Real slaví i staví. Šampiona opustí legendy, jak zapadnou nové tváře?

07.06.2022, 10:47
Aktuality
Carlo Ancelotti a vycházející hvězda Vinicius Junior (© AFP)
Výjimečná generace Realu Madrid zakončila uplynulou sezonu ligovým prvenstvím i triumfem Lize mistrů. I ve fungující mašině ale dojde k úpravám, a nebude jich málo. Jak se Ancelottiho tým promění po odchodech několika novodobých ikon a s přísunem zajímavých nových tváří?

Real v pařížském finále proti Liverpoolu zopakoval, co předvedl v několika předchozích kolech. Nebyl po většinu zápasu lepším týmem, ale v klíčové chvíli udeřil a výhry dosáhl i kvůli tomu, že se hvězdy vybičovaly k životním výkonům. Proti Chelsea či Manchesteru City to byl kanonýr Karim Benzema, na Stade de France zase neprůstřelný Thibaut Courtois.

Carlo Ancelotti, stratég stojící za dalším úspěchem slovutné značky, si užil oslavy s hráči, ví ale, že brzy bude muset znovu do práce. 8. července na začátku přípravy bude postrádat několik hráčů, kteří stáli za úspěchy v posledních letech, a naopak bude vítat nové tváře. 

Po konci smlouvy se s Madridem rozloučil Marcelo. Brazilský bek strávil na Santiago Bernábeu patnáct let, po odchodu Sergia Ramose se stal kapitánem, fanouškům při vyslovení jeho jména okamžitě vyskočí asociace se slovem "legenda”. Aby ne, však se stal nejdekorovanějším hráčem v historii Realu, posbíral s ním 25 trofejí. 

Ve 34 letech ale už nepatřil k základním stavebním kamenům sestavy, vinou zranění i dobré formy mladšího kolegy Ferlanda Mendyho. Smlouva mu tak prodloužena nebyla. Končit ale ještě nehodlá. "Trénovat nebudu. Jsem v tom špatný, nerozumím ani taktice,” usmíval se před novináři, kteří ho zpovídali po úspěšném finále. Potvrdil také, že do Realu se jednoho dne vrátí, před tím ho ale ještě čeká pár let aktivního hraní. Spekuluje se o návratu do rodné vlasti, kde před přestupem do Realu nastupoval za Fluminense, určitě by se ale našlo i dost klubů z evropských TOP 5 lig, které by po zkušeném bekovi sáhly.

Po devíti letech se s "bílým baletem” loučí i Gareth Bale, i pro oddané madridisty poněkud kontroverzní postava. Hbitý Velšan byl třetinou dominantního ofenzivního tria BBC s Cristianem Ronaldem a Karimem Benzemou, v poslední letech ale, s lehkou nadsázkou řečeno, odehrál víc golfu než klubového fotbalu. Kdo by koneckonců zapomněl na to, jak pózoval s reprezentačním týmem s vlajkou popsanou "Wales. Golf. Madrid. V tomhle pořadí.” Sluší se dodat, že stejně nezapomenutelné byly i jeho góly - třeba dva, které poslal za záda nešťastníka Lorise Kariuse ve finále Ligy mistrů před čtyřmi lety.


Baleovi také vypršela smlouva, v případě 32letého Velšana je nejpravděpodobnější návrat do Premier League. Je otázkou, jestli po něm znovu, už potřetí, sáhne Tottenham. Antonio Conte má rád zkušené hráče s vítěznou mentalitou, kvůli čemuž přivedl z Interu Ivana Perišiče, a Bale by na takový popis pasoval dokonale. Před třemi lety, když si snažil vynutit odchod, po něm toužil i čínský klub Jiangsu Suning. Tamní Super League už však není v takové finanční kondici, aby hvězdám nabízela přehnané sumy.

Spolu s Marcelem i Balem, dvěma pětinásobnými vítězi Ligy mistrů a členy výjimečné generace Realu Madrid, končí i španělští záložníci - s jistotou Isco, kterému vypršel kontrakt, a pravděpodobně i Dani Ceballos. Druhý jmenovaný, který se do základní sestavy nikdy výrazně neprobil, má podle zpráv ze Španělska otevřené dveře k návratu do Betisu. "Zoufale k nám chce. Ale zatím je hráčem Realu Madrid, tak nemůžu říct víc,” naznačil sportovní ředitel klubu ze Sevilly Antonio Cordón pro El Desmarque.

Odchodů je víc než dost, italský trenér Carlo Ancelotti ale uvítá i několik nových tváří. Tou první oficiálně představenou je Antonio Rüdiger, 29letý německý stoper, který přichází z Chelsea jako volný hráč. Druhé léto v řadě tak Florentino Pérez, klubový prezident zvyklý na drahé nákupy nejzářivějších hvězd, přivádí hráče s ambicí hrát v základu úplně zadarmo. Fanoušci "merengués” by se jistě nezlobili, kdyby Rüdiger kráčel ve šlépějích loňské posily Davida Alaby. Rakušan, který dříve hrál levého beka i středního záložníka, se v Madridu etabloval jako spolehlivý stoper, a navíc lídr na hřišti i mimo něj.

Zálohu má zase posílit Aurélien Tchouameni, žádaná hvězda Monaka. 22letý středopolař je i na radaru bohatého PSG, kam by ho chtěl i útočník s neomezenou mocí Kylian Mbappé. Sám Tchouameni ale podle posledních zpráv preferuje Španělsko. Real za něj Monaku nabízí 60 milionů eur (1,48 miliardy korun). "Jestli přijde, bude lídrem francouzské revoluce v Madridu,” napsal o něm redaktor Forbesu Henry Flynn, který žije ve Španělsku a pečlivě pokrývá La Ligu.

Tchouameni by se v záložní řadě postavil po bok ještě mladšího krajana, 19letého Eduarda Camavingy. Loňská posila z Rennes na sobě nenechala znát nezkušenost ani výkonnostní skok z Rennes a fanouškům Realu dělá velkou radost. Dvěma mladým Francouzům by měl patřit střed zálohy Realu po dlouhé roky.

Ale příští rok nejspíš ještě ne. Ikonická trojice Casemiro-Kroos-Modrič se zatím na ústup nechystá. Ani nejstarší z nich, vítěz Zlatého míče Luka Modrič. "Chci hrát do 50, jako ten Japonec Miura,” smál se 36letý Chorvat, když se ho expert BT Sport Steve McManaman zeptal, jestli si dá ještě takové dva nebo tři roky. Kazujošiho Miuru, který mimochodem hraje i teď v 55 letech, Modrič nejspíš nedožene, svůj fotbalový um ale může i kolem čtyřicítky předvádět na nejvyšší úrovni.


V souhrnu změn na Santiago Bernábeu chybí jedno jméno, o kterém se v souvislosti s převlečením do bílého dresu hovořilo celý rok. Kylian Mbappé před nabídkou Realu upřednostnil setrvání v PSG, kde dostal víc než královský plat a také pravomoci, díky kterým si může na vizitku pomalu připsat i roli sportovního ředitele. Fanoušci Realu, kteří dychtivě očekávali jeho příchod, jsou pořádně naštvaní - i na finále Ligy mistrů byl k vidění nejeden transparent namířený proti francouzské hvězdě, nebo dres s jménem Mbappé a číslem 0.

Prezident Realu Florentino Pérez měl po výhře na Stade de France jen stručné stanovisko. "Na Mbappého přestup jsme už zapomněli,” cituje vlivného šéfa Madrid Xtra. Podle zpráv ze Španělska si královský velkoklub coby plán B vybral Serge Gnabryho, autora 14 bundesligových branek v uplynulé sezoně. Německému křídelníkovi za rok končí smlouva v Bayernu Mnichov, prodlužovat ji nehodlá a Bavoři se tak musí rozhodnout, zda na něm alespoň letos v létě něco nevydělat. O Gnabryho návrat měl eminentní zájem i Arsenal, tomu ale v závěrečných kolech utekla kvalifikace do Ligy mistrů a lákání hvězd tak bude mít výrazně složitější. V porovnání s klubem, který nejslavnější soutěž už po čtrnácté vyhrál, rozhodně.

Na Santiago Bernábeu zkrátka přes léto bude rušno nejen díky oslavám. Real neusíná na vavřínech a buduje kolem veleúspěšného trenéra Ancelottiho tým, který bude vyhrávat dál.

Jak by mohl vypadat Real v příštím roce
Courtois
Carvajal - Rüdiger - Alaba - Mendy
Kroos - Casemiro - Modrič
Gnabry - Benzema - Vinicius Jr.

(pozn.: Kurzívou jsou uvedeni hráči, kteří se jako nové tváře mohou objevit v základní sestavě.)

Autor: Livesport.cz / David Pávek

Komentáře (279)

Přidat komentář
Largo

Dobrý článek

Reagovat
nani92

síce je to chuj, ale nestálo by za to oživiť zálohu Pogbom?

Reagovat
JeséRodriguez

to vůbec, raději ať dostanou prostor Valverde, Tchouameni a Camavinga. A ideálně zkusit Gaviho

Reagovat
DonAndres

na Gaviho nesahat

Reagovat
JeséRodriguez

Tak něco jsem četl, že tam je nějaký problém s prodloužením smlouvy, nebo co Každopádně Gavi a Pedri, to je luxusní budoucnost

Reagovat
DonAndres

The Gavi saga is close to an end. This week a final meeting is planned with Barcelona and an agreement over a contract renewal is expected to follow

o Gaviho se nebojím, bude mít výkupku jako Pedri / Araujo a nikam jinam se nepohrne.

Ale jak říkáš, luxusní budoucnost

Reagovat
JeséRodriguez

Škoda ale s Pedrim i Fatim jim fandím, španělskej fotbal zase bude potřebovat ty největší hvězdy

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

podla mna nebude mat, kedze 18 bude mat az v auguste. Ak bude chciet z Barcelony ist za lepsim platom, moc pak na jeho udrzanie nebude.

Reagovat
Gazdo

Ak bude chciet ist z Barcelony za lepsim platom v 17 rokoch tak papa

Reagovat
celeb

minuly rok sme dali takto papa Moribovi, takze mozne to je, ale bola by to velka skoda pre nas.

Nie sice ako kupit Coutinha za 160m a predat za 20m, ale stale nahovno.

Reagovat
Gazdo

To mna by ale vobec netrapilo taky hrac by sa vobec este nemal co zaoberat prachmi. Ked uz teraz mysli na prachy tak jeho mindset je proste zly a do buducna zrejme nic nedokaze. Viz taky Vinicius ktory sa vyjadril ze je mu jedno kolko zaraba hlavne ze moze hrat za Real a byt uspesny. Ak bude mat takyto mindset peniaze pridu same a vacsie. Mindset na peniaze si moze dovolit generacny talent ako Neymar alebo Mbappe ktori aj ked hovno budu robit stale budu lepsi ako zvysok. Gavi momentalne fakt nie

Reagovat
vladino10

Keď máš 17 a máš pocit, že si rovnako dobrý ako niekto kto má 23, prečo by si nemal pýtať toľko čo ten čo má 23?

Stačí jedna blba kosa a máš po kariére, treba z toho vybuchat čo sa dá kým sa darí...a nemusí to nejako súvisieť s tým či v budúcnosti niečo dosiahne alebo nie..

Reagovat
nani92

nie sú oni skôr hráči ala Kroos,Casemiro? Pogba by mohol nahradiť postupne Modriča

Reagovat
JeséRodriguez

Nemyslím si, že by Pogba nahradil Modriče. To už bych spíš věřil tomu Valverdemu, nebo Tchouamenimu. Neříkám, že mají podobný styl hry, to si myslím, že je Luka nenahraditelnej. Ale myslím, že by se to trochu překopalo a ve finále by to fungovalo.

Reagovat
nani92

Valverde je super bojovník, ale to čo má Modrič v hlave a v nohách mať nikdy nebude. Skrotený Pogba áno

Reagovat
JeséRodriguez

Valverde umí být i konstruktivní. Jak říkám, nemyslím si, že to je druhý Modrič, ale o tu kreativitu by se mohl rozdělit s Tchouamenim, nebo ještě i tím Gavim (vím, že to moc reálné není). Pogba je k ničemu, do Realu se vůbec nehodí.

Reagovat
nani92

Pogba je posledná skladačka k Treble

Reagovat
JeséRodriguez

to jsme viděli u Vás, kde na jeden dobrej zápas měl 4-5 šílených.

Reagovat
patas92

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kenneth

Pogba je mental, kteryho zajima vic jeho uces nez nejaky fotbal. Do PSG se bude se svoji mentalitou hodit.

Reagovat
kvido17

Tenhle všeobecný názor, že ho víc zajimají účesy, je jen výsledek nekonečné masáže britských médií. Za repre hraje skvěle, za Juve hrál taky a koneckonců který hráč, co přišel v posledních letech do United, neupadl ve výkonnosti? Ten klub je toxické prostředí. Věřím, že když se Pogba dostane do nějakého normálního klubu, bude to zase hráč světové úrovně.

Reagovat
Firkraag

Za Juve hrál dobře, ale nikdy nebyl lídrem. Pochopitelně, protože tam byli jiní. A když se mu nedařilo, odtáhli to jiní a Juve hrálo dobře i tak. Nestálo to na něm, ale týmu byl schopný výrazně přispět a když ne, tak se nic nestalo. V MU tu roli lídra vůbec nezvládal, jelikož na to neměl. Stabilní výkony nepodával. A byl tam dost dlouho, aby se vypracoval a nezlepšil se ani trochu. Nevím, jestli by byl pro Real vhodnej.

Reagovat
nani92

Vsak ani u vás by nebol lídrom a to mu sedí

Reagovat
Firkraag

Jako v Bohemce? To je jasný, že u nás to řídí Pepa

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Pogba nebrat !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To vie byt aj Case, ale na kreativitu Modrica sa nechyta ani zdaleka.

Reagovat
JeséRodriguez

Na Modrice se nechytá nikdo na světě. Ta kreativita se bude muset rozložit minimálně mezi 2 hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom Gavim se někdo psalo, nebo je to tvoje čirá fantasmagorie?

Reagovat
JeséRodriguez

To je z mojí hlavy jen jsem něco četl, spekulace, že neprodlouží a odejde. Tak bych ho bral jen pochybuju, že by šel do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodně sci-fi, no. :)

Reagovat
JeséRodriguez

Jj, ale hráč je to fakt výbornej

Reagovat
Salfovic

Reagovat
misinho7

pls...Pogbu nikdy, to treba dalsich srdciarov a bojovnikov, Pogba absolutne nezapada do toho co tam teraz je

Reagovat
nani92

ved práve, ste dokonalo nudní, ešte aj Bale odišiel..treba vás trocha osviežiť

Reagovat
Kenneth

Za to vy jste k smichu dokonale posledni roky.

Reagovat
nani92

Slovan vyhral ligu + hral v Europe, to k smiechu nie je

Reagovat
Jordi Alba

Ban

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dextroza_m

Ani nežertuj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
formic81

mi nerikejte ze Florentino nepujde po Salahovi nebo po nejaky vetsi rybe.

Reagovat
Greny

Nechápu proč nejdou po Sonovi

Reagovat
misinho7

neni on LW? cize zbytocny

Reagovat
Greny

Zahraje kdekoli vepredu... Nejčastěji vlevo ale klidně i zprava, v útoku, pod hrotem

Reagovat
smazaný uživatel

Son urcite nie, nie je to typ hraca, ktoreho by Real teraz potreboval. Okrem toho jeho primarna pozicia je LW a tam hra aj najlepsie. Je zbytocnost kupovat ho na prave kridlo.

Reagovat
Svatej

Reagovat
patas92

Protože 80+M za 30 letého hráče nikdo nedá.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
neyto

Reagovat
Freedo

A co Mané? Ten by dokonce chtěl i odejít

Reagovat
Gazdo

Otazka je co na to obyvatelia Senegalu

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
king23

A po jaké konkrétně? Kupovat z PL starého Sona či Salaha fakt nedává smysl.

Reagovat
Robbie

Je reálný ten Gnabry ? Jeho příchod se by se mi vůbec nelíbil, často zraněný a TOP hráč to není

Reagovat
hematop

Gnabry je dost reálný, ale upřímně taky by se mi vůbec nelíbil. Na pravou stranu by to chtělo opravdu hráče, který dá za sezónu over 20 G a jak psal formic81 výše, Salah by byl perfektní.U Salaha se bojím šíleného platu, ale zas na druhou stranu vysoký plat byl připravený i pro Kyliana a Real by mohl oznámit opravdu nějakou novou TOP tvář. Do zálohy musím přivést Tchouaméniho.

Reagovat
Kocour Klapuška

Vždyť má Gnabry 23/11/16 za poslední tři sezóny plus hromadu asistencí, což je na křídlo super Doufám, že nikam neodejde

Reagovat
JeséRodriguez

Taky bych raději Gnabryho, než Salaha nebo Jesuse.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Gnabry alebo Jesus. Salah mi príde ako jeden z najväčších haterov Realu Toto spojenie by bolo pre mňa veľkí wtf.

Reagovat
JeséRodriguez

Salaha bych chtěl taky nejmíň z té trojice. Ale vlastně nejsem přesvědčen o ani jednom z nich Rodrygo a Asensio by to klidně zvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtelo by to leve kridlo 25+ útočník 30+ a prave kridlo 24+. Samozřejmě ti 3 aspoň dalsich 70 asistenci.

Reagovat
hematop

Ježiš se neposer mudrante.

Reagovat
hematop

Sraz na Slezské, Restaurace u Dvořáčků. Poznávací znamení : Vysoký 188 cm, váha 90 kg, barva vlasů žádná (Pleš), tetování na pravém rameni : Baníček navždy, nosím potrhanou džisku a rád si zpívám Orlíky. Místo interpunkce používám slovo pi** nebo kur** a rád si pokaždé řignu nahlas, ať mě všichni slyší.

Výzva na souboj 1vs1, povolené jsou nože, muničaky, mačety a nebo sekačka Hecht!!

Reagovat
Rich

Až na to, že Gnabry na pravém křídle nechce hrát, jeho podmínky v Bayernu jsou, že plat kolem 20 mega a ještě hrát na pozici 10... Rozhodně bych nepočítal s jednou věcí, že půjde příští rok zadarmo... Kdepak, pokud neprodlouží toto léto, tak se prostě prodá... Jinak těžké říct, jak by se chytil v Realu, ale v Bayernu je to druhý nejlepší ofenzivní hráč, co se týče gólů. Na asistence má smůlu, Muller je králem asistencí.

Reagovat
ACSeRw!n

prej uz o nej neni zajem ze strany Realu

Reagovat
bayern987

Že by se ti nelíbil chápu, ale zraněný fakt není skoro vůbec.

Reagovat
misinho7

No zacina sa spominat skor Jesus ako Gnabry. Toho vraj uplne nechceme. Aj tak vsetko zalezi od predaja Asensia. A potom si to na RW rozda Rodrygo s niekym novym.

Ale ten Jesus by bol fajn. Zaskok za Karima a zaroven moze aj RW.

Reagovat
Greny

Tak Jesus je primárně útočník a co si vybavují tak většinou hrál taky zleva.... Podle mě na RW odehrál ještě méně zápasu než Son

Reagovat
andkoo

tuto sezonu hraval aj RW a celkom obstojne

Reagovat
Salfovic

Jesus, Gnabry. To mi neříkejte, že v Jižní Americe neběhá lepší útočník.

Reagovat
Allianz_Arena

Ještě i prodej Asensia? Tu přestavbu Real dovede do bodu, kdy bude komplet bez španělských hráčů.

Reagovat
kvido17

To je bohužel výsledek úpadku španělského fotbalu. Na rovinu, který španěl, co zároveň nehraje za Barcelonu nebo Atletico, by mohl hrát za Real? Napadá mě tak Rodrigo ze city, De gea, možná Dani Olmo? Laporte když trošku přihmouřím oko..

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamena hrat za Real? Zaklad? Nebo proste jen hrac co kvalitou ma na Real? Rodri, Olmo, Pedro Porro, Oyarzabal, Laporte, Gaya, utocnici typu Moreno nebo RdT jako backup za Benzemu taky klidne.

Reagovat
kvido17

Hráč co má kvalitou na Real, co by se mohl porvat o základ. Z těch co jsi vyjmenoval tak možná Porro. Pro ostatní tam jsou mnohem lepší hráči na jejich pozici.

Reagovat
Jordi Alba

Z toho zbytku ligy max tak Oyarzabal.

Reagovat
Gazdo

Roberto

Reagovat
Ed_Hazard

Aby som to uviedol na pravú mieru - Asensio hce odísť, klub ho predať nechce.

Reagovat
kvido17

Prodej Asensia? Kdo by ho jako kupoval? Ten by mohl možná tak za nějakých 15m do něčeho typu Betis nebo Granda. Na top úroveň nemá, myslím, že bude radši squad player v Realu.

Co se týče Jesuse, nevím no, do Realu na lavku mi ho přijde škoda, protože na hrotu je tam Karim a na RW teď bude podle mě hodně hrávat Rodrygo na základě toho, co předváděl na konci sezony. Rád bych ho viděl v Arsenalu, kde by mohl být ta hlavní hvězda v útoku, na kterou se to bude hrát.

Reagovat
ACSeRw!n

Jesus jde do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by k vám zapadl jak prdel na hrnec, jeden z nejvíc nesympatických ksichtů, jaké chodí po této planetě

Reagovat
patas92

Reagovat
misinho7

Reagovat
oli9

Ten Mbappé fakt bude rozhodovat o tom koho koupit a kdo bude a nebude hrát?

Reagovat
nani92

bude mať také slovo ako mal Messi v Barce a ako tie najnajvačšie hviezdy v mužstvách vždy majú

Reagovat
Greny

Pokud to tak bude tak je to tak na ukončení kariéry v PSG protože jestli ve 23 letech si bude rozhodovat o všem další tři sezony tak bude mít problém jít někam jinam kde se bude muset zase podřídit jiným lidem

Reagovat
JeséRodriguez

To je hnus. Na druhou stranu, kdyby to poskládal líp, než současné vedení PSG, a vyhráli třeba LM, tak by to bylo celkem vtipný.

Reagovat
Ed_Hazard

V živote tomuto neuverím. Jedine, že by to sám priznal

Reagovat
ACSeRw!n

prej mame zajem o Cherkiho z Lyonu to by byla dobra nahrada za Balea a Asensia

Reagovat
JeséRodriguez

Bych teda raději vzal někoho z takové střední generace, kdo už má trochu zkušenosti. Zvlášť, když tam je mladej Rodrygo. Ten Gnabry by byl fajn. Možná i nějaký španěl, ale napadá mě jen Gerard Moreno. 30 let není pořád nějak hodně, ale u něj by to asi bylo na 2-3 sezóny no...

Reagovat
Freedo

Bude na něj Sparta mít?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kvido17

Co jsem tak četl, tak je to docela dement, já bych ho v Realu nechtěl. Máme Rodryga a na lavku (zatím) Asensia.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nejak vyresi ten problem s non-EU mistama, tak Jesus by mel byt priorita. Proven hrac, makac, muze hrat zaklad na RW a prip. alternovat na hrotu, pouze 25 let a podle vseho chce jen 5 mega net plat, coz je v podstate nic. Z tech spekulovanych hracu (Gnabry, Sterling..) se mi libi zdaleka nejvic.

Reagovat
kvido17

To je sice pravda, ale furt mi to přijde jako zbytečný podpis jak pro něj, tak pro Real. Tam je aktuálně potřeba jen backup za Benzemu, jinak zbytek útoku je dobře pokrytý. Mně by se líbil třeba RdT, ale je otázka, jestli by se smířil s rolí zálohy za Karima.. Jesus si zaslouží být jedničkou v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne teda zbytek utoku neprijde dobre pokryty. Benzema, Vinicius, velka mezera a pak Rodrygo, ktery musi prokazat vetsi konzistenci ve vykonech. Odesel Bale a zbytek (Hazard, Asensio, Jovic, Mariano) jsou uplne zbytecny hraci, ktery nas nikam neposouvaji. Jesus je lepsi nez kdokoliv z nich.

Reagovat
misinho7

Reagovat
king23

Jesuse fakt ne proboha Proven akorát tak v tom, že to není world class hráč.

Reagovat
Kyrill

13 golu za sezonu v dominantnim tymu jako jsou City? Asensio odehral o 400 minut min a golu ma 12, to mi neprijde jako nejak zvlast proverene zlepseni, spis dalsi zbytecny nakup, ktery neni potreba. Na RW bud TOP kvalitu, nebo radsi nikoho s tim, at se pobijou Rodrygo, Asensio a Hazard.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Hachim Mastour

Hovorte si co chcete, kupil by som Neymara.

Reagovat
eder

Nech sa páči, ak máš love...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Neymar nebrat !!!

Reagovat
Hachim Mastour

Galactico a Brazilec. Vedel by zahrať na RW. Jediné čo je zlé, že by teoreticky mohol mať zlý vplyv na Viniho a Rodryga

Reagovat
valloire

v 19 ano, teď už má manýry a do Realu se nehodí

Reagovat
Jordi Alba

Přece si v nejtalentovanějším věku nevybere nějakej Real.

Reagovat
valloire

Vihrál by párkrát LM a nepaběrkoval někde u moooooře

Reagovat
Kily8

Reagovat
smazaný uživatel

kup si ho ve fife

Reagovat
m.iker007

Rudigera bych do očekávaný sestavy teda nedával. Vytlačit Militaa bude těžký. Osobně mám toho kluka brazilskýho rád, ačkoliv má ten práh bolesti posunutej někde jako Neymar.

Navíc jsem fakt zvědavej na Rudigerovu rozehrávku a taky, jesi se uklidní. Za ty jeho cholerický výpady mu v Anglii lidi tleskali, to Madridu se mi to nějak nehodí...

Reagovat
Svatej

Nacha mate za sympataka a pritom je vzteklej a ubulenej v jednom kuse

Reagovat
Gazdo

Tak oni mali aj Militaa za sympataka (a niektori stale maju). To Nacho je este v pohode oproti nemu

Reagovat
Gazdo

Aby sme sa rozumeli ja netvrdim ze je Nacho sympatak len oproti Militaovi mi pride ako svatusik

Reagovat
Svatej

Jj úplně chápu, jsem ohromenej uz z toho prvního tvrzení

Reagovat
JM

Teda hoši, že by zrovna vaše týmy byly nějaký zástup sympaťáků se rozhodně říct nedá

Reagovat
Gazdo

Zrovna my dvaja sme uplne jasne exemplare fanusikov co dokazu viac nadavat na vlastnych hracov ako na cudzich

Reagovat
JM

Ale jo. To zase neříkám

Reagovat
valloire

Reagovat
Tomik111

Protože Nacho je sympaťák

Reagovat
Svatej

Potom mám pro tebe jedinou zprávu.

https://bit.ly/3zlE5M9

Reagovat
Tomik111

ok

Reagovat
r.mrazik

opet...pekny clanek

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING: Real Madrid have reached a verbal agreement with Monaco to sign Aurelien Tchouameni.

@David_Ornstein

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Kylián ho ještě přemluví.

Reagovat
CHONG

Už to potvrdil i Romano, Kylián se může vrátit k vyhazování trenérů...

Reagovat
patas92

Díky zájmu PSG vás ale natáhli pěkně. Takže aspoň částečně svůj úkol splnil

Reagovat
CHONG

Víš jak, to je mi jedno, mně za to Flo fakturu nepošle...

Reagovat
misinho7

Reagovat
ACSeRw!n

resi ty castky v dnesnim fotbale.. prestreleny sou vsechny prestupy

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

Ale Adidas pak při koupi dresu ano.

Reagovat
JM

No ani ne.

Předtím se mluvilo o 80. Nakonec je to 80 + bonusy (asi 20).

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Mluvilo se o 60+10 a že to je strop, co je Real ochotný dát.

Reagovat
JM

To nevím. Já už třeba dva měsíce zpátky četl, že přestup vyjde na částku okolo 80 milionů...

Reagovat
Messiáš

Je to výbornej hráč a kdyby měla Barcelona na to se účastnit nějakých přestupových tahanic, tak on je hráč, u kterého bych si to přál. Ale je plná Marca a AS toho, jak je Real neústupný (dole pár linků), dokonce i tady v článku máš 60. PSG udělalo aspon 30 míčů pro Monaco. A ano, tvoje peníze to nejsou, ale dělat, že se částka nevyšponovala díky PSG či Liverpoolu nebo že to nezavání trochu přestřelem od Florentina, je ignorování faktů.

https://as.com/futbol/2022/06/05/primera/1654452807_766696.html

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2022/06/02/62987842268e3e17438b4600.html

https://as.com/futbol/2022/06/03/primera/1654283632_190126.html

https://as.com/futbol/2022/05/10/primera/1652209597_835712.html?autoplay=1

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2022/06/03/6299ef04e2704e28398b45a4.html

Reagovat
JM

Níže přikládám článek od Marcy z LEDNA!!! Jasně je v tom článku uvedeno, že cenu 60 milionů Monaco požadovalo minulé léto (2021) a že toto léto bude cena 80 až 100 milionů dokonce. A takových informací bylo během jara více.

Nemyslím si, že by zájem PSG nebo Liverpoolu tak vyšponoval cenu. Spíš donutil Real jednat a rychle se dohodnout. Ale troufám si tvrdit, že by letos už nestál 60 mega - i bez tlaku PSG.

Ostatně se asi i změnil přístup Realu po nepodepsání Mbappeho. Florentino si nemohl dovolit další debakl, tak "demonstroval sílu".

A jestli je to přestřel se teprve uvidí. Ale asi se od něj čeká hodně, když ho chtěla půlka Evropy.

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2022/01/28/61f3ece3ca47417b728b4583.html

Reagovat
Messiáš

Nehodlám tě na tom týrat a pokud jsi tu informaci převzal z toho článku tehdy v lednu a vnímal jsi to tak, tak budiž.

Ale uznej, že tohle bude vyjímka (naprosto ojedinělý zdroj, který se jakžtakž trefil s částkou) Naopak před půlrokem bude rozhodně více zdrojů úvadět spíše nížší potenciální částky i třeba než 60 mega, ale rozhodně spíše kolem této hodnoty (níže pár zdrojů)

Mě jde ale o to, že se spousta vašich insiderů se mlátilo v plec, že Real dá 60 a nazdar, chce k nám, dosáhne se toho i s nižší částkou. Jde mi i o to, že celá řada novinářů, co tohle psalo a tvrdila, že tohle je pozice Realu, se které se nehne, se teď akorát může chytit za nos (zdroje v předchozím příspěvku) To, že PSG se kolem toho motalo, podle mě hrálo roli v tom, zda by šel za částku výrazně bližší těm 60, zvlášť, když vás evidentně preferoval od začátku a Monaco není tým, který by bránil hráči v přestupu v momentě, kdy dostanou dobrou nabídku.

Pořád to nemění nic na tom, že je to už teď velmi zajímavý hráč s obrovským potenciálem a naprosto souhlasím, že hrála roli i demonstrace síly. Nemyslím si, že pro vaše hospodaření to hraje až takovou roli, jen prostě angažovanost PSG je v té celkové sumě dle mého cítit. Před 10 dny, kdy Francouzi přišli se zprávou o dohodě na 80, tak někteří valili oči. Teď se bavíme o potenciálně o přestupu i lehce přes 100 milionů.

Tak jako tak bych si přál, abychom o takového hráče reálně mohli usilovat. Není to hate na něj a myslím, že se prosadí. Jen mě trochu unavuje vnímat naprosto vše, co udělá Real Madrid jako bez po skvrnky geniální, naprosto podle ideálního scénáře a přece to tak vždycky bylo (naprostej expert v tomhle je člověk, který ti hned opalcoval ten první příspěvek)

https://psgtalk.com/2022/03/french-media-outlet-reveals-the-asking-price-for-as-monacos-aurelien-tchouameni/ Le Parisien

https://www.marca.com/claro-mx/futbol-internacional/real-madrid/2021/10/12/6165b573268e3e0c228b45b2.html Marca z listopadu

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/opinion/2022/03/27/6240a46f268e3e2a378b4581.html Marca z března

Reagovat
Jordi Alba

Tam imo PSG zas tak roli nehrálo, prostě Monaco vědělo, že Real prachy má a v tom případě nemají důvod ho prodávat někomu za 60. To je jak když odešel Neymar do PSG, za Coutinha by dostali všude max 100 při nejlepším, ale když věděli, že Barcelona prachy má + dostane za jednoho hráče 220, tak jim ho přece nepošleme za 80 i s mašlí.

Reagovat
JM

Ano. S tím naprosto souhlasím. To jsem zapomněl zmínit

Real je obecně v dobré finanční situaci plus navíc všichni ví, že měl naškudleno pořádný balík pro Mbappeho, tak je Monaco prostě trochu podojilo.

Stojím si za tím, že by to bylo kolem 80 i bez zájmu PSG.

Reagovat
DreamTeam

PSG vyšponovalo leda hovno.

Nějak se zapomíná takový detail, že hráč jaksi nechce do PSG,ale do Realu.

Reagovat
Kokesh

Co to znamená, udělali 30 míčů pro Monako? Jejich nabídka prý byla ještě lepší, takže by Monako od nich dostalo stejné peníze a ještě něco navíc. Takhle reálně přišli o hráče, kterého enormně chtěli a nemají nic.

Peníze jsou samozřejmě důležité, ale je přece logické, že pokud se do hry o takového hráče přidá finanční gigant jako je PSG, odhad částky před půl rokem asi těžko bude platit...byly to prostě dostihy.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Messiáš

Vycházím z proklamované vyjednávací pozice, kterou na Marce a ASku vaši insideři uváděli a momentálně uváděné potenciální přestupové čásky i s bonusy. A v rámci toho se bavíme o horizontu dvou týdnů třeba, příčemž ty nejaktuálnější zprávy jsou jen pár dnů staré a stejně uvádějí podstatně nižší částku, kterou jste ochotni dát. Jinak vlastně se vším souhlasím. PSG přišlo o hráče, i když nabízelo lepší podmínky Monacu, tak hřáč upřednostnil vás. Nicméně, i přes vaší velice slušnou finanční situaci pořád beru, že dlouhodobě se předhánět s PSG, City a v budoucnu s Newcaslem nebudete chtít. Těm 3 je asi opravdu jedno, kolik bude finální částka za hráče, o kterého mají zájem. A v tomhle přestupu mi příjde, že jste se museli přiblížit výrazně více přestupové částce PSG, než bylo zamýšleno. Monaco pak na těchto dostizích benefitovalo logicky nejvíce a v relativně krátké době.

Reagovat
misinho7

no keby sa to aj riesilo ( ale tiez som zachytil tych 80 ako JM) tak kedze nevysiel Mbappe tak mame tych penazi teraz o dost viac a myslim ze toto az tak Pereza netrapi

Reagovat
Svatej

Takze jo?

Reagovat
maxton

Ako sa vyslovuje u nás ? Anketa:

Čoamény

Šoamény

Tchamený

Čamený

Reagovat
maxton

Translator hovorí Čuameni

Reagovat
Mass

Reagovat
Greny

Ten černoch

Reagovat
Hachim Mastour

Tutanchámon

Reagovat
king23

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Ten princ

Reagovat
Mass
Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

No fajn. A čo s ním/kde s ním teraz? Rozdelí si čas s Casemirom či ako? Celkovo tá záloha - Modrič, Kroos, Casemiro, Valverde, Camavinga, Ceballos.....v Castille nádejní chalani ako Blanco a Dotor

Reagovat
teenz

Urcite se bude pomalu rozehravat jak Cama a pristi rok nekdo pujde pomalu ze zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pristi sezonu budeme hrat asi miliardu zapasu. Oba Superpohary, MS klubu, do toho v listopadu a prosinci Katar. Fakt bych se nebal, prostoru bude dost.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Ceballos odejde a Blanco na to nema.

Reagovat
Ed_Hazard

Blanca som chcel ako toho 6teho záložníka ak by bolo ozaj moc zle. Plus nejaké zápasy v CdR. To už teraz nehrozí.

Reagovat
Ed_Hazard

Co vidis hrat Carla prvu sezonu? Vsak tomu ked sa nikto nezrani tak do februara herne vyuzije maximalne 12 hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo po covidu je uplne jiny Carlo. Jakmile se uzdravil, tak zacal pravidelne rotovat.

Reagovat
Gazdo

Aj to preto lebo sa ten jeden vykartuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ceballos odejde a Blanco a Dotor odejdou taky, přinejmenším na hostování, pro A-tým se s nimi pro blízkou budoucnost určitě nepočítá.

Reagovat
Ed_Hazard

Po príchode Aureliana je to dosť možné (aj keď neohrozuje priamo jeho pozíciu). Ceba bude chcieť mať proste veľký počet minút v ďalšej sezóne, čo mu my skoro určite neposkytneme. Ešte ostáva posledná nádej vo forme prehovorenia ho kabínou (vraj naňho spoluhráči tlačia a taktiež na vedenie, že by bol zlý krok zbaviť sa tak kvalitného hráča).

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

A keď už sme pri tom, som jediný, kto je troška nervózny s kombinácie Vinicius, Tchouameni, Camavinga v jednej kabíne? Úplne vidím ten článok o pár rokov neskôr, ako všetci traja prišli na tréning s hodinovým meškaním, naliati a s cukrovým nosom. Ekvivalentom môže byť ešte nejaké to znásilnenie po návšteve z madridského klubu

Reagovat
misinho7

wtf? nechapem ako si k tomu dosiel..sak Vini je priklad uplneho profesionala, Cama tiez vyzera podobne..

Reagovat
Ed_Hazard

Mne pripadajú ako čístí ganstas. Je to proste môj pocit z nich - ten extravagantný štýl oblečenia a miestami správanie mimo ihriska (frajírci jak hrom) Naopak u takého Rodryga takéto niečo nečakám

Reagovat
misinho7

tak to by si potom musel takto odsudit polku futbalistov...Vini mi pride ako uplne pohodak, maka a ide si za snom..cize tato predpoved mi pride trosku scestna

Reagovat
Kily8

Reagovat
Ed_Hazard

Mozno mas pravdu a je to tym, ze ich sledujem aj mimo ihriska Mam proste z nich pocit, ze by mohli byt nachylni k bezstarostnemu zivotu a vecierkom.

Reagovat
misinho7

tak ja ich tiez napr sledujem na insta a teda pridu mi uplne v pohode..jasne maju trosku taky "iny" styl ako nejaki gangsters ale z toho ako hovoria, ako sa spravaju atd mi pridu vazne v pohode..nesudil by som podla oblecenia a podobne

Reagovat
Ed_Hazard

Ved jasne, ja som toto cele zacal iba tym, ze mam vyssie spominane pocity Nehladaj v tom ziadnu racionalitu a pevne verim ze to bol len nespravny pocit

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych do té skupinky přidal ještě Mendyho, Militaa, Benzemu a Rodryga

Reagovat
Ed_Hazard

To si si už celkom uletel (možno až na Mendyho)

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se ti nepozdávají jenom hráči tmavé pleti? Nebo je to náhoda?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Ono ked sa nad tym troska zamyslis, tak to suvisi hlavne s tym, ze tam mame len jedneho belocha s potencialom - Valverde, u ktoreho je takato buducnost dost scifi vzhladom k jeho osobnemu zivotu a celkovo vystupovaniu. To je ako keby ti na pohovr prislo 99 ludi jednej narodnosti a 1 inej. Ked si vyberiem niekoho z tych 99, tiez mi povies ze som si nevybral toho 1 lebo som rasista?

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jeste Courtoise, Lunina, Carvajala, Vazqueze, Alabu, Nacha, Valleja, Casemira, Modrice, Kroose, Valverdeho, Hazarda, Asensia, Jovice a Mariana.

Reagovat
MarcoBanco

Tak Rodrygo je asi posledný, koho by som do takejto skupiny radil

Reagovat
Kily8

Tupé, primitívne, rasistické reči. Vini a vraj aj Cama sú príkladní profíci. Nechápem, že nejaký trulko, len na základe nenávisti k inej farbe pleti, píše primitívne tupé príspevky. A dá si meno hráča, ktorý je príklad vyžratého neprofesionála, najhoršieho hráča v dejinách Realu....cena/výkon.

Reagovat
Ed_Hazard

Lol, tak ja sa dozviem ze som rasista

Reagovat
valloire

no fuj

Reagovat
Raul=Real

Hmm pán je černej?

Reagovat
LAM

Ta částka 80+20 mě připadá jako strašnej přestřel.

Beru, že má velkej potenciál, ale stále nedokázal vůbec nic aby stál 100 mega.

Pedri by muel stát v tom případě tak 300

Reagovat
smazaný uživatel

v Podstate Pedri nedokázal taktiež absolútne nič...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec se mi to nelíbí, Camavinga stál 30 a Tchouaméni není pořádně ověřený ani repre ani LM. A navíc má Casemiro sotva 30, jako Jović stál taky dost, a proto se čekalo, že vedle staršího Karima dostane slušnou šanci, ale nedostal nic. A tři roky zpátky se prodal Marcos za 30. Nemyslím si, že je tenhle lepší než jeden z nich, ale nechám se překvapit.

Reagovat
Kenneth

Taky nechapu ze Perez neni schopny se poucit. Udela naprosty dva provary v podobe Hazarda a Jovice a pak se necha takto natahnout.

Reagovat
teenz

Tak zrovna v tomto pripade to bylo i o pomereni kveru, ze ho Perez udela pred PSG. Stejne jako po podepsani Neymara v Barca (Rodrygo, Vini).

Reagovat
valloire

Myslím ale že tohle se mu teda povedlo.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Je reálný příchod Tecla do Realu??

Reagovat
Robbie

Chce to hrotovýho útočníka určitě,Benzema je občas zraněný a nemá ho kdo nahradit

Reagovat
Robbie

Mahrez je LW ?

Reagovat
Uwe háže buly

AM

Reagovat
Rattlesnake

RW

Reagovat
efellipe

FW

Reagovat
Mass

SS

Reagovat
Gazdo

Kde je clanok o Lewovi? pekne sa to zacina vyostrovat

Reagovat
ttopi

Tam je to jasný. Bayern je jen opatrnej a nepustí ho, dokud nebude náhrada. Počítám, že podepíšou Maného a v tu chvíli letí Lewa do Barcelony.

Reagovat
Gazdo

Ja by som strasne rad vedel ale za co ho chceme kupit nie to este podpisat

Reagovat
EaP

Nepanikar. Lewa je dohodnutý už dlhšiu dobu. Posledné informácie hovoria , že súhlasil s 9 mega čistého pretože chce do Barcelony stoj čo stoj. Je to pre neho jediná varianta. Treba počkať do 16.6 a ak dôjde k schváleniu odpredaja práv a BLM Laporta rozbehne kolotoč . Očakávam, že do konca júna ukončia zmluvu s niektorými hráčmi aby odburali strop okamžite. A po prvom júli príde oficiálne predstavenie hráčov. Už aj Bayern oficiálne priznal ponuku zo strany Barcelony 32 mega plus bonusy. Takže jeho príchod je tutovka.

Reagovat
Gazdo

Ja panikarim skor kvoli jeho prichodu ako keby neprisiel ale aj tak si myslim ze to bude este trniste a cesta jednostranneho zrusenia zmluvy s hracmi bez vyplatenia zvysku mzdy je podla mna zla cesta. Ukazuje to ostatnym hracom ze sem proste idu pod rizikom ze ak s nimi nebude trener spokojny tak poletia bez odstupneho a to sa ich sem moc nepohrnie. Plus teda predaj prav na x rokov je fajn ale predaj prav na niekolko desatroci je podla mna tiez dost velky risk a neverim moc ze sa to oplati. Radsej byt este dve sezony v srackach a nasledne sa normalne dostat hore ako sa dostat hore teraz vdak pozicke a za 15 rokov plakat ze nam nejaka organizacia berie peniaze ktore by mohli byt nase

Reagovat
Visca el barca

No mě vcelku děsí objetování Frenkieho. Pokud zůstane a jsme schopni koupit Lewu, tak s tím nemám problém. Ale opačně? V žádným případě. Bus už nemůže hrát základ, jinak se nikam neposuneme. Frenkie se kupoval místo něho a nehrál tam 5 zápasů po sobě, to mi přijde vcelku jajo šílenost.

Reagovat
Visca el barca

*obětovaní

Reagovat
Gazdo

Ak obetujeme Frenkieho za Lewu sme sprosti a zasluzime si byt mimo este hodne dlho

Reagovat
Visca el barca

asi tak no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
teenz

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
valloire

Reagovat
Svatej

Takhle byl podepsanej i Mbappé, Haaland nebo ještě líp Robinho kdysi

Reagovat
Eichel

Máš dojem, že hocikto z nich mal podobné vyjadrenia ako má Lewa posledné týždne? Ten vyzerá, že si to chce vydupať stoj, čo stoj a že do Barcelony chce reálne ísť (čo sa mu osobne čudujem).

Reagovat
Svatej

Já sám jsem z těch vyjádření naprosto ohromenej, tam se musel stát obrovskej průser.

Z druhý strany tyhle ofika na plnou hubu vyhlášení tu už právě byly mnohokrát. Třeba ten Robinho je vůbec úlet, tam to zašlo ještě daleko dál a sama Chelsea začala nabízet dresy s jeho jménem na oficiálních stránkách.

Nejlepší příklad z poslední doby Kane. Ten doslova vyšel za Nevillem a udělal veřejnej rozhovor, že je tady dohráno a musí odejít, jen ho prostě Levy za žádnou cenu nehodlal pustit a taky tak třičtvrtě sezóny od Kanea vypadalo

Tím neříkám že k tomu nedojde, naopak si sám myslím, že to nakonec klapne, ale přesvědčenej teda nejsem

Reagovat
Visca el barca

Tam ho nasral Salihamidzic s námluva Hallanda ne?

Reagovat
Svatej

Bych popravdě čekal, že osobnost úrovně Lewy by se z Haalanda neposrala, spíš bych čekal klidně i tohle, ale v kombinaci s něčím dalším, co smrdělo nerespektováním jeho úrovně...

Reagovat
Visca el barca

Tak on jim chce zdrhnout i Gnabry ne?

Reagovat
Svatej

Minimálně zatím neprodloužil a smlouvu má ještě jeden rok, to samo o sobě mi u ich nepřijde úplně obvyklý.

Ale tak jako tak bych si dal u obou pozor. Někdo v PL sekci naprosto parádně trefil střed terče, když prohlásil, že Bayern málokdy pouští použitelný hráče.

Kroos před víc jak dekádou, možná by se dal počítat Thiago, kterej ale i tak docela balancuje na hraně z mnoha důvodů, včetně zdravotních, ale krom toho z toho klubu směrem ven vychází buď odpadky, nebo použitý hračky, kterým chybí šrouby.

Reagovat
Visca el barca

Alaba? Přijde mi, že Salihamidzic je spíš mimo. Strašně arogantní nesympatickej člověk. To samé Khan.

Reagovat
Svatej

Fair point. Jak ho nemám na očích a v LM mi vůbec nepřišel dominantní, tak jsem ho nějak dokázal vystrnadit z mysli

I o těch dvou řízcích ve vedení vím mimo ten sport strašně málo, takže se v tomhle nebudu přít

Reagovat
Allianz_Arena

Zrovna Alaba ale chtěl peníze, které vůbec neodpovídaly jeho výkonům.

Reagovat
Bayern +

Hernandez je na CB lepší hrac, než Alaba na CB v drese Bayernu.

Reagovat
Bayern +

Thiago bol u nás jasný IP a hlavne na jeho pozícii neskutočne vyletel mladší Goretzka zadarmo a ešte k tomu Nemec.

Reagovat
Eichel

Tak Kane mal ale dlhodobú zmluvu, tuto má Lewa zmluvu na rok. Ja ho teda osobne moc nechcem a aj jemu sa čudujem, že chce ísť do takejto Barcelony v jeho veku a nepôjde skôr do Chelsea... ale zo všetkých tých Kanov, Mbappéhov a Haalandov mi toto príde ako najviac zmaterializovaný prestup. Tie reči o Haalandovi boli skôr mokré sny culés, ale reálny základ to nemalo. Tuto to ten reálny základ má.

A teda som absolútne šokovaný, čo zo seba Lewa posledné týždne potí. Až nemôžem uveriť, že jediné, čo sa stalo je, že sa spýtali na Haalanda a neponúkali mu predĺženie už minulé leto. Že by bol Lewa až takto ješitný? Každopádne tam to vyzerá na veľmi silné antipatie.

Reagovat
EaP

Tam sa toho museli stať omnoho viac ako len ten záujem o Haalanda. Niečo naznačil už Zahavi. Vyjadril sa v zmysle , že riešili Haalanda a núkali mu veľký plat ale absolútne odignorovali minulé leto Lewu . Taktiež , že je Lewa stále hráčom Bayernu ale Haalandovi nakrúcali , že bude zaručene útočník c.1. A pod. Čo sa fakt stalo vedia len oni ale ak to takto bolo len z časti, je úplne na mieste , že sa rozhodol odísť. A zo strany Bayernu je to naopak strašne trápne , vykrikovať ako má Lewa zmluvu a pritom celý rok riešiť jeho náhradu a dokonca tej náhrade rovno ponúkať základnú zostavu práve na úkor ich hlavnej útočnej zbrane. Toto je amaterizmus aký sa často nevidí.

Reagovat
Visca el barca

Hlavně se mi na Bayernu nelíbí ta jejich arogance. Vše by chtěli pod cenou, nahánějí Haalanda a potom se diví, že jim chce zdrhnout Lewa. Špatné vedení je to nejhorší co můžeš mít. My na to doplacíme ještě do dneška a to si myslim, že Laporta s Alemanym a Xavim jsou už v pohodě.

Reagovat
Gazdo

U Laportu by som brzdil ten tie velkohube prehlasenia ma prave tiez dost za hranou velakrat

Reagovat
Visca el barca

Ok to je pravda. Na druhou stranu tam dělají pomalu zázraky s tím budgetem co mají.

Reagovat
Gazdo

Ved sa v podstate zatial nic nestalo akurat sme podpisali Ferrana za 55 mega. Hoci si myslim ze casom sa nam Ferran za tie prachy vyplati tak verim tomu ze ine kluby by ho boli schopne kupit aj za menej. Auba by bol dobry kauf keby sme mu teraz nemuseli nasolit mzdu ako Messimu pomaly kedze hral prvy polrok v podstate zadara aby sa mohol registrovat a Traoreho sme dotiahli a mohli uskutocnit tiez len na zaklade toho ze je Cule od malicka a tak mu nevadilo este ist hrat na pol roka zadarmo. Nie je to zatial katastrofa ale skor sa desim toho co pride. Vyhlasenia typu jednostranne zrusime hracom zmluvu, alebo ze vsetci si musia znizit platy minimalne o 50% kazdu sezonu pomaly mi pride dost nestastne a ani by som sa necudoval hracom keby na to nepristupili - preco by aj mali? Plus potencialne prichody Christensena a Azpiho ked sme mali dlho problem dat zmluvu Araujovi ktory je na mile pred nimi. Predaj prav na viac ako 10 rokov je tiez podla mna cesta ktora sa nam nemusi vyplatit. Zas az tak by som to ruzovo nevidel. Jasne je to upgrade oproti tej bande diletantov ktora to viedla ale viem si to predstavit aj inak. Ale to ja len z pohladu nezainteresovaneho fanusika ze ano

Reagovat
Gazdo

Ano Lewa je dost jesitny arogantny zmetek. Ale tiez ma to prekvapuje tie vyjadrenia

Reagovat
Eichel

Ja som teda čakal oveľa väčšiu mieru profesionality, ale to nielen od neho ale aj od Bayernu. Mi príde, že tam im nejak kolektívne preplo.

Reagovat
Jordi Alba

To je fakt v prdeli, jestli přijde.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Fakt bych si pral Mahreze na pravy kridlo.

Reagovat
nani92

200. pre Pogbu v Reale

Reagovat
kaja900

Reagovat
smazaný uživatel

[Hora Azulona] Angel Torres(Getafe's president): "50 minutes ago I just spoke with Bale's agent. He has offered him to our team and we have to think about it"

Reagovat
CHONG

To by bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe president Angel Torres: "Gareth Bale has been offered to us."

@elchiringuitotv

Reagovat
smazaný uživatel

Nabídli ho prej i Atléticu.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentne chce zustat v Madridu teda.

Reagovat
misinho7

to sa niekde pisalo ze jemu sa v Mardide paci..a aj tak podla mna v zime po MS pripadne o rok ukonci karieru

Reagovat
CHONG

Myslím, že po MS končí, když se ho po zápase s Ukrajinou ptali, zda to znamená prodloužení kariéry, tak řekl jo, ale jenom o chvilku, kdyby v baráži prohráli, tak už oznámil konec...

Reagovat
Ed_Hazard

Atletov som spomenul par tyzdnov nazad. Ja tomu realne verim cely cas

Reagovat
Kyrill

Tam by musel makat, to nehrozi.

Reagovat
Visca el barca

Gavi prodlouží Teď prosím zůstat Frenkie, udělat Lewu, stopera a křídlo a budu spoko

Reagovat
LAM

Lewa,křídlo,stoper.

To tak maximálně když prodají FDJ.Ale na druhou stranu, to kde hrál letos FDJ teď hraje ve Španělsku Gavi a hraje parádně. Celkově je naše největší naděje právě dvojice Pedri,Gavi. Pokud FDJ není ideální sám na DM, tak nemá cenu ho tu na sílu držet a spíš hledat někoho na to DM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi je celkově jinde. Za mě v premiérové sezoně ustálil vyšší standard výkonů než FDJ za tři roky.

Reagovat
Visca el barca

A proč nehraje Frenkie místo Buse prostě? Tohle já prostě nepochopím.

Reagovat
Eichel

De Jong has a tendency to look for the ball and this is not what Xavi expects from his interiors. He wants his interiors to wait for the ball, staying between the lines to receive the ball with options to threaten the opposition's defence. [md]

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Wtf… wait for the ball… a sme doma skratka je Frenkie az moc pohyblivy na nas styl a Xavi chce hrat ocividne stylom ze behat ma lopta a nie hraci ale tak to fungovalo kedysi ked timy napadali v jednotlivcoch alebo nenapadali vobec… toto moze byt nasa smrt

Reagovat
Eichel

Tiež mi to vyrazilo poistky, keď čítam, že je niekto príliš pohyblivý A hlavne toto je proste taká blbina, že nech mi nik nehovorí, že na tom nevie zapracovať spolu s Frankiem. A teda skôr by som pozeral na to nech je pozične zodpovedný než na to aby bol dostatočne... statický A teda osobne by som tam tiež vyskúšal aj Erica, na stopéra mi príde primálo dôrazný no prehľad a techniku má podľa mňa dobrú.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že FDJ neumí diktovat hru ze středu hřiště...u nás to umí jenom Bus a Pedri, bohužel. On je fakt profiově spíš box to box typ záložníka, který létá po celém hřišti a to se do trojčlenné zálohy s jedním DM fakt nehodí, strašně by hořela.

Reagovat
Visca el barca

Frenkie nehrál 5x po sobě na DM. Tak jak to můžeš vědět?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Eichel

Ja by som veľmi rád videl zostavu FDJ-Pedri-Gavi. S tým, že sa s Frankiem bude reálne pracovať a Xavi mu vysvetlí, čo na tej pozícií očakáva, keďže ho tam doteraz nechcel stavať a že tam Frankie dostane reálnu šancu a nekopne si na tom poste raz za 10 zápasov. Ale očakávam, že odíde, čo ma bude ohromne mrzieť. Plus teda Bus má zmluvu už len na rok a za neho tam nie je nik (aj keď médiá píšu, źe Xavi tam vidí Roberta, ćo mi príde śialenosť. A btw. Bus má brať 20m ročne, ak chceme mať normálnu mzdovú štruktúru tak s ním treba v lete niečo robiť.

Reagovat
Visca el barca

Bus jako míň perspektivní musí jít. Frenkie by měl za ty peníze co stál, dostat jednu celou sezonu na DM. Bus naší hru hrozně zpomaluje. Už nemáme typy hráčů na fotbal co jsme hráli dřív.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele