SENDEROS UŽ SI NA MISTROVSTVÍ NEZAHRAJE

24.06.2006, 20:34, aktualizováno 26.06.2006, 10:43
Aktuality
Švýcaři se v playoff budou muset obejít bez jednoho ze základních stavebních kamenů dosud pevné defenzívy - stoper Philippe Senderos si v utkání s Koreou vykloubil rameno a šampionát pro něj skončil.

21letý obránce Arsenalu se zranil na začátku druhého poločasu v na první pohled nevinném střetu. Až další vyšetření odhalilo poškozené vazy v rameni a lékař švýcarské výpravy Rudolf Roeder se obával, že bude nutná operace. To se nakonec nepotvrdilo, ale původně odhadované dva týdny léčení se protáhnou na šest.

"Znehybnili jsme mu to na dva týdny, ještě jej čeká další vyšetření, aby se ukázaly případné další problémy. Operace v tuto chvíli není nutná, prodiskutovali jsme to i s lékaři Arsenalu. Pokud nenastanou komplikace, bude moci znovu hrát za pět až šest týdnů," prohlásil Roeder. Senderos tak přijde téměř o celou předsezónní přípravu, Premier League startuje už v polovině srpna.

Že je Senderos pro tým důležitý v utkání o postup potvrdil nejen v obraně, ale i na opačné straně - po Yakinově přímém kopu dal hlavou první branku zápasu a nastartoval Švýcarsko za vítězstvím. Už při vstřelení gólu se zranil, srazil se hlavou s obráncem a jeho radost poznamenala krvácející rána na nose.

Švýcarská obrana dosud neinkasovala, ale ani ztráta klíčového muže by ji podle slov trenéra Kobiho Kuhna neměla rozhodit. "Samozřejmě je to velká rána, ale už jsme viděli jeho kamaráda Johana Djourou, jak jej dobře zastoupil," prohlásil Kuhn. "Jednou z předností našeho týmu je schopnost téměř kohokoli nahradit bez ztráty na síle," dodal.

Švýcarsko, vítěze skupiny G, v pondělním osmifinále čeká Ukrajina.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele