RB Lipsko se bude i nadále spoléhat na Simonse, PSG souhlasilo s dalším hostováním

05.08., 11:40
Aktuality
Xavi Simons si prodlouží působení v RB Lipsko. (© AFP)

Xavi Simons po úspěšné minulé sezoně zůstane v RB Lipsko, které se dohodlo s PSG na ročním prodloužení hostování. Stejně jako před rokem není součástí půjčky opce.

Simons se během ročníku 2023/24 zařadil k tahounům Lipska, za které odehrál 43 soutěžních zápasů s bilancí deseti gólů a patnácti asistencí. Kromě čtvrtého místa v Bundeslize se podílel na postupu do osmifinále Ligy mistrů, kde nad síly německého klubu byl pozdější vítěz Real Madrid.

Skvělé výkony 21letého ofenzivního univerzála přilákaly zájem řady klubů, trvalý přestup nabízely Bayern Mnichov, Borussia Dortmund nebo Manchester City, zatímco Barcelona chtěla hostování. Simons však byl nakloněný setrvání ve známém prostředí a nakonec došlo ke shodě.

Důvodem je především herní vytížení, kvůli tomu ostatně Simons nezůstal v PSG. Není však vyloučené, že si za úřadujícího mistra Ligue 1, jenž ho získal před pěti lety z barcelonské akademie, opětovně zahraje, smlouvu ve francouzské metropoli má platnou do roku 2027.

Simons vypomáhal také PSV Eindhoven, kde na sebe upozornil 22 brankami a 12 asistencemi. Za mateřský celek dosud odehrál 11 soutěžních utkání s jednou gólovou nahrávkou.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
Csaplárova past

zatímco Barcelona chtěla hostování

ty vole ti jsou fakt úplně v prdeli

Reagovat
Kluivert9

Takže Lipsko taky?

Reagovat
Bakary3

Lipsko ne.

Lipsko je pro PSG vhodný klub pro jeho rozvoj, který zná a kde má už nějakou pozici, dává smysl mu tam působení protáhnout.

Barca je pro PSG klub, který si nebudou posilovat a kterýmu nebudou pomáhat nějakou hostovackou, zbytečně Simonse vytrhnout na jednu sezonu.

Barca je v prdeli, Lipsko ne.

Reagovat
Kluivert9

Tak že je Lipsko pro něj na hostování vhodnější, než Barca, o tom se nemusíme bavit... v Barce by takovej prostor ani zdaleka nedostával. A že se Barca s PSG nesnáší, to je taky známej fakt. Ale vysmívat se, že ho někdo chce jen na hostování, když ho PSG nechce prodat a je to jediná možnost, jak ho letos získat (doplatil na to třeba Bayern, kterej trval na přestupu, nebo minimálně na hostování s opcí), to už je jiná demence Nemá to žádnou souvislost se situací Barcy.

Reagovat
Bakary3

Ja tam tedy souvislost vidím, dříve by Barca takový hostování ani nezkoušela.

Reagovat
unk

Celkom zaujimave, ze Enrique o neho nema zaujem, kedze vsetci "podobni" treneri sa o neho biju...

Reagovat
vlastik

Lucho by zájem i měl, ale. nemá ho Simmons. Chce garantované místo v sestavě, což pod Enriquem nemá nikdo

Reagovat
unk

Zaujimave poziadavky Na Eure ukazal ze ma obrovsky talent, ale zaroven aj to, ze na zaklad pre vyhru v LM este nema...

Reagovat
FC Porto FC

A přitom by se jim tak hodil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele