Real - Barcelona. Hvězdy na obou stranách rivality? "Zrádce" Figo i mladý Eto'o

13.10.2022, 18:44
Aktuality
Přestoupit mezi městskými rivaly, to se nikde ve fotbalovém světě neodpouští. Ovšem vyměnit dres Realu za ten barcelonský a naopak, to je přímá vstupenka do jícnu té nejostřejší corridy. Přesto se v historii našli odvážlivci, kteří to zkusili. Velké hvězdy nevyjímaje.

Julen Lopetegui

Šestapadesátiletý trenér dovedl Sevillu k vítězství v Evropské lize, nejvíc jej však proslavily trable s jeho smlouvami. Když v roce 2018 vyšlo najevo, že po mistrovství světa opustí španělskou reprezentaci a převezme Real Madrid, zástupci tamní fotbalová asociace se urazili a raději ho těsně před turnajem vyhodili. Naposledy mu nedávno ukázali dveře v Seville jen půl hodiny po prohraném zápase Ligy mistrů s Dortmundem.

Před tím vším byl brankářem. Po třech letech strávených v rezervním týmu Realu nastoupil za Los Blancos k jedinému utkání, a to k remíze 3:3 proti městskému rivalovi Atlétiku. Po hostování v Las Palmas a působení v Logroñés, kde se konečně stal jedničkou, přestoupil do Barcelony jako náhrada za Andoniho Zubizarretu. Boj o místo v základní sestavě však prohrál s Carlesem Busquetsem a za katalánský tým nastoupil jen pětkrát. Když Barca získala Portugalce Vítora Baíu, Lopetegui se stal třetím brankářem, načež se vrátil zpět do Madridu, tentokrát do Rayo Vallecano. Zde strávil posledních pět let své kariéry, než v 36 letech skončil.

Robert Prosinečki

Jeden ze středobodů skvělé chorvatské generace, která skončila na mistrovství světa 1998 třetí. Na hřišti byl geniálním záložníkem, mimo něj rebelem. Peter Crouch, jeho spoluhráč v Porstmouthu, jednou vzpomínal, že jediný okamžik, kdy Chorvat nekouřil jednu cigaretu za druhou, byl, když hrál zápas.

Jeho talent zaujal Real i Barcelonu. Poprvé přestoupil do Madridu v roce 1991 poté, co pomohl Crvene Zvezdě Bělehrad vyhrát Evropský pohár. Svůj první gól za královský klub vstřelil z volného přímého kopu v El Clásicu, ale jeho působení na Santiago Bernábeu sužovala zranění. Po úspěšném hostování v Oviedu málem následoval bývalého trenéra Realu Radomira Antiče k dalšímu rivalovi, Atlétiku, ale Barcelona obchod překazila a Prosinečkiho přivedla na Camp Nou jako volného hráče. Svalová zranění mu zabránila prosadit se i tam a po sezoně a půl přestoupil do Sevilly. Po odchodu ze Španělska hrál za několik klubů ze svého rodného Chorvatska, belgický Standard Lutych a anglický Portsmouth.

Celý článek je k dispozici zde

Autor: Livesport.cz / David Pávek

Komentáře (14)

Přidat komentář
madridcan

Saviola tu bude asi urážka pre oboch

Reagovat
Benfica

Preco?

Reagovat
madridcan

Ak si dobre pamätam, tak bol veľký srdciar Barcelony, aby prišiel zadarmo do Realu s tým, že sa teši ako bude oslavovať v Clasicu gól

Reagovat
LAM

Asi nemohlo EC přijít v horší čas. Výpadek formy,zranění obrany a deka po Interu. Snad nějak vybojujeme remízu.

Reagovat
Raul=Real

Útok máte dost dobrý. My inkasujeme v kazdom zapase takze 1-2 goly dostaneme aj teraz...otazne je, kolko ich dame

Reagovat
EaP

To sú reči. Momentálne nemajú absolútne nárok nato aby plakali do vankúša. Teraz musí aj Xavi a aj všetci hráči ukázať, že síce sa prejebala LM ale idú si pre titul. Iňa cesta nieje a hlavne , neexistuje aby teraz spadli do akejsi letargie. A pochybujem, že po Interi ostane kameň na kameni. Už zrejme aj Xavi konečne začne prispôsobovať hru Európskemu futbalu keďže už tam na to má aj materiál. Ani on inú možnosť nemá. Teda ma , ale stále sa vravelo, že je veľmi inteligentný tak snáď si po týchto 4 zápasoch a opätovnej hanbe urobil obraz, že takto to nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Unique

Máš recht

Reagovat
EaP

A ešte treba dodať, že bude k dispozícii Kounde , takže vzadu to bude o triedu lepšie ako s Piquem. Ďalej, že po stranách bude Balde aj Alba , to tiež znamená, že rýchlostné sa krídlami Realu budeme vedieť vyrovnať.

Reagovat
AlevsakNevadi

najsmutnejsie je ze FIGO je stále top 3 medzi prestupmi. ta skratka na trhu im to ide vyborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten odkaz na Livesport neznaci zacatek konce EF, ze ne?

Reagovat
Jordi Alba

Záleží kde zůstanou komentáře.

Reagovat
PJ

to určitě ne

Reagovat
Xavi

Když hrál Laudrup poslední El Clasico za Barcu, vyhrál 5:0, pak přestoupil do Realu a první Clasico vyhrál Real 5:0.

O několik let později vyprávěl, jak ho nějaký kluk zastavil na letišti a říká: 5:0, 5:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele