Priske mi ukázal, jak hlavní kouč umí být lidský, říká Loučka

Včera, 08:46
Rozhovory
Brian Priske (© AFP)

O trenérském povolání nechtěl dlouho ani slyšet, ale stačil jeden telefonát a nyní má ty nejvyšší ambice. Luboš Loučka působil čtyři roky v pozici asistenta u sparťanského áčka, zažil několik hlavních koučů a má tak možnost srovnání. Aktuálně totiž vede tamní rezervu a sám říká, že rozvoj mladých hráčů ho nesmírně naplňuje.

Jaké charakterové vlastnosti zapříčinily úspěch Briana Priskeho na Letné? Co je třeba k vystudování profesionální trenérské licence UEFA? Jaká je strategie Sparty se zařazováním mladých talentů do kabiny A-týmu? A Co je zásadní trenérská dovednost při rozvoji mladých talentů?

"Je to vždy individuální. Z hlediska vývoje někdo potřebuje více času, aby dozrál. Někdo do toho bohužel nedozraje vůbec. Je to samozřejmě trochu kruté prostředí, ale nemůžeme nechávat hráče v B-týmu pět, šest, nebo sedm let, to je samozřejmě nesmysl," popisuje Loučka v dnešním díle strategii vývoje a zapojování mladých talentovaných hráčů do prvního celku Sparty.

"Brian Priske mi toho dal strašně moc. A jestli mám vypíchnout jednu věc, tak asi v tom ohledu, jak hlavní kouč umí být lidský. Jak hlavní kouč musí předat svému realizačnímu týmu zodpovědnost. A jak dává všem ve svém realizačním týmu najevo, že jsou pro něj důležití," dodává a následně rozebírá, co podle něj stálo za velice rychlým úspěchem Priskeho v kabině letenského klubu.

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také probírali:

Jak probíhají zkoušky trenérské licence UEFA Pro Licence?

Může se v tuzemsku hráč dostat do sparťanského A-týmu pouze působením v Národní lize?

Jaký má pohled na zapojování talentovaných mladíků do elitního týmu Sparty?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Louka ty vole, radsi mlc

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
doshcz

i ty mlc

Reagovat
Posledni Kovboj

z Decina

Reagovat
antiHavel

Reagovat
kovi610

legenda Jablonce...

Reagovat
kilobyte

Legenda Jablonce je Filip12

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lemond Laws

důvod?

Reagovat
delfin

Kdyby radši učil Pulpita.

Reagovat
C-M@ster

Borci, lístek na Spartu na MOL Cup do hostujícího sektoru byste kupovali až na místě?

Nebo se to dá někde sehnat předem? Podotýkám, že nemám Sparta ID.

Díky, pokud by někdo věděl

Reagovat
Grupma

Škoda, že se ho nezeptal, co tedy na českou U21 jako trenér nachystal? Čím by přelstil Suchopárka? Co na českou repre U21 platí? Byť to bylo jen na papíře, mě by to zajímalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele