Serie A - souhrn 1. kola: Šest nerozhodných výsledků

17.08., 20:37, aktualizováno 19.08., 22:48
Komentáře a souhrny
Marcus Thuram (© AFP)

Marcus Thuram dal dva góly, Inter se přesto musí spokojit s bodem - o výhru v Janově přišel v nastavení. Za výsledek 2:2 je naopak rád AC Milán, nerozhodně skončily rovněž další dva sobotní zápasy.

Juventus FC - Como 1907 3:0

19.08.2024 20:45

Góly: 23. Samuel Mbangula, 45+1. Timothy Weah, 90+1. Andrea Cambiaso

Juventus začal éru pod trenérem Thiagem Mottou na jedničku. Na Allianz Stadium zvítězil 3:0 nad nováčkem z Coma a poosmé za posledních 11 ročníků vyhrál svůj úvodní domácí zápas v Serii A.

Úkolem Motty, který nahradil Massimiliana Allegriho, bylo vrátit Starou dámu do boje o Scudetto a zároveň změnit její herní styl. Těžkopádný úvod tohoto souboje naznačil, že jeho svěřence čeká ještě dost práce, ale jakmile se Juve dostalo do vedení, zařadilo vyšší rychlostní stupeň. Úvodní trefa přišla v polovině poločasu, když Samuel Mbangula, pro něhož šlo o debut na profesionální úrovni, z hranice vápna střelou k pravé tyči překonal bezmocného Pepeho Reinu.

S blížícím se koncem první půle se zdálo, že svěřenci Cesca Fábregase mají šanci s utkáním něco udělat. Navíc když Dušan Vlahovič trefil tyč. Timothy Weah měl však jinou představu, když napálil pod břevno přihrávku Kenana Yildize.

Juventus nejevil po změně stran žádné známky uspokojení a dál útočil. Vlahovičovu gólovou radost však nejprve zkazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího a jeho další pokus zastavila tyč. To vše se odehrálo během prvních 10 minut druhého poločasu. Poté přece jen přišlo ze strany favorita polevení a šetření sil.

Průběh střetnutí narušil až Fábregas řadou střídání. Ale ačkoli hosté, kteří se zápasu v Serii A dočkali po více než dvou dekádách, nepředstavovali pro branku turínských hrozbu, neustále se snažili o zakončení. Mezi tři tyče nasměroval svůj pokus Gabriel Strefezza, jenž vyzkoušel pozornost debutujícího gólmana Juventusu Micheleho Di Gregoria.

Perfektní vstup Juventusu do ligové sezony pečetil třetí brankou Andrea Cambiaso, jenž se krásně trefil z hranice pokutového území. Domácí celek i díky němu prodloužil svou neporazitelnost proti nováčkům na sedm zápasů.

Více informací k zápasu

US Lecce - Atalanta Bergamo 0:4

19.08.2024 18:30

Góly: 35. Marco Brescianini, 45. Mateo Retegui, 57. Matteo Ruggeri (pen.), 66. Marco Brescianini

Atalanta zahájila ligovou sezonu na italské scéně ve velkém stylu, když smetla 4:0 Lecce. Pod jasné vítězství se podepsali dvougóloví Marco Brescianini a Mateo Retegui. I díky nim hosté na Stadio Via del mare vyhráli posedmé v řadě.

Svěřenci Giana Piera Gasperiniho nastoupili do tohoto utkání po prohře 0:2 s vítězem Ligy mistrů Realem Madrid v Superpoháru UEFA. Bez služeb Ademoly Lookmana a Teuna Koopmeinerse, o které je zájem na přestupovém trhu, se rozjížděli pomalu.

Brzy se však začaly objevovat první známky toho, že nabírají na obrátkách. Po přihrávce Davida Zappacosty z pravé strany hlavičkoval Retegui, jehož pokus Wladimiro Falcone dokázal vyrazit pouze k Brescianinimu, který otevřel svůj gólový účet v dresu Atalanty.

Tento zásah svěřence Gian Piera Gasperiniho povzbudil a ještě do půle přidali další. Tentokrát po akci z levé strany. Matteo Ruggeri poslal přesný centr na Reteguiho, který hlavou nedal Falconemu šanci.

Trenér Lecce Luca Gotti v tu chvíli musel něco změnit, takže hned po pauze poslal na trávník dvě nové tváře, ale zlepšení nepřišlo. Spíše naopak. Po necelé hodině hry nařídil sudí Davide Massa po konzultaci s VAR pokutový kop po faulu na Reteguiho. K exekuci se postavil sám faulovaný Argentinec a proměnil.

Po slibném úvodu druhé půle byli domácí zralí na ručník. Hráči Atalanty podnikali jeden útočný výpad za druhým, za což byli odměněni. V 66. minutě se druhou trefou v utkání blýskl Brescianini, když po přihrávce Maria Pašaliče mířil přesně ke vzdálenější tyči. Lecce, které se v dalším kole představí na půdě Interu, padlo s Atalantou potřetí v řadě bez vstřeleného gólu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Venezia FC 3:1

18.08.2024 20:45

Góly: 11. Valentín Castellanos, 44. Mattia Zaccagni (pen.), 81. Giorgio Altare (vl.) - 3. Magnus Andersen

Marco Baroni začal svou štaci jako trenér Lazia perfektně - přesvědčivé vítězství 3:1 proti nově postoupivší Venezii představuje pátou výhru Biancocelesti v posledních šesti úvodních zápasech Serie A.

Ke změně skóre došlo již po třech minutách, když se Magnus Kofod Andersen parádní střelou trefil přesně do horního rohu a nedal tak brankáři Ivanu Provedelovi žádnou šanci a dostal tak hosty do vedení. Odpověď nicméně přišla brzy, když v 11. minutě útočník Taty Castellanos překonal Michaela Svobodu a srovnal stav na 1:1.

Domácí poté převzali plnou kontrolu nad držením míče a převzali otěže nad zápasem. Nejdříve několik šancí nevyužil aktivní Castellanos, včetně hlavičky z dobré pozice, která mířila těsně vedle tyče. Když byl Argentinec posléze faulován, nařídil rozhodčí Paride Tremolada pokutový kop. Míč si vzal do ruky Mattia Zaccagni a nekompromisně proměnil. Lazio před přestávkou ještě několikrát zahrozilo, ale Fisayo Dele-Bashiru ani Adam Marušić nedokázali své příležitosti přetavit v další gól.

Svěřenci Eusebia Di Francesca se snažili po výměně stran odpovědět, nicméně Lazio bylo nadále lepším týmem a přidalo třetí branku po vlastním gólu Giorgia Altareho. Přesný míč Mattéa Guendouziho poslal Manuel Lazzari napříč brankou a Giorgio Altare přidal ke katastrofálnímu výkonu defenzivy Venezie další gól, když si míč srazil do vlastní sítě.

V závěrečné fázi utkání trefil ještě Castellanos tyč, ale žádná další branka již nepadla. Lazio bude po úspěšném vstupu do sezony v dalším kole usilovat o vytvoření vítězné série.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Řím 0:0

18.08.2024 20:45

Góly: -

Cagliari zahájilo novou sezonu Serie A pevnou defenzivou, když před vlastními fanoušky uhájilo zaslouženou remízu 0:0 s AS Řím.

Fotbalisté AS Řím, kteří začínají svou první sezonu pod vedením Daniele De Rossiho, vypadali v útočné fázi poněkud nevýrazně, když si v úvodním dějství nedokázali vytvořit žádnou šanci. Ve 40. minutě se zdálo, že se hra otevře, když Răzvan Marin z 25 metrů vyzkoušel brankáře hostů Mileho Svillara, který pokus rumunského útočníka vyrazil do bezpečí. Hosté rychle zahrozili na druhé straně hřiště, ale Nicola Zalewski poslal přihrávku příliš vysoko na to, aby s ní Artem Dovbyk něco udělal. O pět minut později Mehmet Zeki Çelik přihrával nabíhajícímu Robertu Piccolimu, ale jeho rána letěla vedle tyče.

O přestávce zřejmě De Rossi promluvil svým svěřencům do duše, protože hosté přišli do druhé půle s novým nábojem. Nejprve Matías Soulé ve 47. minutě ohrozil branku domácího brankáře Simoneho Scuffeta, který jeho střelecký pokus zlikvidoval, a poté se pokusil bezbrankový stav prolomit Zalewski střelou, jež mu ovšem nesedla. V 54. minutě se zápas skoro dočkal otevření skóre. Jednoduchý míč za obranu našel na levém křídle Zalewskiho, jehož střílený centr Dovbyk chytře nechal nabíhajícímu Lorenzu Pellegrinimu, ale kapitán klubu Giallorossi nedokázal míč usměrnit za Scuffeta.

De Rossi v 69. minutě poslal na hřiště Paula Dybalu s cílem oživit ofenzivní snažení svého týmu. O argentinského útočníka je velký zájem ze Saúdské Arábie, což je důvod, proč začal nedělní zápas na lavičce. Zkušený forvard dostal příležitost otevřít skóre téměř okamžitě po příchodu na hřiště, ale jeho trestný kop z 25 metrů neměl kýženou výšku a místo toho narazil do dobře postavené zdi. Dybala výrazně oživil ofenzivu Říma. V 79. minutě hosté trefili horní konstrukci Scuffetovy branky, když střídající Argentinec hlavičkoval po Dovbykově přihrávce do břevna. O chvíli později trefil břevno také Razvan Marin za Cagliari na druhé straně, jehož projektil vytlačil výborným zákrokem Svilar na břevno.

Cagliari chtělo zahájit novou sezonu vítězstvím před vlastními fanoušky, ale vzhledem k tomu, že Římané na Sardinii dominují již mnoho let, mohli být nakonec s bodem spokojeni.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 1:1

18.08.2024 18:30

Góly: 57. Riccardo Orsolini (pen.) - 68. Lautaro Giannetti

Éra Bologni po Thiagu Mottovi začala zklamáním. Bologna na domácím hřiští v úvodním kole nové sezony Serie A pouze remizovala s Udinese. Nováček v Lize mistrů zapisuje do ligové tabulky pouze bod za remízu 1:1.

Nový trenér Bologni musel naplnit obrovská očekávání poté, co se severoitalský celek v minulé sezoně z pátého místa kvalifikoval do Ligy mistrů. Vedle toho panovaly obavy, jak se Bologni povede bez útočníka Joshuy Zirkzeeho, který přestoupil do Manchesteru United. Riccardo Orsolini byl blízko tomu, aby novému trenérovi Bologni v osmé minutě umožnil snový start poté, co vypustil ostrý projektil z hranice pokutového území a donutil Maduku Okoyeho k zákroku oběma rukama.

Zebretti se nepodařilo do konce prvního dějství ani jednou vystřelit na branku, ačkoli se jim podařilo předzápasové favority ubránit. Jejich jediné větší šance přišly, když Dan Ndoye dvakrát obdržel míč v prostoru uvnitř pokutového území a vystřelil těsně vedle Okoyeho branky. Poté, co Orsolinimu na začátku druhého poločasu neuznali gól, šance nepřestávaly přicházet, žádné z nich však domácí neproměnili.

Defenziva Udinese nakonec polevila, když v 55. minutě Riccardo Orsolini překonal brankáře Udinese z pokutového kopu. Orsolini se prosadil prudkou střelou levou nohou do horního rohu proti chabému zákroku Okoyeho a proměnil tak 11 z 12 pokutových kopů v Serii A.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by se Udinese mohlo zmobilizovat a v zápase bodovat, ale nakonec si vybojovalo penaltu po špatném zákroku Łukasze Skorupskiho uvnitř pokutovém území. Zaviněnou penaltu vynahradil tím, že správně odhadl směr následné penalty Floriana Thauvina a poslal míč na roh. Polský brankář nicméně o pár chvil později znovu selhal, když ho překonal Lautaro Gianetti hlavičkou na zadní tyč a zařídil hostům vyrovnání.

Většina hráčů ve slavných červenomodrých pruzích v závěru zápasu působila znavěným dojmem a vítězství za tři body nakonec neukořistili. Bologna bude muset být mnohem kliničtější, pokud chce v této sezóně účinně bojovat na dvou frontách, a je to Udinese, kdo se nepochybně po dnešním střetnutí bude cítit jako vítěz, když se poprvé od sezóny 1961/62 vyhnul třetí prohře v úvodním zápase Serie A za sebou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol 3:0

18.08.2024 18:30

Góly: 50. Dailon Rocha Livramento, 75. Daniel Mosquera, 90+4. Daniel Mosquera

Éra Antonia Conteho v SSC Neapol začala neúspěšně, když Partenopei poprvé po devíti letech prohráli v úvodní den sezony Serie A. Na Stadio Marcantonio Bentegodi je porazila Verona vysokým rozdílem 3:0.

Conte, který se kvůli svému výstřednímu vystupování u postranní čáry a na tiskových konferencích často dostává do hledáčku médií, se rozhodl oživit tým Neapole, který v minulém ročníku nejvyšší italské soutěže do bojů o mistrovský titul vůbec nezasáhl. Kritika jeho stylu hry v Anglii dříve v Itálii nebyla tak silná, nicméně Partenopei se v úvodní půlhodině měli problém dostat do větších šancí.

Hostům zjevně uškodila absence hvězdného útočníka Victora Osimhena, který byl v minulé sezoně hlavní postavou neapolské ofenzivy. Záložník André-Frank Zambo Anguissa byl prvním hráčem Neapole, který zahrozil, ale hlavičkou nemířil přesně a branku Verony minul. Stanislav Lobotka se poté blýskl pokusem nad břevno, ale brankář Verony Lorenzo Montipò se do poločasové přestávky příliš nezapotil.

Hosté před koncem první půle utrpěli šok, když se zranil křídelník Chviča Kvaracchelia. Domácí, kteří před přestávkou nezaznamenali ani jednu vyloženou šanci, chtěli využít oslabení soupeře, ale pokus Grigorise Kastanose zpoza pokutového území se stočil mimo branku. Neapol na toto varování nezareagovala a během pěti minut ve druhém poločase prohrávala. Dailon Rocha Livramento byl tím, kdo se při svém debutu v Serii A prosadil, když usměrnil nádherný centr Darka Lazoviće ke vzdálenější tyči.

Hosté se snažili odpovědět, nicméně naděje Neapole na návrat do zápasu brzy skončily, protože Daniel Mosquera během minuty po příchodu z lavičky zdvojnásobil vedení domácích. Kolumbijec se v závěru prosadil ještě jednou. Hrozivá šňůra Neapole ve venkovních zápasech tak nadále pokračuje poté, co dokázali zvítězit pouze ve dvou z posledních 13 venkovních zápasů.

Více informací k zápasu

Empoli FC - AC Monza Brianza 0:0

17.08.2024 20:45

Góly: -

Empoli v úvodním utkání Serie A nezvítězilo, když na Stadio Carlo Castellani uhrálo s Monzou bezbrankovou remízu. Domácí alespoň potěšil fakt, že prodloužili neporazitelnost v domácích zápasech s Lombarďany na šest utkání.

Po vítězství 4:1 nad Catanzarem v Coppa Italia minulý víkend chtělo Empoli zapůsobit na nového kouče Roberta D'Aversu v Serii A. Azzurri vyvíjeli na Monzu tlak od samého začátku a jejich největší šanci měl v úvodu nepokrytý Sebastiano Esposito, ale jeho následnou střelu Armando Izzo vyrazil nad břevno.

D'Aversa by byl potěšen převahou svého týmu v prvním poločase, kterou tak navazoval na povedený závěr minulého ročníku, kdy před svými fanoušky uhájil neporazitelnost ve čtyřech zápasech po sobě. Empoli se před koncem prvního poločasu stále snažilo o otevření skóre, Emmanuel Gyasi ale kroucenou střelou z 20 metrů na Semuela Pizzignacca nevyzrál.

Monza se po přestávce snažila vstřelit první gól na Stadio Carlo Castellani od prosince 2000, přičemž Samuele Birindelli donutil Devise Vásqueze střelou z úhlu k reflexivnímu zákroku. Tato šance však nezpůsobila oživení Biancorossi, protože Empoli bylo ve vytváření větších šancí lepší.

Oba celky byly blízko rozhodujícímu úderu v závěru utkání, ale Luca Caldirola a Lorenzo Colombo z bezprostřední blízkosti přestřelili. Body se tedy v úvodním střetnutí dělily. D'Aversa tak při své premiéře na lavičce Monzy nedokázal napravit trápení Lombarďanů v útočné fázi z minulého ročníku, kdy byli Brianzoli v této statistice třetí nejhorší z celé soutěže.

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC 2:2

17.08.2024 20:45

Góly: 89. Álvaro Morata, 90+5. Noah Okafor - 30. Malick Thiaw (vl.), 68. Duván Zapata

Góly v 89. a 95. minutě zajistily AC Milán v úvodním utkání Serie A proti Turínu remízu 2:2. Rossoneri díky skvělému závěru smazali dvoubrankové manko a prodloužili svou domácí neporazitelnost v lize na 29 zápasů.

Svěřenci Paula Fonsecy, kteří oslnili během předsezónního turné v USA, vypadali zkraje duelu sebevědomě a Rafael Leao byl během úvodních 10 minut dvakrát blízko k otevření skóre. Domácí v průběhu prvního poločasu pokračovali v dobývání, ale po půlhodině hry se Turín dostal do šokujícího vedení, když si Malick Thiaw srazil míč do vlastní sítě po hlavičce Raoula Bellanovy.

Hosté krátce poté málem zdvojnásobili své vedení, ale Mike Maignan pokus Duvána Zapaty z bezprostřední blízkosti zmařil. S blížící se závěrečnou čtvrthodinou úvodní půle si obě strany nadále vytvářely šance: Leao byl nejprve skvěle vychytán Vanjou Milinkovičem-Savičem a na druhé straně zase Maignan zachránil AC Milán, když zneškodnil pokus Ivana Iliče.

Úvod druhé půle se nesl v podobném duchu jako první poločas. Rossoneri tlačili, za svou špatnou efektivitu ale byli znovu potrestáni v 68. minutě, kdy Zapata navýšil náskok Turína.

Milánští v 89. minutě snížili, když střídající Álvaro Morata klinicky přesně usměrnil prudkou pobídku Tijjaniho Reijnderse, a zajistil tak dramatický závěr duelu. Rossoneri, již hráli s bouřlivou domácí podporou, se vydali za vyrovnáním, které přišlo v páté minutě nastaveného času, kdy Noah Okafor z voleje srovnal.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Inter Milán 2:2

17.08.2024 18:30

Góly: 20. Alessandro Vogliacco, 90+6. Junior Messias - 30. Marcus Thuram, 85. Marcus Thuram

Na Stadio Luigi Ferraris se v úvodním kole nové sezony Serie A zrodila remíza Janova proti mistrovskému Interu Milán 2:2. Do vedení se sice jako první dostali domácí, bod z duelu si ale nakonec museli vybojovat až v dlouhém závěrečném nastavení.

První skutečnou šanci si nepřekvapivě vypracoval úřadující mistr Inter, když se Marcus Thuram prohnal obrannými řadami Janova a vystřelil do levého dolního rohu, ale Pierluigi Gollini ho instinktivním zákrokem vychytal. Jeho zákrok byl ještě povýšen ve 20. minutě, kdy Alessandro Vogliacco z bezprostřední blízkosti doklepl míč za Yanna Sommera.

Domácí fanoušci vytvářeli skvělou atmosféru, ale úřadující mistři zůstávali klidní a Interu stačilo pouhých 10 minut na vyrovnání. Stalo se tak po sérií přihrávek, když tou finální vybídl Nicolò Barella z pravého křídla Thurama, jenž hlavičkoval do protějšího rohu Golliniho brány.

Janov si s Francouzem jednoduše nevěděl rady a brzy se po prudkém míči od Federica Dimarca ocitl Thuram v další šanci, jenže tu zneškodnil na první pohled riskantním zákrokem Milan Badelj. Ermanno Feliciani neváhal nařídit penaltu, ačkoliv opakované záběry VAR ukázaly, že to byl Thuram, kdo fauloval, a rozhodnutí tak sudí přehodnotil. Pět minut před koncem první půle přišel na pomoc opět Badelj, který odhlavičkoval z brankové čáry dobře trefený pokus Dimarca.

Zkraje druhého poločasu znovu slavil Inter, kdy Dimarco dostal míč do branky po pasu od Mattea Darmiana. Radost to ale byla předčasná, neboť gólu předcházelo porušení pravidel.

Trenér Interu Simone Inzaghi vycítil, že mu utíkají dva body, a rozhodl se pro dvojí střídání, po němž se poprvé představil Mehdi Taremi, jenž snil o povedené premiéře v dresu Nerazzurri. Janov bránil cenný bod, jenže nakonec tlaku soupeře neodolal, neboť v 85. minutě Thuram přehodil míč přes tělo Golliniho z bezprostřední blízkosti poté, co ho do šance vyslal Davide Frattesi.

V nastaveném čase však ještě přišel zvrat. Yann Bisseck byl potrestán za ruku v pokutovém území a dal Janovu šanci urvat bod. K míči se postavil bývalý hráč milánského AC Junior Messias, a přestože Sommer jeho první pokus zachránil, následovala dorážka do horní části brány, která rozjásala publikum. Tento vyrovnávací gól připravil Inter o šestý vítězný vstup do Serie A v řadě.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - ACF Fiorentina 1:1

17.08.2024 18:30

Góly: 22. Dennis Man - 75. Cristiano Biraghi

Čekání Fiorentiny na vítězství na Stadio Ennio Tardini se protáhlo na čtyři roky poté, co se finalista Konferenční ligy musel spokojit s remízou 1:1 na hřišti Parmy.

Po návratu do nejvyšší soutěže nepotřebovali domácí dlouhou dobu, aby se prosadili, jelikož natěšené tribuny slavily už v polovině prvního poločasu, kdy se trefil Dennis Man. Rumunský útočník při gólové akci zakroutil míč levačkou do sítě a poslal nováčka do překvapivého vedení.

Těsně před přestávkou byla Fiorentina blízko vyrovnání, když nadějnou střelu Moise Keana zlikvidoval Adrián Bernabé. Dominance hostů pokračovala i ve druhém poločase. Rolando Mandragora prověřil brankáře Ziona Suzukiho dělovkou zpoza vápna. Vyrovnání však Fialkám opět uniklo.

Tlak se nakonec vyplatil a Cristiano Biraghi z volného přímého kopu vyrovnal. Ačkoli to vypadalo, že střela šla z velkého úhlu, křídelní hráč napálil míč do vzdálenějšího rohu takovým způsobem, že nechal Suzukiho mezi třemi tyčemi zcela bezmocného.

Oslavy těžce vydřeného bodu byly na chvíli přerušeny, když byl sedm minut před koncem vyloučen Marin Pongračić za druhou žlutou kartu. V jedenácti lidech hrající Parma mohla strhnout výhru na svoji stranu, ale Wylan Cyprien neudržel před brankou chladnou hlavu, a proto nakonec obě strany odešly z duelu s bodem. Český reprezentant Antonín Barák zůstal po celou dobu na lavičce náhradníků.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo
1
1
0
0
4 : 0
3
2
Juventus FC
1
1
0
0
3 : 0
3
Hellas Verona
1
1
0
0
3 : 0
3
4
SS Lazio
1
1
0
0
3 : 1
3
5
Inter Milán
1
0
1
0
2 : 2
1
Janov CFC
1
0
1
0
2 : 2
1
Turín FC
1
0
1
0
2 : 2
1
AC Milán
1
0
1
0
2 : 2
1
9
Bologna FC
1
0
1
0
1 : 1
1
ACF Fiorentina
1
0
1
0
1 : 1
1
Parma Calcio
1
0
1
0
1 : 1
1
Udinese Calcio
1
0
1
0
1 : 1
1
13
AS Řím
1
0
1
0
0 : 0
1
AC Monza Brianza
1
0
1
0
0 : 0
1
Cagliari Calcio
1
0
1
0
0 : 0
1
Empoli FC
1
0
1
0
0 : 0
1
17
Venezia FC
1
0
0
1
1 : 3
0
18
Como 1907
1
0
0
1
0 : 3
0
SSC Neapol
1
0
0
1
0 : 3
0
20
US Lecce
1
0
0
1
0 : 4
0
20:45","match":"Juventus FC - Como 1907"}]}

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
Tomanatura

Ocekavany vysledek po tak slabem mercatu. Pikud se jeste neco nestane, bude Inter max top 3, nekterym hracu dochazela stava uz v prubehu lonske sezony.

Reagovat
Nuno čomes

Inzaghi není schopny začlenit mladé a myslí si, že to odehraje s důchodcema. To tempo hry už stalo za hovno loni a letos jsou zase o rok starší, bez motivace. AC posílilo, Juventus taky, AS taky. My absolutně nic.

Na titul to absolutně zatím není.

Reagovat
Deki

Tak cílem mercata Interu uz x let je jen udržet kostru týmu a vzít to, čemu vypršela smlouva. Je vlastně s podivem, že to vychází/vycházelo. Ale závěr po prvním kole bych nedělal

Reagovat
Tomanatura

No ano, ale loni dosly super posily, proto se vyhral titul. Letos nedosel nikdo relevantni, to udela rozdil.

Reagovat
Rudy

Kvalitni nahrady do utoku, to zadame kazdou sezonu. Luxusni DM by se siklo. Se zalohou a obranou jsem v pohode i ted, neni potreba. Potreba je dat Matea a Henrika na lavicku, zaklad vubec.

Reagovat
Nuno čomes

Strašně chybí nějaké pořádné RWB a Henrika přesunout ze základu na lavičku.

Reagovat
Rudy

Nejvic samozrejme pomuze nehrat 2/3 casu jen se 3 hraci a zapojit cely tym. Co tim Inzaghi sleduje?

Reagovat
Rudy

Jeste k dnesnimu vyuziti obou beku, zadne v zasade nebylo. To je pak jedno jestli tam stoji Cafu nebo Nagatomo.

Reagovat
Deki

Došly, protože musely. Odešli Brozo, Skriniar, Handa, Lukaku a další. Pokud ale vyloženě nemusíme lepit díry, posily spíš nechodí. Simone chce celou dobu backup za Bastoniho a čtvrtého útočníka. Je druhá půlka srpna a nic se neděje. A není to poprvé.

Ale mohlo být mnohem hur. Oaktree taky mohl přijít, chtít prodávat hvězdy a na sportovní stránku srat. Zatím ale jede v tom, co nastavil Suning. Takze nebudme přehnaně chtiví

Reagovat
Tomanatura

Ja tu politiku chapu, jen vysvetluju, proc to letos ani zdaleka nebo o vykonech jak loni. V utoku mas nahradnika z Porta a srbskou mrtvolu jsko 3. a 4. utocnika, obrana zas o rok starsi stejne jako zaloha, do ktere prisel jen nudny Polak.

Reagovat
Deki

souhlasím. Že nepřijde ani jedna posila do základu, je špatně. Ale jak píšu výše, v rámci toho všeho to Interisti musí chápat.

Reagovat
Deki

Bisseck v nastavení za fackovaciho panáka. Jestli ho chce Simone na úkor Pavarda dlouhodobě stavět, tak to potěš. Úplně ztracené dva body. Takový záver zapasu si musíme pohlídat.

Reagovat
GEGE

MESSI

Reagovat
Rudy

Prvni polocas trapny. Teprve po stridani se zacalo hrat. Naprosto zbytecne nechavat souperi nadeji, ktere se samozrejme chopi. Davno melo byt hotovo, hrat celych 90 min. 1/2 prihravek bude mezi 3 stoperama.

Reagovat
AngryPrd

Nechapem hracov AC, fakt nie. Doma prvy zapas a hned trema. Druhy gol Turina bol absolutny vysmech obrany AC, v trojuholniku Tomori-Thiaw-Theo si pekne sam vyskocil nestrazeny Zapata a dal gol. Toto sa nemoze stat ani zo srandy. Dufam, ze Fonseca ich bude rezat v satni za take chyby. Pulisic sa mi zdal premotivovany. Leao nedal jasny gol. Skoda mohol to byt lepsi vysledok. Aspon ze trener skusal nieco s tym urobit a vyslo mu striedanie. Napriek prvemu nevydarenemu zapasu to vidim na dobru sezonu.

Reagovat
1899-1995

Dá se říct, že i celkem smolný zápas. Leão nedal jasný gól a pak ke konci ještě nezpracoval míč co by jindy zpracoval se zavřenýma očima. Remíza je zlatá, i když Turínu k tomu stačilo dvakrát přejít půlku. Občas jsem měl flashbacky z minulé sezóny, ukvapené centry na nikoho, hra na náhodu a Leãova přečtená klička.

MOTM byl podle mě Musah, hodně to oživil. Okafor pokračuje tam, kde v minulé sezóně skončil, jen tak dál.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bolavá pravda je taková, že s Paulem budete takové góly dostávat pravidelně.

Reagovat
Gimme

Reagovat
GEGE

Alvaro skvělý debut. Ta energie, která z něho srší už od příchodu tak ji včera prodal na hřišti. Jsem zvědavý jak bude konzistentní, protože to je jeho největší problém po čas kariéry. Okafor opět potvrdil jaký je skvělý žolík snad bude dostávat víc prostoru než Jovic. Giroud za 10 let bude mít lepší pohyb než on...

Reagovat
Phillipinho

No nebude…

Reagovat
Tomanatura

Conte rezignoval uz v prubehu zapasu, nebo si to necha az na tiskovku?

Reagovat
Salfovic

Chtěl bych být u prvního pozápasového střetnutí Conteho s De Laurentisem

Reagovat
10

Reagovat
Pozor skluz!!!

Zatim se hodne bavim, tak doufam, ze nevyteceme 2:0

Reagovat
Jason_

verona -neapol ta to je ale pekný vysledok

Reagovat
Pipo123

Dobre zvládnuté prvé kolo

Reagovat
danko10

No, šokovaný nie som. Hnevám sa sám na seba, že ma to aj tak dokázalo nasrať, keď čo za sračku budeme hrať bolo jasné štyri mesiace.

“Dai dai piú veloce!”

Reagovat
pastal

Jsem na tom úplně stejně

Reagovat
Alberto Aquilani

De Rossi pokračuje v novej sezóne tam, kde skončil minulú. Teda s nulovým potenciálom viesť mužstvo, ktoré chce by chcelo hrať vysoko. Už mi aj tie jeho tlačovky a chrumkavé rečičky začínajú preliezať krkom. Dnes sa navyše ukázal ako ukážkový sráč, ktorý nie je schopný stiahnuť ten náš taliansky stred, miesto toho dal dole jediného založníka, ktorý fungoval. Len by som rád pripomenul, že Pioli v majstrovskej sezóne posadil kapitána tímu (podobne zbytočného hráča ako Lolo). Celé to vyzerá, že chalani sa dnes prvýkrát videli pri podávaní rúk. Obrannú formáciu IMO odpísal od toho al pacinovho asistenta z Any given sunday. Dovbyk podľa mňa ani nevie, kto za ním hral, pretože aby uvidel k nemu najbližšie bežiaceho, teda stojaceho spoluhráča, musel by si vziať ďalekohľad.

Jo, a Dybala je úplne inde, a bez neho sme úplne v prdeli...

Reagovat
El Matador

Forza Lazio!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pořád čekám, kdy uvidím to, co první poločas proti Interu loni v únoru.

Protože na většinu ligy by to stačilo.

Kdybych našel to bílé triko, které jsem zgrcal před 15 lety na závěrečné, vypadalo by přesně jako naše dnešní dresy na zahájení.

Reagovat
Lech

Reagovat
Emmett Brown

Dybala a Baldanzi to rozhýbali, posledných 20 minút bolo už vidno aj Dovbyka vďaka striedaniam. Zalewski, Celik, Cristante, Pellegrini. Títo štyria v zostave sú väčší problém ako odchod Dybalu. Súrne sa musíme ešte posilniť.

Ad dresy: vyzerá to hrozne, ako nepodarený dres nejakého mužstva zo spodku druhej francúzskej ligy.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Dybala nás bude bolet i tak, ale vidím tam hráče, kteří chtějí mít odpovědnost, chtějí to brát na sebe, ale jakmile se do sestavy vklíní jedna z lemer, sráží to dobré věci od ostatních.

Já bych hodně chtěl vidět zálohu Paredes - Enzo - Baldanzi.

Nalevo musí být někdo s pohybem a náběhy. Nikdo nechodil za obranu, v přípravě jsme to zkoušeli jako alternativu postupnému útoku a fungovalo to.

Ještě mi nikdo nevysvětlil, jaktože na Pellka neplatí ta kletba kolen, všichni, kteří za něco stáli, si koleno v AS urvali, jen se to vyhýbá. Přitom takový skleněný hráč. Nepřeju nikomu úraz, ale jedině vážné zranění ho dostane z hřiště. Bryana by musel přejet rozzuřený kamioňák.

Zale je snad končící příběh, do konce srpna někdo přijde a on za půjde o dům dál.

Assignon na chvíli řeší RB.

Už se těším na léto 2025. Prodáme Svilara za 50 do City a úkolem číslo jedna bude zbavit se tria Mancini - Cristante - Pellegrini

Reagovat
Gimme

Těžko si přivodíš křižák při chůzi, ale třeba se pletu a s intenzitou pohybu to nemá co dočinění

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
danko10

Tu by Kumbulla nesúhlasil.

Reagovat
Gimme

Máš pravdu, ten je jenom lempl

Reagovat
pastal

Jo ten střed zálohy co píšeš by možná byl fajn, ale taky jak píšeš musel by se někdo zranit nebo přijít Karty

Reagovat
pastal

Bolí to bolí sledovat AS Stačilo by vyhodit chodce ale Daniel na to nemá koule věřil jsem že ten řez udělá ale ani hovno , dneska je nechal 90 minut a jediný který makal v té záloze byl střídány to jsem si říkal to už si dělá úplně pí.. ze všech nee, no pral bych jim ať je fans v Římě prozenou

Reagovat
Truffaldino

Nasazování je podle hierarchie, nikoliv podle výkonů. Nikdo v lize nemá takto rigidní a pitomou osu týmu, na které by stavěl.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

Dost smolný večer pro Vlahovice. Jednou nehraje jako pí*us a takhle to dopadne...

Reagovat
Raffaello

To není smůla ale vyloženě agónie, tohle byl vrchol všeho. Nevěřím, že Morata, Matri nebo Amauri by to nedali.

https://x.com/CalcioNoContext/status/1825644096326873313

Pyčo, jako levák to uklidím po bližší dolů do rohu a ne že to budu jako kokot rvát na kříž. A ještě toho času tam a brankář si ještě couvne a dá mi prostor.

Reagovat
M11

Nejvic vypovidajici bylo, jak sel sam na Reinu (byl to ofsajd) a tak strašně moc chtěl dát gól a napálil to do něj

Reagovat
M11

Jo a otevřít to musím, až po komentáři

Reagovat
Salfovic

Tak když střílí až těsně před ním.

Reagovat
stuff

Jj, ten jeden si za vcerajsok zasluzil. Ale jemu goly pridu. Jak furt

Reagovat
Raffaello

Giuntoli je v neskutečný prdeli. Atalanta se sekla, že Koop neodejde do Juve, pokud Juve získá Gonzáleze s Fiorentiny, o kterého má Atalanta taky zájem.

Jaké jsou možné scénáře? Vidím reálně dva.

Přijde González, Koopa nechají Atalantě, protože Yildize bude Motta hrát na desítce a nutně potřebuje křídlo. Ve výsledku ještě pošle Portu těch 30m za Conceicaa, protože mu "zbydou peníze", které neutavil za Koopa.

Nebo... Vykašle se na Gonzáleze, udělá Koopa, za peníze místo Gonzáleze udělá Conceicaa a ještě kolem koncem mercata urve Berardiho.

Pořád hledám další ještě variantu, kdy se mu to pod rukama rozsype úplně celé.

Reagovat
svkmd

Obe varianty čo si napísal by neboli zlé. Ale ak by sme si nechali souleho a išli len po Koopovi a dotiahli berardiho

Reagovat
DelPiero137

Atalanta zacina byt docela trapna. Zobrat Gonzalesa (uz len z trucu) a Koop nech si trucuje na lavicke aby ho buducu sezonu predali za polovicu alebo menej.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Koops má smlouvu do 2027, Gasp si ho srovná, bude se chtít ukázat v LM, bude normálně hrát když zůstane a příští rok za 40-50 půjde.

Reagovat
stuff

Ak sa rozpredavala koli Koopsovi nadejna mladez, tak by bola blbost ho nevziat kvoli priemernemu kridelnikovi(duplom z klubu, odkial by sme uz nikdy nemali brat nic)

Reagovat
Raffaello

Cash flow, ty nadějná mládeži. Už jsi s tím otravnej jak s Keanem.

Reagovat
stuff

no dobre, idem si tisko do kuta suchat nohami a cakat, kedy nas dredaty maradona naplno ukaze svoj potencial vo viole

A stopera polepime nejakou hostovackou nakonec, pohodka

Reagovat
Raffaello

No jestli neukáže potenciál ve Viole, tak může rovnou ukončit kariéru a jít k tátovi na pole.

Kalulu už jede na zdravotní prohlídku. A ke capitanovi Danilovi se přidal capitano Gatti, takže obrana jako skála. Sice se děsím, že nikdo ze stoperů pořádně neumí nohama, DiGre je technicky dost pravděpodobně předčí, ale jinak jsem v klidu, fakt, přísahám, pohodka.

Reagovat
stuff

Alebo s Rudigerom predavat opasky, ci slnecne, ci jak to bolo

Reagovat
Raffaello

Kamaráde, drž si klobouk, už se rozjíždí.

https://x.com/theitalyfocus/status/1826718592877936998

Ale výsledek 3:3 doma s Puskas Akademie je vyloženě trapný.

Reagovat
I*M

Ten obránce tam hledal co na té zemi?

Reagovat
Pipo123

Michael Folorunsho údajne už veľmi blízko k nám, píše sa o hostovačke, po sezóne povinných 12 mega pre Neapol.

Po Noslinovi dostane Baroni ďalšieho hráča ktorého trénoval.

Reagovat
Kaka14

Everton sa zaujíma o Chukwuezeho, ktorý ma hodnotu 30 million. Ak ho AC predá obratom kúpi Chiesu za 15-20 millionov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele