Slávisté na úvod přípravy v závěru zachránili remízu s Pardubicemi

29.06., 17:04, aktualizováno 29.06., 18:50
Aktuality
Václav Jurečka (© SK Slavia Praha)

Slávisté v úvodním utkání v letní přípravě překvapivě pouze remizovali s Pardubicemi 1:1. Východočeši v Roudnici nad Labem dokonce nad favoritem vedli a úřadující ligový vicemistr z Edenu odvrátil porážku až díky brance nejlepšího střelce minulého ročníku Václava Jurečky z třetí minuty nastavení.

Slavia ve velkém vedru po celé utkání dominovala, v ofenzivě si ale počínala lehkovážně a zahazovala vyložené šance. V 58. minutě se do vedení nečekaně dostali Pardubičtí, zmatek v obraně Pražanů po brejku potrestal Štěpán Míšek.

Dvanáctý tým uplynulé ligové sezony ale cenné vítězství neudržel. V závěru nastavení se zblízka prosadil Jurečka, autor 19 branek z minulého ročníku nejvyšší soutěže. Slavii na lavičce scházel hlavní trenér Jindřich Trpišovský, který si na soustředění v Rakousku před pár dny při nehodě na kole přivodil zlomeninu klíční kosti.

"Stále jsme v kondiční části přípravy, takže jsme kladli důraz na běžecké aspekty. To se nám podařilo splnit. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale mohli jste vidět, že jsme měli opravdu velké množství šancí. Možná i kvůli velké únavě se nám střelecky nedařilo," citoval klubový web asistenta trenéra Slavie Milana Kerbra.

"Síly ubývaly velmi rychle. Už ke konci prvního poločasu bylo vidět, že hráčům se běhalo velmi obtížně. Já osobně jako hráč jsem takové počasí neměl rád. Radši jsem hrál na podzim nebo v zimě, takže to hráčům vůbec nezávidím. Ale k letní přípravě to patří," dodal bývalý hráč Slovácka, Liberce či Olomouce.

Slavia Praha - FK Pardubice 1:1 (0:0)

Branky: 90.+3 Jurečka - 57. Míšek.

Sestavy:

Slavia: Kinský - Halinský (68. Prebsl), Ogbu (46. Konečný), Bořil - Wallem (39. Diouf, 87. Zafeiris), Prebsl (46. Dominik Pech), Zafeiris (46. Bužek), Zmrzlý - Van Buren (82. Fila), Jurečka - Fila (46. Vorlický). Trenér: Houštecký.

Pardubice: Budinský (46. Stejskal) - Mareš, Šimek, Jindra, Kalabiška (41. Surzyn) - Tischler (61. Yuzvak), Míšek (76. Huf) - Patrák, Solil, Appiah - Huf (46. Stradins). Trenér: Saňák.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Me2win

+ Prebsl, Kinský, Vorlický

- Jurečka, Konečný, Van Buren

Chorý na plac .

Reagovat
Mass

Vorlický to herní myšlení má mnohem vejš, je to vidět i v přáteláku. Patička před gólem Jurečky byla parádní.

Reagovat
Me2win

Ten je úplně jinde. Takovej "nečeskej" hráč, jak by řekli odborníci na ČT.

Reagovat
Mass

No mám o něj strach v ostrých zápasech, vypadá ještě víc křehce než Ševčík. Soupeři ho budou brousit.

Reagovat
Me2win

Jako jestli dá 2 zápasy a bude na 2 měsíce out, tak je to v p***, verim mu ale, ze se z toho dostal, mně nějak "křehce" nepřišel.

Reagovat
Transfermarkt

Tak Karabce kritizuješ, že je to zmařený talent a vysmivas se jeho přesunu do HSV a Vorlicky je pro Tebe zřejmě generační talent a to AK je ještě o rok mladší

Reagovat
Me2win

Tak Slavie je úplně jinde než nějaký HSV, to nás vůbec nezajímá.

Reagovat
delfin

Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale mohli jste vidět, že jsme měli opravdu velké množství šancí. Možná i kvůli velké únavě se nám střelecky nedařilo.

Jojo, v repre taky.

Reagovat
Mass

Jenže Slávisti narozdíl od reprezentantů se právě vrátili z kondičního soustředění.

Reagovat
Mr.Mike

Ten Kinsky uz podepsal?

Ja bych ho bral klidne k nam pokud by sel Vorel pryc

Reagovat
Me2win

Jedná se.

Reagovat
Mass

Ještě ne, ale bral bych ho. Vypadá jak Kolář z roku 2019.

Reagovat
John Obi Mikel

Ty první zápasy po kondičnim soustředění jsou často blivajz, divím se že jsme neprohráli

Jak vypadala hra?

Reagovat
delfin

Na youtubu slavie máš celej záznam myslím.

Reagovat
Mass

Nebylo to zas tak technicky špatný, navíc Vorlický a Dominik Pech byli v akci!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele