Šance vidím padesát na padesát. Salcburk nemusí být na Spartě ve formě, prohlásil Svoboda

Včera, 08:30
Rozhovory
Antonín Svoboda během působení v Karviné. (© MFK Karviná)

Liga mistrů se po 19 letech vrací na Letnou, už ve středu večer vyzve Sparta Red Bull Salcburk. Právě v jeho akademii působil útočník Antonín Svoboda (22). K velké kariéře v evropské fotbale se odsud neodrazil, za A-tým nastoupil do jediného zápasu - v Evropské lize proti Villarealu. Dění v klubu ale pořád sleduje, proto jsme před velkým zápasem v podcastu Livesport Daily zavolali právě jemu, abychom se zeptali, co od utkání očekává.

"Myslím si, že z pohledu fotbalové kvality to dnes večer bude padesát na padesát, netroufl bych si říct, kdo bude favorit. Osobně samozřejmě vzhledem ke své minulosti budu přát spíš Salcburku," prozrazuje odchovance Zbrojovky Brno. "Pro Spartu je velká výhoda, že nemusí do Rakouska. Salcburk se doma dokáže zbláznit a přidává mu to na výkonu třeba třicet nebo čtyřicet procent. Navíc je to první zápas, Salcburk nemusí být v ideální formě," vypočítává možné výhody Sparty.

Salcburk je proslulý výchovou mladých hráčů a i v současném kádru jsou podle Svobody zajímavá želízka v ohni. "Největší potenciál aktuálně vidím v Kjaergaardovi, to je výborný hráč. Hrával jsem s ním v akademii a má podle mě opravdu velkou šanci něco dokázat. Nicméně ten v zápase se Spartou nastoupit nemůže, což může být pro domácí taky velká výhoda," dodává Svoboda.

Ve středeční epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

Jakou fotbalovou DNA vštěpují v Salcburku hráčům v akademii?

Jak týmem otřáslo, když po 10 letech nezískal titul?

Proč se Svoboda v Red Bullu neprosadil a co plánuje dál s kariérou?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (5)

Přidat komentář
ACSeRw!n

80:20 pro ACS

Reagovat
dave30

Jj, takto nějak to vidí i rakouský fanoušek (možná tedy obráceně). Říká si - jak by nám asi mohl ublížit tým, který 19 let nehrál skupinu LM? V tom vidím šanci Sparty (podcenění).

Reagovat
Profesor Ikebara

Abychom se nedivili.

Reagovat
Figi

Tezky zapas a tesna vyhra Sparty

Reagovat
Kiwi-21

Přání 2:1 pro Spartu kvůli koeficientu

Očekávám ale výhru Salzburgu 3:1

Úspěch pro Spartu v LM budou dle mého 4.body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele