Premier League - souhrn 6. kola: Palmerovo čtyřgólové odpoledne

Dnes, 15:30, aktualizováno dnes, 18:03
Komentáře a souhrny
Cole Palmer (© AFP)

Sobota přinesla ztrátu Manchesteru City, tři góly Arsenalu v nastaveních a také rekord, jehož autorem je Cole Palmer. Ofenzivní hvězda Chelsea se v utkání proti Brightonu (4:2) stala prvním hráčem historie soutěže, který v prvním poločase dal čtyři branky.

Newcastle United - Manchester City 1:1

28.09.2024 13:30

Góly: 57. Anthony Gordon (pen.) - 35. Joško Gvardiol

Manchester City v šestém kole Premier League opět ztratil, když v St. James' Parku pouze remizoval s Newcastlem 1:1. Hosté sice vedli po trefě Joška Gvardiola 1:0, ve druhé půli se ovšem podařilo domácím vyrovnat díky Anthonymu Gordonovi, jenž nejprve vybojoval penaltu, kterou vzápětí sám proměnil. V závěru mohl Manchester rozhodnout, ovšem bod pro Straky urval skvělým zákrokem brankář Nick Pope.

Newcastle se v bouřlivé atmosféře prezentoval na začátku utkání velmi dobrou hrou. Bylo znát, že ztráta klíčového záložníka City Rodriho, který se zranil v minulém utkání s Arsenalem, Manchester v úvodu utkání poznamenala. Citizens ale prohráli jen jeden z posledních 33 zápasů s Newcastlem a po nepovedeném úvodu přebrali iniciativu. Do střely Erlinga Haalanda však skluzem na poslední chvíli skočil Kieran Trippier. To však bylo jen varování, ve 35. minutě už Citizens vstřelili úvodní gól. Po náběhu Jacka Grealishe za obranu přihrál anglický křídelník nabíhajícímu Gvardiolovi, který míč chladnokrevně poslal k pravé tyči.

Za svou aktivitu ve druhé půli byli domácí brzy odměněni penaltou, když byl Gordon v pokutovém území stažen brankářem Edersonem. Útočník domácího celku vzal pokutový kop na sebe a srovnal na 1:1. Kouzlo okamžiku se projevilo a Newcastle mohl skóre otočit, když se Harvey Barnes protáhl za obranu, tváří v tvář Edersonovi ale neuspěl. V závěru vychytal Pope volej Bernarda Silvy, a zachránil tak Newcastlu bod.

Straky tak dál drží sérii domácí neporazitelnosti. Citizens po druhé v řadě remizovali a musí doufat, že jejich pronásledovatelé také klopýtnou, aby zůstali na čele i po šestém kole.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Fulham FC 0:1

28.09.2024 16:00

Góly: 51. Raúl Jiménez (pen.)

Raúl Jiménez z penalty rozhodl o tom, že Fulham v šestém kole Premier League porazil Nottingham Forest 1:0. Pro Cottagers to byla pátá výhra z posledních šesti zápasů na City Ground.

Cottagers se ihned po úvodním hvizdu vydali za otevřením skóre, když Adama Traoré donutil Matze Selse tečovat míč nad břevno. Netrvalo to dlouho a do šance se dostali i domácí. Taiwo Awoniyi málem zaznamenal svůj první gól v letošní sezoně, když jeho akrobatický pokus proletěl těsně vedle branky. Krátce před půlhodinou hry se jeho spoluhráč Chris Wood dokázal prosadit po centru Oly Ainy, ale novozélandský internacionál byl v mírném ofsajdu a gól neplatil.

Cottagers nemuseli po poločasové pauze dlouho čekat na svou příležitost. Murillo totiž po několika minutách fauloval Andrease Pereiru v pokutovém území a byla nařízena penalta. Balon si vzal sebevědomě kanonýr Raúl Jiménez, s přehledem ho poslal za záda Selse, a stal se teprve druhým Mexičanem, který dosáhl 50 gólů v Premier League. Domácí se pokoušeli vyrovnat, ale defenziva Fulhamu, v čele s Joachimem Andersenem, byla nepropustná.

Poslední šanci zápasu měl Jota Silva, ale svou střelu mířil přímo na Bernda Lena. Fulham tak prodloužil svou neporazitelnost v Premier League na pět zápasů a zároveň zaznamenal letošní první vítězství v lize na venkovní půdě. Naopak Forest prohrou přišel o neporazitelnost v úvodu ligové sezony.

Více informací k zápasu

Everton FC - Crystal Palace 2:1

28.09.2024 16:00

Góly: 47. Dwight McNeil, 54. Dwight McNeil - 10. Marc Guéhi

Everton poprvé v tomto ročníku Premier League zvítězil, když doma otočil skóre s Crystal Palace a vyhrál 2:1. O obě trefy se postaral Dwight McNeil, jehož dvě branky brzy po přestávce pomohli Toffees odrazit se ze sestupových pozic.

Eagles si před tímto překvapivě prvním zápasem mimo Londýn po devíti utkáních ve všech soutěžích připsali tři remízy v řadě a pozitivní začátek vyústil v brzké získání náskoku. Maxence Lacroix pohodlně přeskočil Abdoulayeho Doucourého, Marc Guéhi rychle zareagoval, poslal míč k bližší tyči a hosté po 10 minutách vedli.

Everton zpočátku reagoval dobře, Dominic Calvert-Lewin sice nedokázal navázat na přesnou nízkou přihrávku Dwighta McNeila, ale náznaky šance Tofees měli. Eberechi Eze ovšem neustále unikal do protiútoků, a tak nebylo překvapením, že Crystal Palace bylo v úvodních minutách uvolněnější. Eddie Nketiah vyvolal krátký okamžik chaosu uvnitř šestnáctky, když svou střelu mířil do horního rohu branky,míč se však odrazil k Jamesi Tarkowskimu, který vysokým odkopem uklidnil situaci. V průběhu poločasu se převaha Palace zvyšovala, a domácí tak mohli být rádi, že prohrávali pouze o gól.

Po přestávce se však Everton probral. McNeil zakroutil míč z úctyhodných 25 metrů do sítě a zažehl pozoruhodný obrat. O sedm minut později totiž McNeil udeřil znovu, když zužitkoval přesný centr z pravé strany a z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího brankáře.

Everton v této sezóně už několikrát promrhal svůj náskok, ale posílen návratem Jarrada Branthwaita prokázal zvýšenou odolnost, když musel odvracet šance Crystalu Palace, které začalo mít v závěru utkání převahu. Toffees na chvíli utlumili tlak, když utekl hráčům soupeře Doucouré, ale Lacroix ho včas zastavil. Během rostoucího závěrečného napětí v Goodison Parku dokázal Everton udržet těsné vedení a poprvé v sezoně se radoval ze zisk tří bodů.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Brighton & Hove Albion 4:2

28.09.2024 16:00

Góly: 21. Cole Palmer, 28. Cole Palmer (pen.), 31. Cole Palmer, 41. Cole Palmer - 7. Georgino Rutter, 34. Carlos Baleba

Chelsea vyhrála v šestém kole Premier League na domácí půdě nad Brightonem 4:2. Duel se přitom pro Blues nevyvíjel dobře, nicméně na brzký gól Racků dokázal nejlepším možným způsobem odpovědět Cole Palmer. Ten během prvního poločasu čtyřmi přesnými zásahy přeměnil odpolední duel nejvyšší anglické soutěže ve svoje galapředstavení.

Defenziva Chelsea neprožila ideální vstup do utkání. Bývalý gólman Brightonu Robert Sánchez vyběhl daleko z brány proti Georginiu Rutterovi, který mu udělal kličku a poslal míč snadno do sítě. Po chybě Adama Webstera však ve 21. minutě vyrovnal Palmer a krátce nato Brighton inkasoval znovu, ale gól Jadona Sancha byl odvolán kvůli ofsajdu. Blues se tak ujali vedení ve 28. minutě po trefě Palmera z pokutového kopu.

Pouhých 10 minut po svém prvním gólu zkompletoval Palmer hattrick nádherným gólem z přímého kopu. Brighton však poté využil další Sánchezovy chyby, když Carlos Baleba převzal balon a propasíroval ho ranou na bližší tyč až do sítě. Rozjetý Palmer však ještě do přestávky přidal čtvrtou brankou.

I po startu druhé půle nastoupila Chelsea na Brighton ve velkém stylu, když Nicolas Jackson obešel Barta Verbruggena a jeho pokus zastavil na brankové čáře perfektním defenzivním zákrokem Webster. Domácí ostřelovali branku Racků i nadále a Palmer mohl po hodině hry snadno přidat pátý gól. Jeho střela z voleje ale proplachtila těsně nad břevnem. Útočník Chelsea Jackson v závěru zápasu nedokázal proměnit ani jednu ze svých mnoha šancí, a tak Chelsea vyhrála jen dvoubrankovým rozdílem.

Tři body poslaly Chelsea na třetí místo v průběžné tabulce, jen o bod za vedoucí Manchester City a Arsenal.

Více informací k zápasu

Brentford FC - West Ham United 1:1

28.09.2024 16:00

Góly: 1. Bryan Mbeumo - 54. Tomáš Souček

West Ham United v šestém kole Premier League remizoval na hřišti Brentfordu 1:1. I přes špatný začátek pro Kladiváře si kluby dělily body poprvé od prosince 1992.

Forma týmu ze západního Londýna byla pod velením Julena Lopeteguiho zatím velmi nevyrovnaná a nedůslednosti se projevily hned od začátku zápasu. Fábio Carvalho hned v první minutě našel v pokutovém území Hammers Bryana Mbeuma, Kamerunec rychle vystřelil levačkou a dostal domácí tým do euforie.

Hosté se postupně dostávali do rytmu, ale jak Mohammed Kudus, tak Guido Rodríguez ze svých šancí minuli branku. Kudus poté ohrozil brankáře Marka Flekkena střelou z voleje, ale jeho střela byla zblokována.

Stačilo devět minut z druhého poločasu druhého, aby Tomáš Souček vyrovnal, když po střele Michaila Antonia pohotově dorazil míč do prázdné branky.

Ani jeden z týmů nedokázal vstřelit rozhodující branku, a tak se obě strany rozešly s bodem do vyrovnané tabulky.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 4:2

28.09.2024 16:00

Góly: 20. Gabriel Martinelli, 45+1. Leandro Trossard, 90+4. Leandro Trossard, 90+9. Kai Havertz - 47. James Justin, 63. James Justin

Arsenal porazil v šestém kole Premier League doma Leicester 4:2 a bodově se dotáhl na vedoucí Manchester City. Kanonýrům zachránil výhru trefou ve čtvrté minutě nastavení Leandro Trossard, po němž ještě náskok domácích pojistil Kai Havertz.

Arsenal minulý víkend na hřišti Manchesteru City inkasoval v poslední minutě vyrovnávací gól a nyní vypadal, že je odhodlán proti Liškám to rychle odčinit. Střelu Bukaya Saky ale zneškodnil brankář Mads Hermansen, Gabriela Martinelliho pak zradila mířidla, když z dobré pozice přestřelil branku. Úvodní tlak domácích vedl ve 20. minutě ke gólu, když pohotovou přihrávku Jurriena Timbera uklidil k tyči Martinelli a vstřelil svůj první gól v sezoně.

Hermansen navíc poté zlikvidoval ještě Martinelliho šanci a následně i střelu Havertze z bezprostřední blízkosti. V závěru poločasu však zaslouženě zdvojnásobili své vedení, když Martinelliho přihrávku využil Trossard.

Už dvě minuty po přestávce však James Justin po přímém kopu Facunda Buonanotteho snížil na 1:2. Arsenal byl blízko okamžité odpovědi, ale Hermansen vychytal nejprve Gabriela a po něm i Trossarda. V 63. minutě proto zákonitě vyrovnal druhým gólem v zápase Justin, který střelou z voleje zužitkoval nabídku Wilfred Ndidiho.

Hermansen byl dlouhou dobu neuvěřitelný, když se na něm spálili i Havertz a Trossard. Ve čtvrté minutě nastaveného času se však Trossard prosadil střelou na zadní tyč. Třešničku na vítězný dort pak přidal přesným zakončením zblízka Havertz, a Arsenal se tak bodově vyrovnal vedoucímu Manchesteru City Pepa Guardioly.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester City 1:1

28.09.2024 13:30

Góly: 57. Anthony Gordon (pen.) - 35. Joško Gvardiol

Manchester City v šestém kole Premier League opět ztratil, když v St. James' Parku pouze remizoval s Newcastlem 1:1. Hosté sice vedli po trefě Joška Gvardiola 1:0, ve druhé půli se ovšem podařilo domácím vyrovnat díky Anthonymu Gordonovi, jenž nejprve vybojoval penaltu, kterou vzápětí sám proměnil. V závěru mohl Manchester rozhodnout, ovšem bod pro Straky urval skvělým zákrokem brankář Nick Pope.

Newcastle se v bouřlivé atmosféře prezentoval na začátku utkání velmi dobrou hrou. Bylo znát, že ztráta klíčového záložníka City Rodriho, který se zranil v minulém utkání s Arsenalem, Manchester v úvodu utkání poznamenala. Citizens ale prohráli jen jeden z posledních 33 zápasů s Newcastlem a po nepovedeném úvodu přebrali iniciativu. Do střely Erlinga Haalanda však skluzem na poslední chvíli skočil Kieran Trippier. To však bylo jen varování, ve 35. minutě už Citizens vstřelili úvodní gól. Po náběhu Jacka Grealishe za obranu přihrál anglický křídelník nabíhajícímu Gvardiolovi, který míč chladnokrevně poslal k pravé tyči.

Za svou aktivitu ve druhé půli byli domácí brzy odměněni penaltou, když byl Gordon v pokutovém území stažen brankářem Edersonem. Útočník domácího celku vzal pokutový kop na sebe a srovnal na 1:1. Kouzlo okamžiku se projevilo a Newcastle mohl skóre otočit, když se Harvey Barnes protáhl za obranu, tváří v tvář Edersonovi ale neuspěl. V závěru vychytal Pope volej Bernarda Silvy, a zachránil tak Newcastlu bod.

Straky tak dál drží sérii domácí neporazitelnosti. Citizens po druhé v řadě remizovali a musí doufat, že jejich pronásledovatelé také klopýtnou, aby zůstali na čele i po šestém kole.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
6
4
2
0
14 : 6
14
2
Arsenal FC
6
4
2
0
12 : 5
14
3
Chelsea FC
6
4
1
1
15 : 7
13
4
Liverpool FC
5
4
0
1
10 : 1
12
5
Aston Villa
5
4
0
1
10 : 7
12
6
Fulham FC
6
3
2
1
8 : 5
11
7
Newcastle United
6
3
2
1
8 : 7
11
8
Brighton & Hove Albion
6
2
3
1
10 : 8
9
9
Nottingham Forest
6
2
3
1
6 : 5
9
10
Tottenham Hotspur
5
2
1
2
8 : 5
7
11
Manchester United
5
2
1
2
5 : 5
7
12
Brentford FC
6
2
1
3
8 : 9
7
13
AFC Bournemouth
5
1
2
2
5 : 8
5
14
West Ham United
6
1
2
3
6 : 10
5
15
Everton FC
6
1
1
4
7 : 15
4
16
Leicester City
6
0
3
3
8 : 12
3
17
Crystal Palace
6
0
3
3
5 : 9
3
18
Ipswich Town
5
0
3
2
3 : 8
3
19
Southampton FC
5
0
1
4
2 : 9
1
20
Wolverhampton Wanderers
5
0
1
4
5 : 14
1

Zbývající zápasy

28.09. 18:30
Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC
29.09. 15:00
Ipswich Town - Aston Villa
29.09. 17:30
Manchester United - Tottenham Hotspur
30.09. 21:00
AFC Bournemouth - Southampton FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
masly008

Teď jsem viděl tu pentli a to fakt ne,ale zase Walker jasná.

Chtěl jsem pochválit rozhodčího, ale takové chyby ten jeho výkon dost kazí.

Reagovat
SunFells

No more Gulf moonlighting for England’s top referees, sláva znovu nabyté integritě Michaela Olivera. Mazec, že za to Webb neletěl, ty kurvy jsou nesmrtelné.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Gunner14

Skipp bez karty? To jak??

Reagovat
Gunner14

Jaj jsem zůstal v souhrnu

Reagovat
Nizzie

Dark arts jak zmrd beztak za tu remízu City může náš zaparkovaný autobus

Reagovat
Lukáš Krejzar

Sme to hodně posrali, Haaland šel stejně někdy v 60. minutě ze hry, gól jenom Gvardiol, hrozný

Reagovat
Zaschrona

Pískej konec sezóny

Reagovat
Higi

Odteď prosím začít stavět NWANERIHO do základu na pozici 10 místo zraněného Odegaarda!! Už dnes tam měl přijít daleko dřív než v 85. Minutě...

Reagovat
Gunner14

dnes si v tom malém cameu řekl o větší minutáž, tam vlétl jak raketa

Reagovat
Edgewalker

Ta jeho střela kdyby byl gól, tak si rozbiju hlavu o strop. Obrovský talent, těším se co ještě předvede

Reagovat
Gunner14

první doteky s míčem v posledních minutách za stavu 2:2 a borec si věří na takovou střelu z dálky, fantazie

Reagovat
masly008

Přesně tak. Výborný v poháru i teď to oživil.

Místo Trosse se to nabízí.

Reagovat
Azza

Reagovat
Miguel19

Jak Sanchez podržel tým s Cherries, tak mu to dneska tým (čti Palmer) vrátili. Jemu fakt jebe na hlavu. Jakmile udělá jeden kiks, tak je v piči celý zápas. S tímhle nelze hrát o LM.

Dobrá reakce ve druhém poločasu směrem dozadu. Brighton neměl skoro nic. Naopak my tam mohli přihodit 2-3 branky, což je škoda.

Zatím jsem překvapen. Maresca si nevede vůbec špatně. Chce to zvládnout další duel s Forrest, pak se uvidí s těžším losem.

Reagovat
Gunner14

Golman Lesteru slušný spiderman dnes

Reagovat
SunFells

Bukayo Saka today:

50/54 passes (%93)

8 key passes

4 big chances created

6/11 crosses completed

8/12 dribbles completed

Keptn B

Reagovat
Golasso

Reagovat
Gunner14

hrát pod ním jako RB musí být radost

Reagovat
masly008

Ale je velký rozdíl mezi Whitem a Timberem.

Timber je ještě lepší dopředu než Beny.

Paráda mít tohle v obraně.

Reagovat
Gunner14

plus technicky je extra třída, vůbec na něm není poznat, že celou sezónu nehrál

Reagovat
Acquanni

Ono se to dalo těžko představit, ale Ben fakt může skončit na lavičce, ta pozice pravého beka je luxus mít ty dva

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
Acquanni

Dnes tomu chyběl jen gól, zasloužil si ho nejvíc ze všech na hřišti

Reagovat
guestikor

To aspirovalo na nejdementnější ztrátu za poslední roky. Leicester byl zralý na osmičku a my to urveme s odřenou prdelí v nastavení.

Dneska to vyloženě bilo do očí, jak nám chybí golový hroťák. Být tam dneska takový Gyokeres, tak dostal Leicester čtyřku už v prvním poločase.

Reagovat
SunFells

Nah

Reagovat
Jkb

Nemyslím si, že by nám chyběl hroťák, Havertz je v pohodě. Ten problém byl v přístupu v druhém poločase, všichni chtěli útočit a úplně se vykašlali na organizovanou defenzívu, měli pocit, že zápas je vyhraný za stavu 2:0 , u té standartky byli dva hráči Leicesteru nepokrytí, to je špatná organizace, potom měl Leicester ještě drobné náznaky, kde taky šli ve větším počtu hráčů do brejku a našim se nechtělo vracet a nakonec ten druhej gól, tam nebyl nikdo u hráče na zadní tyči, Martinelli, Trossard ani Calafiori.

Přestali jsme hrát naši hru, jenom bezhlavě útočit a myslet si, že to stačí.

Naštěstí to kluci otočili.

Reagovat
Whitemedia

Trenér Brightonu kouzelně naivní, ale to k tomu mladému věku prostě patří.

Reagovat
Lukáš Krejzar

City to totálně posrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele