Série Leverkusenu skončila. Musíme se poučit z velkých chyb, ví Alonso

01.09., 17:43
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Při sobotní prohře Leverkusenu s RB Lipsko skončila svěřencům trenéra Xabiho Alonsa (42) senzační série 35 bundesligových zápasů bez prohry. "Trvalo to opravdu dlouho, ale teď už je konec," řekl kouč po domácí porážce 2:3, které nezabránilo ani české duo Patrik Schick a Matěj Kovář.

Celkem 462 dní trvalo, než Leverkusen v Bundeslize našel přemožitele. "Bude pro mě velmi zajímavé sledovat, jak na tuto porážku zareagujeme. Bohužel nás teď čeká reprezentační pauza," řekl španělský kouč bezprostředně po utkání s Lipskem. "Nemyslím si, že se nám od tohoto výkonu nepodaří odrazit. Víme, které věci jsme udělali špatně a kde je prostor pro zlepšení," dodal.

Alonsovi se nelze divit, každý trenér raději pracuje se svým týmem, než aby 14 dní pozoroval, jak jeho klíčoví hráči hrají za své národní týmy. Stejně jako v úvodním kole sezony si Leverkusen nechal utéct vedení 2:0, na rozdíl od zápasu v Mönchengladbachu však zápas s Lipskem nedokázali obhájci titulu v nastaveném čase zvrátit. Alonsovy svěřence provázelo v této impozantní šňůře velké štěstí, jelikož ve spoustě utkání dokázali vyrovnat v nastaveném čase a tam také vznikla přezdívka "Neverlusen".

Leverkusen v prvním poločase dominoval, dokonce nevyužil i pár velkých šancí, aby mohl navýšit své vedení. Místo toho, aby domácí tým vedl minimálně o tři góly, bylo to právě Lipsko, komu se krátce po poločasové přestávce podařilo vyrovnat.

"Zápas byl velmi otevřený," vysvětlil Alonso. "Musíme se poučit z velkých chyb, kdy jsme po vedení 2:0 dali soupeři šanci vrátit se do zápasu. Měli jsme utkání rozhodnout, není dobré, že se nám dvakrát v řadě stane, že takové vedení ztratíme," dodal.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (9)

Přidat komentář
antiHavel

Tak co odborníci na Bundesligu, splaskne bublina? To co dokázali bylo/je velký, ale,,,

Reagovat
cologneFC

To tak rýchlo nesplaskne. Budú sa stále pohybovať hore a závisí od ich majiteľa, že koľko peňazí do toho bude dávať. Kľudne môžu aj obhájiť titul, ale to záleží hlavne od Bayernu.

Navyše teraz dôjde k novému dealu s TV právami a ten bude nižší ako predchádzajúce. A presne kluby ako Leverkusen z toho budú ťažiť, takže naozaj neočakávam ústup z pozícií. Navyše oni keď už majú tie peniaze, tak to vedia dobre robiť a za to klobúk dole.

Reagovat
antiHavel

Jo já jsem nemyslel že by jako měli hrát střed, ale třeba že to nebude úplně souboj o první příčku no,,,

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa má všetky tromfy v rukách Bayern. Majú najsilnejší káder, peniaze nie sú problém a keď sa “neposerú” ako v minulej sezóne, tak titul je jasný.

Reagovat
Sigma Olomouc

Podle mě budou třetí nebo čtvrtí, na titul to nevidím

Reagovat
vceradnesazitra

Alonso je one season wonder

Reagovat
Reggie

Já měl teda za to, že se Neverkusen říkalo Bayeru už dřív a že to bylo myšleno posměšně, že nikdy nevyhráli titul.

Reagovat
Werkrider

Neverkusen vs. Neverlusen

Reagovat
Reggie

lusen bud asi neco jako lose. Už je mi to jasný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele