Rotace není téma, derby je další obrovsky náročný zápas, uvedl Trpišovský

Včera, 23:33
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© Slavia Praha)

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský hájil po remíze 1:1 s Ajaxem v Evropské lize své rozhodnutí šetřit v zápase síly některých opor. Rozhodl se tak s ohledem na nedělní derby se Spartou, v němž červenobílí mohou rivalovi odskočit v ligové tabulce již o šest bodů. Na tiskové konferenci po utkání kouč zdůraznil, že šlo o logický krok, protože v nabitém programu nelze odehrát zápasy jen se základní sestavou.

Trpišovský udělal v sestavě pět změn. Body ztracené s Ajaxem by mohly Slavii chybět. "To se uvidí. Jednoznačně jsme ale chtěli vyhrát. Někteří hráči nejsou zdravotně stoprocentní, třeba Zafeiris měl virózu. Není to vůbec téma, to bychom pak hráli jen s jedenácti hráči celý ročník. Kluci, kteří normálně tolik nenastupují, odvedli dobrou práci. Stál proti nim silný soupeř s velmi nepříjemnými útočníky," uvedl Trpišovský.

Kdyby podle něj Slavia sehrála lépe první půli, vyhrála by. "Měli jsme do zápasu vlétnout v daleko vyšší intenzitě. Mrzí mě penalta, byla zbytečná. V tak náročném programu zkrátka musíte rotovat, konzultovali jsme to se všemi hráči. V neděli nás čeká další obrovsky náročný zápas, musíme na něj být ready."

S méně vytíženými hráči byl celkem spokojený. "Myslím, že někteří předvedli skvělý výkon, ale stále hráli proti Ajaxu, což je tým s velkou kvalitou. Prvních 20-30 minut nám chyběly emoce. Nebyli jsme dostatečně nažhavení a měli jsme příliš velký respekt. Od začátku druhé půle jsme však předvedli, co jsme chtěli. Zmrzlý udělal chybu, ví to, zavinil penaltu. To se stává, ale líbilo se mi, jak se to snažil napravit. Dnes jsme bohužel nebyli tak dobří v pokutovém území jako v předchozích zápasech," hodnotil Trpišovský.

V utkání dostal žlutou kartu. V závěru bylo mužstvo hodně podrážděné směrem k rozhodčímu, což je varováním před derby. "Asi ano, ale někdy je to těžké. Když pak třeba soupeř jde do brejku a rozhodčí se po dvaceti vteřinách výhody vrátí k faulu... Přerušení bylo moc, plynulých pasáží tam bylo málo. Spíš tam vidím, že jsme měli být lepší ve vápně kolem Chorého."

Po dvou kolech a úvodní výhře v Razgradu má jeho tým čtyři body v tabulce soutěže s 36 účastníky. "Chtěli jsme dneska vyhrát, ale všechny zápasy v Evropské lize jsou těžké. Čekají nás teď dva těžké výjezdy (Bilbao a Frankfurt), proto jsme na úvod body potřebovali. S tak velkou tabulkou po pravdě nemám zkušenosti, jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet. Věřím však, že pokud budeme hrát i nadále takhle kvalitně, tak nám postup neunikne," dodal Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele