Ribéry se oficiálně může chopit trenérského řemesla, získal nejvyšší licenci A

12.09., 21:54
Aktuality
Franck Ribéry (© AFP)

S profesionální kariérou skončil Franck Ribéry v říjnu roku 2022, ve fotbalovém prostředí se však hodlá pohybovat i nadále. A etablovat se evidentně hodlá do role kouče. Jeho dosavadní jedinou zkušeností byla ta v italské Salernitaně, kde byl ještě během března součástí trenérského štábu. Pak se ale soustředil na studium licence A. A francouzský sportovní deník L'Équipe hlásá, že ji získal.

Jednačtyřicetiletý francouzský křídelník dosáhl na klubové scéně, především pak v dresu Bayernu Mnichov, na všechny trofeje, na které si hráč může sáhnout. Jen v reprezentaci žádnou cennou trofej neuzmul, jakkoli se účast ve finále světového šampionátu v roce 2006 jako neúspěch považovat nedá. Tehdy musel Ribéry smutně sledovat, kterak pohár pro mistra světa berou do rukou soupeři z Itálie. Právě prostředí na Apeninském poloostrově se přitom v posledních letech stalo jeho dalším domovem. A rRád by se nyní vyhoupl do světa trenérských velikánů.

Více než rok měl navštěvovat kurzy v Covercianu, kde má své trenérské sídlo italský nároďák. Mezi jeho "spolužáky” byli také Samir Handanovič, bývalý slovinský reprezentační brankář, či další italská jména Alessandro Diamanti a Domenico Criscito. L'Équipe mimochodem dodal, že premiantem ve třídě byl Gianmarco Pioli, dvaatřicetiletý syn Stefana Pioliho, který je po konci v AC Milán aktuálně bez angažmá.

Ribéryho další kroky by mohly vést nejprve do nižších italských sfér. Zkušenosti nově může oficiálně sbírat v Serii C, tedy třetí italské nejvyšší soutěži, v mládežnických kategoriích nebo u ženských týmů. Návrat každopádně může chystat i domů, licence A ho totiž opravňuje k zisku BEPF (Brevet d’entraîneur professionnel de football), díky níž může být ve Francii povolaný ke kterémukoli seniorskému týmu.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beči

Snad se bude dařit.

Reagovat
Alika

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
milan78

místo haška ideál...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele