Rada se vrací do první ligy, dohodl se na prodloužení spolupráce s Duklou

10.06., 18:23
Aktuality
Petr Rada (© Profimedia)

Trenér pražské Dukly Petr Rada pro ČTK uvedl, že se domluvil s majitelem klubu Petrem Pauknerem na pokračování spolupráce na další sezonu. Pětašedesátiletý kouč se rozmýšlel o svojí budoucnosti poté, co dovedl tým z Julisky po pěti letech z druhé nejvyšší soutěže zpátky do první ligy. Kvůli trestu za rasistickou urážku uvažoval, že skončí, nakonec ale prodloužil smlouvu o další rok.

Bývalý trenér české reprezentace si vzal čas na rozmyšlenou, dnes se sešel s majitelem. Jednání podle něj netrvalo dlouho. "Shodli jsme se, že po postupu se pokusíme Duklu udržet mezi elitou. Známe se dobře, jsme přibližně stejně staří. O ekonomické stránce jsme se vůbec nemuseli dohadovat. Každý z nás přišel se svou představou a na první dobrou jsme se domluvili," řekl Rada, jenž trénuje Duklu od června 2022.

Konec trenérské kariéry zvažoval poté, co po výroku "zoufalče cikánskej" na adresu tehdejšího trenéra Zbrojovky Tomáše Polácha dostal od disciplinární komise trest zákazu výkonu funkce na osm měsíců a pokutu 80 tisíc korun. Odvolací komise mu pak stopku snížila na tři měsíce. "Případ mě hodně zasáhl. Majitel mě ale přesvědčil, že už je to pryč, že by byla škoda, abych z toho teď cuknul. Je to normální chlap, přestože patří k velkým postavám v českém byznysu," popsal pražský rodák průběh klíčového jednání.

S majitelem jsou zajedno, že Dukla potřebuje přes léto posílit,aby se v první lize udržela. "To bude věc nás trenérů a ředitele Pepy Jinocha. Majitel pak dá souhlas, jestli na vybraného hráče budeme mít, nebo ne." Radův dosavadní asistent Jiří Vágner míří za jiným angažmá, v realizačním týmu ho nahradí Pavel Medynský. "Ještě hledáme druhého asistenta, který bude koordinovat spolupráci s béčkem," dodal kouč, který mimo jiné vedl i Slavii, Spartu, Liberec či Jablonec.

Je odchovancem Dukly a postupem do ligy chtěl udělat radost i jejím dlouholetým hráčům, s nimiž je nadále ve styku. Netají, že má také jednu velkou osobní motivaci. "Říkal jsem ve staré gardě Dukly, že mám před sebou Jaroslava Vejvodu. Úspěchům slavného trenéra se samozřejmě nikdy nevyrovnám, ale v první lize za ním zaostávám už jen o dvanáct odkaučovaných zápasů. Tak doufám, že mi dají čas, abych ho mohl aspoň vyrovnat," dodal Rada s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Csaplárova past

Fenomen

Reagovat
John Obi Mikel

Paráda

Reagovat
Dan Gubić

Navarili sme si horkou polívčičku, Trnava.

- Polívčička byla?

- Ano, Sparta a Aston Villa.

Pritom sa cez leto zrejme oslabíme, a ideme hrať strašne ťažké prípraváky. Snáď to pre Spartak nebude fiasko.

Spartak si zopakuje federálne derby, v príprave vyzve aj Spartu Praha

Spartak Trnava bude mať v letnej príprave bohatú medzinárodnú konfrontáciu. Okrem Aston Villy si bude merať sily aj s pražskou Spartou a účastníkom rakúskej či slovinskej ligy.

Ako sme už informovali, 20. júla odohrajú andeli na Štadióne Antona Malatinského duel s tradičným účastníkom Premier league a štvrtým celkom minulej sezóny z Birminghamu. To však nebude všetko.

Už 5. júla nastúpia Trnavčania na Letnej proti úradujúcemu českému majstrovi Sparte Praha. Hrať sa bude na hlavnom štadióne, ktorý nesie názov epet ARENA.

https://www.trnavskyhlas.sk/c/37539-spartak-si-zopakuje-federalne-derby,-v-priprave-vyzve-aj-spartu-praha/

Reagovat
Coutinho10

bez něj by to nebylo ono

Reagovat
Al Capone

Borec

Reagovat
fabec1222

Kdyby skončil teď, tak skončí jako borec, co je dotáhl do ligy. Takhle skončí jako kripl, kterého odvolaj z posledního místa.

Reagovat
zorz767

No a? Aspoň si do té doby něco vydělá. Zřejmě jsi mladý, ale z toho idealismu časem vyrosteš.

Reagovat
Sosi

Reagovat
mesyas

Legenda

Reagovat
Mouser

Reagovat
Kiss Me Polka!

snad spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Nezáviď

Reagovat
Me2win

Reagovat
kilobyte

Nedá ani 3 zápasy.

Reagovat
ratusek

Reagovat
mayday

Tvl to je fakt guma

Reagovat
$dolar$

Legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele