. minutě vypálil z velké dálky Tarmo Kink a gólman hostů Lee Camp byl jak v hororovém filmu, když mu balón propadl do sítě - 2:0. V 39. minutě sice hostům pomohl vlastní gól Raia Piirojy, po přímém volném kopu McAuleye si tento obránce srazil míč do sítě.

Po hodině hry skončila hlavička Puriho po tečích Hughese s Craigem Cathcartem na tyči, nicméně McAuley nedokázal odkopnout balón do bezpečí a Sergei Zenjov ho z blízkosti poslal do sítě. Poté se hosté ještě snažili snížit a dožadovali se také několika penalt, nicméně v závěru už neměli tolik sil a ještě jednou inkasovali. Po nepovedeném výkopu Campa uvolnil Konstantin Vassiljev unikajícího Kaimara Saaga ten si s přehledem poradil - 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie871016:122
2.Srbsko842212:1014
3.Estonsko941413:1313
4.Slovinsko932410:711
5.Severní Irsko82338:89
6.Faerské ostrovy101186:264
Skupina D

Rumunsko - Francie 0:0

06.09.2011 20:30

Góly: -

Rumunsku se po domácí remíze 0:0 s Francií hodně vzdálila šance na zisk alespoň druhého místa. Protože Bosna a Hercegovina zvítězila doma nad Běloruskem, ztrácejí na ní Rumuni dvě kola před koncem již čtyři body. V tabulce skupiny D to tak vypadá, že si to o první místo rozdá právě Bosna a Francie, které se bezbrankový stav hodil celkem do krámu.

Ačkoli Rumunsko před zápasem vyhlašovalo do světa, že ze zápasu s Francií nebere nic jiného než vítězství, na hřišti to, dá se říci, vůbec nebylo vidět. Už jenom poměr střel na bránu, ze kterého na konci vyplynulo příšerné skóre 0:0, to jenom dokazuje. První poločas se nesl ve slabém defenzivním fotbalu stejně jako ve druhém.

Ve 13. minutě se ocitl v takové pološanci hostující Martin, jenže standardku zahranou Benzemou poslal jen hlavou nad bránu. Na druhé straně byl blíže gólu Nicolita, jenže jeho střela z přímého kopu jen lízla břevno. Opravdu tohle všechno byl výčet toho nejzajímavějšího z úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Ani po přestávce však oba týmy svůj herní projev nijak nezměnily. Po hodině hry trochu více zahrozil Cabaye, jenž za vápnem celkem pěkně vystřelil, jeho pokus ale letěl jen nad. Poté se klasicky probíjel po pravé straně Ribéry, avšak koncovka dnes nebyla jeho silnou stránkou. Jeho přízemní střela ke vzdálenější tyčce mířila vedle.

Asi tu největší možnost celého utkání spálil Nicolita. Zřejmě nový hráč francouzského St. Étienne, kam přestoupí ze Steauy Bukurešť, totiž z malého vápna špatně usměrnil svou hlavičku a zamířil pouze doprostřed brány. Hvizd rozhodčího Howarda Webba pak v 90. minutě ukončil v Bukurešti velké trápení obou celků.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Bělorusko 1:0

06.09.2011 20:15

Góly: 87. Zvjezdan Misimović

Velice důležitý a vyhrocený zápas pro oba týmy nakonec rozhodl v 87. minutě Zvezdan Misimović a vystřelil tak Bosně veledůležité tři body, které domácí ještě více upevnili na druhé pozici ve skupině D.

Začátek zápasu patřil jasně domácím borcům, kteří věděli, že Bělorusko musí vyhrát, pokud chce ještě pomýšlet na dobrou pozici v tabulce. Bohužel pro Bosnu se už ve dvacáté minutě zranil tvůrce hry Salihovič, což bylo později na hře domácích hodně znát.

I tak se ale bosenští fotbalisté dostávali velice často do zakončení. Kolem třicáté minuty své štěstí pokoušeli Ibričič, Lulič, Medunjanin nebo Džeko. Jejich pokusům však chyběla přesnost, a tak v brance neskončily. To Bělorusové měli starosti zejména s obranou a nepřidalo jim ani to, že ve 34. minutě dostal svou druhou žlutou kartu Kalačev a musel předčasně do sprch.

Druhá půle se nesla na stejné vlně jako ta první. Domácí hráči se pokoušeli tvořit hru a dostat se do vedení, hosté sázeli na rychlé brejky, do kterých se však dostávali velmi sporadicky. Když už to vypadalo, že se budou body dělit, naklonila se štěstěna na stranu Bosny a Hercegoviny.

Střídající Misimović se výborně zorientoval ve vápně a technickou ranou na zadní tyč překonal běloruského brankáře Ževnova - 1:0. Bosna si tak připsala do tabulky tři body, čímž upevnila svou pozici za Francií. Běloruský výběr se na ME určitě nepodívá.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Albánie 2:1

06.09.2011 20:15

Góly: 27. Gilles Bettmer, 78. Aurélien Joachim - 64. Erjon Bogdani

Lucembursko dokázalo nečekaně přehrát Albánii a připisuje si tak první tři body v právě probíhající kvalifikaci. Abánie naopak ztratila byť už jen teoretickou možnost ucházet se alespoň o baráž.

Domácí začali od úvodního hvizdu s chutí a rozhodně nevypadali jako celek, který získal v dosavadním průběhu kvalifikace pouhý jeden bod. To, že se lucemburské bodové konto pravděpodobně rozroste se začalo naplňovat již ve 28. minutě. Bettmer předvedl pěknou individuální akci, na jejímž konci stálo bezchybné zakončení - 1:0.

Znásobit vedení pak mohl po půlhodině hry Mutsch, proti byl ovšem strážce hostující svatyně Ujkani. Ten samý hráč se musel činit i po změne stran, tentokráte proti střele Gersona. V 53. minutě musel trávník předčasně opustit hostující Agolli, ani to ovšem svěřence Josipa Kuze nepoložilo, ba naopak. Ke střele se prodral střídající Muzaka, pozorný Joubert ale svůj tým podržel.

Po hodině hry pak měl na kopačce vyrovnání Skela, ani on však tváří v tvář s Joubertem neuspěl. To už ale vzápětí neplatilo. Bogdani skvěle zareagoval a umístil míč do cítě - 1:1. V sedmdesáté osmé minutě ale definitivně převalil osud utkání na domácí stranu Joachim, který překonal bezmocného Ujkaniho, a tím zajistil svému celku premiérové tři body v kvalifikaci - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie852111:317
2.Bosna a Hercegovina851211:716
3.Rumunsko833210:612
4.Bělorusko93336:512
5.Albánie82246:108
6.Lucembursko91173:164
Skupina E

San Marino - Švédsko 0:5

06.09.2011 20:30

Góly: 64. Kim Källström, 70. Christian Wilhelmsson, 81. Martin Olsson, 89. Tobias Hysén, 90+3. Christian Wilhelmsson

Celou hodinu zabralo těžce favorizovaným Švédům prolomení sanmarinské defenzívy. Pomoci jim k tomu musela až červená karta obránce Simonciniho, po níž se konečně roztrhl s góly pytel. Seveřané jich stihli ještě pět.

V první půli se Švédsko nefalšovaně trápilo. Pár šancí si proti trpaslíkovi sice vytvořilo, ale brankáře Valentiniho prakticky neprověřilo. Ibrahimovic střílel jen z velké dálky a Elmanderova hlavička rovněž nepatřila mezi ty s gólovými parametry. Až když byl v 53. minutě vyloučen Simoncini, začali seveřané v přesile doopravdy řádit. Nejprve ještě Larssona skvěle vychytal sanmarinský golman, který pak už ovšem nestačil na Kallströmův šikovný projektil z hranice šestnáctky.

To už byl odpor outsidera definitivně zlomen. Hned v 70. minutě se skvěle prosadil Wilhelmsson a pak Ibrahimovicovu přihrávku zužitkoval obránce Olsson. Čtvrtý zásah přidal Hysén a skóre uzavíral svou druhou trefou až v nastavení Wilhelmsson, na něhož výborně zapracoval Lustig. Švédové takto splnili povinnost a dál drží druhou příčku, která zároveň po úterý může být jejich maximem. Maďaři mají sice stejně bodů, ale o jeden odehraný zápas navíc.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Maďarsko 0:2

06.09.2011 19:45

Góly: 7. Vilmos Vanczák, 83. Gergely Rudolf

Favorizované Maďarsko v Moldavsku nezaváhli a zvítězili 0:2, čímž se dotáhlo na druhé Švédsko a stále má tak naději na druhé místo v kvalifikační skupině E na evropský šampionát 2012.

Hosté byli již od prvních minut jasně lepším celkem. Naopak domácí zvolili místo útoku vyčkávací taktiku a čekali na chyby svého soupeře. Jenže Maďarům se povedlo již v sedmé minutě jít do vedení. Na malém vápně se nejlépe zorientoval Vilmos Vanczak a otevřel skóre utkání - 0:1.

To byl pro domácí Moldavsko hodně velký šok, protože se tím pádem museli změnit celá jejich taktika. Snažili se hrát i směrem dopředu, ale zejména kvůli velmi špatné kombinaci ztráceli její hráči obrovské procento míču už na vlastní polovině.

To Maďaři si v pohodě hlídali svůj jednobrankový náskok a s přehledem drželi svého soupeře co nejdále od své branky. Druhý poločas už byl ze strany domácích mnohem aktivnější, ale stále chyběla přesnější a kvalitnější kombinace.

Když pak v 87. minutě přidal druhou branku Maďarů Gergely Rudolf, bylo o utkání prakticky rozhodnuto. Maďarsko svého soupeře jasně přehrálo, zaslouženě zvítězilo a připsalo si důležité 3 body.

Více informací k zápasu

Finsko - Nizozemsko 0:2

06.09.2011 19:00

Góly: 29. Kevin Strootman, 90+3. Luuk de Jong

Fotbalisté Finska předvedli opět proti největšímu gigantovi skupiny solidní výkon, bohužel ani nyníjim to nestačilo k bodovému přínosu. Domácí totiž inkasovali po necelé půlhodině hry a až do konce zápasu nedokázali vsítit vyrovnávací trefu. Naopak v nastavení ještě navíc inkasovali a musejí tak zkousnout další prohru. Tímto definitivně přišli o naději zahrát si baráž a budou bojovat pouze o čtvrté místo s Moldavskem.

Naopak Nizozemsko stále drží plný počet bodů a je klidně možné, že zakončí celou kvalifikaci s plným počtem 30 korálků. V tuto chvíle už jen nejhorší scénář spojený s vysokou prohrou od Švédska by ještě Oranjes mohl poslat na druhé místo v tabulce. A vzhledem k počtu získaných bodů by Holanďané i tak měli na šampionát jako nejlepší celek z druhé pozice postoupit. Příští duel proti Švédsku jim zřejmě dá definitivní stvrzenku.

Domácí si hondě zkomplikovali situaci po vyloučení Perparima Hetemaje, který jako jediný obdržel dvě žluté karty v zápase a po hodině hry se tak předčasně musel pakovat do kabin. Hosté si vypracovali šanci už v úvodní minutě, střelu Dirka Kuyta však dokázal gólman Lukáš Hradecký zlikvidovat. Po čtvrthodině hry ohrozil domácí branku Wesley Sneijder , tentokráte ale svůj projektil namířil o kousek vedle.

Na druhé straně prověřil Roman Eremenko gólmana Maartena Stekelenburga, ten ale neměl s jeho ranou větší problémy. Těsně před úvodní trefou pálil Sneijder z přímého volného kopu mimo, následně stejný hráč poslal centr na Kevina Strootmana a ten ranou pod břevno otevřel skóre zápasu. Do konce půle Finsko ožilo, ovšem Hetemaj neuspěl tváří v tvář Stekelenburgovi a ani Mikael Forssell osamocen hostujícího gólmana nepokořil.

Po přestávce fauloval Hetemaj nabíhajícího Strootmana a sudí mu udělili druhou žlutou a následně červenou kartu, hosté tak měli situaci značně ulehčenou. Poté nevyzráli na Hradeckého Klaas Jan Huntelaar, Van Persie ani Eljero Elia, Luuk De Jong pálil vedle. V závěru Elia nepřekonal Hradeckého, ovšem ve třetí minutě nastavení poslal pas na De Jonga a ten ho umístěnou ranou zužitkoval stoprocentně - 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko880034:524
2.Švédsko860226:818
3.Maďarsko960322:1418
4.Finsko830515:149
5.Moldavsko82068:156
6.San Marino90090:490
Skupina F

Lotyšsko - Řecko 1:1

06.09.2011 20:30

Góly: 19. Aleksandrs Cauņa - 84. Kyriakos Papadopoulos

Řecko má v tuto chvíli jistou minimálně baráž, v souboji s Chorvatskem se ale počítá každý bod a hned dva Řekové ztratili v Lotyšsku. Díky tomu jsou v tabulce nyní druzí o bod za svým už jediným sokem...

Řecko začalo aktivně, nepřesně pálil Fetfatzidis, střelu Salpingidise pak zablokoval Ivanovs. Další pokus druhého jmenovaného mířil nad. Domácí brankář Vanins si následně připsal první zákrok při trestném kopu Karagounise.

Hosté měli navrch a demonstrovala to i šance Samarase, pak ale přišel pro hosty šok. v 18. minutě se k zakončení dostal Cauna a přízemní střelou pokořil Sifakise - 1:0.

O rychlou odpověď se neúspěšně pokoušel Liberopoulos, poté se ke slovu dostali znovu Lotyši a vypracovali si několik šancí na pojistku. Z trestného kopu mířil nad Verpakovskis, v dobré pozici se pak objevil Laizans, který pálil mimo. Fertovsovu střelu nepustil až z brankáři Papastathopoulos, ve 28. minutě se už Sifakis vyznamenat musel, co když zlikvidoval hlavičku Lukjanovse.

Zajímavý první poločas pokračoval dobrým zákrokem Vaninse po ráně Karagounise, Fetfatzidis pak další pokus nasměroval jenom do míst, v nichž pobýval domácí brankář. Ve 40. minutě se ke střele dostal Cauna a Sifakis měl znovu práci, tečky za první půlí pak udělaly zablokovaná střela Samarase a vynikající zákrok Vaninse proti Makosovi.

Rovněž po změně stran se pokračovalo v rychlém tempu a bylo se na co dívat. Mířidla neměli ideálně seřízena Salpingidis s Tziolisem, nepřesně pak zakončovali i Papadopoulos, Samaras a Liberopoulos. Na druhé straně zase promarnil obrovskou šanci Rudnevs.

Lotyšským hrdinou zápasu byl Vanins a potvrdil to v 75. minutě po zakončení Maniatise z malého vápna, přesto nakonec inkasoval. V 84. minutě zahrával Maniatis rohový kop a Papadopoulos srovnal na 1:1.

Řecko se s jedním bodem nechtělo spokojit a vyvinulo velký tlak. Dvakrát v závěru zklamal Samaras, výhru hostujícímu týmu pak nepřinesla ani střela Liberopoulose.

Více informací k zápasu

Malta - Gruzie 1:1

06.09.2011 20:30

Góly: 25. Michael Mifsud - 15. Jaba Kankava

Malta překvapila, když dokázala na domácím stadionu remizovat 1:1 s favorizovanou Gruzií a připsala si tak první bod v právě probíhající kvalifikaci na ME 2012.

Přitom to od prvních minut vůbec nevypadalo, že by měla Malta v tomto utkání nějaké větší šance na úspěch. Gruzínci totiž na svého soupeře hned od začátku vlétli a bylo vidět, že tenhle zápas chtějí co nejrychleji naklonit na svou stranu, což se jim i povedlo.

Už v 15. minutě totiž dostal do ideálního prostoru malého vápna míč Jaba Kankava a bez větších potíží poslal Gruzii do vedení. Od tohoto momentu se čekalo, kdy dají Gruzínci svůj druhý gól a pojistí si tak v klidu vedení. Jenže se stal opak. Domácí fotbalisté začali být aktivnější, lépe napadali a jejich útoky byly mnohem nebezpečnější, než na počátku zápasu.

I proto se jim povedlo už o deset minut později srovnat skóre. Na hranici šestnáctky napřáhl Michael Mifsud a krásnou střelou na přední tyč srazil hostům hřebínek. Začínalo se od znova, což rozhodně více vyhovovalo domácím borcům, kteří tak nemuseli tolik tvořit a čekali na chyby soupeře.

Do poločasu tak měli ještě dobré šance Shembri a Cohen, ani jeden však Maltu do vedení poslat nedokázal. Začátek druhého poločasu byl hodně pomalý, kombinace ve vlastních řadách mířily spíše do šířky, než hloubky pole. Obě mužstva bránila a k ofenzivnímu fotbalu chybělo zejména více klidu v kombinacích.

V poslední čtvrthodince utkání měli opět navrch fotbalisté Gruzie, kteří se zejména rychlejší hrou často dostávali před brankové území Malty. Své střelecké štěstí vyzkoušeli dvakrát Dvališvili a také střelec první branky Kankava. Ani jeden z jejich pokusů však za zády brankáře Hogga neskončil. Po devadesáti minutách se tak body dělily rovným dílem pro oba celky.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Izrael 3:1

06.09.2011 20:00

Góly: 47. Luka Modrić, 55. Eduardo, 57. Eduardo - 44. Tomer Hemed

Fotbalistům Chorvatska se náramně vyplatilo střídání Eduarda, jenž na hřišti řádil po obrátce, po faulu na něho se totiž se nechal vyloučit hostující Ben Haim a k tomu ještě přidal dvě vítězné trefy. Domácí se tak díky třem bodům posunuli do čela tabulky, jelikož Řecko zaváhalo v Lotyšsku. Izrael už naopak nemá ani teoretickou šanci na zisk druhého místa.

I když první branka na sebe nechala čekat až na dobu těsně před přestávkou, hned od začátku zápasu se hrál otevřený fotbal. Čorluka nejprve hezky otestoval připravenost gólmana Aouateho zpoza vápna, na druhé straně se brankář Pletikosa musel vytáhnout proti střele z vápna od Zahaviho.

Ve 23. minutě to zkusil z dálky Benayoun, jenže Pletikosa jeho dalekonosnou ránu v pohodě lapil. Následně se ve dvou dobrých příležitostech objevil Kranjčar, jenže ani v jedné se mu nepodařilo skórovat. Až když ve 44. minutě Benayoun našel trochu se štěstím Hemada, který neměl problém přesně zacílit, se již třepotala síť.

Po poločase ovšem Izrael musel udělat vynucenou změnu a ta se ho ve zbývajících pětačtyřiceti minutách citelně dotkla. Za brankáře Aouateho šel na hřiště náhradník Haimov. Ne že by za inkasované tři góly nějak zvlášť mohl, Chorvaté však ucítili šanci. A chopili se jí se vší parádou.

Nejprve vyrovnal ve 47. minutě Modrič. S ničím se moc nepáral, z třiceti metrů napřáhl a na krásnou ránu k tyči už Haimov nedosáhl. Další špatnou zprávu pro hosty hlásila 53. minuta. Ben Haim totiž fauloval ve vyložené příležitosti Eduarda a sudí Carlos Velasco Carballo mu ukázal červenou kartu.

Právě brazilský útočník s chorvatským pasem už v té době běhal na hřišti, když o přestávku vystřídal Čorluku, a dost oživil domácí hru. Za dvě minuty navíc poslal Chorvaty do vedení, když si naběhl na přihrávku od Modriče a z blízkosti překonal Haimova. A v 57. minutě usměrnil brány centr Srny.

Trefit se mohl ještě Jelavič osm minut před koncem, Haimov však alespoň tuhle gólovku vychytal. Izrael prostě patnáctiminutová smršť ve druhém dějství položila natolik, že si na Maksimru nedokázala vytvořit žádnou kloudnější možnost, Chorvatsko si naopak vítězství proti bezzubému soupeři v pohodě pohlídalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko861116:519
2.Řecko853010:418
3.Izrael941411:1113
4.Gruzie92436:710
5.Lotyšsko82247:108
6.Malta80174:171
Skupina G

Anglie - Wales 1:0

06.09.2011 20:45

Góly: 35. Ashley Young

Wales sice dokázal Anglii potrápit, ale ne výrazněji ohrozit. Svěřenci Fabia Capella si tak zásluhou Youngovy trefy připisují další tři body a zároveň se mílovými kroky přibližují k účasti na Euru. Dnešní výhra navíc pro Albion znamenala zlomení nepříznivé série, v domácím prostředí se totiž Angličanův povedlo vyhrát po čtyřzápasové pauze.

Hned v úvodu mohli navíc domácí prožít další jubileum. Poprvé po deseti letech v národním týmu se mohl mezi střelce zapsat Ashley Cole, ten už se po Downingově pasu viděl v oslavách, jenže na poslední chvíli mu radost překazil pohotový Gunter. Další příležitost měl po Rooneyho centru sám Downing, ten ale ztroskotal pro změnu na Hennesseym.

Ve 35. minutě už se domácí po zásluze radovali. Downing osvědčil spolupráci s bývalým spoluhráčem s Aston Villy Youngem, ten si poradil s Williamsem a následně přesně zamířil - 1:0. Těsně před přestávkou pak mohlo udeřit podruhé. Young rozehrál rohový kop přesně do míst, kde stál připravený Rooney, ten ale v poslední chvíli nedokázal míč prodloužit tak, aby skončil mimo dosah Hennesseyho.

V úvodu druhé půle měl potom hostující brankář i tolik potřebné štěstí. Youngova rána by totiž zřejmě směřovala mimo dosah strážce hostující svatyně, tomu ale tentokrát vypomohl spoluhráč Taylor, jenž míč vychýlil alespoň na tyč. Anglie měla utkání plně pod kontrolou. O bezradnosti Walesu vypovídá i fakt, že největší hvězda Gareth Bale měnila v touze něco změnit neustále strany, jedině k čemu to ovšem vedlo, byla hodně nepřesná dalekonosná rána, za kterou se na hostujícího hráče ve Wembley strhnul hromadný výsměch.

V sedmdesáté páté minutě potom hostům přece jen svitl plamínek naděje. Bale rozehrál standardku z velké dálky šikovně a hlavičkující Smalling v tísni orazítkoval vzdálenější tyč vlastní branky. V závěru pak mohl urvat pro Wales mimořádně cenný bod Earnshaw, ze šesti metrů ale nedovedl zacílit přesně, a tak jeho tým odešel z prestižního souboje poražen. Svěřenci Garryho Speeda tak nedokázali navázat na čtyři dny starou výhru nad Černou Horou a i nadále zůstávají ve skupině G poslední.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Bulharsko 3:1

06.09.2011 20:30

Góly: 45+2. Xherdan Shaqiri, 62. Xherdan Shaqiri, 90. Xherdan Shaqiri - 9. Ivan Ivanov

Švýcarsko na domácím hřišti dokázalo porazit reprezentaci Bulharska 3:1 a udrželo si tak ještě naději alespoň na druhé místo, které by mu zajistilo účast v baráži. Nyní ztrácí na druhou Černou horu Švýcarsko 3 body. Bulharsko je o další tři body zpět za Švýcarskem, ale má o zápas navíc a jeho šance na postupové umístění už je pryč.

Hostům se vydařil vstup do utkání a už v 9. minutě překvapili domácí, když dokázali vstřelit úvodní gól. Stilyan Petrov vypálil razantní střelu, kterou gólman Benaglio pouze vyrazil před sebe a tam stál osamocený Ivan Ivanov, který poslal hosty do euforie - 0:1.

Po tomto gólu se však Bulharsko nesmyslně zatáhlo na vlastní polovinu a snažilo se zachránit jednobrankový náskok. To se mu nakonec stalo osudným. Švýcarsko si v průběhu utkání získávalo stále větší tlak a bylo pouze otázkou času, kdy začnou padat góly. Po několika zmařených šancích se trefil až na konci prvního poločasu talentovaný mladík Xherdan Shaqiri, který dostal parádní kolmici od Derdiyoka a v zakončení se nemýlil. Ještě do poločasu tak domácí dokázali srovnat stav utkání.

Ve druhé půli už se hrálo převážně na branku Bulharska. Ve velkých šancích se postupně ocitli Derdiyok i Inler, ale ani jeden z nich nedokázal přesně a efektivně zakončit. Po nich zkoušel štěstí také Blerim Džemaili, který svou střelu otřel o tyč bulharské branky.

Po několika šancích přišel pro domácí gól v 62. minutě. Aktivní Shaqiri si vyměnil v rychlosti balón s Mehmedim a přízemní střelou vstřelil svůj druhý gól v zápase a poslal svůj tým do vedení 2:1. Další veliký zlom v utkání nastal hned po druhém gólu Shaqiriho. Druhou žlutou kartu obdržel na straně Bulharska Zhivko Milanov a předčasně tak zamířil do sprch.

I přesto mělo Bulharsko jednu velikou příležitost k vyrovnání skóre. Z rohového kopu se k hlavičce dostal Stylian Petrov a nikým neohrožován nepochopitelně minul branku Švýcarska. Utkání tak rozhodl svým famózním výkonem Xerdan Shaqiri. Po svém gólu měl další dvě parádní individuální akce a jednu z nich zakončil třetím gólem. Už v 90. minutě se uvolnil přes dva hráče a potřetí překonal gólmana Mikhailova. Švýcarsko tak potvrdilo na domácím hřišti roli favorita a zvítězilo nad Bulharskem 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie752015:317
2.Černá Hora63215:311
3.Švýcarsko622210:88
4.Bulharsko71243:125
5.Wales61053:103
Skupina H

Island - Kypr 1:0

06.09.2011 20:45

Góly: 5. Kolbeinn Sigthórsson

Souboj dvou ztracených celků ve skupině H. Tak by se také dalo nazvat utkání mezi Islandem a Kyprem. Oba dva celky jsou na posledních místech v tabulce a už nemají na lepší umístění naději. Mírnou prestiž si dokázal vylepšit Island, který doma podle předpokladů Kypr porazil 1:0 a v tabulce se tak dostal o dva body před něj. Jediný gól zápasu vstřelil Sigthórsson v úvodu utkání.

Utkání nepřineslo příliš oslnivou podívanou, ale zejména domácí diváci si přišli na své už v 5. minutě utkání. Kolbeinn Sigthórsson využil kolmici Gudjohnsena a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení 1:0. Po úvodním gólu zápas spadl do silného podprůměru a k vidění byla pouze hromada ofsajdů. Další střela na branku přišla až ve 28. minutě a na svědomí ji měli znovu domácí. Ze střední vzdálenosti pokoušel štěstí Jonasson, ale jeho projektil nemohl gólmana Kypru ohrozit.

Kypr se prakticky v prvním dějství dostal pouze jednou do zakončení a konkrétně to byl Andreas Avraam. Tento pokus ale ani nestojí za zmínku, protože ho zblokovala domácí obrana. Kypr tak po prvním poločase prohrával na Islandu zaslouženě 1:0.

Ani druhý poločas nevnesl do duší fanoušků příliš pozitivních emocí. Hra v pokutovém území jednoho z týmů nebyla moc k vidění a o gólech už se vůbec nedalo hovořit. Podobně jako v prvním poločase bylo k vidění několik zblokovaných pokusů na obou stranách. Za zmínku stojí hlavička domácího Bjarnasona, která těsně minula kyperskou branku.

Ve druhé části poločasu se hra zdržovala různými střídáními, ale pořád se čekalo na nějakou povedenou akci a někteří diváci dokonce opouštěli stadion ještě před koncem zápasu, který určitě nebyl ještě rozhodnutý. K vidění občas byl nějaký pokus o střelu, ale všechny střely končily mimo branku. Nedařilo se ani největší osobnosti v sestavě Islandu Eiduru Gudjohnsenovi, který také poslal své dvě střely mimo branku Kypru.

Největší pozdvižení v druhém dějství přinesl nastavený čas. Bjorn Bergmann Sigurdarson se opřel z voleje do stříleného centru a trefil tyč kyperské branky. Mohl tak v závěru zvýšit skóre na 2:0 pro domácí, ale z toho také sešlo a zápas tak skončil vítězstvím Islandu 1:0 díky brzkému gólu.

Více informací k zápasu

Dánsko - Norsko 2:0

06.09.2011 20:15

Góly: 24. Nicklas Bendtner, 44. Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner zajistil Dánsku veledůležité tři body v souboji s Norskem a zároveň tak notně pozvedl akcie svého týmu v boji o postup na závěrečný turnaj. Nedávní přemožitelé České republiky Norové naopak musejí v naději čekat na zaváhání svých konkurentů.

Svěřenci velezkušeného kouče Mortena Olsena byli od úvodu jasně lepší a dali tak jasně najevo, že nechtějí svůj osud neponechat náhodě. První příležitost měl na svém kontě obránce Jacobsen, pozorný Jarstein si ale tentokrát ještě poradil. Další šanci měl po rohovém kopu hlavičkující Krohn-Dehli, ani on však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Na druhé straně mohl odpovědět v poslední době ve skvělé formě hrající Abdellaoue. Po tom, co si pohrál s Kjaerem ale pálil pouze do připraveného Sörensena. Ve 24. minutě pak udeřili z rychlé akce domácí. Rommedahl našel přesným pasem nabíhající Bendtnera, pro kterého už nebyl problém zavěsit - 1:0. Eriksen potom v další možnosti neuspěl, jeho snahu ale minutu před odchodem do kabin napravil opět Bendtner. Nově střelec Sunderlandu napřáhl z 25 metrů a umístěnou ranou rozvlnil síť - 2:0.

Jarstein měl doslova plné ruce práce i po přestávce. Hostující strážce svatyně musel nejprve zachraňovat před aktivním Eriksenem, následně ještě napřáhl Zimling, jeho střelu ale stihl pro změnu zablokovat Agger. Mezi tři tyče pak nedokázal zacílit svůj projektil rovněž Grindheim. Na opačné straně neuspěla zase dvojice Jacobsen - Bendtner.

Velkou možnost pak domácí měli ještě po faulu Demidova, jenž poslal k zemi Bendtnera. K volnému přímému kopu se postavil mladík Eriksen, přesným centrem našel nabíhajícího Aggera, ani ten už s ukazatelem skóre ale pohnout nedovedl. Dánové si tak připisují zcela zasloužené tři body a mohou se v klidu připravovat na závěrečné vyvrcholení, které o všem rozhodne.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko641115:713
2.Dánsko64119:413
3.Norsko74127:613
4.Island71153:94
5.Kypr60245:132
Skupina I

Španělsko - Lichtenštejnsko 6:0

06.09.2011 22:00

Góly: 33. Álvaro Negredo, 37. Álvaro Negredo, 44. Xavi, 52. Sergio Ramos, 59. David Villa, 79. David Villa

Kromě zápasu mezi Skotskem a Litvou se v naší kvalifikační skupině hrál ještě pro nás nevýznamný duel mezi Španělskem a Lichtenštejnskem. Domácí Španělé nedopustili nějaké komplikace a s přehledem zvítězili 6:0. Díky této výhře si navíc s předstihem zajistili postup na evropský šampionát.

Nikdo nepochyboval o zaváhání posledních mistrů světa a před zápasem se tak naskýtala pouze jediná otázka. Jak vysokým rozdílem Španělsko zvítězí? Lichtenštejnsko však odolávalo poměrně dlouho a úvod utkání odbránilo velmi zodpovědně. Od prvních minut však bylo jasně vidět, kdo bude na hřišti pánem.

Šancí na straně Španělska byla obrovská hromada od začátku zápasu. Svým klasickým stylem Španělé zatlačili hosty na jejich polovinu a poctivě hledali skulinku v obraně trpaslíka. Prvních několik šancí však domácí dokázali spálit a první gól zápasu tak padl až ve 33. minutě. Neomylný Xavi poslal přesný pas na Álvara Negreda a ten se z bezprostřední blízkosti v zakončení nemýlil - 1:0.

Do konce prvního dějství stihli domácí vstřelit ještě dva góly. Nejprve svůj druhý zásah přidal Álvaro Negredo, když mu tentokrát přihrával jeho parťák z útoku David Villa. V samém závěru poločasu se potom trefil také Xavi a do kabin se tak šlo za rozhodnutého stavu 3:0.

Po pětačtyřiceti minutách bylo jasno a do druhé půle tak trenér Vicente del Bosque poslal na plac místo Xaviho dalšího hráče Barcelony Cesca Fabregase. V 52. minutě se skóre měnilo počtvrté. Andrés Iniesta našel na pravé straně Sergia Ramose a ten překonal gólmana Lichtenštejnska Jehleho počtvrté - 4:0.

Dále se na hřiště dostal místo Ramose také talentovaný mladík Thiago Alcantara a po jeho příchodu padl další gól do sítě Lichtenštejnska. Valencijskou spolupráci oprášilo duo Mata - Villa a druhý jmenovaný zakončil svým typickým stylem a poslal svůj tým do pětibrankového vedení.

Jako třetí se do hry na španělské straně dostal Fernando Llorente, který nahradil střelce dvou gólů Álvara Negreda. Ten se však střelecky prosadit nedokázal, naproti tomu svůj druhý gól v utkání vstřelil také David Villa. V 79. minutě se prosadil po centru od Xabiho Alonsa a potvrdil tak svou pověst nejlepšího španělského snipera.

Závěr zápasu se pouze dohrával a také Llorente mohl přidat zásah. Ve své jedinečné příležitosti se však prosadit nedokázal a utkání tak skončilo "pouze" 6:0 pro Španělsko. To si pojistilo prvenství ve skupině a už se může pomalu připravovat na EURO. Lichtenštejnsko bylo pro mistry světa neškodným soupeřem.

Více informací k zápasu

Skotsko - Litva 1:0

06.09.2011 21:00

Góly: 50. Steven Naismith

Tento výsledek české reprezentaci takřka vůbec nepomohl. Z bitvy o baráž totiž sice vypadla Litva, ovšem Skotové díky vítězství stále visí za Bílkovým výběrem s pouhými dvěma body ztráty, což se ve dvou zápasech nemusí stahovat až tak těžko.

Skotský fanoušek přitom mohl klidně být dosti skeptický. Jeho tým v sobotu ztratil vitální vedení a do úterního existenčního zápasu šel navíc bez suspendovaných Browna a Millera či bez zraněných středních záložníků Adama a Robsona. Od první minuty tak v reprezentaci debutovali Bannan, Goodwillie a Cowie. A nevedli si špatně. Všichni tři se koneckonců okamžitě začlenili do prvních dvou šancí Skotů. Nejprve Bannan zpoza zadní tyče sklepával Bardsleyho centr pro Berru, jenž přepálil, a vzápětí Cowie vytěžil z Goodwillieho krátkého pasu jen další nepřesnou ránu. První zákrok si tedy brankář Karčemarskas připsal, až když Bannan centroval a Naismith v krkolomné pozici opatrně hlavičkoval.

Pořádnou příležitost ke skórování si Ostrované vypracovali až krátce před přestávkou. To když Labukasovu ruku zasáhl Bannanův centr z přímého kopu a kapitán Fletcher mohl kopat penaltu. S tou však naložil mizerně - pálil po Karčemarskasově levačce, kam se litevský golman zvládl natáhnout. Na Naismithovu střelu z 50. minuty už nicméně nárok neměl, takže Skotové tolik litovat nemuseli. Útočník Rangers se z halfvoleje opřel do krásného centru nezastavitelného Bannana a svůj pokus ještě pro jistotu otřel o vnitřek jedné z tyček.

Litevci si za celých 90 minut nevypracovali gólovou možnost, s přímým kopem z nadějného prostoru například Radavičius naložil tak, že míč poslal akorát do zdi. Kdežto Goodwillie na druhé straně ještě trestuhodně spálil příležitost ke zdvojnásobení náskoku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko660021:518
2.Česko63128:510
3.Skotsko62227:78
4.Litva71243:95
5.Lichtenštejnsko71153:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (253)

Přidat komentář
stas87

irsko- hanebny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bod se počítá a histie se neptá, jak jsi hrál, ale kolik bodů jsi získal a jestli jsi postoupil!

IRELAND !!!

Reagovat
Puskas

Eire go brágh - Irsko je věčné!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Azerbajdzan 2,05 kurz zadara

Reagovat
vodka

RUSKO ideální remízka...

Reagovat
stas87

ani nie...

Reagovat
2miguel1

ale hej

Reagovat
stas87

ja si stejne myslim ze skoncime v barazi a nepostupime priamo

Reagovat
2miguel1

dnes ak vyhráme tak na 90% ideme priamo :) ,,,rusi u nas nevyhraju a posledny zápas v macedonsku bude podobny ako v polsku,,tam to už dokopeme silou vôle

Reagovat
madridcan

V Macedonsku to bude tazke

Reagovat
2miguel1

im už o nič nepojde, ale hej ,,bude to ťažšie ako doma s rusmi

Reagovat
stas87

podcenujes rusov? oni kludne u nas mozu vyhrat 2:0...

Reagovat
2miguel1

nevyhraju u nas určite

Reagovat
smazaný uživatel

ehm..trošku se propleskni

Reagovat
2miguel1

vieme na nich hrať + su totalne z formy

Reagovat
stas87

myslis tu stastnu vyhru z ruska?su z formy..pravda,macedonci si proti nim vypracovali vela sanci ale dneska to bolo vyborne rusko ktoremu chybalo len strelenie branky..ale je mesiac do zapasu este,stat sa moze vsetko

Reagovat
2miguel1

prepáč, vieme hrať na typ supera ako je Rusko:), my nevieme diktovať hru,vymyslieť niečo, ale vačšinou sme proti takýmto superom uspešní

Reagovat
smazaný uživatel

Jo když soupěř zazdí dvacet tutovek.

Reagovat
stas87

tvoj optimizmus by som chcel mat vies co dokazu nase media,ak velmi to moze chlapcom zviazat nohy

Reagovat
2miguel1

Weissovi verím, táto remíza bola pre nás klúčová v tejto kvalifikacií

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze jste u vas porazili Armenii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že dneska vyhrajete neni vůbec jistý a to byla téměř konečná,jestli nevyhrajete.

Irsko už bude jenom vyhrávat.

Reagovat
vodka

no, teď už taky vidím...

Reagovat
madridcan

Základná zostava SR: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Čech - Karhan, Guédé - Stoch, Hamšík, Weiss - Hološko

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelá remize zo zápasu Rusko - Irsko ...len to už s Armencami dnes nepobabrať a budeme zasa prvi ! Verime..

Reagovat
smazaný uživatel

To pro vás neni moc dobře.

Irsko už zřejmě oba zápasy vyhraje a skončí s 21 body.

Vy musíte bezpodmínečně porazit Arménii a pak neprohrát s Ruskem,to by byla konečná.!

Ale nemusí vám zdaleka stačit ani remíza s Ruskem,protože pak byste na konci měli taky maximálně 21 bodů. Stejně tolik bodů by mělo i Rusko.

V případě rovnosti bodů mezi třemi týmy by zřejmě rozhodovalo skore a to máte nejhorší.

Nebo jestli by rozhodoval ten vzájemný zápas s Ruskem,který byste měli lepší? Nevim,nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by mali dva timy rovnaky počet bodov , tak by rozohdovali vzajomne zapasy (ak neprehrame s rusmi tak ich mame lepšie) , a ak by mali všetky 3 timy rovnaky pocet bodov tak rozohduje minitabulka vzajomnych zapasov ( tam sme na tom najlepšie ) ..ale v prvom rade musime porazit Armencov !

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko-Irsko 0:0. Situace je velice zamotaná.

To bude vtipný,až budou mít před posledním kolem Rusko,Slovensko a Irsko shodně 18 bodů.

A když budou mít po posledním zápase všichni 21 bodů,tat to bude velice zajímavé,komu zůstane černý Petr.

V případě,že zápas Slovensko - Rusko skončí remízou,což je dost pravděpodobné.

Samozřejmě předpokladem taky je,,že Slovensko dnes vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Maďaři pěkně jedou

Reagovat
REPLIKATOR

Arméni udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dzanka

Slováci jedou

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko.

Reagovat
smazaný uživatel

haha, doufám, že se teď najde někdo od nás, kdo slovákům udělá analýzu jejich ****** týmu a jejich ****** hry, tak jako to oni dobráci dělali tady pro nás. mně se tim nechce ztrácet čas, ale fakt bych se zasmál, kdyby se někdo takovej našel

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, švédové

Reagovat
Langi

Kallstrom dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Příště bych poprosil trochu pokory od Slováků, to že přejedou Arménii, URČITĚ neprohrají s Rusama a vyhrají nad Makedonií to je "jistota" ..Fakt někdy na pěst tyhle kecy

Reagovat
stas87

ttak pisal to tu len jeden uzivatel tak zasa spat na zem dobre?

Reagovat
smazaný uživatel

není tu jediná dikuze a já sem na zemi až až chlapečku

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nemôžem

Reagovat
smazaný uživatel

rozdílem třídy

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
REPLIKATOR

Za stavu 0:3 slovenský komentátor "Snad z toho nebude debakel"

Reagovat
smazaný uživatel

asi má rád černej humor

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dzanka

Tak to mi ho vyndej vypadá to, že si to na závěr kvalifikace rozdají o baráž Irsko a Arménie OMG . Slovačiska si psali do tabulky tři body už před zápasem a dobře jim tak za to.

Reagovat
smazaný uživatel

však aby ne, ty jim jen závidíš ten futbal, co predvadzaju

Reagovat
Dzanka

tak nevím ironie?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední věta Proto sem to přál Arménii .)

Reagovat
Dzanka

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko

Reagovat
smazaný uživatel

... a Svedi to sice ukopali.. ale verim ze s Finskom zakopnu.. a Holandania ich vyprasia

Reagovat
Kenneth

Ti Slováci jsou volové, remíza Rusaků jim hraje do karet a pak dostanou výklep od nějakých vidlošů.

Reagovat
Dzanka

No jo ale ti vidloši je porazili v obou zápasech

Reagovat
Dzanka

a to při skore teď už 7:1

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

ti vidloši tímhle reálně hrajou o baráž

Reagovat
Dzanka

jj doma mají Makedonce a pak v Irsku...

Reagovat
smazaný uživatel

To by jsi v Jerevanu za ty vidloše pěkně schytal .....

Reagovat
REPLIKATOR

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Arménie vyhraje s Makedonií a v Irsku a Slováci vyhrajou oba zápasy, tak Arménie jde přímo na Euro, ne?

Reagovat
Dzanka

jenomže Slováci nevyhrajou oba zápasy

Reagovat
soukup

fíha, Slováci tu prohru chcou mít stylovou

Reagovat
Kenneth

Co vůbec dělají Arménci v evropské kvalifikaci?

Reagovat
soukup

vyhrávají

Reagovat
Kenneth

Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

poráží slováčky

Reagovat
REPLIKATOR

Co vůbec dělají Slováci v evropské kvalifikaci?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Kenneth

Slovensko (celým jménem Slovenská republika) je vnitrozemský stát ležící ve střední Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

chytrej kluk..

Reagovat
centos

Nepochopil.

Reagovat
Shevchenko

Velice aktuální téma které se tu dosud neřešilo.

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci běžte do pr....le! Přišel jsem o pěknou výhru jen kvůli té vaší nemohoucnosti Doufám že se na euro nedostanou takoví klunkři bože jediný zápas a ještě toto....

Reagovat
smazaný uživatel

wow slováci pobavili víc, než jsem čekal

Reagovat
raduinho

Pořád se řeší naše repre, že je v krizi. My ale přitom dostali od Azerbajdžánu "jen" dvojku

Reagovat
cervo

pretoze armenci by si s azerbajdzanom vytrel rit ( asi ako so slovenskom )

Reagovat
smazaný uživatel

nad tatrou se blizka

Reagovat
jenage

Reagovat
Azza

Earnshaw

Reagovat
smazaný uživatel

Earnshaw

Reagovat
smazaný uživatel

Britská královna

Reagovat
vodka

to byl teda výkon v druhém poločase... v prvním nedali 5 šancí a v druhém katastrofa, nedalo se na to dívat... čechovi ani to velké č nemožu napsat, Hamšík zakončoval jak Bebe centruje, Hološko tragický... Guede v prvním poločase hrozný, Karhan v druhém pomalu přistupoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem, co oni robili cez prestavku. Vybehli na druhy polcas, jak keby tych 5 sanci v prvom polcase dali a bolo po zapase. Absolutne nulovy Weiss, Hamsik nic, Holosko nic..jebat na to, nemam chut to pisat

Reagovat
Kenneth

Máte vůbec nějakého útočníka? Protože Vittek,Šebo,Hološko,Šesták. To je jedna velká komedie.

Reagovat
Virtuos

v tejto kvalifikácie tam nieje nikto schopný

Reagovat
Azza

Wales vyrovnat!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko

Reagovat
REPLIKATOR

Lichtenštejnci pojďme,Češi ještě budou útočit na 1. místo ve skupině

Reagovat
REPLIKATOR

tak nic no

Reagovat
madridcan

Tak nam treba-uz sme boli velmi premudreni co bolo vidno od niektorych aj v tychto diskusiach...Pekne nohami na zem a s pokorou od zapasu k zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dzanka

Reagovat
smazaný uživatel

na Euro nemame proste.. treba si to priznat.. to ze mame este sancu postupit len sveci o tom ze mame tragicku skupinu..

Reagovat
Kily

o víkendu jsem tady psal, že by Slovensko potřebovalo dostat pořádně na prdel, aby si lidé podobní těm, které charakterizuješ, zase sedli na zem a začali svůj tým znovu kritizovat na místo toho, aby ho vynáželi do nebes a omlouvali jeho chyby a na základě toho, že Slovensko je na tom lépe než my, případně že se pořád dá těžit z výsledků jako v Rusku. Nečekal jsem, že se něco podobného stane takhle brzy a hlavně v takovém rozsahu. Tohle jste prostě pohnojili a i když šance ještě je, tak bohužel není moc velká, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by sa Armenci kvalifikovali. Neuveritelny futbal hraju. Najkrajsi v nasej skupine. Kam sa hrabu Rusi, Iri, Slovaci.

Armenci

Reagovat
Kenneth

To je ironie?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen by se měl z toho vyspat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nema byt na tom co ironia, technicky su Armenci niekde uplne inde jak my a Iri a stylom futbalu tak isto..

Reagovat
Kenneth

Já asi žil poslední roky v jeskyni , jak můžu hrát Arménci který dostávali před lety bůra každý zápas nejhezčí fotbal ve skupině?

Reagovat
Staenly10

Časy se rychle mění...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak ze sa zlepsili.. a skupina je plna tragedov

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, to som si hovoril tiez ...ale staci sa pozriet aj na Macedonsko, s ktorymi ma problem aj Rusko doma, ale jak, ze tak hraju Armenci, ktori 5 rokov dozadu ani sa nevedeli nazbierat na zakladnu jedenastku ti povedat neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, to som si hovoril tiez ...ale staci sa pozriet aj na Macedonsko, s ktorymi ma problem aj Rusko doma, ale jak, ze tak hraju Armenci, ktori 5 rokov dozadu ani sa nevedeli nazbierat na zakladnu jedenastku ti povedat neviem

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapujuco nie, naozaj prehlasujem ze hraju najkrajsi futbal v nasej skupine

Reagovat
Staenly10

Bude to ještě hodně zajímavý.... Do posledního kola může z těch 4 postouúit kdokoliv. Každej z nich má jednoiho outsidera a pak zápas o postup.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

I to skore oproti ostatním mají parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked pridu zajtra zorz a SLOSY SEF z druziny,cely den budu pisat na Slovakov kofotiny

Reagovat
smazaný uživatel

Zorz už píše i teraz, tak neviem či tú družinu zajtra stihne ak takto predlžuje večierku bez súhlasu opatrovateľov

Reagovat
stas87

shaqiri ten chalan musi do bundesligy je jedno kam,treba do bayeru za vidala

Reagovat
smazaný uživatel

Vymenoval si jedine to, co mame ...mozme mat sto sanci na zapas, ked hrame bez utocnika, je to velka tragedia v utoko

Reagovat
stas87

100.pre Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

boze..

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ale južné

Reagovat
stas87

Reagovat
raduinho

pičovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co je?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak nepochopim taktiku, ze hrame doma, treba nam vyhrat, s papierovo slabsim superom a my si nastupime s dvoma DM, s jednym utocnikom, druheho utocnika tam dame, az ked prehravame 3:0, naco isiel na ihrisko Jez, tak to je pre mna zahada, ze preco tam nesiel druhy utocnik. Ale mame jedno vitazstvo, lebo tolko tetovani, co maju nase hviezdy nema nikto, som rad, ze vsetci sme taki frajeri a ukazali sme to aj na ihrisku so slabymi Armencami

Reagovat
stas87

ale tak vsetci vieme ze to bolo dnes otrasne ale hned kvoli tomu vsetko zahodit a zabudnut?kritika je opravnena ale nasi by dnesok mali vyndat z hlavy,odist do klubu a za mesiac ich weiss musi namotivovat aby zahrali svoj standart,to je-branit a sem tam vyrazit do brejku ktory premenit,bohuzial nemame utocnika a kvalitnu finalnu fazu,musime si vystacit s tym co je na sklade

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja nic nezahadzujem, ale potom preco nehrame stale tu svoju defenzivnu hru? Preco sme dnes nehrali to, co v Irsku, naco ideme hrat futbal, na ktory nemame? Ak sme chceli hrat to, co v Irsku, tak so zostavou suhlasim, ale ak sme chceli hrat utocne a tvorit hru, tak ta zostava bola beznadejna, aj ked mozno nebudes suhlasit, ale ja tvrdim, ze v utoku mal hrat Sebo, lebo je v pohode z klubu, cele leto hraje tazke zapasy v Europe, kdez to nasi utocnici z Tuercka nehraju ziadne sutazne zapasy..

Reagovat
stas87

ale ja sa nehadam o sebovi potom je to chyba weissa ze nedokaze prisposobit taktiku superovi ano,rozostavenie postavil klasicky na vonkajsi zapas s cielom uhrat remizu tak ako to robi ale postavit to do domaceho zapasu?tu je prva chyba dneska,sance sa mali premenit ale stale bolo 0:0,aj za stavu 0:1 to mozes otocit...len nechapem preco sa na to tak vysrali

Reagovat
Counter

Co rozhoduje při rovnosti bodu, vzájemný zápas nebo skóre?

Reagovat
smazaný uživatel

vzajomny

Reagovat
smazaný uživatel

potvrdilo sa co som hovoril uz minule.. my dokazeme hrat len defenzivne.. kazit hru a cakat na sancu.. ked pride super s ktorym chceme hrat futbal tak vyhorime.. Weiss je trapko

Reagovat
smazaný uživatel

Ak hráme s kamuflovaným systémom , ktorý reálne vyzerá 1-4-6-?

Reagovat
Hafna

Estonsko a Arménie na EURO

Reagovat
Kenneth

Škoda Poláci, zasloužili si Němce konečně porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Wojciech bezvadnej

Reagovat
Counter

Zase (pro někoho) nepochopitelně zachytal lepe než průměrně a bez chyb?

Reagovat
smazaný uživatel

některy jeho zákroky musely Němce přivádět k šílenství

Reagovat
Arne

Chytal neskutečně, tak pěti brankám zabránil.

Reagovat
Counter

díky oběma. Je možné si ten zápas někde stáhnout / vidět řádně podrobné highlighty?

Reagovat
niflheim

No co, my zase prohráli doma s Litvou.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna postupia Rusi a Armeni... Rusi s nami remizuju alebo vyhraju, potom doma vyhraju s Andorrou, cize budu mat minimalne 21 bodov.. Armeni vyhraju v Irsku, aj s Macedonskom, takze budu mat 20..

Reagovat
madridcan

Dobre,takze v pripade rovnosti bodov rozhoduje vzajomny zapas.Treba sa vysrat na zapas s Armenmi,skoncentrovat sa a drzat sa pri zemi.V pripade,ze vyhrame nad Rusmi,tak budeme mat rovnako body ako oni.Iri maju este zapas s Armenmi.Nemozeme sa spoliehat nato,ze Iri v dalsom kole,respektive Rusi v poslednom kole zavahaju.Takze dat sa dokopy,hodit za hlavu ptuto porazku a chystat sa na Rusov!

Reagovat
smazaný uživatel

neviem no.. sice sa hra ten zapas v oktorbri.. ale to bude dobre aj pre Rusov, kedze teraz su nasrati z tych sanci co zahodili.. myslim ze nam pomoze len zazrak.. a aj keby ich porazime, tak nas caka vonku Macedonsko..

Reagovat
madridcan

Ja verim.Nevravim,ze samozrejme vyhrame doma nad rusmi 5:0 a vonku v macedonsku 0:7,ale verim,ze to zvladneme.Bude to nenormalne tazke,ale verim az do konca!

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne ze sanca zije.. ale musime sa spoliehat ze nam bude priat stastie.. a hrat zase defenzivne

Reagovat
smazaný uživatel

5 hráčů Real, 4 Barcelona, 1 Sevilla (Viva Álvaro!) a 1 Chelsea. A oba posledně jmenovaní bývalí hráči Realu A Sergio Ramos gól

Reagovat
minoLFC

Ramos je vymaštenec

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=J7dlsgBLBpo

Bratři, tohle se dneska hodí ne?

Reagovat
smazaný uživatel

trapas

Reagovat
madridcan

Skor po poslednom gole som si spomenul na Delikove http://www.youtube.com/watch?v=Doy6o7SjR_I

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Erjon

Reagovat
smazaný uživatel

Iker uz len 2 zapasy a prekona Zubizarretu..

Reagovat
Kenneth

To je jen maličký krok pro Ikera,on bude mít nejvíc startů v historii ze všech za repre.

Reagovat
smazaný uživatel

za vsetky repre ?.. tak to by bola bomba.. a neni to nerealne

Reagovat
Kenneth

Je mu 30, má přes 120 startů, dalších 5 let může chytat. I když statistiky přesný nevím, kdo je první a tak.

Reagovat
m0rientes9
Reagovat
smazaný uživatel

za 5 rokov by to akurat stihol

Reagovat
Kenneth

To je Iker až 52.? A já čekal že je v top 10.

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne uz 42 .. on ma aj s dnesnym 125 zapasov.. ale keby este chytal tych 5 rokov tak kludne moze toho Araba dobehnut

Reagovat
Ligter

No a koukni na Landona Donovana. Ten má krásně našlápnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to obrovská katastrofa, vrátili sme sa do starych kolaji, do casov ery Greska, Kratochvila a inych tragédov. Toto sa stalo naposledy v 1999-tom proti Rumunsku (1:5). Je to krute, pretoze sme mali jasne sance a po prvom gole sa vsetko rozpadlo, to by nas potrestal kazdy tím dalsimi golmi, sanca na 1. miesto je stratená, ako tak nad vodou nas drzí Stochov gol v Rusku. Vdaka nemu ich mozeme este z hry vyradit, ak si poradime o mesiac opat v Ziline. Záverecnu tabulku vidim nasledovne:

Írsko - 21 b.

Slovensko - 20 b.

Rusko - 20 b.

Armensko - 17 b.

Ale to, aby k tomuto prislo, potrebujeme poriadne umenie a nie dnesny odvar. Sanca je a v kritickych situaciach vieme zabojovat. No vyzera to bledo.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo taky Rusko 23 a Slovensko 17

Reagovat
Hafna

Rusko na Slovensku neprohraje ;) bud realista

Reagovat
smazaný uživatel

som, ale proti silnejsim nam to ide lepsie, ktovie

Reagovat
smazaný uživatel

a to nemozes tvrdit po jednom prehratom zapase. S Rakuskom v priprave v piatok v Irsku sme hrali najlepsie zapasy od duelu s Talianskom na MS. Kto mohol vediet, ze pride taky vybuch. Cize ani mesiac pred superom z Ruska nemozeme tvrdit, ze sa zopakuje dnesny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

lenze aj keby nejakym zazrakom vyhrame s Rusmi.. tak stale tu je zapas v Macedonsku, cize u supera ktory nam nevyhovuje a doma sme ho porazili golom v nadstaveni..

Reagovat
smazaný uživatel

mylis sa.. bude to

1. Rusko 21

2. Armensko 20

Reagovat
smazaný uživatel

Příteli nikoliv, vrátili jste se do reality, myslím si, že jste uvěřili iluzi, že jste tak dobří jak si myslíte. Byl to jen nafouklý blud.

Vaše haluzový období, který začalo před dvěma roky na Letné, právě skončilo. Na Weisse a jeho štěstí spoléhat nelze, chybí Vám kvalita. Proto se vracíte kam patříte to je na úroveň Maďarska a Rakouska. Neber si to osobně, ale je to fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Příteli nikoliv, vrátili jste se do reality, myslím si, že jste uvěřili iluzi, že jste tak dobří jak si myslíte. Byl to jen nafouklý blud.

Vaše haluzový období, který začalo před dvěma roky na Letné, právě skončilo. Na Weisse a jeho štěstí spoléhat nelze, chybí Vám kvalita. Proto se vracíte kam patříte to je na úroveň Maďarska a Rakouska. Neber si to osobně, ale je to fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Příteli nikoliv, vrátili jste se do reality, myslím si, že jste uvěřili iluzi, že jste tak dobří jak si myslíte. Byl to jen nafouklý blud.

Vaše haluzový období, který začalo před dvěma roky na Letné, právě skončilo. Na Weisse a jeho štěstí spoléhat nelze, chybí Vám kvalita. Proto se vracíte kam patříte to je na úroveň Maďarska a Rakouska. Neber si to osobně, ale je to fakt.

Reagovat
adalbertus

..a Česka,a ber si to jak chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Villa.

Reagovat
CubONE

Dostali sme v kvalde 8 golov, z toho 7 od Armencov, hanba, hanba

Reagovat
Counter

Oliver Khan, ZDF: "Tonight there was only one world class player - Szczesny."

Reagovat
smazaný uživatel

A my sme Neszczesni

Reagovat
Kenneth

A k tomu nezapoměl zaonanovat nad Barcelonou. Hnus.

Reagovat
fantomas

Reagovat
CubONE

Skoda Polska po Kubovom gole som veril ze to udrzia a nic

Reagovat
Counter

Bendtner dneska dva góly zvlášť ten druhý se povedl: http://is.gd/DJPHAh

Reagovat
fantomas

A Park další gól.

Reagovat
Counter

Jojo, všiml jsem si. Moc se na něj těším, snad zapadne hned ze startu.

Reagovat
Kenneth

To už vám může být jedno, toho ve vašem dresu už neuvidíte.

Reagovat
Counter

Uvidíme, leccos se může za rok změnit. A i kdyby musel odejít, aspoň ho střelíme za slušné prachy.

Reagovat
fantomas

No co sem čet, tak měl říct, že se k nám v žádnym případě nevrátí po tom, co se s nim takle zacházelo od tý bouračky.

Reagovat
Counter

Jo, to jsem taky četl. Možná to Sun přibarvil, možná to opravdu řekl. Uvidíme, jaká bude situace za rok.

Reagovat
minoLFC

kiwwi určite fandil

Reagovat
Counter

Stopro, a skoro tak urputně jako Džekovi.

Reagovat
Woods

Villa sa slusne vzdialuje na pozicii najlepsieho strelca Spanielska... som zvedavy ci ho nekto nekedy dobehne....

Reagovat
smazaný uživatel

Spanele nadhernej fotbal, to zahreje u srdce

Reagovat
alcantara

Slovensko

Je mi na grc z celeho naseho podareneho naroda, fakt uz nikdy nebudem pozerat futbal v podniku, fandenie a tlieskanie pri kazdej podarenej akcii ci gole Armencov mi naozaj chybat nebude. To tak u nas byva, uspech je kazdeho a neuspech jednotlivca, ci maximalne akterov na ihrisku. A po prilete z JAR boli vsetci taki prajni, div ze si neklakali vsetci pred nasich hracov na kolena.

Nech zije tupy slovensky narod, samozrejme, s vsetkou pocestnostou k vynimkam

Reagovat
Kenneth

Český národ je přesně to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi jasný důkaz

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

tak vies.. peknu hru treba ocenit .. a tu predvadzali hlavne Armenci

Reagovat
Kily

my na tom jsme ještě hůře, u nás se při zápase se Španělskem i stane, že do hospody nakráčí dvacet Čechů ve španělských dresech a ti mohutně povzbuzují Španělsko, radují se z jeho branek a po utkání oslavují výhru a vůbec jim to nepřijde ani trochu divné

Reagovat
alcantara

Niektore veci jednoducho v zivote nepochopim. Bud niekomu/niecomu fandim alebo nie. Tesim sa radujem sa, ozieram sa, skacem, absolutne nezmyselne vyvadzam pri ciastkovom ci absolutnom uspechu a naopak, mlcim, sklanam hlavu, truchlim pri neuspechu alebo v tomto pripade totalnemu prepadaku a hanbe. Ako sa da v priebehu par minut prejst na druhu stranu? Mam fandit Madridu, ked nam jedneho dna da 5ku? To proste nejde, bud nieco v srdci mas alebo nie, tretia cesta v tomto nie je, nemoze byt.

Reagovat
madridcan

to co pises,je vo vacsom rozsahu vidiet hlavne pri hokeji.Domace MS,kazdy premudreny.S Nemeckom uz len 0:1 sme prehravali a uz zacalo prve pi*ovanie.Ked sa islo do rozhodujuceho zapasu s Finskom,tak uz pomaly tu nebola ziadna podpora.Tí,ktorí vsak fandili dalej si vzdy hladali vyhovorky(ceske stesticko a podobne blbosti) To sme proste my,vzdy sa musi najst vinnik. Rovnako-kolki verili proti Talianom na MS 2010?A kolki po zapase sa hrali,ze im verili? 100% si starsi nez ja(a tusim sme sa uz o tom rozpravali) a stale si si nato nezvykol? Na uspechu sa musia podielat vsetci,na prehre iba niektori.

Reagovat
alcantara

Celkova atmosfera pri rozlucke mi neprisla ako negativna, naopak, skor pozitivna a posledny zapas s Danskom bol nadhernou divackou rozluckou s najlepsou generaciou v historii nasho hokeja, vsetka cest ludom, ktory vytvorili v tomto poslednom zapase emotivnu rozlucku. Nechcem si ale zase robit iluzie, primarny dovod vidim predovsetkym v uspesnej minulosti nasich hokejistov a akejsi hanby v mysli kazdeho jedneho fanusika, ktora vobec nepripusta odvahu vypiskat, ci nedajboze, nadavat nasej zlatej generacii pri ich poslednom zapase.Ked si to das do suvislosti s nasou neperspektivnou buducnostou v hokeji, tak to bolo akesi hromadne smutenie nad tym co bolo, a najma, co bude. V priebehu sampionatu a postupnym negativnym vyvojom nasej situacie som sa ale stretaval, ako sam hovoris, mnohokrat so zatracovanim a hanobenim nasich hracov, to zamrzi este viac, ako dnesny prejav slaboduchych jedincov.

Reagovat
madridcan

Mna vie strasne nasrat taketo spravanie.S Nemcami sme prehravali 0:4 a ja som stale veril a po stave 3:4 som veril v obrat,velka skoda,ze neprisiel. Po Irsku som bol optimista a niektori ludia kolo mna,ze s Armenskom aj tak fasneme. Teraz samozrejme su na koni a moje slova o tom,ze verim,ze sa aj tak pobijeme o postup, maju na lahkej vahe. Vies co, dobre, ok v poriadku. Nepoviem nic,ani pol slova niekomu, kto sa nejak k slovenskej repre nehlasi, nefandil im, zatracuje ich a napriek ucasti na MS ich ma za sulinov. Ale vravia mi to ludia,ktori sa bili do prs po zapase po zapase v Polsku,ze sme na MS. Po remize so Zelandom uz z toho boli stari dobri hundrosi. Po Paraguaji uz ani nevedeli hracom SR prist na meno a predpovedali 6:0 proti Taliansku. A ked sme posunuli historicky uspech do osemfinale,tak,aby si zachovali tvar,tak pokracovali,ze co z toho, ked aj tak fasneme s Holandskom? Oukej ja tiez niesom nejaky narodniar,nepaci sa mi vlada,nepacia sa mi situacia kolo degesov a nepaci sa mi strasne vela veci,ale MS,OH alebo hoci aj po*ebany postup niekde(ako momentalne zaziva Slovan) ma narod spojit a nie im zelat 6 prehier v 6 zapasoch. Ja som tiez z Kosic,ale Slovan ma velmi potesil,ved som mal aj x2 v Rime. Nepoviem (Real) Madrid-Barcelona(ktorych aj tak spaja repre),ale tu sa maju hadat Kosice s Bratislavou a tak dalej a nezelat uspechy.To je strasne detske.A velmi tomu nepomahaju aj niektore ,,velke" hlavy.Napriklad poriadne Kosicana ani nenajdes v hokejovej repre.Som velmi zvedavy na Jurca.S nim uz ked som hral vonku hokej,tak videl som,ze to vie.Ze ho nemam nejak extra rad,je vec druha-proste chlapec to vie.Ked jeho nevezmu do repre,tak neviem koho chce zobrat z Kosic.

Reagovat
madridcan

na druhej strane vedla mas diskusiu Ceskej 21 a porovnaj si ju s nejakym uspesnym zapasom

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou to tu krásně vysvětlil merengues. S jeho názorem se víc a víc ztotožňuju. Prostě ty hráče miluju a celou sezonu jim fandím. Nejde ze dne na den fandit proti nim.

Reagovat
Kily

to nejde, stejně tak ale nejde ze dne na den zapomenout, že jsem celý život Čech

Reagovat
salami

fandit reprezentaci neni povinnost, mě je třeba naše fotbalová reprezentace nesympatická, ať už je to hráčema jaký tam hrajou nebo trenerama, možná jim občas trochu přeju, ale to je tak všechno, vždycky mě bavily akorát mládežnický výběry, to že jsem Čech přece ještě neznamená, že kvuli tomu budu fandit výběru idiotů a hráčů který nemám rád(myšleno teoreticky, neřikám, že je tam teď samej idiot), taky nebudu na Eurovizi fandit Kabátům, i když jsou to Češi, ale taky nepujdu slavit na Staromák, když udělaj nějakej úspěch

Reagovat
DelPiero137

Najlepsie bolo ked za stavu 0-3 piskal cely stadion ked mali nasi loptu. Potom prisla jedna slubna standartka a cely stadion zacal znova Slovensko...

Ja si tiez zanadavam, zamudrujem ale fandi sa dalej. Ked sa nedari, treba verit na zazrak

Nemam rad ked sa nato niekto vykasle a odflakato, zato si hrac/muzstvo podporu nezasluzi. Vcera sme mali obrovsky kus smoly(aj s tym treba pocitat) + obrovske individualne chyby. Ci v predu alebo v zadu.

Reagovat
Counter

Breaking: Met confirm Welsh fan in his 40s has died of head injuries following a fight outside Wembley - 6 supporters in custody

Reagovat
minoLFC

ved tam mali poloprazdne tribuny

Reagovat
Counter

I přesto tam bylo tuším 76 000 lidí. Ale vypadá to, že celý incident proběhl jen v rámci Velšských fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Srbija a Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

že by takhle???

postup: Polsko, Ukrajina, Německo, Rusko, Itálie, Francie, Nizozemí, Chorvatsko, Anglie, Portugalsko, Španělsko, Dánsko(nej.team z druhých míst)

baráž: Turecko, Irsko, Srbsko, BaH, Švedsko, Řecko, Černá Hora, Česko...

Reagovat
Hafna

vyšlo mi to podobně, až na to, že místo Černé Hory věřím spíš Švýcarům ;)

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavní je,že tam máme oba Česko

Reagovat
Hafna

jj :) bohužel asi nenasazené ;)

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pro šampiony z Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

btw. kvůli tomu divokýmu výsledku vám všem uteklo to nejdůležitější - hamšík měl zase supr účes

Reagovat
smazaný uživatel

máš obrázek?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
salami

koukám, že Slováci maj taky svýho Kozohoráka

Reagovat
vladis271

We are not Slovaks, we are scousers

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Po lucker-skych vitazstvach a lucker-ska prehra. Sanci sme mali dost ale bud sme si to sami pokaslali alebo mal super neskutocne stastie. Stavaju sa aj taketo zapasy, boli sme az priliz hlavami niekde inde a zabudali sme nato ze aj super vie hrat futbal.

Mucha stop do konca kvalifikacie! Za ten druhy bol by si zasluzil co preto. Take goly sa dostavaju v 5 juho zapadnej lige. Ked si brankar mysli ze strela ide vedla. Tie jeho grimasy a gesta este za stavu 0-1 ked kopali Armenci 2 rohy. Sa tvaril akoby sa mu ani nechcelo, kysly ksycht ze akym pravom vobec Armenci kopu roh, akym prevom ho obtazuju a sa musi teraz venovat braneniu. Ziadne pokryky, burcovanie, zjebanie spoluhracov, nic. V takychto zapasoch su potrebne osobnosti ale tie tam zatial nemame....

Reagovat
minoLFC

nech už je liga

Reagovat
madridcan

Jeden slovensky-Malý Vladko Weiss budí otca: "Oci ,vstávaj, už sú štyri!"

Reagovat
j_mrazik

Takže odteď je Arménie těžkej a nebezpečnej soupeř. Je vám to jasný?

Reagovat
Puskas

To byl i Ázerbajdžán, vždyť remizoval s Rusy!

Reagovat
Hafna

byla by blbost Arménii podcenovat ;) jejich fotbal jde pomalu ale jistě nahoru, je to sehraný tým, který hraje s nadšením ale už i se solidní kvalitou ;) že se tam práce daří se můžeme přesvědčit i v mládežnických kategoriích ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Podcenění je cesta do pekel. Arménie pomalu, ale jistě svoji výkonnost zvyšuje, ale stále patří do nižších pater v rámci UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Sečteno, podtrženo Slováci mohou uhrát alespoň druhou příčku pouze pokud vyhrají nad Ruskem, čemuž vůbec nevěřím, přece jenom tolik štěstí jako v Moskvě už mít nebudou.

Reagovat
2miguel1

Hanba, blamáž , niečo neuveritelne čo sa včera stalo !!! NIE chlapci, takto to teda nepojde, na EURO nepatríme,,,naši už lietaju v oblakoch,,rusko irsko nam zahrá do kariet ale nie,,,všetko to rozhodol Stoch Hamšík alebo Weiss svojimi nepremenými šancami ....dať gol v prvych 10 minutach tak 4:0 vyhrame my a nie Armeni,,tak či tak toto si nemožete dovoliť,,,,smeje sa nám celá europa

Reagovat
Puskas

Nesměje, Slováci nejsou bráni jako top mančaft, ano, překvapení určitě, ale Evropa by se smála Němcům nebo Portugalcům, ne Vám, bez urážky.

Reagovat
2miguel1

doma prehrať 0:4? učastník MS a tým z 5koša ho porazí 0:4 ?

Reagovat
Puskas

Ale ano, ale nekde o pravidelného účastníka MS nebo ME, ale jen o takového, který se tam dostane jednou za čas. Myslím, že ty dva týmy jsou brány zhruba stejně, samozřejmě že Slováci díky Hamšíkovi nebo Škrteľovi víc, ale nikdo z nich není ve světe odvařený.

Reagovat
smazaný uživatel

Arménsko vyhralo úplne zaslúžene hovoriť o tom že sme mali kvantum šancí a že sme bol lepší je scestné, pretože jedna vec je si 100% šance vytvoriť a druhá vec ich premeniť. Arménci dával gól prakticky z ničoho, ale dôležité je že šance premienali..možno z 5 šancí dali 4 góly. Weiss povie že brankár súpera mal svoj deň, ako mohol mať svoj deň keď hamšík ma po rohu šancu, celú bránu prázdnu a on trafí brankára ležiaceho na zemi..to sú tie naše superhviezdy. Paradoxné na tom je to že aj napriek tomu, že máme s tímom z 5 koša skóre 1:7, stále máme baráž vo svojich rukách (vďaka bohu UEFE že rozhoduje vzájomný zápas a nie skóre). Samozrejme je to hanba, blamáž, a podobne. Myslím že hráči by mali zaplatiť tým ľuďom čo boli na Arménsku lístky a zasponzorovať aj zápas proti Rusku, pretože taký výkon čo predviedli....fúú..po prvom góle sa absolútne rozsypali. Ako sa môžu hráči čo hrajú v popredných europských ligách psychicky zrútiť po jednom góle?...no ale zas aspoň jedna paralela z minulou kvalifikáciou tu je...Aj v kvalifikácii na MS sme prehrali obidva zápasy s tímom z 5 koša a nakoniec sme aj tak postúpili na MS..takže ešte nezatracujem..nie som fanúšik úspechu, som fanúšik Slovenska. Treba fandiť, šanca stále je, dva zápasy pred nami. Máme to podobne ako češi vo svojich rukách. No a k tým posmeškom od čechov, uvidíme ako si s Arménskom povediete vy, už v najbližšej kvalifikácii hráte s Arménskom ale ja Vám fandím, snáď postúpite na úkor Škótska, nemám potrebu sa posmievať.

Reagovat
2miguel1

len nech sa smejú maju na to nárok ,,,zrutilii sa uplne,,,ale už na zaciatku 2 polcasu to vobec nebolo dobré ,,,v týchto zapasoch keby vedieme v prvych 10 minutach 1:0 tak vyhrame,,a ešte Karhan nemoze vo svojom veku hrať za 4 dni 2 ťazké zapasy,,

Reagovat
JacoBee

Bože....se poserte tak slováci klopýtli...zase se tu ukazují ''fanoušci''...hlavu vzhůru držím vám palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted´ jsem se vrátil ze stáze. Co to je za výsledky? CZE - UKR 4:0, SLO - ARM 0:4??:

Reagovat
Radin

Lotyšsko,Estonsko,Malta,Lichnštejnsko

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě Lucembursko ... jinak

Reagovat
Radin

a Švýcaři

Reagovat
smazaný uživatel

Uplynulé kolo kvalifikace na ME 2012 bylo velmi zajímavé a přineslo nám opět pár překvapení, znichž jednou je opravdu extrémní!!!

Slovensko zažilo nebývalou potupu, místní tisk píše oprávněně o blamáži či katastrofě. Prohrát s podprůměrnou, i když stále se lepšící Arménií v domácím prostředí o čtyři branky je megaostudou!!! Jsem zvědav na rozbor příčin, proč se tak stalo. Slovenský fotbal a jeho fans se po této potupě zase vrátí zpátky z obláčku na pevnou zem a začnou pracovat na nápravě.

Dále byla tato fáze kvalifikace poznamenání tím, že si favorité splnili povinnost a zajistili přímý postup na Euro, jde samozřejmě o Španělsko, Itálii a Nizozemsko. Blízko k tomu mají v Anglie a Francie, i když herně nezářili. A nepřesvědčilo ani Turecko, které trochu tápe. Naděje na baráž notně přiživili Dánsko a trochu také Švýcarsko nebo v naší skupině Skotsko, kteří definitivně odstavili Litvu. Do bity o baráž se ještě překvapivě hlásí Estonsko a Lotyšsko pěkně zkomlikovalo situaci Řecku, když jejich zaváhání využilo s přehledem Chorvatsko ....

Povinnost v podobě jasného výhry splnilo Srbsko, Makedonie a Švédsko. Co se týče dalších překvapení, tak je to samozřejmě Lucembursko, tentokráte to odnesla Albánie. Jako překvapení se dá i považovat domácí remíza Malty s Gruzií. Další remíza v Moskvě přinesla velkou šanci Irsku, i když hra Green Army měla velké nedostatky. Ale Severní Irsko v Tallinnu již puklo rozdílem třídy a to zamrzí. A nakonec výhra a pojištění 2. místa v tabulce a přiblížení baráže pro Bosnu a Hercegovinu, která si poradila s Běloruskem a jejich spanilá jízda pokračuje dál a to je dobře!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Šerdan Šádžiry!! to je hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele