Preview LaLigy 2021/2022 aneb Obhájí Atlético mistrovský titul?

09.08.2021, 18:58
Názory a komentáře
Už v pátek odstartuje zápasem Valencia - Getafe nový ročník španělské nejvyšší soutěže, ale zásadní události se daly do pohybu už minulý týden. Lionel Messi se definitivně rozloučil s Barcelonou a LaLiga zřejmě ztratila další superstar, vlastně tu vůbec největší. Smutnit mohou i Češi, protože odešel jediný český zástupce brankář Tomáš Vaclík. Po vypršení smlouvy v Seville zamířil do řeckého Olympiakosu.

Co od nového ročníku LaLigy 2021/2022 očekávat a jaká byla uplynulá sezona, kterou opanovalo madridské Atlético? Los Colchoneros se na konci května radovali z historicky jedenáctého mistrovského titulu, když v dramatické koncovce uhájili prvenství před obhájcem Realem Madrid i Barcelonou. Atlético si triumf bezpochyby zasloužilo a nyní má před sebou tvrdý oříšek v podobě obhajoby. Zvítězit ve dvou sezonách po sobě se mu naposledy podařilo na přelomu 40. a 50. let minulého století. Sesadit Simeoneho partu budou chtít především městský rival Real a Blaugranas, ale překvapit jsou připraveni i jiní - Sevilla či vítěz posledního ročníku Evropské ligy Villarreal CF. A bude zajímavé sledovat v jaké formě a kondici se představí další celky. Do nejvyšší soutěže se vrací také trio Espanyol, RCD Mallorca a Rayo Vallecano.

A pak že je španělská LaLiga jednostrannou soutěží bez možnosti překvapení. Nucenou alianci dvou věží, tedy Realu s Barcelonou rozmetal třetí hráč. A nedlouho před koncem sezony 2020/2021 jich bylo ve hře o titul ještě víc, velmi výrazně se totiž zapojila Sevilla. Uplynulý ročník chvílemi působil jako soutěž týmů, které vlastně vůbec nechtějí vyhrát. Ještě v lednu vedlo Atlético o jedenáct bodů, ale postupem času se nechalo dohnat a na krátký čas dokonce i předehnat. Bodové rozestupy kvarteta Atlético, Real, Barcelona a Sevilla byly pár kol před koncem minimální. Dostihy však nejlépe zvládli Rojiblancos z Madridu.

Souboj o titul


Atlético de Madrid vstříc obhajobě

Přesto se jízda "Atletů" v minulé sezoně dá charakterizovat jako pohádka. Jde o ten typ příběhů, které v jejich archetypální podobě tak miluje Hollywood. O tom, jak všemi odsunovaný, nechtěný a podceňovaný hrdina ("stárnoucí" Luis Suárez) všechny překvapil a s pomocí věrných kamarádů (Atlético) a vlastního umu (21 branek) porazil draka (Real Madrid), vzepřel se osudové kletbě (Barcelona) a získal princeznu s půlkou království (titul).

Luis Suárez, historicky třetí nejlepší kanonýr Barcelony, strávil na Camp Nou šest veleúspěšných sezon, v nichž nasázel úctyhodných 198 branek. A jeho poslední týdny v roli zaměstnance katalánského obra pro něj byly peklem, což sám hráč v médiích několikrát emotivně vyjádřil. Takže si asi umíte představit tu obrovskou motivaci, která Suáreze hnala každý duel. Slavit titul v týmu jednoho z největších rivalů se mu nakonec povedlo. Los Colchoneros se dočkali po sedmi letech!

Uruguayský kanonýr na Wanda Metropolitano zůstává, stejně jako Diego Simeone, u kterého se každou sezonu propírá jeho případný odchod za novou výzvou, v tomto konkrétním případě do Interu. Letos se taková možnost přímo nabízela, protože Antonio Conte se rozhodl na lavičce italského šampiona skončit a kdy jindy se rozloučit s Atléticem, než na vrcholu, po zisku mistrovského titulu. Zdá se, že spojení Atlética a populárního "Chola" je mimořádně silné a argentinský trenér započne ve španělské metropoli jubilejní desátou sezonu. Smlouvu pak prodloužil do června 2024.

Obhajoba titulu je velkou výzvou. Atlético na ní dosáhlo naposledy v sezoně 1950/1951, tedy před sedmdesáti lety. Pokud by se to Simeonemu povedlo, byl by to další nesmazatelný milník v jeho trenérské kariéře i v historii klubu. Ale jsou tu i další výzvy jako například Liga mistrů. Evropský pohár (Evropská liga) už Atlético opanovalo, naposledy před třemi lety, ale nejprestižnější klubová soutěž navzdory dvou finálovým účastem (2014 a 2016) uniká.

Atlético bude opět spoléhat na skálopevnou defenzivu. Vždyť v loňské sezoně inkasovalo jen 25 branek ve 38 zápasech. Styl Rojiblancos pod Simeonem zůstává stejný a soupeři se na zlomení odporu vždy pořádně nadřou. Má to svoje obecná negativa, fotbal v podání Colchoneros nebývá vždy líbivý.

Atlético na přestupovém trhu

Letní exodus hráčů se s výjimkou odchodu Saúla Ňígueze (Premier League) nekoná a Diego Simeone má k dispozici stabilizovaný kádr, navíc posílený o některá zajímavá jména. Nejvýraznější posilou je příchod čerstvého vítěze Copa América Rodriga De Paula z Udinese Calcio. Atlético za něho vysázelo 35 milionů eur. O De Paula byl velký zájem i jinde, do svých řad ho lákal třeba AC Milán, ale zvítězila španělská metropole. Z brazilského Fluminense přichází jako volný hráč dvacetiletý útočník Marcos Paulo. Řada hráčů se vrátila z hostování a Diego Simeone bude takřka jistě zužovat. Jedno jméno se ale na Wanda Metropolitano nevrátilo - Álvaro Morata si prodloužil hostování v Juventusu.

Tip Eurofotbalu na umístění: 1. místo



Real Madrid CF chce opět usednout na královský trůn

Sezona 2020/2021 nebyla z pohledu Realu vůbec povedená, ale v jednu chvíli to vypadalo, že se podaří obhájit mistrovský titul. Po dubnové výhře v El Clásicu se dotáhl na městského rivala Atlético a v následujících kolech měl několikrát možnost se na čele tabulky osamostatnit. Od února až do konce vlastně nenašel přemožitele. Situaci ale nezvládl, ztratil s Getafe i Realem Betis (oba zápasy skončily 0:0) a poslední šanci promrhal v domácím souboji se Sevillou (2:2) a zůstal dva body za Atléticem. A protože Real vypadl i v semifinále Ligy mistrů a neuspěl ani v Copa del Rey, nebylo konečné vysvědčení vůbec uspokojivé.

Real Madrid bude chtít zpátky na výslunní, ale bude to mít poměrně složité. Vzhledem k některým odchodům by bylo zapotřebí, aby se hvězdní hráči dostali do formy. Řeč je v prvním případě o Edenu Hazardovi, jenž i vinou zranění neprožil dobrou sezonu. A s poklesem formy se potýkali i jiní, například trucující Gareth Bale, jenž posléze odešel hostovat do Tottenhamu nebo držitel Zlatého míče Luka Modrić. Real je pořád obrovská značka s výraznou kvalitou a jeho cílem bude zisk všech trofejí. Jiné cíle snad ani nemůže mít, přestože by se dalo říci, že se nachází v určité přechodové fázi.

"Bílý balet" začne ligu třemi zápasy venku. Je to z důvodu finišující rekonstrukce stadionu Santiaga Bernabéua. Celou loňskou sezonu odehrál na tréninkovém stánku Alfréda di Stéfana a samozřejmě vinou koronaviru bez diváků.

Real Madrid na přestupovém trhu

V létě opustilo královský celek několik ikonických postav. Real se už po druhé rozloučil s úspěšným trenérem Zinédinem Zidanem a na jeho místo se vrací jiný trenérský velikán Carlo Ancelotti. Ten muž, který po letech získal pro klub "La Decimu", tedy desáté vítězství v Lize mistrů a jehož asistentem v té době byl Zidane. Rozloučili se i kapitán Sergio Ramos (po šestnácti letech!), který zamířil do PSG i druhý stoper Raphael Varane (Manchester United). Díru v obraně se podařilo zacelit příchodem Davida Alaby z Bayernu Mnichov. Jinak nebyl Florentino Pérez na přestupovém trhu tolik aktivní jako jindy - zatím. Vzhledem k ekonomické stránce věci to není zas tak překvapivé a navíc ještě není všem dnům konec. Fanoušci zůstávají v očekávání, zdali se povede přivést Kyliana Mbappého z PSG. Spousta hráčů se vrátila z hostování a je otázkou co s nimi Ancelotti zamýšlí. Primárně se jedná o Ödegaarda, Balea, Joviće, Kuba nebo Ceballose. Vyřešeno bylo další hostování Brahima Díaze v AC Milán a často se spekuluje o tom, že by ho měl za 18 milionů eur následovat nepotřebný Isco.

Tip Eurofotbalu na umístění: 2. místo



FC Sevilla - zvládnou Andalusané držet krok se špičkou?

Nechybělo zase tak moc a Sevilla mohla dokráčet až na samotný vrchol. Už v průběhu sezony a zejména pak v její první polovině se ocitla na nejvyšším místě tabulky, ovšem tempo nevydržela a pak si na čtvrté příčce dlouho hrála svojí vlastní soutěž. Po ztrátách Atlética, Realu i Barcelony se velmi těsně přiblížila čelu a živila naději na titul - první od roku 1946. Porážka s Bilbaem a remíza na půdě Realu Madrid však znamenaly konec nadějí. I tak je čtvrté místo s náskokem patnácti bodů na pátý Real Sociedad velkým úspěchem a Lopeteguiho parta ho bude chtít minimálně zopakovat.

Rojiblancos se loni prezentovali poněkud netypickými výkony, ale celkově to stálo za to. Velké množství zápasů vyhráli nejtěsnějším rozdílem a zdá se, že Lopetegui nebude tvář týmu nijak zásadně měnit.

Sevilla na přestupovém trhu

Sevilla podobně jako Atlético stabilizovala kádr a na přestupovém trhu nebyla tolik aktivní. Do Tottenhamu prodala útočníka Bryana Gila, zatímco opačným směrem putoval jako volný hráč Erik Lamela. Z Eibaru přišel brankář Marko Dmitrović, aby zacelil díru po Tomáši Vaclíkovi, jemuž vypršela smlouva. Sergi Gómez odešel do Espanyolu a otazník visí nad přestupem obránce Julese Koundého, o jehož služby je velký zájem na ostrovech (Chelsea).

Tip Eurofotbalu na umístění: 3. místo



FC Barcelona bude bez Messiho čelit sportovním i ekonomickým výzvám

Bez trofeje nakonec slavná Barcelona nezůstala, ovšem zisk Copa del Rey v sezoně 2020/2021 je pořád málo. V Katalánsku prožívají vůbec těžké časy - nepovedlo se vyhrát LaLigu ani Ligu mistrů a došlo i na očekávanou změnu prezidenta Josepa Bartomea, jehož vystřídal navrátilec Joan Laporta. Především ale začaly prosakovat a stále prosakují ekonomické problémy. Barcelonu sevřely obří dluhy (přes 1 miliardu eur) a nové vedení bude mít co dělat, aby situaci zlepšilo či vůbec zachránilo. Začalo radikálně, rozloučilo se s Lionelem Messim.

My tipujeme Barcelonu na čtvrté místo, ale stát se může cokoliv. Mnozí doufají, že sezona proběhne v duchu "všechno špatné je pro něco dobré". Věříme, že se Blaugranas dokáží se všemi problémy popasovat a po sportovní stránce budou bojovat o titul. Kvalita kádru na to je a nové posily nejsou vůbec špatné.

Barcelona loni dokázala vytvořit devatenáctizápasovou sérii bez porážky. Lionel Messi se stal s třiceti nastřílenými góly znovu nejlepším kanonýrem soutěže a zároveň byli Blaugranas suverénně nejproduktivnějším týmem - celkem 85 vstřelených branek, to je mimochodem o osmnáct víc, než měli na kontě oba kluby z Madridu. Na trenérské židli dál dostává důvěru nizozemský kouč Ronald Koeman, ale tentokrát už nebude mít po ruce nejlepšího z nejlepších Lionela Messiho a jak to bez něho Barceloně půjde je otázkou.

Barcelona na přestupovém trhu

Alfou a omegou je pro Barcu ligový platový strop, pod který se musí vtěsnat a to je celkem oříšek, který limituje činnost na přestupovém trhu, tedy alespoň co se příchodů týče. V létě se stal Lionel Messi volným hráčem, ale s klubem se měl údajně domluvit na radikálním snížení platu a tedy nové až pětileté smlouvě. To se nakonec ke zděšení fanoušků a vlastně celého fotbalového světa nestalo.

Barcelona přivedla z Manchesteru City Sergia Agüera a Erica Garcíu, či Memphise Depaye z Lyonu, ale stále platí, že se musí vejít do požadovaných limitů. Vedení bude muset prodávat a zpeněžit by mohla Antoina Griezmanna, který nedokázal naplnit vysoká očekávání. Na prodej jsou i další - Martin Braithwaite, Clément Lenglet nebo Miralem Pjanić. Posledně jmenovaný je údajně smířen i se snížením platových podmínek. Prodat už se podařilo Jeana-Claira Todiba (OGC Nice), Júniora Firpa (Leeds United) nebo Carlese Aleňu (Getafe).

Tip Eurofotbalu na umístění: 4. místo



Další v boji o pohárové příčky


Real Sociedad - Baskové chtějí zopakovat úspěšnou sezonu

Baskická hrdost dosáhla v loňské sezoně vrcholu. La Real totiž získal od roku 1987 svojí první trofej, když triumfoval v odloženém finále Copa del Rey. V samotné lize sice nedokázal proklouznout do první čtyřky, ale páté místo společně s trofejí je úspěch. Na trenérské lavici nadále zůstává Imanol Alguacil, jehož sympatická oslava po zisku Copa del Rey obletěla sociální sítě.

Real Sociedad na přestupovém trhu

Podobně jako ostatní týmy i La Real šetřil a soustředil se na stabilizování kádru. Imanol Alguacil bude mít všechny své opory pohromadě, což je dozajista dobré znamení. A podařilo se i posílit o Carlose Fernándeze (Sevilla), Mathewa Ryana (Brighton) a Diega Rica (Bournemouth).

Tip Eurofotbalu na umístění: 5. místo



Villarreal CF - "Žlutou ponorku" čeká liga i Liga mistrů

Villarreal sice nepatří do okruhu největších favoritů na titul, ale jako vítěz posledního ročníku Evropské ligy tu má svoje místo. V uplynulém ročníku LaLigy obsadila až sedmou příčku, ale díky zmíněnému triumfu na evropské scéně si zahraje skupinu Ligy mistrů. Náročnost obou soutěží se pochopitelně může projevit a trenér Unai Emery nejspíše bude spokojen s útokem na pohárové pozice. "Žlutá ponorka" měla v minulé sezoně LaLigy smíšené výsledky, ale její velkou devízou byla ofenziva - čtvrtá nejproduktivnější v celé soutěži.

Villarreal na přestupovém trhu

Aby byl Villarreal nadále konkurenceschopný, potřeboval posílit. Do Granady odešel jako volný hráč kolumbijský kanonýr Carlos Bacca, proto se bylo potřeba poohlédnout po novém střelci. Tento "konkurz" vyhrál Boulaye Dia z francouzské Remeše. Ofenzivní část týmu ještě nemusí být kompletní, žhavý zájem je o Samuela Chukwuezeho. "Žlutou ponorku" posílili také Aissa Mandi a Manu Morlanes a v trvalý přestup se změnilo hostování Juana Foytha.

Tip Eurofotbalu na umístění: 6. místo



Valencia CF

Druhá polovina tabulky mnoho překvapení nenabídla. A to, že se Valencia umístila na 13. místě, mezi překvapení nepočítám. Ne vzhledem k tomu, jak sestupný trend u ní můžeme v posledních letech pozorovat. V minulém ročníku skončila Valencia devátá, o rok předtím čtvrtá. V obou ročnících hrála Ligu mistrů, proto se zdálo, že se znovu šplhá na vrchol. Takže to třinácté místo je spíš jedno velké zklamání.

Los Che se potácí ve výsledkových problémech, fanoušci nejsou spokojení ani s vedením či majitelem Limem a starosti jim dělá také klíčový stínový hráč, superagent Jorge Mendes. Jím proklamovaní hráči se šikují v barvách "Netopýrů", aniž by byli zárukou úspěchu nebo viditelného zlepšení. Ke konci sezony Valencia propustila nepříliš spokojeného trenéra Javiho Graciu a od té nové se pokusí kormidlovat k lepším zítřkům José Bordalás. Valencia doufá v lepší sezonu. O titul "Netopýři" bojovat nebudou, nicméně evropské poháry by měli být samozřejmostí.

Valencia na přestupovém trhu

Valencii už v minulých sezonách opustilo několik hráčů a letos v létě vedení šetřilo. Z hostování se vrátili Sobrino a Guerrero. Smlouva skončila útočníkovi Gameirovi, který se rozhodl pro návrat do Francie, konkrétně do mateřského Štrasburku. Do Anglie se z hostování vrátil i Cutrone, jenž neměl u "Netopýrů" dobrá čísla. Fakt, že se nepodařilo nikoho přivést, fanoušky znervózňuje.

Tip Eurofotbalu na umístění: 7. místo



Real Betis

Los Verdiblancos už se nechtějí svému městskému rivalovi Seville dívat na záda, ale mezi oběma celky byl v loňské sezoně rozdíl šestnácti bodů. I tak to byla pro Betis úspěšný ročník, protože se podařilo zajistit si Evropskou ligu a minimálně zopakovat umístění bude cílem i v sezoně 2021/22. Není tajemstvím, že by se Beticos rádi viděli ještě výše, ale konkurence je velká a zdá se, že má o trochu navrch.

Betis na přestupovém trhu

Betis bývá na přestupovém trhu aktivní a platilo to i tentokrát, byť vedení nemuselo sahat do úspor. Jako volní hráči přišli z konkurenční Sevilly José Alonso Lara, dále Rui Silva a Youssouf Sabaly. Obranou řadu vyztuží i Juan Miranda z Barcelony. Pokračovat bude kapitán a ikona klubu, již čtyřicetiletý Joaquín.

Tip Eurofotbalu na umístění: 8. místo



Střed tabulky a její druhá polovina


Z dalších týmů LaLigy může překvapit kdokoliv. Zajímavou sezonu měly Celta Vigo nebo Athletic Bilbao, který dokonce smolně prohrál dvě finále Copa del Rey. Předloňské umístění nezopakovala Granada, ale všechno si vynahradila čtvrtfinálovou účastí v Evropské lize. Granadu od nové sezony povede Roberto Moreno, který tak nahrazuje úspěšného Diega Martíneze.

Kolem středu tabulky se budou pohybovat i nevyzpytatelná Osasuna nebo Levante. Co se týče záchranářských prací v loňské sezoně, měly chvílemi namále i Getafe s Deportivem Alavés, ale zachránilo je předposlední kolo. Pro oba totiž skončilo výhrou, takže do závěrečného kola už šly oba týmy s jistotou záchrany. Getafe po záchraně opustil Pepe Bordalás a tým z předměstí Madridu půjde do nového ročníku s trenérem Míchelem. Ten se na jeho lavičku vrací po deseti letech a za cíl si klade jednoznačně zlepšení produktivity. Člověk se někdy až diví, jak se může zachránit tým, který dá za 38 zápasů jen 28 branek!

Naopak velkou radost určitě udělal svým fanouškům Cádiz. Ten se v roli nováčka, jehož mnozí pasovali na rychlý návrat do LaLigy2, probral a celkem suverénně si došel pro záchranu. Skončil sice s druhou nejhorší defenzivou ligy (58 inkasovaných branek), ale přesto jeho 12. místo určitě nikdo nečekal. U Cádizu je ještě třeba zmínit, že vyhrál na půdě Realu Madrid a doma porazil i Barcelonu. Pokud by vás zajímal i výsledek z Camp Nou, tak vězte, že si remízu 1:1 "Kanárci" zasloužili. Zachránilo se i Elche, byť jen o fous. To zase jednou ukázalo, že peníze nejsou všechno. Jeho sezónní rozpočet na výplaty totiž činil jen 13 milionů eur (nejméně ze všech týmů)! Což je suma, kterou třeba Barcelona vyplácí průměrně jednomu hráči.

Do nejvyšší soutěže se po roční odmlce vracejí Espanyol i Mallorca a po dvou letech i Rayo Vallecano. Nahrazují tak neúspěšné trio Huesca, Valladolid, Eibar. Všechny tři staronové týmy posilovaly a například v souvislosti s Mallorcou se mluví o hostování Takefusiho Kuby, jedné z hvězd čerstvě skončených Olympijských her.

Koho se vyplatí sledovat?


V LaLize už asi neuvidíme Ronalda s Messim, ale na světlo slávy se derou noví hráči. Španělsko je v tomto ohledu velikánskou líhní. Určitě bude zajímavé sledovat výkony již zmiňovaného Takefusy Kuba, který oficiálně patří Realu Madrid a namířeno má zřejmě do Mallorcy. Už loni předváděli skvělé výkony mladíci Yeremi Pino (Villarreal, 18let), Ander Barrenetxea (Real Sociedad, 19 let) a Oihan Sancet (Athletic Bilbao, 20 let). Fotbalový svět však bude se zaujetím sledovat, kdo že potáhne giganty Real Madrid s Barcelonou? "Bílý balet" bude sázet třeba na Viníciuse Júniora. V řadách Katalánců je talentovaný Pedri, mimochodem na letošním ME podával skvělé výkony. Desítku po Messim zdědil Ansu Fati, stále teprve osmnáctiletý fotbalista.

Autor: Ondřej Linhart, Ondřej Pražák

Komentáře (80)

Přidat komentář
eder

Kdepak, Barca o parník.

Reagovat
Raul=Real

EKG zažije životnú sezónu a titul pre Real uz 5 kôl pred koncom ligy

Reagovat
HalaMadrid_Flx

EKG

Reagovat
Ed_Hazard

EKG

Reagovat
Mönchengladbach

Snad Sevilla, ať je nějaká změna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Rusko

Reagovat
juveforever

Barcelona by to mala vyhrať s tým kádrom aj bez Messiho

Reagovat
Csaplárova past

Barcelona 6. misto. Letos se budou soustredit na financni gramotnost ...

Reagovat
LAM

S jakým kádrem?

Vypadá to,že první dva měsíce budeme mít do útoku jen Griezmanna a Depaye To je opravdu síla na titul.

Reagovat
vagneris

Co tady z nich všichni proboha děláte takový dřeváky? Ter Stegen, Pique, Alba, Busquets, Frenkie, Pedri, Griezmann, Aguero, Depay a Fati jsou výborní hráči. K tomu tam jsou Dest, Garcia, Araujo, Puig, Demir a Gavi, kteří mají potenciál stat se top hráči.

Reagovat
LAM

Fati a Aguero nejsou OK

Reagovat
misinho7

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Tohle vypada na nejjednodussi obhajobu titulu

Reagovat
fabec1222

Barca podle mě bez LM

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl bych to tak kriticky.

Reagovat
Salfovic

Atleticu na obhajobu moc nevěřím, tak asi soused.

Reagovat
vagneris

Je vtipný, jak tady fandové Realu píšou, že bude Barcelona bez LM. Přitom je Barca jasný favorit. Real má slabou skoro celou obranu a křídla a zbytek týmu je moc starý. Naopak vidím bez LM Real.

Ter Stegen - Dest, Pique, Araujo, Alba - Busquets, Frenkie, Pedri - Griezmann, Aguero, Depay

Lavička: Neto, Emerson, Garcia, Roberto, Coutinho, Dembele, Fati

Občas může ještě nastoupit Mingueza, Puig, Demir a Gavi, případně je poslat na hostování a využívat někoho z béčka.

Odejít musí: Umtiti, Lenglet, Pjanic, Braithwaite - všichni za jakoukoliv cenu, hlavní je ušetřit na platech.

Sestava je velmi kvalitní a Griezmann se může konečně prosadit, protože bude mít volnější prostor po Leovu odchodu. Připrava ukázala, že stále dokažou jasně přehrát top týmy. (Juventus)

Reagovat
misinho7

ok vymenuj jedneho kto tu napisal pred tebou koment ze Barca bude bez LM? akoze fanusika realu, lebo nikto tu nic take nenapisal a napisat ze Barca je jasny favorit je dalsia komedia a potom ze stale dokaze prehrat top timy na zaklade priatelaku je uz len taka ceresnicka

Reagovat
vagneris

Je největší favorit. Barcelona byla loni z pohledu celý sezóny herně nejlepší a nebýt individuálních chyb v obraně, tak ten titul získá.

Atletico a Real hráli většinu zápasů průměrně, pěkně se nadřeli a měli problém dát gól. Barcelona měla naopak spoustu výborných zápasů, kdy vyhrála jednoznačně. Kazili to jen individuální chyby. Letos tu obranu posílili a navíc i útok.

Real po odchodu Ramose a Varana oslabil v obraně tak o 50% a marný útok neposílil vůbec. Benzema to sám nezvládne. A nic na tom nezmění ani Odegaard.

Jsem naprosto přesvědčen v titul Barcelony. Tým má v lize suverénně nejlepší a nejvyvazenější.

Reagovat
misinho7

kebyze nepozeram minulu sezonu, tak podla toho co pises bola Barca valec a zrazili ju len par chyb..realita vsak bola uplne inde, totalne slaby proti silnym superom a celkovo bieda ako ostatni..vidis to moc ruzovo..odisiel vam najlepsi hrac a to co tam mate nie je ziadna velka slava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Griezmann se z toho tlaku, který na něj bude, zcela určitě posere.

Reagovat
CHONG

Vycítáš fandům Realu, že píšou blbosti a současně napíšeš tu největší blbost vůbec

Reagovat
Ed_Hazard

Podla mna to vyhrate

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To tipuje Eurofotbal.

Reagovat
ACSeRw!n

nepochopitelny..

Reagovat
misinho7

A s poklesem formy se potýkali i jiní, například trucující Gareth Bale, jenž posléze odešel hostovat do Tottenhamu nebo držitel Zlatého míče Luka Modrić.

Ten kto pise preview by mal snad aj tie timy trochu poznat. Zaradit Luku do zoznamu k Edenovi a Garethovi pri vymenovani hracov bez formy je snad komedia. Sak Luka bol casto svetly bod minulej sezony a na svoj vek si stale ide velmi vysoky standart.

Reagovat
Elliasson

Líbí se mi, jak někdo kouká na Atletico jako na favorita LaLigy. Popravdě, racionálně si to nemyslím, ale... Jsem fanoušek Rojiblancos, takže emociálně tomu věřím.

Snad se letos ukáže jeden muž. Jeden muž, který zářil v létě. Ten muž, který pomohl své vlasti vyhrát letní šampionát. Rodrigo De Paul!

A snad se ukáže jeden kluk, který má talent, ale zatím ho moc nenaplňoval. A jeho cenovka je kritizována. Ale snad dlouho nebude. Joao Felix!

PS: Ale pokud chce Atletico vyhrát titul, tak musí podat lepší výkon než v přáteláku proti Feyenoordu (prohra 2:1). A taky...

https://youtu.be/yKnnfNHFk0k?t=89 - na přátelák docela zajímavá bitka, ne?

Reagovat
frankiefcb

Jak ho Simeone zjebal

Reagovat
Jordi Alba

Nicméně výsledky z přáteláků stejně nic neznamenají.

Reagovat
crusty

Tipovať Barcu na štvrtý flek, keď aj po odchode Messiho mi príde, že majú najlepší káder, je trochu odvážne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ač fanoušek Vale, tak 7.místo to určitě nebude. letos to bude čirý boj o záchranu.

Reagovat
Fernando_Torres

Taky moc nerozumím tomu, kde autor přišel na sedmé místo, vždyť i ten text je celej o tom, že poslední roky to jde ve Valencii od desíti k pěti a vyhlídky na zlepšení žádné...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak a to nebere vůbec v potaz soupisku. Ta je tak namátkou oproti např. Betisu, Celtě apod. velice slabá...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Real už nikoho nepřivede, tak to bude max. boj o LM.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno to jsou předpoklady, domněnky. Ta moje se může naplnit stejně tak jako ta tvoje nebo někoho jiného. z mého pohledu je problém především v obraně, který vůbec nevěřím. Proto tipuju průser v letošní sezóně.

Reagovat
CHONG

Promiň, ale boj o LM je prostě mimo, LM by ukopal i Pulpit, jak píšu níž, regulérně budeme hrát o titul.... Co se týče obrany, tak pokud nebude Carletto nesmyslně protěžovat Marcela, tak v ní problém nevidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu jsem to přehnal, ale fakt nás tipuju přinejlepším na 3. místo. Fakt nemá z toho týmu dobrý pocit, jedině, že by je Pintus zase nakopnul.

Reagovat
CHONG

Jak jsem psal níž, Atleti jsou nepředvídatelní, můžou tou ligou projet s jedním prstem v nose a s druhým v prdeli a taky se můžou trápit (ostatně vloni zvládli předvést obě tváře), Barcelona je ráda, že je ráda a Sevilla se bude snažit držet krok, nikdo jiný do první čtyřky nepromluví. Klidně můžeme být třetí, klidně první.

Co se týče těch příchodů, tak Pérez prostě nechce, abychom byli ve stejných sračkách jako Barcelona, do toho se staví stadion a navíc prostě jede all in one na Mbappého a pokud PSG podepíše toho Messiho, tak já jeho příchodu prostě věřím, možná jsem snílek nebo naivka, ale nějak to cítím v kostech.

Odchody některých hráčů bych samozřejmě taky ocenil, ale je to těžké, když se jim buď odejít nechce nebo je nikdo nechce koupit...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč Perez někoho nepřivedl, respektive se nezbavil některých hráčů, co tam akorát překáží. Mbappého příchod neočekávám.

Reagovat
Kenneth

Boj o LM urcite ne, ale na titul muzeme zapomenout. Dotahli jsme to do faze, kdy se musime spolehat na 35ti leteho Modrice a 33 leteho Benzemu. Prodej obou stoperu, na kridlech traged Hazard, saboter Bale a tragicky Brazilci. Dvojka do utoku katastrofalni a neprodejny Jovic s Marianem. A zavrsilo to jmenovanim trenerskeho dinosaura, ktereho Perez sam vyhodil aby ho nahradil Benitezem. To kam Perez dokazal dostat ten kadr je na demisi.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
smazaný uživatel

Laporta s Perezom vedu vojnu aby prinutili La Ligu k nejakej forme superligy. Za 4 roky prisli o CR, Neymara, Messi a Ramosa. Barca a Real si reklamne zmluvy vzdy vydupu svoje ale TV práva pojdu tymito krokmi dole casom dole. La liga uz prebehla Bundesliga a Seria a je o nejakych 100 mega len pod nimi v generovaní príjmu z TV práv.

Tebas po odchode CR : He, however, stated if Messi were to leave LaLiga then that would have a significant impact on the league as according to him, the Barcelona star is the best player in the history of the sport.

"Messi's case is different. Messi is the best player in the history of football. We've been lucky enough to always have him in our league. I think Messi's exit would be noticed," Tebas added.

Reagovat
CHONG

S tím kádrem máš pravdu, ale takové ty poraženecké řeči o tom, jak můžeme zapomenout na titul, jsou fakt mimo. Vždyť v té lize teď není nikdo, kdo by měl být nějaký favorit, Barcelona je v hovnech a kádr mají taky o ničem, Atleti jsou nepředvídatelní (dva roky zpátky je všichni pasovali na favority a vyhořeli, minulý rok s nima nikdo moc nepočítal a vyhráli), Sevilla se bude snažit držet krok (uvidíme, jestli budou stačit) a nikdo jiný se k titulu ani nepřiblíží. Prostě úplně regulérně budeme hrát o titul až do konce, jestli to nakonec klapne nebo ne, je věc jiná, ale rozhodně to není o tom, že bychom na něj měli zapomenout už před startem ligy...

Reagovat
Kenneth

Jasny favoriti jsou momentalne Atleti, vzdyt Perez neudelal nic, aby tu lonskou ofenzivni bidu nejak pozvedl a jeste prodal nebo neudrzel nejdulezitejsi obrance. Jakmile by se mel Karim zranit, tak v tom utoku neni nikdo schopen dat gol.

Reagovat
LAM

Naopak.Vrátil se Bale a Hazard je už po zranění v pořádku.

Courtois-Marcelo,Alaba,Militao,Carvajal-Casemiro,Kross,Modrič(Isco)Hazard,Benzema,Bale

Válec

Reagovat
Kily

no, na větě "Hazard je už po zranění v pořádku" je taková, řekněme prapodivně znějící

Reagovat
el Principito

Reagovat
CHONG

Útok je tragédie, o tom se bavit nemusíme, nicméně si přeci jen s definitivními soudy dovolím počkat do konce přestupáku.

Prodej dvou stoperů základní sestavy je určitě bezprecedentní tah, ale klidně bych se vsadil, že Alaba a Militao nebudou proti Ramosovi a Varanovi znamenat žádný kvalitativní propad.

Co se týče Atletů, tak je jako jasného favorita opravdu nevidím, nemám k tomu žádný důvod...

Reagovat
misinho7

Reagovat
messi80

Asi nepriblíži ,každopádne villa real,betis či sám Sebastian idú hore a kľudne môže jeden z nich byť v prvej stvorke

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde koukat pouze na stavajici kadr a ignorovat co se momentalne deje ve svete s covidem. Jasne, Perez mohl nakupovat jak blazen a srat na covid.. ale vymenou za to, ze by jsme ted byli financne stejne v prdeli jako Barcelona. Misto toho jsme skoncili sezonu se ziskem a pokud se letos vrati zpatky fanousci (coz se vrati), tak jsme s vyhledem na pristi letni prestupovy okno ve velice silny pozici.

Reagovat
CHONG

A ten stadion taky není zadarmo.

Reagovat
Kenneth

To co poslednich pet let Perez predvadi je katastrofa, nejenom behem obdobi Covidu. Desitky milionu vyhozenych za hrace, kteri nejsou nic nez jen absolutni prumer. Osa tymu pomalu konci,plnohodnotny nahrady nikde. Ve spanelsky reprezentaci nemame ani jednoho zastupce, ve spanelsky mladezi to vypada podobne. O Barcelone se rika ze ma prumerny kadr, ale ma tam potencialni spanelskou osu do budoucna. My nase odchovance co meli na zaklad prodali aby tam hrali pak predrazeny hraci a nebo Lord Vazquez. Osa Rodrygo, Vinicius, Jovic, Hazard stala kolem 260 mio € a neni tam zadny vyhled s nima do budoucna.

Reagovat
CHONG

Na druhou stranu, kdo mohl tušit, že Hazard dopadne tak, jak dopadne, a že Jovič bude až tak velký průser?

Reagovat
Kenneth

Proc penize co dostal ten krypl Bale, nedostal radsi Ronaldo? Proc vyhodil 80 milionu hrace brazilske ligy jen z komplexu, ze mu nikdy nevysel Neymar? Proc vyhodil takovou palku za hrace, jemuz vysla jedna sezona v Bundeslize a dal mu takovy plat ze ho samozrejme nikdo nechce? Proc nepodepsal radsi jeste na dva roky s jednou z nejvetsich legend a dal 15 milionu na 5 let Alabovi? Hazard je sice nejhorsi prestup historie, ale ty jeho zraneni nikdo cekat nemohl.

Kazdopadne je sice hezky ze jsme v dobe Covidu v plusu ale brutalne nam zacina ujizdet vlak v podobne anglickych tymu. Pulka kadru jsou prumeraci s takovymi platy, ktery jsou neprodejny a nejaka potencionalni mlada osa v nedohledu.

Reagovat
CHONG

S Baleem a Brazilci souhlasím. Joviče si měl vyžádat sám ZZ, a i když jsem od začátku tvrdil, že nebude o nic lepší než RdT (který by byl zadarmo), tak až takový průser myslím nečekal nikdo. Ramos si za to může sám, těch jeho komedií s prodlužováním už bylo dost a Pérezův pohár trpělivosti prostě přetekl... Hazard je sice super fail, ale možná by se našli i horší přestupy, napadají mě hned dva výtečníci od kluků od moře

Reagovat
darktemplar9999

Neni na hodnoceni toho joviče málo minút? http://prntscr.com/1m8r4wr vsak u vas poradne neodehral.

Reagovat
CHONG

Tak u něj jde spíš o to, že za tu dobu, co je v Realu má na kontě víc průserů než odehraných zápasů

Reagovat
Kenneth

Ze by si ho osobne vyzadal a pak mu nedal poradne cuchnout? Tomu moc neverim.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
messi80

Ako ja som za minulú sezónu videl málo zápasov realu ale tragicky Brazílii? Myslíš že vinicius a rodrygo nemajú veľký potenciál? LA liga bude v boji o titul podľa mňa tento rok maximálne vyrovnaná..to je vlastne to čo vyčítali španielskej lige že hrajú o titul dva tímy tak teraz to bude zaujimavejsie

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Chust odchazi na hostovani do Cadizu, coz znamena ze Vallejo zustane jako 4. stoper.

Reagovat
CHONG

Zrovna jsem přemýšlel, jestli je to dobře nebo špatně, na jednu stranu si aspoň Chust zahraje, na druhou stranu Vallejo mě fakt děsí, nezbývá než doufat, že Alaba, Militao a Nacho budou fit a tak se na hřiště podívá maximálně tak v prvním kole CdR.

Reagovat
MadMrJacky

Už se někde řešilo, kdo bude mít 10 po Messim? Líbila by se mi u Pedriho nebo Fatiho, ale čekám spíš Depaye

Reagovat
Eichel

Depay má mať vraj 9

Reagovat
Eichel

a inak niekde som čítal, že sa na 10tku zvaźoval Aguero, ale who knows

Reagovat
ACSeRw!n

opet bez posil.. bez Ramose.. bez Odegaarda.. s Balem.. pokud neprijde Mbappe, tak je titul utopie

Reagovat
darktemplar9999

Snad nebude Rafa Mir druhý mandžukič a dosahne aspon produkci na urovni moratu :)

Reagovat
Elliasson

Proč Real s tímto kádrem, který je nejlepší v LaLize, může zapomenout na titul?

Reagovat
darktemplar9999

Lebo se cholo tak rozhodl

Reagovat
Kenneth

Alibisto.

Reagovat
Elliasson

Mně se zdá být Real nejsilnější. Atletico prostě nemělo v druhé polovině sezony takovou formu. Mě překvapuje ta jistota "My Real Madrid můžeme zapomenout na titul!"

Ale titul beru!

Reagovat
Kenneth

V čem je Real nejsilnější? Slabší soupiska než minulý rok kdy jsme hráli úplný hovno a do toho nový trenér.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele