Souhrn evropské kvalifikace o MS 2014 - pátek 7.9.

07.09.2012, 20:28, aktualizováno 07.09.2012, 22:42
Komentáře a souhrny
Skoro kompletní první porci zápasů za sebou má evropská část kvalifikace o postup na MS 2014. V naší skupině remizovala Itálie v Bulharsku, Arménie pak dokázala vyhrát na Maltě. Slováci vezou jenom bod z Litvy, suverénně si počínaly Bosna, Anglie a Maďarsko, po prvotřídní senzaci sahali Lucemburčané...
Skupina A

Wales - Belgie 0:2

07.09.2012 20:45

Góly: 42. Vincent Kompany, 83. Jan Vertonghen

Více než hodinová početní převaha se stala pro Belgičany velice vítaným dárkem, který se neobešel bez poděkování, i když se do něho hostům zpočátku příliš nechtělo. Ostrované tak pod vedením Chrise Colemana zatím čekají na výhru i na vstřelený gól!

Domácí se museli obejít hned bez několika obvyklých členů základní sestavy, avšak na jejich výkonu to znát nebylo. Aktivní start, podpořený důslednou obranou a neutuchající snahou o rychlé protiútoky přinášel kýžené ovoce. Jeden takový rozjel Bale a celou akci mohl, i díky zaváhání Vertonghena, zakončit Edwards, hráč druholigového Wolverhamptonu však hlavičkoval pouze do boční sítě.

Nezastavitelný Gareth Bale vytvářel pro své spoluhráče jednu zajímavou akci za druhou. V osmnácté minutě hledal ve vápně nabíhajícího Churche, ten však na vysoký balón nedosáhl. Vzápětí mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně: Mertens hledal ve vymezeném prostoru Vermaelena, před ním ale za minutu dvanáct zasáhl Collins. Ten samý hráč však za okamžik neudržel nervy na uzdě a po tvrdém zákroku na Gilleta si od sudího Johannessona z blízka prohlédl červený kartónek, načež musel ze hřiště.

Belgii se tím logicky otevřelo daleko více prostoru, což mohli hosté zužitkovat krátce po půlhodině hry, avšak Mertensovi se do prostoru branky zacílit nepodařilo. I během početního oslabení znamenal pro Belgičany neutuchající hrozbu Bale, jenž už podruhé "nabil" Churchovi, tomu se ale pro změnu postavil do rány Gillet. Hned nato si pak ve vzduchu nezastavitelný Kompany naskočil na Mertensův centr a pohodlně zavěsil - 0:1.

Hned po patnáctiminutovém oddechu mohl zvýšit vedení Witsel a zakrátko sám Mertens, prvně jmenovaný však přestřelil a druhý našel jenom nachystaného Myhilla. Neuspěl ani střídající Lukaku, jemuž se postavil do cesty obětavý Matthews. Belgický tlak vrcholil a bylo jenom otázkou času, kdy ostrovní hráz povolí...

Recept se snažil najít také Hazard, který posadil přesný míč na hlavu Vertonghena, ten však hlavičkoval jen do boční sítě. Ovšem také druhá strana se musela mít na pozoru: Bale pořádně zaměstnal Courtoise a Williams zanedlouho branku nenašel. Hned dvě zaváhání mohl potrestat Lukaku, pojistku ale přidal až v 83. minutě Vertonghen, jenž osvědčil svoji obávanou disciplínu - standardní situace - 0:2.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Makedonie 1:0

07.09.2012 20:15

Góly: 69. Nikica Jelavić

Fotbalisté Chorvatska přežili svou smrt v prvním poločase a nakonec získali vydřené tři body. Málokdo asi čekal, že domácí celek bude mít v balkánském derby takové problémy, ovšem díky bance střídajícího Jelaviče dvacet minut před koncem nakonec zvítězil 1:0. Makedonie může litovat nevyužitých šancí v prvním poločase, kde hned třikrát spálila stoprocentní tutovku. Po změně stran už byl výrazně lepší favorizovaný chorvatský celek.

Domácí začali v prvním poločase velice dobře, jenže postupem času přebírala taktovku zápasu Makedonie a měla blíže k brance ona. Už ve 2. minutě mohlo být v domácím táboře klidněji, jenže Eduardo z dobré pozice trefil pouze tyč. Hosté následně srovnali se soupeřem krok a po dvaceti minutách hry mohli jít do vedení oni. Goran Pandev byl totiž ve vápně jasně podražen brankářem Pletikosou, píšťalka sudího ale k údivu všech zůstala němá.

Po půlhodině hry byl blízko brance Tričovski, jenže z deseti metrů trefil jen jednoho z protihráčů stojícího na brankové čáře. Pět minut před koncem půle se pak ukázala největší makedonská hvězda. Pandev totiž napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho ukázková střela se odrazila pouze od břevna. O poločase musel kabinu Chorvatska provětrat pořádný průvan a hned na to na hře favorita bylo znát.

V úvodní dvacetiminutovce se sice žádná větší šance neurodila a spíše se přitvrdilo, jedna povedená akce ze 69. minuty však rozhodla o vítězi utkání. Po dlouhém centru na zadní tyč vyskočil Jelavič nejvýše a hlavou pokořil makedonského strážce. Hostům v závěru zápasu evidentně nezbyly síly na útočení a nakonec se museli před soupeřem sklonit, ovšem tentokráte se za svůj výkon nemusejí stydět a mohou vzhlížet do budoucnosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Belgie11002:03
2.Chorvatsko11001:03
3.Srbsko00000:00
 Skotsko00000:00
5.Makedonie10010:10
6.Wales10010:20
Skupina B

Bulharsko - Itálie 2:2

07.09.2012 20:45

Góly: 30. Stanislav Manolev, 66. Georgi Milanov - 36. Daniel Osvaldo, 40. Daniel Osvaldo

Bulhaři demonstrovali, že v kvalifikační skupině B se s nimi musí počítat, když ve svém úvodním klání remizovali 2:2 s Italy. Vicemistři Evropy se sice rychle oklepali z úvodní branky ve své síti a záslouhou Osvalda skóre otočili, domácí tým ale po změně stran zaslouženě vybojoval bod.

Na stadionu Vasila Levskiho nastoupili Italové bez pěti účastníků kyjevského finále, i s obměněným týmem ale začali lépe a měli první šanci, kterou Giaccherini poslal hlavou nad branku. Bulhaři ovšem pomalu přebírali otěže zápasu, což jen potvrdila střela Gadževa. S ní si poradil Buffon, stejně jako s mnohem složitější situací po standardce Gargorova, ve třicáté minutě se ale již domácí dostali do vedení. Manolev napřáhl z dálky, střela před Buffonem zaplavala, skočila a nakonec skončila u levé tyče - 1:0.

Hosté z Apeninského poloostrova ale zareagovali, jak se pro tým jejich kalibru sluší a patří. O šest minut později přiťukl Marchisio dlouhý míč Osvaldovi a ten z bezprostřední blízkosti v klidu překonal Mihajlova - 1:1. Za další čtyři minuty už Italové vedli, Giaccherini nacentroval na hlavu Osvalda a jeho zakončení znovu, tentokrát díky teči, skončilo mimo Mihajlův dosah - 1:2.

Ke konci poločasu se doslova otevřela stavidla na obou stranách a jen zázrakem se již skóre do přestávky nezměnilo. Bulharský kapitán Popov hned dvakrát pálil, jednou nad branku a podruhé, po hrubce Maggia, těsně vedle zadní tyče. Zahřmít mohlo i na druhé straně hřiště, Osvaldovi ale zkazil radost z hattricku skvělý zákrok Mihajlova.

Po obrátce se hra uklidnila, hosté zkušeně hlídali vedení a nikam se nehnali. Diváky tak vytrhla z letargie až šestašedesátá minuta a gól v Buffonově síti. Střídající Micanski pronikl po pravé straně do vápna, předložil pod sebe pro Milanova a ten poslal míč nekompromisně pod břevno - 2:2. Otočit skóre mohl poté Manolev, skvěle ale proti jeho tvrdé střele zasáhl Buffon. Vyhrát mohli i Italové, když ale zakončení střídajícího Destra vykopl pozorný Mihajlov, skončil duel hraný v Sofii dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Malta - Arménie 0:1

07.09.2012 20:00

Góly: 70. Artur Sarkisov

Fotbalisté Arménie byli v tomto zápase jasným favoritem a nikdo nepočítal s tím, že by tým zaváhal. Nicméně hosté to vůbec neměli lehké a po bezbrankovém prvním poločase museli zachraňovat situaci v tom druhém. Nakonec o vítězství hostů a důležitých třech bodech rozhodl dvacet minut před Artur Sarkisov. Malta ale ukázala, že o jednoznačné výhry soupeřů rozhodně už nemá zájem.

V úvodní čtvrthodině byli hosté o něco lepší, ovšem střelecký pokus k vidění nebyl. Arménie se sice usadila u vápna protivníka, jenže vážnější akci si vypracovat nedokázala a k první střele se dostala až krátce po půlhodině hry. Největší možnost úvodního dějství neproměnil Mkrtčjan, který z úhlu trefil pouze tyč. Brankář Hogg nebyl v prvním poločase jistý a o chvíli později nabídl hostům další šanci, ta však nebyla proměněna.

Arménie až do konce úvodního dějství tlačila, k další vyloženější možnosti se už ale dostat nedokázala. Po změně stran hosté stále útočili, ovšem v úvodní dvacetiminutovce nenastala žádná změna a domácí skvěle bránili. Ihned na to ale přišla klíčová pětiminutovka, která rozhodla. Nejprve v 66. minutě trestuhodně zahodil jedinou šanci domácích Bogdanovič, který se ocitl před prázdnou brankou, jenže nikým neatakován branku z pěti metrů přestřelil.

A o čtyři minuty později platilo do puntíku nepsané pravidlo nedáš-dostaneš. Po nádherném sólu a následné narážečce Manoyana se ocitl před prázdnou brankou Sarkisov a z dvou metrů neměl problém skórovat. Malta se snažila dostat do tlaku a ještě srovnat, jenže i přes standardní situace se k brance soupeře nijak blíže nedostala. Arménie v závěru už držela balón na svých kopačkách a těsný náskok nakonec udržela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arménie11001:03
2.Itálie10102:21
 Bulharsko10102:21
4.Dánsko00000:00
 Česko00000:00
6.Malta10010:10
Skupina C

Německo - Faerské ostrovy 3:0

07.09.2012 20:45

Góly: 28. Mario Götze, 54. Mesut Özil, 72. Mesut Özil

Němci splnili povinnost a vstoupili do světové kvalifikace vítězně, jejich fanoušci si ale možná představovali více branek v síti outsidera z Faerských ostrovů. Hosté ale díky skvělému brankáři a semknuté defenzivě odjíždějí z AWD-Arény jen s třígólovou prohrou.

Mužstvo Joachima Löwa, který upřednostnil netradiční rozestavení 4-1-4-1, podle očekávání převzalo takřka výhradně iniciativu a zatlačilo trpaslíka do hlubové defenzivy. Šance na sebe nenechaly dlouho čekat, tu první měl po přihrávce Müllera Reus, ale skvělým zákrokem se vyznamenal Nielsen. Hostující brankář, který patří do kádru Man City, si poradil také s umístěnou střelou Khediry či ranou z voleje v podání Müllera.

Nielsen měl i štěstí, například když Klose hlavičkoval jen na horní síťku či v jasné pozici střílel přesně do jeho rukavic. Z obléhání a kombinací na hraně či uvnitř šestnáctky vzešla ještě příležitost Reuse, který sice nezakončil dobře, v osmadvacáté minutě ovšem stál na začátku akce vedoucí ke kýžené brance. Míč přihrál Götzemu, ten protancoval kolem několika protihráčů a do protipohybu gólmana přesně zakončil - 1:0.

Hosté sice několikrát svévolně utekli na německou polovinu, Neuera ale neohrozili a naopak mohli být rádi, když znovu Klose a znovu Müller ztroskotali na zakončení. Nepříliš vidět byl během první půle Mesut Özil, kterého zastínila dortmundská dvojice Götze - Reus; byl to ale právě hráč Realu Madrid, komu patřil druhý poločas.

Běžela čtyřiapadesátá minuta, Faerské ostrovy chtěly dokonat senzaci a udeřit z rohového kopu, otevřely ale zadní vrátka a to se jim vymstilo. Na konci německého kontru byl centr Müllera a hlavně střela Özila, která propálila Nielsena - 2:0. Díky navýšenému vedení už mohla Nationalelf hrát v naprostém klidu, který ale stále postrádala v koncovce, kde nepřesně mířili Özil a Reus.

Jogi Löw si pak mohl ještě jednou mnout ruce v jednasedmdesáté minutě. Jeho svěřenci totiž předvedli tolik kýžený presink, který proti dnešnímu soupeři jinak příliš neprocvičili, po zisku míče v podání Lahma vysunul Reus znovu Özila a ten procedil míč mezi nohama faerského brankáře - 3:0. Poté přišla na řadu četná střídání a pár minut před koncem také zákrok pro Neuera, kterému ale Holstova střela z dálky nepříjemně zahopsala a divže neskončila v brance. Nakonec se tak nestalo a hannoverské publikum tak mohlo oslavit výhru 3:0.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Irsko 1:2

07.09.2012 18:00

Góly: 37. Kajrat Nurdauletov - 88. Robbie Keane (pen.), 90. Kevin Doyle

Málem si Irsko v prvním kvalifikačním souboji v Kazachstánu uřízlo ostudu. Až do 89. minuty utkání totiž prohrávalo po trefě domácího Nurdauletova. Závěr ale účastníkovi EURO 2012 vyšel na jedničku. A v infarktovém závěru nakonec o jeho vítězství 2:1 rozhodly rychlé branky Keana a Doyla.

Trapattoniho hoši měli mít tenhle zápas pod palcem. Kazachstán se v žebříčku FIFA nachází až na 116. místě a proti Irsku věštilo svůj největší úspěch své dosavadní historie. V samotném konci jako by ale domácím, které vede český kouč Miroslav Beránek a zdá, se že jeho práce přináší úspěchy, chyběly zkušenosti s takovými zápasy.

Irové si vlastně celou situaci zkomplikovali úplně sami. Kdyby na začátku utkání, do kterého vstoupili se vší parádou, proměnili své šance McCarthy nebo O'Shea, mohlo se vše vyvíjet úplně jinak. Pak ale Kazaši začali opravdu pořádně kousat, Konysbajevovu šanci musel likvidovat až na brankové čáře gólman Westwood.

Hosté a společně s nimi asi 300 fanoušků, kteří vážili dalekou cestu na východ Evropy, se následně dožadovali penalty, nicméně Keane v souboji s Rožkovem podle rozhodčích upadl ještě v tuto chvíli v poutovém území vlastní vinou. Nakonec to byli domácí, kteří uzavřeli první poločas vedoucím gólem ze 38. minuty.

Shmidtgal poslal svůj centr ze standardky od lajny na Nurdauletova, který ztečoval míč za záda Westwooda. Dokonce to pro Irsko mohlo dopadnout ještě hůře, kdyby Konysbajevova rána neskončila na tyčce. Ani ve druhém dějství Kazachstán neusnul na vavřínech a dál trápil čím dále nervóznějšího soupeře.

Blízko brance byl třeba se svou střelou těsně po obrátce Shmidtgal nebo i Nuserbajev, nicméně ani jeden z nich neproměnil. To stále drželo Iry nad vodou. Až do posledních minut drželo domácí mužstvo senzační výsledek. Jenže zatímco v prvním dějství se Rožkovovův pohnutek vůči Keaneovi nepískal, tentokráte už ano.

Penaltu nakonec s velkým přehledem proměnil sám faulovaný Keane. Po tomto momentu jako by se Kazaši sesypali. A Irsko potrestalo jejich velký nedůraz ve vápně. V jedné z posledních akcí celého zápasu sklepl Ward míč pro Doyla, který ihned z první napálil vší silou míč do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo11003:03
2.Irsko11002:13
3.Švédsko00000:00
 Rakousko00000:00
5.Kazachstán10011:20
6.Faerské ostrovy10010:30
Skupina D

Andorra - Maďarsko 0:5

07.09.2012 20:30

Góly: 12. Roland Juhász, 33. Zoltán Gera (pen.), 54. Ádám Szalai, 68. Tamás Priskin, 82. Vladimir Koman

Ještě před samotným utkáním selhala technika a v obvyklém znění tak nebyla ke slyšení domácí hymna. Co ovšem neselhalo, to byla maďarská reprezentace, ta si na úvod kvalifikace poradila s trpaslíkem výsledkem 5:0.

Pro Andorru bude jako tradičně obrovským úspěchem jakýkoli bodový zisk, v tomto utkání držela bodové skóre jenom do dvanácté minuty, v té zahrával Dzsudzsák rohový kop a Juhász hlavou otevřel skóre - 0:1.

Maďaři měli jasně navrch, další gólové vyjádření jejich převahy ovšem přišlo až ve 33. minutě. Marc García v pokutovém území fauloval Vanczáka a nařízenou penaltu proměnil Gera.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil a v 54. minutě zchladil i ten zbytek andorských optimistů třetí trefou Szálai. V 66. minutě putoval předčasně pod sprchy Vales, jeho posledním zásahem do hry byl žlutý faul, v jeho případě už druhý.

V 68. minutě to bylo už 0:4, Lipták našel dlouhým pasem Priskina a ten dal předposlední gól utkání. Poslední hřebíček do domácí rakve pak zatloukl v 82. minutě Koman.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Turecko 2:0

07.09.2012 20:30

Góly: 17. Robin van Persie, 90+3. Luciano Narsingh

Louis van Gaal slaví první vítězství po návratu na nizozemskou reprezentační lavičku. Oranjes v duelu značně omlazených mužstev porazili nebezpečné Turky 2:0, k čemuž jim vedle branek van Persieho a Narsingha pomohl i velký kus štěstí.

Hosté z krajiny půlměsíce totiž začali neohroženě a měli první příležitost, po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval těsně vedle Toprak. Stoper německého Leverkusenu si další úspěšný výskok a neúspěšnou hlavičku zopakoval i o pár minut později, tentokrát projektil z jeho čela skončil v náručí brankáře Krula.

Aktivní nástup a hmatatelná převaha přišla pro Turky vniveč, přeci jen zkušenější domácí se totiž ze své první příležitosti dostali do vedení. Stalo se tak v šestnácté minutě, kdy si Sneijderův centr našel van Persie a hlavičkou vstřelil svůj třicátý gól v národním týmu - 1:0.

Chvíli nato to zkoušel sám Sneijder, hosté pak dvojnásobně odpověděli ránami Turana, ani opora madridského Atlética ovšem nedokázala dopravit míč na kýžené místo. Ve čtyřicáté minutě pak na standardku Toruna naskočil Bulut a většina obecenstva v Amsterdam Aréně děkovala spojnici břevna a tyčky.

I po změně stran měli navrch svěřenci Abdullaha Avciho a v sedmapadesáté minutě si vzal slovo Hamit Altintop, proti jehož střele se musel vytáhnout Krul. Ojedinělou nizozemskou šancí byl pokus Fera, jinak to ale stále hořelo před svatyní oranžových, kterou se neúspěšně pokoušel dobýt hlavičkující Sararer.

Když pak nevyužil svojí příležitost ani Topal, vzaly veškeré turecké naděje na remízu za své. V nastaveném čase se dostal ke slovu Narsingh, utekl všem a povedeným lobem překonal hostujícího brankáře Zengina podruhé, čímž potvrdil úspěšný vstup své země do kvalifikační skupiny D.

Více informací k zápasu

Estonsko - Rumunsko 0:2

07.09.2012 20:00

Góly: 56. Gabriel Torje, 76. Ciprian Marica

Rumunsko splnilo cíl, se kterým jelo do Pobaltí, a z Estonska si veze povinné tři body. Obě branky padly až po přestávce, kdy se vydařila dvakrát spolupráce Marici a Torjeho. Domácí rozhodně nepotvrdili výsledky z poslední kvalifikace, ve které se dostali až do baráže, a v Tallinnu se jejich fanoušci jen nudili.

První poločas žádný strhující fotbal nenabídl. Oba týmy jako by si novou kvalifikaci ještě otrkávaly, většina hry se odehrála ve středu hřiště, odkud gólmanům Parejkovi ani Lobontovi nebezpečí pochopitelně nehrozilo. V 7. minutě trochu zahrozil hostující Chiriches, který sebral míč Operovi, ale následně pálil nepřesně.

O pár chvil později byl Tanase v dobré možnosti po rohovém kopu, avšak proti byl Parejko. Ve 25. minutě zkusil střílet Torje, zamířil ovšem jen nad branku. Na straně domácích si žádnou větší šanci nikdo nevytvořil, Operův centr do vápna ani ten od Jäägera nakonec nebezpečný vůbec nebyl.

Rumuni přece jenom deset minut po přestávce zužitkovali menší tlak. Torjeho našel svým pasem Marica a hostující záložník dorazil ve vyložené pozici míč do branky. Nakonec hostům pojistil vítězství čtvrthodiny před koncem Marica. Ten si tentokráte s Torjem vyměnil role, druhý jmenovaný přihrál svému spoluhráči a ten v pohodě zaskóroval.

Estonci mohli korigovat o pár minut později, ze standardky se jim však vsítit branku nepodařilo. Hostující celek nebyl na hřišti o nic lepším týmem, Estonsko ale bylo směrem dopředu ještě více malátnější. Ve zbývajících minutách byli svěřenci kouče Tarma Rüütliho již odevzdaní a žádný tlak na soupeře již nevyvinuli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Maďarsko11005:03
2.Nizozemsko11002:03
 Rumunsko11002:03
4.Turecko10010:20
 Estonsko10010:20
6.Andorra10010:50
Skupina E

Island - Norsko 2:0

07.09.2012 20:45

Góly: 22. Kári Árnason, 81. Alfred Finnbogason

Norské plány na postup do Brazílie utrpěly vážnou trhlinu hned na začátku kvalifikace. Vikingové nevyhráli na Islandu, domů si vezou porážku 0:2.

Norsko přitom začalo dobře a v 17. minutě mohlo jít do vedení, do zakončení se dostal Abdellaoui a jenom díky fantastickému zákroku Halldórssona zůstalo skóre bezbrankové. Ovšem jenom na čtyři minuty, po nichž vypukla velká islandská radost, ze strany centroval Gunnarsson a míč do sítě umístil Árnason - 1:0.

Norové měli územní převahu a k dispozici řado standardních situací, obrovským problémem se pro ně ovšem stala pevná islandská obrana, která je nepouštěla do šancí. Halldórsson tak musel výrazněji zasahovat znovu až v 60. minutě, kdy ho povedenou střelou prověřil Bjørn Helge Riise.

Hosté vyrovnat nedokázali, domácí na tom po této stránce byli mnohem lépe. Po centru Steinssona a zakončení Danielssona Nory ještě zachránil Pettersen, v 81. minutě ovšem už byl i on bezmocný. Sigurdsson našel Finnbogasona, který zachoval chladnou hlavu a s přehledem proměnil - 2:0.

Norům v průběhu druhé půle přišel pomoci i útočník Joshua King, který měl v jejich týmu ke vstřelení branky nejblíže - v nastavení orazítkoval střelou z dálky tyč.

Více informací k zápasu

Albánie - Kypr 3:1

07.09.2012 20:30

Góly: 36. Armando Sadiku, 84. Edgar Çani, 87. Erjon Bogdani - 45+5. Vincent Laban

Albánie byla mírným favoritem utkání s Kyprem a svou roli nakonec dokázala potvrdit. Nerozhodila ji ani inkasovaná branka v páté minutě nastavení první půle, díky povedenému závěru zápasu vyhrála 3:1.

Domácí měli o něco více ze hry a svou mírnou územní převahu dokázali gólově vyjádřit ve 35. minutě, hlavou se prosadil Armando Sadiku.

Do kabin se přesto šlo za nerozhodného stavu, v nastaveném čase napřáhl z dálky z trestného kopu Vincent Laban a jeho rána skončila v síti.

Po změně stran se s každou minutou blížila dělba bodů, tu ovšem domácí hodně rázně odmítli. Šest minut před koncem centroval Hyka a Edgar Cani zaznamenal hlavou vítěznou branku. Albánskou výhru pak ještě za další tři minuty pečetil střelou z dálky Erjon Bogdani.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Švýcarsko 0:2

07.09.2012 20:30

Góly: 20. Granit Xhaka, 51. Gökhan Inler

Start na jedničku, podtrženou! Švýcarsko dokázalo vkročit do kvalifikačních bojů pravou nohou a po výhře v Lublani si na své konto zapisuje premiérové a především hodně cenné tři body. Slovinci se pokusí v duelu zklamaných obrat Nory.

Svěřenci Ottmara Hitzfelda od prvního okamžiku ovládali dění na hrací ploše a po dvaceti minutách se naprosto po zásluze ujali vedení: Derdiyok oslovil Xhaku, a ten se s ničím zbytečně nemazlil a přesnou střelou z hranice pokutového území překonal Jasmina Handanoviče - 0:1. Slovinci odpověděli o chvíli později, Matavžovu hlavičku směřující pod břevno ovšem parádním reflexem vytáhl Benaglio!

Po obrátce se pokračovalo v nastoupeném trendu. Záhy natáhl z velké dálky Inler a parádní dělovkou zvýšil na 0:2. Přece jen plamínek naděje však slovinským hráčům svitl v 75. minutě, kdy byl po zákroku na Brečka a následné druhé žluté kartě vyloučen Barnetta (stejný hráč se podepsal i pod žluté napomenutí!). Domácí tak rázem mnohem více drželi balón, avšak největší možnost Ljubijankič zahodil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Albánie11003:13
2.Švýcarsko11002:03
 Island11002:03
4.Kypr10011:30
5.Norsko10010:20
 Slovinsko10010:20
Skupina F

Lucembursko - Portugalsko 1:2

07.09.2012 20:45

Góly: 13. Daniel Da Mota - 28. Cristiano Ronaldo, 54. Hélder Postiga

Bronzoví medailisté letošního evropského šampionátu se hned na úvod pořádně nadřeli. Outsider z Lucemburska dokonce vedl, Portugalsku se ovšem povedlo utkání otočit a nakonec dovést do vítězného konce...

Úvodní minuty zápasu přinesly portugalské držení míče, domácí snahu o rychlé brejky a ve 13. minutě také pořádný šok. Po jednom z brejků se k míči dostal Da Mota, který se dostal do střelecké pozice a dokázal překonat Patrícia - domácí senzačně vedli 1:0.

V portugalské sestavě se znovu objevil i Cristiano Ronaldo a byl to on, kdo jako první vážně prověřil Joubert, ten v 25. minutě vyrážel trestný kop. O tři minuty později si pak oba svůj souboj zopakovali a tentokráte se už radoval kanonýr Realu Madrid. Minelu vyrobil Gerson, Ronaldo se následně dostal k míči a s přehledem srovnal.

Vyrovnávací branka otřásla lucemburským sebevědomím a za další dvě minuty nechybělo moc, aby Ronaldo strhl vedení na portugalskou stranu, po přihrávce Meirelese trefil tyč. Následně se pak vytáhl Joubert, když zneškodnil povedenou hlavičku Postigy.

S přibývajícími minutami se portugalský tlak stupňoval a k další hlavičce se dostal Postiga, radost mu tentokráte pokazila tyč.

Na začátku druhé půle pak hosté navázali na to, kde skončili v závěru poločasu prvního. Jako první neúspěšně zahrozil Ronaldo, v 54. minutě se ovšem už skóre měnilo. Moutinho našel Postigu, ten se dokázal zbavit svého strážce a zajistil favoritovi vedení - 1:2.

Vedoucí branka znamenala polevení v portugalské ofenzivní snaze, tempo opadlo a lucemburská obrana měla více prostoru na to si trochu vydechnout. Nesměla ovšem spát, jinak by Naniho rána mohla skončit také jinde, než nad bránou.

A volno si nemohl vzít ani Patrício, který musel rychle zareagovat na ojedinělou střelu, jejímž autorem byl Joachim.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Izrael 1:1

07.09.2012 18:00

Góly: 65. Ruslan Abişov - 50. Bebars Natcho

Domácí outsider ukázal, že v této skupině nechce hrát druhé housle a určitě může litovat, že nezískal všechny tři body. Po hrubé chybě gólmana prohrával, po vyrovnání si však vypracoval nespočet šancí a určitě jich doteď lituje. Hrdinou zápasu se stal izraelský gólman Aouate, který na hřišti opravdu čaroval. Na výsledku 1:1 se gólově podílel nejprve hostující Bebras Natcho a na druhé straně Ruslan Abisov.

V prvním poločase předvedl Ázerbájdžán velmi zodpovědný výkon v obraně a do velkých příležitostí soupeře příliš nepouštěl. Izrael měl mírnou převahu, jenže branku vsítit nedokázal. Do té první se už v 9. minutě dostal Etey Shechter, který převálcoval hned tři protihráče a snažil se hlavičkovat. Jenže zblízka našel pouze náruč gólmana Agayeva. Domácí poté ožili a více jak čtvrthodiny měli mírný tlak, o jedinou hodně nepřesnou ránu se ale postaral Javadov.

Izrael poté zařadil na vyšší stupeň a ve 25. minutě byl blízko vedoucí trefy. Úchvatné sólo předvedl Ali Gokdemir, nicméně po elegantní kličce na brankáře mířil těsně vedle. Postupem času se začalo tempo hry zvyšovat a hra byla rychlejší, oba celky si však dávaly až do konce prvního poločasu především pozor na defenzívu. Po změně stran se hrálo mnohem aktivněji a hosté se brzy dostali do vedení.

V 51. minutě udělal domácí gólman Agayev obrovskou hrubku. Střelu Natcha z více jak pětatřiceti metrů podcenil a míč nakonec skončil v síti. Po hodině hry mohl na druhé straně srovnat Özkara, jenže jeho hlavička letěla těsně nad. Velké věci se začaly dít v závěrečných pětadvaceti minutách. Nejprve domácí srovnali po střele Abisova, který se elegantně ve vápně otočil, o minutu později musel skvělý zákrok předvést domácí strážce Aouate.

Ihned na to se do stoprocentní šance probojoval Javadov, jenže z dobré pozice minul. Tlak domácích sílil a vedení na stranu Ázerbájdžánu mohl strhnout Abisov, jenže ani on branku netrefil. Závěrečná desetiminutovka patřila také domácím. Nejprve sice Natcho z velké dálky pálil nad branku, následně se však domácí ocitli ve velké možnosti prostřednictvím Sadygova s Javadovem. Nebýt gólmana Aouateho, bylo by jistě rozhodnuto, takhle se hrálo nerozhodně.

Více informací k zápasu

Rusko - Severní Irsko 2:0

07.09.2012 17:00

Góly: 30. Viktor Fajzulin, 78. Roman Širokov (pen.)

Účastník letošního evropského šampionátu neměl v úvodním kole kvalifikace nijak lehkou úlohu, nakonec ale náš soupeř ze základní skupiny dokázal udolat outsidera ze Severního Irska. Rozhodnuto však nebylo ani patnáct minut před koncem, po proměněné penaltě však tým vedený novým renomovaným trenérem Fabiem Capellem již udržel výsledek 2:0. O góly se postaral nejprve po půl hodině hry Viktor Fajzulin a v závěru Roman Širokov.

V úvodu zápasu se nic zajímavého nedělo. Za zmínku stojí nepříjemný přímý volný kop Keržakova z deváté minuty, který ale dobrým zákrokem dokázal zlikvidovat gólman Roy Carroll. Právě Keržakov zlobil branku soupeře v úvodním dějství nejvíce. Následně totiž vypálil tvrdě z dvaceti metrů a Carroll musel opět zasahovat, o něco později střílel o pár decimetrů vedle tyče. Hosté se k první střele dostali až ve 20. minutě, ovšem McAuley mířil hodně nepřesně.

Rusové se naopak přesně ve 30. minutě dostali do vedení a zužitkovali mírný tlak. Po přesném centru do vápna sklepl Keržakov na nabíhajícího Fajzulina a ten se přesnou střelou k tyči nemýlil. Rusko bylo od této chvíle ještě aktivnější, do dalších dvou šancí se dostal Keržakov. Nicméně Carroll se tentokráte vytáhl hned dvakrát. Ke konci úvodního dějství prověřil domácího Akinfejeva Kyle Lafferty, z velké vzdálenosti mířil jen do náruče ruského gólmana.

Po změně stran domácí kontrolovali průběh hry a byli mírně lepším celkem, velkých šancí ale bylo vidět poskrovnu. Nejprve hodně mimo hlavičkoval Kombarov, následně nebezpečná rána Širokova orazítkovala pouze tyč. Rozhodující moment utkání se zrodil v 77. minutě, kdy Cathcart fauloval ve vápně Kokorina a sudí nekompromisně nařídil penaltu, navíc za tento zákrok udělil žlutou kartu. Tu s přehledem proměnil Širokov a bylo po zápase.

Domácí pak drželi míč na kopačkách a už se netlačili do bláznivého útočení, Severní Iry do žádné velké příležitosti nepustili. Hosté byli bezzubí hlavně v ofenzívě a dnes na body opravdu neměli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko11002:03
2.Portugalsko11002:13
3.Izrael10101:11
 Ázerbájdžán10101:11
5.Lucembursko10011:20
6.Severní Irsko10010:20
Skupina G

Lotyšsko - Řecko 1:2

07.09.2012 20:30

Góly: 41. Aleksandrs Cauņa (pen.) - 57. Nikos Spyropoulos, 69. Theofanis Gekas

Řecko se skoro na den přesně znovu představilo v Lotyšsku a tentokráte si domů odvezlo lepší výsledek. V kvalifikaci o ME remizovalo 1:1, dnes vyhrálo 2:1.

Úvod utkání byl hodně opatrný a na první šanci se čekalo až do 16. minuty, Fortounis svou hlavičkou našel jenom náruč připraveného Vaninse.

O chvíli později mířil nepřesně Katsouranis, v 35. minutě pak už slavil Gekas, radost mu ovšem zkazila tyč.

Lotyši byli horším týmem, do vedení ovšem nakonec paradoxně šli oni. Kyriakos Papadopoulos poslal v pokutovém území k zemi Višņakovse a kopala se penalta. Exekuce se ujal Cauņa, který také překonal Karnezise - 1:0.

Pro hosty mohlo být ještě hůře, zajímavě vypadající pokus Fertovse ale naštěstí pro ně zablokoval Spiropoulos. Tečku za první půlí pak udělal pokus Gekase a úspěšný zákrok Vaninse.

Řekové vstoupili do druhé půle podle očekávání hodně aktivně, Maniatis mířil mimo, rána střídajícího Samarase šla zase nad, podobně jako pokus Fortounise. Vyrovnání ovšem viselo ve vzduchu a realitou se stalo v 57. minutě, v níž se trefil Spiropoulos.

Řekové se ovšem s remízovým stavem nespokojili a jejich touze po třech bodech bylo učiněno za dost v 69. minutě, v níž Vaninse pokořil Gekas.

Kdo čekal nějaký lotyšský nápor, musel být hodně zklamán, Řekové kontrolovali závěr a byli to naopak oni, kdo mohl přidat třetí branku. Mimo hlavičkoval Gekas, se střelou Katsouranise si poradil Vanins. Příliš vysoko mířil Ninis, závěrečný pokus Torosidise pak srazil mimo Klava.

Více informací k zápasu

Litva - Slovensko 1:1

07.09.2012 20:15

Góly: 18. Marius Žaliūkas - 41. Marek Sapara

Slováci na úvod kvalifikace o postup na MS remizovali v Litvě 1:1. První branku vstřelila domácí Litva zásluhou Žaliukase. Hosté ještě stihli srovnat do přestávky díky Saparově přesné trefě. V průběhu druhého poločasu se Slovensko dostalo do oslabení díky přísnému vyloučení Pečovského. Tento moment hosty dost poznamenal a v početní nevýhodě nedokázali vsítit vítěznou branku.

První poločas přinesl pohledný fotbal, oba týmy hrály útočným stylem a z toho pramenily i góly. Aktivněji začali Slováci, ti už mohli v páté minutě vést, ale Škrteľ trefil hlavou pouze tyč. Okolo patnácté minuty převzali aktivitu fotbalisté Litvy, tu dokázali potvrdit i gólem. Domácí se dostali do vedení v 18. minutě, kdy zahrávali přímý volný kop z 30 metrů. Na centrovaný míč do vápna si naběhl Žaliukas, ten pak hlavičkou zasunul balón do slovenské brány.

Slovensko se snažilo hned kontrovat na inkasovanou branku, ale všechny útočné náznaky zastavila domácí obrana. V 25. minutě mohlo být vyrovnáno, ale gól Slováků nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 29. minutě musel zbystřit slovenský brankář Mucha. Ten se vytáhl skvělým zákrokem, když pokus jednoho z Litevců vyboxoval na roh. O deset minut později přišla další příležitost Slováků, jak srovnat krok s Litvou. Stoch na hranici velkého vápna otestoval pozornost litevského brankáře Karčemarskase, ale ten jeho pokus vyrazil do bezpečí.

Našim východním sousedům se přeci jen povedlo před odchodem do šaten vyrovnat. Stalo se tak v 43. minutě, kdy z hranice pokutového území rozvlnil litevskou síť Marek Sapara. První půle tedy skončila nerozhodně 1:1.

Ihned po změně stran se do útoku tlačili domácí fotbalisté, ovšem nic z toho nevytěžili. Po pěti minutách převzali taktovku Slováci, ale ani si nedokázali poradit se soupeřovou obranou.

V 55. minutě přišlo přísné vyloučení, rozhodčí potrestal faul Pečovského červenou kartou. Tento moment pro zbytek zápasu dost poznamenal slovenský výběr, kdy na hřišti bylo znát, že má o jednoho hráče méně. Stěží si vypracovával útočné příležitosti, které by mohly vést ke vstřelení vítězné branky, i když některé náznaky tam byly. Litevci pozorně bránili.

V 75. minutě zahrozili domácí, když na hranici pokutového kopu se dostal k hlavičce Mikoliunas, ale brankář Mucha jeho pokus zneškodnil.

Do konce zápasu se skóre nezměnilo, Litevci měli ještě dvě šance v závěru, jak dát vítězný gól. Slovensko si tedy z Litvy odváží bod.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Bosna a Hercegovina 1:8

07.09.2012 19:00

Góly: 60. Mathias Christen - 26. Zvjezdan Misimović, 31. Zvjezdan Misimović, 33. Vedad Ibišević, 39. Vedad Ibišević, 46. Edin Džeko, 64. Edin Džeko, 80. Edin Džeko, 82. Vedad Ibišević

Lepší vstup do nové kvalifikace si Bosna a Hercegovina nemohla ani přát. Po zápase v Lichtenštejnsku navíc všem ve skupině vzkázala: počítejte s námi! Aby mu nasázela celkem osm branek, s tím se opravdu nepočítalo, byť byla v zápase jasným favoritem. O všechny branky se nemohl postarat nikdo jiný než trio Džeko, Ibiševič, Misimovič.

Domácí se drželi dvacet pět minut. Pak se ale na hřišti rozvířil bosenský uragán a bral do svého víru vše, co mu stálo v cestě. Takový debakl alpský trpaslík před vlastními fanoušky zažil naposledy v roce 1997, kdy ho totožným skóre skolilo Rumunsko. Nejvyšší porážka to přesto není, Makedonie odtud v roce 1996 odjížděla dokonce s vítězstvím 11:1.

Že se Lichtenštějnsku nebude dařit ani na tuto balkánskou zemi, potvrdil Misimovič jen během pěti minut. Ve 26. minutě napřáhl svou pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce, poté se prosadil ve velmi podobné pozici o chvilku později znovu. Za další dvě minuty padla již třetí branka utkání díky přesné hlavičce Ibiševiče.

Povedenou čtvrthodinku završil již čtvrtým zásahem zápasu znovu Ibiševič, pět minut před koncem prvního dějství zase překonal bezmocného a už navztekaného gólmana Jehleho hlavičkou. Bosensko-hercegovští hráči ovšem nepolevili ani po přestávce a sotva se jejich soupeř rozkoukal, už musel lovit míč ze sítě.

Konečně se také poprvé prosadil ex-tepličák Edin Džeko, který ihned ve 46. minutě navýšil už takhle nabitý účet. Domácí fanoušci mohli mít z celého utkání jen jednu radost. Tu jim v 61. minutě zařídil Christen, který se prosadil z blízkosti a upravil alespoň částečně už takhle na oko příšerné skóre na 1:5.

Přesto zbývající minuty patřily i nadále rozjeté Bosně a Hercegovině. Na Christenův gól odpověděl o tři minuty později svým druhým gólem Džeko, který usměrnil za záda Jehleho centr Vranješe. V poslední desetiminutovce přidali hosté ještě další dva zásahy, hattrick zkompletoval nejprve Džeko a v 83. minutě také Ibiševič.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bosna a Hercegovina11008:13
2.Řecko11002:13
3.Slovensko10101:11
 Litva10101:11
5.Lotyšsko10011:20
6.Lichtenštejnsko10011:80
Skupina H

Moldavsko - Anglie 0:5

07.09.2012 20:45

Góly: 4. Frank Lampard (pen.), 29. Frank Lampard, 32. Jermain Defoe, 74. James Milner, 83. Leighton Baines

Nepopulárního bůra museli na Stadionul Zimbru skousnout moldavští fanoušci, jejichž miláčci podle očekávání nestačili na Angličany, kteří si na trávníku dělali, co se jim umanulo. Albion tak po 19 letech (!) zaznamenal nejvyšší venkovní vítězství.

Svůj premiérový start v soutěžním zápase si zapsal Tim Cleverley, po boku se však mohl spolehnout na ostřílené harcovníky v podobě Stevena Gerrarda a Franka Lamparda (oba nastřádali již přes devadesát reprezentačních startů). A právě mladý středopolař ManUtd byl ústřední postavou hned první vážnější akce, když jeho ránu zastavil Bulgaru rukou a rozhodčí Pol van Boekel musel ukázat na pokutový kop. Kulatý nesmysl si postavil na značku Lampard a rutinérsky proměnil - 0:1.

Domácí už tak pomaličku a jistě tušili, jakým směrem se asi bude utkání ubírat... Zejména Namaşco si musel připadat jako na kolotoči: Defoe nevyslal na strážce moldavské svatyně nikterak jedovatý pokus, ovšem jistá ležérnost nadělala brankáři Kubaně Krasnodar velké potíže, svou chybu tak alespoň napravil zablokováním Oxlada-Chamberlaina.

Nápor však neustával a Lampard záhy neměl po Johnsonově centru problém netradičně hlavou dopravit kulatinu do sítě - 0:2. Kvalitativní rozdíl mezi oběma stranami byl více než patrný, netrvalo dlouho a hádanka byla definitivně rozluštěna: Oxlade-Chamberlain tentokráte dobrou prací vybojoval možnost pro Defoa, jenž na přední tyči nezaváhal a zvýšil na 0:3.

Hart musel vlastně během celého utkání předvést jediný vážnější zákrok proti hlavičce Armase, jinak byl ovšem doslova a do písmene bez práce. Roy Hodgson tak mohl logicky již o pauze stáhnout ze hry kapitána Gerrarda, jehož místo zaujal Michael Carrick. Tato, ani další změny (Walcott a Welbeck nahradili Oxlade-Chamberlaina s Defoem) však na průběhu hry nic zásadního nezměnily. Všichni nově příchozí tak byli v 74. minutě svědky parádní rány Milnera, po níž se Namasco sotva ohlídl a počtvrté lovil míč ze sítě - 0:4.

Pohodu na trávníku mimo jiné dokumentoval sedm minut před koncem Leighton Baines, jenž si parádně zahraným volným přímým kopem zapsal premiérový reprezentační zásah a zároveň tímto momentem dosáhl první branky ze standardky od trefy Davida Beckhama proti Ekvádoru na MS 2006 v Německu (!!!).

Více informací k zápasu

Černá Hora - Polsko 2:2

07.09.2012 20:30

Góly: 27. Nikola Drinčić, 45+2. Mirko Vučinić - 6. Jakub Błaszczykowski (pen.), 55. Adrian Mierzejewski

Skupina H hned na začátek nabídla pořádné drama. Černohorci potvrdili své kvality a na domácí půdě nedali Polsku nic zadarmo, dokázali otočit nepříznivý průběh, avšak nakonec se musejí spokojit pouze s bodovou dotací.

Hostitelé nedávno skončeného Eura začali na Stadionu Pod Goricom nebojácně a už po pěti minutách se po souboji Lewandowskiho s Jovanovičem dočkali od sudího Jakobssona pokutového kopu. Balónu se ujal kapitán Blaszczykowski a bezpečně zavěsil - 0:1. Za krátko mohl přidat pojistku Grosicki, proti Božovičovi však neuspěl.

Naproti tomu přišel trest. Vučinić posunul mičudu na Drinčiče, jenž dokončil vše podstatné a bez mrknutí oka srovnal na 1:1. Odpovědět mohli postupně dva hráči dortmundské Borussie, Kuba, ani "Lewa" ovšem neuspěli a ještě před odchodem do kabin mohli litovat. Aktéři vyrovnávací branky si tentokráte vyměnili úlohy a Vučinić se z blízka nemýlil - 2:1.

Kanonýr BVB si mohl po opětovném příchodu na trávník vylepšit pošramocenou pověst, jeho snahu ovšem zhatil pohotový Savić. Jak na to však svému spoluhráči ukázal v 55. minutě střídající Mierzejewski, jenž těžil z parádního centru Obraniaka a začínalo se znovu od začátku - 2:2. Ve zbytku utkání zaujaly už pouze červené karty pro Pavičeviče a následně Obraniaka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie11005:03
2.Černá Hora10102:21
 Polsko10102:21
4.Ukrajina00000:00
 San Marino00000:00
6.Moldavsko10010:50
Skupina I

Finsko - Francie 0:1

07.09.2012 20:30

Góly: 20. Abou Diaby

Od domácího šampionátu (1998) se Francouzi na úvod kvalifikace o MS nikdy nepředvedli v ryze pozitivním, ne-li dominantním světle. Jednou coby obhájci postupovali přímo, pak doma remizovali s Izraelem a posledně dokonce prohráli v Rakousku. Tentokrát už konečně startují plnohodnotným výsledkem, i když se v cizím prostředí znovu nadřeli...

Čekala se asi jiná podívaná. Prezident Francouzské fotbalové federace Noel Le Graet během dne uvedl na pravou míru novou finanční politiku svého svazu, podle níž fotbalisté neinkasují žádné bonusy, pokud neprojdou na závěrečný turnaj. A to je i dnes mělo motivovat k vítězství. Jenže tak se nedělo. Tempo zápasu vydrželo být po celou dobu poněkud vlažné, žádná ze stran nikdy nepůsobila nějak autoritativně, třímat taktovku pevně v rukou se zkrátka v Helsinkách nenosilo.

První slovo mohli mít každopádně domácí, ovšem Mbiwův blok veškerou Hamalainenovu snahu zhatil. A když se neujaly ani dva rohy Romana Eremenka, byli diváci svědky první a de facto poslední řádně dotažené akce hostí. Llorisův nákop zpracoval Benzema pro Diabyho a ten svůj návrat do reprezentace zpečetil uhlazeným finišem k pravé tyči.

Do přestávky se už soupeři jen zlehka pošťuchovali, aniž by si tvořili vyložené šance, a v nastaveném rytmu se pokračovalo i po změně stran. S výjimkou jediné situace pět minut po restartu. Tehdy patrně měl stoper Sakho po rohu Cabayeho Francii uklidnit, blýskl se ale finský brankář s českými kořeny Lukáš Hradecký.

Právě z rohu pak také byli nejblíže vyrovnání seveřané, Pukki si ale s další Eremenkovou dodávkou neporadil ideálně, když raději minul.

Více informací k zápasu

Gruzie - Bělorusko 1:0

07.09.2012 19:00

Góly: 52. Tornike Okriašvili

Gruzie vkročila do nové kvalifikace mistrovství světa tou správnou nohou a ve skupině, ve které jí ještě čeká Francie a Španělsko, porazila v úvodním klání díky trefě Tornikeho Okriašviliho nevýrazně hrající Bělorusko těsně 1:0. Ve vyrovnaném souboji prostě byli na góly lepší domácí, a poprávu se tak radují z vítězství.

Nebylo to příliš záživné utkání. Bělorusko mělo v prvním poločase dvě větší příležitosti, domácí ale skvěle podržel gólman Loria. Nejprve si na něj vyšlápl Karnilenka a po něm i Pucila, nicméně gruzínský muž v rukavicích zařídil, že první poločas skončil bez branek. Gruzie byla do té doby na hřišti naprosto neviditelná.

Jenže těsně po obrátce udeřili právě domácí. Okriašvili ukázal v 51. minutě, jak skvělou techniku má, a individuální akcí, ve které se dokázal zbavit hravě dvou běloruských obránců, zařídil jedinou branku utkání. Brankář Veremko na jeho střelu levačkou prostě neměl nárok. Do konce zápasu ale zbývala ještě spousta času.

Jenže podobným způsobem, jakým hrála Gruzie v prvním dějství, se, tedy až na gól Okriašviliho, prezentovala i v tom druhém. Hrála hodně zezadu, na což soupeř nedokázal najít recept. A když už se mu to podařilo, ztroskotal na Loriovi. Ten znovu vychytal v největších šancích Pucilu a po něm i Bardačowa.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie11001:03
 Gruzie11001:03
3.Španělsko00000:00
4.Bělorusko10010:10
 Finsko10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (266)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Irové

Reagovat
Desmond Glazebrook

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci pokud nepostoupí aspoň do baráže, tak sním svůj vyklopený oběd..

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci si mužou o baráži nechat leda zdát

Reagovat
smazaný uživatel

Z takové skupiny je povinnost postoupit.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci ti Irové, neskutečný

Reagovat
Minister

ach Mucha kurvaaaa

Reagovat
F.Torres

to slováci nemají lepší hráče jako Duriš, Bakoš, Mucha?

Reagovat
smazaný uživatel

A kde Ďuriš hraje? Vždyť ten je tak maximálně jen žolík i na naší ligu

Reagovat
F.Torres

momentálně v základu repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl že to někdo napíše, spíš jaký hraje post

Reagovat
F.Torres

křídlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsem radši nedržel hubu

Reagovat
smazaný uživatel

stehno

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Máme.

Reagovat
F.Torres

tak proč hrají podle livesport základ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože to tak postavil Griga s Hippom

Reagovat
Radin

link na Belgie Wales prosím?:-)

Reagovat
madridcan

Jasny gol! Skur*eni spanielski rozhodcovia sa predvadzaju aj na medzinarodnej scene

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Poradil by mi prosím někdo, kde bych mohl stáhnout nějaký epizody dextera?

Reagovat
REPLIKATOR

Třeba na uloz.to ale nikomu to neříkej

Reagovat
smazaný uživatel

budeš se divit, ale tam většina z nich není

Reagovat
REPLIKATOR

Budeš se divit, ale je...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi tam najdi třeba s04e08

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ale já chci jen jeden díl a to je ten s04e08....

Reagovat
REPLIKATOR

filestube.com a pak si najdi někde titulky

Reagovat
smazaný uživatel

na filestube jsem zapoměl díky

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, Dexter s dabingem? Slovenský ještě celkem ujde (i když Michael C. Hall hodně pracuje s hlasem, a je škoda to kazit dabingem), ale ten český, to je zoufalost.

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

nemusíš si je stahovat zkus tuhle stranku

http://www.eserial.cz/dexter/

Reagovat
smazaný uživatel

dik moc

Reagovat
REPLIKATOR

Nebo dobré je i serialycz.cz

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

dík moc:)

Reagovat
REPLIKATOR

Bosna válec Málem tři hráči po hattricku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Dzeko hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

Mame sa na co tesit.

Reagovat
smazaný uživatel

A sme dom. A prave Viktor jooj

Reagovat
smazaný uživatel

Edin. proti Qpr pomalu netrefil ani bránu..

Reagovat
vacin

Belgie se mi s tím Walesem hodně líbí drží hodně míč ale není to jenom bezúčelný držení snaží se hnát hhodně centrů do vápna, ale tam to zatím nejsou schhopni trefit, ale ikdyž hrajou proti 10 pořád si musí dávat pozor na brejky hlavně na Balea.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Fotbalisty Ostravy by měl posílit slovenský záložník Peter Šulek. Třiadvacetiletý defenzivní středopolař Žiliny dnes za Baník odehrál přípravný zápas v Banské Bystrici a svým výkonem si řekl o angažmá.

Nevíte o někom někdo něco? Nejlépe někdo, kdo sleduje slovenskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus obejít pár třiadvacetiletých chlápků kolem Ostravy a zeptej se jich jestli se jejich Šulek nestěhuje do Žiliny

Reagovat
smazaný uživatel

No Sulek je podla mna na ostravu obrovska posila, pri vsetkej ucte k Ostrave. Byvaly mladeznicky reprezentant. Hraval dost v Ziline, hraval DM ak sa nemylim. Je silny a dorazny, v BB hral ligu uz v 18. Pravdupovedia ma toto velmi prekvapilo, lebo si myslim, ze ma naviac a zo Ziliny do terajsej Ostavy si urcite po futbalovej stranek nepolepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

zas neprehanaj, že obrovska posila je to priemerny box to box zaloznik, v nicom prakticky nevynika, ale svoje miesto si vzdy zastane ..

Reagovat
smazaný uživatel

Pisem pre Ostravu. Ostrava uz druhym rokom trie biedu a ide tam z majstrovskej Ziliny, podla mna pre Ostravu posila ako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že právě to je ten post se kterým máme největší potíže, btw. Greguš je taky mládežnický reprezentant, snad i kapitán, ale zahraje dobře jednou co pět zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledny som ho videl teraz v predkole LM proti Izraelcom a prekvapil ma, hral dost dobre. Inac ti lepsie ale odpovedia Zilincania

Reagovat
Marv

Taková škoda, že to Kazaši neudrželi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký to nádherný fotbalový večer dnes pro občasného sázkaře Jsem šťastný, tráva je zelenější a víra v jednorožce stoupá.

Aby se ze šťastného člověka stal ku*evsky šťastný, musí vyhrát Argentina. Takže můj fanklube, držte mi palce

Reagovat
valloire

Máš fanklub? Já myslel,že tě tu nenávidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nenávidí, že nemůžou být jako já

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z najtragickejších výkonov rozhodcu v dejinách futbalu a to najmä tým neustálym pískaním pri každom faule si suverénne aspoň 3 či 4krát zapíska, neviem či mu to robí dobre a honí si pritom ego, ale ja si myslím, že futbal nie je festival v Riu a mňa osobne z toho neuveritelne nasieral, fakt ma bolia uši

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo aj na nasich vidno ako su z toho zufali.

Reagovat
ďuriLFC

No ja myslim že to nepiskol ten rozhodca tak veľa krát To skor bolo tým že ten hlas komentátora bol robený cez telefon a bolo počuť z ruchových mikrofonov aj z telefonu .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak až taká amatérčina sa mi nezdá

Reagovat
Minister

skurvení rozhodci

Reagovat
smazaný uživatel

cry more

Reagovat
smazaný uživatel

Slovaci jen remiza? Neni to pro ne malo? Nevim v jake forme maji reprezentaci a v jake forme je Litva.

Reagovat
cervo

rozhodca neuznal gol pre vymysleny offside a potom prisla cervena karta

Reagovat
CubONE

neuznany regulerny gol, potom sporna cervena a uz len bojovali...

Reagovat
Filipow

Češi v minulé kvaldě začali porážkou s Litvou a jak to dopadlo..

Reagovat
Jajinek

Litva

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný tragédi.

Reagovat
CubONE

Nezasluzene.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to už nikdo nekouká

Reagovat
cervo

dost ubohy nazor

Reagovat
smazaný uživatel

To není ubohý, my jsme proti Litvě taky prohráli dost nezaslouženě, bo se dostali na naší půlku tak jednou a dali z toho gól, ale nikoho to nezajímalo a stejně se to Bílkovi furt předhazovalo... tak to prostě je.

Reagovat
CubONE

tak ale to bola cisto chyba hracov, ked ti rozhodca neuzna regulerny gol a potom nezmyselne vyluci hraca, je to ina situacia

Reagovat
smazaný uživatel

Ale furt to nikoho nebude zajímat, takových zápasů kdy to posere rozhodčí je hodně a vsaď se, že až se bude nadávat na trenéra, tak 99% z nich tenhle výsledek bude vytahovat...

Reagovat
CubONE

Ale bude...na zapasy, ktore pokazil rozhodca sa casto spomina, minimalne u nas. Spominat sa bude aj chyba Muchu, no chyby rozhodcu neostanu nespomenute

Reagovat
cervo

skor mi pride ako ked barcelona postupila do finale LM cez chelsea, vsetci videli, ze to nebolo zasluzene a aj tak dalo par uboziakov zato barcelone palec hore a obhajovalo ju, ze to nikoho nezaujima, ako sa do finale dostala... a to mi pride ubohe, fanusik klubu, ktoreho nezaujima, ako jeho tim dosiahol uspechu.. tak to uz sa vyserme na futbal a dajme body do aukcie, tomu kto ich kupi najviac iba posleme pohar, nikto na to pozerat nebude a vobec.. naco by aj pozeral, ved tu o futbal vobec ani nejde

Reagovat
valloire

Barca

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
Jerichoo

Palcuješ výsledok, alebo výkon ked sa smiem spýtať?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som si, ze prave ty nemas komplexy

Reagovat
Jajinek

nemám rád Slováky a jejich repre mi není skrz Hamšíka, Škrťela a Weisse sympatická. Mám pro to své důvody, které si dokážu obhájit. Slovo komplex v tomhletom kontextu je naprostá idiocia, jako když někdo řekne...nemám rád rajčata, protiže z nich mám komplexi

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnavat ludi so zeleninou

Reagovat
Jajinek

nepochopil jsi to. Já neporovnávám lidi se zeleninou, ale porovnávám stav, kdy něco nemáš z nějakého důvodu rád a ostatní ti předhazují komplex. Je jedno, jestli je to člověk, zvíře, věc nebo cokoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale je to komplex, ak sa nad niecim nevies povzniest a globalizujes. Rajcata nemam rad preto lebo mi nechutia, neviem preco, nemam na to nijaky dovod, proste som tomu neprisiel na chut. S ludmi je to vsak ine, na zaklade jazyka (a par jedincov rozpravajucich nim) ich hadzes do skatulky "nemam ich rad, mam na to svoje dovody". Ale v pohode , vsak prosti gustu ziaden disputat

Reagovat
smazaný uživatel

Nerieš toho zmätka zbytočne. Hlavne po tom, čo sa v zápase stalo, je to čistá a úbohá provokácia.

Reagovat
Jajinek

Slováky nemám rád, protože mi taky nechutnají. Mám rád jedince, ale nemám rád obecně ten národ, kvůli několika vlastnostem, které jsou u nich často povahově silné. Co se týče slovenské repre, tam zase nemám rád konkrétní jedince, kteří mi znechutili reprezentaci. Zápas jsem neviděl, ale jsem rád, že vyhrála Litva, proto jsem jí dal palec. To je celé. Nevím, proč bych měl mít z něčeho komplex.

Reagovat
Minister

tak Litva dokonca vyhrala? hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Píše len to, čo by chcel, aby bolo. Ale všetko je to od reality ďaleko vzdialené.

Reagovat
Jajinek

ok, už je pozdě, moje chyba...na významu příspěvku to však nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre nich je bod vyhra, asi takto to Jajinek myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Komplex je nieco s cim sa nevies vyrovnat, napriklad aj ten nacionalizmus. Samozrejme, je to kazdeho osobna vec a mne neslo o to, aby som sa dozvedel, preco nemas rad Slovakov, len to, ze palcujes niekoho, koho absolutne nepoznas len pre to, ze "uspel" proti niekomu, koho akoze uz "poznas"

Reagovat
Jajinek

já se s tím umím vyrovnat. Ten názor jsem si vytvořil na základě vlastních zkušeností a mám ten názor naprosto střízlivý nějakých přehnaných emocí a jsem s ním smířen.

Poslední větu jsem nepochopil. Nemusím znát hráče Litvy a přesto mám radost nad tím, že se Slovenskem uhráli bod. Slovenské hráče opět neznám osobně, ale konkrétně trio Hamšík, Skrťěl, Weiss (i když dnes nehrál), je mi prostě z mnoha důvodů nesympatické. A vzhledem k tomu, že se jedná o nejvýraznější postavy repre, je to jedním z důvodů mít radost nad tím, že to družstvo nevyhrálo. Neskáču po pokoji a neoslavuju tu. Jen jsem dal palec Litvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik je pritom vraj taaak dobry chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

Chapem, ze Weiss a Skrtel velke sympatie nebudia, ale nechapem ten hon na Hamsika, len preto ze je vystredny. V zasade su mi tito hraci ukradnuti, nemame moc hviezdnych hracov, dokonca nemame kvalitnych hracov, tak nas musia reprezentovat i takito. Aj u vas sa najde zopar hracov minimalne kontroverznych, nie pre nas, ale pre vas. Okrem toho,na tu nasu tebou vymenovavanu trojku sa aj tak na SK vacsinou pluje, nikomu sa nezavdacia, takze sucitim s nimi. Pre mna je u nas jednotka a kvalitny hrac, ktory by mal i na top ligu len Stoch, neskutocne podcenovany a prehliadany hrac.

Reagovat
Rssa

Když něco nemáš rád, tak je to hned komplex?

V tom případě trpím komplexem z brokolice a celá zelenina mě za to odsuzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ta zelenina. Ak uz nieco porovnavate, snazte sa nieco k veci, vsak som to uz hore vysvetlil, ze je to hodne mimo. Ano, je to komplex, mozte si to obhajovat ako len chcete.

Reagovat
Rssa

Ne, není to komplex. Pletou se ti pojmy. Pokud něco nemáš rád, tak to prostě nemáš rád. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jajinek napisal, ze na to ma svoje dovody, brokolicu nemas rad, lebo ti nechuti, ale nijaky dovod iny na to nemas, no asi vies , ze je napriklad zdrava. Tu sa bavime o ludoch. Mame na to zrejme iny pohlad, ale ja to za komplex povazujem. Niekedy to prerasta az fobie ci mindrakov, no aj tak si to ludia nepripustia. Jajinek palcoval Litvu za to ze uchmatla body neoblubenym Slovakom (asi pre neho bacovia), ale ak ja z niecoho komplex nemam, neriesim to, je mi to jedno a beriem to s nadhladom. Ako sa hovori, ze na blbca (v tomto pripade blbcov) existuje jediny recept, este vacsi blbec. Nechapem co sa da obhajovat na stereotypoch a predsudkoch

Reagovat
smazaný uživatel

Máš, ostatně jako většina lidí zde a celkově na internetu, zvláštní představy o komplexu. Jajinek jednoduše nemá rád Slováky, stejně jako já Poláky a většina národa Rusy. U Rusů jde o předsudky, společnou minulost, ale neznamená to, že jde o komplex. To je úplně něco jiného a z toho co Jajinek napsal, to nemůžeš poznat, ani kdybys byl znovuzrovený Carl Gustav Jung. Já už si tak nějak zvykl, že lidi neví, co komplex znamená a mají se za samozvané odborníky přes hlubinnou psychologii, takže boj s nimi jsem již dávno vzal. Jenže ty si stojíš hodně za svým a v tom případě na tebe reaguji a chci ti dát najevo rychle a stručně, že se pleteš, takže.... koukni se trochu níže.

Pleteš se

Reagovat
smazaný uživatel

Preco si kazdy mysli, ze komplex sa musi viazat len na menejcennost. Pokial viem, je to psychicky problem , s cim si nedokaze clovek poradit a dava to najavo verejne. Nemam rad Rusov, nepotrebujem sa vsak k nim vyjadrovat negativne, su to Rusi, su ini, beriem si ich so vsetkymi negativami i pozitivami a to som zazil komunizmus , ked som musel povinne sledovat 3 pohreby za 3 roky 3 sovietskych pohlavarov, kto nie, mal z toho zle. Ale aby som palcoval vsetko, co nemam rad a daval to vediet i ostatnym? Asi sme kazdy iny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nemáš potřebu se vyjadřovat k něčemu, co nemáš rád, Jajinek a spoustu ostatních ano. Je to o lidech, ale neznamená to, že z dané věci mají komplex. Komplex má vlastně jen dva druhy. První je souhr vzájemně spjatých psychický psychických obsahů (myšlenek, citů, snah, představ a postojů) vázaných na společné jádro předmětného (zaměřeného na určitý objekt) a afektivního (emocionálního) charakteru. Hodně to ovlivňují i zkušenosti. A druhý je označení souboru pocitů vytěsněných do nevědomí, odkud motivují jednání člověka. V obou případech nejde poznat, jestli se u Jajinka jedná o komplex. Navíc lidé s komplexem jednají (v drtivě drtivé většině), když dojde na to určité téma, podrážděně, útočně, hádavě a nevšiml sem si, že by se něco z toho stalo. Může mít komplex, (nic tomu ale nenasvědčuje) jenže to nemůžeš nikdy takhle snadno určit po pár větách. Až bude reagovat na slovenské uživatele EF útočně, bude se vyžívat ve zraněních jejich hráčů atd. atd. atd. dalo by se o tom uvažovat, ale stejně by to nešlo s určitostí napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, len ma to v jeho pripade trochu prekvapilo Svojim sposobom mame komplexy vsetci, takmer nik si to vsak neprizna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě. Z výšky, uší, nosu, pleti, vlasů. Každý má nějaký komplex, ale komplex na národ se tvoří sakra těžce, když nejde o nějakého trochu více hloupějšího člověka, což Jajinek nejspíše není. Tam by stačilo, aby mu nějaký Slovák v dětství plivnul do obličeje, ale v jeho případě by muselo jít o spoustu nepříjemných zážitků se Slováky. Spoooousty ošklivých a nepříjemných zážitků. Navíc v takovém případě by se mu nemohlo zazlívat, že z nich komplex má. Je to složité a téma na hodiny, kde se ani jedna strana nedostane k žádnému výsledku. Příště raději napiš, že se chová jako vůl, bude to kratší a možná i trefnější. Málo lidí zná pravý význam komplexu, takže i to můžeš vlastně používat. Je to tak zažitý omyl, že to snad všichni pochopí, jak si to myslel, jen já jsem na to háklivý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to mluvil Levy o albanske repre? Prvni body a tim padem i uspech by mela.

Reagovat
smazaný uživatel

když vidím, jak hrají Bulhaři, tak to vypadá, že ČR skončí na 4.fleku...

Bílek VEN

Reagovat
vacin

Já vím, že Jarda z béčka říkal, že nadávat na Bílka je populární, ale teď už padej spát přes týden už musels vstávat do školy a potřebuješ si pořádně odpočinout

Reagovat
Kokesh

Mesut kvalitně.

Reagovat
blaugrana

Ideme do Brazílie. Tragédia. Čo tragédia...to je slabé slovo. Tragický rozhodca, totálne na smiech, náš výkon ani o trochu lepší než rozhodca a k tomu spektakulárny komentátor. Mucha nech pali dopče a zoberie so sebou Pekaríka a Zábavníka. Títo hráči nemajú v základe čo robiť! Griga s Hipom by sa mali vrátiť do reality a nebrať Muchu ako 1, LEBO NÁS KEDYSI PODRŽAL. To je ako považovať stále Rivalda za najlepšieho hráča na svete, lebo ním kedysi bol.

Reagovat
Godwinson

Sice vyhráli, ale ta sestava Francie, to je hnus.

Reagovat
Godwinson

A U21 prohrála se Slovákama, no tak to je něco

Reagovat
smazaný uživatel

Corchia je primárne bek?

Reagovat
Godwinson

Jj, je.

To sice mají, ale nastoupili v plné palbě, tak mají vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopredu je velmi dobrý, skvele podporuje útok, ale na obrancu a kapitána mužstva bráni tragicky..

Reagovat
Minister

ale tak už majú isté prvé miesto

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Kokesh

Jak hrál Karim?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde úplně normální, až na tradičně Evru

Reagovat
smazaný uživatel

Doyle

Reagovat
smazaný uživatel

bulharska mena je leva

jinak se dneska vecer livescore pekne cervena

Reagovat
smazaný uživatel

a holandsko hralo takovou bidu, ze sem na to ani nekoukal i kdyz to bylo pusteny

Reagovat
vacin

No tak z Belgie jde strach už oficielně nejenom na papíře

Reagovat
smazaný uživatel

tj., porazit Wales se podaří jen málokomu

Reagovat
vacin

Nehodlám se bavit s někým, kdo má nižší IQ než je obvod mýho bicepsu

Reagovat
smazaný uživatel

A to je kolik?

Reagovat
vacin

I kdyby to bylo 20 tak myslím, že na jeho IQ to stačí , ale abys měl klidný spaní tak 42

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to jen tak zajímá, to víš, kdysi jsem měl vášeň pro posilování a pořád slyším na slovo biceps

Reagovat
vacin

Chápu

Reagovat
valloire

Reagovat
Azza

s podporou rozhodčího se to hraje

Reagovat
vacin

Jestli myslíš tu červenou tak to bylo na rozhodčím, já bych ji třeba nedal, ale moc jsem se ji nedivil Collins tam šel jak blbec....

Reagovat
vacin

Navíc Belgie měla od nějaké desáté minuty ten zápas pod kontrolou a Wales se dostal jenom k nějakejm centrům a do šance díky chybě Vermaelena

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza děs. Až neskutečně slaboučký výkon. Hrozně moc chyb. Obrana děravá jak cedník, Ogbonna to nezvládal. Bonucciho rozehrávka tristní. Giovinco a Maggio neviditelní, spolupráce mezi zálohou a útokem nulová. Bulharský presink dělal šílený problémy.

Negativa: Buffonovo podcenění + k nepřistoupení k střelci. Obrana jako celek. Nulová spolupráce po trase záloha - útok.

Pozitiva: Giaccherini, Osvaldo

Doma s Maltou 3 body, nic jiného neexistuje!

FORZA ITALIA!

Reagovat
Euphael

co jsi za ocasa

Reagovat
frankiefcb

tak třeba je to čechoital anebo je to,jak říkáš ocas.

Reagovat
Euphael

pokud nemá třeba rodiče italského nebo rodiné vazby na Itálii, tak tomu nerozumím. Klubu si může fandit každyý komu chce ale aby opěvoval reprezentace to je trošku trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu si fandit komu chci, třeba i Uzbekistánu, pokud mě to bude naplňovat.

Reagovat
Euphael

jsi prostě trouba

Reagovat
Melchior

já teda taky fandim italům a v červnu hodlám jít někam do neutrálního sektoru.. jsem fanoušek naší repre, ale že bych byl o tolik větší fanda, než u repre, která mě fotbalem baví, tak to ne.. Česku fandím jen kvůli národnosti a nacionalista nejsem.. jo, v hokeji už je to o něčem jiným, tam to ve mně nacionalismus vyvolává, protože hráči jsou na úrovni a předvádí svoje maximum..

Reagovat
vacin

Proč by ale k nějaké zemi nemohl mít vztah a fandit ji? Já jsem španělské repre kolem Raula taky fandil stejně jako naší (v některých dobách možná i víc), ale krom toho, že jsem ve Španělsku byl tak jsem s nima neměl nic společnýho, ale kvůli Raulovi jsem je miloval.

Reagovat
božský John

Typickej Čech. Proč by fandil vlastní repre, když může "bejt zajímavej" a fandit cizí, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Mysli si co chceš, ty jsi přeci ten nejprozíravější

Reagovat
božský John

To jsem si sice nemyslel, ale diky za uznání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Stefan Johannesson

Reagovat
aither

díky Italové jako jediní ste mi vyjebali s tiketem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

10' Střela na branku, k ní se dostal Falcao, ale brankáře překonat nedokázal.

Reagovat
DieFohlenBMG

to posral no, mel by jít dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao hlavičkoval, jeho střele však scházela přesnost a skončila vedle branky.

Reagovat
smazaný uživatel

15´

Reagovat
REPLIKATOR

To není forma, on je tak dobrý

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ano Götze je zpátky!!

Reagovat
smazaný uživatel

hrál pěkně, těšim se co v lize budou předvádět spolu s Reusem

Reagovat
smazaný uživatel

hrál fakt dobře..hlavně první poločas. a ten gol byl parádní!! Přesně tak, až se úplně sehrají, tak to v BVB bude neskutečný kolotoč

Reagovat
Kokesh

Mně se teda moc nelíbil, navíc dnes to nebyl soupeř. Btw. jak moc Němce a Německou ligu nesleduju, tak mě osobně teď nejvíc zajímá Schurrle. Minulý zápas, myslím, že to byl přátelák se mi strašně moc líbil...dnes mi připadalo, jak kdyby dostal od trenéra pokyn, že má spíš držet míč a neztrácet, moc průniků tam neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

no a mě přišlo, že těch míčů i tak ztratil poměrně dost

Reagovat
Jerichoo

Nakoniec aj bod dobrý. Škoda tých zárezov, španielom by mali vážne zakázať pískať

Reagovat
smazaný uživatel

i hrat, nez to co tam je ted pujde do duchodu

Reagovat
Desmond Glazebrook

Škoda, že Němci nedali alespoň 4 góly - takhle mi pokazili tiket...

...to ten víkend hezky začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

skoda no, ale nemeli se za cim honit

Reagovat
blaugrana

Xaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. A Pedro tiež kvalitne zavesil.

Reagovat
patas92

ten Pedruv byl paradni...Messi style

Reagovat
Alberto Aquilani

Želám Prandelimu aby sa mesiac nevysral a nevyšťal a nespal a aby vôbec zomrel na zlé svedomie , hajzel jeden , zranených hráčov povoláva a necháva ich hrať a znova sa zrania ..... nech si povolá dalsích Juvehnusákov , rovno celu squadru .....

Reagovat
spider_8

DDR se zase zranil?

Reagovat
Alberto Aquilani

vraj ano

Reagovat
Alberto Aquilani

čo čakať , Prandelli je proste čurák , den pred zápasom sa pýtali DDRho ako sa má a on odpovie hrozne , ale aj tak ho povolá a dá ho hrať od začiatku , minule to spravil aj s Balzarettim na PRIATELSKY ZAPAS , je dost mozne ze prave kvoli tomu sa mu obnovilo zranenie , lebo ho cez repre pauzu nedoliecil ......

Reagovat
frankiefcb

tvl to je magor V AS ho šetříme a on ho pošle hned do zápasu.

Reagovat
Gryphonheart

Bulharská remíza dneska asi nejpřekvapivější výsledek, bulharskej fotbal je mi celkem sympatickej, mohli by jít zase trochu nahoru, moc klesat dolů už stejně nemají kam..

Reagovat
DieFohlenBMG

pro me neprekvapivejsi lux-por 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

A pro mě Island - Norsko 2:0.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Hejnak

Santi, Diaby

Jen tak dál

Reagovat
Bayern +

Irsko, Svajciarsko, Bulharsko

Reagovat
blaugrana

Pedroooooooooooooooooooooooooo.

Reagovat
smazaný uživatel

nevis nahodou, u takovyho zapasu, kdo komu plati? kdyz si nekdo pozve brazilce na pratelak, tak platej brazilcum, a kdyz si mistri vseho pozvou domu araby?

Reagovat
smazaný uživatel

Switzerland, Belgie, Bosna, Kolumbie

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňa

Reagovat
herbage

Diaby

Reagovat
Trand

Krásná akce.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna

Reagovat
fantomas

Abooou!

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid players zas jedou v kvalde Uz se tesim, az se vrati a konecne to poradne rozjedou.

Reagovat
smazaný uživatel

argentina bez jmenovek na dresech

hrajou jak kdybych je trenoval /nikdo/

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sorry, co tohle je? Ten skrček se rozhodl, že nebude nahrávat. Jak v Barceloně, tak v Argentině. To, co ted předvádí? No comment. Jen si chce dat gol, trapny

Reagovat
smazaný uživatel

ty kraaaavo, si rikam z takovy dalky ho nemuze dat genius

Reagovat
smazaný uživatel

ze dal gol nemeni nic na tom, ze zacal strasne solovat..

Reagovat
smazaný uživatel

prehanis, jako kazdej kdo o nem pise ze je skret je nejlepsi tak na sebe bere vetsi odpovednost

Reagovat
smazaný uživatel

bez té závisti prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

To ste jako vážně naplno počítali s výhrou v Litvě nebo co?

Reagovat
madridcan

Ja ani nie, ale veril som. A nebyt skurvyho s pistalkou, tak tie tri body mame

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava Slovenska:

Jan Smola - Peter Vymluva, Laco Jebatrozhodci, Pavol Snadprohrajiicesi, Silath Komplex - Igor Dopicismelepsi, Vlado Smelepsialenesrovnavamese atd....

Reagovat
smazaný uživatel

zapas si zrejme nevidel, tak si odpust tie stupidity

http://www.youtube.com/watch?v=EC9eHekWCac 1:04

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, že jsi tím potvrdil má slova.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

kde tam viděl ofsajd?

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera totalne zahodene dva body, Litva strasne slaba a my sme im nevedeli dat gol a ked sme ho aj dali, tak ho neuznali pre vymysleny ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

překvapil Island. naopak slováci svou remízou v litvě jen potvrdili, že jsou to lolci

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis tu Litvu s ktorou ste prehrali doma?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, to bylo doma. venku jsme ji roznesli.

Reagovat
smazaný uživatel

a ked ich porazime my doma, tak budeme mat s nimi 4 body, oproti vasim trom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a všici si zazpíváme! http://www.youtube.com/watch?v=dft6l6JKt7k

btw jak tu udělám odkaz aby se dal prokliknout?

Reagovat
smazaný uživatel

to asi nejde, aspoň já to tu ještě nezažil.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnes o 20:15 s rukou na srdci

http://www.youtube.com/watch?v=qJ9nMN2cv-M

Reagovat
blaugrana

Dúfam, že Tito prestane experimentovať a začne pravidelne hrávať MVP! Pedro je neskutočný! A David bude tiež.

Reagovat
Rssa

Jak už říkám několik měsíců, Pedro musí hrát za jakékoliv formy, u něj je podstatnější přínos za každých podmínek, ne nějaká forma.

Alexis sednout a Villa do základu.

Reagovat
blaugrana

Ešte aby to pochopil Tito.

Reagovat
Rssa

Tak přece jen má teď důležitější úkol než je útok. A to obranu, ta se musí bezpodmínečně zlepšit.

Reagovat
blaugrana

To teda bude. Masche a Gerard sú dobrí, ale tie občasné skraty sú zlé. Carles pôjde hore, o tom žiadna. Horšie sú kraje. Keď budu spolu hrávač Dani a Jordi, tak to bude na vlásku.

Reagovat
2miguel1

Niekedy je vidiet ze Mascherano neriesi situaciu ako stoper...Pique nieje top stoper, ak by sme ich predali(co sa urcite nestane) nebol by som proti.Kraje su podla mna skvele či uz Dani alebo Adriano alebo aj Jordi

Reagovat
blaugrana

Predať ich. No tak sorry, ale to je sila.

Reagovat
2miguel1

Strasne by som si prial stoperov typu Agger,Vidic kde vidis dôraz,razaciu, už nech hra Carles lebo hentí dvaja hroza...Pepe to ma s Ramosom v hlave vymleté ale stopery su to teda o level inde ako Pique s Masche ....dožrali ma na Supercope, ešte Mascherano je hrač kt. by bola škoda ale Pique ? vobec by mi nevadil keby odisiel a vec ze ak by nebol španiel tak v Barce uz nehra davno

Reagovat
smazaný uživatel

u Piqueho je ta forma kolisava dost, Mascherano hral loni na stoperu skvele - casto zachranoval na posledni chvili, vstup do letosni sezony mu ale moc nevysel to je pravda

Reagovat
alcantara

Vidic

Reagovat
hefy

Irsko, Bulharsko.

Reagovat
2miguel1

Bod z vonka je dobrý. Litva síce hrala tužku a nam neuznali asi najjasnejší gol v ere Slovenska ale je dobre ze sme neprehrali.

Teraz mame sakramensku vyhodu ze hrame 4 zapasy doma a nasledne zapas s Lichtenstajskom. Potom mame bosnu doma vonku a grekov vonku kde by teoreticky stacili nejake 2-3body.Nakoniec Lotyšov vonku kde im už o nič nepojde(v predpokladanom scenari s malym poctom bodov).

Hra je dobrá, viac zapojit do zapasov Weissa hlavne doma a Guedeho

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda straty bodov v Litve, aj keď si myslmí, že vzhľadom na to, ako nás rozhodca zarezal, to je ešte dobrý výsledok...Z ostatných zápasoch ma potešili Rumuni, Bosniaci, Rusi, Bulhari a Island

Reagovat
smazaný uživatel

až někoho rozhodčí zařeže proti vám, tak doufám budete taky tak hlasitě protestovet

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je reakcia na úrovni dvanásťročného decka...Pozrite, ide o to, že bol odpískaný ofsajd, keď Bakoš stál meter za dvomi obrancami Litvy. A v druhom polčase sa Pečovský na umelej tráve pri zákroku pošmykol a rozhodca mu dal z fleku červenú kartu. Faul to bol, lenže nebol tam úmysel, za to mala byť maximálne žltá. Takže tak.

Reagovat
smazaný uživatel

základní pravidlo důležitější než všechny ostatní pro hráče, trenéry i diváky je - co řekne rozhodčí, to platí.

Reagovat
blaugrana

You don´t say.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, o čo vám ide, ale ak máte potrebu robiť múdreho, tak budiš

Reagovat
2miguel1

remizu neriešime podobne ako taliani kt. maju tiež lahku skupinu

Reagovat
F.Torres

taliani? Přijde ti Dánsko, Česko, Bulharsko, Armenie jako jednoduchá skupina?

Reagovat
blaugrana

Arménsko sme dali s prehľadom.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

no pre talianov hej...taliani kvalifikacie vedia oni proste neprehraju, maju 7-3-0, 6-4-0 ale neprehraju a vzdy to stači

Reagovat
smazaný uživatel

7-3-0 a 6-4-0 To si bol 20 rokov v kome?

Reagovat
2miguel1

teraz na ME2012 mali 8-2-0 dokonca samizda

Reagovat
vacin

Vždyť má pravdu Itálie poslední dvě kvalifikace neprohrála jedinej zápas na MS měla bilanci 7-3-0 (kde i remizovali v Bulharsku ) a na EURO 8-2-0

Reagovat
DieFohlenBMG

skotsko nebo srbsko gol pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že když slováci postoupili přes Itálii do osmifinále MS díky tomu že Italům neuznali regulérní gól nikdo se tu moc neozýval....zasloužený výsledek pro Litvu

Reagovat
blaugrana

Reagovat
DieFohlenBMG

ne

Reagovat
raduinho

tak tak Slovensko tenkrát vůbec nebylo lepší

Reagovat
smazaný uživatel

http://youtu.be/opu4j_jAceI

No neviem, podla mna tam o chlp bol.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
blaugrana

Looooooool. Za sfúknutú šiltovku opakovanie podania a následná hádka.

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Senegal dal práve nádherný gól

Reagovat
fantomas

Jojo. A Barry už prej nadvakrát hasil gigašanci Senegalu...to Sloni doma náko neunášej.

Reagovat
smazaný uživatel

A ako tak pozerám na ďalšie zápasy, tak Kapverdy vedú nad kamerunom a Sierra Leone nad Tuniskom To vyzerá zaujímavo...

Reagovat
fantomas

Jj, a CAR porazilo Burkinu. Nejsem proti ani jednomu z těhlech trpaslíků, znamenalo by to nepostup tří veskrze nesympatických mančaftů...

Reagovat
smazaný uživatel

Á 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Len či to tí trpaslíci aj udržia v odvetách, na súperových ihriskách sú Afričania dosť slabí

Reagovat
fantomas

Minimálně CAR by mohla/měla.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja si myslím, v predchádzajúcom kole vyhrali tuším v Egypte 3:2, nie ? Ten tím vyzerá zaujímavo a aj v kvalifikácie MS by to mohli dotiahnuť (aspoň) do play-off

Reagovat
fantomas

Kapverdy.

Reagovat
2miguel1

po španielsky suchý je suši sranda komentator

Reagovat
DieFohlenBMG

porad lepsi nez capek

Reagovat
blaugrana

Tie africké tímy a ich hruááááá taktika. Ach jaj.

Reagovat
blaugrana

Btw. Dr. Ironfist. Škoda, že sú pravidlá také aké sú a rozhodca to musel kvôli tomu krvácaniu ukončiť.

Reagovat
smazaný uživatel

ten lukaku už dělá náhradníka všude....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele