Serie A - souhrn 5. kola: Juventus hrál zase bez branek

Včera, 20:30, aktualizováno dnes, 22:43
Komentáře a souhrny
Dušan Vlahovič (© AFP)

Juventus zaznamenal třetí bezbrankovou remízu v řadě, tentokrát doma s Neapolí. FC Turín vyhrál na půdě Hellasu Verona a dočasně se posunul na první místo Serie A. Cagliari Calcio podlehlo 0:2 Empoli a ani na pátý pokus se nedočkalo vítězství. Toskánský celek naopak drží neporazitelnost a vyhoupl se již na čtvrtou příčku.

US Lecce - Parma Calcio 2:2

21.09.2024 20:45

Góly: 32. Patrick Dorgu, 59. Nikola Krstović - 90+3. Pontus Almqvist, 90+5. Antoine Hainaut

Hráči Lecce remizovali v pátém kole Serie A s Parmou 2:2. Důležitý moment nastal ve 32. minutě, kdy Patrick Dorgu svým gólem určil ráz utkání. Na konečné směřování zápasu ale nakonec měly výrazný vliv červené karty, jedna na každé straně, které rozhodčí udělil nedlouho po začátku druhé půle. Většího prostoru na hřišti využili hosté v nastavení, kdy dvěma trefami dokázali kompletně zaskočit defenzivu jihoitalského celku.

Domácí se v předchozích sedmi ligových střetnutích se trefili pouze jednou, což byla nelichotivá série, která se táhla od minulé sezony, a tak fanoušky Lecce nudná první půlhodina bez gólových akcí pravděpodobně ani nepřekvapila. Zdálo se, že Parmě nehrozí žádné nebezpečí, když Ylber Ramadani sebral míč u půlící čáry, následně narýsoval prudkou přihrávku, ta prošla na Dorga, který v klidu překonal Ziona Suzukiho.

Pouhé dvě minuty po návratu ze šaten hrozilo, že červená karta pro Frédérica Guilberta změní ráz zápasu. O 10 minut později dostal červenou kartu i střídající Matteo Cancellieri, který zůstal osamocen vzadu a na hranici pokutového území špatně načasovaným skluzem srazil Dorga. K neštěstí Parmy se po volném přímém kopu prosadil Nikola Krstovič, čímž naklonil rovinu výrazně ve prospěch domácích.

Zdálo se, že tento dvojitý úder tým Fabia Pecchii vyřadil z provozu. Lecce mělo spoustu šancí přidat třetí gól, ale byli to hosté, kteří v nastaveném čase snížili zásluhou Pontuse Almqvista, jenž se dostal k odraženému míči v pokutovém území. Neskutečné se stalo reálným o pár vteřin později. Antoine Hainaut totiž strhl záři reflektorů na svou osobu a srovnávacím gólem z 95. minuty donutil Lecce zpytovat své svědomí za promarněné šance.

Lecce je nyní neporaženo ve třech po sobě jdoucích duelech, ale pachuť za ztracené dva body byla na svěřencích Lucy Gottiho po závěrečném hvizdu zřejmá. Co se týče Parmy, tak ta odčinila neúspěch z prvního venkovního zápasu v Neapoli, kde naopak ona inkasovala dva kruté direkty v závěru.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 0:0

21.09.2024 18:00

Góly: -

Antonio Conte si při svém návratu do Turína v pátém kole italské Serie A odvezl bod, jeho Neapol remizovala s Juventusem 0:0. Bianconeri tak nevstřelili gól už ve třech ligových zápasech po sobě.

Juventus v této sezóně třikrát zvítězil a přesně třikrát skóroval. Bohužel pro diváky v ochozech Allianz Stadium v úvodu tohoto střetnutí ani jedna strana nepředvedla v ofenzivě nic zajímavého. Jako první pořádně prověřil jednoho z brankářů Scott McTominay, když se pokusil o střelu z dálky, se kterou si však Michele Di Gregorio poradil. V zápase s nízkou kvalitou to byli Partenopei, kdo vypadal v průběhu prvního poločasu hrozivěji. Svěřenci Antonia Conteho však dostali před přestávkou ránu v podobě zranění brankáře Alexe Mereta.

Po změně stran nastolený trend pokračoval, nejblíže ke skórování byl v úvodu druhé půle nevyzpytatelný pokus Mattea Politana, který proletěl nad břevnem. Juventus toho po celou dobu nabídl jen málo, snad jen Teun Koopmeiners se snažil ze slibné pozice zakroutit míč do branky, jeho pokus ale skončil mimo.

Neapol se po přestávce vzdala jakékoliv snahy o útočení, Juventus však nedokázal pořádně využít své šance a zápas skončil zaslouženě remízou. Pro svěřence Thiaga Motty je to znepokojující série, neboť v posledních třech zápasech Serie A nedokázali zvítězit ani skórovat, ačkoli v tomto období v lize zároveň ani neinkasovali.

Více informací k zápasu

Venezia FC - Janov CFC 2:0

21.09.2024 15:00

Góly: 63. Gianluca Busio, 85. Joel Pohjanpalo

Benátky na domácím hřišti v rámci 5. kola Serie A porazily Janov 2:0, díky čemuž si připsaly první ligovou výhru a vyhouply se ze dne tabulky. Janov naopak po úvodních kolech mírně strádá a prohra s Benátkami je považována za zklamání.

Ač se aktivněji jevil v prvních minutách hry Janov, byli to Benátčané, kdo mohl jít do vedení. Ridgeciano Haps napřáhl z hranice pokutového území, svůj pokus ale vyslal vysoko nad břevno. Na druhé straně pak trefil boční síť z protiútoku Vitinha. Šance na obou stranách pokračovaly, rakouský stoper ve službách Benátek Michael Svoboda našel dlouhým diagonálním míčem v pokutovém území Gianlucu Busiu, ten ovšem stejně jako Haps mířil nad.

Ve druhém poločase začaly padat branky. Nejprve v 58. minutě neproměnil penaltu Joel Pohjanpalo, o pět minut později se však po hezké souhře prosadil Busio, který tak napravil zaváhání z první půle. Benátky pokračovaly v tlaku a šly si pro vítězství. Janov se k útočným akcím dostal až v závěrečné desetiminutovce. Všechny snahy hostujícího celku utnul v 85. minutě Pohjanpalo, který si po individuální akci vynutil druhou penaltu, kterou zpečetil vítězství domácích.

Benátky se díky třem bodům vyhouply z úplného dna až na průběžné 14. místo. Janov zůstává jedenáctý.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Turín FC 2:3

20.09.2024 20:45

Góly: 12. Grigoris Kastanos, 90+3. Daniel Mosquera - 10. Tonny Sanabria, 34. Duván Zapata, 79. Che Adams

Turín po přesvědčivých výkonech v úvodu nového ročníku Serie A zapsal po skalu Verony na Stadio Marc’Antonio Bentegodi další tři body a dostal se tak průběžně do čela ligové tabulky. Vítězství hostům zajistil Kolumbijec Duván Zapata.

Hosté byli v úvodu aktivnější než soupeř, čehož už po 10 minutách hry zužitkoval první brankou zápasu Antonio Sanabria. Náskok však vydržel pouze necelé dvě minuty, protože svěřenci Paola Zanettiho vyrovnali. Grigoris Kastanos prudce vypálil zpoza šestnáctky, míč se otřel o hlavu obránce a stočil se daleko od brankáře Vanji Milinkoviće-Saviće, který jej nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Víc už se ale Gialloblu nepodařilo. Zanedlouho hráli v 10, když Paweł Dawidowicz dostal za zákrok loktem uvnitř šestnáctky už osmou červenou kartu v kariéře. Následný pokutový kop sice Sanabria neproměnil, do vedení se hosté přeci jen vrátili, když Duván Zapata hlavičkou usměrnil centr Valentina Lazara do sítě domácí branky.

Sebastian Walukiewicz pak před přestávkou prudkou střelou z dálky mířil těsně vedle. Turín po pauze poměrně klidně kontroloval hru, měl více než 70% držení míče a využíval svou početní výhodu.

Jedenáct minut před koncem utkání dodal hostům potřebný klid Ché Adams, který vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Skotský reprezentant využil špatné přihrávky Redy Belahyana, vyrazil dopředu a střelou, která se lehce odrazila od nohy domácího obránce, pojistil Turínu tři body. Il Toro tak z pěti zápasů nového ročníku Serie A získali 11 bodů - jde o jejich nejlepší start do prvoligové sezony ve 21. století.

Domácí sice v nastaveném čase snížili zásluhou Daniela Mosquery, ani jeho trefa však nezabránila tomu, že podruhé v řadě doma vyšli bodově naprázdno.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Empoli FC 0:2

20.09.2024 18:30

Góly: 33. Lorenzo Colombo, 49. Sebastiano Esposito

Empoli na Unipol Stadion potvrdilo dobrou formu na začátku nové sezony nejvyšší italské soutěže, když porazilo domácí Cagliari pohodlně 2:0. Loňský kandidát na sestup vystoupal na průběžnou třetí příčku, naproti tomu domácí celek se propadl na sestupové pozice. Český reprezentant Jakub Jankto do zápasu nezasáhl.

Jak Cagliari, tak Empoli vstupovaly do pátého hracího dne s kontrastními výsledky: domácí po prvních čtyřech zápasech nevyhráli, zatímco neporažení Azzurri chtěli navázat na slibný vstup do sezony. Zanedlouho měl Simone Scuffet starosti s prudkou střelou Giuseppeho Pezzelly zevnitř pokutového území, která nicméně skončila na boční síti.

Toskánci stupňovali svůj tlak a nakonec uspěli těsně po půlhodině hry. Po přihrávce Faustina Anjorina se Lorenzo Colombo prohnal kolem posledního obránce a poté klinicky zakončil levou nohou do dolního rohu, čímž dostal hosty do vedení.

Svěřenci Roberta D'Aversy zdvojnásobili své vedení hned po několika minutách druhé půle, kdy Sebastiano Esposito chytře zakončil z bezprostřední blízkosti a zapsal tak svůj první gól v Serii A po pěti letech poté, co jeho první pokus zlikvidoval Scuffet. Sardinští fanoušci však nadále podporovali svůj celek, a i když se usilovně snažili o snížení, Esposito famózní střelou osm minut před koncem málem ukončil snahy domácích.

Pět střídání Davideho Nicoly ve druhém poločase nakonec nemělo žádný dopad, protože Rossoblu se nepodařilo skórovat počtvrté v pěti ligových zápasech a nyní jsou potřetí za sebou bez výhry v pěti úvodních zápasech Serie A. Naopak pro Empoli to vypadá nadějně, neboť poprvé v historii zůstává v prvních pěti zápasech nového ročníku bez porážky.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turín FC
5
3
2
0
8 : 5
11
2
SSC Neapol
5
3
1
1
9 : 4
10
3
Udinese Calcio
4
3
1
0
7 : 4
10
4
Juventus FC
5
2
3
0
6 : 0
9
5
Empoli FC
5
2
3
0
5 : 2
9
6
Inter Milán
4
2
2
0
9 : 3
8
7
SS Lazio
4
2
1
1
8 : 6
7
8
Hellas Verona
5
2
0
3
8 : 8
6
Atalanta Bergamo
4
2
0
2
8 : 8
6
10
AC Milán
4
1
2
1
9 : 6
5
11
Parma Calcio
5
1
2
2
8 : 9
5
12
Janov CFC
5
1
2
2
4 : 7
5
13
US Lecce
5
1
2
2
3 : 8
5
14
Venezia FC
5
1
1
3
3 : 8
4
15
ACF Fiorentina
4
0
3
1
5 : 6
3
16
AC Monza Brianza
4
0
3
1
3 : 4
3
17
AS Řím
4
0
3
1
2 : 3
3
18
Bologna FC
4
0
3
1
4 : 7
3
19
Como 1907
4
0
2
2
3 : 7
2
20
Cagliari Calcio
5
0
2
3
1 : 8
2

Zbývající zápasy

22.09. 12:30
ACF Fiorentina - SS Lazio
22.09. 15:00
AC Monza Brianza - Bologna FC
22.09. 18:00
AS Řím - Udinese Calcio
22.09. 20:45
Inter Milán - AC Milán
23.09. 20:45
Atalanta Bergamo - Como 1907

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Hanna28

))) Osamělé ženy na tebe čekají ... https://ok.me/7TJI1

Reagovat
AC torino

Piskej konec!! Forza Toro

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Takze jsme se z Maxovych 1:0 posunuli na 0:0

Reagovat
10

Zoufalost. Nepochopitelný taktický volby, nepochopitelný volby sestavy, střídání a nestřídání...

7 poločasů v lize bez gólu, hlavně si nevybavím ani nějakou větší šanci, ta ofenziva je tak čitelná, že pokud něco zásadně nezmění, tak nedají góla už nikdy. Zlepšení nulové.

Problém je, že za Vlahoviće a Yildize nemáme vlastně žádnou alternativu, takže mají hrát těch 60 zápasů, nebo kolik? Hlavně že máme 15 středních záložníků.

Zklamala mě i Neapol a Conte, tohle mohli vyhrát, kdyby chtěli. Starej Conte by cítil krev a trestal by.

Reagovat
fantomas10

Takze ten nejvetsi problem nebyl Ronaldo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele