Serie A - preview 1. kola: Do nové sezony vstoupí Juventus

17.08., 08:58, aktualizováno 19.08., 08:20
Previews
Logo Juventusu (© AFP)

V pondělí novou sezonu Serie A rozehraje také Juventus, který doma přivítá nováčka z Coma. Do hry půjdou i Lecce a Atalanta.

US Lecce - Atalanta Bergamo

pondělí 18:30

Po prohraném Superpoháru čeká Atalantu Bergamo úvodní kolo italské nejvyšší soutěže a poměrně těžká zkouška na hřišti US Lecce. Bergamaschi sice mají s jihoitalským celkem lepší vzájemnou bilanci, ale čas od času je domácí dokážou nemile zaskočit. Loni ale vyhrála Atalanta oba zápasy a i nyní je favoritem na vítězství.

Atalanta má před sebou další sezonu pod trenérem Gianem Pierem Gasperinim a fanoušci opět věří, že bude přelomová. V předchozím ročníku sice Orobici neskončili do čtvrtého místa, nicméně výhrou v Evropské lize všechno napravili. Není tak divu, že se začíná mluvit i o útoku na mistrovský titul, i když výsadou úspěšných let byla právě Gasperiniho pokora a skromnost.

A tak ani před startem Serie A nic o titulu ze strany úspěšného kouče neuslyšíte. Atalanta se samozřejmě bude chtít pohybovat v horních patrech a znovu si zajistit evropské poháry.

Hosté už mají jedno ostré utkání za sebou. V rámci evropského Superpoháru podlehli Realu Madrid 0:2 a na další cenněnou trofej nedosáhli. Porážka samozřejmě mrzela, na druhou stranu Gasperiniho tým mohl jenom překvapit.

Překvapit bude chtít i Lecce, jehož hlavním cílem bude klidná záchrana. Loni se Lecce namočilo do bojů o udržení a nakonec skončilo na čtrnáctém místě. Pochopitelně i v jeho kádru se odehrály změny a fanoušci se mohou těšit z příchodů Lassany Coulibalyho,Christiana Früchtla či Andyho Pelmarda.

Co se absencí týče, tak Lecce se bude muset obejít bez Kaby a Gonzáleze, ovšem mnohem početnější marodkou oplývá Atalanta. Gasperini musí oželet starty Scalviniho, Scamaccy, Zaniola, Kolašinace a Toloie.

Atalanta vyhrála poslední střetnutí 2:0 díky brankám De Ketelaereho a Scamaccu. Poslední výhra Lecce se odehrála v únoru 2023 a překvapivě to bylo v Gewis Aréně.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Pierret - Morente, Marchwinski - Dorgu, Krstović

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Gendrey, Hien, Djimsiti - Zappacosta, Ederson, De Roon, Ruggeri, Pašalić - De Ketelaere - Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.60 - 1.92

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Juventus FC - Como 1907

pondělí 20:45

Slavný Juventus začíná novou éru pod trenérem Thiagem Mottou. Někdejší vynikající záložník oblékal dres nenáviděného Interu, nicméně coby trenér si udělal skvělé jméno v Boloni a tak po něm sáhla Stará dáma. Nejúspěšnější tým Apeninského poloostrova má dotáhnout zpět na italský trůn a vrátit ho mezi evropskou špičku. Juventus začíná doma proti Comu, které na sebe upozornilo nejen postupem, ale i řadou zajímavých jmen.

Mimochodem trenérem nováčka Serie A je Césc Fábregas a v jeho kádru nalezneme několik zajímavých jmen - Belotti, Varane, Reina a jiné. Como má ambice, na druhou stranu primární je nejvyšší soutěž udržet. V Serii B obsadil Fábregasův tým až druhé místo, ale vlna investic ho předurčuje hrát v Serii A výše.

Hned na úvod čeká Como těžká zkouška - zápas na Juventus Stadium proti historicky nejlepšímu týmu Serie A. Také Juventus zahajuje novou éru. Po vyhazovu trenéra Allegriho se ujal kormidla Thiago Motta a vedení Staré dámy si od něj slibuje útok na Scudetto. Loni se to totiž nepovedlo, po dobrých výsledcích v první polovině sezony přišel propad až na třetí příčku, aby se propast mezi Juventusem a mistrovským Interem vyšplhala na propastných 23 bodů.

Tohle chtějí v Turíně eliminovat a s jakým kádrem to bude, zůstává otázkou. Hodně propíraný je teď případný odchod Federica Chiesy, jemuž končí smlouva až za rok. Na nové smlouvě se nedohodl ani Adrien Rabiot a spolupráci údajně rozváže i letitá opora mezi tyčemi Wojciech Szczęsny. Nejcitelněji se přitom propírá osud Chiesy, který není v nominaci na zápas s Comem. Podle Motty se aktuálně mužstvo soustředí jen na pondělní výkon.

"Soustředíme se na sebe a na zítřejší zápas. Utkáme se s týmem, který přišel ze Serie B a aby zde mohli být, museli vyhrát mnoho zápasů. Mají velké nadšení, takže k nim chovám respekt. Chceme soutěžit a dosáhnout výsledků, které chceme," prohlásil před zápasem Thiago Motta.

Juventus vstoupí do nového ročníku bez Paula Pogby, který si stále odpykává svůj dlouholetý distanc. Chybět budou i Miretti, Milik a Adžić. Pokud jde o Como, to nemůže počítat s Mazzitellim, Koném a Varanem. K dispozici nebude ani potrestaný Lovine.

Como se představilo na půdě Juventusu před dlouhými 22 lety. Naposledy se tak stalo v říjnu 2002 a byla z toho remíza! Dokáže to outsider proti favoritovi v pondělí večer napodobit?

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Cambiaso, Bremer, Gatti, Cabal - Thuram - Weah, Locatelli, Douglas Luiz, Yildiz - Vlahović

Como 1907 - pravděpodobná sestava:
Reina - Cassandro, Goldaniga, Dossena, Moreno - Braunoder, Baselli - Strefezza, Cutrone, Da Cunha - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.12 - 9.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio

neděle 18:30

Bologna patřila v minulé sezoně k nejpozitivnějším překvapením a i pod novým trenérem Vincenzem Italianem hodlá cílit vysoko. Udinese takové ambice nemá, jeho skalní příznivci se budou muset spokojit s návratem jistého zlatého dítěte.

Málokdo tomu před rokem věřil, ještě méně lidí si to reálně představovalo. Ale faktem je, že trenér Thiago Motta srovnal Bolognu do takové latě, že předváděla skvělý fotbal, který navíc nesl výsledky. Felsinei si po úžasné pouti plné dramat a krásných momentů vysloužili místenku v Lize mistrů, což je pro klub, který ještě před deseti lety kopal druhou ligu, neuvěřitelný úspěch. Nicméně za tenhle úspěch Bologna zaplatila několikrát. Jednak trenér Motta vyslyšel volání Juventusu a z hráčského kádru zmizela opora v podobě Zirkzeeho nebo klíčový stoper Riccardo Calafiori.

Novým mužem na lavičce se stal Vincenzo Italiano, který potřeboval po delším angažmá ve Florencii změnu. A spolu s vedením vytváří zajímavý tým, do nějž zapluli třeba útočník Thijs Dallinga, obránci Emil Holm s Juanem Mirandou nebo stoper Martin Erlić. Deset milionů dala Bologna za mladého útočníka Nicola Cambiaghiho.

Udinese opět vsadilo na mládí v podobě Damiána Pizarra, syna bývalého záložníka Davida, či podobně mladého útočníka Ikera Brava z Leverkusenu. Největší radost ale fanoušci asi mají z návratu Alexise Sáncheze, kterému skončil kontrakt v Interu. Zkušený Chilan se do Udinese vrací po dlouhých třinácti letech, kdy odcházel jako obrovský talent do Barcelony. Do útoku ho povede nový kouč, Kosta Runjaić.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Erlić, Lykogiannis - Moro, Freuler, Fabbian - Orsolini, Castro, Ndoyé

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Pérez, Bijol, Giannetti - Ehizibue, Payero, Lovrić, Kamara - Samardžić, Thauvin - Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.22 - 4.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol

neděle 18:30

Neapol začne tažení za úspěchy v nové éře pod vedením věhlasného kouče na půdě Hellasu. S týmem z Verony se utkává často a ráda, protože už ve třinácti z posledních čtrnácti vzájemných duelů dokázali Partenopei bodovat. Na stadionu Bentegodi neprohráli už víc jak tři roky.

V Neapoli jsou očekávání nastavena na maximum, což je obvyklý stav, když se kormidla ujme taková persona jako Antonio Conte. Muž, se kterým je velmi těžké vyjít, a jehož požadavky spolu s velkým egem tradičně bývají jádrem sporu s majiteli a prezidenty. A že by byl pětapadesátiletý rodák z Lecce momentálně spokojen s novou verzí Neapole, to se rozhodně říct nedá. Už po konci sezony zmizel ze sestavy Piotr Zieliński, bitvu o nadějného záložníka Brescianiniho zřejmě vyhrála Atalanta a příchody se dosud koncentrovaly jen na obranu. Dorazil levý bek Leonardo Spinazzola, mladý stoper Rafa Marín a především velká letní posila v podobě reprezentanta Alessandra Buongiorna.

Záložní řada ale potřebuje nutně nový impuls, o výměně Osimhen - Lukaku se také dlouhou dobu jen spekuluje a na křídlech je rozhodně prostor pro zlepšení. Partenopei totiž mají co napravovat. Sezonu, v níž chtěli obhájit překvapivý ale zcela zasloužený titul, dokončili až na žalostném devátém místě! To ve výsledku znamenalo, že se Neapol může soustředit jen na italský pohár a ligu, jelikož Evropa se jí netýká.

Hellas, na jehož půdě se odehraje Conteho soutěžní premiéra, taky prošel řadou změn. Tohle léto bylo příznačné pro velké změny na trenérských postech a rošáda se nevyhnula ani Hellasu. Na jeho lavičce už neuvidíme Marca Baroniho, nýbrž Paola Zanettiho. I když kádr přišel o dva nadějné hráče, Juana Cabala s Tijjanim Noslinem, kvalitní akvizice stále ještě nedorazily.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Frese - Dani Silva, Duda - Suslov, Harroui, Lazovic - Mosquera

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno - Mazzocchi, Anguissa, Lobotka, Spinazzola - Politano, Kvaracchelija - Raspadori

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.44 - 3.79 - 1.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SS Lazio - Venezia FC

neděle 20:45

Lazio pod vedením nového kouče Marca Baroniho možná neplánuje tak mediálně oslnivé přestupy jako jeho rival z AS, ale rozhodně se hodlá poprat o vyšší příčky a účast v pohárech. Jako první tým, který ho bude chtít obrat o body, přijede do Říma nováček z Benátek.

A ten se na Olimpico moc netěší. Pokud se už oba týmy náhodou utkají v první lize a zrovna se hraje na Olimpicu, bývá to pro Venezii problém. Ještě nikdy za těch 11 zápasů zde odehraných se jí totiž nepovedlo vyhrát! Dvakrát si uzmula aspoň bod, devětkrát se ale z výhry radoval domácí favorit. Který to hodlá zopakovat i v prvním soutěžním duelu této sezony. V minulé se mu totiž rozhodně nedařilo. V Lize mistrů to ještě šlo a Lazio dokráčelo do osmifinále, kde mu stopku jasně vystavil Bayern Mnichov.

Domácí Serie A pro něj byla větším klamáním. Za 38 utkání totiž Lazio posbíralo jen 61 bodů, což mu stačilo až na sedmou příčku a ještě k tomu se dívalo na záda úhlavního rivala. Biancocelesti dopláceli zejména na slabší útok, který dal dohromady jen 49 branek za 38 zápasů elitní italské ligy. Navíc se nedá říct, že by se prezident Claudio Lotito zrovna snažil zkvalitnit kádr. Dorazili hráči jako Loum Tchaouna, Gaetano Castrovilli, Fisayo Dele-Bashiru nebo Tijjani Noslin. Především ale z kabiny zmizel kapitán a symbol posledních let Ciro Immobile následovaný Felipem Andersonem, Luisem Albertem či Daichim Kamadou.

Benátky se taktéž činily, sázely ale hlavně na mladé hráče. A na lavičku povolali muže, který v první polovině minulé sezony sklízel obdiv za předváděnou hru s Frosinone. Nakonec s ním ale přesto sestoupil a zažívá coby trenér nepříliš povedené roky - Eusebio Di Francesco. Povede si bývalý hráč AS Řím lépe proti někdejšímu rivalovi?

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Romagnoli, Gila, Pellegrini - Guendouzi, Rovella - Tchaouna, Noslin, Zaccagni - Castellanos

Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Joronen - Izdes, Svoboda, Šverko - Zampano, Andersen, Duncan, Sagrado - Pierini, Doumbia - Gytkjaer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.80 - 8.48

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Řím

neděle 20:45

Druhým římským týmem, který se v neděli večer zapojí do prvního kola, je AS. To na rozdíl od Lazia nemá výhodu domácího prostředí, nýbrž se podívá na trávník stadionu Unipol Domus. A domácí Cagliari by možná mělo šanci na něj vyzrát.

Taktickým mozkem na jeho lavičce je Davide Nicola, protřelý kormidelník, který se specializuje na záchranné mise. A rozhodně v nich má úspěch. V minulé sezoně pomohl k trochu nečekané záchraně Empoli, které bojovalo o záchranu do posledních minut posledního kola. Jeho soupeřem se stalo právě AS a Empoli muselo vyhrát, aby se zachránilo. To se mu nakonec povedlo, když se v nastavení trefil M’Baye Niang a v nervy drásající koncovce spasil toskánský klub.

Stejný osud potkal i Cagliari, i to se zachránilo až v samém závěru a vytvořilo stylovou rozlučku Claudiu Ranierimu. Nicola se bude muset obejít bez klíčové postavy Cagliari posledních let, Nahitana Nándeze, kterého zlákaly arabské miliony. Vítá ale Mattiu Feliciho, slibného záložníka z Feralpisaló, obránce Josého Luise Palominy z Atalanty, svého někdejšího svěřence z Empoli Sebastiana Luperta nebo útočníka Roberta Piccoliho. Proti AS Řím se Cagliari moc nedaří, vyhrálo nad ním jen jednou z posledních osmnácti duelů.

Římané přijdou na Sardinii taky hodně obměnění, i když jim kouč z minulého roka zůstal. Daniele De Rossi má v této sezoně za úkol kvalifikovat se do Ligy mistrů, v níž římský celek chybí už od sezony 2018/2019. Od té doby se AS usadilo spíš na šestém místě a nedaří se mu překonat hranici 63 bodů. Už šest posledních let se Vlci z Říma nedostali nad 70 bodů, naposledy ještě za vedení obecně nepříliš úspěšného Eusebia Di Francesca.

V hlavním městě se vyměnilo několik hráčů, pořád ale není jasné, co bude největší hvězdou. Paulo Dybala je totiž nečekaně na odchodu do Arábie, jelikož mu byla nabídnuta smlouva přesahující 20 milionů ročně. Což musí negativně ovlivňovat jeho blízkého kamaráda a novou posilu, Matiase Soulého. Právě on by měl být spolu s Artemem Dovbykem největšími ofenzivními zbraněmi De Rossiho obrozeného týmu. Však taky vedení za nové posily utratilo skoro 100 milionů eur.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Wieteska, Luperto - Zortea, Marin, Prati, Deiola, Augello - Piccoli, Luvumbo

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Le Fée, Cristante - Soulé, Pellegrini, El Shaarawy - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.44 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Janov CFC - Inter Milán

sobota 18:30

Serie A je po několika měsících konečně zpátky! Ať už fandíte černomodrým, žlutočerveným nebo prostě jen milujete calcio se všemi jeho dramaty, odstíny a problémy, jste tu správně. Od půl sedmé večer se odehraje utkání mezi mistrovským Interem a domácím Janovem, které by mělo mít jednoznačný průběh.

Janovští Grifové se utkají s Interem a bude to souboj týmů, které jako jedni z mála nezměnili přes léto trenéra. Ostatně nebylo ani moc proč. Simone Inzaghi dovedl svůj Inter k dalšímu Scudettu a to velmi jasně, zatímco domácí kouč Alberto Gilardino splnil cíl a svůj tým s velkým předstihem zachránil mezi italskou elitou. Vedení ho sice za tento kousek chválilo, ale konkrétními kroky ve stavbě kádru ho moc nepodpořilo.

Ano, přestupové okno sice končí až 30. srpna o půlnoci, takže je ještě čas. Nicméně každý trenér by rád absolvoval letní přípravu s co největším počtem hráčů, kteří v týmu zůstanou. Janov ale prodal útočníka Matea Reteguie do Atalanty, čímž přišel o autora loňských devíti branek a tří asistencí. Kromě toho ale rokuje s Fiorentinou o prodeji dalšího tahouna ofenzivy, Islanďana Alberta Gudmundssona. A s ním by odešla velká palebná síla, protože Gudmundsson se podepsal pod loňských 20 branek svého týmu! Náhrada? Oficiálně zatím žádná.

To znamená, že trenér Gilardino měl při posledním soutěžním utkání (zápas Coppa Italia proti Reggianě) k dispozici jen dva útočníky, Messiase a Vitinhu. Sám ale věří, že sportovní úsek bude aktivní a do konce měsíce přivede adekvátní náhrady na důležité posty.

"Utkání s Reggianou nám ukázalo, že máme na čem pracovat. Potřebujeme posily, některé jsme si už naplánovali, ale zatím se nedaří je dotáhnout. Nehodlám vyvíjet tlak na vedení, dobře ví, co musíme udělat. Soustředíme se jen na trénink a poctivou přípravu před náročným prvním kolem s Interem."

Inter nijak neoslabil, naopak se mu povedlo přivést zdarma dvojici zkušených hráčů, Mehdiho Taremiho z Porta a Piotra Zielińského z Neapole. Právě z Janova si navíc přivedlo možnou brankářskou jedničku, Josepa Martíneze, pro něhož by to byla hodně pikantní premiéra. Nerazzurri navíc potěšili svoje fanoušky tím, že jejich kapitán a hlavní střelec týmu, Lautaro Martínez, prodloužil svůj kontrakt až do roku 2029 a ukončil veškeré spekulace o svém odchodu. A bude kormidlovat Inter za jeho poutí k jednadvacátému titulu v Serii A.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Gollini - De Winter, Bani, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Malinovskyj, Martin - Messias, Vitinha

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.09 - 4.48 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Parma Calcio - ACF Fiorentina

sobota 18:30

Ve Florencii začíná nová éra pod koučem Raffaelem Palladinem. Jeho fotbalové názory a taktiky jako první soupeř v tomto ročníku vyzkouší Parma, která se vrací do první ligy. Ve druhé vládla a zakončila ji titulem, ale bude to stačit i na dravou Fiorentinu?

Za těch 38 utkání, která Parma ve druhé lize odehrála, prohrála jen čtyřikrát, což je rozhodně úctyhodná bilance. Nakonec ji od druhého Coma dělily jen tři body, ale o tom, že postoupí zpátky mezi italskou elitu, bylo dlouho před koncem jasno. Ducali si mohli dokonce dovolit i luxus třikrát v řadě v posledních dnech šampionátu remizovat. Trenér Fabio Pecchia si vysloužil pokračování a po úspěchu v Serii B by si rád připsal podobnou věc i v těžší váhové kategorii. Jenže to možná nebude tak snadné.

Jisté limity mužstva naznačil již úvod tohoto fotbalového ročníku v Itálii patřící 1. kolu Coppa Italia. V něm Parma narazila na druholigové Palermo, ale nedokázala mu vstřelit ani jednu branku a nakonec sama kapitulovala. A nepomohlo jí ani domácí prostředí stadionu Ennia Tardiniho. Jeho brány se v sobotu navečer otevřou znovu, aby od půl sedmé uvítaly návštěvníky žíznící po kvalitnější podívané.

Parma zatím nebyla na přestupovém trhu moc aktivní, doposud přivedla jen novou brankářskou jedničku, Japonce Suzukiho, a coby volného hráče zkušeného beka Valeriho. V kádru Fiorentiny nastal větší rozruch. Moise Kean, Andrea Colpani, Marin Pongračić nebo Amir Richardson jsou hráči do základu a o tom, že Fiorentina má stále zvuk, svědčí i angažování brankáře Davida de Gey.

Nových tváří bylo hodně a nějaké ještě určitě dorazí, jak si nový trenér Raffaele Palladino přeje. Jeho cíl je jasný - vylepšit statistiky svého předchůdce Vincenza Italiana jak v lize, tak v pohárech, kde ji čeká předkolo Konferenční ligy s Araratem. Minulý ročník zakončila Fiorentina až na osmém místě, což se vedení nepřekvapivě nezamlouvalo. Kromě obránce Ranieriho, který nemůže hrát první kolo z disciplinárních důvodů, má trenér Palladino k dispozici kompletní kádr.

Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Suzuki - Coulibaly, Balogh, Osorio, Valeri - Estevez, Sohm - Man, Bernabe, Mihăilă - Bonny

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
De Gea - Martínez Quarta, Pongračić, Biraghi - Dodò, Mandragora, Amrabat, Parisi - Colpani, Sottil - Kean

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.44 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Empoli FC - AC Monza Brianza

sobota 20:45

V sobotu večer se vrhne do boje také Empoli, které se v minulé sezoně jen tak tak zachránilo. S výhodou domácího prostředí se pokusí poprat s Monzou, která má v této sezoně opět trochu vyšší plány.

A bude to i souboj dvou nových trenérů. Empoli se v minulé sezoně zachránilo jen na poslední chvíli, doslova až při posledním utkání sezony. Potřebovalo naplno bodovat, jenže jeho sokem se stal AS Řím. Přesto se v nervy drásající koncovce toskánský celek dokázal vzchopit a brankou z nastavení v podání střelce M’Bayeho Nianga porazil slavnějšího soka, čímž si v kombinaci s ostatními výsledky zajistil záchranu! Setrvání v lize vybojoval trenér Davide Nicola, který by se podobnými zázraky na počkání mohl živit. Jenže na lavičce Empoli už ho neuvidíme.

Místo něj udává pokyny svému týmu kouč Roberto D’Aversa. A začal úspěšně, neboť Empoli nastřílelo v prvním soutěžním utkání Catanzaru čtyři branky a vyprovodilo ho z Coppa Italia. S novým trenérem na palubě se pokusí rozvířit stojaté vody Lombardie i Monza, která musela nahradit odcházejícího Raffaela Palladina. Vedení ukázalo na bývalého vyhlášeného obránce AC Milán, Alessandra Nestu, aby převzal povinnosti u prvního týmu.

Monza si v prvním kole Coppa Italia taktéž poradila, i když žádný gólový koncert se rozhodně nekonal. Na skolení Südtirolu potřebovali Nestovi svěřenci devět penalt. Šatnu Monzy navíc přes léto opustily opory jako brankář Di Gregorio a talentovaný záložník Colpani, kteří zatím nebyli výrazně nahrazeni.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vasquez - Ismajli, Viti, Cacace - Gyasi, Fazzini, Haas, Pezzella - Zurkowski, Sebastiano Esposito - Colombo

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Izzo, Marì, Carboni - Birindelli, Pessina, Bondo, Kyriakopoulos - Maldini, Mota - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.15 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC

sobota 20:45

Léto bylo v Miláně plné změn a jedna z nejvýraznějších se odehrála na trenérském postu. Stefana Pioliho nahradil Paulo Fonseca. Portugalský trenér má za úkol znovu dovést AC k mistrovskému titulu a minimálně ho zapojit do závěrečných bojů v Lize mistrů. Rossoneri začnou nový ročník Serie A proti Turínu, jenž má rovněž nového trenéra Paola Vanoliho.

S Turínem se rozloučil úspěšný Chorvat Ivan Jurić a volba Paola Vanoliho samozřejmě nebyla náhodná. Jednapadesátiletý lodivod na sebe upozornil v minulé sezoně, kdy dostal do nejvyšší soutěže Benátky.

Pokud jde o Turín, ten zakončil loňskou sezonu na desátém místě, takže o propadák nešlo, nicméně v té letošní by rád pokukoval po evropských pohárech. Na prahu nové sezony jsou Býci bez obránců Alessandra Buongiorna, který přestoupil do Neapole a Riccarda Rodrígueze. Švýcarský zadák odešel coby volný hráč do španělského Realu Betis. Obranné řady by měl nově vyztužit Saúl Coco z Las Palmas, který je vedle střelce Duvána Zapaty asi nejvýraznější posilou.

Turín dokáže trápit velké týmy a koneckonců Milán se o tom několikrát přesvědčil, protože poslední vzájemný zápas ovládl v Turíně 3:1. Navzdory tomu si Rossoneri stále udržují výrazně lepší vzájemnou bilanci a na San Siru se od nich očekává vítězství.

AC Milán si v minulé sezoně prožil zklamání, protože dlouho před koncem soutěže byl ze hry o titul. Navíc se mu nepodařilo postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů a kufry si balil i v následné Evropské lize. Suma sumárum - bylo čas na změny a svěží vítr, který by měl zajistit Paulo Fonseca. Mimochodem Milán pod jeho vedením v předsezonní přípravě na americkém turné postupně přetlačil Manchester City, Real Madrid i Barcelonu.

Ale ostrá sezona, to je pochopitelně něco jiného. AC Milán bude chtít útočit na titul a proti Turínu chce začít vítězně. Rossoneri v létě přivedli tři hlavní posily - kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moratu, srbského obránce Strahinju Pavloviće a Brazilce Emersona Royala.

"První zápas je vždycky těžký, a navíc je FC Turín dobrý tým. Vyměnili trenéra, dobře ho znám, jsou organizovaní a kompaktní, s kvalitou na balónu. Připravili jsme se dobře a chceme vyhrát," nechal se slyšet na tiskovce Paulo Fonseca.

Milán nebude moci v prvním kole využít Pulišiće, Jiméneze, Florenziho a náhradního brankáře Sportiella. Podobně je na tom i Granata, která musí oželet starty Schuurse, Vlašiće, Pellegriho a Gineitise.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Reijnders - Chukwueze, Loftus-Cheek, Leao - Morata

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Vojvoda, Coco, Masina - Bellanova, Ricci, Linetty, Ilić, Lazaro - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.40 - 6.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
US Lecce
0
0
0
0
0 : 0
0
AC Milán
0
0
0
0
0 : 0
0
Hellas Verona
0
0
0
0
0 : 0
0
Parma Calcio
0
0
0
0
0 : 0
0
Empoli FC
0
0
0
0
0 : 0
0
Turín FC
0
0
0
0
0 : 0
0
Cagliari Calcio
0
0
0
0
0 : 0
0
SS Lazio
0
0
0
0
0 : 0
0
Atalanta Bergamo
0
0
0
0
0 : 0
0
ACF Fiorentina
0
0
0
0
0 : 0
0
Bologna FC
0
0
0
0
0 : 0
0
Juventus FC
0
0
0
0
0 : 0
0
Inter Milán
0
0
0
0
0 : 0
0
AS Řím
0
0
0
0
0 : 0
0
Venezia FC
0
0
0
0
0 : 0
0
AC Monza Brianza
0
0
0
0
0 : 0
0
Udinese Calcio
0
0
0
0
0 : 0
0
SSC Neapol
0
0
0
0
0 : 0
0
Janov CFC
0
0
0
0
0 : 0
0
Como 1907
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
GEGE

Jedna z nejlepších příprav co pamatuju, solidní posily ( i když ten Zirkzee tomu mohl dodat úplně jinou úroveň) a sehraná kostra týmu v nejlepších letech. Slabina je už tradičně lavička... je sice široká ale plná přinejlepším průměru. O titul se s tímhle ale podle mě hrát dá, ikdyž Inter je bohužel pořád hodně odskoceny.

Těžko se mi zvyká a kouše ta nová ne italská éra...

FORZA ROSSONERI!!!MILAN PER SEMPRE!!!

Reagovat
LuboSSL87

Forza InterLazionale

Reagovat
Sigma Olomouc

Vyhraje

Nejlepší střelec Lautaro Martinez

Reagovat
Deki

Sledování zápasu zase na sázkovce je docela diskomfort. Jak řešíte ten přesun calcia na Sport? To je sakra nemůže O2 přidat i s nějakým příplatkem?

Reagovat
El Matador

Já sem O2 zrušil už loni a mám místo toho Telly a skylink

Reagovat
Lubinterista

Roky mám T-mobile, ani nevim jaký balik, ale je tam +- 25 sport kanalu a všechny možný fotbaly. Není cz liga, ale ta tolik nechybí a cz hokej, ten jedinej mi trochu v nabídce chybí. Kdybych to neměl, tak zkusím to Telly nebo co to náš fanklub nabízí s 30% slevou

Reagovat
Deki

Cz fotbalovou a hokejovou ligu chci právě taky. S tím Telly máš pravdu, asi ho zkusím. Díky.

Reagovat
10

přikoupil jsem Telly sportovní balíček za 3500 Kč ročně minulej rok stál imho kolem 2500...

Reagovat
Nuno čomes

Jak jsem psal nedávno. Letos to bude průser.

Reagovat
zurix_new

Jj, hodnocení na základě prvního zápasu v Janově, kde jsme nevyhráli potřetí za sebou

Takhle jsme začali sezónu kdy se vyhrálo triplete... https://www.livesport.cz/zapas/bXOKhsAq/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Ale to doufám že podle úrovně komentářů sis v té době maximálně sral do plen.

Reagovat
Nuno čomes

Stačilo, kdybys sledoval aspoň trosku přípravu a mercato

Reagovat
Antijuve

Reagovat
GEGE

Reagovat
10

Reagovat
Interista_4ever

Dneska to byl pech hele. Rozhodně jsme měli víc ze hry...šance na to byly. Remíza je určitě ztráta, ale katastrofu bych z toho nedělal hele.

Ale je fakt, že tohle mercato je slabé, těch posil je potřeba víc. Tahle sezona bude obzvlášť náročná.

Reagovat
AC.Milan

Malick

Reagovat
danko10

Za Jovića dal niekto kedysi peniaze. 60 miliónov peňazí. To je neskutočné.

Reagovat
Lubinterista

Letec, ještě se diví

Reagovat
AC.Milan

No…aspoň, ze tak…ztráta teda, ale aspoň nepůjdu spát úplně nas*anej

Reagovat
Pozor skluz!!!

Daje!

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Pipo123

Dlho som sa netešil na novú sezónu tak ako teraz,

Reagovat
Maritazzi

Když jsem poprvé četl o možném přestupu Dybaly, tak to bylo pro mě velký wtf. Čím dál tim víc si ale myslím, že tohle může být signál toho, po čem jsme tu vlastně volali. Tohle znamená, že nutně nemusíme hrát o top 4, ale můžeme skládat tým. Bohužel fakt, že se nejde zbavit Karsdorpa a našich italských talismanů, znamená, že je potřeba odlehčit týmu jinde. Pokud odchod Dybaly bude znamenat příchod dalších hráčů, kteří můžou postupně růst (ten Kone by byl strašná bomba do zálohy třeba), tak nemůžeme nikdo říct ani slovo.

Je těžký v tom jakkoliv číst, protože to mercato pořád může dopadnout úplně jakkoliv, ale vedení by tohle mělo nějak komunikovat a stanovit nějaký cíle a podmínky, který tenhle přístup má. Za mě je to celý o tom, jestli budeme mít sílu udržet hráče, pokud u nás náhodou vyletěj aspoň po nějakou dobu a zdali můžeme do 2-3 let postavit něco, co bude mít hlavu a patu. Za jedno mercato ten bordel fakt vyčistit nejde a zrovna u Dybaly s jeho automatickým prodloužením smlouvy ten prodej může dávat perfektní smysl. Nezávidim klubu ale komunikovat podobné rozhodnutí směrem k fanouškům v Římě.

Reagovat
danko10

Zrovna som písal Albemu, že tá klauzula, ktorú má Dybala v zmluve je v podstate ortieľ k predaju. Taký plat v súčasnom Ríme neexistuje, takže Paulo buď odíde teraz, alebo ho bude Daniel musieť uzemniť po pätnástom kole.

S tým neistým výsledkom mercata je to presné. Vzhľadom na rozptyl mien v éteri ani samotní novinári nič nevedia. Jasný vyzerá byť Assignon, ktorý z YT vyzerá, ako lacnejší Bellanova, čiže ak chcel Daniel takýto profil, dopadlo to asi dobre, lebo Bellanova za 25 miliónov, či koľko, podľa mňa nestojí ani omylom.

Romantik vo mne sa trasie na to, ako Ghisolfi po oznámení odchodu Paulita, kúpi Chiesu, pretože inak sa nedožije vianoc. Pragmatik na druhom pleci však vie, že by tým zreplikoval problém, ktorý je teraz s Dybalom.

Reagovat
Gimme

Vedení může komunikovat a vysvětlit cokoli, ale v Římským prostředí je to úplně zbytečný Fanoušci nezkousnuli Mourinha a nezkousnou ani Paula.

Reagovat
Gimme

Ještě přidám, že ze situace s Mourinhem vybruslili skoro nejlíp jak mohli, protože vzali legendu a ve výsledku to stejně těm "pitomcům" bylo málo.

Reagovat
Alberto Aquilani

Akurát potom do toho vobec nezapadá Dobvyk za 35 mega. Ten káder je zrazu bez Dybalu taký nijaký, iba sa vymenil Lukaku za Ševčenka a Dybala za svoje dvojča.

Reagovat
Gimme

Byl na trhu snad nejlevnější devítkou

Reagovat
Maritazzi

Nijaký je, když se člověk dneska koukne na lavici, tak je potřeba doplnit tak 5 pozic. Prodejný je možná tak Bove, možná Zalewski, pokud dá dneska dva góly. Dybalův plat by nás do další sezony zabil, už letos bychom za něj snad zvládli získat dva hráče. Spíš mě děsí, když čtu jména jako Boga..

Dovbyk nemá vysoký plat a podle mě je potenciál, že u nás vydrží dál, pak jak píše Gimme. Pokud chceme budovat, tak může dávat smysl. Ale celkově, při čtení naší sestavy smysl moc nenacházim, přijde mi to zatím jak týmy z La Ligy, co nemůžou registrovat hráče..

Reagovat
danko10

Tá zostava je daň za počet bývalých fotbalistov, ktorých Rím vyrobil a stále ich platí.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Truffaldino

Já jsem si myslel, že nás letos potáhne ofenzíva v čele s Argentinci. Byl bych nejraději, kdybychom se dokázali s Dybalou domluvit na rozložení platu do delší smlouvy nebo alespoň na zkrácení onoho vylepšení jen na letošní rok s tím, že by si letos nahrabal a příští léto šel. To automatické prodloužení na dva roky je moc. Pro letošek bych si ho ale raději nechal, platová struktura je z většiny nastavená a ani ten jeho nesmysl by ji pro letošek nenarušil. Snažil bych se hlavně prodat Tammyho.

Odchod Dybaly znamená, že nám padá jedna alternativa na pozici devítky, takže buď zůstane Abraham se svými ročními náklady (15m) na úrovni Paulita po prodloužení, nebo by musel vedle křídla coby hlavní náhrady za Joyu (Boga, Chiesa) přijít i backup za Dovbyka. Vůbec tu Dybalovu situaci řešíme strašně pozdě, z loňska nám zbudou do útoku ElSha, Baldanzi a možná Tammy, návyky z přípravy přijdou vniveč a v zásadě bude náš útok z pohledu základní sestavy plně obměněn.

"Tohle znamená, že nutně nemusíme hrát o top 4" tohle je iluze, nezapomeň, že ročník 22/23 jsme končili s -100m, letos to zdánlivě vypadá, že neřešíme FFP, ale to proto, že nám počínaje loňskou sezónou začala sledovaná tříletka, ve které musíme být souhrnně max. -60m. Účast vL M pro nás bude stále klíčová, ale plně se to ukáže až na konci sezóny 25/26.

Bylo by krásné budovat tým v horizontu 2-3 let a třeba naplno prorazit s otevřením nového stadionu, ale proč si v takovém případě hýčkáme tu naši osu tří ocasů ve věku 28-30 let s platy v rozmezí 3,5m až 4m ročně a k nim ještě koupíme 27letého útočníka?

Reagovat
Maritazzi

Provedení je úplně na hlavu, vypadá to, že nejdřív byla snaha uklidnit fanoušky, teď je zas naserou a pak zas ještě někdo přijde, aby si je udobřili.

Na účast v LM ale bohužel nemáme ani v konkurenci, která panuje, ani s Dybalou, nepřiblížili jsme se 5 let. Za mě naprostá utopie, s naším italským jádrem, Dani na lavici je taky ještě na začátku. Za mě by byla přestavba nejlepším možným řešením.

Bohužel, smlouvy, co dostali LoPe, Cristante nebo Karsdorp nás budou dolů tahat dlouho.

Reagovat
pastal

Dybala musí zůstat za každou cenu,vyhazet musí Bryana a spol

Reagovat
Largo

Jenže kdo ho koupí? Kdo koupí natrvalo Kumbullu, Smallinga, Cristanteho, Pellegriniho, Karsdorpa nebo Solbakkena? Nikdo.

Reagovat
pastal

Některým z nich neměli vůbec prodlužovat smlouvy, kumbullu a smallinga bych si nechal zbytek do piče

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pellegrini dostal za 7 let v AS celkem 5 x zvýšen plat.

Beppe Riso musí mít na AS složku. Ano, i Cristante je jeho klientem.

Reagovat
pastal

Cristanteho prodlužovali proč do 2027! Zmrdi v tom vedení a když jsem před chvílí viděl jak hrají tak bych si přál ať je v Římě prozenou Fans

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mě se neptej, proč je stále v AS, ale prodloužit ho museli, jinak by stál v ročních nákladech ještě víc než teď. Aspoň má ten plat stále ještě poměrně přijatelný, i když na to jako hráč nemá.

On je hráč, kterého když už musíš, tak koupíš za 12, ne za 25, a podepíšeš jednou a pak zas pošleš o dům dál, protože nevyniká ničím.

Pak je tu Lolek, který sice "přišel" za 10, ale klub mu dal 5 x přidáno a už třikrát hraje za mzdu, kterou může mít v lize tak 5 hráčů, kteří táhnou své týmy rok co rok, zápas co zápas.

Fans v Římě mají úplně jiný pohled na věc než my.

Reagovat
pastal

Bryan bere myslím 4 úlet podle mě, Pellé 5

Reagovat
Pozor skluz!!!

LP 3,5 + 0,5 bonusů, takže 4

BC 2,8 + 0,7 bonusů. 3,5 to je strop, kde bychom se měli pohybovat pokud jde o tahouny nebo nákupy jako Dovbyk. 3,5 - 4 max.

Ani jeden z nich si takové peníze nezaslouží.

Reagovat
Nuno čomes

A Dovbyk si za jednu sezónu v LL, kde to Gironě zrovna šlapalo neskutečně, 3+1 zaslouží?

Reagovat
Gimme

Hrot má vždycky víc nasypáno

Reagovat
Pozor skluz!!!

To je celkem fér pro hrotového útočníka.

Kdybychom měli stále growth decree, nebavíme se o jeho mzdě vůbec.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Antoniovi nekoupili Lukakua a Mosese a už to jde do prdele

Reagovat
GEGE

Hellas

Reagovat
danko10

Ndonio vyzerá, že v Neapole preskočil rovno do fázy, ktorá mala prísť budúce leto.

Reagovat
Maritazzi

Mancini Cristante masterclass hned od začátku

Reagovat
Gimme

Já na tu línou lemru s kapitánskou pásku nemám

Reagovat
pastal

Reagovat
danko10

Všetko po starom. Nádhera. ❤️

Reagovat
Largo

Zatím děs. Ale co čekat s hráči jako Cristante, Pellegrini, Zalewski? To to někdo jako DDR nevidí nebo do do háje?!

Reagovat
Gimme

LoPeho stáhnout místo Baldanziho a Cristanteho vyměnit za Nového. Horší to nebude

Reagovat
Alberto Aquilani

úžasné, dychberúce, neopakovateľné...

Tak my vylejeme cez leto 100 mega, aby v základe hral ZALEWSKI... ešte raz - ZALEWSKI! a v strede poľa hrali stále tie dve mrtvoly. A úplne v pohode si pred začiatkom ligy pošleme preč najlepšieho hráča. Ja na tie rozprávky, ako ideme budovať nejaký team v horizonte 2-3 rokov neverím. Toto nie je NHL. Áno, majú sa nosiť mladší hráči, ale aj s tým zvýšením platom by mal Paulo stoj čo stoj zostať. Ďalšia vec je, ako to ovplyvní Souleho. Odíde mu hneď zo začiatku naj kamoš a dôležitý faktor, prečo do Ríma išiel. Nevraviac o tom, že zrovna on mal pri Dybalovi postupne rásť a Dybala mu zbavovať zodpovednosť. Takto sme na 20 ročného Souleho zvalili všetko hneď od začiatku, Všetko hráme cez jeho stranu, on až priveľmi chce a potom sa utápa v klučkách a keďže na druhej strane nemá nikoho (rozumenj toho poľsko talianskeho buzeranta)kto by ho zasuploval, olala, máme tu rázom celkom slušný problémik.

Ale DDR by si za tento polčas zaslúžil ďalšie predĺženie zmluvy, nie? Aspoň na ďalších 8 rokov. Mňa by ani neprekvapilo, keby táto kópia všetkého najhoršieho zo Zemana, Di Francesca a Enerikéého prišla s tým dychberúcim nápadom poslať Dybalu preč sama, lebo sa mu nehodí do systému - velooooce.

Jediný, kto sa mi páči je Toffifee. Viem, že som ho tu cez leto hejtil, ale dnes behá fakt všade, konkrétne za seba, Pellegriniho a Cristanteho.

Reagovat
Pipo123

Nostalgia za Mourinhom?

Reagovat
Alberto Aquilani

nie

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

45 minút proti Venezii, začiatok katastrofa. Rovella urobil chybu a dostali sme gól, postupne sa to zlepšovalo, Castellanos a Dele Bashiru najlepší na ihrisku, obaja neskutočne bojujú, hlavne ten Bashiru je borec čo ide do takého Championship pressingu , niekedy až bláznivo behá po ihrisku, ale fanúšikom sa to pár krát páčilo keď získal loptu.

Čo tomu momentálne chýba je myšlienka v zálohe, absencia Alberta je strašne cítiť, na druhej strane dobre napádame, získavame veľa lôpt, Bashiru, Rovella aj Gundo hrajú hodne vysoko a rýchlo dostupujú k súperom, Bashiru a Gundo sú zmrdi a tých ani jeden súper nebude mať rád.

Viem si predstaviť že táto záloha bude proti lepším súperom hrať strašne destrukční futbal, ale ta absencia Alberta a vôbec nejakej kreativity bude citeľná počas celej sezóny, vyriešil by to ten Lo Celso o ktorom sa špekuluje, prípadne dúfať že Castrovilli si vymenil kolená

Reagovat
Largo

El Sha a Dybala na plac!

Reagovat
Largo

Mediocre Roma.

Reagovat
Pipo123

Bavím sa bavím

Reagovat
Pozor skluz!!!

Daniele nemá koule, jinak by tam dal Pisilliho, který by se přimotal k nějaké šulačce k tyči.

Grazie Paulito.

Cristante-Pelle jsou rakovina.

Reagovat
pastal

To jde za Danielem a pokud to nepochopí že hrát nemůžou tak jsme v hajzlu

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
pastal

Daniel je taky dobrý K...!! Nechát tam 90 minut Cristanteho a Pellegriniho to klobouk dolů uvažuju že to sledovat nebudu 2 hodiny v piči!! Přátelaky co jsem sledoval jsem bral v klidu, ale teď jsem vytočený nejsou schopni přehrát tým co bude hrát o záchranu tohle nejde omluvit a jde to za trenérem, ať se už zbrchaji však každý rok je stejný, ten kdo trochu běhá je střídány ten kdo klusák hraje 90 minut,nechápu a asi nikdy nepochopím.Dybala ukázal více než všichni ofenzivní hráči dohromady ráno se probudím a přečtu si jak Dybala jde do Arábie

Reagovat
Largo

To DDR doprdele nevidi, jak tristni je ten tym, jak nema rozestaveni, napad, dynamiku, nic? Jak jsou Pellegrini, Cristante, Celik nebo Zalewski zvytecny? Jak nemame pohyb? Dovbyk na vsechno sam….

Reagovat
Pozor skluz!!!

On to asi vidí, ale koho měl hrát?

Stephana, který když nastoupí od začátku, jako by se šetřil, aby vydržel? Hele já bych taky klidně poslal na druhý poločas Joaa Costu nalevo, ale nejsem trenér.

Podle mě se zoufale snaží Zaleho hrát, aby aspoň někdo nabídnul víc než hostování.

Pelle je Pelle, bude hrát, má nejvyšší plat. To je dílo Monchiho/Petrachiho převážně. Jakkoli je Baldanzi už teď za mě lepší v záloze, jen tomu chybí ta gólová nástavba.

Celik byl jediná možnost, čeká se na Assignona, s ním to bude lepší.

Není to tak jednoduché, na druhou stranu mohl udělat více. Pisilli ukázal v přípravě, že v izolovaných herních fázích může být žolíkem, proč to nezkusit. Volpato, Bove v první sezoně, Afena Gyan mají na kontě víc vyhraných bodů než Pelle za celý rok.

Týmu trochu uleví od kritiky, že zatím ztratili v zásadě všichni, ale pokud to budeme vídat další dva tři měsíce, tak nevím, jestli Dani vydrží do Vánoc. Kor bez Dybaly, který to včera zase mohl zachránit.

Děsí mě stopeři. Evan je měkký a Mancini je most overrated CB in the game. Pomalý, všude pozdě, neumí číst hru. Marně si doufám, že dojde nějaký dvacetiletý kluk z Francie, co je oba zastíní a bude hrát základ.

Reagovat
Truffaldino

Vím, jaký máš názor na Manciniho, já ho mám o něco lepší. V rámci SA mi ta dvojka na stoperech zase tolik nevadí, ani v AC či Neapoli to není žádná sláva, vezmi si třeba, kolik to odehraje Juanito Jesus. bránění je nakonec o souhře celého týmu a ani včera mi nepřišlo, že oni dva by nějak propadli krom toho břevna, kdy Evan potvrdil, že je opravdu měkký. Většina útoků ke konci byla zase dána Danielovou snahou zemanovsky nacpat dopředu co nejvíce hráčů, pak ti zůstanou beci vysoko a Bryan se nechá lehce obejít. On sice umí dobře odebírat odskočené míče v úzkém prostoru, ale při bránění na tělo je eufemisticky řečeno marný, ostatně mi doteď není jasné, co De Rossiho vede k tomu říct si, že je Cristatne na pozici šestky dobrý nápad. No a Angeliňo s Celikem rovněž nemají bránění za silnou stránku, Angeliňo je spíš wingback a člověka hned napadne, proč se vlastně dostal do toho Turecka. S Paredesem to bude zase o něco lepší.

Nastoupení Baldanziho byl včera dobrý krok, hru rozhýbal, snad na té pozici bude naskakovat častěji. Zároveň tím i z mého pohledu padl argument, že je Dybala takticky těžce uchopitelný, protože Tommaso hrál přesně tu Dybalovu pozici desítky, kde by ho člověk nejradši viděl, a posléze vcelku slušně fungoval právě i s Dybalou, který šel na křídlo. Střídání Faraona bylo ale wtf, on měl jít na hřiště nejdéle v 75. minutě.. Costa mi v přípravě nepřišel lepší než Zale, lhali bychom si do kapsy říkat si, že by nám býval pomohl. Pisilli mohl naskočit místo Pellega, kdokoliv mohl naskočit místo Pellegriniho, včera zazdil tutovku a na půli soupeře v jednom kole ztrácel míče, pohyb i zápal měl, jenže po fotbalové stránce je strašně nekvalitní. Asi bude muset odstřelit dalšího trenéra, než si Daniele uvědomí, že patří na lavičku, jenže pak přijde Max a udělá z něho svého Rabiota. Trochu zajímavé bylo, že všichni hráči, kteří jsou v posledním měsíci spojováni s odchody, Elsha, Bove, Tammy, Dybala, zůstali jen na lavičce, jediný Paulito vlastně dostal trochu času na hřišti.

Zaleho mi bylo líto, jak si tam včera nejpomalejší chůzí v dějinách fotbalu navedl míč na protihráče a poté poslal bochánek úplně do prd... . Místy vypadá, že by se nechytal ani v okresním přeboru paraplegických penzistů, potřebuje odejít a zkusit si někde najít roli, bohužel je v současné chvíli kvalitou zralý na Cosenzu nebo něco podobného. Přesto to byl, i v rámci přípravy, jeho nejlepší výkon v začínající sezóně a vytvořil gólovku Lorenzovi.

Jednu věc bych potřeboval vysvětlit, proč pošleme přihrávku na Angeliňa a vzápětí všichni ti prťaví človíčci jako Baldanzi a Dybala běží do vápna? Centry zleva jsou něco hrozného, všechno nepřipravené pozice, Dovbyk se k první hlavičce dostal až k po individuální akci Dybaly zprava. Zrovna tak rozehrávka, máme na hřišti v jednu chvíli Joyu, Tommasa a Matiase, ale místo rozehry posíláme dlouhé pasy na Dovbyka.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Prostě potřebuji vidět jednoho klasického stopera který vidí hru a vedle něj jednoho z těch bambulů a bude to v pohodě. Spolu jsou neustále na hraně kiksu/podcenění situace. To dvacetimetrové couvání mě taky brutálně sere.

Tommasso musí hrát v záloze. Klidně s dalšími prťavci, ten technický potenciál tam je, Když se do toho nakombinuje Manu Koné a ti dva dementi nebudou na hřišti + pravý bek bude hrát fotbal, hra bude dobrá.

Zaleho mi není ani trochu líto už jen pro jeho teatrálnost. Potřebuje skopat v temné uličce, aby si uvědomil důvod pro to ležet na zemi a dělat kotrmelce s výkřiky neskutečné trýzně. Patří do B, tam bu´d začne makat nebo zůstane navždy.

Naše hra na centry je úplně mimo.. S Paredesem budeme hrát více přes střed, pořád nejsem přesvědčen, že Joya půjde nebo že to někdo kromě jeho agenta skutečně chce. Máme na to skvělé typy. Musíme to začít využívat. Ale když jsou na hřišti lenochodi, těžko může Soulé něco vymyslet nebo si to s někým dát.

To, že po Dybalově příchodu jsme něco vytvořili není díky Dybalově genialitě, ale proto, že se prostě začali všichni vepředu hýbat a hrát spolu. Celý ten protiútok byl super, Dovbyk vzal ze vzduchu, Soulé skvěle přenesl, Joya samozřejmě skvělý první dotyk a klam, centr na jistotu za beka, Dovbyk byl tam, kde měl.

Dnes jsem se dozvěděl, že v Burnley je nějaký 19 letý italoameričan Koleosho, měl by být lacný, je dravý, chce hrát. Samozřejmě měl loni zrakvené koleno, ale už jsme si nechali utéct Nusu. Nevěřím, že musíme prodat Dybalu za 8, aby mohl někdo na křídlo přijít, v ročních nákladech se uvolnilo moc peněz.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Juventrus musí vyhrát a dát debakl

Reagovat
Raffaello

Juve mercato v letargii pokračuje

Rugani odletěl do Amstru, Ajax done.

Caviglia na cestě do Benátek, done.

De Sciglio do Coma? Spekulace.

McKennie si vyvzdoroval nominaci na dnešní zápas. Kvůli němu půjde Miretti do Janova.

Koop? Nekonečný příběh snad do konce týdne skončí přestupem.

Nico González? Hráč chce do Juve, zájem je i z Atalanty. Viola vyhoví nejvyšší nabídce.

Kalulu? Neví, co chce. Resp. chce mít jisté místo.

Reagovat
10

Kalulu údajně nejspíš odmítne, protože nevěří, že by dostal adekvátní prostor...pokud se bojí konkurence v podobě Gattiho a Danila, navíc by se ve třech "prali" o dvě pozice (RB a CB), tak ať radši zůstane v Miláně

Reagovat
Raffaello

Tenhle mindset ukazuje, že si vůbec nevěří. Radši uvidím Danila vpravo a na levém stoperovi Cabala, než borce s tímhle mentálním "chci jisté místo" nastavením.

Reagovat
Raffaello

Podle Fabrizia Romana je ale "one step away", tak uvidíme.

Reagovat
10

snad to vyjde, protože by to byl proti Gattimu i Danilovi upgrade...je to dobrá příležitost

Reagovat
DelPiero137

Miretti na ukor burgera je najvacsie wtf v zhladom na mercato ktore sme museli podstupit. Odmieta jednu ponuku za druhou, smejd jeden.

Reagovat
blaugrana

Lookman dostal volno, ci jeho prestup do PSG je na spadnutie?

Reagovat
10

to druhé, Percassiho vyjádření to jen potvrzuje, přestože to napřímo neřekl

Reagovat
Malresi

Brescianini s Reteguim vydarený debut.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To bylo úplně jasné, soukolí jede, jen se mění pár koleček. Příští týden dopietta Samardžič v Turíně.

Reagovat
Malresi

Reagovat
Raffaello

Di Gregorio - Cambiaso, Gatti, Bremer, Cabal - Thuram, Locatelli - Weah, Yildiz, Mbangula - Vlahovic

Rozestavení spíš 4-1-4-1, Thuram drží střed, Loca na hodně velkém prostoru kolem Yildize, který bude po Dušanem.

Gatti capitano, Mbangula v základu, Douglas Luiz na lavičce

Reagovat
10

co jsem komu...zedník kapitán Juve

Reagovat
Raffaello

Ta hierarchie vypadá zjevně následovně: Danilo, Gatti, Locatelli, Vlahovič. A páska asi bude hodně rotovat sestavou. Motta na ni asi neklade takový důraz, resp. můj dojem je, že chce rozložit zodpovědnost za tým mezi více hráčů a tím tvoří chemii. V Bologně měl De Silvestriho v podobné pozici jako Danila, ale jinak páska taky dost rotovala.

Reagovat
Raffaello

Narazil jsem na Twitteru na tvoje alter ego

Il capitano della Juventus FC. Da Scirea al piastrellista...

Reagovat
10

Reagovat
Salfovic

Luiz na lavičce

Reagovat
GEGE

Brescianini bude nakonec ještě bolet...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Cristanteho role

Reagovat
Malresi

Reagovat
10

Mohli jste ho mít za 7m...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Federico Barba ty vole.

Reagovat
Franta Jetel

Lepší lavičku jak Juve má snad i Sparta. To je šílenej úpadek

Reagovat
Airus

První zápas nové sezóny. Snad vstoupíme dobře a Dušan mě vyvede z přesvědčení že v systému TM je nepoužitelný

Forza Juve!

Reagovat
Airus

Mbangula

Reagovat
M11

MB !!!

Reagovat
Raffaello

Mbanguuuuulaaaa

Reagovat
10

Bambula, ne asi

Reagovat
M11

Na co Koopa ne asi

Reagovat
Airus

Na záchranu tváře. Když se obětoval Sulé a padly hlavní cíle do obrany

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

To bylo bránění tvl

Reagovat
Airus

"Nápad Vlahoviče nebyl špatný"

Ale provedení těžce na h**no

Reagovat
Raffaello

WTF

Reagovat
10

To je kopyto

Reagovat
Il Architetto

Dušan Lopata

Reagovat
Airus

Timmy

Reagovat
DelPiero137

vhodnejsia prezvyvka pre neho neexistuje

Reagovat
DelPiero137

Som to pochopil ze myslis Timmyho zo South Parku ako prirovnanie k Vlahovi

Reagovat
M11

WEAH !!!

Reagovat
10

Weah

Kenan

Vlahović za to, že nehrál a tak nic nezkazil

Reagovat
Airus

Reagovat
stuff

Duso!

Reagovat
10

Douche-an

Reagovat
10

Ne asi...ten už nikdy nedá gól

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Hallelujah Dušan Cabal áčko

Reagovat
Raffaello

Ofsajd

Reagovat
Airus

Klasika VAR, teď něco uplacat ve studiu když to ani neukažou hned

Reagovat
10

Start - příslušenství - malování

Reagovat
Airus

Tak to byl bullshit offside

Reagovat
10

Neskutečný...

Reagovat
Melchior

A stejně mě na tom dneska nejvíc baví to, že už nehraje Rabiot

Reagovat
Airus

He, who shall not be named

Reagovat
10

zvlášť dokud pořád nikde nepodepsal

Reagovat
Airus

Tvl jestli přijde jako alternativa za Koopa, po tom co se vrátí do sestavy McKennie a Fede zůstane pověšený v průvanu....

Hrozná představa

Reagovat
Melchior

Dal bych mu 2 mil.€ a poslal obratem na hostování do Interu s hrazeným platem.

Reagovat
10

Chiesa by se tak hodil...a v tomhle systému by hrál skvěle, o tom nepochybuju

Třeba ega půjdou stranou a ještě to napraví.

Reagovat
stuff

Kiezby

Reagovat
Kapřík

Reagovat
M11

Tak to uz je bizar ten ofsajd

Reagovat
10

Si dělají prdel s tím ofsajdem ty hovada???

Reagovat
Melchior

Co tohle bylo za ofsajd?

Reagovat
Melchior

Ještě že měli minutovou pasáž mimo hru, aby to zvládli v režii zopakovat na jeden zátah

Reagovat
Airus

Andrea jako pán

Reagovat
M11

ANDREA !!!

Reagovat
10

Andrea

Reagovat
Airus

Dobrá práce čas vyměnit Dušana zpátky za Moiseho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele