Socrates je ve stabilizovaném stavu, jeho žena bude ochotna darovat

08.09.2011, 20:03
Aktuality
Brazilská legenda, která s kapitánskou páskou na rukávu vedla národní tým do zápasů světových šampionátů 1982 a 1986, je od pondělka znovu v nemocnici. Podle oficiálního prohlášení nemocnice Alberta Einsteina je nicméně její stav stabilizovaný, a přestože toto už doktoři nepotvrdili, vše zřejmě směřuje k transplantaci jater...

Socrates, který je paradoxně sám vystudovaným doktorem, byl prvně hospitalizován na konci srpna, kdy se u něj prokázalo vážné krvácení do trávícího traktu. Tato náhlá příhoda zpravidla život člověka neohrožuje, sám bývalý fotbalista ale minulý měsíc příliš optimisticky nehovořil. Přiznal se k problémům s alkoholem a svou nemoc popsal jako "nepříliš vážnou, avšak postihnuvší citlivou část jater".

Dle prohlášení nemocničních činovníků je teď 57letá legenda Sao Paula či Corinthians už 24 hodin ve stabilizovaném stavu. "Zůstává na jednotce intenzivní péče, zklidnělý sedativy a dýchající skrz trubičky. Poměr hemoglobinu v krvi je adekvátní a vyvážený," stojí v oficiálním stanovisku nemocnice. Socratese teď dost možná čeká transplantace, alespoň tedy podle jeho ženy, která je zároveň připravena darovat manželi své orgány. "Je to choulostivá operace, ale zase má 90% šanci na úspěch," řekla Katia Bagnarelli sportovnímu magazínu Globoesporte.

Celá věc má ale hned několik háčků. Socrates už nemůže utrpět žádné vnitřní krvácení, musí být opravdu v klidu, žádné komplikace. Přestože teď má být stabilizovaný, stále není ve stavu, kdy by mohl být operován. "Srdce, krevní tlak, plíce - všechno v pořádku. Ale musí být stabilní, nesmí už krvácet. Každá hodina teď způsobuje obtíže," povídá dál manželka muže s přezdívkou "Doktor". On sám mimochodem po prvním propuštění z nemocnice 27. srpna hovořil o tom, že v tuhle chvíli "transplantaci nepotřebuje a chce, aby o něj bylo pečováno jako o každého jiného".

Autor: Tomáš Daníček / theage.com, goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fantastický futbalista s nenapodobiteľným štýlom hry, skutočný génius jeden z mojich najobľúbenejších

Reagovat
Puskas

Byl skvělý, ty jeho přihrávky patičkou... a penalty bez rozběhu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji si ho, hrozný flegmatik hráč a ty jeho prihrávky Carlos Valderama mi ho trochu neskôr pripomenul

Reagovat
smazaný uživatel

Vystudovaný doktor. To samo o sobě zaslouží uznání, že celý život jenom nekopal do míče, narozdíl od některých

Reagovat
smazaný uživatel

pardon pochopitelně

Reagovat
vlastik

bratr pařížské legendy-tak hodně zdaru, ať mu dobře dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za nadpis ?

Reagovat
fantomas

Co se ti na něm nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

když si nepřečtu článek tak nevim co je jeho žena ochotna darovat

Reagovat
fantomas

To je právě cíl - donutit tě, aby sis ho přečetl a dozvěděl se o tom něco víc...

Reagovat
smazaný uživatel

ake i tak mě to přijde jako nedokončený nadpis. Vždycky všechno čtu, ale nadpis mně přišel trošku mín srozumitelnej.

Reagovat
fantomas

Napadá tě něco stejně krátkýho a srozumitelnějšího? Můžu to změnit...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

No ne, na rovinu, ten titulek je strašnej

1. Dozvídám se, že je ve stabilizovaném stavu, přestože jsem nezaznamenal zprávu, že je s ním něco v nepořádku. Možná to bylo tady nebo jinde, ale já o tom nevím a myslím, že zdaleka nejsem sám. Podobné titulky se dávají u hojně medializovaných událostí s vývojem - třeba typu "Technici už mají černou skříňku z havarovaného ruského letounu", kde všichni vědí, o jakou událost jde.

2. Že chce jeho žena darovat a já nevím co mě rozhodně nepřiměje, abych si ten článek přečetl. Nejde totiž o zprávu, která by hýbala světem, což je ostatně vidět na počtu komentářů. S tímhle pracuje například bulvár, ale tam jde o celebrity, takže lidi si to otevřou už kvůli nim, přestože informace v článku se většinou neztotožňuje s titulkem. Navíc, ten nevyřčený orgán beztak každému dojde

Já bych dal třeba titulek "Socrates podstoupí transplantaci jater, dárcem bude jeho žena" Samozřejmě jde ale vymyslet něco chytlavějšího, aniž bys musel fabulovat.

Reagovat
fantomas

Problém je, že vůbec neni jistý, že Socrates tu transplantaci podstoupí no...

Reagovat
Filip12

socrates za to že vydržel hrát tak dlouho brzo se uzdrav jinak Socrates v Einsteinově nemocnici to zní dost logicky

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to jeho tělo vydrží,mrtvých sportovců už bylo poslední dobou dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele