Rodí se v Dortmundu další Bellingham nebo Sancho? Gittense sonduje Liverpool

Dnes, 09:29
Aktuality
Jamie Gittens (© Max Ellerbrake / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Borussia Dortmund se zdá být skvělou exportní stanicí na výchovu anglických talentů. Své by o tom mohli povídat například Jude Bellingham nebo Jadon Sancho. První zmíněný před rokem zamířil z vestfálského klubu do Realu Madrid, kde se poměrně rychle stal klíčovou tváří týmu. Druhý z nich zvolil návrat na Ostrovy, kde po trápení v Manchesteru United hledá aktuálně štěstí v Chelsea. BVB má nicméně v záloze další klenot podobného rázu, o kterého se nyní zajímá Liverpool.

Jadon Sancho patřil k zajímavým produktům mládežnické akademie Manchesteru City, který poté mohl litovat, že o anglického reprezentanta přišel. Na Etihad Stadium vyrůstal také mládežnický reprezentant Jamie Gittens. Dvacetiletý křídelník aktuálně září ve žlutočerném dresu a vzbuzuje zájem známých evropských klubových značek.

Gittens přišel do Signal Iduna Parku v roce 2020 jako volný hráč a již v minulé sezoně se mu dostalo zajímavého herního vytížení. Mezi opory patří také v právě probíhající sezoně. V šesti ligových kolech nového ročníku Bundesligy zaznamenal už dvě trefy a jednu asistenci.

Statistiky hráče v BVB (©Livesport / Profimedia)

Podle britského listu The Sun sledují talentovaného anglického mladíka skauti Liverpoolu, kteří v něm větří možnou náhradu za Luise Díaze. Ten byl již během letního přestupového okna spojován s PSG a Barcelonou.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSMan

Je to zajímavý hráč, ve fifě se mi v MU na křídle moc líbil ale zranil se mi po pár zápasech na 7 měsíců

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele