Sigma Olomouc má dalšího zájemce o koupi, uchází se o ni investiční skupina Kaprain

24.09., 10:07
Aktuality
Fanoušci Sigmy Olomouc (© Profimedia)

Sigmu Olomouc chce koupit investiční skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka, která vlastní i hokejovou Spartu. Hanácký klub s ním zahájil jednání a čeká na první nabídku. Aktuálně pátý tým prvoligové tabulky o tom informoval na webu.

Pětapadesátiletý Pražák je podle časopisu Forbes 43. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě zhruba 12 miliard korun. Kromě Sparty, kterou koupil v květnu 2019, vlastní chemičku Synthesia nebo vydavatelství Mafra.

"Spolek SK Olomouc Sigma MŽ, který je majoritní akcionář olomoucké Sigmy, obdržel nabídku k zahájení jednání o odprodeji klubu od tuzemské investiční skupiny Kaprain. Výkonný výbor spolku na svém zasedání v pondělí 23. září tuto nabídku přijal. Prvním výsledkem jednání by měla být indikativní nabídka předložená skupinou Kaprain," stojí v prohlášení.

Kaprain není prvním zájemcem o vstup do olomouckého klubu. V červenci Sigma informovala o jednání s americkou společností Blue Crow Sports Group, která vlastní mimo jiné druholigový Vyškov nebo španělské Leganés. Klub zadal posouzení nabídky poradenské společnosti.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Kryptos_

Lepší zájemce už asi nepřijde, snad to vedení Sigmy vezme

Reagovat
vitecek15

Těžko posuzovat, když nic nevíme. Zatím si sami vystačíme. Ano, majoritní (a bohatý) vlastník by se hodil, ale jde to i bez něj. Aby si zas nevymyslel nesmyslný věci, který ve finále Sigmě vůbec nepomůžou.

Reagovat
kilobyte

Jakože by třeba nový majitel nechal mlátit fanoušky Sigmy kvůli transparentům? Takový magor snad nikdo není.

Reagovat
vitecek15

Myslím tím, aby si z toho neudělal dojnou krávu a nevysral se třeba na koncepci rozvoje klubu už od mládeže. Protože o to třeba vrány z USA mají zájem. Tahat sem cizince a naše nenechat hrát.

Reagovat
kilobyte

Sigma ale moc koncepci nemá.

Reagovat
vitecek15

Ale jo, furt je stejná. Vychovat mladé hráče, začlenit do áčka, prodat. Takto by měl fungovat každý menší tým. Kvalita mládeže na to je, trenéři ještě taky, zázemí jakbysmet.

Reagovat
kilobyte

Ale třeba minulou sezónu jste se tím moc neřídili. A kdyby nepřešel Janotka i béčkem do áčka, tak asi ani letos.

Reagovat
vitecek15

Tak nejde to každej rok, samozřejmě. I proto byl Jílek nahrazen, protože se Saňákem tam ty mladý nedávali a jeli svoje koně. Janotka naštěstí pochopil, že ta přestárlá jedenáctka, navíc často plná cizáků, už tomu nemá co dát. Jen mě mrzí, že ještě neposadil třeba Pokorného (a nedal tam Cahela) nebo Zorvana (to je absolutní tragéd).

Reagovat
Transfermarkt

Evidentně fotbalu nerozumíš

Reagovat
vitecek15

Na Sigmě jsem pracoval 5 let, fotbalu se věnuju odmala. Čemu podle vás nerozumím?

Reagovat
Transfermarkt

Zorvan je v tuto chvíli opora týmu, z čehož těží i Kliment. Pokorný zase diriguje obranu,jen na mladých to mít postavený nemůžeš. Napsat o Zorvanovi, že to je tragéd je úplně mimo mísu. To, že si na Sigmě pracoval, neznamená, že fotbalu rozumíš. A to, že si pět let pro Sigmu pracoval, ještě neznamená, že si pracoval dobře

Reagovat
vitecek15

Zorvan určitě není opora týmu, chce to koukat pořádně. Pokorný diriguje obranu, ano, ale špatně, když hoří každý zápas a nestíhá každý druhý protiútok. O centrech nemluvě. Já neříkám, že jsem pracoval dobře, ale že mám oči. Rozhodně by třeba Mikulenka zahrál povětšinou líp, než Zorvan.

Reagovat
Transfermarkt

Oči ti evidentně taky dobře neslouží. Kamarád vlastní optiku, můžu poslat kontakt.

Reagovat
Transfermarkt

Dneska sem na vlastní oči na Letné viděl,jak je Zorvan a Pokorný k ničemu ty pseudoexperte

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
kilobyte

Pak to ale není úplně koncepce. Ono by to šlo i minulý rok, ale nebyla k tomu vůle, protože to není vaše koncepce. Jinak by vedení tlačilo na její prosazení.

Kdyby měl loni Jílek výsledky, tak by ho nevyhodili a z béčka by pravděpodobně nikoho nevytáhnul. Takhle máte ty mladíky v áčku spíše z "donucení".

Reagovat
vitecek15

Minář do toho zas tak moc nezasahuje a když už, tak sem tam jeden kůň. Nebo dva. Jílek těm mladým nevěřil.

Reagovat
kilobyte

Tak nejde o zasahování, ale nastavení koncepce. Pokud máte plán zapracovávat mladíky a pak je prodávat, tak mít trenéra, který ty mladíky přehlíží, není koncepční.

Reagovat
vitecek15

To není. Ale Minář právě Jílkovi nezasahoval a hrálo stáří. I Minář chápe, že v momentální situaci to bez prodejů nepůjde.

Reagovat
Sigma Olomouc

Dlouhodobě prodej odchovanců

Reagovat
kilobyte

To není úplně koncepce. Tohle je chod každého klubu.

Reagovat
Zephyr

Sigmě (a potažmo celé lize) přeju dalšího silného majitele. Ale jestli se v budoucnu přimotají k nějaké aféře, tak s jejich jménem se ty vtipy o kaprlize budou psát samy

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Uwe háže buly

Kapříci připluli.

Reagovat
Sosi

Jako super, cim vic silnych majitelu, tim lip. Jen nevim, jak budou kousat, az tech silnych bude 10 a nekdo bude muset byt desaty....

Reagovat
Pepe1911

Větší konkurence je dobře, je super, že se to začalo hýbat. Akorát Kania je úplně mimo a o fotbale ví úplný hovno

Reagovat
Sosi

aspon jim nehrozi krach... ale miliardáři asi nebudou chtít být třeba 8., 10., že...

Reagovat
Bucky

Však Kania ten desátý flek nějak kousne.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Minář vyzval kamaráda aby koupil klub a on si udržel koryto?

Reagovat
vitecek15

S tímto nemá Minář nic společného.

Reagovat
Fodbalysta

Pokud je pravda, co píše Deník Sport, tedy skutečnost, že Kaprain na koupi Sigmy navedl pan Lunák, který je velmi blízkým přítelem Mináře, tak z toho čuju takovou slušnou "Bartoňkovinu", jak odsud neodejít. Snad se ale pletu a dojde ke kompletní reorganizaci vedení.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Moc nadějí tomu nedávám vzhledem k tomu odmítnutí Američanů, jejíž nabídka byla více než solidní.

Reagovat
Fodbalysta

Záleží, nikdo z nás ji neviděl. Podle toho, co jsem slyšel, tak by dostal velmi vysokou pozici za BCSG v Sigmě člověk, který nemá vzhledem k jemu minulému působení v jiném byznyse úplně dobrou pověst. Člověk, kterému jde primárně o peníze a o kterém já osobně nejsem předvědčen, že by chtěl pro klub to nejlepší, kromě vlastního prospěchu. Takže je těžké to takhle soudit.

Reagovat
vitecek15

Solidní nebyla. O společnosti se nic neví, sama nenaplánovala dlouhodobou koncepci, co s klubem zamýšlí. To z toho PR iSportu udělalo terno.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Ok, já to slyšel od jinud ale ten je zas napojen na Kvasnicu, tak původ může být isport no.

Každopádně linka Minář-Lunak-Pražák se mi vůbec nelíbí.

Reagovat
Lemond Laws

jak o společnosti se nic neví...?

Reagovat
vitecek15

No neví. To Kaprain to aspoň zveřejnilo na svých stránkách, že podá nabídku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele