S tátou během Eura fotbal neřešíme. Názory jiných si ale rád vyslechne, uvedl Ivan Hašek mladší

23.06., 11:11
Aktuality

Trenér Ivan Hašek mladší je také během mistrovství Evropy v Německu v pravidelném kontaktu s otcem, trenérem české reprezentace. Asistent kouče Bohemians Praha 1905 v rozhovoru s ČTK uvedl, že na rozdíl od běžných hovorů doma teď s otcem po telefonu nezabíhají do odborných věcí. Syn se snaží povzbudit tátu spíše zprávami o rodině a věří, že po utkání s Tureckem mu bude moci pogratulovat k postupu ze skupiny.

Když se doma sejdou v rodinném kruhu tři Haškové, vždycky se řeč stočí na fotbal. Šedesátiletý otec Ivan, starší syn Pavel (40 let) a mladší Ivan (36), oba bývalí prvoligoví hráči. Euro je ale výjimka. "S tátou teď fotbal úplně neřešíme, má ho plnou hlavu a kolem sebe početný štáb. Spíš se ptá na vnoučata, jak nám je. Uklidňujeme ho, že je všechno v pohodě," uvedl Ivan junior.

Normálně kluci přispívají tátovi svými postřehy a názory. "On by musel říct, jestli si z toho něco bere. Názory jiných, nejen naše, si ale určitě rád vyslechne."

Mladý kouč má k realizačnímu týmu reprezentace pouto jako nikdo jiný. Táta Ivan má za asistenta Jaroslava Veselého, prvního kouče "Klokanů". A také Jaroslava Köstla, jemuž junior před lety v Ďolíčku pro změnu asistoval v dorostu a juniorce. "V první řadě jsem příznivec nároďáku, fandil bych mu, ať už by ho trénoval kdokoliv. Ale je pravda, že teď trochu vidím do zákulisí. Určitě si první dva zápasy ve skupině rozeberou a stanoví správnou taktiku, aby ze skupiny postoupili."

Češi po porážce s Portugalskem a remíze s Gruzií potřebují zabodovat ve středu proti Turecku. Tedy se soupeřem, který je na ME v letech 2008 i 2016 v závěrečném utkání ve skupině poslal domů. "V prvním případě jsme u toho s bráchou byli. Přijeli jsme do Švýcarska fandit a pak jeli smutní domů. Věřím, že do třetice už to vyjde a oslavíme s tátou postup do osmifinále. Turci mají tři body a proti Portugalcům šetřili některé hráče, předem počítali, že rozhodne až zápas s námi. Mohou hrát na remízu, porážka 0:3 však pro ně není úplně pozitivní. My stejně musíme hrát na vítězství, to je teď jasné," uvědomuje si Hašek.

Během nepřítomnosti Veselého teď dohlíží na start letní přípravy "Klokanů". "V sobotu jsme trénovali dopoledne, v neděli mají kluci volno. Šampionát samozřejmě všichni sledujeme, nedávalo by smysl stavět program mužstva proti zápasu reprezentace," řekl s úsměvem bývalý záložník.

Další Veselého asistent David Bartek nastoupil v sobotu odpoledne za výběr Bohemians při oslavě 125. výročí založení ČAFC Praha. Součástí programu byla i projekce zápasu s Gruzií a o emoce nebyla stejně jako v řadě dalších českých měst při společném sledování nouze. První neoficiální český mistr mimo jiné udělil čestné členství svým odchovancům Romanu Bednářovi a Milanovi a Michalovi Škodovým, kteří všichni svého času zamířili z "Čafky" právě do Bohemians.

"Byl jsem také pozvaný, ale mám špatný sval z Lipenců, kde ještě s bráchou hrajeme. Momentálně jsem pro takové akce nepoužitelný," poukázal Ivan Hašek mladší na společné působení s bratrem v týmu pražské I.B třídy.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele