Rumunsko musí najít nového trenéra, Iordanescu po dvou a půl letech skončil

22.07., 14:50
Aktuality
Edward Iordanescu (© AFP)

U reprezentantů Rumunska končí po mistrovství Evropy trenér Edward Iordanescu. Národní svaz dnes na webu oznámil, že šestačtyřicetiletému kouči vyprší na konci července smlouva a novou nepodepíše. Jeho nástupce zatím není znám.

Iordanescu se ujal reprezentace na začátku roku 2022 a napodobil tak otce Anghela, jenž národní tým vedl dokonce třikrát. S týmem postoupil na mistrovství Evropy do Německa, kde Rumunsko v mimořádně vyrovnané skupině E skončilo na prvním místě před Belgií, Slovenskem a Ukrajinou. Následně vypadlo v osmifinále po porážce 0:3 s Nizozemskem.

Na svém oficiálním facebooku Iordanescu uvedl, že svou misi považoval za dokončenou už postupem na Euro. Nyní si chce dát bývalý kouč Kluže, FCSB či CSKA Sofia od trénování pauzu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele