Souhrn evropské kvalifikace o MS 2014 - pátek 12.10.

12.10.2012, 18:57, aktualizováno 12.10.2012, 22:55
Komentáře a souhrny
Itálie vyhrála v Arménii a se sedmi body vede naší kvalifikační skupinu, v dalším utkání se Bulharsko rozešlo smírně s Dánskem. Španělsko si veze pohodlnou výhru z Běloruska, v Srbsku zase uspěla Belgie. Rusko v jednom ze šlágrů vyhrálo nad Portugalskem, Německo si udělali trhací kalendář z Irska. Slovensko zvítězilo 2:1 nad Lotyšskem...
Skupina A

Wales - Skotsko 2:1

12.10.2012 20:45

Góly: 80. Gareth Bale (pen.), 87. Gareth Bale - 27. James Morrison

Napínavé a notně kontroverzní britské derby bylo k vidění v Cardiffu. Skotové v hlavním městě Walesu vedli až do 81. minuty a podivné Baleovy penalty. Ten samý křídelník Tottenhamu posléze v závěru obrat dokonal, aby stvrdil starý známý fakt, že to Skotům v Cardiffu historicky vůbec neklape. Nevyhráli tu od roku 1983.

Obě strany šly do tohoto prestižního klání se staženými půlkami - hostující manažer Levein byl kritizován po dvou domácích remízách se Srbskem a Makedonií, jeho protějšek Chris Coleman na tom pak byl ještě hůře. Po ošklivém debaklu od Srbů dokonce čelil nepříjemnému primátu, když se mohl stát prvním lodivodem, který nezvládne všech pět úvodních duelů ve funkci. Tak se nakonec nestalo, s jistou dávkou štěstí.

Skotové většinu zápasu působili klidněji, hned v úvodu si i díky oběma navrátilcům stejného jména, Stevena a Darrena Fletchera, zjednali pořádek pár standardkami a precizními kombinacemi; naopak Wales hrozil nárazově, avšak o to silněji. Vynikal především Bale, netradičně hrající zprava, který v jednu chvíli mířil těsně nad, aby posléze kroutil svůj balon pro změnu o něco málo vedle. Své příležitosti brzy registrovali také Allen s Morisonem, druhý jmenovaný odhlavičkoval mimo Baleův centr.

Právě šance spálená útočníkem Norwiche pak těsně předcházela skotskému úderu. Někteří Velšané ještě kroutili hlavami, když Steven Fletcher na jejich vlastní polovině přetlačil svého strážce a našel v poklidu skórujícího Jamese Morrisona. Domácí už do přestávky stihli odpovědět jen dalším průnikem Balea a následným nezkroceným finišem Allena.

Po změně stran vypadali být Velšané dlouho poněkud konsternováni, a tak Morrison klidně mohl přidat druhou branku, kdyby jej bystře nevychytal Price. Na druhé straně se jednou ustřelil Ramsey, jinak nic. Zlom nastal až se zmíněnou 81. minutou. Tehdy Bale přepadl přes Maloneyho nohu, aby ze značky pokutového kopu poslal McGregora na opačnou stranu. Vítězný gól už pak byl prostou parádou - hvězda Spurs levačkou po dalším skvělém náběhu nekompromisně vymetla vzdálenější šibenici.

Více informací k zápasu

Makedonie - Chorvatsko 1:2

12.10.2012 20:30

Góly: 16. Agim Ibraimi - 33. Vedran Ćorluka, 60. Ivan Rakitić

Chorvatsko dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející duel a odváží si z Makedonie tři body za výhru 2:1. Poněkud nezvykle brzká odveta tak dopadla i napodruhé dobře pro Chorvaty - v prvním zápase kvalifikační skupiny A totiž doma dokázali Makedonii porazit těsně 1:0.

Jediný gól prvního zápasu kvalifikace vstřelil Nikica Jelavič, tentokráte za něj zaskočili spoluhráči z jiných řad. Ještě předtím však hosté překvapivě prohrávali, když se v 16. minutě ujala střela Ibraimiho. Převážně bojovný nezáživný první poločas pak narušilo snad jen vyrovnání hostí dvanáct minut před odchodem do kabin. Rakitičův roh se dostal až k Čorlukovi a obránce Lokomotivu Moskva se zblízka střelou do levého dolního rohu branky zasloužil o poločasový stav 1:1.

Po změně stran byla hra velmi vyrovnaná, na obou stranách neuspěli v pološancích Mandžukič, resp. Trickovski. Ovšem po hodině hry se přece jen skóre měnilo. Muž zápasu Rakitič krásně napálil míč zpoza vápna a poslal chorvatskou reprezentaci do vedení. Makedonie se sice snažila dostat zpátky do zápasu, obzvláště Goran Panděv opakovaně prověřil kvality Stipeho Pletikosy. Nebylo to však nic platné. V samotném závěru mohl naopak zvýšit vedení hostů Srna, ale jeho dalekonosný přímý kop skončil jen na tyči.

Chorvatsko tak se ziskem sedmi bodů drží druhé místo za stejně úspěšnou Belgií, která však má díky vysoké výhře nad Srbskem lepší skóre.

Více informací k zápasu

Srbsko - Belgie 0:3

12.10.2012 20:30

Góly: 34. Christian Benteke, 68. Kevin De Bruyne, 90+1. Kevin Mirallas

Nejlepší start do evropské části kvalifikace na mistrovství světa 2014, tedy alespoň co se skupiny A týče, mají za sebou reprezentanti Belgie. Ti dnes v zajímavém utkání možná až trochu překvapivě snadno zvítězili na půdě Srbska, po gólech Bentekeho, De Bruyna a Mirallase zvítězili 3:0.

Belgičané se vedení ujali ve třicáté čtvrté minutě, po pauze pak přidali ještě jeden gól a poslední hřebík do pomyslné srbské rakve přidali až v nastaveném čase, kdy se domácí hnali za zdramatizováním závěru zápasu. Ale pěkně od začátku. Ten totiž vyšel o něco lépe Srbům, když už ve druhé minutě mohli domácí vést 1:0, to by ovšem Zoran Tošić musel mířit o pár centimetrů přesněji, takto z toho byla jen nastřelená tyč Courtoisovy branky.

V sedmé minutě pak pálil ze zajímavé pozice Tadić a přinutil belgického talentovaného brankáře k prvnímu obtížnému zákroku večera. Třetí srbskou možnost měl Branislav Ivanović, zadák Chelsea však na Tošićův centr o půlkrok nedosáhl a míč tak proletěl celým pokutovým územím Belgie nikým nevychýlen ze svého původního směru. Belgičané se k první výraznější odpovědi zmohli v sedmnácté minutě, kdy se z pravé strany hnal na bránu Benteke, jeho zakončení na přední tyč ale Brkić kryl.

Dva klíčové momenty přišly v rozmezí dvou minut od třicáté druhé do třicáté čtvrté minuty. Nejprve Tošić z rohového kopu nasměroval míč nečekaně až na hranici velkého čtverce, odkud se do něj z voleje nádherně opřel Biševać, jenže Courtois nakonec nemusel zasahovat, balón proletěl těsně mimo. A o dvě minuty později Belgie udeřila. Kevin De Bruyne nádherným centrem od pravé postranní čáry vyšachoval ze hry celou defenzivu Srbska, na zakončujícím Christianu Bentekem pak už bylo jen usměrnit hlavou míč za záda bezmocného Brkiće, belgický útočník si při plnění tohoto úkolu věděl rady.

Domácí mohli odpovědět prakticky okamžitě, jenže další Tošićův pokus skončil mimo tři tyče. Stejný hráč otevřel svou příležitostí také druhý poločas, v tomto případě měl ale ke vstřelenému gólu pořádně daleko, střela mu vůbec nesedla a Courtois mohl zůstat v naprostém klidu. Ve dvaapadesáté minutě o sobě dal poprvé hodně výrazně vědět Eden Hazard, nová hvězda Premier League ovšem na Brkiće nevyzrála.

Další možnost měl na kopačce střídající Mertens, jeho lob se však do branky nevešel. Následně posadil Chadli míč na hlavz Bentekeho, ten ale v tomto případě v koncovce zaváhal a přestřelil. Belgii to však nemuselo ani v nejmenším mrzet. V šedesáté čtvrté minutě totiž Chadli ideálně načasoval přihrávku na De Bruyna, ten tak z ničeho nic mohl postupovat od půlící čáry zcela sám na Brkiće a chladnokrevně ho překonal.

Po kombinaci těchto dvou hráčů to brzy mohlo být už 3:0, De Bruyne však tentokrát zamířil jen do boční sítě. Srbové stále více ztráceli na přesnosti a také klidu, do jejich hry se ve velkém vkradla nervozita a bylo to znát. Když domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku, nevyplynula z jejich snahy žádná byť jen náznakem nebezpečná situace před Courtoisem, naopak Belgičané z protiútoku přidali třetí zásah. Zase to bylo všechno sehrané perfektně, po ose Mertens - Vertonghen se dostal k míči střídající Kevin Mirellas a pohodovým zakončením završil skóre na konečných 3:0 pro Belgii.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Belgie32106:17
2.Chorvatsko32104:27
3.Srbsko31116:44
4.Wales31023:93
5.Skotsko30212:32
6.Makedonie30122:41
Skupina B

Bulharsko - Dánsko 1:1

12.10.2012 20:00

Góly: 7. Dimitar Rangelov - 40. Nicklas Bendtner

Duel mezi domácími Bulhary a hosty z Dánska nakonec skončil remízou. Nutno ale podotknout, že utkání hodně ovlivnila brzká červená karta, kterou k nelibosti domácích viděl Ivan Bandalovski. Velkým pozitivem byl výkon brankáře Mihajlova.

V "naší" kvalifikační skupině sehrála večer zápas domácí bulharská reprezentace napínavý duel s Dány, kteří potřebovali bodovat. S konečnou remízou ale asi spokojeni nebudou, po většinu zápasu hráli s výhodou jednoho muže v poli a na jejich aktivitě to bylo znát. Domácí vstoupili do utkání lépe, evidentně jim dobré výsledky z předchozích dvou duelů zvedly sebevědomí.

Hned v úvodu chyboval hostující brankář Stephan Andersen a jeho špatného vyběhnutí využil Dimitar Rangelov, který přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení! Úvod jako hrom dával tušit, že se dnes rozhodně odehraje zajímavý zápas.

Postupem času napětí mezi oběma celky houstlo, příkladem budiž nepřátelský nádech soubojů Simona Kjaera se skórujícím Rangelovem. To byl ale jen začátek, protože o minutu později již došlo k velkému domácímu oslabení. Do protihráče Daniela Wasse tvrdě zajel domácí Ivan Bandalovski a sudí Tony Chapron neváhal s přísným červeným vzkazem, že podobné chování tolerovat nebude.

Hostům z Dánska trvalo jen třináct minut, než dokázali zúročit svou početní převahu a srovnat krok. Krohn-Dehli našel přesným centrem hlavičkujícího Nicklase Bendtnera, který dokázal, že turínský Juventus jej nekupoval zbytečně - 1:1.

Druhou půli začali aktivně hosté, konkrétně záložník Christian Eriksen. Mladá hvězda Ajaxu Amsterdam dokonce ranou z větší vzdálenosti orazítkovala břevno! Jen o chvíli později se jej pokoušel napodobit o něco starší a zkušenější Dennis Rommedahl, tentokrát ale střílel nad domácí bránu.

Když zbývalo do konce zápasu asi dvacet minut, snažili se udeřit pro změnu domácí. Po standartní situaci zakončoval obránce Bodurov, brankář Andersen byl ale připraven. Z voleje se jej pokoušel zaskočit Georgi Milanov, ale ani jemu se skórovat nepodařilo. Velkou šanci spálil o dvě minuty později Eriksen, který nabízenou přihrávku zakončil jen do rukavic pozorného Michajlova. Na hřiště se dostal také střídající smolař Valerij Božinov, ani jeho snahy ale ke gólu nevedly. Přesto mohou být vzhledem k vývoji zápasu domácí relativně spokojeni, Dánové odjíždějí nepatrně zklamaní.

Více informací k zápasu

Arménie - Itálie 1:3

12.10.2012 19:00

Góly: 28. Henrich Mchitarjan - 11. Andrea Pirlo (pen.), 64. Daniele De Rossi, 82. Daniel Osvaldo

Itálie navázala na dosavadní neporazitelnost a v "české" kvalifikační skupině si z horké arménské půdy odváží vítězství 3:1. Zapříčinil se o něj především Daniele De Rossi, který Italům vrátil vedení poté, co na branku Pirla odpověděl vyrovnáním Mkhitaryan. Na konečných 3:1 pak v závěru upravil skóre Pablo Daniel Osvaldo.

Před zápasem si trenér Cesare Prandelli pochvaloval návrat Maria Balotelliho zpět do nominace poprvé od letního mistrovství Evropy, jak právě on dokáže znovu jeho tým ofenzivně nastartovat. Ovšem zlobivé dítě italského fotbalu skolila horečka a do utkání nakonec nezasáhlo. Jeho absence jako by hru hostí poznamenala, po většinu zápasu byli aktivnější Arméni.

Přitom vstup do zápasu měla Itálie velmi slibný. Už ve čtvrté minutě přinutil Pirlo Berezovského ke skvělému zákroku po střele z přímého kopu. O šest minut později se již hostů podařilo ze standardní situace vstřelit branku. Tentokráte se jednalo o pokutový kop po ruce Mkoyana, a Andrea Pirlo neměl se zakončením žádný problém. V přímé hře však Italové tápali a byla to Arménie, kdo se čím dál víc prosazoval a vytvářel šance.

Ve 14. minutě si ještě Buffon poradil s přímým kopem Ozbilize, ale o čtvrthodinu později už byl na pokus Mkhitaryana krátký. Jen chvíli předtím spálil Daniele De Rossi velkou příležitost, když z hloubi vápna dokázal překopnout arménskou branku, potvrdilo se tak známé fotbalové rčení "nedáš, dostaneš". Vyrovnání sice hosty trochu probudilo z pasivity, ale i tak hrozili nadále Arménští fotbalisté. Ještě v první půli prověřili Buffona Ozbiliz s Arzumanyanem, po změně stran pak z dobré pozice těsně minul Mkhitaryan. Když se neujaly ani střely Manoyana s Ozbilizem, zablýsklo se na druhé straně.

Daniele De Rossi v 64. minutě napravil své dřívější zaváhání a silnou hlavičkou pokořil Berezovského po Pirlově centru. Od té chvíle Itálie zapojila své bohaté zkušenosti, jak v závěru zápasu pohodlně ubránit nabyté vedení a zklamané Armény do šancí téměř nepouštěla. Naopak deset minut před koncem ještě Osvaldo hlavou navýšil jednogólové vedení. Autorem centrované přihrávky byl znovu De Rossi.

Itálie tak zůstává ve vedení skupiny B se sedmi body ze třech zápasů. Naopak Arménie po hubené výhře nad Maltou musí přetrpět druhou porážku v řadě a do nového roku půjde s pouhými třemi body.

Více informací k zápasu

Česko - Malta 3:1

12.10.2012 18:00

Góly: 34. Theodor Gebre Selassie, 52. Tomáš Pekhart, 67. Jan Rezek - 38. Roderick Briffa

Po více než 400 minutách čeští fotbalisté ukončili čekání na gól; shodou okolností hlavou premiérového střelce Gebre Selassieho, k němuž se posléze s vítězným gólem přidal také Pekhart. Vítězství zpečetil Rezek. Stejně jako před 11 lety tedy Češi na domácí půdě uštědřili Malťanům tři branky, přesný výsledek 3:2 se neopakoval jen díky chycené penaltě Mifsuda...

Jestliže proti Finsku podle některých expertů i hráčů odehráli čeští fotbalisté nejhorší poločas pod Michalem Bílkem, dnes se tomuhle minimu před pauzou opět přiblížili. Od Malťanů se nechali zaskočit solidním pohybem i - jak to mnohdy vypadalo - pouhou jejich skutečností, existencí. Muži v bílých dresech slabšího soka podcenili, byli jakoby konsternováni změnou rozestavení (hrálo se výjimečně na dva útočníky), nevypadali být ani sebevědomí.

První "pořádnou" šanci tedy domácí měli až ve 25. minutě, když brankář Hogg předlouho váhal s rozehrávkou, až nakonec nastřelil Pekharta. Od něj se míč odrazil mimo. Jediná pasáž, v níž nakonec česká reprezentace před změnou stran snesla přísnější měřítka, tedy trvala zhruba dvě minuty - od té třiatřicáté.

Tehdy se Plašil odhodlal k ojedinělé střele z větší vzdálenosti, aby při dorážce trestuhodně zaváhal Jiráček. Hned vzápětí si nicméně bílí spravili chuť, když na beka neobyčejný drajv a střelecký instinkt osvědčil Gebre Selassie: hlavou se vrhl po Limberským perfektně vyrobeném centru a šel se radovat ze své premiérové branky v reprezentační kariéře.

Jeho spoluhráči však tuto trefu v první řadě přečetli jako neuspokojivé znamení - uzřeli prostor k odpočinku, polevení. Což se jim okamžitě vymstilo: Kadlec v rozehrávce vymýšlel složitosti, potažmo se vůbec nedohodl s Plašilem, a těžit z toho mohl pravý bek Biffa, jenž zázračnou ranou vymetl vzdálenější šibenici Čechovy branky. Od té doby už brankář Chelsea de facto nemusel řešit těžší situaci. Malťané až do konce utkání záviseli na devíti mužích uvnitř vlastní poloviny a jednoho Mifsuda vytaženého mezi našimi obránci - ti už se ani nepotřebovali lépe koncentrovat, aby si nějak poradili.

Naproti tomu záložní a útočná řada šly celkem prokazatelně nahoru; a především se postaraly o dvě kýžené branky, které domácím zajistily povinné tři body. Už v 52. minutě Pekhart těsně u brankové čáry zcela jasně přeskočil všechny okolo a zatloukl Jiráčkův přesný centr do sítě, aby shodně jako kolega Gebre Selassie přerušil čekání na úvodní gól v národním týmu právě na 17. pokus.

Pojistku navíc poměrně brzy přidal Rezek, a to po krásné akci vedené stejným prostorem hrací plochy jako v předešlém případě. Tentokrát Jiráček přihrávkou "z jedničky" uvolnil Plašila, který si pod sebou parádně všiml chladnokrevně skórujícího Rezka. Plzeňský stánek i samotní fotbalisté se definitivně mohli uvolnit, i přes očividný přínos aktivního dua žolíků Darida-Petržela nicméně náskok dále nenavýšili; ba málem naopak.

Ve čtvrté minutě nastavení Petržela ve vápně nepatrně postrčil jednoho ze soupeřů, a tak se ještě pískala nic neřešící penalta - tu navíc ani neproměnil Mifsud, jeho nedobře umístěnou ránu vystihl Čech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32107:37
2.Bulharsko31204:35
3.Česko21103:14
4.Arménie31022:43
5.Dánsko20201:12
6.Malta30031:60
Skupina C

Irsko - Německo 1:6

12.10.2012 20:45

Góly: 90+2. Andrew Keogh - 32. Marco Reus, 40. Marco Reus, 55. Mesut Özil (pen.), 58. Miroslav Klose, 61. Toni Kroos, 83. Toni Kroos

Jestliže na výhru v Rakousku se Nationalelf pořádně zapotila a dlouho si nemohla být ničím jista, tak utkání v Dublinu nyní Němcům všechno vynahradilo a papírový favorit se tak může po dlouhých 33 letech radovat z výhry na irské půdě!

Po úspěšném vystoupení ve Vídni udělal hostující kormidelník Joachim Löw tři změny, i když víceméně neměl na výběr: vykartovaného kapitána Philippa Lahma a zraněného Matse Hummelse nahradili v obranné čtveřici Jérôme Boateng a dlouholetá "stálice" Per Mertesacker. Uzdravený Schweinsteiger pak posadil na lavičku Kroose. Druhá strana se musela obejít bez zraněné trojice St. Ledger, Whelan a Keane, jejichž místa zaujali debutující Coleman, Andrews a Fahey.

Ostrovní celek nezačal vůbec špatně, od úvodu působil o poznání živějším dojmem a držel si tak favorita na distanc. Tomu však docela obětoval ofenzivní snažení, načež jsme tak byli povětšinou svědky neúprosného boje ve středu pole a na zajímavé akce před oběma brankami jsme si museli počkat. Patová situace byla rozklížena až po půlhodině hry: Schmelzer našel ve vápně Reuse, a ten nechytatelnou dělovkou pod břevno otevřel skóre - 0:1.

Pro domácí skvadru však přišla záhy další velká rána. Tentokráte centroval pro změnu Boateng, opět ve vymezeném čtverci našel dortmundského štírka, jenž stejně jako při své první brance dokonale využil momentu překvapení a ranou k pravé tyči zvýšil na 0:2. Irové tak přivítali krátkou pauzu s otevřenou náručí.

Už s Tonim Kroosem, který nahradil nemocného Samiho Khediru, se po změně stran pokračovalo v zajetém trendu. Změnit rozložení sil mohl Cox, avšak z velkého úhlu na připraveného Neuera nevyzrál. Giovanni Trapattoni se však rozhodně nevzdával a v padesáté minutě poslal na trávník dalšího čistokrevného útočníka Longa, jehož pustil do hry Fahey.

Tato změna se ovšem spíše stala "vodou na mlýn" DFB-Teamu. Šestiminutovku zkázy načal Andrews hloupým zákrokem na Kloseho, po kterém nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Toho se ujal Özil a bezpečně proměnil - 0:3. Hned nato Schweinsteiger nastartoval Kloseho, ten se vyhnul Westwoodovi a následně z obtížné pozice nasměroval kulatý nesmysl do branky počtvrté. Kroosova utěšená přízemní rána pak už zadělala na velkou potupu - obávaný bůr byl na světě - 0:5!

Boys in Green se doslova a do písmene odevzdali soupeři. Toho využil znovu Kroos, jenž dostal ve středu pole hodně volnosti, udělal tak pár rychlých kroků a další výstavní dělovkou zostudil Westwooda šestou brankou - 0:6. Čestnou úspěch Irů pak již v nastavení zaznamenal střídající Keogh, jenž přesnou hlavičkou po rohovém kopu završil na konečných 1:6.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Rakousko 0:0

12.10.2012 18:00

Góly: -

Kazachstán se naučil trápit doma papírově lepší celky a po Irsku se o tom přesvědčilo i Rakousko. To na rozdíl od ostrovního státu nedokázalo vyhrát, domů si veze jenom bezbrankovou remízu.

Hosté byli podle očekávání lepším týmem a dokázali si vypracovat i šance. Brankář Sidelnikov si tak na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohl, díky tomu se také stal hlavním hrdinou celého duelu.

Rakušané byli iniciativnější a jako první dvakrát zahrozil Junuzović, s jeho pokusy z dálky domácí brankář moc práce neměl. Jiné už to bylo ve 32. minutě, to pálil Harnik a Sidelnikov musel vytasit vynikající zákrok. Oba si pak málem svůj souboj zopakovali v úvodu druhé půle, málem proto, že Harnik hlavičkoval nepřesně.

Rakušané s postupem času přitápěli pod kotlem a své střelecké štěstí neúspěšně zkoušeli Veli Kavlak, Gyorgy Garics a Emanuel Pogatetz. Nejblíže ke skórování pak měl v 65. minutě Prödl, jeho rána olízla tyč domácí svatyně.

Kazachstán se v ofenzívě připomněl až v 70. minutě, z 25 metrů střílel Ostapenko a Almer měl poprvé práci. A také naposledy. Závěr sice patřil Rakušanům, ti si ovšem přes neprostupnou obranu nedokázali vypracovat žádnou větší šanci, ty menší pak spolehlivě pochytal Sidelnikov.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Švédsko 1:2

12.10.2012 18:00

Góly: 57. Rógvi Baldvinsson - 65. Alexander Kačaniklić, 75. Zlatan Ibrahimović

Co dělat měli Švédové, na Faerských ostrovech dlouho neproměňovali šance a v průběhu druhého poločasu museli dokonce dohánět jednobrankové manko. Tři body nakonec získali za výhru 2:1.

Švédským postrachem se stal Gunnar Nielsen, někdejší brankář Manchesteru City svými zákroky dlouho dováděl k šílenství především Zlatana Ibrahimoviće. Ten se v první půli ocitl v nadějné pozici hned třikrát a pokaždé z jejich vzájemného souboje vyšel jako vítěz domácí brankář. Na toho si ve 30. minutě nepřišel ani Ranegie.

Domácí se s postupem času dokázali vymanit ze švédského sevření a v závěru poločasu i vyrovnali hru, závěr půle pak byl více než výmluvný. Ibrahimović vyslal těsně před odchodem do šaten pořádnou bombu a Nielsen znovu předvedl své kvality.

Domácí se nikam nehnali, trpělivě čekali na svou šanci a ta přišla v 57. minutě, v ní se do zakončení dostal Baldvinsson, který překonal Isakssona a zajistil svému týmu senzační vedení - 1:0.

Favorit se dostal do nezáviděníhodné pozice, dokázal se s ní ale rychle popasovat a už za osm minut srovnal. Ibrahimović se tentokráte převtělil do role nahrávače a z jeho pasu vytěžil gól Kacaniklic - 1:1.

Faeřané nakonec nedokázali ubránit ani remízu 1:1, za dalších deset minut se totiž konečně dočkal i Zlatan Ibrahimović. Jeho trefa zajistila Švédům, kteří domácí v závěru do žádného tlaku nepustili, druhou výhru ve skupině.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo330011:29
2.Švédsko22004:16
3.Irsko21013:73
4.Rakousko20111:21
5.Kazachstán30121:41
6.Faerské ostrovy20021:50
Skupina D

Estonsko - Maďarsko 0:1

12.10.2012 20:30

Góly: 46. Tamás Hajnal

Maďarsko vyhrálo v Estonsku díky brance Hajnala a připsalo si druhou výhru. Domácí jenom marně vzpomínají na kvalifikaci na ME 2012, ve třech zápasech nedali ani jednu branku a nezískali žádný bod. Svěřenci kouče Sándora Egerváriho si naopak po poslední porážce 1:4 od Nizozemska spravili chuť a jsou ve skupině třetí.

Estonci, zdá se, po úspěšném období opět jako by ztráceli krok. Ani proti Maďarsku, které rozhodně nepatří mezi top evropské reprezentace, nepředvedli vůbec dobrý výkon a zaslouženě prohráli. Byť je teprve začátek kvalifikace, dá se říci, že už nyní se s nimi do bojů o první dvě příčky nedá počítat - tedy pokud se rapidně nezlepší.

Tamás Hajnal, záložník Stuttgartu a jediný autor branky tohoto zápasu, byl velmi blízko úvodní trefě ve 26. minutě, avšak gólman Parejko jeho pokus dokázal fantasticky vyrazit kolem tyčky bezpečně do zámezí. Přece jenom rozvlnil síť těsně po přestávce, když po Dzsudzsákově přihrávce zamířil pravačkou přesně do levé šibenice.

Ačkoli Maďaři nehráli nijak hezký fotbal ani nepředváděli bůhvíjakou ofenzivní podívanou, ke třem získaným bodům z půdy pobaltské země to bohatě stačilo. Estonsko, které se v příštím zápase střetne s už jen dosud nejhorší Andorou, prakticky za celých devadesát minut nedokázalo ohrozit gólmana Bogdána. Hosté tak ve zbytku střetnutí v pohodě udrželi vítězství.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Andorra 3:0

12.10.2012 20:30

Góly: 7. Rafael van der Vaart, 15. Klaas-Jan Huntelaar, 50. Ruben Schaken

Nebyl to očekávaný koncert ofenzivních kombinací a pohledných akcí, nebyl to debakl, na jaký jsou zřejmě v Nizozemsku z posledních let zvyklí. Přesto Oranjes s lehkostí sobě vlastní zdolali Andorru, nedopustili žádné pochyby a po triumfu 3:0, o který se trefami přičinili van der Vaart, Huntelaar a Schaken, zůstávají ve své kvalifikační skupině D stoprocentní.

Celý průběh zápasu se odvíjel už od sedmé minuty, kdy se domácí dostali do vedení a od té doby už v poklidu kontrolovali vývoj utkání proti outsiderovi. V oné zmíněné sedmé minutě posunul Huntelaar míč ke kopačkám Rafaela van der Vaarta, ten si merunu posunul směrem k šestnáctce a následně zpoza ní vystřelil tak šikovně, že balón zapadl za záda překvapeného gólmana Gomese.

Netrvalo to dlouho a Nizozemci své vedení zdvojnásobili, to když z levé strany perfektně odcentroval Lens, Huntelaar se v náběhu zbavil stopera Valese a poté nikým neatakovaný prodloužil hlavou míč do sítě. Hosté ojediněle zahrozili ve dvacáté minutě, ovšem střela Lorenza si snad ani takové označení nezaslouží, Stekelenburgovi totiž nenadělala žádné potíže. V sedmadvacáté minutě se hned dvakrát v krátkém časovém sledu dostal do zakončení Huntelaar, jenže napoprvé trefil jen jednoho z bránících soupeřů, po následném rohu pak mířil mimo.

Ještě do poločasu pak pálil vysoko nad břevno Lens, Huntelaar zblízka v obrovské šanci nedokázal překonat Gomese, Strootmanova dělovka prosvištěla těsně vedle levé tyče a nakonec krátce před odchodem do kabin nebyl uznán gól van der Vaarta pro předchozí zpracování rukou.

Ze druhého dějství uběhlo jen pět minut a Oranjes už vedli o tři branky, tentokrát se prosadil Ruben Schaken. Ten se dnes představil v nizozemském reprezentačním výběru vůbec poprvé v kariéře, v padesáté minutě si pak naběhl do vápna na centr Lense a levačkou nedal Gomesovi šanci. Třicetiletý ofenzivní univerzál tedy k premiérovému startu přidal rovnou také první trefu za Oranjes.

Krátce nato zaváhali hosté při rohovém kopu, když nechali na hraně pokutového území volného de Jonga a ten po přihrávce van der Vaarta mohl pálit z první, jenže minul. Nizozemci mohli, přestože herně rozhodně nijak zvlášť nedominovali, přidat i další góly, štěstěna se k nim však otočila zády. Nejprve hlavičkoval jen do břevna Vlaar, uběhlo pak jen několik málo minut a Jermaine Lens trefil svou střelou tyč. Poslední možnost zápasu měl střídající Emanuelson, ze standardní situace ale pálil vedle.

Více informací k zápasu

Turecko - Rumunsko 0:1

12.10.2012 19:30

Góly: 45. Gheorghe Grozav

Fotbalisté Rumunska pokračují ve spanilé jízdě touto skupinou a ve třech duelech ještě neinkasovali. Po dvou papírově slabších protivnících dokázali zdolat možná největšího konkurenta v boji o baráž a navíc na jeho půdě. Rumunsko tak má po třech duelech plný počet bodů a zatím okupuje první místo tabulky. Se skóre 7:0 je překvapením skupiny G. Turecko prohrálo podruhé ze tří utkání a se třemi body se nachází na čtvrtém místě.

Turecký výběr na úvod podle očekávání prohrál na půdě Nizozemska 0:2 a následně bez problémů zdolal doma Estonsko 3:0. Nyní ale nezvládl velmi důležitý duel a v boji o postup na světový šampionát to bude mít hodně těžké. V prvním poločase moc zajímavých šancí k vidění nebylo, ovšem ihned po přestávce po gólu hostů v samém závěru úvodního dějství se s nimi protrhl pytel. Největší šanci prvního dějství spálili domácí už v 9. minutě.

Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Kaya, jenže gólman Tatarusanu předvedl skvělý zákrok. První velkou šanci měli hosté až v první nastavené minutě a hned se Rumunsko gólově prosadilo. Velkou hrubku udělal především gólman Demirel. Ten si do vápna šel pro centrovaný míč, jenže u něho byl nakonec dříve rychlík Gheorghe Grozav a parádním obloučkem přehodil smolaře utkání, tento gól byl totiž rozhodující.

Hosté během úvodní čtvrthodiny druhého poločasu mohli navýšit skóre, jenže ve stoprocentních možnostech se do zakončení nakonec nedostal Marica a následně ani Stancu. Krátce po hodině hry byli hosté znovu ve velké příležitosti, avšak po přihrávce Maricy pálil z hranice vápna těsně mimo Cocis. V závěrečné čtvrthodině Turecko přitlačilo a mohlo srovnat zásluhou Ardy Turana. Jenže ten osamocen před rumunskou brankou trefil jen Tatarusana.

Další velké možnosti byly k vidění až v posledních dvou nastavených minutách utkání, rozhodčí totiž nastavil celkem sedm minut. Nejprve zahrozil znovu Turan, jeho střílený centr však v brance neskončil. O minutu později se k hlavičce dostal Nuri Sahin, jenže před odkrytou klecí mířil hlavou těsně mimo. Poté z protiútoku zahrozil Mutu, jeho ránu ale dokázal vyškrábnout Demirel na rohový kop a skóre se proto již nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko33009:19
2.Rumunsko33007:09
3.Maďarsko32017:46
4.Turecko31023:33
5.Estonsko30030:60
6.Andorra30030:120
Skupina E

Slovinsko - Kypr 2:1

12.10.2012 20:45

Góly: 38. Tim Matavž, 61. Tim Matavž - 83. Stathis Aloneftis

Cíl splněn. Jeden z nástupnických států bývalé Jugoslávie dokázal splnit povinnost a díky třem bodům nad Kyprem se dostává z nejhoršího. Slovinci se tak paradoxně vynesli na úroveň svého protivníka, se kterým mají dokonce totožné skóre.

Domácí strana neměla (ani nemohla) na co čekat. Nasazené tempo bylo pro všechny aktéry jasným důkazem a hned od první chvíle začínalo být jasné, jakým dalším směrem se bude nastoupená cesta ubírat... Zasloužené vedení přišlo krátce před odchodem na přestávku, kdy Dědić vymyslel parádní uličku na Matavže a kanonýr PSV Eindhoven se protentokrát nemýlil - 1:0.

Po obrátce se pokračovalo v zajetých kolejích a zanedlouho bylo o všem podstatném definitivně jasno. Do hlavní role se i tentokráte obsadil vysoký kanonýr, jenž těžil z výborného pasu Cesara - 2:0.

Odpověď si krátce po svém příchodu na trávník (Aloneftis nastoupit v 79. minutě) připravil Aloneftis, jenž se prosadil mimořádně vyvedeným pokusem z velké dálky a zakončil tak na konečných 2:1. To nedokázal vstřebat Cesar a po nedovoleném zákroku na subtilního křídelníka si od sudího Kružliaka vysloužil druhou žlutou kartu a tím pádem bude, minimálně v Albánii, chybět.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Norsko 1:1

12.10.2012 20:30

Góly: 79. Mario Gavranović - 81. Brede Hangeland

Očekávané střetnutí ve skupině E výrazněji nenapovědělo. Severští Vikingové se sice snažili, co jim síla stačila, avšak na konsolidované Švýcarsko v čele s protřelým Ottmarem Hitzfeldem přesto nevyzráli.

Divákům bylo na Stade de Suisse v Bernu hned od počátku servírováno nevšední představení, hrálo se nahoru dolu a k vidění bylo plno nebezpečných situací na obou stranách hřiště. Hosté mohli zaplněné hlediště šokovat po čtvrthodině hry, kdy John Arne Riise posadil volný přímý kop na hlavu týmového kolegy Hangelanda, ten však mířil pouze do brankové konstrukce!

"Zazvonilo" ovšem také na opačné straně. Netradičně hlavou se do míče opřel Barnetta, ani jemu ale nebyla dopřána oslavná radost a jeho pokus se také do prostoru ohraničeného třemi tyčemi o fous nevešel! Tím však bylo zajímavé dění v průběhu prvních pětačtyřiceti minut vyčerpané...

...po obrátce se dlouho pokračovalo bez jakýchkoliv výraznějších možností. Sterilní podívaná skončila až jedenáct minut před koncem: Shaqiri za pomoci dlouholetého spoluhráče Granita Xhaky dopravil kulatinu na čerstvě příchozího Gavranoviče a bývalý útočník Schalke 04 z bezprostřední blízkosti nemohl minout - 1:0.

Oslavy ale neměly dlouhého trvání. Riise rozehrál pro změnu rohový kop, parádní centr se opět snesl na hlavu Hangelanda a tentokráte už by Benaglia nezachránila ani svěcená voda - 1:1. Pohnout s nerozhodným stavem nakonec mohli Elyounoussi a po něm ještě Braaten, střela prvně jmenovaného však skončila na tyči, zatímco středopolař Toulouse branku nenašel.

Více informací k zápasu

Albánie - Island 1:2

12.10.2012 19:00

Góly: 28. Edgar Çani - 19. Birkir Bjarnason, 81. Gylfi Sigurdsson

Island znovu vystrčil růžky a dělá si zálusk minimálně na barážovou druhou pozici. Po domácí výhře nad Norskem a porážce na Kypru poprvé uspěl venku a tři body ukořistil v Albánii.

Domácí byli mírným favoritem a snažili se dostat soupeře pod tlak, poměrně záhy ovšem prohrávali. V 19. minutě našel Arnason nabíhajícího Bjarnasona, který nadvakrát překonal Ujkaniho.

O deset minut později měli pro změnu důvod k radosti albánští fanoušci. Míč do pokutového území poslal Meha a Cani už měl poměrně snadnou pozici - 1:1.

V dalším průběhu hry měly šanci na to strhnout vedení na svou stranu oba týmy, skóre se pak znovu měnilo až v 81. minutě. Hosté měli výhodu trestného kopu, míče se ujal Sigurdsson a parádní ranou zajistil svému týmu tři body.

Skupina E je tak poměrně zamotaná a Albánii může mrzet druhá prohra v řadě, vzhledem k bodovým ziskům soupeřů by totiž špatná rozhodně nebyla ani remíza z duelu s Islandem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko32105:17
2.Island32014:26
3.Norsko31113:44
4.Albánie31024:53
5.Slovinsko31023:53
 Kypr31023:53
Skupina F

Lucembursko - Izrael 0:6

12.10.2012 21:00

Góly: 4. Maharan Radi, 12. Eden Ben Basat, 27. Tomer Hemed, 61. Maor Melikson, 74. Tomer Hemed, 90+1. Tomer Hemed

Až nečekaně dobře si vedli fotbalisté Izraele na půdě posledního celku tabulky skupiny F z Lucemburska. Hosté si na své konto připsali svoje první vítězství v kvalifikaci, jsou třetí s pětibodovou ztrátou na vedoucí Rusko. Hattrickem se přitom na vysokém vítězství 6:0 podílel útočník Tomer Hemed.

Hosté vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Že se Izraeli na Lucembursko prostě daří, je vidět už jen při pohledu na vzájemné zápasy. V roce 2009 mu dokonce nasázel hned sedm gólů! Nikdo ale příliš nečekal, že se izraelský gólostroj rozjede po trefě Radiho ze 4. minuty, kterému přihrával Alberman, takovým způsobem, aby na své konto Guttmanovi hoši získali historicky nejvyšší vítězství z venkovního prostředí.

Ve 12. minutě zvyšoval na 2:0 Ben Basat, který zužitkoval centr zleva od Meliksona. Ve27. minutě dostalo Lucembursko další ránu, poprvé se dokázal trefit právě Hemed, jenž usměrnil do brány pas od Spungina. Domácí nezlepšili svou hru ani po obrátce, a protože soupeř od své hry neupustil, padaly góly i nadále do jejich sítě.

Přesně po hodině hry přidal čtvrtou branku Melikson, v 73. minutě podruhé skóroval Hemed, který levačkou překonal již naštvaného brankáře Jouberta celkem popáté. Útočník španělské Mallorky zkompletoval obdivovaný hattrick v nastaveném čase, když pohotově zakončil dobrou akci založenou spoluhráčem Ben Basatem.

Více informací k zápasu

Rusko - Portugalsko 1:0

12.10.2012 17:00

Góly: 6. Aleksandr Keržakov

Souboj dvou celků, které si to v přímém boji rozdaly o první místo, nakonec dopadl lépe pro domácí Rusko. To díky této výhře vykročilo za přímým postupem na šampionát a předvedlo vskutku dobrý výkon. Portugalsko poslední dobou nepředvádí v kvalifikaci nijak oslnivé výkony. Jedinou branku utkání vsítil už v 6. minutě Alexander Keržakov.

Portugalsko sice rozhodně mělo několik šancí na vyrovnání, jenže po rychle inkasované brance bylo velice těžké dobývat soupeřovu defenzívu i v sestavě s hvězdným Cristianem Ronaldem. Portugalsko tak po třech odehraných duelech bude na druhém místě tabulky, Rusko má o tři body více a ve své skupině ještě nezaváhalo. V pátek se dostalo velice brzy do vedení z první akce zápasu, která hosty určitě zaskočila.

Strůjcem tohoto úspěchu byl Viktor Fajzulin, který v reprezentaci i v dresu Zenitu předvádí obdivuhodné výkony. Ten krásně prošel středem hřiště a poslal nádhernou přihrávku za obranu Keržakovovi, který s přehledem pokořil bezmocného gólmana Ruie Patrícia. Hosté sice mohli následně po čtvrthodině hry srovnat, jenže přesně umístěnou hlavičku Bruna Alvése dokázal fantasticky konečky prstů vyrazit na rohový kop gólman Akinfejev.

Rusko poté skvěle bránilo a nepouštělo protivníka do velkých možností, teprve deset minut po přestávce zahrozil favorit podruhé. Po narážečce Joãa Pereiry s Nanim se na zadní tyči dostával do zakončení Ronaldo, tomu ale ke skórování do prázdné branky chyběl krok. Rusko zahrozilo v 65. minutě, jenže po pěkné individuální akci Bystrova střílel slabě doprostřed branky Glušakov. Portugalci se snažili útočit v poslední desetiminutovce, branku ale nedali.

Do velké šance se naopak probojovali v 82. minutě domácí, když byli v protiútoku čtyři na tři. Tvrdou střelu Kokorina dokázal portugalský gólman vyrazit jen před sebe, jenže Širokov z dorážky pálil mimo. Hosté si nevytvořili až do konce zápasu nějakou výraznější šanci i přes územní tlak a museli tak skousnout hořkou porážku. Domácí naopak ukázali, že na závěrečné turnaje bezpochyby patří a disponují velkou silou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko33007:09
2.Portugalsko32015:26
3.Izrael31117:54
4.Severní Irsko20111:31
5.Ázerbájdžán20111:41
6.Lucembursko30122:91
Skupina G

Řecko - Bosna a Hercegovina 0:0

12.10.2012 20:45

Góly: -

Fotbalisté Bosny a Hercegoviny získali po vysokých vítězstvích nad Lichtenštejnskem a Lotyšskem cennou remízu z půdy Řecka a udrželi si vedoucí postavení. Společně se Slovenskem mají aktuálně všechny tyto tři týmy shodný počet bodů. V Pireusu tentokráte branka nepadla, nerozhodný výsledek celému střetnutí rozhodně sluší.

Řekové přece jenom chtěli na domácím stadionu urvat všechny tři body a zatlačili na soupeře od samého začátku. Neuběhlo přitom ani pět minut a Gekas už rozezvonil tyčku Begovičovy branky. Po něm to na bosenského gólmana zkoušel z přímého kopu Torosidis, jeho pokus však byl ve 22. minutě jím zlikvidován.

Hosté se ocitli v první větší příležitosti zápasu o čtyři minuty později, to když neúspěšně pálil Džeko. Ve 41. minutě byla Bosna a Hercegovina gólu opravdu velice blízko, avšak brankář Karnezis parádně vychytal Luličovu šanci. I po přestávce pokračovala v dobré hře a ve 49. minutě bylo pro Řecko málem zle po dalším pokusu Džeka, jenž zamířil zase jen mimo.

Poté se domácí dokázali vzpamatovat a soupeř může děkovat hlavně Begovičovi, že udržel čisté konto. Řecký tlak nabíral na obrátkách, v 79. minutě byl v největší možnosti Salpingidis, jenže neuspěl. Na druhé straně to zkoušel Stevanovič, ale ani on proti Karnezisovi neuspěl. Tři minuty před koncem zahrozil ještě Misimovič, toho ale skvěle odzbrojil Tziolis.

Více informací k zápasu

Slovensko - Lotyšsko 2:1

12.10.2012 20:15

Góly: 5. Marek Hamšík (pen.), 9. Marek Sapara - 84. Māris Verpakovskis (pen.)

Slováci zaslouženě zvítězili nad Lotyšskem 2:1. O svém vítězství rozhodli již v první desetiminutovce, kdy vstřelili oba góly. V závěru Lotyši upravili díky penaltě na konečných 1:2. Naši východní sousedé mají po třech zápasech sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu a vévodí skupině G. To Lotyši jsou stále bez bodu a společně s Lichtenštejnskem okupují dno tabulky.

Slovákům se vstup do zápasu povedl na výbornou. V páté minutě byl v pokutovém území faulován domácí Weiss a rozhodčí nařídil penaltu, tu pohotově proměnil Hamšík. Domácí tak vedli 1:0. V útočné aktivitě nepolevovali a již v deváté minutě přidali druhou branku. O tu se postaral Sapara, jenž zahrával přímý kop a jeho střela proletěla až do lotyšské sítě.

Slovensko v dalším minutách kontrolovalo průběh hry a moc nepouštělo soupeře před brankáře Kuciaka. Do další gólové šance se dostal Hamšík, jenž z dvacetimetrové vzdálenosti jen prověřil lotyšského brankáře Vaninse. Ten jeho pokus dokázal zneškodnit.

Lotyši poprvé zahrozili v 31. minutě, kdy Laizāns nebezpečně vypálil na slovenskou bránu. Ale Kuciak jeho ránu vytěsnil na roh. O pořádný rozruch se však hosté postarali v závěru poločasu, kdy vstřelili gól, ale podle pomezního rozhodčího padl z ofsajdu. Gól tak nemohl být uznán. O několik okamžiků později se do pěkné příležitosti dostali slovenští fotbalisté zásluhou Hamšíka, jenž z výhodné pozice nedokázal propálit lotyšského brankáře. Do šaten se odcházelo za stavu 2:0 pro Slovensko.

I po změně stran byli slovenští fotbalisté aktivnějším týmem. Vytvořili si během druhé půle několik nadějných příležitostí, jenže ani jedna nevedla ke vstřelení gólu. Jedna z nejvážnějších se odehrála v 62. minutě, kdy trefil břevno domácí Bakoš. Nebo o dvě minuty později z dálky pálil Stoch, ale jeho tečovaná střela těsně minula lotyšskou bránu. V 82. minutě mohl opět skórovat Hamšík, ten však v těsné blízkosti nepřekonal brankáře Vaninse.

Pět minut koncem před koncem řádné hrací doby Lotyšsko kopalo penaltu po faulu na Verpakovskise, tentýž útočník proměnil pokutový kop a vykřesal naději pro svůj tým. Lotyšsko snížilo na 1:2. Hosté se ještě ve zbytku času včetně pěti minut nastavení pokoušeli vyrovnat, ale jejich snaha byla marná. V úplném závěru zápasu se jim nepodařilo ani vymodlit další penaltu a za simulování si vysloužil žlutou kartu Gauračs. Slovensko nakonec ubránilo těsný stav 2:1 a slaví ve skupině své druhé vítězství.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Litva 0:2

12.10.2012 19:30

Góly: 50. Edgaras Česnauskis, 74. Edgaras Česnauskis

Konečně na třetí (!) pokus dokázala Litva naplno bodovat a díky dvěma trefám Edgarase Česnauskise si odváží z lichtenštejnského knížectví tři body. Hosté však i přesto zůstávají s tříbodovou ztrátou na trojici Bosna, Slovensko a Řecko.

Východoevropané začali lépe a od první chvíle drželi strážce domácí svatyně pod tlakem. Benjamin Büchel musel po čtvrthodině hry zasahovat proti ráně Radavičiuse, ten však na knížecího brankáře tak jako tak recept nenašel!

Na druhé straně trochu symbolicky odpověděl Erne, ani jeho pokus však kýženým úspěchem neskončil a nadále se pokračovalo bez branek. Prolomení hradby přišlo krátce po změně stran: Edgaras Česnauskis se po krátkém obléhání branky dostal k míči a z bezprostřední blízkosti propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1.

Definitivně rozhodnuto bylo patnáct minut před koncem řádné hrací doby: středopolař Rostova se po efektivní, ale především efektní individuální akci dostal k míči a utěšenou dělovkou ho poslal na místo určení podruhé - 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bosna a Hercegovina321012:27
2.Slovensko32105:27
3.Řecko32104:17
4.Litva31113:34
5.Lotyšsko30033:80
6.Lichtenštejnsko30031:120
Skupina H

Anglie - San Marino 5:0

12.10.2012 21:00

Góly: 35. Wayne Rooney (pen.), 37. Danny Welbeck, 70. Wayne Rooney, 72. Danny Welbeck, 77. Alex Oxlade-Chamberlain

Koncertem fotbalistů Manchesteru United se ukázalo být měření sil Anglie se San Marinem. Před téměř plným Wembley se Rooney dvěma brankami vyšplhal na pátou příčku historické tabulky střelců Albionu, stejným počtem gólů jej pak doplnil kolega Welbeck. Třetí do party, Tom Cleverley, přispěl dvěma asistencemi.

Brankáři Simoncinimu se dnes celá Anglie posmívala za průměr necelých pěti inkasovaných branek na jeden soutěžní zápas (celkem jich odchytal jen 24) a jeden ze dvou profesionálů ve výběru trpaslíka se dnes s chutí mstil. Nejprve sestřelil Walcotta tak, že jej donutil vystřídat, pak sterilním Angličanům vydržel vzdorovat až do 35. minuty, čímž si vytvořil letošní osobní rekord (prozatím nejpozději inkasoval ve 24. minutě).

Mezitím mu přitom stačilo vytěsnit jen dvě Chamberlainovy rány ze střední vzdálenosti, Rooney totiž svou hlavičku zpoza zadní tyče neusměrnil ideálně a Carrick s Welbeckem si pak akorát společně zahráli hru jménem "nastřel si svou část brankové konstrukce". V rozmezí pár sekund tedy Carrick orazítkoval břevno, zatímco Welbeck z dorážky nastřelil pravou tyč.

Až když vzápětí útočníka Manchesteru United ve špatně načasovaném výběhu podkosil golman Simoncini, neměl problém kapitán Rooney z pokutového kopu otevřít skóre. Na něj ihned navázal sám Welbeck jemnou patičkou po přihrávce Lennona, kterou už tak pomalu lze mít za forvardův trademark, a favorit mohl být v naprosté pohodě. De facto měl dnes odpracováno, vždyť San Marino registruje jedinou svou vstřelenou branku za poslední čtyři roky.

O ofenzivní složce San Marina se samozřejmě nemá smysl ani bavit, vždyť outsider za celý první poločas zaznamenal pouhých 13 kontaktů s balonem na soupeřově půlce. A po změně stran to věru nebylo lepší, příliš se ovšem nepochlapili ani Ostrované. Ve skutečnosti se k první slušné příležitosti dostal až po sedmi minutách slabě pálící Carrick; a vzápětí se moc nepředvedl ani stoper Cahill, když z pár kroků kopačkou ideálně netrefil ukrytý centr.

Sanmariňané se posléze nadechli k prvnímu a také poslednímu střeleckému pokusu: v 66. minutě načas pláchl Jagielkovi Danilo, aby nakonec patrně celý vyčerpaný pokoušel štěstí ještě z uctivé vzdálenosti. Za tuto odvahu však byl trpaslík náležitě ztrestán Rooneym, jenž se při svém soutěžním debutu s kapitánskou páskou na rukávě přiblížil točenou střelou zpoza šestnáctky (nakonec nedostal příležitost jej završit, když chvíli poté střídal).

Druhý gól dále přidal i Welbeck, jenž brzy na Rooneyho zásah navázal dalším jednoduchým sklepnutím balonu do sítě z bezprostřední blízkosti - tentokrát mu u branky asistoval klubový spoluhráč Tom Cleverley. Ten si pak ještě šikovně počínal v šestnáctce San Marina, aby připravil gólovou pozici pro Chamberlaina. Pět zářezů už domácím stačilo.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Ukrajina 0:0

12.10.2012 20:00

Góly: -

Fotbalisté Ukrajiny v právě probíhající kvalifikaci ztratili vedledůležité body. Bez kouče Olega Blochina, který kvůli nemoci neodcestoval do Kišiněvu, se jim nepodařilo zvítězit v Moldavsku. To sice stále čeká na vstřelený gól, přesto si za uhranou bezbrankovou remízu připsalo na své konto svůj první bod ve skupině.

Bylo vidět, že ukrajinský celek není v úplně nejlepším rozpoložení. Bez několika zraněných hráčů sice zápasu většinu času dominoval, jenže směrem dopředu nebyl tak kreativní a nevytvořil si takový tlak, aby moldavskou defenzívu rozsypal na malé kousky. První poločas byl ze strany obou celků hodně bídný a diváci ho museli takříkajíc přetrpět.

Přitom po poslední remíze s Anglií se dalo čekat, že Ukrajina svého soupeře rozmete. Svou první větší šanci si ale vytvořila až ve 34. minutě, kdy Zozulja po Rotanově centru hlavičkoval jen do tyčky. Těsně předtím z dobré pozice pouze přestřelil bránu gólmana Namasca. Na začátku druhého dějství se domácí brankář musel vytasit proti Harmašově hlavičce.

Čím více se blížil konec utkání, tím více hráli hosté v jakési křeči. Moldavsko se úplně zatáhlo na svou polovinu a spoléhalo jen a jen na brejky. Jeden z nich málem proměnil Gatcan nebýt skvělého zákroku brankáře Pjatova. Za domácí mohl skórovat Mychalyk, jenže z bezprostřední blízkosti se úplně nejlépe nezkamarádil s koncovkou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie321011:17
2.Černá Hora21108:24
3.Polsko21104:24
4.Ukrajina20201:12
5.Moldavsko30120:71
6.San Marino20020:110
Skupina I

Bělorusko - Španělsko 0:4

12.10.2012 20:00

Góly: 12. Jordi Alba, 21. Pedro, 69. Pedro, 79. Pedro

Španělsko má nového hrdinu. Při kvalifikačním utkání v Bělorusku, které obhájci titulu vyhráli hladce 4:0, se hattrickem blýskl Pedro Rodríguez. Španělé neměli problém, už po dvanácti minutách otevřel skóre Jordi Alba, Pedro pak vytasil čistý hattrick a bylo po zápase.

Zajímavé momenty se na stadionu v Minsku začaly dít hned od samotného začátku zápasu. Už ve druhé minutě se po geniálním pasu Silvy úplně sám před gólmanem Veremkem ocitl Fábregas, jenž nastoupil na hrotu "útoku", obešel ho, jenže jeho zakončení do odkryté branky dokázal jeden z domácích obránců vytěsnit na tyč. Uběhly jen další dvě minuty a Španělé už orazítkovali i druhou tyč, tentokrát nahrával Xavi za obranu Silvovi, ten ovšem ve vyložené příležitosti selhal.

V jedenácté minutě pak ještě Silva hlavičkoval do prostoru, kde se vyskytoval Veremko, dvanáctá minuta už ale přinesla první gólový zásah hostujícího týmu. A nutno podotknout, že i u tohoto zásahu byl Pedro, jenž patičkou elegantně sklepl Albovi do běhu přihrávku Xaviho, levý bek Barcelony pak už postupoval sám na bezmocného Veremka, klidnou kličkou ho vyřadil ze hry a zasunul do prázdné brány.

Reprezentace La Selección i nadále na trávníku zcela jednoznačně dominovala, druhá branka v běloruské síti na sebe pak nenechala příliš dlouho čekat. Tentokrát si asistenci připsal skvěle hrající Silva, jenž parádním průnikovým pasem najednou přelstil celou defenzivu Běloruska, Pedrovi pak už stačilo jen šikovně přehodit míč přes Veremka a bylo to 0:2. Casillas musel poprvé vyjít ze svého klidu až krátce před poločasem, kdy se však nakonec pouze díval, jak pokus Bordačova končí mimo tři tyče. Po další z vynikajících přihrávek Silvy se v šanci ocitl i Fábregas, trestuhodně však Veremkovu svatyni minul.

Ve dvaapadesáté minutě si domácí málem vstřelili vlastní gól, to když Xaviho centr odvracel Filipenko tak nešikovně, že se Veremko musel pořádně vytáhnout, aby zabránil třetímu kousku ve své síti. Španělé ale i nadále bezpečně kontrolovali průběh utkání a dvoubrankové vedení jim nestačilo. V šedesáté deváté minutě byl k vidění další překrásný zásah. Xavi vysunul do samostatného úniku Pedra, ten postupoval z levé strany na Veremka, elegantním dloubáčkem ho opět nachytal a bylo definitivně rozhodnuto. Pedro zaznamenal už svůj druhý dvougólový večer v reprezentaci, jenže u této mety nakonec dnes nezůstal.

Připsal si totiž svůj první hattrick, to když ho po chybě běloruské obrany našel zcela volného Fábregas, Pedro si zase přehodil Veremka, tentokrát ovšem ještě stihl míč doběhnout a zasunout ho do sítě. Pedrův koncert pokračoval i o minutu později, jeho další lob ale tentokrát zneškodnil místo už překonaného Veremka stoper Bordačov. Deset minut před koncem pak ještě trefil břevno střídající Villa, a když Cazorlova bomba proletěla těsně vedle domácí branky, skončilo utkání naprosto zaslouženou výhrou Španělska 4:0.

Více informací k zápasu

Finsko - Gruzie 1:1

12.10.2012 17:30

Góly: 62. Kasper Hämäläinen - 56. Guram Kašia

Fotbalisté Finska sice dokázali zvítězit v přátelském utkání nad Českou republikou, ovšem v domácím prostředí s konkurenční Gruzií uspět nedokázali. Po remíze 1:1 sice získali ve svém druhém utkání první bod ve skupině, avšak v těžké konkurenci Španělska a Francie je to spíše ztráta. Gruzie se prozatím dostala v pětičlenné skupině na druhé místo.

Gruzie na úvod porazila doma Bělorusko 1:0 a poté před vlastními fanoušky podlehla stejným poměrem Španělsku. Nyní v každém případě chtěla zvítězit, jenže v početní výhodě nedokázala udržet nadějné vedení 1:0 a ve zbývajícím průběhu se k žádnému enormnímu tlaku už nedostala, což jí může mrzet.

První poločas nebyl pro diváka příliš pohledný a hrálo se velmi opatrně z obou stran, nikdo nechtěl udělat chybu. Hosté měli míč častěji na kopačkách a snažili se tvořit hru, nakonec si ve 43. minutě vypracovali největší šancí úvodního dějství. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Mčedlidze a famózní zákrok předvedl gólman Mäenpää, který odvrátil na rohový kop. O osudu utkání rozhodla úvodní dvacetiminutovka druhého dějství.

Do šance se dostali domácí a mohli jít do vedení. Po centru do vápna minul balón v dobré pozici Kasper Hamalainen, následně po dalším odrazu trefil tyčku Puuki. Jenže poté se psaly hororové okamžiky pro domácí výběr. Nejprve branku vsítil v 56. minutě Guram Kašia, který se po rohovém kopu vyšplhal nejvýše a hlavou zakončil k tyči. O tři minuty později byl navíc vyloučen Alexej Eremenko a se šancemi Finska to vypadalo nereálně.

Eremenko totiž zahrál úmyslně rukou a od sudího uviděl druhou žlutou kartu. V 63. minutě ale předvedl krásnou individuální akci Hamalainen a dokázal srovnat na konečných 1:1. Předvedl totiž skvělý průnik přes tři protihráče a z velkého úhlu vsítil šťastnou branku. Gruzie v dalším průběhu neměla už žádnou další větší možnost a vyhrát nakonec mohlo Finsko. V 79. minutě předvedl další sólo Raitala, tentokráte však v dobré pozici těsně minul branku hostů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko22005:06
2.Francie22004:16
3.Gruzie31112:24
4.Finsko20111:21
5.Bělorusko30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (242)

Přidat komentář
Shevchenko

Rusko Portugalci potřetí za sebou do baráže?

Reagovat
Arbiter

ale byli herně lepší, no...

Reagovat
db18

Reagovat
domingo

Finsko

Reagovat
oli9

Gruzie dobrý bod z venku

Reagovat
domingo

Gruzie je mi nekde, pral jsem Suomi aspon dustojny predstaveni, kdyz uz dostali nepruchodnou skupinu. Do roku 2016 se snad daji dohromady..

Reagovat
oli9

fini jsou mi volní , já fandim našim ale zase to přeju Belgii at se po dlouhé době někam dostane, roste jí perfektní tým

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie je mi neuvěřitelně nesympatická..

Reagovat
oli9

Faerské ostrovy , snad to udrží

Reagovat
oli9

ošklivý zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Raša jisté první místo

Reagovat
smazaný uživatel

Ako Sahin prešiel do Liverpoolu a začal pravidelne hrávať, tak si v repre nekopol. U nás leštil tribúnu a vždy hral v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Prvy gol padne z penalty diky Marek

Reagovat
smazaný uživatel

dal si?

Reagovat
madridcan

Nie asi dal som, ze psg to kupi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

aha tak jsem právě zjistil, že je El Shaarawy ital

Reagovat
Tomekcz

Rooney, Carrick a hned po nem Welbeck takovy sance nedaj

Reagovat
smazaný uživatel

Hajnal teď krásně za Maďarsko!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reus je granát!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

konečne...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá žvejka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je moc fajn, že Löw (snad) poznal, že už Reus definitivně patří do základu místo Podolskiho, pro Němce výborná volba a krok dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě vyměnit Ozila za Kroose a bude to ideální.

Reagovat
goodbay

a bude to konečně opravdová německá reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
JozkokozleJ

Po malom vahani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro vyučuje.

Reagovat
alcantara

Nema tam co robit, prosim ta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

De Bruyne

Sleduje někdo Belgii?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkám pořád. Toni je neuvěřitelný hráč, který prostě musí hrát. Umí všechno, co umět má. Tvoří hru, brání, střílí góly. Do pár let může být nejlepší na světě. A v repre snad vystrnadí Khediru nebo Ozila.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mal práve niekoho z nich vystrnadit?

Reagovat
smazaný uživatel

...tak tak, navíc když jsou oba o dost kvalitnější

Reagovat
smazaný uživatel

Cože??

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl Kroos vystrnadit Khediru nebo Ozila? Oba zmiňovaní jsou momentálně kvalitnější hráči. Vývoj všech třech odhadovat těžko, všichni jsou mladí....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Kroos je lepší minimálně než Khedira.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl Khedirovy úlohy, tak by lepší určitě nebyl

Reagovat
Kokesh

A jaký jsou jeho úlohy v nároďáku? Mně připadá jako jednoduchý DMko, nic víc. O to víc mě překvapuje, že ve Stuttgartu i národním týmu se hodně prezentoval jako CM, tedy o něco kreativnější. Samozřejmě dnes už se i od defenzivních záložníků vyžaduje i zlepšená hra dopředu, není tomu jako před pár lety. Khedira je stroj, stroj který dokonale splní úkoly od trenéra, o to více může být ceněný před daleko talentovanějšími hráči. Ale jako CM bych si ho nikdy do svého "vyvoleného" týmu nikdy nevybral.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, Kroos je daleko lepší a všestranější.

Reagovat
Tomanatura

Toni je extrabomba. Özil je posledni rok nemasty neslany a pokud se nezmatori, tak ho posadi jedna dve.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

A proč zrovna Ozila? Typologicky tam hráč jako Mesut další není. Mně připadá, že Kroos může posadit kohokoliv ze záložní řady, klidně i Schweinsteigera nebo Khediru.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ME hral ten nemastny neslany Ozil a aj tak išlo cez neho všetko, všetky nebezepečné akcie išli cez neho, nik iný tam nebol schopný dať hre myšlienku ..

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě taky docela nezasloužená kritika na jeho hlavu

Reagovat
Tomanatura

Nesouhlasim, navic z nej nedelam trageda. Jen to, ze Toni muze mit vetsi potencial.

Reagovat
Godwinson

Belgie

A U21 Francie v neskutečně silné sestavě upachtěná výhra o jeden gól ...překvapení.

Reagovat
Benesse

Bendtner gol tak snáď dostane šancu aj v Juve po repre pauze

Reagovat
smazaný uživatel

Belgicko a Island

Reagovat
smazaný uživatel

hungaria

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Balotelli na Twitteru:

"Wayne Rooney právě skóroval za Anglii! Dobrá práce, proměnil penaltu proti účetnímu."

Reagovat
JacoBee

Reagovat
fantomas

Simoncini je zrovna profesionál, ale neva.

Reagovat
JacoBee

No to je to nejdůležitější.

Reagovat
fantomas

Celkem jo, když to ještě víc devalvuje už tak špatnej fór.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Hlavně sám Mario snad žádnej twitter nemá. Co vím, tak je tam jedna parodie, která má spoustu followerů, ale nic oficiálního.

Reagovat
Bayern +

Deutschland

Reagovat
Kovi81

Reagovat
godwood

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nationalelf

Reagovat
JozkokozleJ

und Slowakei

Reagovat
Bayern +

Vysledkovo urcite. Este ak sa nam podari ziskat tri body s Grekmi, bude to skvela jesen, i ked sa na predvedenu hru pozerat prilis neda.

Reagovat
Azza

Bale, Andy Keogh

Reagovat
smazaný uživatel

Ireland

Reagovat
The Krupy

Kto povedal že Pirlo by mal odísť z repre ?

Forza Squadra Azurra !

Reagovat
DieFohlenBMG

Boban

Reagovat
smazaný uživatel

Belgium Gareth Bale

Reagovat
db18

fanoušci moc dlouho na Reuse pískat nevydrželi

Reagovat
SunFells

Proč na něj pískali?

Reagovat
DieFohlenBMG

protože se píská na ty nejlepší

Reagovat
Azza

protože simuloval pád ve vápně

Reagovat
db18

protože "simuloval"...faul to byl, ale Marco se tam pak trochu vztekal, nebo rozhazoval rukama - ale pak to pěkně vrátil

Reagovat
smazaný uživatel

San Marino: P 113 W 1 D 4 L 108. Goal difference: -452.

Reagovat
Erdovec

koho porazili?

Reagovat
smazaný uživatel

San Marino 1-0 Lichtenštejnsko

28.04.2004 20:30

Reagovat
smazaný uživatel

ještě k tomu přátelák :D

Reagovat
DieFohlenBMG

památný to den

Reagovat
blaugrana

Peeeeeeeeeedro.

Reagovat
2miguel1

v utorok grékov dáme ....Bosna musí strácať

Reagovat
Kenneth

Arménci hrají pěkný fotbal. Bude to s nima prča. Jinak Bosqueho nechápu, na lavičce má stopera Albiola a dá tam Busquetse.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to tak sice občas moc nevypadá, ale on se Del Bosque snaží hrát na vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole tos zabil... :-D aspoň že Barcelonští zařídili 4 góly no :-D

Reagovat
Godwinson

Mimochodem, skoro bych opomenul ...

Deschamps

Ještě to chce doladit, ale konečně tam má správné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Island

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Mario Balotelli na Twitteru:

Wayne Rooney právě skóroval za Anglii! Dobrá práce, proměnil penaltu proti účetnímu."

Reagovat
smazaný uživatel

heh tak tenhle je dobrej, tenhle jsem jeste nikde nevidel

Reagovat
Langi

Kadlec ji nedal

Reagovat
JacoBee

Jo tak to je teda comeback.

Reagovat
-Carles-

Pedrito

Reagovat
DieFohlenBMG

Nejlepší střelec a živoucí legenda San Marina Andy Selva vstřelil úctyhodných 8 gólů

Reagovat
culé

Tiež som sa smial

Reagovat
Kokesh

I tak se píše historie.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nekdo ze sazejicich jeste nespi:

Guyana-Mexiko, skupina rozhodnuta, jestli rozumim tamejsi kvalde /nekoukal sem na to/

hraje se v usa, bude se hrat pro divaky, oba daji gol @2.5 je fajn gl

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to mexikanci nasypali driv, dala by guyana, a ze mohli...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zpatky na 'Ardentinu, tak Ángle do toho!

Reagovat
Kokesh

Skvělá volba.

Reagovat
Hafna

líbí se mi útočná síla Messi - Higuain - Aguero - Di Maria

Reagovat
DieFohlenBMG

jak to vypadá??podle skóre bída, nato kolik hraje vxnikajících ofenzivních hráčů (Higuain,Aguero,Messi,Di María-Cavani,Forlán,Suaréz),,, mám over

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay se dostává sporadicky za polovinu, Argentina měla pár šancí, hlavně Messi napálil břevno .. nevypadá to na gólové hody

Reagovat
DieFohlenBMG

díky)jo to je mi uz jasny ze to nejvyjde

Reagovat
DieFohlenBMG

tak nakonec vyslo díky leo

Reagovat
Counter

Bale zas dive jak prase, propleskněte už ho prosím někdo...

http://i.imgur.com/WY77S.gif

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohohle pohledu to byl ale faul. Křižující obránce ho kopl do nohy, kterou si pak Bale zakopl o druhou nohu. S tím on dělat nic nemohl. Dive to nebyl na 100 %.

Reagovat
Azza

Reagovat
kiwwi

jasny faul

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tady ho ten bek štrejchnul, což je vidět i na jeho pohybu a na pohybu jeho nohy.

Reagovat
db18

...jako Jiráček (myslim, že na Slovácku)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že je vidět rozdíl mezi Messim a Ronaldem v reprezentacích a přínosu pro tým Kdo kouká na Argentinu ví, o čem mluvím

Reagovat
miky10

100. pro parádní páteční výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera. Fakt z jinýho světa.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím...2 sice udělal, ale ta střela...z vápna nad, to je mistake

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Kuba momentálně hraje v Kanadě s deseti hráči a na střídačce nemá nikoho.

Reagovat
DieFohlenBMG

Kdo jiný než

Reagovat
Free_player

Portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že Argentina se hodně herně zvedla od propadáku v Copa América

Reagovat
madridcan

https://www.nike.sk/app/ulozenyTiket/21344904/6804

aspon raz mozem podakovat Messimu

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej tiket ,) gratuluju...Jj, podekuj, on ten zapas "udelal"...se mrkni na opakovacku zejtra na youtube a uvidis :)

Reagovat
madridcan

Ja sa nehadam Ak si myslis, ze sa rozpravas s jednym z ludi, ktory placu, ze aky je Messi v Barcelone a aky je v Argantnine, tak si na omyle

Reagovat
alcantara

Ako to vyzeralo, dalsia hanebna ciarka do reprezentacnej bilancie v podani Lea?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=-JesdT7kZQ4

I s origo komentářem. Zážitek

Reagovat
kiwwi

wau, pekne Argentina, pekne Messi

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

jen pár postřehů - Lugano je hovádko neskutečný. Za tohle měl dostat redku, ani by nemrknul.

A Messi si náramně rozumněl s Di Maríou.

Reagovat
alcantara

to musel byt super futbal.

Reagovat
madridcan

Stoji ti zato riesit taketo veci? Radsej sa tes. Rovnako smiesny mytus ako nepresadovanie sa Cristiano proti velkym timom

Reagovat
smazaný uživatel

Messi dneska neuvěřitelnej :) jinak celej tým zahrál na jedničku, Urug. si ani neškrtla (Forlán jako by tam nebyl, Suarez jen parkrat) ...ale Leo...To byl jeho zapas :) prvni dal, druhej predpripravil nadhernou prihravkou vzduchem, kterou se zbavil dvou obrancu, na Di Mariu, kterej nahraval do vapna na Aguera a ten prakticky do prazdny a jeho treti ?? Naposledy jsem todle videl u Ronaldinha, ze v primaku podkopl vyskakujici zed :) a umistilkrasne k tyci...Jinak ta akce po kterem dal brevno, jak je tam vyskolil ty dva..pastva pro oci :) jsem rad ze jsem pockal a nesel spat ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si vzpomnel na jeho učitele Ronaldinha

Reagovat
goodbay

Bulharsko - Dánsko plichta , ted ještě plichta v zápase Itálie - Dánsko a výhra ČR s Bulharama a bude to fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tito údajně před sezónou měl s Messim sezení ohledně přímáků a od té doby na tom Messi začal pracovat a taky to tak vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

to s ním měl už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Di Maria je úplne niekde inde jak zybtok repre

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, zase se tam ta nudle nějak protáhla. Líbí se mi na něm, že možná 90 % gólů, u kterých je, jsou první a druhé branky jeho týmu, udělá tu nejdůležitější práci, zlomí soupeře a závěrečná exhibice a dodělání protivníka už ho netrápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Sledovať Lionela je neskutočná vec.

Reagovat
smazaný uživatel

proč s nama ti tupý malťané chtěli hrát otevřeně????.... padnout o fík méň tak sem vyhrál.....

Reagovat
madridcan

0:2 handicap x2 za 2,5 bola paradna tutovka. Mal som pritom Holandsko-Andorra, ze od 76 minuty nepadne gol za nejak 2,7. Preto pisem nejak tak, lebo mi to odislo a uz je to v kosi ...Skusil som tam totiz Lewandovskeho. Ale ako davam odkaz vyssie-Messi to vynahradil.

Reagovat
smazaný uživatel

jasné. zkusit se to musí. jen mě právě trochu mrzí že hráli tak otevřeně..... měl sem to za 500. ostatní vyšlo všecko. co ty?? za kolik?

Reagovat
madridcan

https://www.nike.sk/app/ulozenyTiket/21344904/6804

Ale na dalsich ma nadherne odfajcila Ukrajina ako vacsinu tiperskej populacie A skusal som este take srandy, ze specialne stavky a tak a Slovensko mi vyslo, ze prvy gol padne z penalty za 12 kurz, ale dal som to iba za 50 centov. Aj tak sa ta vyhra zmenila za piva vcera pri futbale, ale podstatny je ten tiket co ti davam odkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ale tento ti teda vyšel. no aspoň někdo, sice madrid.... , gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Sabella (tréner Argentíny):

Čo robí Messi...ja neviem...musíme nájsť v slovníku nové slovo, aby sme ho mohli opísať. (P)

Reagovat
Xavi

Pedro a Tomer Hemed.

Reagovat
smazaný uživatel

ten lukaku si pěkně zkurvil kariéru

Reagovat
madridcan

Inak Falcao a aj jeho Kolumbia bola nenormalna tutovka

Reagovat
Tomanatura

kurs 1,4

Reagovat
2miguel1

Včera Messi Ja len proste nepochopim ako môže niekto čo i len uvažovať o tom že Ronaldo sa mu rovná Od mojej sestry to pochopim nakolko ona to hodnotí podla množstva gelu na hlave aleveď vy ste tu (zvacsa) futbaloví znalci Neverím tomu že to niekto nevidí až sa mi rozum zastavuje

Reagovat
madridcan

Zi a nechaj zit

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. a kdo sleduje argentinu víc jak rok. tak ví že už tam hrál skvělě, bez gólů ale skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Přesně tak.Messi za poslední necelý 2 roky v repre 15golů a 11 assistencí +hromada vytvořených dalších šancí.Kdo má takovoudle bilanci a to Argentina nahraje vůbec kvalifikace s týmy typu San Marina Andorra atd.

Otázka pro znalce.Může mi sem někdo napsat nejlepší střelce Argentincké repre?

Reagovat
alcantara

Batistuta 56

Crespo 35

Maradona 34

Messi 30

Reagovat
exse

To překoná lehoučce.

Reagovat
blaugrana

Tenisové OT: Je na okruhu ATP nesympatickejší hráč než Berdych?

Reagovat
exse

Murray

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Miguel19

Reagovat
goodbay

Djokovic

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Kily

taky tam do té elitní skupiny patří, ale i když ubral, tak u něj si člověk na chování ve stylu "chyba? Jak to? Vždyť já jsem nejlepší na světě a mně se tohle nemůže stát" už zvykl, navíc on se často omezuje na nevěřícný pohled, Murray to proti Štěpánkovi (a dost možná i proti dalším, ty jeho zápasy moc často nesleduju) doplňoval hromadou slovních projevů

Reagovat
Kily

a vlastně nezůstal jenom u slovních projevů

Reagovat
smazaný uživatel

ja tohl vubec nepobiram, co proboha lidem vadi na tom, kdyz si nekdo sam nadava? ja jsem treba uplne stejna povaha jako Murray a pri zapase (jakymkoliv, ale hlavne pri tenise) si nadavam porad, jsem na sebe nasranej, kdyz neco poseru a hecuje me to, kdyz si nadavam a casto se mi to pak dari zlomit..

kazdopadne vazne nechapu, jak to muze vadit nekomu cizimu

Reagovat
Kily

když si lidi uvědomí, o jak nesympatického hráče se jedná, tak jim pak začne vadit spousta věcí

Reagovat
smazaný uživatel

tak Murray je muj nejoblibenejsi hrac, mam ho za obrovskyho sympataka, proto to nepochopim a nemuzu byt objektivni.. kazdopadne s tim nadavanim si, jsem to videl uz u vice hracu a proste nepochopim, proc to nekomu vadi, vzdyt je to znamka toho, ze to chce otocit, ze je na sebe nastvanej, ze to nevzdava..

Reagovat
Kily

na mě to včera až moc působilo dojmem, že se nechce ani tak namotivovat, jako spíš vysypat ze sebe frustraci nad tím, že s někým jako je Štěpánek musí trávit na kurtu takovou spoustu času a nedokáže ho snadno spláchnout ve dvou setech, jak si to před zápasem představoval

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite ne, on to dela v kazdym zapase, protoze jsou pasaze, kdy se mu proste nedari a tohle ho motivuje, mam to proste stejne

Reagovat
Kovi81

Pusobi na me uplne stejne, ty jeho kecy me neskutecne iritujou.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

ne

Reagovat
smazaný uživatel

kromě Murrayho a Djokoviče bych ještě přidal Tipsareviče a Nalbandiana

Reagovat
blaugrana

Janko vyzerá vzhľadovo v skutku nesympaticky, ale po tom, čo natáčal pre eurosport ten denník, tak si u mňa získal sympatie.

Reagovat
DieFohlenBMG

dolgopolov, donald young ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde jsou opět haters Pedra? pořád tam nepatří?

Reagovat
fantomas

Pedro jo, Navas ne. Ten hádám neudělal nic pro to, abych změnil názor.

Reagovat
smazaný uživatel

S Navasem samozřejmě souhlasím.... Ale Pedro tam prostě patří.. je to útočník ,kterej to odjezdí po zadku a ještě k tomu si dovolí to co včera :-))

Reagovat
smazaný uživatel

to ježdění po zadku myslíš vážně? jedinej moment kdy je na zadku, tak je simulování

Reagovat
smazaný uživatel

seš zdravej?

Reagovat
fantomas

No, já si hlavně nemyslim, že by ho někdo vyhazoval z repre.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
madridcan

Som zvedavy na Argentinu v Brazilii. Jeden z TOP favoritov.

Reagovat
Pospovič

vždy jsou jedni z favoritů a pak vyhoří

Reagovat
madridcan

Pod Diegom som ich za favoritov nemal

Reagovat
blaugrana

Finále SPA vs ARG.

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

ARG vs BRA

Reagovat
blaugrana

Prdľajs.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podobně reálný jako to tvoje finále, navíc by to bylo o dost pikantnější..

Reagovat
blaugrana

No ja neviem. Messi by zas sfúkol Neymara a ten by z frustrácie nechcel už prestúpiť do Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vzhledem na to, že Brazílie teprve hráče vychovává a už teď jsou jejich zápasy přinejmenším vyrovnané, tak neočekávám, že by to byla nějaká jednoznačná záležitost..

Reagovat
miky10

Kéžby.

Reagovat
Tomanatura

Zase z nich nedelejte bohy. Takove zapasy mel i Batista a Maradona. Je tam videt mensi zlepseni, ale spis si myslim, ze je to formou hracu.

Reagovat
madridcan

Ja z nikoho boha nerobim aj ked maju jedneho lavonoheho boha, ktorý dokaze dat krasne goly a kuzlit nadherne prihravky. Som rad, ze ho mame v Reale. Di Maria je pánko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

200. für Toni Kroos!

Reagovat
db18

Reagovat
Pospovič

Reagovat
godwood

Reagovat
blaugrana

OT: Nejaký download na Teddy Beara, ktorý sa nedojebe v štvrtine či polovici?

Reagovat
blaugrana

Djokohammer musí zajtra klepnúť Murraya. Potrebuje to ako soľ!

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
culé

Trošku iné, no princíp rovnaký http://www.youtube.com/watch?v=HsI_MJXPYmI

Reagovat
smazaný uživatel

Radamel Falcao - the best striker on the planet

Reagovat
smazaný uživatel

kdy se vrátí na plac rosa?už teď o víkendu nebo až za 14 dní?už je alespoň v plné tréninkové zátěži?dik za info

Reagovat
smazaný uživatel

Po repre pauze ma zacit plnehodnotne trenovat s tymem

Reagovat
smazaný uživatel

Německo je neuvěřitelný, zase vyhraje určitě suveréně skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

A následující Mistrovství světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy. Ani nemá soupeře,alespoň ty žádného nevidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

A neříkej že má? Němci s touto generací budou opravdu unnstoped.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
homeles8

Stejně jsou nejlepší týpci ze San Marina

Reagovat
db18

Aldo Simoncini

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan Ibrahimović: „Nedovedu si představit Balotelliho třeba v Realu, ale v Barceloně by mi seděl. Průměrný hráč v průměrném týmu, to by šlo dohromady.“

Jinak Deutschland wunderbar!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Zlatanove vyroky mavaju iskru, ale tento je, na moj vkus, az prilis lacny (mozno by nebol, nebyt jeho minulosti v Barce).

Reagovat
blaugrana

Nj. Jeho frustrácia stále pretrváva.

Reagovat
blaugrana

Noleeeeeeeeeeeeeeeeee oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Reagovat
blaugrana

Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Reagovat
Kovi81

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele