Ronaldo v reprezentaci nekončí, s Portugalskem hodlá vyhrát Ligu národů

04.09., 13:47
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Cristiano Ronaldo v reprezentaci ještě nekončí. Již devětatřicetiletý Portugalec podle webu televizní stanice ESPN prohlásil, že o ničem takovém vůbec neuvažuje. Rodák z Madeiry nechybí v nominaci na úvodní zápasy Ligy národů, kterou hodlá vyhrát. Ronaldo zároveň ujistil, že kritika za výkony na mistrovství Evropy v Německu jej neznepokojuje.

Před měsícem ohlásil konec kariéry jednačtyřicetiletý portugalský obránce Pepe. Jeho dlouholetý souputník v národním týmu je ovšem jiný případ. "Nikdy mě nenapadlo, že bych měl odejít z reprezentace. Právě naopak, jsem ještě více motivován než dřív a chci s Portugalskem vyhrát Ligu národů. Už jsme ji jednou vyhráli a chceme to zopakovat," poukázal Ronaldo na triumf v premiérové edici 2018/19, tři roky po vítězství na evropském šampionátu ve Francii.

Portugalci ve čtvrtek nastoupí proti Chorvatům a v neděli se utkají se Skoty. Ronaldo uvedl, že dohady o jeho možném konci v národním mužstvu přinášejí akorát média. On sám prý cítí důvěru trenéra Roberta Martíneze. "Říkal, že nadále jsem přínosem pro národní tým. Pokud tomu tak už nebude, budu první, kdo se sbalí a odejde. Ale půjdu s čistým svědomím, protože vím, kdo jsem, co chci a co si můžu dovolit," ujistil populární CR7, který dal rekordních 130 gólů v 212 mezistátních zápasech.

Letošní šampionát v Německu mu nevyšel, z následné kritiky si ale vrásky nedělá. "Kritika je skvělá, protože pokud neexistuje, nedochází k pokroku. Vždy tomu tak bylo. Změní se to někdy? Nezmění. Snažím se tedy jít svou cestou, být co nejprofesionálnější, pomáhat co nejlépe svou profesionalitou a nejen brankami, asistencemi, disciplínou a příkladem. Fotbal je přece mnohem víc než jen dobře hrát nebo dát gól," řekl hráč klubu an-Nasr ze Saúdské Arábie.

Mnozí kritici podle něj nikdy nebyli ve fotbalové šatně. "Často se směju, že to je totéž, jako kdybych měl já hodnotit formuli 1. Nevím nic o pneumatikách, discích nebo hmotnosti auta... Je to však normální, a proto je pro mě kritika dobrá a být její součástí není žádný problém," poznamenal Ronaldo.

Autor: ČTK

Komentáře (116)

Přidat komentář
Pablos

Diskuze

Reagovat
kovi610

nejvetší hráč všech dob,, CR7!!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ross Geller

Reagovat
Bakary3

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rox

Reagovat
Reggie

Reagovat
el Principito

Reagovat
vceradnesazitra

daleko lepší jak Messi, který nikdy nevyhrál Euro

Reagovat
Mass

CRY

Reagovat
Pankrac

Nemám ho vyloženě rád, ale uznávám ho jako málokoho. Absolutní legenda fotbalu, ale ten odchod úplně nedává

Reagovat
kovi610

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
oli9

poslední i měsíce to svým chováním dokazuje

Reagovat
fsada

Na Messiho nemá a nikdy neměl

Reagovat
Salfovic

Jeho srovnávání s Messim byl jeden z největších nesmyslů v historii fotbalu.

Reagovat
king23

To je zase srajda

Overall když to dneska vezmeme, tak i fanoušek Realu (já) uzná, že Messi je celkově z pohledu kariéry lepší. Každý navíc vidí jak Ronaldo svůj pokles výkonnosti psychycky nezvládá, neumí si připustit, že mu už není 25 a že jeho přínos už není takový. Proto neumí odcházet z reprezentace, neuměl odejít slušně ani z United a proto dává stupidní vyjádření o Saudské lize jako 5. nejlepší na světě nebo co to řekl....

Ale proč by proboha mělo být v minulosti jeho srovnávání s Messim mimo? Panebože je mu 39, co od něho kdo čeká ještě dneska? Tady zas někteří zapomínají jakou úroveň měl v roce 2008 (před 16 lety!!) když vyhrál Zlatý míč poprvé, na jeho začátky v Realu, na období kdy se s Mesim předháněli okolo 60 gólů za sezonu atd. Kdo jiný by se jako měl s Messim srovnávat než borec, který s ním trofejemi, góly a významem pro tým držel tempo? A neříkej prosimtě nesmysly jakože s Messim se nemůže rovnat nikdo. Ronaldův prime a Messiho prime byl fakt porovnatelný.

Reagovat
kilobyte

Je to jako kdyby Pelé a Maradona hráli ve stejné době.

Reagovat
technecium

Tak to pozor, Ronalduv prime byl od Messiho primu hodně vzdálený, spíš jsi asi chtěl říct, že když byl Ronaldo v nejlepším, tj tam kde Real vyhrála LM 3x za sebou, tak to Messimu tolik nešlo a proto se jevili na podobné úrovni. Ale Messiho prime z tech let 2011-13 je mimo jakékoliv měřítko kohokoliv, kdo kdy hrál fotbal. 91 gólů za rok je prostě úplně mimo cokoliv kdo kdy dokázal nebo dokáže.

Reagovat
Well

Maradonuv výkon na MS86 byl výkon, ke kterému se nikdo nedokázal přiblížit. Byť to bylo kratší období, tak to byl nejlepší individuální výkon ve fotbale v jakémkoliv top turnaji.

Reagovat
technecium

To do této debaty nějak nezapadá.

Reagovat
Well

"Messiho prime z těch let je mimo jakékoliv měřítko kohokoliv, kdo kdy hrál fotbal. "

Reagovat
technecium

A to MS trvalo celý rok? Suarez taky v sezóně 15/16 dal asi 15 gólů za 6 zápasu a nikdo ho nestaví vedle Maradony

Reagovat
Well

A proč by melo trvat celý rok? Vrchol měl prostě výš nez mel kdokoliv jiny. Messi mel zase lepší formu kontinualne 3 sezony za sebou nez kdokoliv jiny.

Reagovat
mistr129

Tak to už muzes považovat za vrchol to, že se Ben Arfovi povedlo dvě skvělý kličky během 3 minut

Reagovat
Well

Tak MS je dost reprezentativní celek, je to největší udalost ve fotbale a on předvedl naprosto výjimečný výkon až někdo predvede něco takového na MS potažmo jiném vrcholem turnaji typu LM, tak se to může srovnávat taky.

Reagovat
Well

*vzorek

Reagovat
king23

Spíš jsme si nerozuměli.

Když jsem psal "Ronaldův prime a Messiho prime" byl fakt porovnatelný, tak tím prime jsem měl na mysli celé to období, kdy byli na vrcholu, tj. dejme tomu Ronaldo poslední dva roky v United + celé období v Realu. Nemyslel jsem nějakou sérii zápasů nebo jednu konkrétní sezonu. Bavíme-li se o jedné sezoně, tak tam souhlas, že těch 91 gólů za rok, na to Ronaldo neměl.

Jinak tvoje věta níže "biggrin Porovnávat geniálního zakoncovatele s geniálním fotbalistou" zavání trochu krátkou pamětí, Ronaldo v United a první sezonu v Realu rozhodně nebyl na pozici zakončovatele, ale tvořil hru, dělal driblingy z pozice křídelního záložníka.

Reagovat
Well

Reagovat
technecium

Ronaldo nikdy hru netvořil, jen se postupně změnil z křídla na hrot s tím, jak mu odcházela vybusnost a dribbling.

Reagovat
king23

Ok, férové si by bylo napsat, že jsi ho v té době nesledoval. Protože jestli tady tvrdís, že Ronaldo hru netvoříl, pak ji netvoříl ani Messi a máš jinou představu o tom, co je tvorba hry. Pro mě převzetí míče od DM, protažení několik desítek metrů po lajne a poslání klíčové prohravky na útočníka tvorba hry je. Nevidím rozdíl oproti Messiho stylu, kdy on působil akorát víc ve středu hřiště a spoléhá více na techniku než rychlost. On Ronaldo v těch začátcích skutečně na hřišti nebyl primárně od dávání golu, byť jich dával hodně. Už jenom to že první rok v Realu byl v útoku Raul, Benzema a Higuain celkem vypovídá o tom, že tam asi nehrál roli "geniálního zakoncovatele".

Reagovat
technecium

Super, ale asi si roky 2009, 2010 nevybavis jako ty, kdy byl Roncek nejlepsi. Jeho charakterizuje zakoncovani, nic jinyho.

Reagovat
king23

Právěže vybavím. Navíc nepsal jsem jenom o letech 2009 a 2010, ale i o období, kdy byl v United. V roce 2008 byl Ronaldo naprosto dominantní a Zlatý míč vyhrál způsobem, že měl skoro stejně hlasů jako druhý a třetí v pořadí dohromady a to si vem, že to bylo v roce, kdy se hrálo EURO, kde Portugalci vůbec neuspěli. Z pohledu celé kariéry se pak samozřejmě přesunul na hrot a už se soustředil jenom na to, ale tady se z něho dělá jako by nic jiného neuměl a jako by nebyl nejlepší na světe i v jiných oblastech.

Reagovat
technecium

Tak to si to asi vybavujes na zaklade youtube videi

https://www.messivsronaldo.app/detailed-stats/successful-dribbles/

Treba Ronaldovy statistiky uspesnych dribblu i v United kdy mel GB a byl podle tebe hvezdny dribller atd jsou vlastne celkem prumerny, tyhle cisla jsou uplne bezny v top ligach.

Reagovat
Well

Reagovat
GjøvikFF

Aneb zapomeňme na jeho 20+ letou kariéru, těch 18 let neřešme a pojďme hodnotit jen jeho posledni 3 roky a to, že Messi vyhrál MS.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
technecium

biggrin Porovnávat geniálního zakoncovatele s geniálním fotbalistou

Reagovat
Vrubozubec

Proč? Oba jsou to fotbalisti a oba ofenzivní, tak z jakého důvodu by je někdo nemohl porovnávat?

Reagovat
Pankrac

Neměl, nikdy, souhlas a přesto byl jedinej kdo s ním dokázal držet krok a dokázal přesvědčit půl fotbalovýhl světa, že jsou srovnatelný.

Pro kluka bez tak velkýho talentu neskutečnej výkon

Reagovat
Hachim Mastour

Môj príbeh nekončí, ja ďalej hrám a padám viac než vstávam

Reagovat
ACSMan

Reagovat
patas92

Reagovat
Greny

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
CHONG

To je ale logický nesmysl

Reagovat
nani92

to je slovenský hip hop

Reagovat
Cotton

československý

Reagovat
kilobyte

Není. Můžou tě zvedat spoluhráči.

Reagovat
rave

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Hachim Mastour
Reagovat
Cotton

nejlepší ročník

Reagovat
krisa

Reagovat
Bakary3

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neutron

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Salfovic

Jsem zvědavej, jestli se v Portugalsku najde někdo, kdo má koule, a Ronalda vykopne. Ten šulin bude reprezentovat klidně do šedesáti, nějakou tu penaltu Maltě vždycky dá.

Reagovat
kylo ren

Jankto ale není to portugalec

Reagovat
Kvooca

psal vykopne, ne přeblafne

Reagovat
Csaplárova past

Ronaldo mel dobrou kvaldu na EURO, jenom uz neudrzi krok s nejlepsimi - cili finalni turnaj. Kvaldu na MS klidne muze odehrat slusne. Jako Ramos nic moc, Leao neoslnil na EURU a Felix snad zaklad? Uplne extra nikoho nebrzdi

Reagovat
Mönchengladbach

Žába na prameni.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
lampas

Další věc v které může překonat Messiho

Reagovat
Gazdo

Messi uz dlho reprezentovat Portugalsko uz asi nebude

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pepe1911

Fotbal je přece mnohem víc, než jen dobře hrát a dát gól?

Reagovat
Rox

Chápu, že chce vydržet do dalšího MS. Být v nejhorší jedenáctce na dvou velkých turnajích je obdivuhodný výkon, ale dostat se tam potřetí, to už by i Messi musel smeknout. .

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
mistr129

malý člověk musí mít malé cíle

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to aspoň dávalo smysl...

Reagovat
Pankrac

Reagovat
Sigma Olomouc

Ronaldo je lepší než Messi, protože Messi nevyhrál ligu národů

Reagovat
Gazdo

Ani Euro predsa

Reagovat
Sigma Olomouc

Liga národů je víc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
FC-RUBRIKA

Ronaldo pry v zivote nejedl kebab. Jsem zvedavy jestli si ho da po konci kariery a doufam ze to natoci na tiktok.

Reagovat
-R2D2-

plus mohl by pak udělat i trička

Reagovat
Well

Nebo se inspirovat u Podolskiho.

Reagovat
nani92

ja by som ho do repre nevolal už len kvôli tomu YT kanálu, to je strašný cringe

Reagovat
smazaný uživatel

Cringe je to, že někdo bere ten obsah co tam publikuje za relevantní a smrtelně vážný, přitom to má celé komerční účel...

Reagovat
Txapeldun

Proč to nebrat vážně? Pořád ho to reprezentuje.

Reagovat
Mass

Celý Cristiano Ronaldo má komerční účel.

Reagovat
Jason_

Reagovat
krisa

to bude mít trenér radost..

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho charakter je taký obrovský, že nemá konca.

Reagovat
r.mrazik

*ego

Reagovat
O.Giroud

chudáci jeho spoluhráči

Reagovat
bayern987

Reagovat
sensei25

My uz tu nebudeme a on este bude stale hrat:-)

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Ross Geller

Však on vám ještě ukáže.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Bakary3

Reagovat
r.mrazik

tyvoe,at se na to ten kaspar uz vysere

Reagovat
Puskas

Proč ne, nadějný mladý hráč, co má budoucnost před sebou.

Reagovat
Reggie

Říkal, že nadále jsem přínosem pro národní tým. Pokud tomu tak už nebude, budu první, kdo se sbalí a odejde. To je král

A ten blbec Martínez ho v tom ještě podporuje, čímž zabíjí další výjimečnou generaci. Kdyby ten vosel přijal aspoň nějakou upozaděnou roli, případně třeba na posledních 15 minut, kdyby potřebovali srovnat (výběr místa, skvělá hlava a nejspíš i zakončení tam asi pořád je), ale to u něj evidentně nehrozí. Gólman jim vychytá osmifinále EURA neskutečným výkonem na penalty, ale stejně všichni řeší Ronalda, že nedal v prodloužení pecku a obrečel to.

Reagovat
janinho

toto je uz velky krc. on by to, ze tu repre brzdi a viac by jej pomohol keby tam robil maximalne nejakeho asistenta, potreboval asi pocut od niekoho ako SAF, alebo niekoho koho by si nedovolil za svoj nazor zhadzovat. skoda ze si takto zbytocne kazi meno po uzasnej kariere

Reagovat
Well

Je to už zbytečně na sílu, už nemá nikomu co dokazovat a shazuje jen to co si vydobyl v minulosti. Už teď spousta lidí shazuje jeho dribling a primaky, které měl dřív na neskutecne úrovni, ale když pak předvádí tohle na top akci za reprezentací... V Arábii by to bylo skoro každému jedno, takhle je bohužel moc na očích a jde vidět, že už na to nemá.

Reagovat
janinho

on bohuzial nikdy neuzna ze uz na to nema. a ako pise niekto vyssie, ze by bol stale prospesny keby akceptoval rolu tutora a nahradnika na poslednych 15 min... toto keby dokazal tak je doteraz v MU, ale on to nedokazal akceptovat ani kratkodobo ked mu neslo. bohuzial, vsetko ako teraz ten YT ho len utvrdzuju v tom ze stale je TOPka aj ked to uz davno po futbalovej stranke neplati.

ako pises, co sa mu hadzu k noham v SA, na to by sral pes, ale uz v kvalifikacii na ME sme videli ze bez neho proste POR su nebezpecnejsi jak s nim. a na ME detto.

Reagovat
Tuxedo

Už na Eure bol strašná brzda .. už na to nemá ..

Reagovat
Mass

Kdyby se aspoň necpal ke všem standartkám.

Reagovat
Mass

Dá se někde vsadit, že Portugalsko nedá gól po standartce?

Reagovat
Well

Tam bude nízký kurz.

Reagovat
fabec1222

Dalo se to cekat. Potahne to az do MS

Reagovat
Profesor Ikebara

Takhle to dopadá, když někdo upřednostňuje své ego před úspěchem týmu. Hodně chlapec klesl, hodně.

Reagovat
oli9

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele