Schick opět vynechal trénink, ale jeho stav se lepší. Připravujeme se na obě možnosti, řekl Hašek

25.06., 12:27, aktualizováno 25.06., 16:46
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Zraněný útočník Patrik Schick scházel i na dnešním předzápasovém tréninku české reprezentace před středečním závěrečným duelem ve skupině na mistrovství Evropy proti Turecku. Jeho start v rozhodujícím utkání o postup nadále zůstává velmi nejistý, spíše nepravděpodobný. Zbytek týmu na tréninku v Norderstedtu vedle základny nechyběl, útočník Tomáš Chorý měl ovázanou nohu těsně pod kolenem.

Schick se zranil v sobotním druhém utkání skupiny s Gruzií a musel střídat. Nedělní vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo problém v lýtkovém svalu. Zda to znamená, že nejlepší střelec aktuální nominace jistě zmešká středeční duel s Turky, vedení týmu neuvedlo. Kanonýr Leverkusenu zůstal s mužstvem a lékaři s fyzioterapeuty dělají maximum, aby jej dali do pořádku.

"Patrik byl teď dva dny v péči lékařů, fyzioterapeutů a masérů, takže s námi nebyl na tréninku. Jeho zranění se lepší a uvidíme ještě zítra," prohlásil Hašek, který se připravuje na obě možnosti.

"Varianty s Patrikem a bez Patrika jsme měli už před turnajem. Je to samozřejmě náš klíčový hráč, jeden z nejlepších střelců v Evropě, ale pokud by nebyl k dispozici, tak ho musíme nahradit. Ostatní hráči pracovali celou dobu tak, aby byli připraveni. Takže já věřím, že budou připraveni, pokud Patrik nebude ready," doplnil Hašek.

Schick proti Gruzii vyrovnávacím gólem zařídil remízu 1:1 a po úvodní porážce 1:2 s Portugalskem i první bod na šampionátu. Duel s Tureckem určí, zda svěřenci trenéra Ivana Haška projdou do vyřazovací fáze. Jistotu postupu by jim dalo vítězství, za určitých okolností by jim mohla stačit i remíza.

Na tréninku stejně jako v pondělí nechyběli záložníci Antonín Barák s Lukášem Provodem, které v předešlých dnech trápily lehké zdravotní potíže. Útočník Chorý měl ovázanou pravou nohu těsně pod kolenem, v úvodní čtvrthodině, která byla tradičně otevřená pro média, se ale nezdálo, že by ho to limitovalo.

Český celek stejně jako před utkáním s Gruzií v Hamburku neabsolvoval předzápasový trénink na stadionu, kde se bude hrát, ale na své základně. Pořadatelé se snaží šetřit trávník, který nebyl v nejlepším stavu. Mimo hlavní stadion se před polednem připravovali i Turci.

Na začátku tréninku hráči v kolečku popřáli kouči Haškovi k dnešnímu svátku. V Hamburku panovalo dosud nejteplejší počasí od příjezdu týmu na základnu na severní okraj Hamburku, kam mužstvo dorazilo předminulý čtvrtek. Už dopoledne přesahovala teplota 25 stupňů, ve středu má být ještě větší horko. Zápas ale začne až v 21:00.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
$dolar$

OT - poradil by mi nekdo znalej googlu?

Driv kdyz jsem hledal trasu, tak jsem si zadal do googlu nazev mesta treba a tam uz byla moznost trasa, pripadne jeste nejdriv mapa a pak trasa. Ale ted to zadam a neni tam ani kolonka mapa, ani trasa, to je nejaka uzasna novinka?

Reagovat
naheCZ

Poděkuj EU, která tohle propojení zakázala.

Reagovat
celeb

pravda, ale to nic nemeni na to, ze Google ako vyhladavac siel do psej matere. Dlho som ho miloval, ale uz ho dlhsiu dobu doslova trpim a cazinam nenaviet. Namiesto fantastickej kniznice sa zmenil na trhovisko.

Reagovat
celeb

teraz rozmyslam, ci zacinam trpiet disgrafiou, alebo ta vymena caps (neviem CS ekvivalent) na starsej logitech klavesnici nebola az taka uspesna.

Reagovat
naheCZ

Tak já už dlouho používám DuckDuckGo místo Googlu. Google tam už cpe tolik reklamních výsledků, že to je hrozný. Na druhou stranu umí daleko líp vyhledávat v diskuzích.

Reagovat
vodka

přes google už vyhledávám minimálně

Reagovat
81Tomas

Co pouzivate borci?

Reagovat
Salfovic

mapy.cz a waze

Reagovat
Sosi

Na vyhledavani?

Reagovat
vodka

už zmíněný duckduckgo. S tím, že používám jako prohlížeč Brave, tak občas jejich vyhledávač.

Reagovat
celeb

duckduckgo je dost chaba nahrada, ale je dost podporovana opensource komunitou a zlepsuje sa. Bing je vo vsetkych smeroch horsi google.

Celkom prijemne ma prekvapil yandex - je to ruska obdoba stareho googlu (cize hned vidis klady aj zapory).

Vyhladavanie priamo na reddite, ak hladas nejake navody a riesis problemy.

Chcelo by to stary google. Kazdopadne je sialenost, ak na vyhladavanie na internete ma defekto monopol najvacsia reklamna agentura na planete (okrem ineho).

Reagovat
$dolar$

Wtf? Z jakeho duvodu?

Reagovat
naheCZ

Prej zneuživání monopolu odkazováním přímo na svůj jiný produkt. Jde to nějak zapnout, ale tuším jen na Chromu. Teď si chtějí došlápnout na na Microsoft, že má Office propojený s Teamsy. Prostě regulační idiocie

Reagovat
Mass

Ty seš taky jiná ovce, když tu hájíš zneužívání korporátního monopolu.

Reagovat
naheCZ

Tohle není zneužívání korporátní monopolu, ale normální integrace služeb.

Reagovat
Mass

Však nikomu neublíží, pokud nebude jen používat všechno integrované od Googlu a vyzkouší i něco jiného.

Reagovat
81Tomas

proste to ze je donutili odstranit tu zalozky na mapy je pekna picovina, nikomu neublizi, ze bude pouzivat neco jineho...

ale proc by nemel mit google moznost nabizet jejich sluzbu, na jejich vyhledavaci?

Reagovat
naheCZ

Jen místo jednoho prokliku do map teď lidi musí ještě ručně chodit do map. Fakt výborný chránění zákazníka no. Jasně, můžeš jít do map rovnou, ale prvně to máš zažité a druhak je furt komfortnější místo zadat do search baru prohlížeče...

Reagovat
kilobyte

Stačilo by, aby ti dali na výběr z map, jako dávají na výběr z prohlížečů.

Reagovat
Sigma Olomouc

můžeš to dělat přes aplikaci Google mapy.

Reagovat
Pablos

Přes mapy no. Ani jsem to nikdy nedělal jinak, tak ani nevim, že to kdy šlo jen tak přes google

Reagovat
djwenca

a proč nepoužiješ mapy.cz? Nejlepší mapy na internetu, chodím a jezdím podle nich pořád. Oproti mapám Google jsou tam vrstevnice, vidíš převýšení, jsou tam vyznačeny všechny zajímavosti na trase, hotely, parkoviště, vyhlídky, hrady, zámky, vodopády, rozhledny, prostě vše

Reagovat
naheCZ

mapy.cz jsou asi nejlepší na turistiku no. A pokud už vážně dobře implementovali i online sledování provozu (někdo mi nedávno tvrdil, že ano), tak bych je už taky plně doporučoval místo google map.

Reagovat
Pepe1911

na cestování autem jedině waze

Reagovat
Pablos

Reagovat
Nebelung

Waze často vymýšlí sjíždění z dálnice a hned nájezd. Akorát to pak kurví plynulost té kolony. A obecně rád vymýšlí blbosti.

Reagovat
Pepe1911

Musíš si to nastavit no... Třeba to často rádo vede nesmyslně po městských okruzích a objížďkách i v době, kdy v centru není provoz. Plus u českých maloměst se často nevyplatí je objíždět. V nastavení se to dá slušně optimalizovat.

Reagovat
Pepe1911

Jinak bych rád dodal, že blbosti obecně vymýšlí občas úplně každá navigace.

Reagovat
Uwe háže buly

Najedu ročně cca 260 tom a jediné Google nebo v Čechách mapy.cz, na Waze koukám, jen když chci vidět, jestli někde nejsou policajti.

Reagovat
Freedo

V cizině lepší Google Maps, pokud jde o města. S turistikou v přírodě souhlas, že jsou lepší mapy

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
oli9

Tak dej mapy google. Já vždycky jedu ještě offline mapy. Které si stáhnu před cestou aby byly co nejaktuálnější a funguje v režimu offline

Reagovat
$dolar$

Nj vy vsichni pisete, jak kdybych byl uz nekde na ceste

Ale ja sedim doma a potrebuju si treba jen neco dohledat, tak hledam na googlu a pak zaroven chci vedet vzdalenost a kudy se tam jede treba, nebo co je pobliz, tak takhle jsem to vzdycky pouzival.

Reagovat
letitfly

No ty vole...tak já si mnul ruce, že tady jsou nějaký komentáře k zítřejšímu klíčovýmu zápasu a tady je zatím sraz katedry kartografie

Reagovat
Sosi

Popravde google maps skoro nepouzivam. Na statickou orientaci jsou lepsi mapy.cz, na navigaci waze...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele