Serie A - souhrn 2. kola: Juventus zůstává stoprocentní

24.08., 20:40, aktualizováno 26.08., 22:47
Komentáře a souhrny
Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus zvládl dohrávku s Hellasem a jako jediný zůstává po dvou kolech beze ztráty. Inter přehrál Lecce a napravil ztrátu z úvodního kola. Parma ani ve druhém utkání po návratu do Serie A nevyšla naprázdno, tentokrát dokonce porazila AC Milán. Cenné body zapisuje rovněž Udinese, které zvítězilo nad Laziem.

Hellas Verona - Juventus FC 0:3

26.08.2024 20:45

Góly: 28. Dušan Vlahović, 39. Nicolò Savona, 53. Dušan Vlahović (pen.)

Juventus si ve druhém kole Serie A vyšlápl na venkovní půdě na Veronu a stejně jako na úvod soutěže s Comem vyhrál 3:0. O dva góly hostů se postaral útočník Dušan Vlahović. Ten se vícekrát v jednom zápase prosadil za posledních šest sezon už 18krát a je v tomto ohledu nejlepším hráčem ligy.

Verona vstupovala do zápasu po fantastickém vítězství 3:0 nad Neapolí. Svěřence Paola Zanettiho nicméně čekal další obtížný test v podobě Juventusu, který vede Thiago Motta. A taktika nového šéfa Staré dámy byla zřejmá od začátku zápasu, kdy jeho hráči dominovali v držení míče. Domácím trvalo zhruba čtvrt hodiny, než se jim poprvé podařilo ohrozit bránu Juventusu. Ke střele se dostali poté, co Dailon Livramento šikovnou zpětnou přihrávkou uvolnil Daniela Mosqueru. Následný pokus Kolumbijce byl ale zblokován.

Poté se ke kormidlu vrátili hosté a vytvořili si i několik šancí. V první z nich vypustil Manuel Locatelli jedovatou ránu zpoza pokutového území a zdálo se, že jeho rána skončí v síti, ale Lorenzo Montipó se dokázal hbitě přesunout na druhou stranu své branky a vyrazil ji na roh. Mottovi svěřenci následně málem otevřeli skóre, když se Nicoló Savona objevil na zadní tyči a přiťukl míč do sítě. Jednadvacetiletý obránce byl však v ofsajdu.

Vytrvalý tlak turínského celku se vyplatil těsně před půlhodinou hry, kdy Kenan Yildiz prostrčil míč Vlahovičovi. Srbský útočník prokázal svůj typický klid a sílu, dostal se přes obránce a prostrčil míč do brány. Juventus brzy poté završil perfektní úvodní 45minutovku, když se napodruhé gólu dočkal i Savona - opět z prostoru na zadní tyči.

Ve druhém poločase hosté pokračovali tam, kde v úvodním dějství skončili - předváděli útočné výpady a třetí gól vstřelili pouhých sedm minut po návratu ze šaten. Podíl na tom měl Samuel Mbangula, kterého po průniku do pokutového území fauloval Jackson Tchatchoua. Nařízený pokutový kop proměni Vlahovič, který poslal Montipa na opačnou stranu. Připsal si tak již čtvrtou úspěšnou penaltu proti Veroně v kariéře.

Bianconeri sebejistě proplouvali i závěrečnou půlhodinou a nadále dominovali v držení míče, soupeři už tak nedovolili utkání zdramatizovat. Motta tedy může být s výkonem svých svěřenců spokojen, Juventus navíc vyhrál první dvě utkání sezony poprvé po třech letech. Zanetti bude naopak nejspíš po triumfálním vstupu do kampaně z předvedené hry svého týmu zklamaný.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Como 1907 1:1

26.08.2024 18:30

Góly: 44. Roberto Piccoli - 54. Patrick Cutrone

Nováček Serie A Como 1907 získalo pod vedením trenéra Cesca Fábregase první bod v soutěži po necelých 22 letech. Podařilo se mu to díky venkovní remíze 1:1 na půdě Cagliari. Premiérovou branku v letošním ročníku italské nejvyšší ligy si připsal v minulé sezoně 14gólový Patrick Cutrone.

Na bedrech Coma i kvůli hvězdným posilám leží velká očekávání, takže prohra 0:3 s Juventusem v ligové premiéře byla zklamáním. Noví hráči, včetně jednoho z bývalých hráčů Cagliari, obránce Alberta Dosseny, vypadali, že i ve druhém utkání potřebují čas, aby se v novém týmu usadili.

Hned v úvodu tak vyzkoušel domácí Zito Luvumbo reflexy 41letého Pepeho Reiny střelou k bližší tyči. Španělský veterán však působil jistým dojmem, a to až do chvíle, kdy chyboval při centru na Roberta Piccoliho. Místo toho, aby ve 44. minutě vyběhl, zůstal stát na čáře a umožnil italskému forvardovi zakončit hlavou, a tím otevřít skóre duelu.

O přestávce se i proto Fábregas uchýlil ke střídání a poprvé v dresu Coma představil zapůjčené eso z Manchesteru City Máxima Perroneho, který o sobě dal téměř okamžitě vědět po rohovém kopu. Argentinský fotbalista napřáhl z pravé strany, Dossena míč tečoval směrem k bráně a tam si ho vzápětí našel útočník Cutrone, který se zblízka nemýlil.

S přibývajícím časem to vypadalo, že obě strany jsou s dělbou bodů spokojeny. Přesto byl Reina v posledních okamžicích zápasu znovu blízko k inkasování po vlastní chybě, když se snažil lapit krotký pokus Razvana Marina. Míč mu proklouzl pod nohou a mířil do brány. Naneštěstí pro střelce se gólman dokázal na balon mrštně dotáhnout a zamezil mu doputovat za čáru.

Cagliari tak podruhé v řadě remizovalo. Como naopak získalo první bod v italské nejvyšší soutěži po 22 letech. Ani na 10. pokus se mu ale nepodařilo vyhrát alespoň jeden z prvních dvou zápasů soutěže.

Více informací k zápasu

AS Řím - Empoli FC 1:2

25.08.2024 20:45

Góly: 80. Eldor Šomurodov - 45. Emmanuel Gyasi, 61. Lorenzo Colombo (pen.)

Empoli předvedlo působivý výkon, porazilo AS Řím 2:1 a získalo všechny tři body - Giallorossi tak poprvé v historii doma prohráli se svým nedělním sokem zápas Serie A. Přestože domácí celek prohrával 0:2, dokázal se ještě díky gólu Eldora Shomurodova vrátit do zápasu. Závěrečný tlak nicméně v další gól Římané přetavit nedokázali.

Na Stadio Olimpico panovala před výkopem dobrá nálada poté, co se oblíbenec fanoušků Paulo Dybala rozhodl zůstat ve Věčném městě i v nadcházející sezoně. Zdálo se však, že tato pozitivní nálada se nepromítla na hrací plochu, kde byli Římané po většinu úvodní části zápasu horším týmem. Jacopo Fazzini dělal Giallorossi spoustu problémů svými přímočarými náběhy a jedna z jeho střel byla sražena na roh, z něhož posléze hlavičkoval nikým neobsazený Emmanuel Gyasi těsně vedle.

Římané si svou hrou koledovali, když o několik minut později Lorenzo Colombo v obrovské šanci hlavičkoval do břevna poté, co Mile Svilar zlikvidoval Fazziniho pokus. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, Empoli se dostalo do vedení díky Gyasimu, který zužitkoval Colombovu přihrávku a otevřel stav utkání.

Domácí, kteří byli po výkonu v úvodním dějství vybučeni vlastním publikem, potřebovali v druhém poločase odpovědět zlepšenou hrou. Po 10 minutách od poločasové pauzy se jim skoro podařilo vyrovnat. Tvrdá střela Lorenza Pellegriniho se odrazila od břevna a dostala se až k Gianlucu Mancinimu, jenž však míč poslal pouze na tyč. Přestože se svěřenci De Rossiho směrem dopředu zlepšili, Empoli stále hrozilo z brejků a po hodině hry toho plně využilo a zdvojnásobilo své vedení. Leandro Paredes se provinil nejen tím, že ztratil míč ve středu pole, ale také tím, že se vrhl do souboje, při němž v pokutovém území podrazil Sebastiana Esposita, což vedlo k pokutovému kopu, který Colombo přesvědčivě proměnil.

V 80. minutě se Římu podařilo snížit zásluhou Shomurodova a vykřesat naději na zisk alespoň jednoho bodu. Azzurri Empolesi se nakonec museli o své vítězství ještě strachovat, když se domácí tlačili v závěrečném tlaku do vyrovnání. Dybala v nastaveném čase přesnou střelou trefil tyč, ale na víc se již Římané nezmohli a vítězství se tak nedočkali ani v druhém zápase nového ročníku Serie A. Empoli si naopak zajistilo cenný skalp a potvrdilo vydařený vstup do nové sezony, když z prvních dvou zápasů získalo čtyři body.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Bologna FC 3:0

25.08.2024 20:45

Góly: 45+2. Giovanni Di Lorenzo, 75. Chviča Kvaracchelija, 90+4. Giovanni Simeone

Antonio Conte si připsal první vítězství v roli trenéra Neapole, když jeho svěřenci ve druhém kole Serie A porazili na domácím hřišti Bolognu jasně 3:0. Novému lodivodovi Gli Azzurri vykouzlil úsměv na tváři především výkon Chviči Kvaraccheliji, jenž gólem a asistencí výrazně přispěl k neapolskému úspěchu.

Conte se v poslední době zapotil nejen kvůli vysokým jihoitalským teplotám, ale také v souvislosti s drtivou porážkou z úvodního duelu nového ročníku na hřišti Hellasu Verona. Stejně jako tehdy se ani tentokrát neobjevil v sestavě Partenopei Victor Osimhen, jenž stále nerozhodl o své budoucnosti. Už v samém úvodu utkání se ho pokusil zastoupit Giacomo Raspadori, jenže svým pokusem levačkou těsně minul branku.

Hosté již v první dvacetiminutovce přišli kvůli zranění o svou letní posilu Martina Erliče a aby toho nebylo dost, v nastaveném čase úvodního dějství po skvěle sehrané akci domácích inkasovali. Kvaracchelija lobem nalezl Giovanniho Di Lorenza, ten si zpracoval míč a napálil jej za záda Lukasze Skorupského.

Bologna se ovšem nenechala gólem do šatny rozhodit a po návratu na trávník svého soupeře nečekaně zatlačila. To vedlo například k šanci Michela Aebischera, jehož pokus z voleje zamířil jen vysoko nad břevno. Neapol se postupem času vrátila do sedla a její další velkou příležitost měl na svědomí Matteo Politano. Ten s balonem pronikl až do šestnáctky a svůj projektil nasměroval těsně mimo bližší tyč. V 75. minutě se na střeleckou listinu zapsal Kvaracchelija, který si ve středu hřiště sebral míč a jeho následná střela s výraznou pomocí teče jednoho z obránců skončila až v síti.

V nastavení se hráči v modrém radovali potřetí. David Neres křižným pasem ve vápně našel Giovanniho Simeoneho, a ten z bezprostřední blízkosti zvýšil. Nový kouč Rossoblu Vincenzo Italiano tak své svěřence nedovedl k vítězství ani ve druhém soutěžním zápase. Naopak Neapol ukončila osmizápasové čekání na ligový triumf, které se táhlo už od jarní části minulé sezony.

Více informací k zápasu

Turín FC - Atalanta Bergamo 2:1

25.08.2024 18:30

Góly: 31. Ivan Ilić, 49. Che Adams - 26. Mateo Retegui

Hráči Turína pokračují v působivé sérii, když po nedělním klání s Atalantou na vlastním stadionu z posledních 15 zápasů prohráli pouze jednou. Dramatický duel rozhodl ve prospěch domácích skotský útočník Ché Adams.

Turín, který zakončil minulou sezonu osmi výhrami v osmi domácích zápasech v řadě, začal aktivně. Valentino Lazaro však promarnil stoprocentní příležitost, když v souboji jeden na jednoho s brankářem Atalanty Marcem Carnesecchim poslal balón na tribunu.

Na opačné straně donutil k zákroku domácího gólmana Vanju Milinkoviče-Saviče letní posila Atalanty Mateo Retegui, který se stal oblíbeným mezi fanoušky severoitalského celku poté, co se v úvodním kole nového ročníku Serie A proti Lecce prosadil hned dvakrát. Jako první se v zápase gólově prosadila Atalanta, když v 26. minutě poslal hlavičkou míč do sítě domácího gólmana Davide Zappacosta.

Atalantě nicméně vedení vydrželo pouze 5 minut, když Ivan Ilić využil zužitkoval přesnou přihrávku za obranu od Adamse a vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase byl Turín blízko k tomu, aby zápas otočil, ale skvělý obranný zákrok Isaka Hiena zajistil, že oba celky šly do kabin za vyrovnaného stavu.

Domácím však stačilo pouhých pět minut druhého poločasu, aby dokonalo obrat, když Adams zaznamenal svou první trefu za Turín. Svěřenci Paola Vanoliho měli navrch a krátce před hodinou hry se zdálo, že fotbaloví bohové jsou na jejich straně, když Retegui trefil břevno a Milinković-Savić posléze dokázal usměrnit hlavičku Maria Pašaliće mimo nebezpečí.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce, která intenzitou navázala na první poločas, nejdříve Adams otestoval pozornost Carnesecchiho. O chvíli později Atalanta znovu trefila brankovou konstrukci, tentokrát po střele Charlese De Ketelaereho. V samotném závěru Atalanta dostala příležitost odnést si ze zápasu alespoň bod, nicméně chorvatský útočník Mario Pašalič nedokázal nařízený pokutový kop proměnit, když Milinković-Savić odhadl směr jeho střely.

Turín dokázal v posledních 10 vzájemných zápasech svého nedělního soka porazit teprve podruhé, díky čemuž si zároveň dokázal udržet v novém ročníku Serie A neporazitelnost. Atalanta bude usilovat o nápravu v další kole, ve kterém ji čeká mistrovský Inter Milán.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Venezia FC 0:0

25.08.2024 18:30

Góly: -

Fiorentina pokračuje v neúspěšném vstupu do sezony pod vedením Raffaela Palladina, jenž s La Violou z úvodních dvou zápasů zaznamenal pouze dva body poté, co i v nedělním klání s nově postupivšími Benátkami uhrál bezbrankovou remízu.

Vzhledem k vysokým teplotám nebylo překvapivé, že se utkání neslo v pomalejším tempu. Především hostům, kteří byli v pozici outsidera, tempo zápasu svědčilo a domácí Fiorentinu do žádných větších šancí v prvním poločase nepustili.

Fiorentina, která do utkání vstupovala v pozici jasného favorita, zaznamenala první nebezpečnější střelu 10 minut před koncem prvního poločasu. Fabiano Parisi se snažil překvapit Jesseho Joronena na bližší tyči, jeho pokus nicméně hostující brankář vytlačil na roh, z něhož nakonec nic nebylo. Finský brankář se musel činit i o pár momentů později, když zlikvidoval prudkou střelu Amira Richardsona.

Poločasová pauza přišla pro Fiorentinu v nevhodnou chvíli, když se pomalu začala dostávat do tempa. Druhé dějství nicméně začala skvěle, když se Moise Kean se po pouhých šesti minutách dostal do gólové šance, ale pálil přímo do Joronena. A přestože La Viola i nadále útočila, obranný blok Benátek si dokázal s ofenzivními snahami domácích poradit.

Zápas na stranu svého týmu mohl strhnout Francesco Zampano, který si na hranici pokutového území převzal balón a střelou mířil do pravého horního rohu. Jeho střela sice byla přesná, ale Pietro Terracciano nebezpečnou střelu zblokoval.

Nakonec se ani jeden z týmů nedokázal prosadit, defenzivně pevné Benátky frustrovaly Fiorentinu až do samého konce a dokázaly z utkání vytěžit cenný bod. Hosté navíc dokázali přerušit nepříznivou bilanci, když si v posledních šesti vzájemných zápasech na hřišti Fiorentiny pokaždé připsali porážku.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Janov CFC 0:1

24.08.2024 20:45

Góly: 45+7. Andrea Pinamonti

Janov si ve druhém kole Serie A připsal vítězství na půdě nevyzpytatelné Monzy, kde zvítězil těsně 1:0. Po remíze s mistrovským Interem v úvodním kole tak Janovští zapsali i první tříbodové vítězství sezony. Monza naopak po úvodní remíze v Empoli opět nedokázala skórovat a zůstává bez výhry.

Alessandro Nesta a Alberto Gilardino, kdysi spoluhráči z AC Milán a vítězové mistrovství světa 2006, dnes večer stáli proti sobě jako trenéři. Oba týmy se od prvních minut nešetřily, ale s přibývajícím časem se nebezpečněji začali jevit hosté. Gól přišel v dlouhém nastavení prvního poločasu. Sice se nejprve prosadil domácí Daniel Maldini, jeho radost však pro ofsajd netrvala dlouho. A tak de facto z následné akce udeřili hosté. Hlavička Andrei Pinamontiho po centru Stefana Sabelliho našla vzdálenější roh domácí branky.

Monza se hned zkraje druhé půle tlačila za vyrovnáním, ale bez kýženého výsledku. Domácí kouč Nesta sáhl proto po několika střídáních, ale ani ta se do zápasu nijak zvlášť nezapsala. Nebezpečnější se zdála dvojice žolíků trenéra Gilardina, Ruslan Malinovskyj a Morten Thorsby. První jmenovaný se dostal ke střele ze zajímavé pozice a byl to právě Thorsby kdo čekal na dorážku. Tu ke zklamání svého týmu poslal jen těsně vedle levé tyče.

Domácí se vytouženého vyrovnání nedočkali ani po dalekonosné raketě Gianlucy Caprariho a Janov tak udržel těsné vedení až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Lecce 2:0

24.08.2024 20:45

Góly: 5. Matteo Darmian, 69. Hakan Çalhanoğlu (pen.)

Inter Milán si ve druhém kole italské Serie A připsal první ligové vítězství v nové sezoně, když porazil Lecce 2:0. Obhájce titulu napravil remízu z úvodního kola proti Janovu, zatímco Lecce po debaklu s Atalantou nadále pokračuje nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky.

Natěšené domácí publikum nemuselo čekat na první branku utkání příliš dlouho. Už v paté minutě centr Federica Dimarca prodloužil Mehdi Taremi a Matteo Darmian na zadní tyči hlavičkou poslal úřadující šampiony do vedení. Inter mohl rychle vedení zdvojnásobit, Dimarco si na brankáře Wladimira Falconeho ovšem nepřišel. Domácí byli i nadále velmi dominantním mužstvem, kontrola míče a přesné přihrávky zdobily jejich hru, zatímco hosté v celé první půli ani jednou netrefili branku soupeře.

Vedení pouze o gól bylo evidentně Milánským málo a jejich honba za druhým gólem vyvrcholila v 69. minutě. Marcus Thuram byl ve vápně jasně stažen k zemi, rozhodčí Di Marco nařídil pokutový kop a turecký záložník Hakan Calhanoglu se z puntíku nespletl.

Lecce přidalo do tempa, vyslalo několik pokusů směrem k bráně Yanna Sommera, ale žádný z nich nebyl nijak nebezpečný, což dokládá i statistika očekávaných gólů, kde se hosté nepřehoupli ani přes hranici 0,4. Inter bez větších potíží zvládl před vlastními fanoušky povinný zápas a pokračuje v obhajobě Scudetta.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - AC Milán 2:1

24.08.2024 18:30

Góly: 2. Dennis Man, 77. Matteo Cancellieri - 66. Christian Pulisic

Parma po remíze s Fiorentinou potvrdila skvělý vstup do rozbíhajícího se ročníku Serie A, po dlouhých 10 letech v přímé konfrontaci porazila AC Milán. Naopak gigant z Milána má o čem přemýšlet, jelikož po ztrátě bodů s Turínem FC přišla porážka s dalším outsiderem.

V přípravě kouč Parmy Fabio Pecchia tvrdil, že jediným cílem bude udržení v nejvyšší lize. Jeho tým však proti velkému favoritovi udeřil hned ve druhé minutě po střele Dennise Mana ze středu hřiště a ambice domácích rázem směřovaly hodně vysoko. Milánský celek pod vedením Paula Fonseky se vůbec nedokázal v úvodních minutách chytit. Noah Okafor i Christian Pulisic se svými šancemi naložili prachbídně.

V nastavení prvního poločasu mohli zdvojnásobit vedení postupně Simon Sohm a Valentin Mihaila, ani jeden z nich se ale na listinu střelců nezapsal.

Po změně stran začal hostující velkoklub dominovat. Tijani Reijnders dělovkou napálil břevno, Pulisicův další pokus vyškrábl domácí brankář Zion Suzuki. Nakonec se aktivně hrající Američan dočkal. V 66. minutě ho mistrovskou přihrávkou do odkryté branky našel Rafael Leao a Pulisic srovnal.

Očekával se velký tlak Milána a honba za otočkou i třemi body, ale vše bylo nakonec jinak. Kouč Pecchia vyslal ještě před vyrovnáním na hřiště svého žolíka Mattea Cancellieriho a ten se odvděčil. Kmenový hráč Lazia ve službách Parmy vyslal nechytatelnou střelu do dolního rohu po přesném pasu Pontuse Almqvista a rozpoutal na tribunách peklo. Parma v závěrečné čtvrthodince dokázala odolat hvězdné ofenzivě milánských a připsala si nečekané tři body.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 2:1

24.08.2024 18:30

Góly: 7. Lorenzo Lucca, 49. Florian Thauvin - 90+5. Gustav Isaksen

Udinese začalo domácí tažení Serií A vítězně, když na stadionu Bluenergy porazilo ve druhém kole Lazio 2:1. O rozdílovou trefu se postaral Florian Thauvin, který svůj zápis doplnil i o jednu asistenci v první půli.

Svěřenci Kosty Runjaiče byli po pozdním vyrovnání proti Boloni z minulého víkendu stále na koni. To se silně promítlo do úvodní branky v páté minutě, kdy Thauvin poslal do pokutového území křižnou přihrávku, po které Lorenzo Lucca hlavičkoval přesně a potvrdil tak, že hra ve vzduchu je jeho silná stránka.

Po půlhodině hry to bylo málem 2:0, když Thauvin zahrozil svižnou střelou do vzdálenějšího rohu branky Lazia, avšak ve skórování mu zabránily konečky prstů Ivana Provedela.

Lazio však na toto varování nedbalo a pouhé čtyři minuty po návratu ze šaten se Thauvinovi poštěstilo podruhé, když Matteo Guendouzi ztratil míč. Thauvin měl po chybě Francouze dostatek prostoru, aby přeběhl polovinu hřiště a vypálil tak přesně, že i Provedel byl tentokrát bezmocný.

Šance pro hosty z Říma přišla v 68. minutě, neboť Hassane Kamara z Udinese dostal druhou žlutou kartu. Lazio ale poskytnutou výhodu dlouho nedokázalo využít, jelikož obranný val týmu ze severovýchodu Itálie fungoval znamenitě.

Náladu na stadionu nezkazila ani pozdní trefa Gustava Isaksena, který v závěru nastaveného času upravil stav zápasu na 1:2 z pohledu hostů. Zebretti se ve zbývajících vteřinách ubránili, čímž vyrovnali počet domácích výher z minulé sezony.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Juventus FC
2
2
0
0
6 : 0
6
2
Inter Milán
2
1
1
0
4 : 2
4
3
Turín FC
2
1
1
0
4 : 3
4
4
Parma Calcio
2
1
1
0
3 : 2
4
Janov CFC
2
1
1
0
3 : 2
4
Udinese Calcio
2
1
1
0
3 : 2
4
7
Empoli FC
2
1
1
0
2 : 1
4
8
Atalanta Bergamo
2
1
0
1
5 : 2
3
9
SS Lazio
2
1
0
1
4 : 3
3
10
Hellas Verona
2
1
0
1
3 : 3
3
SSC Neapol
2
1
0
1
3 : 3
3
12
Cagliari Calcio
2
0
2
0
1 : 1
2
ACF Fiorentina
2
0
2
0
1 : 1
2
14
AC Milán
2
0
1
1
3 : 4
1
15
AS Řím
2
0
1
1
1 : 2
1
16
AC Monza Brianza
2
0
1
1
0 : 1
1
17
Venezia FC
2
0
1
1
1 : 3
1
18
Como 1907
2
0
1
1
1 : 4
1
Bologna FC
2
0
1
1
1 : 4
1
20
US Lecce
2
0
0
2
0 : 6
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Damis

Ostravo buď ráda za Hapala, taky vás mohl potkat Fonsesca.

Reagovat
Tomanatura

AC bylo hrozne, tolik protiutoku, co proti kim bylo dnes, nemel Inter celou sezonu. Fonseca neprezije do Vanoc.

Reagovat
Nuno čomes

Jak je vůbec napadl?

Reagovat
Damis

Mačetou

Reagovat
Transfermarkt

Zlatej Pioli

Reagovat
MoonKnight

Už to jede ten válec to bylo fandů AC, co tu říkalo jak jsou rádi, že Pioli už není a přišel top trenér Fonseca

Reagovat
Damis

Fakt? Já většinou sledoval, že ho nikdo nechtěl.

Reagovat
LesyJePan

Ty trapák, nevidel som jediný komentár, v ktorom niekto zmienil “top trénera”.

Reagovat
AngryPrd

Malokto bol s vyberom trenera spokojny. Dufal som v De Zerbiho a oni blazni vybrali jeho. Myslim, ze De Zerbi ako fanusik Milana by toto nedopustil. Priznam sa, ze po priprave som v tak zly zaciatok neveril ale toto je masaker. Akoby sa proti nemu niektori hraci postavili chrbtom, ako niekedy Carlovi ked trenoval Bayern.

Reagovat
Salfovic

Pozitivní zprávou je, že je De Zerbi pořád volny. Tak kdo bude rychlejší, AC nebo AS ?

Reagovat
Eichel

myslíš toho De Zerbiho, ktorý trénuje OM ?

Reagovat
Salfovic

Přesně toho Francii vůbec nesleduju.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
GEGE

Být tam místo Pavlovice Thiaw tak už o poločase je to 0-4 ... ne, že bych chtěl dělat závěry po dvou kolech ale takhle naivní sracku jsem dlouho neviděl a přesně proto většina fans nechtěla ani Fonsecu...

Měsíc do derby, jestli se něco nezmění tak to bude další ostuda...

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kbtk23

Reagovat
Kaka14

Reagovat
1899-1995

Reagovat
AngryPrd

Pavlovic bolo jediny co ukazal, ze na AC prestup ma a ze si ho zasluzil. Uprimne Emerson bol horsi ako Calabria, ved nevedel ani presne prihrat na 6 metrov, skoro bol z jeho zlej prihravky gol. Fofana sa mozno ukaze ako fajn kupa, zatial nic. Nechapem preco hral Loftus cely zapas ved bol trapny. Aj Pulisic napriek golu mal ist uz po polcase dole. Chukwu je v lepsej forme. Mna sklamali Leao a Theo , behali jak v priatelskom zapase, bez snahy pokazene napravit. Nikto tam nemal snahu urobit nieco s vysledkom. Hanba za taky pristup uz v druhom zapase. Za ery ked trenoval Sacchi alebo Capello by si tieto hviezdy odkrutili par zapasov za Primaveru alebo sedeli na lavicke kym by sa neprebrali. Myslim, ze casom este olutuje AC, ze sa chce zbavit hracov ako Adli a Bennacer, lebo s nimi by tam bolo vacsie srdce a nie taky mam v p... vykon.

Reagovat
MoonKnight

Co udělal Musso Gasperinimu, že se rozhodl tak narychlo bez náhrady ho okamžitě odstřelit?

Reagovat
Salfovic

Nevyjednával se zájemci bez svolení Atalanty ?

Reagovat
MoonKnight

Je to možný. První kolo normálně chytal a teď má jen tak odejít zadarmo na hostování na rok. Tohle se vyplatí jen Atleticu, který vy*ebe nejen s Atalantou ale i s Mussem. Atalanta přijde o jedničku bez jediného eura a bez náhrady a Musso bude rok dvojka.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jedničkou je Carnesecchi a Musso co odešel z Udine nikdy nebyl top.

Reagovat
Maritazzi

I v naprostym rozkladu, choasu a bizarnim rozestavení stačilo dát místo dvou chodců dva hráče, který běhali (a Eldora, kterej lítal) a ta hra se celá změnila. Je to naprosto nepochopitelný, každej tady vidí, že klíč je v záloze a my začneme zápas s tou svatou trojicí, která nedokáže kontrolovat hru ani pro Empoli.

Celkově je to celý na náhodu, "veloce" z každýho trénnku fakt nerozumim vzhledem k tomu, že hrajeme to nejhorší z Enriqueho a Di Francesca.

Reagovat
Alberto Aquilani

a to s tým Zalewski? Sharrawi mu robí do dcéry, alebo čo to má znamenať? Inak, kvalitu to nemalo ani potom, ja si myslím, že aj keby tá záloha nehrala, dnes nevyhráme. To bolo šialené úplne od všetkých, taktiež veľmi zle trojička vpredu. Ono už celá tá príprava vyzerala pofiderne a začne liga a predvádza sa toto? Čo to má byť akože za futbal? Kto tam má akú úlohu? Soule hral dnes ľavého a potom pravého obrancu. Ten chalan je už teraz v riti. Pellegrini za 2 zápasy nezliezol z ihriska.

Reagovat
Maritazzi

Celý je to bizár. V květnu říkal tohle: "Nell’idea di calcio che io se non hai la gamba poi diventa difficile." Pak drží nejpomalejší zálohu v Evropě. Rozestavení už jsme chtěli hrát 4231, 433, 4321, dneska pak ten nesmysl na tři stopery. Vypadá to jak když se jdu kouknout na Duklu, nemá to systém, takže není jak založit útok, každej tým ví, jak nás vypresovat naprosto jednoduše, nabídka tam není od zálohy žádná, tohle aspoň Le Fee a Baldanzi umí.

U toho Zalewskiho jsem doufal, že hraje, abychom ho prodali, jinak to je jak nějakej nepovedenej trolling. Soule bohužel, tohle je schopný ho zabít, oběť toho chybějícího založení útoku.

Reagovat
Emmett Brown

Toto môže zabiť nie len Souleho ale aj Dovbyka. To je hráč do vápna čo potrebuje servis. Keď bude mať dva týždne pred vianocami bilanciu 14/1, tak bude ťažko hľadať sebavedomie aj po prípadnej zmene trénera.

Reagovat
Alberto Aquilani

ale ved servis mal.... po tom, čo si obranná štvorka elegantne prihrávala loptu pri rozohrávke, asi 356 krát si ju otočili medzi sebou, tak mu to nakopli pri rohovú zástavku

Reagovat
Alberto Aquilani

Ono na Sardínii s Le Feem to tiež nevyzeralo o nič lepšie. Dybala aj Soule dnes nastúpili šialene prilepení na okrajoch, Soule ešte ako ľavák na ľavo, kde si nedokázal ani len prebrať loptu. No a potom tu je Dovbyk, úplne odtrhnutý od zvyšku tímu. Ten stred poľa to už len celé posunul do ešte väčšieho bizáru. V druhom ako tam na jednom mieste hral Dybala, Soule a Baldanzi bolo už pomaly na plač.

Mohol by prísť Allegri a zejebať taký typický škaredý taliansky stromček.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Alberto Aquilani

Hlavne nechápem, že keď hráš na 4 vzadu, 3 stredopoliarov, tak Soule je ten, ktorý musí brániť v ohni centre. Angelina ako libera odkukal od ktorého čuráka?

Reagovat
Truffaldino

Problém celé nabídky je, že De Rossi vyžene šest lidí dopředu, pro přihrávku se pak hráči vrací a hrají zády k soupeři, udělají deset metrů ke své bráně, pošlou míč zpátky na stopery, a celé kolečko se opakuje dokud nedojde ke ztrátě. No a v ten moment nám zůstane pět hráčů za balónem a je z toho nebezpečný brejk.

Beci hrají křídla, křídla hrají beky, šířku hřiště držíme tak, že máme na každé straně dva křídelníky přilepené těsně u sebe. Podobně na středu, kolikrát se dostanou tři hráči do jednoho prostoru a není se kam pohnout, s kým hrát. Náběhy za obranu jsou pro smích. Už přípravě bylo hodně patrné, že máme problém s rozehrávkou a to jsme hráli proti sranda týmům, gólovky jsme si nevytvářeli a teď zkraje sezóny ani není z čeho, buď se snažíme o nesmyslné centry, nebo o střely z dálky, kdy je každému v lize jasné, jak si bude Dybala nebo Pellegrini míč navádět.

Trochu se chlácholím tím, že řada hráčů naskočila do přípravy později, ostatně Paredes je ještě v Argentině, myslí tedy, nebo v Arábii, klidně by si ho mohli velbloudáři odvést, když jim nevyšel Dybala. Postupně bychom se mohli sehrávat, jen se obávám, že někteří hráči nemají tušení, kde by vlastně hrát měli a jiní si zase myslí, že hrají všude. Na každý pád vázne rozehrávka a protiútoky soupeře pramení ze špatného postavení, svatá troji v záloze je jen korunovací celého systému a Pellegriniho 180 minut v ročníku je výsměch všem hráčům v týmu.

Reagovat
Transfermarkt

Myslím, že se v plné nahotě ukazuje, že vyhazov Mourinha byl velký omyl. Během dvou let hrál dvě finále evropských soutěží. Nechápu, že vedení a vlastně i fanouškům to bylo málo. Tady mají výsledek

Reagovat
Salfovic

Když už tu machruješ, tak bys mohl vědět, že v Itálii fanoušci AS Mourinha milovali.

Reagovat
Transfermarkt

Zdejší fanoušci ho rozhodně nemilovali

Reagovat
Pozor skluz!!!

Omyl byl dát mu tříletou smlouvu nebo ho nevyhodit už před Vánoci.

Reagovat
danko10

S touto sračkou má Dani potenciál prekonať De Boerov angažmán v Interi. Ak tým jeho kontraktom išlo o to, mať človeka, ktorý nebude mať snahu rozbiť to walking dead jadro, tak lepšieho nájsť nemohli.

Ostatne, to že dostal trojročný kontrakt, keď bol klub bez DS, hovorí o tom, ako sa v Ríme robí fotbal, všetko.

Reagovat
10

Nico ofiko, během dneška bude i Conceicao, který už je v Turíně (https://x.com/Juv3addict/status/1827861595914998032).

Mercato se pohnulo, takovou revoluci nepamatuju. Jsem hodně zvědav, jak rychle a jak vůbec si tohle sedne...

Každopádně už máme v týmu Thurama Jr., Weaha Jr. a teď Conceicaa Jr., kdyby si někdo při pondělku nepřipadal starej

Reagovat
Raffaello

Předběhl jsi mě.

I když mi už není 20, tak letošní mercato si užívá tak, že se tak cítím.

Reagovat
10

Reagovat
Kapřík

Letí to hrozně..

Reagovat
PP

Už mi tam chybí jen mladý Van Basten a J.J.Okocha jr..

Reagovat
stuff

Mna trochu zasiahol uz mlady Kluivert

Reagovat
Alberto Aquilani

Mňa tiež, aké to bolo poleno

Reagovat
Raffaello

Podepsáno. Nico Gonzalezs v Juve.

https://www.juventus.com/en/news/articles/nico-gonzalez-is-bianconero

Conceicao v noc přiletetěl do Turína, během dneška zdravotní prohlídka.

https://x.com/GiovaAlbanese/status/1827865213120487584

Koop v nejbližších dnech, novináři spekulují (NicoSchira, Fabrizio, etc.) o úterý, ale nejpozději do čtvrtka je zřejmě na zdravotní prohlídce a podepíše (52+9 pro Atalantu).

Poslední výstřel má být Sancho na hostování, přičemž se hodně píše o až 50% úhradě jeho výplaty ze strany United. Pokud by padl Sancho, ať už z jakéhokoliv důvodu, pořád tu má Mr. G schovanou střelu v podobě Berardiho na páteční odpoledne.

Reagovat
Raffaello

Tohle je důvod, proč Commisso mohl z Juve vytáhnout tolik peněz. Motta hráče chtěl tak moc, že Giuntoli zkrátka přidával další milion, a další, a další... A je vidět, jak moc je Nico nadšenej. Jak dva staří přátelé.

https://x.com/juvenewslive/status/1827805373081747722

A vedle toho Kalulu netuší, k čemu slouží jeho koutky úst , protože pravděpodbnost a i četnost jeho úsměvů se rovná gólům, které zatím vsítil Řím.

Reagovat
10

Čekám, že Nico bude alternativa za Vlahoviće na hrotu, proto přichází ještě Conceicao, i když už tam je Weah. Motta s tím imho celou dobu počítá, protože pro jeho fotbal je to mnohem vhodnější hráč, podobnější Zirkzeemu. Proto se vlastně ani neshání další útočník.

Nico dal za poslední dvě sezony 30 gólů, z toho 10 hlavou, což pro někoho může být docela překvapení. Duško dal za poslední dva roky hlavou 4...

Reagovat
Raffaello

Sakra, nedal jsem talčítko reagovat (to je to stáří), odpověď máš níže.

Reagovat
MarcoBanco

Myslíš, že bude s Nicom počítať na hrot? Vo Fio mal volnejšiu pozíciu, no primárne nastupoval ako pravé krídlo, odkial vedel zakladať akcie

Reagovat
10

nevím, je to můj odhad...primárně přichází na křídlo, ale na hrotu podle mě bude taky nastupovat, má pro to dobrý předpoklady, v Německu tam hrál často

Reagovat
M11

10 golu hlavou je mazec.. nevim proc ho mam v hlave tak 170cm vysokeho

Reagovat
pajka-juve

Tak výška není všechno, když hráč má výskok. Takový Griezmann nebo Puyol mají 175 a neměli problém vyhrávat hlavičkové souboje a dávat góly hlavou.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tim Cahill.

Reagovat
DelPiero137

Fabio Cannavaro

Reagovat
10

mě to k němu taky pořád nejde, ale on má 180 cm

Reagovat
Raffaello

Mám k tomu asi jen toto

https://x.com/MatthijsPog/status/1827814313341456770

Přesto budu pořád tvrdit, 33+5 je za Nica hodně. Ale pokud nastřílí víc gólů než Dušan, což není nijak nemožné, tak s tím budu v míru. A DiGre zůstává nejstarší posilou mercata (27 let), což je opravdu osvěžující.

Když se na to aktuálně podíváme a připočteme si i Koopa, je tam spousta hráčů, která je hodně variabilních a schopných pokrýt celou škálu pozic. Nevím, kdo to včera na Twitteru psal, ale "Giuntoli nekupuje hráče, on staví tým podle Mottových představ".

A nemůžu si pomoct, ale na Francisca se těším. Jsem hodně zvědavý, jak bude jeho dribbling platit na obrany v Serii A. Zrovna jeho můžeme brát jako "kus za kus" se Soulém.

Reagovat
10

Je to hodně, ale ještě bych počkal, jestli a za kolik nás Fiorentina zbaví toho nehnutelného odpadu. Každopádně jsem zvědav, jestli na 56. pokus zlomíme kletbu hráčů z Florencie

Na portugalskýho Messiho jsem taky zvědav, ale u něj jsem trošku skeptičtější, s ohledem na jeho postavu. To srovnání dvou monopodů každopádně bude pikantní.

Reagovat
stuff

Hlavne naj mame nejaku opciu na messiho

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hrál teda Juventus nějak dobře? Byla v tom trochu ta Mottova Bologna?

Protože podle videa padl jeden gól z debilní ztráty soupeře, jeden z dorbého protiútoku a třetí podle mě neexistující penalta (přišlo mi, že přeletěl bez doteku).

Jo, už si chystám živnou půdu na příští týden..

Reagovat
10

tu penaltu by písknul i ten samotnej obránce, jak byla jasná...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ok, viděl jsem jen highlights.

Reagovat
danko10

Budúci týždeň sa. zdá sa, povozíme jak za starých dobrých Tevézovych čias. <3

Reagovat
10

to si nemyslím, bude to vyrovnaný...Como ani Verona nejsou úplně měřítko, navíc i včera jsme klidně mohli dostat 2-3 góly nebýt Di Gregoria a Bremera, kterej sám zblokoval snad 3 šance

Juve ještě bude potřebovat čas

Reagovat
danko10

Ale Rím si už túto sezónu videl, však?

Reagovat
10

Viděl...a taky vím, jak vypadaly předchozí vzájemný zápasy a že se na ně hráči umí připravit a zkoncentrovat úplně jinak

Reagovat
danko10

Budeš milo prekvapený.

Reagovat
10

Reagovat
Agnelli

Proti AS bych byl opatrný a vyndal jen Savonu, zasunul Cambiasa a na křídlo dal jednoho z dvojice González,Conseisao. Mbangulu bych zatím určitě nechal v základu.

Reagovat
Largo

To bude příští víkend porod...Fakt se na to netěším.

Reagovat
Raffaello

Bál jsem se zápasu s Veronou víc. Výsledek vypadá hodně pohodově, ale...

Jakmile soupeř více presuje, je dvojice Bremer - Gatti dost prkenná. Cabal tam měl pár horších momentů, ale jinak se mi líbí jeho odvaha. Díky němu šel Mbangula do úniku před penaltou. Motta ho vyloženě nechává hrát. Kdyby udělal jednu dvě chyby pod Allegrim, tak ten by mu řekl, ať se nehne ze svých tří metrů čtverečných. Bylo hodně znát, zejména v první půli, že Savona hraje hooodně vysoko.

Při zakládání útoku odzadu vyloženě hra 3421, možná 3241. Cambiaso je "hybrid player". Vpravo, vlevo, v obraně, v záloze, na "desítce", jemu to je jedno, je všude. Druhý gól byla hodně přímočará akce, kdy se povedlo proniknout do rozjeté obrany. Savona to na půlce poslal právě Cambiasovi, který byl v prostoru "desítky". Schopnost Cambiasa orientovat se v jakémkoliv prostoru na hřišti není úplně obvyklá. A důležitý je moment, kdy Savona předá míč Cambiasovi. Vidí vlevo nabíhat Mbangulu a přepne do sprintu na 40 metrů, díky čemuž se dostane ke gólu. Tohle je výsledek Mottovy dosavadní práce.

Locatelli je úplně jiný hráč. Jeho výkony s každým dalším zápasem rostou. S Comem měl vyloženě volnou roli směrem dopředu, zatímco s Veronou hrál Thuramovu více zataženou pozici a chodil si ke stoperům. Zároveň ale při presingu dokázal vytvářet tlak a první gólovou akci vybojoval on. 113 doteků s míčem. Tolik doteků s míčem neměl od doby co hrál v Sassuolu, jeho průměr v Juve nedosahuje ani na 60.

S Římem čekám náročnější zápas, nehledě na to, jak je Řím rozladěný. Jsem zvědavý, jak Motta postaví kraje obrany, zvlášť tu levou stranu s Cabalem, protože tam budou Soulé s Dybalou. González s Conceicaem už budou ready. Čekám Gonzáleze v základu na pravém křídle a Cambiasa zpět do obrany. Proti Římu by se hodilo to postavit Cambiaso, Bremer, Gatti, Danilo. Na druhou stranu, Savona se mi líbil. Když už přišla nějaká hrozba Verony, tak to bylo z druhé strany. Řím může být nebezepčný taky odtud. Jakýkoliv faul kolem šestnácky znamená gólovou příležitost.

A pokud se dneska kluby dohodnou, tak Koop může zítra na medicals a ve čtvrtek je podepsaný (i kdyby se to protáhlo do pátku). Tím pádem by v nedělní nominaci neměl chybět.

Reagovat
Raffaello

Tak Koop se blíží...

@juventusfc , definito l’accordo con l’@Atalanta_BC per Teun #Koopmeiners. Domani le visite mediche (via DiMarzio)

#Koopmeiners alla #Juventus (via AlfredoPedulla)

Reagovat
10

Reagovat
M11

Goly dostavat budem.. ten rozdil je enormni.. podpora utoku je v počtech lidi dvojnasobna nez za Maxe.. tim padem riziko brejku na nasi branu samozrejme je.. Cambiaso muze byt neskutecny univerzal.. v nem mame do budoucna velkou oporu.. Motta nechava kluky hrat.. ikdyz se to nepovede.. a to je dulezite.. takovy fotbal musi hrace bavit.. je to neco co u nas dlouho nebylo.. a popravde uzivam si to..

Reagovat
M11

Gatti Bremer samozrejme technicke limity maji.. ale pokud si nebudou hrat na Bonucciho a odevzdaji mic zaloze tak to nejak prezijeme.. hlavni je, aby meli nabidku.. a to je dalsi rozdil.. kraje obrany jsou o linii vepredu oproti Maxovi.. to dava pri tvoreni utoku zase uplne jine moznosti.. samozrejme riziko je s tim spojene.. ale tohle je moderni fotbal.. a to chci

Reagovat
M11

Loca zahral dobre.. v priprave byl katastrofální, takze prijemne prekvapil.. ale aby me presvedcil, musi byt konzistentní..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele