Slot oslavil desátou výhru. To nejtěžší teprve přijde, uvědomuje si manažer Liverpoolu

Včera, 11:30
Aktuality
Arne Slot (© AFP)

Šťastnou ruku mělo před několika měsíci vedení Liverpoolu, když při volbě nového manažera ukázalo prstem na Arneho Slota. Nizozemec nahradil Jürgena Kloppa a na Anfield Road začal skvěle, Reds pod ním vyhráli deset z jedenácti zápasů.

Naposledy se Liverpool radoval včera po šlágru kola proti Chelsea, londýnského konkurenta porazil doma 2:1 a vrátil se do čela tabulky před Manchesterem City. Gólově se o to postarali Mohamed Salah a Curtis Jones, který v 51. minutě bleskově zareagoval na vyrovnání Nicolase Jacksona.

"S výsledkem jsem pochopitelně spokojen, protože jsme vyhráli. V ideálním světě bychom soupeře přehráli ve všech ohledech a to se rozhodně nestalo, podle mého názoru se jednalo o vyrovnané utkání. V určitých fázích zápasu jsme se dostali pod tlak a museli se bránit, ale zvládli jsme rovněž tyto momenty," hodnotil Slot.

Liverpool sehrál v nové sezoně jedenáct utkání a v deseti případech jeho kabina po závěrečném hvizdu slavila vítězství, jedinou výjimku představuje nepovedený domácí duel proti Nottinghamu (0:1). Slot zažívá vynikající úvod nového angažmá a na deset výher na lavičce prvoligového anglického klubu před ním rychleji dosáhl jen Pep Guardiola, Manchester City po jeho jmenování do funkce z deseti utkání nezaváhal ani jednou.

"O tom, že nás čeká první ostrý test, nejčastěji mluvila média. Dle mého názoru těžkou zkoušku představuje už to, když jedete na Old Trafford a hrajete se silným Manchesterem United. Už v pátek na tiskové konferenci jsem říkal, že nemá smysl soudit nás podle jednoho zápasu, k tomu je potřeba šest, sedm nebo osm utkání. A totéž říkám i nyní, protože ve středu hrajeme s Lipskem, v neděli proti Arsenalu, pak dvakrát s Brightonem a následně nastoupíme proti Leverkusenu a Aston Ville," vyhlíží někdejší kouč Feyenoordu hodně náročný program nadcházejících týdnů.

"Právě tohle považuji za ten největší test, hrát každé tři dny těžké zápasy v rámci Ligy mistrů a Premier League. To nejtěžší teprve přijde. Tohle zvládá Manchester City a v uplynulých dvou letech se to dařilo také Arsenalu, naopak kombinovat ligu s Ligou mistrů loni nedokázaly Manchester United a Newcastle," upozorňuje.

Radost z dalšího triumfu fanouškům a Slotovi kazilo jen jedno zranění. Už po půlhodině trávník nuceně opustil zraněný útočník Diogo Jota. "Museli jsme ho střídat a nejsem si jistý, o co přesně se jedná, ale hodně by mě překvapilo, kdyby nemohl nastoupit ve středu," informoval Slot.

Autor: Tomáš Pavlík / liverpoolfc.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
$dolar$

Strasny co pod nim Pool hraje. Ze zabavnyho tymu udelat betonare za par mesicu.

Reagovat
Migelinh0

Reagovat
LFCreds

Veď ma podobný počet gólov, ako tretí arsenal a štvrtá Villa

Reagovat
Salfovic

Což ale jeho názor moc nerozporuje.

Reagovat
fenixLFC

Ale nedostava goly takze betonuje

Reagovat
vceradnesazitra

Ještě chvíli ten tým pojede setrvačností a pak spadne kam patří

Reagovat
rominhoFCB

Myslel som, ze Jurgen Klopp je tak skvely, ze po jeho odchode sa to tam cele zosype...a ono nic...

Reagovat
Salfovic

Njn otřepané vracení se, kam kdo patří, moc nevychází.

Reagovat
Bandita_Harry

Liverpool sa nemá kam vracať, je na svojom mieste

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono to je jedna z mala ''výmen'' trenéra, kdy kouč neodcházel z totalně dojebaného týmu a blbými výsledky a druhý trenér to měl příjít zachránit. Odešel trenér z fungujícího týmu a nahradil ho jiný trenér, což je vždy lehčí.

Reagovat
Bakary3

Je tak skvělý, že po sobě zanechal skvělý tým.

Použij mozek.

Reagovat
Azza

V klidu v příštím kole máš akorát proti sobě basketbalisty.

Reagovat
LFCreds

Reagovat
martin.b

výsledky lepší, než předváděná hra.. zatím mi v tom projevu chybí větší dominance na míči, včera to bylo hezky vidět, Chelsea nás v tomhle aspektu přejela... defenzivní hra je zatím ale super, záloha na tom má velkej podíl tím, jak vykrývá prostor před stopery, to se ne vždy za Kloppa dělo

Reagovat
MoonKnight

Vypadá to, že Slot je velmi podobný Valverdemu. Výborný taktik, který si pragmaticky ty body uhraje. Jasný cíl jsou body, předvedená hra jde na druhou kolej. Některým fanouškům se to nemusí líbit. Ale opatrně, Barceloně nestačily výsledky a pak přivedla mnohem horší trenéry. Dokud si Slot uhrává body, nechal bych to na něm.

Reagovat
Bandita_Harry

Má výborný štart a to je dôležité

Reagovat
Seydou Doumbia

Požadovat nějaký atraktivní herní projev je jen zbytečnost od fanoušků. Fotbal se nehraje na atraktivitu, za to se body nerozdává. Výsledky jsou klíčový, je jedno jak se k ním dostaneš.

Reagovat
Giwdul

No já nevím, to je dost sporné. I když Klopp vesměs prohrával s Guardiolou a bylo opravdu frustrující nezískat s 97 body titul, ten fotbal jsem si užíval a většina zápasů mě bavila, i když to mnohdy výsledkově nestačilo. Z toho, co zatím předvádí Liverpool letos, nemám ani trochu radost. Vede sice ligu, ale co z toho ve výsledku fanoušek má? A pleteš se, že klíčové jsou jen výsledky. Fotbal je v první řadě divadlo a to se odjakživa dělalo pro diváky. Všechny ty peníze, výsledky (což souvisí), body atd. by měly být až na druhém místě za tím, jak se baví divák.

Reagovat
Luc-Luc

Kloppuv fotbal byl jinde než Slot, to je jasny, a jenom shodou nešťastnych náhod (podvádějící city, Guardiola na lavce a jejich neomezenej rozpočet) z toho nebylo vic titulu. Mane, Firmino, Salah to byla velka paráda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč z toho nebyli tituly se už historie ptát nebude. Tak či tak to bylo úspěšný období, po tom co za vás hrál ještě před Klopiskem Borini, Lambert, Blboteli a další odborníci.

Reagovat
SpartaOvenka

Na Boriniho mi nešahej!

Reagovat
Seydou Doumbia

tvůj oblíbenec jo?

Reagovat
Seydou Doumbia

Fans budou chodit na stadion a zapínat si zápasy doma at už bude hezká předvedená hra nebo hnusná. Nevšiml jsem si že by si týmy pod Mourkem a další týmy pouštělo méně lidí, protože jejich fotbal nebavil. Fanoušek z toho nemusí mít erekci, stačí když zaplatí za lístek a nebo si zaplatí službu na sledování. A to dělá především proto že ten tým má rád a má k němu vztah, ne proto jestli se hraje atraktivní fotbal. Pokud jsou výsledky, je to prioritnější než nějaká atraktivita. To co chtějí fanoušci není tak důležitý, důležitější je co chtěji trenéři, vedení a další kravataci v klubu. Takhle to vidím já, z jejich strany.

Reagovat
Svatej

https://x.com/MitchWils1/status/1848083197420277969

Achjo, tohle jsem neměl vidět..

Reagovat
SunFells

Achjínkovy řeky

Reagovat
Svatej

Koukam, že je tu sice další měsíc, ale tvoje zoufalá touha se k někomu přisírat jak bejvalka, který se všichni nechtějí dotknout ani distanční tyčí, je stále přítomná.

Reagovat
SunFells

Wow, musíš být fakt šeredný s takovou zkušeností s bývalkami. O to méně by ses měl snažit působit takhle nedůstojně smrkáči, snaž se spíš pomoci

Reagovat
Svatej

Aaa chápu, tou reakcí jsem v tobě vzbudil dojem, že mě tenhle tvůj prvotřídní pokus o comeback zajímá, moje chyba.

Reagovat
SunFells

To bouchání pěstičkama tě odhaluje i bez přihlédnutí k samotné realitě reakcí.

Reagovat
SunFells

Estêvão Willian breaks Neymar’s record for the U-17 with the most G/A in a single edition of the Brasileirão!

Reagovat
j_mrazik

Patří nám?

Reagovat
j_mrazik

Aha, tak ne. Patří Chelsea.

Reagovat
SunFells

Bohužel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Maximm9

Jde mu to, ale nemyslim si, ze PL je idealni liga na jeho rozjezd, tak jsem zvedavy kde skonci na hostovacce. To same Kendry Páez na ktereho se tesim vic. Ten jede slusne bomby uz ted za seniorskou repre

Reagovat
SunFells

Nemyslím si, že půjde hostovat, to už spíš Paez. A pokud se nezraní, tak se dá bezpečně očekávat, že k vám půjde jako regulérní člen brazilské repre.

Reagovat
Maximm9

Jako oba posty mame pro tyto 2 hrace narvane, tak snad se to jeste nejak procisti. Jen mi prijde, ze to pro nich bude veliky sok ta PL. V LaLize si jich dokazu predstavit, ale PL mne prijde pro nich veliky skok.

Ale jsem rad, ze tyto hrace registruji i fans ostatnich klubu, hodne lidi na ty dva ceka.

Reagovat
Luc-Luc

Aaaarneee Slot, nanaaaanaaanana

Reagovat
Miguel19

Zatím docela dobrý na Ten Haga z Wishe...

Reagovat
Kixi Syhimour

[Pearce] Van Dijk Confirms Contract Discussions are “ongoing” over a new contract to keep him at Anfield.

No, sláva, náš vyjednávací tým se probudil.

Reagovat
fenixLFC

To ze objavis spravu o vyjednavani nezmane ze doteraz spal vyjednavaci tim, ale ze to insideri vynuchali az teraz

Reagovat
martin.b

Řekl to sám Virgil v interview

Reagovat
kitas

Zatiaľ sa to Live tak nejak všetko zišlo, škoda len tej jednej straty, kde to mohlo kľudne dopadnúť aspoň remízou. Ešte aj na nadchádzajúci duel s Arsenalom, ktorý je spolu s Man. City asi najťažší super vonku im nebude hrať Saliba, Odegaard a dosť možné že že ani Timber a Saka. Čiže si vybrali ideálny čas ísť si tam pre body.

Reagovat
Bandita_Harry

Možno je dobré že tá strata prišla, aspoň sa držíme viac pri zemi Tie absencie Arzenálu musíme využiť aspoň na remízu dúfam že bude hrať Sterling

Reagovat
Gremlin

To sa lahko hrá, keď má tým najlepšiu stoperskú dvojku na svete.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele