První kvalifikační bod pro Češky, v Belgii přišly o jednobrankové vedení

04.06., 22:12
Aktuality
Kamila Dubcová v utkání s Belgií (© AFP)

České reprezentantky remizovaly 1:1 v Belgii a získaly první bod v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy. V St. Truidenu otevřela skóre v 19. minutě Kamila Dubcová, v 79. minutě srovnala Jassina Blomová. Tým kouče Karla Rady dohrával závěr utkání bez vyloučené Aleny Pěčkové.

České hráčky zůstaly v tabulce skupiny 2 na posledním místě o tři body za třetí Belgií a mají už jen teoretickou šanci na druhou příčku a přímý postup na šampionát ve Švýcarsku. Na Dánsko, které navzdory dvougólovému vedení prohrálo 2:3 na hřišti stále stoprocentního Španělska, ztrácejí Češky pět bodů. Na turnaj projdou první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu podzimní baráže.

Češky v pátek v pražském Edenu podlehly Belgičankám 1:2 a dnes dlouho sahaly po úspěšné odvetě. V 19. minutě si Dubcová naběhla na centr Szewieczkové a zblízka dostala míč do brány. Záložnice AC Milán navázala na trefu z úvodního vzájemného zápasu.

Brankářka Lukášová při debutu v kvalifikaci dlouho odolávala, domácí hráčky si vytvořily větší tlak až v závěrečné čtvrthodině. Nakonec se prosadila v 79. minutě hlavou Blomová. Národní tým udržel alespoň remízu i po vyloučení Pěčkové, která v 81. minutě zatáhla unikající soupeřku a viděla červenou kartu.

"V útočné fázi jsme si vytvořili spoustu situací, měli jsme dát více branek. Soupeř pak měl tlak, vyrovnal a v deseti už to pro nás bylo těžké. Holky musím obrovsky pochválit, odehrály skvělé utkání, ale dneska nám chyběla produktivita," zhodnotil trenér Karel Rada pro web FAČR.

Česká reprezentace, která se zatím na žádný velký turnaj nekvalifikovala, zakončí skupinu 12. července doma s mistryněmi světa ze Španělska a o čtyři dny později v Dánsku.

Kvalifikace o EURO 2025 žen:

Skupina A2:

Belgie - Česko 1:1 (0:1)

Branky: 79. Blomová - 19. Dubcová. ČK: 81. Pěčková (Česko). Rozhodčí: Augustynová (Pol.).

Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Bartoňová (68. Pěčková) - Dubcová, Cahynová, Krejčiříková (83. Stárová) - Černá (90+2. Kotrčová), Szewieczková (83. Růžičková), Khýrová (90+2. Šubrtová). Trenér: K. Rada.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Španělsko (ženy)
3
3
0
0
12 : 1
9
2
Dánsko (ženy)
3
2
0
1
7 : 5
6
3
Belgie (ženy)
4
1
1
2
5 : 13
4
4
Česko (ženy)
4
0
1
3
4 : 9
1

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
raduinho

Gratulky

Reagovat
monty25

První půle mnohem lepší než v pátek. Nejdřív mohly dát holky i víc než jeden gól, potom nás skvěle podržela Olí Lukášová. Bohužel, jak se nám v pátek nepovedla první čtvrthodina, tak včera zase poslední čtvrthodina. Po vyloučení Pěčkové byly k výhře blíž Belgičanky, naštěstí ten druhý gól nedaly. Z toho dvojzápasu ale měly holky vytěžit určitě víc než jenom bod.

Reagovat
Axelrose

Ale monty, je už tam vidím takové ty první vlaštovky

Třeba ten gol Dubcové, nebo dobrý výkon Lukášové

Reagovat
monty25

Tak Olí už měla chytat v pátek a věřím, že by z toho taky byla aspoň remíza. Jinak škoda, že se při tréninku zranila Katka Svitková, tu jsem včera taky čekal v základu. Akorát jsem teda moc nepochopil, proč Rada nechal sedět Andreu Staškovou.

Reagovat
wwwx

Stačila expreska

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele