Ševčík po roce odchází ze Sparty. Český reprezentant do 21 let zkusí prorazit na hostování v Norimberku

25.06., 15:56
Aktuality
Norimberk má možnost Ševčíka odkoupit. (© 1. FC Norimberk)

Sparťanský záložník Michal Ševčík (21) do druhé sezony ve Spartě nevkročí. Z Letné míří na roční hostování do Norimberku. Německý klub má navíc opci na případný trvalý přestup.

Podle webu inFotbal.cz by se opce měla pohybovat kolem 4,5 milionu eur (téměř 112 milionů korun). Pokud by německý celek opci uplatnil, udělal by ze Ševčíka nejdražšího hráče v klubové historii.

"Michal je silný a technicky zdatný hráč, ze kterého vyzařuje velká radost z fotbalu. Ve svých 21 letech má stále velký potenciál, který bychom z něj rádi v nadcházející sezoně dostali. Jsme rádi, že Michal má odvahu udělat krok do zahraničí a chce nám svými kvalitami pomoci," uvedl sportovní ředitel německého celku Joti Chatzialexiou.

Nadějný záložník, jenž herním stylem nápadně připomíná sportovního ředitele Sparty Tomáše Rosického, okouzlil fanoušky hlavně na podzim loňského roku. Po postupu Brna mezi elitu skóroval v každém z úvodních tří kol, svou premiérovou půl sezonu v první lize zakončil se sedmi góly a pěti asistencemi.

Žádný div, že se o něj začala zajímat právě Sparta. Do svých služeb ho přivedla v létě po sestupu Zbrojovky o patro níž, v metropoli ale Ševčíkův talent chřadne.

Mladík sice sbíral minuty za "béčko", za A-tým si ale zahrál jen sporadicky. Podle klubového prohlášení se na začátku roku potýkal se zdravotními potížemi. Za celou sezonu v druhé nejvyšší soutěži zaznamenal 862 minut v 11 startech a připsal si tři góly a další tři asistence.

Norimberk, kde v minulosti hrálo kromě Ševčíka dalších 15 českých fotbalistů, skončil v minulém ročníku druhé německé ligy na 12. místě.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (12)

Přidat komentář
Freedo

Další talentovaný mladík, kterého sparta zničila

Reagovat
srandamač

Chudák, jednu sezónu strávil na tréninku s Birmou, Preciadem, Haraslínem a Krejčím. Zahozená sezóna.

Reagovat
delfin

Navíc v tom nejlepším věku, kdy se mohl rozvíjet.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Trénink asi dobrej, ale k čemu ti to je, když pak hraješ za becko a nebaví tě to.

Trochu se divím ty opci.

Reagovat
Salfovic

Děláš si prdel? V této sezoně odehrál 862 minut za B´, 82 minut za A´ + 154 minut v poháru.

To je pro hráče v tomto věku naprostá katastrofa.

Pasák se úplně posral, že ho tam upíchl, když bylo jasné, že se do Priskeho systému vůbec nehodí.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
j_mrazik

Odkdy jde agentům o dobro hráče?

Reagovat
žrout

Reagovat
doshcz

cenim reakci od slavisty

Reagovat
delfin

Mohl přestoupit v rámci český ligy, v tom má pravdu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele