Serie A - preview 36. kola: Dvě pondělní dohrávky

10.05., 09:00, aktualizováno 13.05., 08:07
Previews
Antonín Barák (© AFP)

Fiorentina hraje doma s Monzou a má možnost poskočit na osmou příčku před Neapol. Pondělí bude důležité pro Udinese, v souboji s Lecce se může výrazně přiblížit záchraně.

US Lecce - Udinese Calcio

pondělí 18:30

Další z ryze záchranářských duelů se odehraje na Via del Mare v Lecce. Domácí fotbalisté si mohou definitivně zajistit záchranu, ovšem potřebují k tomu minimálně bodovat s Udinese. Pro Zebry je to rovněž důležité utkání, protože tři kola před koncem se stále topí v sestupovém pásmu a pokud nevyhrají, bude jejich záchrana už hodně složitá.

Pondělní dohrávka 36. kola italské nejvyšší soutěže může vyjasnit boj o záchranu a domácí tým z ní definitivně vyřadit. Pokud Lecce nad Udinese neprohraje, už bude mít jistotu Serie A i příští ročník. V opačném případě se fanoušci jihoitalského týmu budou muset i nadále strachovat.

Každopádně Lecce zastihl závěr sezony v poměrně slušné formě. Od porážky 0:3 na půdě AC Milán, tým čtyři zápasy neprohrál a na nesestupové pozice si vytvořil už klíčový sedmibodový polštář. Navíc důležitým faktorem bylo neprohrát s přímými konkurenty, přičemž Lecce zdolalo Empoli i Sassuolo a remizovalo s Monzou, respektive Cagliari.

Zatímco Lecce stačí k jistotě bod, Udinese potřebuje vyhrát. Zebry sice v minulém kole remizovaly s Neapolí, nicméně ze sestupového pásma se prozatím nedostaly. Tým Fabia Cannavara má před sebou ještě tři důležité duely s přímými konkurenty, které potřebuje zvládnout. V následujících týdnech se postupně střetnou s Empoli a Frosinone, přičemž výsledek pondělního klání může psychicky tým povzbudit.

Domácí půjdou do důležitého střetnutí bez Bandy, Kaby, Dermakua, Sansoneho i vykartovaného Piccolliho. Velké problémy s marodkou má i Udinese a Fabio Cannavaro nemůže počítat s Deulofeuem, Ebossem, Lovrićem, Thauvinem, Silvestrim, Giannettim a Ferreirou.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Blin, Ramadani - Almqvist, Oudin, Dorgu - Krstović

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Perez, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Walace, Zarraga, Pareyo, Pereyra - Samardžić, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.06 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Monza Brianza

pondělí 20:45

Po postupu do finále Konferenční ligy se Fiorentina musí zase koncentrovat na domácí soutěž, kde nejsou její výsledky zrovna optimální. Pozice zaručující evropské poháry se Viole vzdálily, takže jediná cesta povede už jen přes konečné vítězství v Konferenční lize.

Zdá se, že je jasno. Fiorentinu dostane do evropských pohárů už jen vítězství v Konferenční lize. V italském poháru tato možnost po vyřazení od Atalanty padla a v domácí soutěži už je ztráta na sedmé Lazio devítibodová. Soupeřem Fiorentiny bude ve finále Konferenční ligy řecký Olympiakos.

Fialky budou před svátečním okamžikem ladit formu a určitě mají na čem pracovat. Před týdnem prohráli na půdě Hellasu Verona 1:2 a znovu potvrdily, že v Serii A letos podávají nevyrovnané výkony. Vždyť Fiorentina vedle čtrnácti výher zapsala také dvanáct porážek a osm nerozhodných výsledků.

Co čekat od utkání s Monzou? Viola určitě protočí sestavu a trenér Vincenzo Italiano dá odpočinout některým hráčům, kteří odehráli náročné utkání v Belgii. O nic zásadního v tuto chvíli nejde a to ani Monze. Ta sice bude chtít do první poloviny tabulky a určitě hodlá vrátit Fiorentině porážku z prvního utkání, ale nic dalšího ve hře není.

Snad ještě jedna motivace by se našlo. Monza totiž už šest ligových zápasů nevyhrála a v minulém kole brala bod za remízu 2:2 s římským Laziem. Monza vyhrála ligové utkání naposledy v březnu, tehdy zdolala před vlastním publikem Cagliari.

Fiorentina bude postrádat jen Sottila, zbytek kádru je plně připraven. Totéž se nedá říci o sestavě Monzy, která nemůže počítat s Vignatem, D'Ambrosiem, Machinem, Bettellou, Ciuriou a potrestaným Gomezem.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Quarta, Ranieri, Parisi - Maxime Lopez, Duncan - Ikoné, Barák, Castrovilli - Nzola

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Mari, Izzo, Kyriakopoulos - Gagliardini, Pessina - Carboni, Colpani, Zerbin - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.36 - 5.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - Empoli FC

neděle 12:30

Fotbalisté Lazia se nevzdávají vidiny hrát v příštím roce Ligu mistrů, ve zbývajících třech kolech ale potřebují nejlépe naplno bodovat. Biancocelesti v neděli krátce po poledni vyrukují na Empoli, které bojuje o záchranu. Pro Azzurri je utkání na Stadio Olimpico stejně důležité a jakýkoliv bodový zisk bude mít velkou cenu.

Lazio sice nemá situaci ve svých rukou, nicméně pořád se může posunout na pátou příčku, znamenající start v Lize mistrů. Biancocelesti ztrácí na Atalantu čtyři body, ale Orobici mají o jedno odehrané utkání méně. Šance tu nicméně je, ale předpokladem je bezpodmínečně porazit Empoli a čekat na zaváhání konkurentů. Ve hře je samozřejmě i Evropská liga a pochopitelně jistá ještě není ani Konferenční liga.

Římský celek se po příchodu nového trenéra Igora Tudora zvedl a už měsíc nenašel přemožitele. Svěřenci chorvatského kouče si po čtyřech výhrách v řadě připsali remízu s Monzou, která je nakonec může mrzet. Lazio ještě v nastavení vedlo, než je připravil o výhru Milan Durić.

Výhru by nutně potřebovalo i Empoli. I to se výsledkově zvedlo, ale pořád je namočeno do boje o záchranu. Azzurri mají k dobru jen dva body a v Římě by potřebovalo minimálně bodovat. Tři kola před koncem je ohroženo sestupem hned sedm klubů!

Empoli samozřejmě není v roli favorita, nicméně při posledních dvou návštěvách věčného města bralo s Laziem onen vysněný bod. Povede se to i do třetice?

Tudor bude postrádat pouze dvojici Gila, Casale, zbytek kádru je plně k dispozici. Hůře jsou na tom, co se týče absencí, hosté a na Stadio Olimpico si s největší pravděpodobností nezahrají Ebuehi, Walukiewicz, Berisha a Cerri.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Patric, Romagnoli, Hysaj - Marušić, Guendouzi, Kamada, Zaccagni - Felipe Anderson, Luis Alberto - Immobile

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszynski, Ismajli, Luperto - Gyasi, Maleh, Pezzella, Fazzini - Cambiaghi, Niang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.90 - 5.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Turín FC

neděle 15:00

Hellas se ve 36. kole Serie A nikam nestěhuje a odehraje druhé utkání v řadě před vlastními příznivci. Ani tentokrát ho ale nečeká snadný soupeř, protože po Fiorentině zavítá na Stadio Bentegodi turínské FC.

Svěřenci trenéra Marca Baroniho si nicméně vedou poslední dobou skvěle a záchrana se rýsuje s každým dalším kolem. Výjezd do Říma k utkání s Laziem se sice Hellasu nezdařil, ale jednalo se o teprve druhou porážku za uplynulých šest utkání. Reakce ze strany hráčů byla více než kladná, neboť Hellas minule ukázal lepší efektivitu a poradil si s Fiorentinou! Tři body tentokrát přinesl na účet Hellasu Tijjani Noslin a ukázal, že jeho zimní nákup se opravdu vyplatil. Čtvrtá branka ve čtrnácti utkáních, to není špatná vizitka.

I na jeho schopnosti teď bude Baroni spoléhat. Chybět mu ovšem bude dynamický záložník Folorunsho kvůli kartám a mladík Cruz pro zranění. Hosté jsou na tom s absencemi ještě hůř, schází jim pětice Schuurs, Gineitis, Djidji, Pellegri a Vlašić.

Turínský celek si ani letos nepočíná ideálně, na což už stihl poukázat prezident Urbano Cairo. Ten dokonce otevřeně kritizoval trenéra Ivana Juriće, který mu slíbil, že zůstane i další rok, pokud vedení přivede záložníka Ivana Iliće, někdejšího hráče právě Hellasu. To se stalo, nicméně trenér Jurić se rozhodl změnit prostředí a nedoručil ani slibované poháry. Jeho mužstvo je nyní až na desátém místě a v minulých šesti duelech vyhrálo jedinkrát.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Centonze, Magnani, Coppola, Cabal - Serdar, Duda - Noslin, Suslov, Lazović - Świderski

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinkovic-Savić - Taméze, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ilić, Ricci, Vojvoda - Linetty - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 2.89 - 2.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Sassuolo

neděle 15:00

Janov se usadil na pohodlném dvanáctém místě a zajistil si záchranu v první lize s předstihem. V neděli odpoledne navíc čeká další snadné body, protože Sassuolu letošní rok absolutně nevychází. I Neroverdi ale umí překvapit.

Janovský celek už může relativně oslavovat. Protože pokud bylo cílem letošního roku zachránit se s předstihem a navrch najít nějakého žádaného hráče, který by přinesl do klubové poklady několik milionů, pak byl úkol splněn. Trenér Alberto Gilardino se svou družinou dosáhli na 43 bodů, záchrana je jistotou už od konce dubna a ani dvanáctá příčka nemusí být konečná. Že se Janov umí prát i s většími kluby, ukázal dokonale v minulém kole. Divoká remíza s AC Milán nabídla skvělou show, šest branek a cenný bod.

V šesti minulých kolech Janov padl jen jednou a od desátého Turína jej dělí jen čtyři body. Chybět mu ale tentokrát budou opory jako Malinovskyj, Messias, Matturro nebo Bani. Hosté také nepřijedou kompletní, ostatně jejich sezonu dost možná pohřbilo dlouhodobé zranění lídra Berardiho.

Je otázkou, jak by si Sassuolo vedlo s ním na hřišti, i když to byl povětšinou on, kdo tahal podprůměrné mužstvo výš. Aktuálně ale jen nervózně sleduje, kam až jeho milovaný klub padne. Minule se mu sice povedla nečekaná věc, když vyhrál nad mistrovským Interem, ale jedna vlaštovka úspěšné jaro nedělá. Sassuolo je pořád až na předposledním místě se ztrátou tří bodů na sedmnácté Empoli.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Vasquez, Vogliacco - Sabelli, Frendrup, Badelj, Martin - Gudmundsson - Ekuban, Retegui

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Erlić, Ferrari, Kumbulla - Toljan, Thorstvedt, Lipani, Henrique, Doig - Laurienté, Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.38 - 3.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Juventus FC - Salernitana Calcio

neděle 18:00

Juventus přivítá poslední Salernitanu a může se výrazně přiblížit Lize mistrů. Stará dáma je velkým favoritem a případná porážka by byla jednak překvapením a také by zkomplikovala vytoužené cíle.

Tím je samozřejmě účast v nejprestižnější klubové soutěži. Juventus v ní letos chyběl a už před sezonou avizoval, že jeho hlavním cílem je návrat do Ligy mistrů. Trenér Allegri přitom odmítal jakoukoliv spojitost se Scudettem, přestože poměrně velkou část sezony bylo Juve konkurentem Interu.

Juventusu ale došel dech a ani v cílové rovince Serie A neoplývá kdovíjakou formou. Stará dáma se před tímto zápasem dokonce propadla na čtvrté místo, když už nevyhrála čtyři ligové zápasy v řadě. Před týdnem Allegriho tým remizoval na půdě AS Řím a o jistou účast v LM ještě musí zabojovat.

Domácím hraje do karet poměrně příznivý los. V neděli přivítají jistého sestupujícího, poslední Salernitanu a na závěr se střetnou doma s Monzou. Do konce sezony čeká Juventus už jen jeden výjezd a to na půdu nebezpečné Boloni.

Salernitana může v Turíně jenom překvapit. Hosté si chtějí závěr sezony užít a zápas na Juventusu je svým způsobem svátkem. Forma Salernitany ale není dlouhodobě dobrá a v kalendářním roce 2024 tým ještě ani jednou nevyhrál. Smutná bilance zpečetila osud týmu a příští rok se v Salernu bude hrát jen druhá nejvyšší soutěž.

Už o tom šla řeč. Juventus je velkým favoritem a jiný výsledek, než jeho vítězství by byl považován za prvotřídní senzaci. Salernitana se upíná k podzimu 2022, kdy v Turíně překvapivě brala remízu 2:2. Ostatní výsledky jsou ale doménou Staré dámy, včetně prvního duelu, který po novém roce ovládl Juventus výsledkem 2:1.

Oba tábory hlásí několik absencí. Pokud jde o Juventus, tomu nepomohou Alex Sandro, Yildiz, Danilo a trojice hříšníků Pogba, Fagioli, Weah. Salernitaně zase bude chybět zkušený Candreva a společně s nimi si nezahrají Bradarić, Kastanos, Maggiore, Gyomber, Ochoa a Gomis.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Vlahović, Chiesa

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Pierozzi, Fazio, Pirola - Sambia, Coulibaly, Bašić, Sfait - Tchaouna, Vignato, Ikwuemesi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.49 - 19.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím

neděle 20:45

Atalanta v neděli večer hostí AS Řím a bude to souboj, který může dost napovědět o tom, kdo se podívá do Ligy mistrů. Protože v případě, že Atalanta vyhraje, sníží se šance AS na účast v nejprestižnější fotbalové soutěži světa na absolutní minimum.

A tenhle duel slibuje obrovskou dynamiku. V sázce je totiž hodně a především pro hosty. Atalanta má na rozdíl od AS všechny trumfy v rukou a svou situaci rovněž. Momentálně se tým trenéra Gasperiniho může soustředit na ligu, protože zvládl odvetné utkání semifinále Evropské ligy. Až překvapivě snadno si doma poradil s Marseille, kterou poslal domů v krásném dárkovém balení a třemi vstřelenými góly navrch. Takže finále v Dublinu a dosud nepřekonaný Bayer Leverkusen už se těší.

Serie A taky vypadá z hlediska La Dea velmi dobře, neboť Orobici se mohou pyšnit posunem na páté místo právě před AS Řím, které ho obývalo dosud. A to v Itálii znamená kvalifikaci do Ligy mistrů. Čili Atalanta má teď na výběr ze dvou cest, jak se do elitní společnosti dostat. Buď vyhraje finále Evropské ligy, nebo skončí přinejhorším pátá. A tady se otevírá šance právě pro AS. V případě, že by se Orobici radovali ze zisku Evropské ligy a přitom skončili na prvních pěti příčkách, takže by na AS zbylo šesté místo, šlo by do Ligy mistrů i mužstvo z Věčného města.

Druhou možností pro AS je to, aby v Bergamu vyhrálo a udržovalo si odstup od Atalanty, takže by si páté místo vybojovalo samo v lize. Jenže ani v tomhle scénáři, jakkoli nepravděpodobně zní, ještě Atalanta má jeden trumf v rukávu. Zbývá jí totiž na rozdíl od 18 ostatních týmů Serie A odehrát jedno utkání. A ke vzteku AS či Lazia jí ligové vedení vyšlo vstříc, Atalanta odehraje tohle utkání až na úplném konci. Takže i po skončení 38. kola ještě může zamíchat tabulkou a zcela rozházet naděje týmů kolem sebe.

Pokud se tedy AS, které naposledy v Leverkusenu uhrálo jen remízu 2:2 (kterou Bayer opět tradičně urval až v sedmé minutě nastavení a která Římanům na další finále nestačila) chce podívat do Ligy mistrů, musí teď Atalantu porazit, ale zároveň jí na konci sezony ve finále Evropské ligy proti Leverkusenu držet palce maximálně.

Orobici nebudou mít pro třaskavý duel, jehož jsou jasným favoritem, k dispozici zraněnou čtveřici obránců Holm, Kolasinać, Palomino a Tolói, Giallorossi si musí poradit bez Spinazzoly a bez mnoha sil, protože náročný program je maximálně vyčerpal.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Hien, Djimsiti - Hateboer, Éderson, Pašalić, Ruggeri - Mirančuk, Scamacca, Lookman

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Bove, Paredes, Pellegrini - Baldanzi, El Shaarawy - Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.94 - 4.06

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Bologna FC

sobota 18:00

Sobotní večer slibuje jeden velkolepý souboj o evropské poháry. Domácí Neapol má jednu z posledních šancí, jak se ještě zapojit do boje o nějakou menší soutěž pod hlavičkou UEFA, zatímco hosté z Boloně se pokusí udržet své místo v rámci první čtyřky a s tím spojené Ligy mistrů.

Od Neapole se po zisku mistrovského titulu čekalo hodně, ale už nyní můžeme konstatovat, že tahle sezona se Partenopei rozhodně nepovedla. Namísto udržení kvality kádru i nějaké tvůrčí trenérské vize se celý projekt obhajoby titulu rozpadl pod rukama. Majitel Aurelio De Laurentiis bude od nové sezony zřejmě budovat nový program a nový kádr včetně trenérského vedení, jelikož Neapol se místo obhajoby titulu asi nedočká ani pohárů.

Momentálně Partenopei ztrácí na příčky zaručující start v Lize mistrů už propastných devět bodů a to má ještě Atalanta jedno utkání k dobru. Konferenční liga už je nepatrně blíž, protože k ní chybí Neapoli jen jedna příčka a pět bodů. Jenže boj o ni nebude vůbec snadný, protože Neapol jako by zapomněla vyhrávat. V minulých šesti kolech se jí to povedlo jen jednou, když si poradila s Monzou. Kromě toho ale za tohle období dvakrát prohrála a třikrát remizovala, naposledy i s tonoucím Udinese.

Trenér Francesco Calzona, který téměř jistě po sezoně na lavičce Neapole skončí, ale svým hráčům přesto věří. "Máme dost silný kádr na to, abychom hráli lépe a měli lepší výsledky. Proti Udinese se nám povedlo hodně věcí, které jsme trénovali, ale v jednu chvíli jsme přestali dávat pozor. A jakmile se přestanete soustředit, soupeř vás na této úrovni potrestá velmi snadno. Ale přesto si myslím, že se v tabulce můžeme posunout výš."

Problémy by trenér slovenského národního mužstva mohl mít s ohledem na absence. Mimo hru jsou totiž hráči jako Zieliński, Raspadori, Gollini a Dendoncker, potíže ale má i tahoun Kvaracchelija. Bologna naopak může na soupeře vyběhnout ve skoro kompletní sestavě, chybí jen dlouhodobě zraněný Ferguson.

Bologna působí jako zjevení a je dost pravděpodobné, že si v příštím ročníku zahraje rovnou Ligu mistrů! Svěřenci progresivního kouče Thiaga Motty si vedou velmi dobře a ukořistili čtvrtou příčku. Na ní se drží i přesto, že v posledních šesti duelech vyhráli jen dvakrát. Minule nedokázali skórovat proti turínskému FC a brali podruhé v řadě jen bod.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Osimhen, Ngonge

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Aebischer - Orsolini, Fabbian, Saelemaekers - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.49 - 4.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - Cagliari Calcio

sobota 20:45

AC Milán přivítá v roli velkého favorita Cagliari a ve zbytku sezony už se bude koncentrovat na udržení stávajícího druhého místa. Rossoneri už mají i jistotu Ligy mistrů, ale komu jde o hodně je Cagliari, jenž musí o setrvání v nejvyšší soutěži ještě bojovat.

Udržet druhé místo, to je aktuální cíl, který do konce sezony zbývá splnit. Pro Rossoneri to není dobrá sezona, jakkoliv se znovu podařilo zajistit Ligu mistrů pro příští rok. Slavný celek nezískal žádnou trofej a v evropských pohárech nedosáhl ani na semifinále. Svojí pozicí to dost možná odskáče Stefano Pioli, na jehož místo už vedení shání náhradu.

AC mělo v průběhu sezony kolísavou formu a mimochodem ta aktuální není vůbec dobrá. Čtyři ligové zápasy už nevyhrálo a definitivně ztratilo naděje na titul. A čísla jsou ještě horší, společně se čtvrtfinálovými duely se série bez vítězství natáhla už na šest soutěžních zápasů. "Chceme zase vyhrát, pro nás, pro klub i fanoušky. Druhé místo je stále důležitým cílem a jsme na to motivováni. Ranieri je ve všem TOP, je to skvělý trenér, který trénoval i mě. Vedle Trapattoniho a Bagnoliho to je jeden z mých učitelů," složil hold svému protějškovi na lavičce Cagliari Stefano Pioli.

Kdovíjakou formou neoplývá ani Cagliari, i když je potřeba podotknout, že poslední výsledky nejsou zas tak špatné. Sardiňané získali bod s velkými favority jako jsou Juventus nebo Inter, takže proč by se to nemohlo podařit i proti AC Milán. O motivaci mají hosté jasno - potřebují pozitivní výsledek, aby zvýšili své šance na záchranu. Tři kola před koncem soutěže má Cagliari tříbodový náskok a i remíza ze San Sira by měla velkou váhu.

Rossoneri mají ve vzájemných zápasech výrazně navrch a Cagliari se to pokusí změnit. Letos se oba celky potkaly dvakrát, přičemž pokaždé zvítězilo AC. V Serii A vyhrálo na půdě Cagliari 3:1 a v osmifinále Coppa Italia triumfovalo dokonce rozdílem 4:1.

V brance Milána se nepředstaví obvyklá jednička Maignan, takže mezi tři tyče se postaví Mirante. Mimo hru jsou i Kjaer a Loftus-Cheek. Ani hosté se nemohou spolehnout na kompletní kádr. Ranierimu nebudou k dispozici Jankto, Viola, Makoumbou a vykartovaná dvojice Augello, Gaetano.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Calabria, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Musah, Reijnders - Bennacer, Pulišić, Giroud - Leao

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Obert - Sulemana, Deiola, Nandez - Oristiano, Luvumbo, Shomurodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.38 - 5.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Inter Milán

pátek 20:45

Frosinone pokračuje ve své výpravě za záchranou v první lize a tentokrát se brány stadionu Benita Stirpeho otevřou už v pátek. Jenže jeho soupeř bude o to náročnější, neboť do Frosinone zavítá samotný Inter. A italský mistr se bude chtít revanšovat svým fanouškům za nedávný neúspěch.

Moc dobrých zkušeností Frosinone s Interem nemá, často totiž plní roli slabšího otloukánka, na němž si mužstvo z Milána nahání body. V novém století jsme viděli celkem pět jejich vzájemných duelů, ale Frosinone nedokázalo slavnějšího soka porazit ani jednou. Co víc, ve čtyřech duelech mu nedokázalo dát ani jednu branku, jen před pěti lety se zmohlo na jeden přesný zásah. A i přesto prohrálo.

Poslední dobou se mu aspoň daří sbírat body za remízy, kterých má z šesti minulých klání pět. Trochu ho však musí mrzet to, že proti Empoli v minulém kole nezvládlo uhrát všechny tři. Po slibné domácí výhře nad Salernitanou totiž zaváhalo v Toskánsku a ani jeden tým neskóroval. I proto zůstává Frosinone až na šestnáctém místě s tím, že na jeho kontě je pouhých 32 bodů, tedy o dva víc než v případě osmnáctého Udinese.

Trenér Eusebio Di Francesco nicméně věří, že si jeho mužstvo dokáže připsat dostatek bodů: "Cesta k záchraně je ještě dlouhá a my musíme postupovat krok za krokem. Vzhledem k tomu, jak malý rozdíl mezi námi a Udinese panuje, se může vše změnit za jediné kolo. Ale věříme si, i když před námi stojí někdo takový jako Inter. Sassuolo ostatně v minulém kole ukázalo, že nic není nemožné."

To totiž zvládlo něco, co před ním v celé dosavadní sezoně jen jeden další tým. Porazilo Inter. Faktem je, že ten občas právě proti Sassuolu ztrácí body, jenže letošní Sassuolo je na tom obzvlášť bídně. Mužstvo trenéra Inzaghiho tím pádem přišlo o šanci na pokoření stobodové hranice a bude se nyní chtít ukázat lépe.

K vykoupení po posledním neúspěchu ale nemůže využít služeb zraněného stopera Acerbiho. Domácím bude scházet vykartovaný talent Barrenechea a také zranění Oyono, Harroui či Kalaj.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Cerofolini - Okoli, Romagnoli, Lirola - Zortea, Gelli, Mazzitelli, Brescianini, Valeri - Soulè, Cheddira

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Audero - Bisseck, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Frattesi, Asllani, Mchitarjan, Carlos Augusto - Lautaro Martínez, Arnautović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 4.05 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
35
28
5
2
81 : 19
89
2
AC Milán
35
21
8
6
67 : 42
71
3
Juventus FC
35
18
12
5
48 : 27
66
4
Bologna FC
35
17
13
5
49 : 27
64
5
Atalanta Bergamo
34
18
6
10
63 : 38
60
6
AS Řím
35
17
9
9
62 : 42
60
7
SS Lazio
35
17
5
13
45 : 37
56
8
SSC Neapol
35
13
12
10
53 : 44
51
9
ACF Fiorentina
34
14
8
12
51 : 39
50
10
Turín FC
35
11
14
10
31 : 31
47
11
AC Monza Brianza
35
11
12
12
38 : 46
45
12
Janov CFC
35
10
13
12
41 : 43
43
13
US Lecce
35
8
13
14
32 : 50
37
14
Hellas Verona
35
8
10
17
33 : 46
34
15
Cagliari Calcio
35
7
12
16
37 : 60
33
16
Frosinone Calcio
35
7
11
17
43 : 63
32
17
Empoli FC
35
8
8
19
26 : 50
32
18
Udinese Calcio
35
4
18
13
33 : 52
30
19
US Sassuolo
35
7
8
20
41 : 70
29
20
Salernitana Calcio
35
2
9
24
27 : 75
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
Ferax

Zdravíčko všem expertům na Serii A. Měl bych na vás otázku, která zní vcelku jasně: Skončí Atalanta v TOP 4?

Mám totiž od začátku roku vsazený tiket, kde zbývá už jen pár příležitostí a k dispozici je cashout nějakých 4,5 tisíce, nicméně pokud by se Atalanta umístila v TOP 4, tak ta výhra je 19,5 tisíce.

Co si o tom myslíte? Atalantu čekají ještě dvě velká finále (EL s Leverkusenem, Coppa Italia s Juventusem) a čtyři ligové zápasy (doma Řím, venku Lecce, doma Turín, doma Fiorentina). Co se týče Bologny, tedy hlavního konkurenta v boji o čtvrté místo (odpusťte prosím Římané), tak tu čeká už jenom venku Neapol, doma Juventus a venku Janov. Když bych do tohoto mého sázkařského dilematu měl započítat ještě Řím, tak ten má, z mého pohledu, nejpříznivější los: venku Atalanta, doma Janov, venku Empoli.

Co byste mi poradili vy? Vybrat to nebo hráčsky počkat a věřit? Trošku se obávám, že v neprospěch mého tipu zahraje náročný program Atalanty, kdy před ligou dá přednost dvěma zmiňovaným finále...

Reagovat
Savi

Ahoj, vzal bych 4,5k. Má 4 zápasy do konca a ztrácí 4 body na 4. místo. Co ti zbývá na tiketu ještě?

Reagovat
Ferax

Ztráta čtyř bodů tam sice je, ale na rozdíl od Bologny a Říma hraje Atalanta ještě o jeden zápas navíc... Na tiketu mám ještě, že Leverkusen vyhraje Německý pohár a že Real Sociedad skončí v TOP 6. Oboje by neměl být problém, ale zamýšlím se tady nad tou Itálií.

Reagovat
Savi

Bologna to nepustí

Reagovat
Savi

Leda Juve

Reagovat
Ferax

Tak víkendové kolo řádně celou situaci změnilo. Co tedy teď?

Nadcházející kolo hraje Juve a Bologna spolu, takže jeden z nich (v případě remízy oba) určitě ztratí. Juventus hraje ještě v týdnu finále poháru právě s Atalantou a tak nějak mám tušení v pak o víkendu v Bologny s ohledem na aktuální formu a program rupne. Atalanta po veledůležitém vítězství nad Římem má za týden venku Lecce, které už má záchranu v podstatě jistou. Pak je ještě otázka, zda zvládne ten Turín a Fiorentinu + do toho ještě věhlasné finále EL.

Když to shrnu, tak: pakliže Juve příští víkend rupne s Bolognou a v posledním kole doma porazí Monzu, Atalantě by nejspíš i stačilo uhrát ze zápasů s Lecce, Turínem a Fiorentinou 7 bodů...

Takže?

Reagovat
Savi

No ještě záleží jestli Fialky budou mít o co pak hrát. Stále mají naději na Evropu.

Myslím, že to Atalanta nedá i když bych jí to přál.

Ale ty si tu pan tipér.

Reagovat
10

stejně je to masakr, s jakým kádrem jde Motta do LM klobouk dolů

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Mě ten tým nepřijde špatný, Zekrzeeho bych klidně zvolil hráčem sezóny.

Reagovat
10

A řekl bys to před sezonou? Většinu těch hráčů vystřelil ten systém, jinak doteď hráli přinejlepším průměr, nebo střídali pozitivní náznaky s tragédii.

Jako určitě je ten kádr složený s větší logikou, co se týče stylu hry a použitelnosti toho kádru. Třeba s Juve nesrovnatelně.

Já osobně bych viděl v lize docela dost hráčů, který měli ještě lepší sezonu. Z těch, co udělali největší posun, bych dal výš Gudmundssona. A absolutně nejlepšího hráče v sezoně bych vybíral v Interu, nebo Koopmeinerse...

Reagovat
Truffaldino

Před sezónou bych je na LM samozřejmě netipoval. Ale loni byli 9. pod Mottou, předtím pod Mihajlou 10. - 13. během čtyř let, Bologna se stabilizovala. Kdyby si sáhli na KL, asi by to nepřekvapilo, obzvlášť letos při veletočích AS, Neapole a Lazia. Nicméně bude zajímavé sledovat Bolognu v lize mistrů třeba při srovnání s dalšími překvapeními ze Stuttgartu a Girony.

Cena půjde Lautarovi, Janov nasledovaný nemám a možná budu jediný na světě, ale mě se osobně Koopmeiners zase tolik nelíbí, byť sezónu má samozřejmě skvělou.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Já prostě nejsem fanda těch střelců jako vítězů. Za mě by to byl Hakan.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hakan

Koops

Zirkzee

- v tomto pořadí. Až dále jsou Pulišič/Theo/Leao, Barellové atd.

---------

Z těch níže položených klubů Di Gregorio, Gudmundsson, z veteránů Duvan a Bonaventura. Gonzales je krysa, ale táhne Violu.

Všichni jsou udělaní ze Samardžiče, ale třeba Ilič je podle mě lepší.

Z mladých jednoznačně Calafiori.

Reagovat
Pipo123

Tudor skončí skôr než začne...

Reagovat
El Matador

Proč myslíš?

Reagovat
Pipo123

Tudor nechce Cataldiho, Rovellu, obaja pod ním vôbec nehrajú, to isté Isaksen sa nehodí do jeho systému.

Lotitovi sa to nepáči, hlavne Rovella a Isaksen, Lazio vyšli pomerne draho. Tudor mal povedať že pre svoj futbal chce viacero posíl.

Jasne toto sú špekulácie médii, ale mám trochu obavu aby to nebola pravda, Tudor všade kde bol tak nevydržal, práve kvôli tomu že vedenie mu nekúpilo hráčov ktorých chcel. Vlastne rovnaký problém mal Sarri.

Reagovat
El Matador

No tak na jeho 3-4-3 bylo jasný, že to bude chtět posily a ten tým nějak překopat. Každopádně aji na Lotita už by to byla pěkná debilita, aby přivedl druhými trenéra, kterýmu odmítne poskládat tým

Reagovat
Raffaello

To je pořád to samé. Každý trenér chce přivést hráče, kteří mu pasují do jeho pojetí hry. Každý bez výjimky.

Reagovat
Pipo123

Jo, len Tudor je zrovna ten čo to vždy položil a odišiel, toto je nebezpečná kombinácia, on nikde dlho nevydržal, pritom výsledky relatívne mal solídne.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Daje Roma!!! Ale teda stesti nam nepreje. Nejdulezitejsi zapas sezony a Paulo nebude…

Reagovat
El Matador

Za poslední dva roky už mě Patric tolik nevytáčí naučil se celkem bránit a přestal dělat tolik chyb.

Reagovat
Airus

Proč vůbec nehraje Miretti? Vždyť to je furt ta samá záloha bez výsledků

Reagovat
10

Mirettiho odepsal do konce sezony po nějaký marginální chybě, kterých Rabiot s McKenniem udělají 5 za poločas, to je Max

Reagovat
Airus

Tak jsem zase o 20% smutnější

Reagovat
10

to je pořád dokola s ním...na tiskovce vždycky zjebe nesmyslně nějakýho mladíka, ale na tyhle všechny průměrný idioty jako Rabiot nesáhne nikdy

ať už jde do prdele

Reagovat
10

Rabiot během minuty ukázal svoje možnosti...přihrávka na 2 metry vzduchem do outu, pak blízko červený

jako fakt doufám, že Giuntoli nemá v úmyslu ho prodlužovat, to je Gatti zálohy

Reagovat
Airus

Teď to taky pěkně bránil

Reagovat
10

teď ještě skvělé bránění při rohu, jeho gól

Reagovat
Zark

Reagovat
Airus

To je prostě Allegriho sabotér, to jinak není možné

Reagovat
M11

To je bramboracka

Reagovat
10

brambosračka

Reagovat
M11

Graduje to

Reagovat
Airus

... Ze mě budou mít zase spusedi radost

Reagovat
10

Jedna věc je trenér a systém, druhá věc jsou hráči, jejich charakter a odhodlání. A tohle jsou normální sráčové, tam jsou tak 3 hráči, který bych si nechal, zbytek bych poslal pryč.

Pokud to v létě Giuntoli radikálně neobmění, tak akorát prodlouží tu agonii...

Reagovat
10

kapitán Rabiot, kapitán Danilo...to nemá s Juve nic společného

Reagovat
Pipo123

Priznám sa že Juve a celkovo Calcio moc nesledujem, no vždy som myslel že Cambiaso je krajný obranca a on dnes hraje v zálohe a naopak záložník Mcdonald hraje pri lajne. Je to tak prirodzené, alebo to je len experiment pána "Championship" ?

Reagovat
10

to je jeho experiment, kdy se tihle dva střídají...sice to prokazatelně nefunguje, ale zase je to inovativní

Reagovat
Airus

To je experiment posledních dvou měsíců. Papírové 3-5-2 transgendruje před našima očima a při každé ztrátě balónu (cca 80x za zápas) se musí tahle nesmyslná prasárna zase přerovnat do defenzivního 5-4-1. Proto nás furt nachytávají rychlé (spíše svižné) country

Reagovat
Airus

U Danila si alespoň dokážu představit že je vokální, ale u toho vykulenýho kuřete? Tam z toho asi musely maminku hodně bolet kolena, aby dostal pásku a byl konstantně v základu

Reagovat
Airus

Kurva Gatti, tohle musíš zabít

Reagovat
Juventus 14

Nevíte někdo, kolik je v řece Pád vody??

Reagovat
M11

RABIOT !!!

Reagovat
Airus

Jasně že to musí být tenhle vocas. Forza Juve

Reagovat
Pipo123

Iling má rýchlosť, techniku, ale rozhoduje sa ako Fenin

Reagovat
danko10

Dai dai piú veloce kúzlo išlo do riti a sme tam, kde sme boli pred polrokom.

Mančaft, hrôzostrašný sám o sebe, teraz už aj frustrovaný a vyčerpaný. To je hnus.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je s podivem, že jsme dokončili sez=onu s toi fyzičkou, která byla v lednu.

V létě chi vidět předsezónní galeje.

Reagovat
Lech

Nejhorsi polocas co jsem kdy videl

Reagovat
Bily

to u mě za těch 25 - 26 et jich pár opravdu zlých bylo, ale tentokrát je to tedy super zlý. Někteří hráči (střed obrany) už si musí v hlavě říkat, už aby bylo po sezoně a znovu jsem pořádně nabral zátěži sílu a kondici na novou sezónu, neb tohle už ani není "to odchodit".

5 frajerů teď vystřídat, ať jdou hrát ti co je to baví a chtějí hrát.

Klidně už tam mohl být bergamský kanár

Reagovat
vilp

Atalanta fantastická, Ketelaere taky, ten si dělá, co chce.

Reagovat
stuff

Ten Rim strasne lutujem. My mame aspon nadej, ze dalsia sezona bude lepsia

Reagovat
danko10

De Rossi robí fotbal, ako horší Gattuso, takže pokiaľ sa nestane zázrak, v septembri to bude jazda.

Reagovat
Gimme

Já pořád doufám, že s přípravou a nějakým materiálem který nezdědí po Mourkovi to bude dobrý. Každopádně pořád čekáme na to DS, který pořád není...boha jeho!!!

Reagovat
danko10

Ja ho budem tiež hodnotiť až po plnohodnotnej príprave, ale náznaky sú teda, podľa mňa, viac než varovné.

Reagovat
stuff

Keby ste vzali gattusa, ta predlzenie/nepredlzenie, v lete by ste ho mohli aspon poslat dokokota.

Reagovat
10

Jo? Chtěl bych mít tvůj optimismus (naivitu)

Reagovat
danko10

Reálne nám mohli dať sedem. Chlapci majú očividne po sezóne.

Reagovat
Gimme

Reagovat
stuff

Reagovat
Largo

Reagovat
Gimme

Já se fakt modlím, že nás někdo v létě zbaví toho odpadu. Ndicka, Abraham, Cristante a Pellegrini. Odejde Rasmus, Lukaku, Azmoun, Patricio,... Všichni jsou zadarmo drahý

Reagovat
danko10

Nechal by som si Svilara, Baldanziho a Štefana. Ostatní sú zrelí do kafilérie.

Reagovat
Lech

Ti jsou prodejni jak jednickova ovca za 100k na bazosi

Reagovat
stuff

Pozor, tie uz idu hore

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Gimme

Z Mazucha udělali na Nově Ondřeje Vlacha Highlight dnešního večerního fotbalu

Reagovat
Jesfey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele