Proti Česku budeme chtít předvést podobný výkon, řekl Sagnol

18.06., 23:27
Aktuality
Willy Sagnol (© AFP)

Ačkoli Gruzínci na úvod mistrovství Evropy podlehli Turecku 1:3, svou bojovností a útočným pojetím získali sympatie. Trenér Willy Sagnol řekl, že jeho svěřenci mají být na co hrdí a že se v sobotu proti Česku bude chtít se svým týmem předvést podobně sympatický výkon s lepším výsledkem.

"Jestli se to povede, to se dozvíme až v sobotu, ale určitě budeme chtít ukázat podobný výkon a získat body. Už teď se na ten zápas těším," řekl francouzský kouč gruzínského výběru.

V úvodní půlhodině si Gruzie zvykala na velkou scénu, jelikož to byl její první zápas na velkém turnaji. Po půlhodině hry ale srovnala na 1:1 a začala hrát s Tureckem otevřenou partii. Turecko se pak sice dostalo do vedení, ale v závěru měla Gruzie několik šancí na vyrovnání, než při závěrečném náporu i s brankářem dostala třetí gól do prázdné branky. Byl to ale herně zatím nejatraktivnější zápas turnaje.

"Nechci říci, že jsme šťastní poražení, protože porážka vždy mrzí a bolí, ale určitě můžeme být pyšní na náš výkon," uvedl Sagnol. "Ukázali jsme gruzínský fotbal ve velmi pozitivním světle. Měli jsme spoustu šancí. Asi stejně jako Turecko. Jen jsme nebyli tak efektivní," dodal.

Věří, že až jeho svěřenci získají více zkušeností s takto těžkými zápasy na nejvyšší úrovni, bude Gruzie ještě silnější. "Chybělo nám jen trochu více zkušeností s takovými zápasy. Ten dnešní nás ale zas posune dál, abychom příště byli ještě lepší. V budoucnu už Gruzie takové zápasy neprohraje. Teď jsme v procesu učení," doplnil Sagnol, který sám má 58 startů za francouzskou reprezentaci, s níž byl i na mistrovství světa 2006 a mistrovství Evropy 2008.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Good luck na naší repre jsem byl dvakrát a oba dva zápasy skončily naší výhrou (Česko - Malta 3:1, Česko - Anglie 2:1). V sobotu tam budu zase, nemá to kam utéct.

Reagovat
naheCZ

Předem děkujeme

Reagovat
Pablos

Jak se chtěl pochublit, že všude kde byl, tak jsme dostali gól.

Reagovat
Lojzík

3:1, 2:1, 1:1..

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele