Soud uložil Peltovi 5,5 roku vězení, pětimilionový trest a zákaz činnosti

03.09., 10:45, aktualizováno 03.09., 12:59
Aktuality
Miroslav Pelta (© FK Jablonec)

Soud dnes uložil bývalému šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi 5,5 roku vězení, pětimilionový trest a pětiletý zákaz činnosti ve vedení korporací. Někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou potrestal šesti lety za mřížemi, dvoumilionovým trestem a šestiletým zákazem působit ve vedoucích funkcích veřejné správy, které zahrnují správu majetku. V pořadí třetí verdikt v kauze zmanipulování státních sportovních dotací není pravomocný, oba obžalovaní vinu odmítají a obratem se odvolali.

Pražský městský soud se ztotožnil s obžalobou v tom, že tehdejší milenci Pelta s Kratochvílovou ovlivnili v roce 2017 přidělení peněz 18 konkrétním žadatelům programu pro materiálně-technickou podporu sportovních klubů. Vyšel nejen z policejních odposlechů z bytu, kde se dvojice scházela, ale také z výpovědí svědků a ze zajištěných listin. "Dotační řízení probíhalo v rozporu se zákonem. Soud dospěl k závěru, že tam od počátku nebylo hráno fair play," prohlásila předsedkyně soudního senátu Lenka Cihlářová.

Soudkyně uvedla, že bylo nade vší pochybnost prokázáno, že Pelta předložil Kratochvílové seznam jím preferovaných žádostí. "Obžalovaný Pelta tyto seznamy držel, disponoval s nimi a v prostorových odposleších o nich komunikuje," řekla. Podle ní dvojice následně spekulovala nad tím, které žádosti uspějí. Cihlářová při odůvodnění verdiktu citovala z odposlechů mimo jiné Peltovo "tyvole, já vůbec nevím, co mám dělat, serou mě ty Domažlice, Přeštice zkurvený", "to už jsme se zpotili všichni", "tyvole, já nemám řešení, mě nic nenapadá, není tam někde dvacka?".

"Musíme si počkat na písemné vyhotovení. Myslím si, že je teď předčasné, abychom se k čemukoliv vyjadřovali," řekl Pelta novinářům při odchodu z jednací síně. "Já si myslím, že to rozhodnutí není správné, a podali jsme proti němu hned odvolání," uvedla stručně Kratochvílová.

Státní zástupce Odřej Trčka si ohledně využití opravného prostředku ponechal čas na rozmyšlenou. Podle něj by měly být tresty v celé kauze podstatně vyšší, upozornil ale, že postup vrchního soudu - který při druhém vrácení věci zamítl Trčkovo odvolání a vrátil k doplnění dokazování jenom část celého případu - mu nyní znemožnil navrhovat přísnější potrestání, než jaké ukládal druhý zrušený rozsudek.

Soud dnes uznal dvojici vinnou z pokusu o tři trestné činy - zneužití pravomoci úřední osoby, porušení povinnosti při správě cizího majetku a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Pelta Kratochvílovou podle verdiktu k těmto skutkům navedl. Soudní senát vyhověl návrhu státního zástupce ohledně výše peněžitých trestů i délky zákazu činnosti. Tresty vězení pak oběma obžalovaným uložil o půl roku nižší, než obžaloba navrhovala. Cihlářová to zdůvodnila tím, že trestní řízení trvá už sedmým rokem, a to ne kvůli obstrukcím obžalovaných, ale protože vrchní soud dvakrát vyhověl jejich odvoláním.

Oba obžalovaní skončili po svém zatčení v roce 2017 ve vazbě. Peltu soud propustil po měsíci, a to poté, co muž rezignoval na svou funkci šéfa fotbalu. Kratochvílová strávila v cele téměř čtvrt roku. Kauza stála místo nejen Peltu a Kratochvílovou, ale i tehdejší ministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD).

Obžaloba původně mířila nejen na Peltu s Kratochvílovou, ale kvůli údajnému rozsáhlejšímu zmanipulování dotací také na předsedu České unie sportu (ČUS) Miroslava Janstu, sekretáře unie Jana Boháče, šéfa ministerského odboru Zdeňka Břízu, ČUS a Fotbalovou asociaci ČR. V této části případu soudy všechny obžalované včetně Pelty s Kratochvílovou osvobodily s tím, že popsané skutky se sice staly, nejsou ale trestnými činy. Nejvyšší státní zástupce s tímto závěrem nesouhlasí a v neprospěch všech obžalovaných se dovolal k Nejvyššímu soudu. Podle Trčky navrhl, aby se nejprve projednalo právě toto dovolání, a až následně aktuální rozsudek nad Peltou a Kratochvílovou u odvolacího soudu. Zatím není zřejmé, k jakému postupu se pražský městský soud a pražský vrchní soud přikloní.

Výběr událostí kolem kauzy zneužívání státních dotací do sportu (soud dnes i napotřetí uznal bývalého šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu a někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou vinnými ze zmanipulování státních sportovních dotací):

3. května 2017 - V sídle Fotbalové asociace ČR (FAČR) zasahovala policie, která zadržela předsedu Miroslava Peltu. Vyšetřovatelé prohledali kanceláře v souvislosti s dotacemi ministerstva školství (MŠMT), kde rovněž zasahovali, stejně jako na pražském magistrátu. Zadrženi byli i náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová, šéf České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta, pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) a ředitelka odboru sportu na magistrátu Soňa Fáberová. Policie vyslýchala také exšéfa odboru sportu MŠMT Zdeňka Břízu.

- Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová uvedla, že tři osoby (Pelta, Bříza a Kratochvílová) a jedna firma (FAČR) byly obviněny mimo jiné ze zneužití pravomocí a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

4. května 2017 - Žalobci navrhli vazbu pro Peltu a Kratochvílovou, kteří se podle policejních odposlechů domlouvali na přípravě a ovlivňování dotačních programů. Následující den soud vazbu povolil.

9. května 2017 - Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) oznámila, že kvůli kauze podá demisi. Pozastavila dotace. Ve funkci skončila 21. června.

11. května 2017 - Radiožurnál uvedl, že Pelta s Kratochvílovou se domlouvali na dotacích nezávisle na jednání komise. Pelta si také podle Radiožurnálu s pomocí Břízy vynutil navýšení dotace pro FAČR až poté, co bylo o dotacích na MŠMT rozhodnuto.

6. června 2017 - Pelta se vzdal funkce předsedy Fotbalové asociace ČR. Rezignaci zaslal z vazby, z které byl propuštěn o den později.

11. července 2017 - Pelta rezignoval na funkci místopředsedy Českého olympijského výboru (ČOV).

25. července 2017 - Policie obvinila v kauze manipulací s dotacemi ČUS jejího předsedu Janstu a generálního sekretáře Jana Boháče.

28. července 2017 - Kratochvílová byla propuštěna z vazby.

11. prosince 2017 - Česká televize informovala, že policie obvinila bývalého bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého z toho, že Peltovi vyzradil nasazení policejních odposlechů do jeho kanceláře. V červenci 2018 Vrchní státní zastupitelství poslalo případ úniku informací k soudu. V únoru 2020 pražský vrchní soud Syneckého pravomocně osvobodil.

2. března 2020 - Pražské vrchní státní zastupitelství podalo obžalobu v kauze, a to na pět lidí a dvě právnické osoby. Obžalovanými byli Pelta, Jansta, Kratochvílová, Bříza a Boháč a dvě organizace - FAČR a ČUS.

16. června 2020 - Začalo hlavní líčení v kauze. V říjnu 2021 státní zástupce navrhl pro obžalované tresty od pěti do deseti let vězení, peněžité tresty a také zákazy činnosti.

26. listopadu 2021 - Soud uznal Peltu i Kratochvílovou vinnými. Bývalému předsedovi FAČR uložil šest let vězení, pětiletý zákaz činnosti a pětimilionový peněžitý trest. Kratochvílovou poslal do vězení na 6,5 roku. Naopak osvobodil Janstu, Boháče i Břízu. Pelta i Kratochvílová se proti rozsudku odvolali, odvolalo se i státní zastupitelství.

11. srpna 2022 - Seznam Zprávy napsaly, že soudkyně Pavla Hájková, která soudila část kauzy kolem Pelty, dala státnímu zástupci podnět k zahájení stíhání exministryně Valachové kvůli křivé svědecké výpovědi. Podle soudkyně Valachová nemluvila pravdu, když u soudu vypovídala o pracovních a smluvních vztazích s advokátkou Petrou Novákovou.

1. září 2022 - Vrchní soud v Praze zrušil odsuzující rozsudek nad Peltou a Kratochvílovou. Soud zrušil rozsudek kvůli nejasnému popisu skutku, pochybnostem o způsobené škodě, ale i kvůli zprošťující části rozsudku.

31. října 2022 - Web Seznam Zprávy napsal, že hrozba trestního stíhání Valachové za křivé svědectví skončila. Městský soud v Praze totiž vyhověl odvolání státního zástupce proti rozhodnutí, kterým mu prvoinstanční soud navrhl stíhání exministryně pro přečin křivé svědecké výpovědi.

30. ledna 2023 - Pražský městský soud začal znovu projednávat kauzu.

27. dubna 2023 - Soud i napodruhé uznal Peltu a Kratochvílovou vinnými ze zmanipulování sportovních dotací, osvobodil Janstu, ČUS i FAČR. Peltovi uložil šest let vězení a peněžitý trest pět milionů korun, Kratochvílové 6,5 roku vězení, šestiletý zákaz činnosti a dvoumilionový trest. Pelta, Kratochvílová i státní zástupce se proti rozsudku odvolali.

6. června 2024 - Odvolací senát vyhověl odvolání Pelty a Kratochvílové a vrátil případ k dalšímu, už třetímu projednání. Zároveň pravomocně potvrdil osvobození ostatních obžalovaných.

2. září 2024 - Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž podal dovolání v neprospěch všech obžalovaných v kauze. U Pelty a Kratochvílové Stříž mimo jiné zkritizoval "nestandardní postup odvolacího soudu", tedy Vrchního soudu v Praze. U Jansty, Boháče a Břízy nesouhlasí se zproštěním viny. Dovolání směřuje i v neprospěch FAČR a ČUS.

3. září 2024 - Soud i potřetí uznal Peltu a Kratochvílovou vinnými. Peltovi nepravomocně uložil 5,5 roku vězení, pětimilionový trest a pětiletý zákaz činnosti ve vedení korporací. Kratochvílovou potrestal šesti lety za mřížemi, dvoumilionovým trestem a šestiletým zákazem působit ve vedoucích funkcích veřejné správy, které zahrnují správu majetku.

Autor: ČTK

Komentáře (200)

Přidat komentář
C-M@ster

Šok...

Reagovat
Beči

Tohle bude nekonečný příběh

Reagovat
Salfovic

Ale všichni víme, jak to nakonec skončí.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
vceradnesazitra

Míro, bojuj, my víme, že jsi nevinný!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Novak.Usykovic

Takže pablb Pelta si stěžuje, že je z celé kauzy unavený, že se táhne dlouho.... ale je to Pelta, který se neustále odvolával a obstruoval? Jako, nezlobte se na mě, ale ten člověk je chodící kontradikce. Tohle je ta daň za právní stát a humánnost. V Číně funguje právní řád v oblasti korupce mnohem rychleji. Alespoň to nestojí daňové poplatníky tolik peněz a nervů. To samé v Austrálii a vykopnutí neplatičů z bytů. ČR je šíleně neefektivní stát v porovnání s Austrálií a Čínou.

Reagovat
vitecek15

Porovnávat stále demokratický stát se státem, kde mizí miliony lidí a nikoho to netrápí, to chce fakt žaludek .

Reagovat
Mass

Vzhledem k celkovýmu počtu obyvatel v Číně a ČR poměr pohřešovaných osob je podobný. Určitě se nedá říct, že by je nikdo nehledal, to je nesmysl. Je to většinou kvůli stařecký demenci. Naopak Čína díky tomu všudypřítomnýmu špehovaní osob, kde sou kamery se systémy rozpoznávání osob, internet kontrolovaný a neprojedeš bez povolení ani z jednoho kraje do druhýho, velmi bezpečná země.

Reagovat
vitecek15

Děláš si srandu? Že třeba odstraňují miliony Ujgurů ti přijde v pohodě? Že silou drží už skoro nedemokratický Hong Kong a Taiwan? Zkus se nejdřív naučit něco v zeměpisu, než tady vybleješ takový hovna.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mass

Ze zeměpisu jsem maturoval. S radikálními fundamelisty z Ujgurska podporovaných Íránem je problém, naštěstíí na rozdíl od třeba Izraele nebo koalice Saudů je nevraždí, ale posílají do "převýchovných" táborů. Nesouhlasím s tím, ale neznám tamní situaci. Každopádně aspoň vizuálně třeba Urumči nevypadá jako nijak vylidněné město, mají tam ve vládě i normálně Ujgury. Hong Kong patří Číně, nijak ho silou nedrží, vrátil se jí v roce 97 po stoletém pronájmu od Britů. Taiwan Čína nedrží, jak Lidová republika Čína tak čínská republika si navzájem číní nároz na tu druhou část. Na to se v našich médiích docela často zapomíná, že i Čínská Republika (Taiwan) si dělá nárok na pevninskou část a nikdy se jí nevzdali.

Reagovat
Pepe1911

Maturita ze zeměpisu, super kvalifikace na posuzování geopolitiky vidím . A převýchovný tábory jsou vlastně super, tolerujme to a v budoucnu taky zaveďme, třeba v ústí nad labem, tam lidi nemakaj a mají samý exekuce. Tyhle nepřátele svobody nikdy nepochopim, místo abyste si ji vážili, tak ji ve skrytu duše nenávidíte

Reagovat
vitecek15

Nestačím zírat, co člověk dokáže vyplodit. Zkuste se tomu věnovat víc, než jen povrchně. Třeba pochopíte, že převýchovné tábory jsoi horší, než koncentráky.

Reagovat
RickNash

Jak se chtěl pochlubit, že má maturu

Reagovat
Dontlookatme

Prej maturoval jsem se ze zeměpisu

Reagovat
Kiss Me Polka!

od komousse nepřekvapilo no

Reagovat
Mass

Nejsem komouš a nikdy sem nebyl.

Reagovat
Puskas

chybí - a nikdy nebudu

Reagovat
Mass

No když nevěřím na to, že by společný majetek a řízené hospodářství někdy mohlo efektivně fungovat v našich podmínkách, a krádež, i když státní krádež zvanou vyvlastnění, považuju za zločin, tak se ani komunistou nemůžu stát.

Reagovat
Pepe1911

A v jakých podmínkách by to mohlo "efektivně" fungovat? Cítím rudou

Reagovat
Bex5

Byl jsem ve ctvrtaku v Izraeli na stazi ... i tam pochopili, ze Kibuc proste dlouhodobe nefunguje. A lepsi priklad komunismu nenajdes

Reagovat
Mass

Když čtu o historii kibuců, tak pořád vydržele déle než naše JZD

Reagovat
Bex5

Tak to kazdopadne ... ale fungovalo to proste jen jednu, max. dve generace a pak konec

Reagovat
didosh

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Jasně, soudruhu

Reagovat
Mass

Dík za podporu, soudruhu.

Reagovat
Bakary3

Neeeee.....

Reagovat
Mass

Ne co, že se nejvíc lidí ztrácí kvůli stařecký demenci, ne že je tam nikdo nehledá nebo že v Číně není nejvíc kamer, nebo že to není země s vysokou bezpečností nebo ne co?

Reagovat
Bakary3

Takže by ses cítil bezpečněji než v ČR v Číně, kde tě každá ta kamera za kdejaký "prohřešek" může poslat za mříže?

A druhá otázka, to množství kamer je tedy znakem bezpečnosti?

A tedy třetí otázka, to masakrovani Ujgurů na úrovni koncentráku, kdy mizí ze škol, prostě třeba druhej den nevidíš spolužáka, to by v tobě opět vyvolalo pocit bezpečnosti?

Reagovat
Mass

Nikde nepíšu, že by se mi to všudypřítomný špehovaní v Číně obdivoval. Ale objektivně musim říct, že je tam nízká kriminalita, ať už toho dosáhli jakýmikoliv prostředky.

Spíš mě udivuje podpora ujgurských muslimských radikálů od některých lidí v ČR, jako by nestačilo, že je podporuje Írán. Ono když je to proti Číně, tak by mnozí klidně natáhli burky a šli demonstrovat za právo šaría, zdá se.

Reagovat
Bakary3

Ze jsme u nás proti pachatelům třeba i měkký, to jo, ale ono jde i o to, jakým stylem to píšeš, jakože "není to paráda, ale podívejte, jak jsou skvělý"

A tady snad není řeč o ujgurskych radikálech, s těmi ať se vypořádají politickou cestou, ale o tom, že mizí běžný lidi. To je rozdíl.

Reagovat
Mass

Když se to hodí, tak se v médiích z palestinských dětí udělají teroristi a z ujgrurských teroristů běžný lidi.

Je to jako když bojovali afghánský mudžahedíni (známí taky jako Al-Kaida) proti sovětům, tak je podporovaly USA.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Čenda

nene.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Novak.Usykovic

A ty máš nějaké důkazy? Viděl jsi těla?

Reagovat
dantetomas

Jojo… hlavne ta Cina

Reagovat
zurix_new

Ty jsi pablb.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Tvl co to plácáš ???

Reagovat
kilobyte

V Číně by Pelta zmizel. Nevím, jestli je to lepší varianta.

Reagovat
r.mrazik

uz nasli toho poradce Emana,co snad (spolu)vlastnil tu spolecnost co vlastnila slavii?

Reagovat
10adam

Hledají ho na kamerách

Reagovat
kilobyte

Nikdo ho nikdy nehledal.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
oli9

chtel jsem to brát vážně hlavně tu čínu ale dle registrace jsi jen troll

Reagovat
kilobyte

Ten tady jede tyhle háčky často.

Reagovat
ednkfdzkgfd

vzdyt ten idiot troluje pravidelne kazdy den, ale stejne se najdou nekteri, co se chytnou, a to mluvim o tech co tu pisou furt, takze ho uz museli videt

Reagovat
Novak.Usykovic

Tak snažím se je promovat. Učil jsem se čínsky, ex byla Číňanka ... Byla ve straně a pracovala zde.... Tak k Číně mám pozitivní vztah. Snažím se nevidět všechno jednodimensionálně.

Reagovat
drevak2

Prase jedno oporné, nejraději už o něm ani neslyšet..

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
jenage

Je suis Míra!

Reagovat
Bex5

Reagovat
Cotton

je ho škoda

Reagovat
fabec1222

Proč ho prostě neodsoudí za nakopnutí toho fanouška během EURA? Tohle jim viditelně nejde, a tady by měli jasnej důkaz.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Reagovat
Kily

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Freedo

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sosi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Firkraag

Krásná zpráva po ránu

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
Witcher

V zajíci říkali že je z toho venku

Reagovat
meno

Zajíc

Reagovat
Luka3enko

jak můžete takovou sračku sledovat fakt nerozumím jak to může být tak úspěšné

Reagovat
lampas

Co ti na tom přijde jako sračka?

Reagovat
Y.Cabaye

Třeba když říkali, že je z toho venku.

Reagovat
kbtk23

všechno

Reagovat
Luka3enko

plácají absolutní nesmysly… už jen to složení, vždyť to je hrozný odpad, hlavně retard Vacek, kterému se všichni smáli, když byl ve Sportu jak je blbej. Fotbalový “romantik” Podroužek, který všechno ví jak by se mělo dělat a hrozně rád se poslouchá. Novotný…. tam není potřeba cokoliv psát. Jediný Folprecht bývá rozumný….

Reagovat
lampas

Já to beru jako takové hospodsko-laické tlachání, za mě se to velmi příjemně poslouchá. Navíc až na Novotnýho tam fotbalu všichni fotbalu moc dobře rozumí.

Reagovat
Luka3enko

hele jako pokud tě to baví a bereš to takhle tak se na to samozřejmě dívej, pro mě tohle fakt nemá žádnou hodnotu a kdybych chtěl hospodské tlachání, tak si zajdu do té hospody. Já se snažím sledovat podcasty, které mi poskytnou nějakou přidanou hodnotu.

Reagovat
doocetung

Líbit se ti to samozřejmě nemusí, ale můžeš prosím rozvést to proč to je sračka jinak než že plácají nesmysly? Co konkrétně ? A jinak ten podroužek tam je tak trochu od toho aby říkal jak se to má dělat, kdyby říkal že neví, tak by to asi moc lidí nezajímalo já jsem na Novotného extrémě alergickej ale stejně si to rád poslechnu. A třeba ty rozhovory co dělaj za paywallem jsou top to nemá v česku konkurenci, jsem rád že už je dohání Liga naruby ti to taky začli dělat dobře ale za něma už dloooouho nic není ..

Reagovat
Luka3enko

Přijde mi, že ta informační hodnota co mi to dává je téměř nulová. Nebudu lhát nemám v lásce ani Novotného, Podroužka, ani Vacka. Upozorňuju, že jsem to dlouho neviděl, ale co jsem historicky viděl, tak tam byly spekulace brána jako za fakta, za což jsem nesnášel Vacka ve Sportu, protože na tohle byl vždycky expert. Současně mi přišlo že se hledají dramata aby to bylo zajímavé apod. Já to ale viděl fakt dávno, možná se to zlepšilo nebo jsem měl jen "kliku" na debilní díl.

Já třeba sleduju Ligu na ruby (a ještě někdy fotbal focus podcast) a ta mi teda přijde lepší i když né ze vším souhlasím, třeba jejich názor na Matznera, resp. pyro byl fakt smutný, že si nepřečetli ani článek vlastní redakce. Jejich výhodou je že v rámci té ligy naruby (redakce) máš specialisty na různé kluby, kteří na ně fyzicky chodí, takže o nich mají poměrně solidní přehled a i vhled do těch týmů.

Já chápu, že Podroužek říká jak to má bát, ale prostě osobně mi přijde přinejmenším vtipné, že šel do Budějic dělat managera a vydržel tam jen chvíli. Ano bylo to nepodařené angažmá, ale přece musel vědět do čeho jde a jaké je tam prostředí ne? Současně tak po prvním neúspěchu neuteču a nezačnu zase všem radit, když jsem selhal...Jasný možná zjistil že to pro něj není

Reagovat
Luka3enko

ok to jsem trochu možná přehnal, ne že je nulová, spíš je velmi nízká a nevím která z tvrzení jsou pravdivé nebo zase jen prezentované spekulace.

Reagovat
kilobyte

Pro Podroužka to byla životní šance. Jinde by takovou příležitost nedostal. Navíc je z toho kraje. Akorát, že naivně podcenil, jak hrozné to tam může být. Když vidíš a slyšíš, jak to v Budějovicích vedou, tak nechápu, že tam zůstávají. Určitě bych mu nevyčítal, že utekl.

V lize na ruby máš třeba zase Šprynara. Když už je po, tak vždycky dělá chytrýho a je strašně namyšlený. Ale když má říct něco dopředu, tak se začne kroutit, že nemá dost informací, malý vzorek, apod.

Reagovat
Dontlookatme

Šprynar je strašnej no ten to chvíli prznil i v tom zající. Nechápu jak s ním může někdo v redakci Sportu vydržet. Jinak za mě zajíc v pohodě. Jasně kdo sleduje fotbal, tak se většinou nic nového nedozví, ale já to beru spíš jako takové odreagování při práci nebo kulisu u cvičení, dobře se to poslouchá a hezky u toho ubíhá čas a sem tam se i člověk pobaví.

Reagovat
doocetung

Okej spekulace brány za fakta beru že může někomu vadit, na druhou stranu se to tak podle mě musí pro podobný styl pořadu dělat aby to mělo co největší dosah a čísla.. a ono to zase není že jsou to všechno hovadiny, většinou jsou ty jejich infa prostě pravda.. a to s tím fotbalem Focus nemyslíš vážně že ne možná ještě tak tři roky zpět.. momentálně s mistrem Neradem v hlavní roli, který je specialista na to mluvit půl hodiny ale nic neříct, si to pustim max před spaním protože u té nudy usnu vždy do 5min.. a ten hejt na Podroužka je až komický.. borec dělal šéfredaktora sportu, sportovního manažera ligového týmu, teď dělá skauta pro myslím Nehodu ale budou si na něm honit triko internetoví chytrolíni.. jo všichni co ho do těch vysokých pozic nabrali jsou totálni dementi a vůbec si nevšimli že je Podroužek blbej ocas.. přitom jim jen stačilo číst diskuze

Reagovat
Dontlookatme

Podry je výbornej

Reagovat
bobis21

Problém je právě že on neví, ale tlachá tam o tom, jak se to prý má dělat.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
doocetung

A že neví,tos rozhodl jakože ty jo ?

Reagovat
bobis21

Jak dlouho vydržel ve vedoucí funkci v klubu?

Reagovat
Uwe háže buly

do práce nebo na dlouhý cesty ideál a dozvíš se tam zákulisní info

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Nuno čomes

Podroužek tam je ale jediný, co za něco stojí. Ten zbytek to je fakt jen domněnkový pokec, to nestojí ani za řec

Jak tam jeden odborník řekl, že lepší mít aktuálně doma v pohárech United než Inter nebo Atletico… To jsem šel do kolen. To ať si pak raději udělá obrázek každý sám

Reagovat
r.mrazik

vsechno

Podrouzek a Vacek,ktery jsou dlouhodobe mimo a do toho egoman Novotny

Reagovat
icka

Vyak tam nekdy placaji uplne nesmysly a falesne informace.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
pobody's nerfect

Taky říkali, že dají betbuilder. Dali ho?

Reagovat
oli9

Reagovat
Dontlookatme

betbuilde na tipsportu je úplná sračka. Máš tam ani ne čtvrtinu možností co na ostatních sázkovkách, natož zahraničních. Tam úplně zaspali dobu a ještě se ním chvástaj někde mi přijde neuvěřitelny

Reagovat
Modřín2

Musel jsem se kouknout, co to vůbec je. Byl jsem mile překvapen, bylo naprostá sračka, jak jsem předpokládal.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Top fotbal podcasty???1.jednoznačně Ta čárou, pak dobrej Derby podcast a třetí Vládci Prahy, i když tam melou občas píčoviny veliký, tak mě to baví

Reagovat
Uwe háže buly

Tvl vládci Prahy je snad nejhorší

Reagovat
Hurrikane

Autor článku chce sbírat komentáře nebo jak si mám vyhodnotit ten nadpis?

Stejně se odvolaji a nakonec budou zproštění.

Reagovat
Neri04

V cem ten nadpis lze?

Navic je to clanek CTK, takze predpokladam, ze to je nadpis od CTK.

Reagovat
PavlíčeQ

pelta je nevinny

Reagovat
Csaplárova past

Kampaň, účelovka

Reagovat
Kang & Kodos

FREE PELTA

Reagovat
Bex5

Todle neni keporkak

Reagovat
Sosi

Reagovat
Pablos

Mírov-slav Pelta

Reagovat
Puskas

Pelta na hrad - Mírov.

Reagovat
monty25

Soudkyně při odůvodnění verdiktu citovala z odposlechů mimo jiné Peltovo "tyvole, já vůbec nevím, co mám dělat, serou mě ty Domažlice, Přeštice zkurvený"...

O Domažlicích se dneska píše až moc...

Reagovat
81Tomas

Nemas cist clanky

Reagovat
monty25

To ani nemusím, stačí se podívat na hlavní zprávu novinek nebo idnesu...

Reagovat
Godwinson

Hlavne, at uz ho zavrou. Tenhle srac se stejne po par mesicich obesi a bude klid.

Reagovat
Puskas

Takže během vězení má zákaz činnosti?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Y.Cabaye

Dobrej kočkopes ála Česká Republika

Reagovat
Hlahart

Nenech si svůj silný názor kazit realitou

Reagovat
Jardin

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
mistr129

Tak vzhledem k tomu že třeba Trump byl připraven kandidovat i z basy, tak to není úplně od věci

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kilobyte

Nezačíná to až po odpykání trestu?

A stejně ho pustí v půlce. Takže by to ani tak nebyl úplně nesmysl.

Reagovat
Uwe háže buly

Začíná..

Reagovat
Puskas

Tak to jo.

Reagovat
Hlahart

§ 74

Výkon trestu zákazu činnosti

(1) Do doby výkonu trestu zákazu činnosti se nezapočítává doba výkonu trestu odnětí svobody; započítává se však doba, po kterou bylo pachateli před právní mocí rozsudku oprávnění k činnosti, která je předmětem zákazu, v souvislosti s trestným činem odňato podle jiného právního předpisu nebo na základě opatření orgánu veřejné moci nesměl již tuto činnost vykonávat anebo ji nemohl vykonávat, protože se k tomu zavázal pro účely podmíněného odložení podání návrhu na potrestání nebo podmíněného zastavení trestního stíhání.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Cotton

Co to znamená pro Jablonec?

Reagovat
lampas

Zatím nic, až ho zavřou, tak konec jako v Příbrami.

Reagovat
PavlíčeQ

sni dal

Reagovat
lampas

Já o tom nesním, proti Jablonci vlastně nic nemám. Pokud by se ale neobjevil náhodný kupec, jako třeba Kania, tak by to ovšem konec fotbalu v Jablonci (min. na úrovni první ligy) zřejmě znamenalo.

Reagovat
PavlíčeQ

jedna se o vstupu dufka do klubu a kdyby se nahodou nedomluvili tak v klubu dela uz docela dlouho peltuv syn, ten by to behem peltovy nepritomnosti zvladl v nejakym uspornym rezimu odridit

Reagovat
lampas

Jako toho Dufka z Boleslavi?

Reagovat
PavlíčeQ

jo

Reagovat
Salfovic

Co to je zase za píčovinu

Reagovat
PavlíčeQ

to neni picovina ale realita, dufek ma zajem a pelta neni proti, resi se jen forma protoze jablonec je peltovo dite

Reagovat
Salfovic

Dufek, kterej x desítek dělá v MB, ji pak pustí ,,k vodě´´, aby hned šel do Jablonce? Jakej má tohle smysl?

Reagovat
PavlíčeQ

to se musis zeptat dufka jakou ma motivaci

Reagovat
Salfovic

To je jak píšeš s tím dítětem. Vem si, kdyby to bylo opačně. Pelta pustí Jablonec a hned jde do MB.

Reagovat
PavlíčeQ

jezis ja nevim, treba potreboval zmenu, novou motivaci nebo ho pelta pozadal aby mu na to dohledl kdyby sel sedet

Reagovat
GrimeBaller98

kezby

Reagovat
PavlíčeQ

nic

Reagovat
vacin

Snížení spotřeby jídla ve VIP v pruběhu zápasu na polovinu

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Cotton

Reagovat
Modřín2

Přesně kvůli takovým lidem jako Pelta, Berbr, Dámková atd. nám ujel vlak v rozvoji mládežnického fotbalu. Jak já ty papaláše nesnáším.

Reagovat
Salfovic

Tak tady nedokážu odhadnout jestli je to myšleno vážně nebo ironicky.

Reagovat
Sosi

Tak to bych si i rad poslechl...

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

No, na můj vkus dostal málo, ale alespoň něco Určitě se s tou píčou odvolá a já doufám, že jim to pak vrchní soud ještě zvedne, jak se to často děje...to by byla pecka

Reagovat
Chittak_LFC

Pokud se odvola jen Pelta s tou picou tak vic dostat nemuze, to by muses statak.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Já vím....a proto má si myslím ,,stáťák,, snad o den delší lhůtu na to odvolání...já už si to nepamatuju, jak to bylo u mě

Reagovat
Heisenberg

Čtvrtníček by po 15 letech hoven taky mohl udělat něco dobrýho, snad si už shání přepis odposlechů.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Ivánku vol. 2

Reagovat
Salfovic

Název se nabízí. Volal mi Pelta.

Reagovat
wwwx

- Čurák, a co chtěl?

- Pilník. Nebo aspoň vazelínu.

Reagovat
GrimeBaller98

Ona se ta tlusta svine zas odvola , uz aby sel do basy lizat analy a celej Jablonec pujde doprdele i s ubrecenym Kozlem

Kdyz ho vidim, tak me laka si zahrat 5. kapitolu Mafie 2

Reagovat
zasranej malíř

Dovez mě k El Grecovi

K zasranýmu malíři?

Ke zkurvenymu doktorovi debile!

Reagovat
GrimeBaller98

Nejlepsi a tvuj nick to podtrhava, vyborny

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Witcher

čtyři a půl roku čekal na ten fór

Reagovat
GrimeBaller98

Jdem si pro tebe spekouneee

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Noke

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Coutinho10

hlavně, jak se v posledních týdnech / měsících všude jelo, jak se Peltovi ulevilo, že to dobře dopadlo, jak se tým Jablonce cítí hned líp atd. a během dne tedy vše úplně jinak

Reagovat
kilobyte

Toho už zachrání jen vstup do politiky.

Reagovat
Y.Cabaye

Řídit stát jako fotbalovej klub

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Sosi

Reagovat
Cotton

Reagovat
Čenda

Reagovat
Pepe1911

Tak to by bylo super

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ondrvo

V Jablonci budou senátní volby, ale to už Peltič nestihne, taková promarněná příležitost

Reagovat
bobis21

Vždyť ten je v politice už od devadesátek ne?

Reagovat
kilobyte

Jo, ale v komunální.

Reagovat
oli9

Až bude v base tak to bude stejná komedie jako Roman Janoušek...S tím rozdílem ,že Pelta neumí lyžovat

Reagovat
Witcher

Až ho zavřou tak se bude skandovat v Jablonci PELTA VEN

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Bakary3

Co myslíte, že je pro Kratochvílovou větší ponížení - odhalení jejího korupčního jednání, nebo toho, že ji pigloval Míra?

Reagovat
kilobyte

Ani jedno. Ta by beztak udělala fekál gangbang s 20 Pelty v přímém přenosu na ČT, kdyby za to dostala svobodu a rentu.

Reagovat
Bakary3

A to jsem to dával spíš jako řečnickou otázku, ok

Reagovat
ratusek

Nedávej otázky, na které nechceš znát odpověď. Navíc tady

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Salfovic

Tak pro Míru to taky není nic, čím by se mohl chlubit.

Reagovat
Bakary3

No to mu ale přejeme tedy

Reagovat
Pepe1911

Vůbec bych se za to nestyděl, říká se mu přece Velkej čáp

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Sosi

Jako prekvapeni, potom co dostala soudkyne za ukol dodelat a vysvetlit, to nemohla behem jednoho jednani stihnout... to je zase nejaky truc rozsudek, Míra si jde pro svobodu...

Reagovat
PL28

Mě nejvíc dojímá Kratochvílová..prej už chci aby to skončilo, zničilo mi to rodinu ..tak jsi neměla chodit šoustat s tímhle čápem někam do bytu a bavit se s ním při tom o dotacích..a neměla bys zničenou rodinu hrozná blbka

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Sosi

Vyližpička, no

Reagovat
j_mrazik

Sexy mozek je magnet jako svině no.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Sosi

Jyrko?

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele