Rooney děkoval rozhodčímu, Ferguson považuje remízu za ztrátu

06.02.2012, 09:32
Aktuality
V táboře Manchesteru United po utkání na Chelsea nepanovala shoda. Manažer Alex Ferguson i přes dvě odpískané penalty, z nichž minimálně jedna byla velmi sporná, nebyl s rozhodčím spokojen. Naopak jejich exekutor Wayne Rooney po utkání přiznal, že o jejich správnosti pochybuje a United mohou být sudímu Webbovi za penalty vděční.

Ferguson si stěžoval na čárového, který měl prý posoudit zákrok Garyho Cahilla z první půle jako faul a anglického stopera vyloučit. "Asistent rozhodčího proti nám v posledních dvou letech na Old Trafford odpískali dvě penalty - na 45 metrů a byli si tím jistí. Jak mohl tohle přehlédnout? Bylo to velká chyba," řekl v rozhovoru pro Skysports. "Obě penalty byly zasloužené, mohli jsme kopat hned čtyři," dodal vzápětí.

I přesto, že jeho hráči prohrávali v průběhu už o tři branky, skotský manažer litoval dvou ztracených bodů. "Hráli jsme výborně, kromě asi deseti minut po přestávce. Nebylo snadné zvednout se ze stavu 0:3, za to hráče chválím. Remíza je dnes ovšem ztrátou, byli jsme lepším týmem," uvedl Ferguson.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney už tak silný v kramflecích po utkání nebyl, s bodem ze Stamford Bridge byl spokojen a penalty, jichž se ujal, sám zpochybnil. "Nejsem si jistý správností posouzení rozhodčího, nebyly to jasné fauly. Můžeme být vděční rozhodčímu, že je pro v náš prospěch odpískal," nechal se slyšel 26letý kanonýr.

Rooney se k jejich exekuci postavil i přes špatné čerstvé zkušenosti. "Poslední dvě jsem neproměnil, ale když se mě manažer ptal, zda je chci kopat i dnes, neváhal jsem ani vteřinu. Vždycky jsem si byl jistý, jsem sebevědomý hráč," zdůraznil a nakonec se vyjádřil souhrnně i k duelu. "Ano, prohrávat v průběhu už 3:0 je na psychiku velice náročné a uhrát z tohoto stavu bod je velkých úspěchem. I přesto jsme však zklamaní, že jsme nezískali všechny tři," zakončil Rooney.

Autor: Marek Ustohal / manutd.com, skysports.com, soccernet.com

Komentáře (454)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele