Slováci neměli potíže se San Marinem. V přípravě na Euro vyhrály rovněž Belgie, Francie nebo Španělsko

05.06., 23:58
Aktuality
Lukáš Haraslín (© AFP)

Slovensko zvítězilo v přípravném zápase před mistrovstvím Evropy na neutrální půdě v rakouském Wiener Neustadtu nad San Marinem 4:0. Trefili se také dva zástupci české ligy: Tomáš Rigo z Baníku Ostrava a Lukáš Haraslín ze Sparty. Jako střídající hráči do utkání zasáhli i Ľubomír Tupta z Liberce a jablonecký Dominik Hollý.

Slováci hráli dosud se San Marinem čtyřikrát, ze všech utkání vyšli vítězně s celkovým skóre 22:1. Roli jasného favorita potvrdili i tentokrát, o svém triumfu nad outsiderem rozhodli třemi góly již v prvním poločase. Skóre otevřel debutant Rigo dorážkou zblízka, po trefě Tomáše Suslova vedli již v 10. minutě o dva góly. Haraslín si střelou po zemi připsal šestou branku v reprezentaci. Po přestávce skóre uzavřel David Strelec.

Tým italského kouče Francesca Calzony si před šampionátem zahraje ještě s Walesem. V Německu se Slováci utkají ve skupině E s Belgií, Ukrajinou a Rumunskem.

Statistiky utkání. (©Livesport)

"V těchto zápasech mě nezajímá výsledek, ale výkon, jestli jsme se zlepšili ve věcech, které jsme si natrénovali. Jsem spokojený, že jsme si dokázali vytvořit dostatek příležitostí. Méně s defenzivní prací mužstva. Musíme být kompaktnější a získávat více míčů. Líbil se mi výkon Strelce a Rigo také odehrál dobrý zápas," uvedl Calzona pro RTVS Šport.

"Hodnotím to velmi pozitivně, byl to můj první zápas a hned se mi podařilo skórovat. Ale nejen gól, i celkově jsem s výkonem spokojený," řekl Rigo. "Byl to první zápas před ME, teď náš čeká Wales, který nás prověří. Chtěli jsme si vyzkoušet věci, které jsme trénovali. Ze začátku to trochu skřípalo, ale pak jsme se chytili. Měli jsme dobré fragmenty, vytvořili si dobré šance a dali pěkné góly," doplnil Haraslín.

Dánsko, které ve skupině C čeká Anglie, Slovinsko a Srbsko, v Kodani porazilo Švédsko 2:1. O branky se postarali výhradně střelci z Premier League. Skóre otevřel domácí Pierre-Emile Höjbjerg z Tottenhamu, brzy však vyrovnal Alexander Isak z Newcastlu. Až v závěru pak svým 41. reprezentačním gólem rozhodl Christian Eriksen z Manchesteru United.

Tři z favoritů šampionátu se představili ve večerních zápasech. Kevin De Bruyne vstřelil vítězný gól při výhře Belgie nad Černou Horou 2:0. Francie porazila Lucembursko 3:0, skóre uzavřel Kyllian Mbappé a trefil se tak poprvé jako hráč Realu Madrid. Španělsko si hladce poradilo s Andorrou 5:0, hattricku dosáhl Mikel Oyarzabal ze San Sebastianu.

V duelu dvou zemí, jež se na šampionát neprobojovaly, se opět blýskl Erling Haaland. Norsko díky jeho hattricku porazilo Kosovo 3:0. Kanonýr Manchesteru City již má v národním týmu průměr téměř gól na zápas, ve 32 startech zaznamenal 30 branek.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele