Real Madrid je zkušenějším a vyspělejším týmem, uznal po porážce Xavi

17.10.2022, 11:50
Aktuality
Xavi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
Pharrell

Reagovat
vceradnesazitra

"Možná je čas na nějaké změny, abychom se vrátili na správnou cestu" - prodejte další majetek klubu a kupte si za to další pokémony

Reagovat
cr7sux

Reagovat
misinho7

Ta nasa sezona zatial na jednicku. Bez prehry vsade prvy. Bojim sa ale ze tie MS to totalne rozdrbu. Ze nas to hodne vykolaji..

Reagovat
janinho

ja to beriem ako istu vec. treba len dufat, ze to minimalne rovnako postihne aj superov v lige a LM. do kedy maju timy vlastne odovzdavat supisky pre MS? aby sme vedeli kolko hracov nam na ten mesiac ostane vo valdebebas?

Reagovat
CHONG

Reálně nám zůstane tak Lunin, Alaba, Odriozola, Vallejo, Lucas a Mariano

Reagovat
Fairplay

Podle mě se nedostane Camavinga, otázka je, jestli i na levý kraj nemá Francie někoho dalšího z té tuny obránců. Kroos ukončil repre kariéru a kdyby se rozehrál Raphinha, tak bych měl strach o Rodryga.

Reagovat
madridcan

Takže ide Rodrygo

Reagovat
smazaný uživatel

Camavinga urcite nepojede. Deschamps ho ted v zari pozval po strasny dlouhy dobe a hned ho po zapase s Danama zjebal. Mendy taky nejspis nepojede. Theo s Dignem dostavaji prednost a kdyby chtel nejakyho defenzivnejsi beka, tak tam soupne druhyho Hernandeze. O Rodryga bych nebal, ten urcite pojede.

Reagovat
ciernyribiz

Lunin, Nacho, Vallejo, Lucas, Odriozola, Alaba, Kroos, Ceballos, Asensio, Mariano, Cama

Reagovat
janinho

asensio podla mna pojde na MS

Reagovat
ciernyribiz

a potom aj tak dopadne Espana, dost ze tam tlaci pol kadra z barcelony. asensio momentalne nema na reprezentaciu. Celkovo mi pride momentalne spanielsko najslabsie za posledne roky

Reagovat
janinho

tak to asi nie len tebe... oni su najslabsi za poslednych 15 rokov.

Reagovat
janinho

hlavne ten Mariano je dolezity

Reagovat
misinho7

no zo zakladu nam ostane jedine Kroos ktory skoncil repre karieru..a Alaba teda.

No mna to serie ze teraz ked je to naozaj rozbehnute dobre od zaciatku tak pride toto..ono to postihne tak max Barcu, Atletov atd..ale tie slabsie timy v lige bude v pohode kedze od nich nepojde vela hracov reprezentovat..

Reagovat
CHONG

Co myslíte, pokud Xavi zopakuje loňskou sezónu (vypadnutí z LM ve skupině, brzké vyřazení z EL i CdR a větší bodová ztráta na titul), ustojí to nebo ne?

Reagovat
josepe

a) Xavi by se měl zbavit některých hráčů - Pique, Alba, Sergio

b) mám pocit, že pořád sází na hráče, kteří kdy prošli akademií, ne všichni na to mají hrát za první tým viz. Garcia, jako záskok proti slabším týmům občas fajn, ale jinak je to strop

c) Tiki taka - i Pep od tohoto způsobu hry upustil a ví proč.

d) Rozdíloví hráči chybí (mimo Lewy) - je to mladej tým a musí se vyhrát. Chybí kvalitní a zkušný střed hriště. Sám Xavi taky dlouho seděl a sbíral minuty, když byl mladej a postupně se vypracoval. Nemůže to stát na mladých floutcích ve středu hriště - Gavi, Pedri.

Podle mě, by se měl Xavi posunout do pozice asistenta, jeho čas příjde a vzít klidně Tuchela.

Reagovat
2miguel1

Je to uplne presne ako píšeš. Velky posun toho tímu ale nastane uz len odchodom Sergia. Laporta vraj chce ísť po MS po Flickovi, kde by bol Xavi asistent.

Reagovat
Salfovic

To by po tom, co byl hlavní, už nepřijal.

Reagovat
Gazdo

Tak som ochotny stavit sa o cokolvek ze Laporta po Flickovi nepojde a aj keby tak by to Hanzi neozbral

Reagovat
Eichel

Tak ja si pamatám, že sa ho snažil ukecať do Barcelony už po konci v Bayerne, len chcel ísť k repre. Nemyslím si, že by Xavi zostal ako asistent ani, že by k nám Flick išiel, ale záujem o neho tam podľa mňa bude.

Reagovat
Gazdo

Kiezby Flick je moje sen uz spred cias odkedy zacal v Bayerne. Ale nemyslim si ze odide od repre

Reagovat
josepe

Jako mě by tam seděl Kloop.

Ale ten jednou půjde buď do Realu nebo Bayernu.

Reagovat
Gazdo

Ten podla mna ani do jedneho nepojde. On sa aj vyjadril ze jeho to nebavi ked ma vsetko hned on si rad buduje. Jemu bude sediet ten styl tymu ktory je tesne pod vrcholom a on si ho vytiahne. Zo spanielska napr Atletico alebo ta Sevilla, pripadne Milan z talianska alebo mozno nejaky Lyon

Reagovat
Eichel

Tak u Barcelony by teda mal čo budovať

Reagovat
josepe

já tipuji, že ta jeho další štace bude Bayern.

Reagovat
Psy_cho

Do Bayernu nepůjde.

Reagovat
Bakary3

Na základě čeho soudis, že Pep od tiki-taka upustil?

Hraje to furt, jen se dokáže přizpůsobit.

A tiki-taka za Pepa v Barce byla strop fotbalu, jen si po něm mysleli, že to dokážou hrát ve stoje a proto se proti tomu hodně lidí začalo vymezovat.

Reagovat
josepe

v podstatě vycházím z toho, že dříve ta hra Barcy - Tiki taka byla o dlouhým držení míče a obléháním branky. To teď Pep v MC nehraje, spíše sází na rychlost. Barca na ten systém dříve měla Messiho, Ronadinha, kteří byli schopni sami obejít 1-2 hráče a vytvořit šanci pro další. Tohle teď Barca nemá. Koukni na Španělskou repre, je to pořád podobnej styl hry a trápí se kluci. Týmy se zabetonují v 16-tce a jsou v háji a dozadu to Pique, Buquets nemají šanci uběhat. A to si myslím, že Xavi ještě neumí.

Reagovat
2miguel1

Presne! Este taka vec, že ked uz vieme, že tímy budu hrat protiutoky, preco tam mame najpomalejsieho v hre Busquetsa? V minulosti sme robili ovela viac taktickych faulov, len zastavit hru ale bez karty. To sa nam teraz nie velmi darí.

Reagovat
josepe

No Xavi se pořád soustředí na obléhací taktiku a s obranou si moc takticky neumí poradit. Sere mě situace okolo Frankieho. Takovýho stabilního hráče jen tak neseženou, můžou kolem něj postavit tým, on chce a místo toho takový obstrukce. Měl by zdrhnout do Liverpoolu, tam by si ho vážili.

Reagovat
Messiáš

Souhlasím. Ono, když tam bylo mnoho vířivého pohybu, tak to bylo super. Časem to začalo být strašně profesorské až jak se hanlivě říkalo... hazenkářské a to nebavilo i některé fanoušky Barcelony

Reagovat
AlevsakNevadi

kedy naposledy zobrala barca nejakého top trénera ? zabudni na Tuchela aj ked v tomto stave by to bolo ideal.

Reagovat
patas92

Podle mě jo, ale bude taky záležet na předváděné hře. Taky si je třeba přiznat, že ten tým asi není tak silný, jak si lidi mysleli (včetně mě). Podíl na těch posledních ztrátách má samozřejmě i Xavi, ale že se hráči na tom hřišti špatně rozhodujou a Barcu to pak stojí body, to už on úplně ovlivnit nemůže. Na jaře i letos na začátku sezóny tam byly dobré zápasy, kde to mělo nějaký trenérský rukopis, takže se rozhodně nedá říct, že by to nikam nevedlo, jako pod Koemanem.

Reagovat
Mercury

Reagovat
michalbarca

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě. Laporta jasně řekl, že Xavi dostane tolik času, kolik bude potřeba, dokud tým nebude šlapat jak hodinky. Kdyby si nasral do huby i v tomhle, tak už by se zase blížil zpět k Bartomeuovi.

Reagovat
Gazdo

Tak Laporta vobec nema problem so sranim si do huby to vieme vsetci. Ale tiez si myslim ze to ustoji pokial nepride nejaky obrovsky vybuch v podobe nekvalifikacie do LM

Reagovat
Jordi Alba

Tuhle sezónu jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanou se letos v EL dál?

Reagovat
kilobyte

Musí vyhrát každý zápas, tak by to měli asi celé vyhrát.

Reagovat
michalbarca

Za sebe musím uznat i Modriče Borec v 37 nejenže hraje na nejvyšší úrovni, ale jak hraje. A stále i po těch letech zásadní mozek hry Realu. Pedri byl bohužel v souboji s ním vymazaný.

Dotaz - mám jej Real v budoucnu jak nahradit? Jak dlouho ještě může hrát na současné úrovni?

Reagovat
Salfovic

Nenahradí. Takoví hráči už moc nerostou.

Reagovat
josepe

Nikdo jiný než DeBruyne mě nenapadá

Reagovat
valloire

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vacin

Kus za kus je v současnosti nenahraditelný, jediná možnost je změna stylu hry, ale tam trojici Tchouameni, Camavinga, Valverde hodně věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakupila se hromada problémů na sebe a tohle je výsledek. Presink, kterým jsme v minulé sezoně doslova zničili třeba Neapol a koneckonců i Real, je pryč. Křídla vypadají jak naprostí průměráci, nedokáží nacentrovat, kreativita jim aktuálně nic neříká a tzv. hvězda PL Raphinha ve srovnání dopadá ještě hůř než Dembélé, ten byl aspoň pár měsíců světový. Od Brazilce jsem nečekal nic a on i to nic dokázal překonat ještě horšími výkony. Nechápu, proč každý Brazilec v Barce vypadá jak naprostý tupec bez herní inteligence - Malcom, Coutinho a teď tenhle. Výjimka z pravidla Paulinho oproti nim vypadal a měl přínos jako Riquelme a to bez nadsázky. Jediní dobří obránci se zranili a náhradnící Piqué a García hrají pozičně jak někde na vesnici. Bus to loni pěkně tahal, v této sezoně má formu bohužel horší, ale náhrada za něho není nebo je typologicky jinde a i při pokusu o nahrazení to bude vypadat ještě nesehraněji než teď. Každopádně Kessiemu se musí dát nějaká šance na rozehrání, ten hráč přece musí mít kvalitu. Krajní obránci jsou věčný problém, máme jich hromadu a nikdo nemá jasný základ ani není jasně odepsaný. Alonso a García na tribunu, zbytečné nemehla.

Reagovat
valloire

„Měli jsme šance na vítězství, ale nevyužili je. Jediná pozitivní věc je, že hráči, kteří nastoupili později, předvedli dobrý výkon. Dnes jsme si ale nezasloužili prohrát. Pracovali jsme až do konce, jenže takový je fotbal," zhodnotil Xavi, pro kterého šlo o padesáté klání na lavičce katalánského velkoklubu.

i trávník stál za hovno, ten chlap je dlouhodobě na drogách

Reagovat
Cracker10

O travniku nerekl ani slovo tak co meles za sracky?

Reagovat
Milan.B

Neskutocny plačko

Reagovat
Mercury

Prasky!!

Reagovat
valloire

jsi vynechal?

Reagovat
Cracker10

To by potreboval, zakomplexovany clovek.

Reagovat
Mercury

Neslavnejsi z duchodcu na EF. Kazde panstvi ma holt sveho saska, musis ho brat s nadhledem, on za to chudak nemuze.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele