Rabiot je domluven s Marseille, záložníka čeká zdravotní prohlídka

16.09., 09:47
Aktuality
Adrien Rabiot (© AFP)

Olympique Marseille by se letos rád zapojil do boje o mistrovský titul a jeho vedení v nejbližších hodinách získá ještě jednu dodatečnou posilu. Na jih Francie míří Adrien Rabiot, záložník je domluven na podmínkách dvouletého kontraktu a čeká ho zdravotní prohlídka.

"Olympique Marseille oznamuje, že se dohodl na podmínkách spolupráce s Adrienem Rabiotem. Pokud francouzský reprezentant projde zdravotní prohlídkou, podepíše smlouvu," oznámil slavný klub na svých internetových stránkách.

Rabiot po minulé sezoně opustil turínský Juventus a po evropském šampionátu dlouho hledal nového zaměstnavatele. 29letý středopolař odmítl stěhování do Saúdské Arábie nebo Turecka a čekal na zajímavou nabídku především z Anglie. Situaci okolo něho měly monitorovat Arsenal, Manchester United a Liverpool, tisk vedle toho spekuloval rovněž o zájmu AC Milán.

Rabiot se s Juventusem rozloučil po pěti letech, během nichž odehrál 212 soutěžních zápasů s bilancí 22 gólů a 15 asistencí. V sezoně 2019/20 se podílel na zisku Scudetta, kromě toho oslavil tři pohárová prvenství. Celkově 19 cenných trofejí - včetně šesti titulů - vybojoval s PSG.

Marseille má ve své sbírce devět francouzských titulů a naposledy se její fanoušci radovali v sezoně 2009/2010. Vstup do nové sezony se OM povedl a ze čtyřech zápasů vydoloval deset bodů. Tah s angažováním Rabiota se ale setkal rovněž v kritikou, kterou nešetřil především redaktor Daniel Riolo z RMC Sport.

"Je to neuvěřitelné, co se v Marseille děje. Přesvědčit Rabiota, aby kývl na poloviční plat, to je něco neskutečného," napsal v narážce na to, že loni fotbalista na Apeninském poloostrově pobíral devět milionů eur.

"Jestli podepíše smlouvu, bude to znamenat jednu věc - nikdo ho nechtěl. Fanoušci by rozhodne neměli propadat extázi, naopak by měli být opatrní a na jeho příchod se dívat skepticky. V Evropě ho nikdo nechtěl, tak musel přistoupit na poloviční plat. Stačí si vzpomenout na jeho odchod z PSG do Juventusu, který nakonec korespondoval s nepovedenými roky italského klubu. Rabiot není příliš kvalitním záložníkem, a to ani po technické stránce," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (15)

Přidat komentář
Whitemedia

Tomu mančaftu už chybí jen Paredes.

Reagovat
FC Porto FC

Já si myslím že v OM by se mohl ten blbeček chytit. Ale u něj člověk nikdy neví...

Reagovat
r.mrazik

"úspěchem neskončila jednání s Manchesterem United"

coze co?

Reagovat
Muffi

Zeptali se ho, kolik by chtel, on rekl sumu, tak mu poprali hodne stesti.

Stejne v LFC a dalsich klubech.

Reagovat
TenHagIN

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Neutron

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Israha

Tupá namachrovaná hlava a dlouholetý hráč úhlavního rivala, z tohohle pohledu bych ho v OM fakt nepotřeboval. Ale jestli máme být ambiciózní, potřebujeme mimo jiné i hráče se zkušenostmi z velkého fotbalu, a to on je. Může alternovat s Kondogbiou, může být být profilově odlišná varianta na post Harita a v širším kontextu i platný hráč do vápna. Za mě opatrný , přičemž věřím, že když si De Zerbi před vedením klubu obhájil vypoklonkování 80% základní sestavy a ta nově složená mu poměrně slušně šlape, tak i tady ví, co dělá.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
GrimeBaller98

hlavne, ze mel kecy na Yamala extremne nesympatickej hrac a v OM se buduje slusnej team zaporaku

Reagovat
ErixMilo

Avengers

Reagovat
Vrubozubec

Samí sympaťáci v tom Marseille. Jaký město takový tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele